Zorg Vacatures

Hieronder vind je de nieuwste zorg vacatures die de partners van Baandomein, in Limburg, open hebben staan.

Wil je werken in de zorg?

Verschillende partners van Baandomein zijn actief in de zorg. De organisaties hebben niet alleen specifieke zorgvacatures maar ook andere functies.

Ga je ook solliciteren op één van de zorg Vacatures?

Praktijkondersteuner Somatiek bij Huisartsen OZL betekent dat je werkt binnen huisartsenpraktijken binnen de regio Oostelijk Zuid-Limburg. Vind je het leuk om ervaring op te doen binnen wisselende huisartsenpraktijken en jezelf verder te professionaliseren als praktijkondersteuner Somatiek? Kom dan vrijblijvend kennismaken! Samen kijken we welke manier van werken het beste bij jou past.

Wat bieden wij?

 • Je komt terecht in een team van zo’n 60 collega praktijkondersteuners verdeeld binnen de huisartsenpraktijken in de regio Oostelijk Zuid-Limburg;
 • We bieden jou een interessante en uitdagende functie in een inspirerende werkomgeving waarin we open staan voor vernieuwende ideeën;
 • Je professionele en persoonlijke ontwikkeling staat binnen onze organisatie hoog in het vaandel. We faciliteren opleidingen en cursussen om jou verder te laten groeien in je functie;
 • Deze functie is gewaardeerd in functiegroep 7 (min. € 3.506,- max € 4.599,-) volgens de Cao Huisartsenzorg. De functie-indeling is afhankelijk van de ervaring die je meebrengt;
 • Bij HuisartsenOZL hechten we veel waarde aan de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers. Je kunt daarom voordeling gebruik maken van ons fietsplan voor de aanschaf voor een nieuwe (elektrische) fiets. Geen lange files meer én ook nog duurzaam;
 • Liever naar de sportschool? Dat kan ook! We bieden je de mogelijkheid om via Benvitaal voordeling te sporten;
 • Vakantiegeld 8,00% en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Je ontvangt een reiskostenvergoeding;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW);

Wat ga je doen?

Als Praktijkondersteuner Somatiek (POH-S) ondersteun je de huisarts door het leveren van gedelegeerde medisch-inhoudelijke zorg, in het bijzonder aan patiënten met een chronische aandoening. Denk hierbij aan CVRM, Astma/COPD en Diabetes Mellitus. Wat ga je nog meer doen?

 • Uiteraard werk je patiëntgericht en ben je goed in staat in te spelen op wat zij nodig hebben;
 • Je voert zelfstandige spreekuren, geeft voorlichting, verricht verpleegtechnische handelingen en doet huisbezoeken;
 • In de functie van Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-O) signaleer je, binnen de populatie van 75 + jaar, veranderingen en/of streef je naar behoud en herstel van functioneren;
 • Je stimuleert de zelfredzaamheid van de patiënt, waarbij kwaliteit van leven voorop staat;
 • Tot slot heb je ook een deel niet-patiëntgebonden taken zoals het bijhouden van de registraties, het oproepen van patiënten en het deelnemen aan POH-S gerelateerde scholingen en/of werkoverleggen.

Wie zoeken wij?

We vinden het belangrijk dat je proactief bent en het leuk vindt om creatief mee te denken in nieuwe ideeen. Je bent een zelfstandige en pragmatische praktijkondersteuner Somatiek, maar vraagt ook om hulp waar nodig. Flexibele inzetbaarheid binnen huisartsenpraktijken is een belangrijke voorwaarde. Je kunt goed samenwerken in een multidisciplinair team en bent communicatief vaardig. Tot slot ben je in het bezit van een afgeronde afgeronde HBO-V opleiding met als uitstroomrichting POH-S of je hebt je post HBO diploma POH Somatiek/AGZ behaald.

Nog even sparren?

Voor meer informatie kun je terecht bij ketenzorg@hozl.nl. Eén van teamleiders Chronische zorg neemt dan contact met je op.

Heb je interesse in deze functie? Leuk! We ontvangen jouw motivatiebrief en CV graag via talent@hozl.nl. Schrijf je liever geen motivatiebrief? Dat vinden wij niet erg. Deel datgene dat je graag met ons wilt delen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Goed om te weten

 • Zijn we een match? Dan vragen we je bij indiensttreding een VOG aan te leveren. De kosten worden door ons vergoed;
 • Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt NIET op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieZorg

Praktijkondersteuner Somatiek bij Huisartsen OZL betekent dat je werkt binnen huisartsenpraktijken binnen de regio Oostelijk Zuid-Limburg. Vind je het leuk om ervaring op te doen binnen wisselende hui...View more

HBO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 2 dagen geleden

Als medewerker Veilig Thuis (28-36 uur) speel je een belangrijke rol in het doorbreken van de cirkel van geweld in afhankelijkheidsrelaties, bijvoorbeeld bij huiselijk geweld of kindermishandeling. Je werk bestaat uit het geven van advies, het in ontvangst nemen van meldingen, het doen van onderzoek en het zetten van vervolgstappen. Dit alles met als doel te zorgen dat directe veiligheid wordt gegarandeerd en hulpverlening in gang wordt gezet.

Over de afdeling

Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor iedereen die met geweld in afhankelijkheidsrelaties te maken heeft. Veilig Thuis is er niet alleen voor de burgers, maar geeft ook advies en ondersteuning aan professionals. We signaleren en doorbreken onveilige situaties en zetten mensen in beweging. Ieder mens heeft namelijk recht op een veilig thuis en een stabiele leefomgeving. Middels deze aanpak dragen we als Veilig Thuis bij aan de GGD-brede ambitie om de groep gezonde mensen in Zuid-Limburg te vergroten.

Wat ga je doen als medewerker Veilig Thuis?

 • Je fungeert als eerste aanspreekpunt bij vermoedens van huiselijk geweld en/of kindermishandeling, geeft advies en neemt meldingen aan.
 • Je interpreteert en beoordeelt specifieke gegevens, plaatst deze in de context van (het vermoeden van) huiselijk geweld en kindermishandeling.
 • Je verzamelt actief benodigde informatie over het cliëntsysteem en voert verkennende, interventie- en confrontatiegesprekken.
 • Je levert in overleg met collega’s een bijdrage aan het multidisciplinaire plan van aanpak.
 • Je initieert, organiseert en coördineert (vrijwillige) hulpverlening in afstemming met de cliënt en zorgt voor de inzet van specialisten uit verschillende disciplines in vrijwillig en/of gedwongen kader.
 • Je maakt afspraken met het cliëntsysteem en de melder over de nazorg en monitort de veiligheid en de geleverde hulpverlening.
 • Je onderhoudt een relevant netwerk en neemt deel aan overleggen met partners rondom de cliënten.

Wie ben je?

Als GGD’er sta je midden in de maatschappij en weet je wat er speelt in de omgeving.
Je bent je bewust van externe invloeden en toont veerkracht om met de veranderende wereld mee te bewegen. Je leert snel, pikt graag nieuwe dingen op en weet problemen eigenhandig op te lossen. In verbinding staan met je collega's geeft jou iedere keer weer een flinke portie energie!

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo opleiding op het gebied van Social Work, Maatschappelijk Werk of Sociaal Pedagogische Hulpverlening.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met en kennis van het vakgebied huiselijk geweld.
 • Je beschikt over de volgende competenties: klantgerichtheid, resultaatgericht, flexibiliteit, samenwerken, leervermogen/zelfontwikkeling, analyserend vermogen, oordeelsvorming, besluitvaardigheid, stressbestendig en initiatiefrijk.
 • Je kunt volgens protocollen werken en gaat zorgvuldig om met vertrouwelijke gegevens.
 • Je bent SKJ geregistreerd, of het is mogelijk een SKJ registratie te verkrijgen met je achtergrond en EVC-traject.

Wat bieden wij jou?

Onze mensen zijn ons grootste goed. Wij hebben voortdurend aandacht voor een goede balans tussen jouw vitaliteit, wendbaarheid en professionaliteit. Wij geloven namelijk dat een gezond Zuid-Limburg begint bij onszelf. Dat is de basis van ons aanbod. Verder bieden we jou als medewerker Veilig Thuis:

 • Een dienstverband voor de duur van 1 jaar met zicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris van maximaal € 5247,- bruto per maand (functieschaal 10) op basis van een volledige werkweek van 36 uur. Het is mogelijk dat er een aanloopschaal wordt overeengekomen.
 • Op 1 oktober 2024 worden de salarissen met 1,25% verhoogd.
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket conform cao SGO inclusief een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% met o.a. vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.
 • Een werkgeversbijdrage van ongeveer 70% aan je ABP pensioenpremie.
 • Afhankelijk van de functie is er de mogelijkheid om thuis te werken, inclusief hulpmiddelen voor een thuiswerkplek en een thuiswerkvergoeding. 
 • Een intern programma ‘GGD In Balans’, waarbij je gedurende het hele jaar de kans krijgt om deel te nemen aan workshops, (sportieve) activiteiten, vitaliteitstraject en loopbaanadvies.
 • De keuze om deel te nemen aan de personeelsvereniging met kortingen op theater, concerten, (pret)parken en andere leuke uitjes.

Over GGD Zuid Limburg

Werken bij GGD Zuid Limburg? Dat kan! Samen met 600+ collega's zet je je als GGD’er in om bij te dragen aan een gezonder Zuid-Limburg. Een plek waar jouw expertise ertoe doet. Waar je de vrijheid krijgt in jouw werkzaamheden en er ruimte is voor eigen inbreng. Als GGD’er kun je het verschil maken. Spreekt jou deze maatschappelijke ambitie aan? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega!

Vragen?

Neem voor vragen over de inhoud van de functie contact op met:
Karin Direks, medewerker Veilig Thuis

06-158 722 31

Informatie over de wervingsprocedure of organisatie kun je inwinnen via personeelszaken@ggdzl.nl of 088 – 880 51 20.

Interesse gewekt?

Solliciteren doe je via de Solliciteren knop.  We kijken uit naar je sollicitatie en wie weet mogen we je binnenkort welkom heten als onze nieuwe collega.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieWelzijn, Zorg

Als medewerker Veilig Thuis (28-36 uur) speel je een belangrijke rol in het doorbreken van de cirkel van geweld in afhankelijkheidsrelaties, bijvoorbeeld bij huiselijk geweld of kindermishandeling. Je...View more

HBO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 5 dagen geleden

Wil jij vanuit een intrinsieke motivatie met en voor jongeren werken? Ben jij iemand die in staat is om, om te gaan met weerstand? Ben jij die echte volhouder die dat stapje extra zet en ben jij degene die jongeren kan motiveren en aan je kan binden?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Wie ben jij?

 • Je bent een consulent die gericht is op samenwerking en die het belang van de jeugdige altijd voorop stelt. Je werkt samen met jongeren, ouders en veel verschillende ketenpartners.
 • Je zult diplomatiek moeten kunnen optreden, maar ook stevig de regie moeten pakken als het nodig is.
 • Je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken en bent ook in staat om een goed dossier te vormen over jouw zaken. Kennis van het onderwijs en/of de sociale kaart van Parkstad is een pré.
 • Je hebt een HBO-opleiding of je kunt laten zien dat je door ervaring en opleidingen een HBO-denk- en werkniveau hebt.

Wat ga je doen?

 • Je wordt verbonden aan een of meerdere scholen. Je onderzoekt vermoedelijk ongeoorloofd schoolverzuim en thuiszitten, en biedt samen met onderwijs en ketenpartners hulp aan leerlingen en ouders en het schoolverzuim of thuiszitten te voorkomen of te beëindigen, maar waar treed je handhavend op;
 • Je werkt op een proactieve en outreachende manier, o.a. door het doen van huisbezoeken en het bijwonen of organiseren van knooppunt-overleggen;
 • Je participeert in diverse netwerken van o.a. onderwijsorganisaties, hulpverlening, strafrecht en jeugdzorg;
 • Je speelt een intermediaire rol bij het vinden van een hernieuwd onderwijs-, arbeids-en/of hulpverleningstraject voor jongeren met (meervoudige) problemen zodat zoveel mogelijk jongeren met een startkwalificatie het onderwijs verlaten.

Jouw Team Voortijdig Schoolverlaten

Team Voortijdig Schoolverlaten is verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van de leerplichtwet en de regelgeving omtrent voortijdig schoolverlaters. Er werken plusminus 30 medewerkers.

Het is een terrein waarop intensief wordt samengewerkt met ketenpartners op het gebied van onderwijs, zorg, arbeidsmarkt en handhaving. Het team is onderdeel van de gemeente Heerlen, maar werkt voor de Parkstadgemeentes.

Werken voor de gemeente Heerlen is bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. We werken vastberaden en met overtuiging aan grote en boeiende opgaven die onze stad toekomstbestendig maken. Heerlen verlegt grenzen, verkent nieuwe horizonten en wij leren van, en bouwen trots voort op het verleden. En met die lessen uit het verleden pakken we door om beter verder te gaan naar morgen. In Heerlen borrelt het van de ideeën en initiatieven en pakken we uitdagingen aan. Als stad met zo’n 90.000 inwoners vervullen we de centrumfunctie voor de regio Parkstad Limburg. Alles wat we doen draagt bij aan één gezamenlijk doel: Heerlen een nog fijnere plek maken om te wonen, werken en leven!

Ook onze organisatie is volop in ontwikkeling. Samen met meer dan 1.000 collega’s werken we aan Heerlen van Morgen. Een organisatie met heldere doelen voor ogen: op basis van openheid en vertrouwen efficiënt samenwerken aan een toekomstbestendig Heerlen. Een manier van werken waarbij collegialiteit, creativiteit en curiositeit matchen met onze taken. Een organisatie waar de wensen, ideeën en gedachten van de inwoners en ondernemers centraal staan in ons handelen. Kies je voor Heerlen? Dan steken we samen de handen uit de mouwen en werken we aan een duurzame, leefbare stad én organisatie.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Wij bieden een interessante, tijdelijke functie voor de duur van 12 maanden voor maximaal 36 uren per week.

De functie is ingeschaald in HR21 normfunctie “Medewerker beleidsuitvoering II” in schaal 9 met een bruto maandsalaris van minimaal € 3.317, - en maximaal € 4.752, - (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Het is mogelijk om 40 uur te werken en 36 uur uitbetaald te krijgen. Daarmee bouw je wekelijks 4 uur extra vrije tijd (ADV) op.

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt (Vitknip) die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao-gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Meebouwen aan het Heerlen van Morgen?

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Stuur dan jouw cv en motivatie t.a.v. Jacqueline Janssen (teammanager) onder vermelding van vacaturenummer 24070 naar e-mail a.hoyer@heerlen.nl. Je kunt solliciteren tot en met 21 juni 2024.

Voor meer informatie kun je terecht bij Sacha van Ruth (adviseur Leerplicht/RMC), telefoonnummer 045 -560 52 79. Voor vragen over de procedure, tijdelijkheid van de functie of de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Gerjo Gillissen via e-mail: g.gillissen@heerlen.nl.

Houd alvast 2 juli 2024 in de middag vrij in je agenda; dan worden de sollicitatiegesprekken gepland.

Voor deze functie wordt intern én extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieConsultancy, Gemeente, Juridisch, Onderwijs, Zorg

Wil jij vanuit een intrinsieke motivatie met en voor jongeren werken? Ben jij iemand die in staat is om, om te gaan met weerstand? Ben jij die echte volhouder die dat stapje extra zet en ben jij degen...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 5 dagen geleden

Ben jij die persoon die op een proactieve manier kansen op de arbeidsmarkt creëert voor kwetsbare jongeren? ????

Dan zoeken wij jou!

Als Werkgeversadviseur Jongeren creëer je kansen voor jongeren die het vaak niet op eigen kracht lukt om werk te vinden. Maar ook jongeren waarvoor het behalen van een startkwalificatie geen haalbaar doel is bijvoorbeeld vanwege sociale problematieken, een niet-kansrijke opleidingsrichting, een beperking of chronische ziekte of een niet-westerse migratieachtergrond. Jongeren die op dat moment nog schoolgaand zijn in het VSO-, PrO-, entree- en MBO-onderwijs.

Om een sluitende aanpak voor (bijna) schoolverlaters te bewerkstelligen acquireer jij in samenwerking met het onderwijs op een actieve manier naar een passende stageplek, werkervaringsplek, oriëntatieplek of baan bij een werkgever. Duurzaamheid van een plaatsing staat hierbij centraal om te komen tot een soepele overgang waarvoor jij voorzieningen als jobcoaching, werkplekaanpassingen en financiële ondersteuning kunt aanbieden.                                                           

Je bent onderdeel van het Werkgevers Servicepunt (WSP) Westelijke Mijnstreek maar voornamelijk fysiek aanwezig op de onderwijslocaties en onderweg naar werkgevers. Tevens heb je een goede samenwerking met het Jongerenloket waarbij de Jongerenconsulenten de “linking-pin” zijn tussen de jongere en het onderwijs als zijnde regiehouder op het plan van aanpak en daarmee op alle leefgebieden.

Als Werkgeversadviseur Jongeren bij de gemeente Sittard-Geleen zijn dit je werkzaamheden:

 • Resultaatgerichte acquisitie bij werkgevers voor stage- of werkplekken, specifiek voor jongeren die een duurzame arbeidsbeperking hebben; jongeren die zijn uitgevallen in het onderwijs zonder startkwalificatie; scholieren die vanuit speciaal onderwijs uitstromen met uitstroomprofiel werk;
 • Verbinding zoeken met de vindpaatsen van jongeren;
 • Aanbodgerichte werkgeversbenadering met als resultaat het plaatsen van een jongeren in het reguliere bedrijfsleven;
 • Het zorgdragen voor maatwerkgericht inzetten van instrumenten/ voorzieningen;
 • Naadloze afstemming met collega Werkgeversadviseurs van het Werkgevers Servicepunt en het Jongerenloket;
 • Adviseert werkgevers over MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), Social Return en de Banenafspraak;
 • Voert overige, ondersteunende taken uit t.b.v. het Werkgevers Servicepunt Westelijke Mijnstreek.

Wat zijn jouw talenten?

 • Je bent flexibel en initiatiefrijk: je denkt vanuit mogelijkheden in plaats van problemen, en durft waar nodig buiten de lijntjes te kleuren;
 • Je sluit aan bij de denk- en leefwereld van jongeren en maakt contact met hen;
 • Je motiveert jongeren om samen stappen te zetten;
 • Je bent positief en beschikt over een dosis doorzettingsvermogen;
 • Je kunt talenten ombuigen naar competenties die nodig zijn in een bepaalde sector op de arbeidsmarkt;
 • Je bent proactief, energiek en een outreachende verbinder;
 • Netwerken, samenwerken en onderhandelen gaat jou vanzelfsprekend goed af, zowel in- als extern;
 • Verder kun je goed organiseren en ben je resultaatgericht.

Daarnaast vragen wij:

 • Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau (afgeronde HBO opleiding);
 • Aantoonbare ervaring in het werkveld en kennis van de doelgroep jongeren;
 • Inzicht in de regionale arbeidsmarkt en waar krapteberoepen liggen;
 • Kennis en Affiniteit met de Participatiewet-doelgroep en Wet Inburgering;
 • Ruime ervaring met acquisitie en daarin zelf de voortrekkersrol in nemen;
 • Kennis van de relevante wet- en regelgeving.

Hoe maken wij jou blij?

Kies jij voor Sittard-Geleen? Dan...

 • Kom je terecht in een informele en open werkcultuur.
 • Ontdek je dat een gemeente helemaal niet hiërarchisch hoeft te zijn. Wij houden namelijk van korte lijnen.
 • Krijg je de kans om een maatschappelijke bijdrage te leveren.
 • Kies je voor vertrouwen en ruimte voor eigen initiatief.
 • Ontdek je onze ruime opleidingsmogelijkheden.
 • Weet je dat er brede doorgroeimogelijkheden zijn als je in de toekomst eens iets anders wilt.
 • Kun je je eigen werkweek indelen. Een dag eerder stoppen? Haal het een andere dag in of werk 's avonds nog even door.
 • En uiteraard bieden wij jou een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Om te beginnen een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 32 - 36 uur per week, met een salaris van maximaal € 4.752,= bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur, schaal 9). Afhankelijk van opleiding en ervaring kan er gestart worden in de aanloopschaal.

Deze vacature betreft een functie waarbij een minimale inzet van 32 uur per week een vereiste is en parttime thuiswerken behoort tot één van de mogelijkheden rondom het Nieuwe werken.

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl

De organisatie Vidar

Als Werkgeversadviseur werk je binnen team Commercie. Dit team maakt deel uit van Vidar. Vidar is de naam voor de sociale diensten van de gemeente Sittard-Geleen, gemeente Stein, gemeente Beek, van het leerwerkbedrijf Vixia BV en van WSP Westelijke Mijnstreek. Vanaf 1 januari 2021 kunnen mensen bij Vidar terecht voor het vinden van werk, ontwikkelen van vaardigheden en ondersteuning bij inkomen. Ons motto is: “Werk voorop, kansen voor iedereen.” Wij geloven dat iedereen talenten en capaciteiten heeft en vinden dat iedereen recht heeft op werk.

Vidar biedt een geïntegreerde dienstverlening aan, voor zowel de Participatiewet-doelgroep als de Sw-doelgroep waarbinnen medewerkers het beste kunnen gedijen. Zij die een sterke behoefte hebben aan een vaste structuur en begeleiding bieden we een veilige, passende en uitdagende werkomgeving.

Bij Vidar werken 1.000 medewerkers, waarvan zo’n 630 met een indicatie op een beschutte werkplek of gedetacheerd in het bedrijfsleven. Wij begeleiden circa 1.300 participatiekandidaten in ontwikkelingstrajecten en ondersteunen ruim 3.000 huishoudens in de regio met een bijstandsuitkering. Bedrijven kunnen bij Vidar terecht voor het invullen van hun personeelsbehoefte, advies over inclusief ondernemen, subsidies en regelingen. Ook kunnen bedrijven productiewerk door de 250 collega’s in onze productiehallen laten uitvoeren.   

Wil jij onze nieuwe collega worden?

Solliciteer dan meteen! Of in ieder geval vóór 19 juni 2024.

Noteer 21 juni a.s. alvast in je agenda. Dan vinden de eerste selectiegesprekken plaats (Kandidaten krijgen hierover uiterlijk op 19 juni a.s. bericht).

We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Heb je vragen over de vacature?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Inge Stassen, Manager Team Ontwikkeling VIDAR, via  tel. 046-4778163 of e-mail inge.stassen@sittard-geleen.nl Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Monique Huveneers, adviseur HR, via tel. 046-4777697 of e-mail monique.huveneers@sittard-geleen.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Juridisch, Zorg

Ben jij die persoon die op een proactieve manier kansen op de arbeidsmarkt creëert voor kwetsbare jongeren? ???? Dan zoeken wij jou! Als Werkgeversadviseur Jongeren creëer je kansen voo...View more

MBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
Omdat jij je goed kunt verplaatsen in de belevingswereld van onze kindergroep, je opmerkzaam én zorgzaam bent, is dit voor jou de perfecte baan! Maak deel uit van ons team, waarbij je enorm van betekenis kunt zijn en het verschil kunt maken voor onze jonge bewoners! Samen zorgen we ervoor dat zij zich gezien en begrepen voelen.

Voor Op de Bies in Landgraaf zoeken we een enthousiaste en betrokken begeleider voor een kindergroep van ca. 4 tot 16 jaar met een matig tot diep verstandelijk gehandicapt niveau.

Het betreft een functie voor gemiddeld 24 uur per week.

Over de functie
Als begeleider werk je binnen woongroep Hereweg 151A. Hier wonen 8 cliënten met een matig tot diep verstandelijk gehandicapt niveau, in de leeftijd van 4 tot 16 jaar. Er wonen ambulante, semi-ambulante en niet-ambulante kinderen. Gedragsproblemen komen in beperkte mate voor.

Wat maakt werken bij ons zo speciaal?
 • Elke dag is anders: Elk kind is uniek, en dat maakt het werk uitdagend. Als begeleider wil je bij ieder kind zo goed mogelijk aansluiten op de wensen en behoeften. Jij weet als geen ander hoe je de kinderen kunt "lezen". Je let op kleine gedragingen, gezichtsuitdrukkingen en lichaamshouding. Ze hebben vaak een communicatieve beperking en laag taalbegrip.
 • Een gezellige sfeer in een gestructureerde omgeving: Bij ons heerst een drukke, maar gezellige sfeer waarin structuur centraal staat. Dagbesteding vindt zowel op de woongroepen als bij andere disciplines plaats.
 • Individuele aandacht en ontwikkeling: Jij richt je als begeleider op de relatie met het kind en de individuele ontwikkeling. Vanuit deze relatie krijgen de kinderen de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op hun omgeving. De ervaring en beleving van het kind staan voorop.

De diensten vallen tussen 7.00 uur en 22.00 uur. Er wordt gewerkt volgens een vast rooster inclusief weekenden.

Collega aan het woord

“Het werken met deze doelgroep ervaar ik als heel waardevol. Een lach op het gezicht van de bewoner, daar doe je het voor. De bewoner is vaak geheel of gedeeltelijk afhankelijk van jou als begeleider. Het is hierbij belangrijk dat jij maatwerk kunt bieden. Persoonlijke interesse in de bewoner is hierbij onlosmakelijk. Bij het werk met deze doelgroep hoort ook het contact met verwanten. Doordat de gehele context van de bewoner wordt meegenomen, maakt het werk met deze doelgroep bijzonder.”

Collega Shirly vertelt over het werken bij EMB in dit regiojournaal artikel.

Wat bieden wij?
Een team met leuke en betrokken collega’s en een prettige werksfeer! Je komt in een fijne omgeving waar je jezelf mag zijn.
Je gaat werken met een bijzondere doelgroep die een complexe vraag in hun zorgbehoefte heeft. Dit vraagt van jou als begeleider “het klein kijken” en letten op kleine signalen wat voor deze bewoners zo belangrijk is. Dat is hun manier van zichzelf uiten en het geeft zo veel voldoening als je deze signalen kunt ondervangen en interpreteren. Dat maakt het werken met deze doelgroep zo ongelofelijk mooi!

We bieden een leuke en afwisselende functie met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen. Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie;

En verder…
 • Salaris: inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 35 of 40: min €2.393 en max €3.606 bruto/maand (op basis van 36 u/w).
 • Goede arbeidsvoorwaarden: ORT, eindejaarsuitkering (8,33%), goede pensioenregeling en een collectieve zorgverzekering. We bieden daarnaast een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Contract: voldoe je aan de criteria, dan start je direct met een contract voor onbepaalde tijd.
 • Contracturen: 24 uur of meer in overleg. Een combinatie in uren met andere werkplekken is in overleg ook mogelijk.
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk & privé, vitaa l& gezond en je loopbaan.
 • Kennis: doelgroepgerichte scholing, deskundigheidsbevordering en een breed cursusaanbod.

Wie zoeken wij?
Enthousiaste en betrokken collega’s die samen met het team zorgen voor een warme en veilige omgeving, maar ook samen sparren over ‘welke signalen zie ik?’ Je bent bereid om veel uit jezelf te halen door rustig te observeren; je bent geduldig en optimistisch.

Je vindt het leuk om je passie te delen met anderen. Dit heeft een positief effect op de sfeer binnen het woonklimaat. Je bent een professional die open staat voor vernieuwingen binnen de zorg. Daarbij denk je graag mee, toon je initiatief en ben je vooral ook creatief. Je staat stevig in je schoenen, kunt prima zelfstandig werken, maar je werkt ook graag in teamverband.

Je hebt ervaring in de zorg en een relevante opleiding op MBO niveau 3 of 4. Vanzelfsprekend heb je affiniteit met kinderen met een verstandelijke beperking. Ervaring in een soortgelijke functie inclusief verzorging van cliënten is een pré.

Meer informatie
Interesse om met deze mooie doelgroep te werken? Er is altijd een mogelijkheid kennis te komen maken met onze doelgroep en werkwijze. Je bent welkom voor een rondleiding of een dagje meedraaien. Zo kun je een goed beeld krijgen van je eventuele toekomstige werkplek.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met teamleider Roos Kosterman (06-22910332).

Reageren
Heb jij interesse in deze leuke en afwisselende baan? En wil je deel uitmaken van ons gezellige en enthousiaste team? Wij ontvangen graag uiterlijk 18 juni je CV en motivatie via het sollicitatieformulier.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieZorg

Omdat jij je goed kunt verplaatsen in de belevingswereld van onze kindergroep, je opmerkzaam én zorgzaam bent, is dit voor jou de perfecte baan! Maak deel uit van ons team, waarbij je enorm van...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Wil jij in een omgeving werken waar de inwoner centraal staat? En waarbij jij de vrijheid krijgt om binnen de (wettelijke) kaders maatwerk te verrichten? Heb je wellicht al ervaring als casemanager? Kom dan bij ons werken! Wij zoeken namelijk:

Casemanager Participatiewet  (28 - 36 uren per week)

Wat wordt jouw uitdaging?

De missie van Vidar “werk voorop, kansen voor iedereen”. Team Uitkeringen is onderdeel van Vidar en biedt hierin het eerste vangnet in de vorm van een bijstandsuitkering. Het vaststellen van het recht op uitkering is hierin een belangrijke wettelijke taak. Bij Vidar vinden wij het belangrijk om vanuit vertrouwen in contact te staan met onze inwoner zodat jij als casemanager ziet je wat de persoonlijke mogelijkheden en hulpvragen zijn. Het positief stimuleren om mee te doen in onze maatschappij, kijkend naar ieders talent, is als casemanager een essentieel onderdeel in je werk. 

Als casemanager bied je de inwoner ondersteuning in de zoektocht naar bestaanszekerheid. Je hebt oog voor de mens en handelt vanuit een integrale benadering. Dat is ons vertrekpunt, waarbij jij verantwoordelijk bent voor de beoordeling en besluitvorming van aanvragen in het kader van de Participatiewet. Je bent een kei in het bewaken van termijnen en administratieve processen, zonder dat je het belang van de inwoner uit het oog verliest. Je volgt nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied en je analyseert multi-problem situaties en brengt met individueel maatwerk oplossingen dichterbij. Daarnaast verricht je bijzondere opdrachten en klussen voor het team die bij jouw talenten passen. 

Wat zijn jouw talenten? 

Essentieel in het werken als casemanager is jouw communicatief en organiserend vermogen. Goed casemanagement is op de eerste plaats mensenwerk. Een sociaal karakter past over het algemeen goed bij de rol, hoewel je ook zeker een bepaalde zakelijkheid nodig hebt. Omdat je verschillende belangen tegelijkertijd moet dienen, is op een zorgvuldige manier hiermee blijven omgaan soms lastig. Hiertoe stel je prioriteiten en ben je vooral consequent in wat je doet. Je combineert sociaal begrip met juridisch inzicht. Wij zoeken iemand met:

 • HBO werk- en denkniveau (relevante HBO- opleiding vereist, bijvoorbeeld HBO-rechten, Social Work);
 • aantoonbare ervaring in het werkveld;
 • kennis van de relevante wet- en regelgeving (Participatiewet); 
 • \ennis van de doelgroep;
 • ervaring met processystemen zoals Suite in een pre.

Maar…..ook als je wel beschikt over een HBO werk- en denkniveau, maar geen ervaring en/of kennis hebt binnen het werkveld, nodigen wij jou uit om te reageren. Een intern opleidingstraject behoort tot de mogelijkheden!

Verder ben je:

 • verantwoordelijk en omgevingsbewust;
 • initiatiefrijk en analytisch; 
 • resultaatgericht en klantgericht; 
 • enthousiast en kun je goed conflicten hanteren. 

Hoe maken wij jou blij?

Kies jij voor Sittard-Geleen? Dan...

 • Kom je terecht in een informele en open werkcultuur.
 • Ontdek je dat een gemeente helemaal niet hiërarchisch hoeft te zijn. Wij houden namelijk van korte lijnen.
 • Krijg je de kans om een maatschappelijke bijdrage te leveren.
 • Kies je voor vertrouwen en ruimte voor eigen initiatief.
 • Ontdek je onze ruime opleidingsmogelijkheden.
 • Weet je dat er brede doorgroeimogelijkheden zijn als je in de toekomst eens iets anders wilt.
 • En uiteraard bieden wij jou een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Om te beginnen een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar tussen de 28 tot 36 uur per week, met een salaris van maximaal € 4.752,= bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur, schaal 9). Afhankelijk van opleiding en ervaring kan er gestart worden in de aanloopschaal 8. 

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl.  

Vidar

Als Casemanager Participatiewet werk je binnen team Uitkeringen. Dit team is één van de teams die deel uitmaken van Vidar. Vidar is de naam voor de sociale diensten van de gemeente Sittard-Geleen, gemeente Stein, gemeente Beek, van het leerwerkbedrijf Vixia BV en van WSP Westelijke Mijnstreek. Vanaf 1 januari 2021 kunnen mensen bij Vidar terecht voor het vinden van werk, ontwikkelen van vaardigheden en ondersteuning bij inkomen. Ons motto is: “Werk voorop, kansen voor iedereen.” Wij geloven dat iedereen talenten en capaciteiten heeft en vinden dat iedereen recht heeft op werk.

Vidar biedt een geïntegreerde dienstverlening aan, voor zowel de Participatiewet-doelgroep als de Sw-doelgroep waarbinnen medewerkers het beste kunnen gedijen. Zij die een sterke behoefte hebben aan een vaste structuur en begeleiding bieden we een veilige, passende en uitdagende werkomgeving.

Vidar is onderdeel van de gemeente Sittard-Geleen en bestaat uit 4 teams die elk integraal aangestuurd worden door een teammanager: Team Ontwikkeling, team Uitkeringen, team Productie en Diensten en team Ondersteuning. De formatie van Vidar bedraagt ruim 200 fte, waarvan zo’n 90 medewerkers bij team Uitkeringen.

Team Uitkeringen Vidar

Naast het vaststellen van het recht op een uitkering, zijn het inzetten op fraudebestrijding/-handhaving, het verlenen van bijzondere bijstand, minimaregelingen, taakstelling huisvesting statushouders en schuldhulpverlening in de gemeente Sittard-Geleen taken die belegd zijn binnen team Uitkeringen. Het team is een gemêleerd team dat bestaat uit (junior en senior) casemanagers, kwaliteitsmedewerkers, uitvoerend beleid, sociaal rechercheurs, beheerders en administratief medewerkers. Het betreft grotendeels Hbo-opgeleide professionals. Daarnaast wordt actief de samenwerking gezocht binnen de eigen organisatie en met samenwerkingspartners. Het is een zelfstandig team, dat elkaar helpt en meedenkt in het vinden van oplossingen. 

Bij Vidar lopen we voorop met de implementatie van onderdelen zoals beschreven in de Participatiewet in balans, waarin meer menselijke maat een belangrijk thema voor ons is.

Wil jij onze nieuwe collega worden?

Solliciteer dan meteen! Of in ieder geval uiterlijk vrijdag 14 juni 2024. 

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Heb je vragen over de vacature?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Nicole Mulders, unitcoördinator team Uitkeringen via 046-477 88 86.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HR-adviseur Monique Huveneers, via  046-477 76 97. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Juridisch, Zorg

Wil jij in een omgeving werken waar de inwoner centraal staat? En waarbij jij de vrijheid krijgt om binnen de (wettelijke) kaders maatwerk te verrichten? Heb je wellicht al ervaring als casemanager? K...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
Het Roosterbureau van Koraal regio Noord- en Midden Limburg (locatie St. Anna in Heel) is op zoek naar een ervaren Senior Roosterplanner. Ben jij servicegericht en laat je je niet snel uit het veld slaan? Kun je daarnaast goed multitasken, snel schakelen en prioriteiten stellen? Dan hebben wij de ideale baan voor jou!

Het betreft een functie voor 24 tot 28 uur per week.

Over de functie
Als Senior Roosterplanner word jij enthousiast van het ontzorgen van de teamleiders en het borgen van de structuur in de roosters. In deze veelzijdige functie stel je dienstroosters op voor de teams die zowel in kwantitatieve als kwalitatieve zin voldoen aan de afspraken en regelgeving. Je ondersteunt de teamleiders bij het borgen van de continuïteit in de roosters bij mutaties.

Je hebt een belangrijke rol in het proces capaciteitsmanagement waarbij productie, opbrengsten, kosten en uren worden samengebracht. Je ontwikkelt en stelt managementinformatie op en levert een bijdrage aan de beleidsontwikkeling t.a.v. het roosteren.

Daarnaast coach je de collega’s binnen het roosterbureau.

Wie zoeken wij?
Een enthousiaste, gedreven en zelfstandige roosterplanner met een gezonde dosis humor. Je staat stevig in je schoenen, kunt goed relativeren, toont initiatief en bent daadkrachtig. Tevens beschik je over organisatiesensitiviteit. Je durft kritisch naar jezelf en anderen te kijken en bent in staat om opbouwende feedback te geven. Klantgerichtheid, systematisch en nauwkeurig werken staat bij jou voorop. Je bent resultaatgericht, denkt in oplossingen en bent cijfermatig en analytisch sterk.

Daarnaast:
 • Beschik je over HBO werk- en denkniveau.
 • Heb je minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Heb je sterke affiniteit met informatietechnologie en ben je zeer vaardig in het gebruik van Excel.

Wat bieden wij?
Een veelzijdige functie waarbij je je eigen talenten kunt inzetten binnen een prachtige, maatschappelijke organisatie, waarin jij echt iets kunt betekenen. Je komt te werken in een fijn team met gedreven collega’s en prettige werksfeer.
 • Salaris: inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 50: min €3.046 en max €4.349 bruto/maand o.b.v. een 36-urige werkweek.
 • Goede arbeidsvoorwaarden: ruime pensioenregeling, collectieve zorgverzekering en eindejaarsuitkering (8,33%) en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Contract: een jaarcontract met de mogelijkheid tot een vaste aanstelling.
 • Uren: 24 – 28 uur, in overleg te bepalen.
 • Kennis: Persoonlijke ontwikkeling van medewerkers vinden wij belangrijk. Wij bieden de mogelijkheid te leren en je verder te ontwikkelen.
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk & privé, vitaal & gezond en loopbaan

Overige informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Wim Swaak (regiodirecteur) of Jacquelien Houwers (HR Business partner) via 0475-579700.

Voor het werken bij Koraal regio NML is een verklaring omtrent gedrag (VOG) een vereiste.

Reageren
Ga jij de uitdaging aan? Dan ontvangen we graag je CV en motivatie uiterlijk 16 juni 2024 via het sollicitatieformulier.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief, Zorg

Het Roosterbureau van Koraal regio Noord- en Midden Limburg (locatie St. Anna in Heel) is op zoek naar een ervaren Senior Roosterplanner. Ben jij servicegericht en laat je je niet snel uit het veld sl...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
Wil jij als Belg bij onze noorderburen werken en “Klein kijken voor het grote geluk”? Verder dagelijks met elkaar betekenis geven aan dat geluk van jezelf en zeer diverse bewoners? Is dat je passie?! Jij zorgt voor gezelligheid, activiteiten en structuur. Je bent een doorzetter, je hebt de drive om je te verdiepen en ontwikkelen in veranderende (gedrags)vraagstukken van de cliënt! Dan ben jij degene die we zoeken!

Voor Koraal locatie Maasveld Maastricht (net over de grens in Nederland) zoeken we begeleiders voor cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en gedragsproblematieken.

Binnen het werken met deze doelgroep heb je een stevige, vriendelijke en open houding nodig. Daarnaast ben je niet bang voor onvoorziene situaties en weet je om te gaan met wisselend gedrag. Kun jij écht contact maken met mensen met een beperking? Ben je in staat om hun wensen en behoeften duidelijk te krijgen en te vertalen naar de juiste ondersteuning voor elke individuele bewoner?

Over de functie
Als begeleider begeleid en verzorg/ondersteun je diverse personen met een mentale beperking die samen wonen in groepsverband. Je ondersteunt de cliënt met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding, thuis gaan en daarnaast het bieden van een gezellige, huiselijke sfeer.

De bewoners hebben behoefte aan ondersteuning en begeleiding ten aanzien van het in stand houden van vaardigheden en de achteruitgang hierin. Zorgen voor een veilige en sfeervolle woonomgeving is een belangrijk onderdeel van jouw taken. Tevens is er veel behoefte aan structuur en duidelijke afspraken. Op de diverse groepen is er een lichte vorm van gedragsproblematiek.

Daarnaast neem je deel aan overleg en zorg je voor een goede overdracht van informatie. In je werk word je aangestuurd door een teamleider en kun je altijd rekenen op je collega-begeleiders. Daarnaast heb je regelmatig contact met collega’s van de wooneenheid of andere disciplines, en met de ouders van onze cliënten.

Je werkplek / Maasveld
De Koraal-locatie Maasveld in Maastricht is, naast St. Anna en Op de Bies, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag.

Werken bij Maasveld betekent werken vóór en werken mét mensen. De woningen op de locatie liggen op een mooi terrein met veel ruimte en bijzondere voorzieningen. Zo is er bijvoorbeeld een gezellige boerderij en een eigen bakkerij die dagelijks brood bakt met en voor de bewoners.

Op de locaties heerst een informele en open sfeer. Wij vinden het belangrijk dat je kunt werken op een manier die bij je past in een omgeving waarin je jezelf kunt ontwikkelen. Tevreden bewoners én tevreden medewerkers, dat is waar we bij Maasveld voor gaan.

Meer over Maasveld vind je op onze website: https://www.koraal.nl/over-koraal/locaties/maasveld

Wat bieden wij jou?
 • Loon: volgens wettelijke bepalingen minimaal 2.393 en maximaal € 3.938 euro bruto gebaseerd op een 36-urige week, afhankelijk van je ervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, vakantiegeld, reiskostenvergoeding, eindejaarspremie en onregelmatigheidstoeslag.
 • Contract onbepaalde duur: Je komt direct in dienst bij Koraal en krijgt een contract waarbij het aantal uren in overleg met jou wordt vastgelegd.
 • Contracturen bespreekbaar tussen de 22-34 uur/week, je krijgt een vast uurrooster in een cyclische planning, je werkt 1 op 2 weekends. Bij deeltijds werken heb je steeds recht op een vaste vrije dag naar keuze.
 • Een leuk team: een enthousiast team met een prettige werksfeer. Ze kunnen niet wachten om met jou samen te werken!
 • Inwerkprogramma: een buddyprogramma om je goed in te werken.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
 • Digicoach: om je wegwijs te maken in alle systemen, is ondersteuning van een digicoach mogelijk.
 • Grensinformatie: Als je vanuit België over de grens gaat werken in Nederland, zijn er praktische zaken die handig zijn vooraf te weten. Wij helpen je hierbij!

Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Wat vragen wij van jou?
 • Je hart ligt bij de doelgroep
 • Je bent flexibel hebt geduld, doorzettingsvermogen en je bent stressbestendig.
 • Je hebt een diploma HBO5,of een bachelor/graduaat orthopedagogiek, psychiatrische verpleegkunde,toegepaste psychologie of een diploma waarmee je aan de slag kan gaan als leefgroepbegeleider: thuis-en bejaardenzorg, zorgkundige, jeugd en gehandicaptenzorg, leefgroepenwerking, SE-N-Se,...

Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen Silvie Carlier, arbeidsconsulente op het nummer +31 6 51 34 95 71 of mail je CV en motivatiebrief naar scarlier@koraal.nl

Voor het werken bij Koraal is een uittreksel uit het strafregister type 2 verplicht

Reageren
Heb je interesse? Reageer dan snel en stuur ons je cv en motivatiebrief  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieZorg

Wil jij als Belg bij onze noorderburen werken en “Klein kijken voor het grote geluk”? Verder dagelijks met elkaar betekenis geven aan dat geluk van jezelf en zeer diverse bewoners? Is dat ...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
Waarom werk jij nog niet bij Maasveld?!

Durf jij buiten je functieomschrijving te handelen en wil je graag zelf de regie houden over de invulling van je werk? Dan is Koraal op zoek naar jou! Wij zoeken zorgkundige voor onze woningen en zijn op zoek naar stevige persoonlijkheden die onze cliënten een stapje verder kunnen brengen.

Over de functie
Mensen met een matige of ernstig meervoudige beperking hebben vaak moeite om zelfstandig te werken of te wonen. Zij hebben de mensen uit hun omgeving hard nodig om de opgedane ervaringen te ordenen en zich veilig te voelen. Wij geven onze bewoners de ruimte om in een vertrouwde omgeving zichzelf te zijn. Er is voor jou alle ruimte om jouw werk aan te passen op de vraag en het ritme van de bewoner.

Als zorgkundige verricht je zowel begeleidende, verzorgende als verpleegtechnische handelingen die er voor zorgen dat je de optimale zorg biedt aan de cliënten. Je geeft ondersteuning op alle vlakken. Je houd een vinger aan de pols bij de mensen die je verzorgt en signaleert zo nieuwe of terugkerende gezondheidsproblemen. Je bent daarnaast in staat om duidelijk met andere hulpverleners te communiceren over de status en het behandelplan van een cliënt.

Je hebt een goed inlevingsvermogen, je signaleert en kijkt/handelt naar wat voor de cliënt werkt. Bij confronterend gedrag bewaar jij juist de rust, veiligheid en nabijheid. Je staat stevig in je schoenen en durft (fysieke) grenzen te stellen en daarnaar te handelen. Je beseft dat ontwikkeling van de cliënt hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkGrensinformatie: Als je vanuit Belgie over de grens gaat werken in Nederland, zijn er praktische zaken die handig zijn vooraf te weten. Wij helpen je hierbij!eling. Daarbij is zelfinzicht belangrijk. Je bent je ervan bewust hoe cliënten kunnen reageren op jouw handelen. Daarbij weet je duidelijkheid te scheppen. Je communiceert effectief, kunt goed luisteren en doorvragen. Feedback? Graag! Je staat ervoor open, en durft ook anderen feedback te geven.

Wie zijn je collega’s
Wij zijn een enthousiast, gedreven en gezellig team met passie voor onze bewoners. Collegialiteit, humor en een goede sfeer staan daarom hoog in het vaandel. Er is volop ruimte om je zelf te ontwikkelen.

“Een lach maakt mijn dag al helemaal goed. De dankbaarheid die onze bewoners geven is zo mooi. Daar doe je het voor. We kijken niet naar die beperkingen. Wij werken in hun woning, daar zijn we ons van bewust. Wij zorgen, verzorgen en regelen als team alles voor de bewoners. Naast de dagelijkse zorg, de medische zorg is er ook ruimte voor de dag invulling. We wandelen, fietsen, luisteren muziek, kleine activiteiten waarbij we altijd zoeken naar verbinding en nieuwe mogelijkheden. De mix tussen MVB en EMB cliënten maakt dat er een mooie dynamiek is in de begeleiding richting de bewoners. "

Over Maasveld
De Koraal-locatie Maasveld in Maastricht is, naast St. Anna en Op de Bies, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. Meer over Maasveld vind je op onze website: https://www.koraal.nl/over-koraal/locaties/maasveld

Wat bieden wij
Simpel! Omdat iedere dag weer nieuwe uitdagingen en kansen brengt om op positieve wijze verder te ontwikkelen. Wij bieden een uitdagende functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. Bekijk via deze link https://www.youtube.com/watch?v=IkWltFbI1HU hoe het is om bij ons te werken in de gehandicaptenzorg!
 • Loon: conform CAO Gehandicaptenzorg: Inschaling van de functies vindt plaats aan de hand van opleiding/opleidingsniveau en werkervaring. FWG 35/FWG 40 is dit minimaal €2.393 en maximaal €3.606 bruto gebaseerd op een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarspremie en ORT-vergoeding.
 • Contract voor onbepaalde duur : Je komt direct in dienst bij Koraal en krijgt een contract waarbij het aantal uren (min 16 - max 36) in overleg met jou wordt vastgelegd.
 • Een leuk team: een enthousiast team met een prettige werksfeer. Ze kunnen niet wachten om met jou samen te werken!
 • Inwerkprogramma: een buddyprogramma om je goed in te werken.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
 • Kansen: De mogelijkheden zijn enorm. De verschillende problematieken maakt dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen voor je verdere carrière. Je leert over verschillende problematieken en hoe je hier mee om kan gaan.
 • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk & privé, vitaal & gezond en je loopbaan.
 • Grensinformatie: Als je vanuit Belgie over de grens gaat werken in Nederland, zijn er praktische zaken die handig zijn vooraf te weten. Wij helpen je hierbij!

Wie zoeken wij?
Enthousiaste en betrokken collega's die een leuke uitdaging zoeken! Je bent zorgzaam en doortastend, kunt je goed inleven in de ander en bent geduldig. Je bent in staat om verder te kijken dan de beperking en ziet het individu. Je hebt oog voor detail en waardeert het kleine.

En verder...
 • Je bent in het bezit van een diploma zorgkundige

Meer informatie
Wil jij graag meer informatie alvorens te solliciteren, wij staan er altijd voor open om een afspraak te plannen voor een kennismaking. Tijdens deze kennismaking vertellen wij je alles wat jij wilt weten over onze Koraal locatie Maasveld, het werken in de gehandicaptenzorg, de verschillende doelgroepen en jouw ontwikkelmogelijkheden bij Koraal. Ook is het mogelijk om een keer mee te lopen op de groep om een beter beeld te krijgen van de doelgroep.

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Astrid Caris Astrid Caris, +31 6-53344879

Voor het werken bij Maasveld is een uittreksel uit het strafregister type 2 nodig

Zou je graag meer informatie willen over wat het betekent om als Belg in Nederland te werken, neem dan zeker en vast contact op met Silvie Carlier, Arbeidsconsulengte op het nummer +31 6 51349571

Reageren
Herken jij je in dit profiel? Wil jij een carrière met je hart? Neem dan contact met ons op. We ontvangen je reactie graag.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieZorg

Waarom werk jij nog niet bij Maasveld?! Durf jij buiten je functieomschrijving te handelen en wil je graag zelf de regie houden over de invulling van je werk? Dan is Koraal op zoek naar jou! Wij zoeke...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
Wil jij als Belg bij onze noorderburen werken en “Klein kijken voor het grote geluk”? Verder dagelijks met elkaar betekenis geven aan dat geluk van jezelf en zeer diverse bewoners? Is dat je passie?! Jij zorgt voor gezelligheid, activiteiten en structuur. Je bent een doorzetter, je hebt de drive om je te verdiepen en ontwikkelen in veranderende (gedrags)vraagstukken van de cliënt! Dan ben jij degene die we zoeken!

Over de functie
Binnen de leefgroepen zorgen we samen met onze cliënten voor een prettig woonklimaat. Samen zorgen we voor een veilige omgeving waar iedereen zich veilig en thuis kan voelen. Inspelen op de groepsdynamiek en werken aan individuele en groepsdoelen is hierbij heel belangrijk.

De begeleiding is afgestemd op de persoonlijke hulpvragen en kunnen heel divers zijn.

Licht mentale beperking /Matig mentale beperking
Voor deze doelgroep ligt de focus onder andere op het behouden van verworven vaardigheden en het vergroten van zelfstandigheid. Dit kunnen praktische vaardigheden zijn maar leren omgaan met sociale vaardigheden behoort ook tot de kerndoelen. Belangrijk voor onze cliënten is dat ze participeren in de maatschappij en competenties ontwikkelen om dit te kunnen. Om hen hierbij te ondersteunen heb je als begeleider samen met de cliënt regelmatig overleg met externe contacten zoals begeleiders op het werk, gemeente jobcoaches, familie en wettelijk vertegenwoordigers.

In je werk stem je continu af op de behoefte van de cliënt en hun omgeving. Je beweegt mee wanneer dit nodig is en tegelijkertijd bied je kaders. Je bent als het ware opvoeder en adviseur, je betrekt de cliënten in de dagelijkse activiteiten, je denkt mee om samen tot een oplossing te komen, biedt een luisterend oor waar nodig, toont oprechte interesse en bied troost. Je bent diegene waar alles tegen vertelt kan worden, niks is je te gek.

Ernstig mentale beperking
Voor deze doelgroep staat er naast de (gedeeltelijke) overname van zorg, ook de begeleidingsvraag van iedere inwoner centraal. Bewoners zijn verbaal aanwezig (afhankelijk van hun ontwikkelingsleeftijd) en er zijn eenvoudige gesprekken te voeren. In deze groep is het “lezen” van gedrag en het onderzoeken van de vraag achter het gedrag van de bewoner erg belangrijk om tot goede zorg en begeleiding te komen.

Je bent als begeleider de belangrijkste spil in het maken van een huiselijke en gezellige sfeer en het aanbieden van zintuigelijke prikkels. Het werken met een groep bewoners die verschillende achtergronden hebben vraagt van jou dat je kunt schakelen tussen omgeving te creëren waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf mag zijn. In je werk stem je continu af op de behoefte van de bewoners en hun omgeving.

Je beweegt mee wanneer dit nodig is en tegelijkertijd bied je kaders. Je bent als het ware opvoeder, coach , verzorger en de arm om de schouder.

What’s in it for you?
 • Loon: Je loon is afhankelijk van je opleiding en toekomstige functie en is gebaseerd op de wettelijke barema’s, rekening houdend met je diploma en ervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarpremie en onregelmatigheids- toeslag, reiskostenvergoeding, vakantiegeld, eindejaarsgeschenk, een spetterend personeelsfeest.

  Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
 • Contract voor onbepaalde tijd: Je komt direct in dienst bij Koraal en krijgt een contract waarbij het aantal uren (max 36) in overleg met jou wordt vastgelegd.
 • Een leuk team: een enthousiast team met een prettige werksfeer. Ze kunnen niet wachten om met jou samen te werken!
 • Flexibiliteit: Je krijgt een vast uurrooster in een cyclische planning, je werkt 1 op 2 weekends. Bij deeltijds werken heb je steeds een vaste vrije dag naar keuze (ma tot vr).
 • Inwerkprogramma: een buddyprogramma om je goed in te werken.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
 • Kansen: De mogelijkheden zijn enorm. De verschillende problematieken maakt dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen voor je verdere carrière. Je leert over verschillende problematieken en hoe je hier mee om kan gaan.
 • Digicoach: om je wegwijs te maken in alle systemen, is ondersteuning van een digicoach mogelijk.
 • Grensinformatie: Als je vanuit België over de grens gaat werken in Nederland, zijn er praktische zaken die handig zijn vooraf te weten. Wij helpen je hierbij!

Wie zoeken wij?
Je hart ligt bij de doelgroep.

Je bent een verbinder in nabijheid van de bewoner. Je weet duidelijkheid te scheppen. Je hebt een sterk inlevingsvermogen, beschikt over een gezonde dosis empathisch vermogen, kijkt klein, signaleert en handelt naar wat voor de individuele bewoner werkt. Als sfeermaker werk je vanuit de wens van bewoners, familie en teams.

Bij confronterend gedrag bewaar jij juist de rust, veiligheid en nabijheid. Je staat stevig in je schoenen en durft (fysieke) grenzen te stellen en daarnaar te handelen. Je beseft dat ontwikkeling van de bewoner hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkeling. Zelfinzicht is belangrijk. Je bent je ervan bewust hoe bewoners kunnen reageren op jouw handelen.

Daarnaast...
 • Je hebt een diploma secundair onderwijs, een graduaat (HBO5) opleiding een bachelor of graduaat orthopedagogiek, of een diploma waarmee je dan aan de slag kan gaan als leefgroepbegeleider: thuis-en bejaardenzorg, zorgkundige, verzorgende, jeugd en gehandicaptenzorg, leefgroepenwerking,…


Over Koraal
- Sint Anna

Koraal is georganiseerd in een aantal regio’s net over de grens met België. In de regio Noord- en Midden-Limburg is Koraal sterk vertegenwoordigd door St. Anna (Heel) (gehandicaptenzorg) en het orthopedagogisch behandelcentrum Gastenhof (jeugdzorg). Bij St. Anna ondersteunen we cliënten thuis of als dat niet kan in een van onze woonvormen. Samen met hun kijken we naar een passende daginvulling. Dat kan onderwijs zijn, begeleiding naar werk of een activiteit bij St. Anna of in de regio.

Meer informatie
Wil jij meer informatie over werken bij Koraal in deze functie of heb jij vragen over wat het voor jou betekent om in Nederland te werken? Neem gerust contact op met Silvie Carlier, Intern Arbeidsconsulente op +31 6 51349571.

Er is altijd een mogelijkheid kennis te komen maken met onze doelgroep en werkwijze. Middels een rondleiding of een dagje meedraaien, kun je een goed beeld krijgen van je eventueel toekomstige werkplek. Voor het werken bij Koraal vragen wij een verklaring omtrent gedrag. Er zal bij indiensttreding naar een uittreksel uit het strafregister type 2 worden gevraagd.

Reageren
Als je bovenstaande leest en denkt: “ Ik ben die klein kijker en klaar voor het grote geluk”. Dan maken wij graag met jou kennis en zijn benieuwd naar jouw verhaal. Stuur ons je CV en motivatiebrief. Mailen mag naar SCarlier@koraal.nl  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieZorg

Wil jij als Belg bij onze noorderburen werken en “Klein kijken voor het grote geluk”? Verder dagelijks met elkaar betekenis geven aan dat geluk van jezelf en zeer diverse bewoners? Is dat ...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
Voor locatie Gastenhof in Urmond zoeken we een roosterplanner voor 18 uur per week. Werk jij graag samen met teams en teamleiders om de continuïteit in de roosters te waarborgen? Vind je het een uitdaging om te werken in een dynamische omgeving en zie je het rooster als een belangrijk onderdeel in de zorg voor de cliënten? Reageer nu en maak het verschil bij Koraal!

Over de functie

Als roosterplanner ben jij de spil in het creëren van overzichtelijke en effectieve roosters. Je plant, adviseert, ondersteunt en neemt beslissingen om roosters soepel te laten verlopen en eventuele verstoringen snel op te lossen. Je helpt teamleiders proactief bij het waarborgen van de continuïteit in de roosters, en je werkt nauw samen met collega-roosterplanners, teams en teamleiders. Je zorgt ervoor dat de personeelsinzet altijd goed afgestemd is op de vraag, zelfs bij onverwachte veranderingen. Kortom, jij bent de sleutel tot een stabiele en goed functionerende werkomgeving!

Over de locatie Gastenhof Urmond
Gastenhof Urmond, onderdeel van Koraal in Limburg, biedt zorg en ondersteuning aan jongeren van 4 tot 21 jaar met een (licht) verstandelijke beperking en complexe gedragsproblemen. Als orthopedagogisch behandelcentrum werken we zowel poliklinisch, ambulant als klinisch. Onze locatie is een van de drie gespecialiseerde LVB+ centra in Limburg. Hier werk je in een dynamische omgeving met een professioneel team dat zich dagelijks inzet voor het welzijn van onze cliënten. Meer weten? Bezoek onze website.

Wat bieden wij?
 • Salaris: conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 45, min € 2.821,- en max € 3.938,- bruto per maand, afhankelijk van relevante werkervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering en ORT-vergoeding.
 • Contract voor onbepaalde tijd: Het betreft een contract voor 18 uur per week.
 • Een leuk team: een enthousiast team met een prettige werksfeer.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn voldoende scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
 • Kansen: Er zijn voldoende mogelijkheden. De verschillende problematieken maakt dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen voor je verdere carrière. Je leert over verschillende problematieken en hoe je hier mee om kan gaan.
 • Online platform: Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Wat vragen wij van jou?
Als roosterplanner ben je verantwoordelijk voor een juiste kwalitatieve en kwantitatieve personeelsplanning van de teams en flexibele schillen. Je draagt zorg voor een correcte administratieve afhandeling en werkt daarbij samen met teams en teamleiders.
 • Een relevante opleiding, minimaal niveau 4.
 • Je hebt ervaring met het werken met geautomatiseerde systemen. Kennis van het systeem SDB is een pré.
 • Je hebt kennis van de arbeidstijdenwetgeving.
 • Je regelt de aanvragen voor de externen en onderhoudt de contacten met hen.
 • Je hebt een coachende rol naar de roosteraars van de groepen.
 • Je kunt goed overweg met de hectiek van de zorg.
 • Je bent creatief in het vinden van oplossingen.
 • Je bent proactief en in staat om gevraagd en ongevraagd te adviseren.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Marina Geurts, teamleider, via telefoonnummer 06-12157100.

Voor het werken bij Koraal is een verklaring omtrent gedrag (VOG) een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.

Reageren
Heb je belangstelling voor deze vacature? Dan kun je vóór 12 juni solliciteren via de sollicitatielink.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieZorg

Voor locatie Gastenhof in Urmond zoeken we een roosterplanner voor 18 uur per week. Werk jij graag samen met teams en teamleiders om de continuïteit in de roosters te waarborgen? Vind je het een ...View more

MBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 2 weken geleden
Koraal locatie St. Anna in Heel zoekt meerdere Begeleiders voor de doelgroep LVB+. Je werkt met cliënten met een licht verstandelijke beperking en vaak moeilijk verstaanbaar gedrag, denk hierbij aan psychische problematiek, gedragsproblematiek, autisme, hechtingsproblematiek e.d.

We bieden je een vast contract en diverse ontwikkelmogelijkheden waaronder de unieke Koraal-methodiektraining.

Beschik jij over de deskundigheid en ervaring om met een complexe doelgroep te werken? Sta jij stevig in je schoenen? Ben jij een doorzetter die in mogelijkheden denkt? En kun jij verder kijken dan het getoonde gedrag? Dan zoeken wij jou!

Over de functie
Je werkt met cliënten binnen de doelgroep LVB +. Deze cliënten vragen om een zo normaal mogelijk leven met de beperkingen die zij hebben. Ze zijn gericht op ontwikkeling en zelfontplooiing. Door de bijkomende gedragsproblemen is er een grote behoefte aan structuur en intensieve begeleiding. Als Begeleider bied jij deze structuur en help je de cliënten met het dagelijks leven en de uitdagingen die zij hierin tegenkomen. Vaak hebben zij een IQ tussen de 50 en 85 en een duidelijk beperkt sociaal aanpassingsvermogen.

Je gaat in het kernteam werken voor de woningen aan de Schoolhof, op het terrein van St. Anna. De diversiteit van cliënten binnen deze groepen vraagt dat je gemakkelijk kunt schakelen tussen verschillende begeleidingsstijlen. Kenmerkend voor de begeleiding van LVB'ers met bijkomende complexe problematiek is dat ’geen dag hetzelfde is’. Er wordt van de begeleiders een hoge mate van aanpassingsvermogen, sensitiviteit en creativiteit verlangd. Je moet kunnen inspelen op de situatie die steeds verandert.

Je bent daarnaast Persoonlijk Begeleider van (in de meeste gevallen) twee cliënten. Samen met hen, de wettelijk vertegenwoordiger en de behandelaar zorg je voor het tot stand komen van het zorgplan. In het zorgplan is de ondersteuningsvraag van de cliënt omschreven. Deze wordt als richtlijn gebruikt voor de manier van begeleiden. Tevens onderhoud je contact met verwanten, behandelaars, artsen en overige personen die betrokken zijn bij de cliënt.

Je werkt in wisselende diensten, inclusief slaapdiensten.

Wat bieden wij?
 • Salaris: inschaling conform de CAO Gehandicaptenzorg in FWG 40: min €2.672 en max. €3.606 of in FG 45: min. € 2.821 en max. € 3.938 op basis van 36 uur per week.
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden: eindejaarsuitkering (8,33%), een goede pensioenregeling, collectieve zorgverzekering en de mogelijkheid om deel te nemen aan het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Contract: direct een vast contract.
 • Uren: het aantal uren is in onderling overleg te bespreken.
 • Kennis en ontwikkeling: we bieden je een opleidingspakket met alle relevante trainingen voor het werken met complexe doelgroepen. Als je een andere opleidingswens hebt, zijn hiervoor ook mogelijkheden.
 • Digicoach: voel jij je (nog) niet helemaal thuis in het gebruik van digitale middelen? Onze digicoaches kunnen je coachen en ondersteuning bieden.
 • Buddy: je krijgt bij de start in je nieuwe baan een buddy om er voor te zorgen dat je goed wordt ingewerkt.
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Wie zoeken wij?
Enthousiaste en betrokken collega's met passie voor hun werk! Je bent sensitief, maar ook stressbestendig en je durft (fysieke) grenzen te stellen en daarnaar te handelen. Je hebt het nodige zelfinzicht en bent je ervan bewust hoe cliënten kunnen reageren op jouw handelen. Je blijft betrokken en aanwezig voor de cliënt, ook bij confronterend gedrag en zelfs als dit gedrag niet strookt met je eigen normen en waarden. Je denkt dan in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken en draagt bij aan de ontwikkeling van een zelfverantwoordelijk team.

En verder...
 • Je hebt een afgeronde relevante MBO 4 of HBO diploma zoals Social Work of Pedagogiek.
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van mensen met een licht verstandelijke beperking en kennis van complex en psychiatrische ziektebeelden.

Over de locatie
Koraal locatie St. Anna in Heel is, naast Op de Bies en Maasveld, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Floris Korver (teamleider) via 06 - 34 96 26 24.

Reageren
Interesse in deze functie bij een bijzondere doelgroep? Dan ontvangen we graag je CV en motivatie.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieZorg

Koraal locatie St. Anna in Heel zoekt meerdere Begeleiders voor de doelgroep LVB+. Je werkt met cliënten met een licht verstandelijke beperking en vaak moeilijk verstaanbaar gedrag, denk hierbij ...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 3 weken geleden
Voor Gastenhof in Simpelveld zoeken we een enthousiaste en gedreven Groepsleider voor behandelgroep Coralen. Binnen deze behandelgroep werk je met jeugdigen met een licht verstandelijke beperking en ASS.

Het betreft een functie voor 24-36 uur per week.

"Het Liéfst Thuis"
Wij zijn bij Koraal hard bezig om onze droom “Het Liéfst Thuis” waar te gaan maken; we willen de zorg, begeleiding en behandeling zo thuis mogelijk realiseren. Geïnspireerd door wat kinderen, jongeren en ouders ons vertellen en door de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

En dat biedt perspectief! Het Liéfst Thuis dus, maar als een opname noodzakelijk is, willen we dat in de kinderbehandelgroep kortdurend doen door intensieve behandeling vorm te geven, samen en in overleg met het gezin. Wij kijken naar het verhaal achter de jeugdige, gezinsbreed, en zetten dan ook in op zowel behandeling voor het kind als het gezin.

We werken samen met de kinderen en hun gezinnen vanuit...
 • Veiligheid & vertrouwen
 • Relatie & verbinding
 • Nieuwsgierigheid, reflectie, empathie, compassie en begrip
 • Krachten, hoop en veerkracht
 • Vakmanschap, zeggenschap, keuze, stem
 • Communicatie, samenwerking en openheid

Over de functie
Als Groepsleider ben je de spil in het team voor een aantal jeugdigen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblematiek. Je geeft op basis van een individueel behandelplan, samen met de hoofdbehandelaar, op methodische wijze vorm aan de behandeling gericht op het verbeteren/oplossen van de gedragsproblematiek.

Coralen is een gekoppelde woonvorm, waar in totaal 16 jeugdigen tussen de 6 en 18 jaar verblijven. De jeugdigen zijn overdag naar school, en in de weekenden en vakanties verblijven de jeugdigen met regelmaat thuis bij het gezin.

Wat bieden wij?
Een uitdagende baan in een betrokken team, waarbij de kwaliteit van zorg hoog in het vaandel staat. Vind jij ook dat deze jeugdigen recht hebben op een kwalitatief goed leven? Voel jij jezelf betrokken bij hen? Dan biedt deze functie wat je zoekt.

Je gaat werken in een uitdagende en dynamische werkomgeving, met bevlogen collega’s die vanuit de verschillende expertises de behandeling mee vorm geven.
 • Salaris: inschaling conform de CAO Gehandicaptenzorg in FWG 45 (per 1 juni 2024): min €2.821 en max €3.938 bruto/maand (op basis van 36 u/w).
 • Contract: mogelijkheid voor een dienstverband voor onbepaalde tijd. Dit in onderling overleg en afhankelijk van opleiding/ervaring.
 • Uren: het betreft een functie voor 24-36 uur per week (in overleg).
 • Kennis: je krijgt de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen (tevens ten behoeve van je SKJ-registratie).
 • Goede arbeidsvoorwaarden: ORT, vakantiegeld, eindejaarsuitkering (8,33%), een goede pensioenregeling, collectieve zorgverzekering en de mogelijkheid om deel te nemen aan het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan

Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie.

Wie zoeken wij?
Een enthousiaste, actieve en betrokken groepsleider, die stevig in zijn/haar schoenen staat. Je bent in staat om de zorgvraag van de jeugdige vertalen in een zorgplan en weet deze vorm te geven in de behandeling. Je hebt een groot doorzettingsvermogen en bent flexibel en stressbestendig. Je houdt ervan te improviseren en kunt goed overweg met je teamgenoten, maar ook prima zelfstandig functioneren.
 • Een afgeronde relevante HBO opleiding (Social Work of Pedagogiek) en een SKJ-registratie is een vereiste. Ben je in het bezit van een HBO opleiding, maar (nog) geen SKJ registratie, dan zullen we samen met jou gaan onderzoeken hoe dat geregeld kan worden.
 • Mocht je op basis van kennis en ervaring niet direct in aanmerking komen voor de aangeboden functie, dan bieden we je de functie van Junior Groepsleider aan, incl. de daarbij behorende salarisindeling (FG 40). Aansluitend maken we afspraken hoe je naar de HBO functie kunt toegroeien incl. een traject richting SKJ registratie.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein Stöcker (teamleider) via 06-23966852.

Voor het werken bij Gastenhof is een verklaring omtrent gedrag een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.

Reageren
Heb je interesse in deze vacature en wil je deel uitmaken van het team bij behandelgroep Coralen?

Stuur dan je CV en motivatie vóór 3 juni via het sollicitatieformulier.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieZorg

Voor Gastenhof in Simpelveld zoeken we een enthousiaste en gedreven Groepsleider voor behandelgroep Coralen. Binnen deze behandelgroep werk je met jeugdigen met een licht verstandelijke beperking en A...View more

WO
Heerlen, limburg, Midden- Limburg, Noord Limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 3 weken geleden

Als forensisch arts sta jij aan de frontlinie van geneeskunde en strafrecht, waar je samenwerkt met gemeenten, politie en justitie om objectieve medische inzichten te bieden. Deze boeiende functie draagt niet alleen bij aan het recht, maar ook aan de openbare orde en publieke gezondheid. Wij bieden flexibele werktijden en werkuren inclusief avonden en weekenden.
Als BIG-geregistreerd arts met forensische registratie (KNMG), ben jij klaar voor deze unieke uitdaging.

Wat ga je doen als Arts forensische geneeskunde?

 • Lijkschouwing en forensisch onderzoek.
 • Verlenen van arrestantenzorg en medische hulpverlening aan arrestanten.
 • Geven van fiat beoordeling insluiting en adviseren van politie over crisisdienst.
 • Opstellen van overlijdensverklaringen, zorgvuldigheidsverklaringen euthanasie, en verklaringen van uitstel begraven.
 • Adviseren van opdrachtgever/openbaar ministerie over te volgen beleid/onderzoek.
 • Leveren van input en verwerken van onderzoeksbevindingen in (letsel)rapportages voor politie en justitie.
 • Verzorgen van bij- en nascholing in forensische geneeskunde in opdracht van derden.

Wie ben je?

 • Je bent BIG geregistreerd en hebt de opleiding tot forensisch arts afgerond (KNMG geregistreerd) of bent bereid deze te gaan volgen.
 • Je bent in staat om adequaat te handelen in onverwachte situaties.
 • Je bent goed in de omgang met mensen van verschillende culturen en met moeilijk benaderbare of verwarde personen.
 • Je hebt een B rijbewijs en bent in het bezit van een eigen auto.
 • Je bent in het bezit van een geldige VOG.

Wat bieden wij jou?

Onze mensen zijn ons grootste goed. Wij hebben voortdurend aandacht voor een goede balans tussen jouw vitaliteit, wendbaarheid en professionaliteit.  Als arts forensische geneeskunde bieden wij jou:

 • Een dienstverband voor de duur van 1 jaar met zicht op een vast dienstverband.
 • Bij de functie forensisch arts hoort een salaris van maximaal €7.325,- bruto per maand (functieschaal 13) bij een volledige werkweek zijnde 36 uur. Het is mogelijk dat er een aanloopschaal wordt overeengekomen.
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket conform cao SGO inclusief een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% met o.a. vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.
 • Een werkgeversbijdrage van ongeveer 70% aan je ABP pensioenpremie.
 • Afhankelijk van de functie is er de mogelijkheid om thuis te werken, inclusief hulpmiddelen voor een thuiswerkplek en een thuiswerkvergoeding. 
 • Een intern programma ‘GGD In Balans’, waarbij je gedurende het hele jaar de kans krijgt om deel te nemen aan workshops, (sportieve) activiteiten, vitaliteitstraject en loopbaanadvies.
 • De keuze om deel te nemen aan de personeelsvereniging met kortingen op theater, concerten, (pret)parken en andere leuke uitjes. 

Over Forensische Dienst Limburg

Al geruime tijd werken de GGD Limburg-Noord en GGD Zuid Limburg samen op het gebied van de forensische geneeskunde en voeren de taken uit vanuit hun maatschappelijke opgave voor de gezondheid en veiligheid van kwetsbare mensen. Vanaf 1 januari 2024 is deze samenwerking geformaliseerd en staat er één werkorganisatie Forensische Dienst Limburg.

Forensische Dienst Limburg zorgt voor een objectief medisch oordeel over doodsoorzaken, letsels van slachtoffers en de gezondheidstoestand van verdachten en daders. Deze unieke medische discipline staat ten dienste van gemeenten, politie, justitie en KMAR. De forensische geneeskunde is van groot maatschappelijk belang: het levert een bijdrage aan het (straf)recht en de uitvoering van de wet Lijkbezorging, de openbare orde en is een belangrijke pijler van de publieke gezondheid.

Vragen?

Vragen over de inhoud van de functie contact op met:
Michel Limpens, Manager Forensische Dienst Limburg

06-55860262             

Vragen over de wervingsprocedure contact op met: personeelszaken@ggdzl.nl of via

088 – 880 5120

Interesse gewekt?

Graag zien we jouw sollicitatie tegemoet. Solliciteren doe je via ons sollicitatieformulier. We kijken uit naar je sollicitatie en wie weet mogen we je binnenkort welkom heten als onze nieuwe collega.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieZorg

Als forensisch arts sta jij aan de frontlinie van geneeskunde en strafrecht, waar je samenwerkt met gemeenten, politie en justitie om objectieve medische inzichten te bieden. Deze boeiende functie dra...View more

MBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 4 weken geleden
Voor de zeer intensieve behandelsetting Gastenhof Urmond zoeken we een enthousiaste Groepsleider Dagbehandeling voor onze jongeren met een licht verstandelijke beperking of adaptieve problemen, psychiatrische problematiek en gedragsmoeilijkheden.

Ben jij in staat om snel te switchen tussen de verschillende rollen die je hebt bij deze dynamische doelgroep? Kun jij snel schakelen tussen je rol als begeleider naar de rol van opvoeder, coach en vraagbraak, terwijl je vaak ook nog fietsenmaker, relatietherapeut én ICT-er bent? Dan ben jij diegene die wij zoeken!

Over de functie
Voor onze doelgroep bieden wij groepsbehandeling maar ook één op één behandeling als dit nodig is. Het doel is om samen met de jongeren toe te werken naar doelstellingen binnen de activiteiten die jij organiseert (denk aan sport, crea, koken, techniek, groen enz.). De behandeldoelen weet je in de activiteiten te verweven zodat de jongeren spelenderwijs kunnen leren en ontwikkelen. Samen wordt gewerkt aan individuele doelen, maar ook aan groepsdoelen. Een positieve groepsdynamiek kunnen creëren is heel belangrijk. Samen met collega’s zorg je voor een veilige omgeving waar iedereen zich thuis kan voelen en zichzelf mag zijn. In je werk stem je continu af op de behoefte van de jongeren en hun omgeving. Je bent actief ingesteld en beweegt mee wanneer dit nodig is. Je bent als het ware behandelaar, coach, activiteitenbegeleider en vraagbaak tegelijkertijd.

De groepen hebben elk hun eigen visiedocument dat aansluit bij de specifieke behoefte van de jongeren. Zo is er o.a. een psychiatriegroep, een autonomiegroep en YIP (meidengroep). De jongeren hebben een licht verstandelijke beperking en gedragsmoeilijkheden als gemene deler. Daarnaast hebben deze jongeren te maken met hechtingsproblematiek en ASS en ontvangen ze op deze groepen perspectiefgerichte traumasensitieve zorg op maat.

Samen werken wij aan het vergroten van eigenwaarde, dit zorgt mede voor groei in zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Wie zijn je collega’s
Als Groepsleider Dagbehandeling werk je vanuit een behandelgroep samen met zorg- en onderwijscollega’s op de locatie . Collegialiteit, humor en een goede sfeer staan hoog in het vaandel. Er is volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Wij zorgen niet alleen voor onze cliënten, maar hebben ook aandacht voor elkaar. We zijn op zoek naar een groepsleider die samen met ons werkt aan een goed leven voor onze cliënten. Iemand waar cliënten op kunnen vertrouwen en waarbij ze zich veilig en geborgen voelen.

Lees op onze website de ervaringen van onze collega's die werken binnen de Jeugdhulp bij Koraal: https://www.injekrachtbijkoraal.nl/krachtige-verhalen

Vanuit de jongeren

“We vinden het prettig als je gezellig aanwezig, duidelijk en voorspelbaar bent. Daarbij hebben we het ook nodig dat je individuele gesprekken met ons voert en ons helpt in het maken van de voor ons moeilijke en belangrijke keuzes die ons helpen bij het vergroten van onze zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Het is belangrijk dat jij als begeleider mij goed kunt ‘zien’.”

“We hebben graag groepsleiders die lief, aardig en behulpzaam zijn, maar ook zeggen hoe het echt is (direct zijn). We vinden humor belangrijk. Ze moeten me beschermen als het nodig is en weten hoe ik ben en wat ik nodig heb.”


Waar ga je werken
Gastenhof is het orthopedagogisch behandelinstituut van Koraal in Limburg. Voor meer info over onze locaties verwijzen we je graag naar onze website: https://www.koraal.nl/over-koraal/locaties/gastenhof

Wat bieden wij?
Een boeiende en afwisselende, dynamische functie waarbij je écht iets kunt betekenen. Je komt terecht in een fijn team met betrokken collega's en een prettige werksfeer.

En verder…
 • Salaris: Arbeidsvoorwaarden en salariëring volgens de CAO Gehandicaptenzorg afhankelijk van je opleiding en werkervaring in FWG 45 (minimaal € 2.8215,- en max € 3.938,-).
 • Contract: Een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Uren/rooster: 36 uur per week. Een basisrooster dat in samenspraak gemaakt wordt en waarin jij je voorkeuren aan mag geven, zodat jij je werk goed kunt combineren met je privéleven.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: ORT, eindejaarsuitkering (8,33%), een collectieve zorgverzekering, ruime pensioenregeling en een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden.
 • Koraal Vitaal: Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk & privé, vitaal & gezond en je loopbaan. Dit is te vinden op intranet wanneer je in dienst komt.
 • Inwerkprogramma: een buddyprogramma om je goed in te werken.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
 • Kansen: De mogelijkheden zijn enorm. De verschillende problematieken maakt dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen voor je verdere carrière. Je leert over verschillende problematieken en hoe je hier mee om kan gaan.

Wat we graag zien
Door je positieve, open houding maak je gemakkelijk contact. Je kunt je goed inleven in de belevingswereld van de jongeren en weet rustig maar snel te schakelen tussen diverse (soms ook complexe) zorgvragen. Je durft om hulp te vragen waar nodig en kunt zowel zelfstandig als in samenspraak beslissingen nemen. Je bent flexibel (tijdens jouw diensten en voor jouw collega’s) en kunt snel schakelen wat iedere jongere nodig heeft. Als vanzelfsprekend handel je in het belang van de cliënten en hun verwanten. Jouw klik met onze jongeren en je passie voor het vak zijn voor ons het belangrijkst!

En verder…
 • Een afgeronde relevante HBO opleiding (Social Work of Pedagogiek) is een pré. Minimaal een diploma Verpleegkunde of MMZ niveau 4 .
 • Heb je een proactieve houding en durf je je visie uit te spreken.
 • Ben je creatief in het zoeken naar oplossingen in onvoorziene situaties.
 • Ben je in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.

Over de locatie
Gastenhof is het orthopedagogisch behandelinstituut van Koraal in Limburg. Vanuit de drie Limburgse Koraal-regio’s (Midden- en Noord-Limburg, Parkstad en Heuvelland / Maastricht / Westelijke Mijnstreek) biedt Gastenhof behandeling, zorg en ondersteuning aan jongeren met een licht verstandelijke beperking, veelal gecombineerd met een complexe gedragsproblematiek of psychiatrisch probleem. De jongeren zijn tussen 4 en 21 jaar. Behandeling vindt intramuraal plaats, in de thuissituatie of via de polikliniek.

Meer informatie
Wil je eerst meer informatie? Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Audrey Ploemen (Teamleider) via telefoonnummer 06-47579022.

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen. De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten.

Reageren
Interesse? Vertel ons in je motivatie waarom jij onze nieuwe collega wil worden! Wij ontvangen graag je CV en motivatie via bijgevoegde sollicitatielink.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieZorg

Voor de zeer intensieve behandelsetting Gastenhof Urmond zoeken we een enthousiaste Groepsleider Dagbehandeling voor onze jongeren met een licht verstandelijke beperking of adaptieve problemen, psychi...View more