Xonar vacatures

Iedereen ervaart wel eens problemen. Meestal lukt het om met behulp van ouders, vrienden of familie een oplossing te vinden. Maar soms zijn de problemen zo groot dat mensen zich niet meer opgewassen voelen tegen de situatie. Er is onmacht en dat is een behoorlijke inperking van gelukkig zijn

Bij XONAR focussen wij op wat er wel kan en lukt. Wij leren ouders, kinderen en jongeren, vrouwen en vluchtelingen om weer te geloven in hun eigen capaciteiten. Wij helpen hen om hun onmacht te doorbreken en de kracht te vinden die nodig is om hun situatie positief te beïnvloeden. Wij versterken het systeem rondom hen zodat zij samen de macht vinden om de problemen structureel aan te pakken, van generatie op generatie. Zo komt er weer perspectief in hun leven. Zij doen het zelf, alleen met hulp van XONAR.

Wij geloven in mensen die werken met passie. Die samen werken omdat je samen verder komt en mogelijkheden ontdekt die je in je eentje niet ziet. En die gaan voor resultaten die er toe doen.

Spreekt dit jou aan en wil jij alles inzetten om onze cliënten weer vooruit te helpen? Wil je ook in de jeugdhulp of jeugdzorg werken? Kijk dan of er een passende vacature is voor jou

Ga je ook solliciteren op één van de Xonar Vacatures?

HBO
limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 2 weken geleden

Een dag bij XONAR

Ben jij gepassioneerd door cijfers en het sociale domein? Wil je met jouw ervaring en kennis een waardevolle bijdrage leveren aan de jeugdzorg?

Jouw Rol

Als Financial Controller ben jij de expert die diepgaand inzicht heeft in de financiële aspecten. Je analyseert, onderzoekt en presenteert rapporten gebaseerd op de beschikbare financiële gegevens binnen XONAR. Samen met je team, bestaande uit financieel-economische medewerkers en business controllers, vorm je het 'Finance & Control'-team.

Jij bent verantwoordelijk voor:

 • Beheer van boekhouding en accounting;
 • Opstellen van maandelijkse, kwartaal- en jaarlijkse financiële afsluitingen;
 • Ontwikkelen en controleren van financiële rapportages;
 • Creëren van cashflowprognoses;
 • Voorbereiden, opstellen en controleren van jaarrekeningen;
 • Opstellen van budgetten voor projecten en activiteiten binnen het primaire proces;
 • Ondersteuning bieden bij het opstellen van begrotingen.

Jouw Team

In samenwerking met financieel-economische medewerkers, collega-controllers en teamleider finance & control vormen jullie een adviserend en sparringpartnersteam voor KPI's en managementinformatie richting de directeur Bedrijfsvoering & Control en het DirectieTeam. Je rapporteert functioneel aan de Teamleider finance & control.

Wat verwachten we van elkaar?

We zoeken een collega die uitblinkt in communicatie, een proactieve houding heeft en energie haalt uit procesverbetering. Je bent van nature een bruggenbouwer en ziet kansen in uitdagingen. Je hebt een HBO-opleiding in bedrijfseconomie of een vergelijkbaar vakgebied. Herken jij jezelf daarnaast in de volgende aspecten?

 • HBO-werk- en denkniveau;
 • Financieel expert met een objectieve kijk op het werkveld;
 • Zelfstarter die nieuwe kansen benut;
 • Gevoelig voor verschillende belangen binnen XONAR;
 • Bewezen vaardigheden op het gebied van analyse, advies, organisatiesensitiviteit en samenwerking;
 • Een drang om jezelf te blijven ontwikkelen binnen je vakgebied.

We investeren in jouw werkgeluk. Naast aangename collega's en een prettige werkomgeving bieden we ruime mogelijkheden voor ontwikkeling en opleiding.

Werken bij XONAR heeft vele voordelen:

 • Competitief salaris volgens schaal 10 van de cao Jeugdzorg;
 • Thuiswerkmogelijkheden (maandag en donderdag zijn vaste kantoordagen voor overleg en teaminteractie);
 • Budget voor teamactiviteiten;
 • 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een solide pensioenregeling;
 • Bijdrage aan zorgkosten;
 • Uitgebreid aanbod van bedrijfsfitness en een fietsplan;
 • Talrijke ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.

Initieel wordt een contract van één jaar aangeboden, met de intentie om na dat jaar over te gaan op een vast contract. Heb je interesse in deze boeiende en veelzijdige rol? Voor vragen kun je contact opnemen met onze recruiter Kitty via telefoonnummer 0612580821.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieFinancieel

Een dag bij XONAR Ben jij gepassioneerd door cijfers en het sociale domein? Wil je met jouw ervaring en kennis een waardevolle bijdrage leveren aan de jeugdzorg? Jouw Rol Als Financial Controller ben ...View more

HBO
limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 2 weken geleden

Een dag bij XONAR

Geen dag is het zelfde, en dat maakt mijn baan zo leuk en divers! Plezier, humor en een dosis energie is enorm belangrijk in mijn werk, maar dat krijg je dan ook dubbel en dwars terug!

Wij zoeken een collega! Lees snel verder voor de hele vacature.

Over FeniX

FeniX is een behandelgroep voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar (ten tijde van instroom), waarbij er sprake is van complexe trauma-gerelateerde klachten of een trauma-gerelateerde stoornis. Er wordt gewerkt volgens de methodiek Slapende honden van Arianne Struik. De kinderen en jongeren verblijven hier 24 uur per dag. Ze hebben schokkende gebeurtenissen meegemaakt waardoor de ontwikkeling problematisch verloopt. Dit kan te zien zijn in de sociale, emotionele, cognitieve, lichamelijke of gedragsmatige ontwikkeling bij de kinderen. Naast complexe trauma-gerelateerde klachten kunnen er nog andere problematieken zijn ontstaan, zoals angsten of gedragsproblemen. Deze staan echter niet op de voorgrond, maar zijn voortvloeiend uit de trauma-gerelateerde problematiek.

Bij FeniX wordt er gewerkt aan stabilisatie om te komen tot traumaverwerking, het verminderen van ernstige gedrags- en emotionele problemen en het leren van vaardigheden. Hiervoor maken we gebruik van de methodiek Slapende honden van Arianne Struik. Uitgangspunt is om het kind na een periode van intensieve behandeling weer thuis te plaatsen, dan wel een stabiele gezinsvervangende plek te bieden. Het gezin krijgt ook vanaf het begin begeleiding om de terugkeer van het kind in het gezin mogelijk te maken, gericht op het optimaliseren van de ouder-kind relatie. 

Hoe ziet een werkdag eruit?

Om 15:00 uur start ik mijn dienst met een koffietje. Samen met mijn collega, die om 13:00 uur gestart is, bespreek ik de overdracht: hoe is de ochtend verlopen en wat staat er op de planning? Als de kinderen vanuit school terugkomen, ontvangen we ze met wat lekkers en te drinken. We bespreken ieders planning door tot aan het avondeten. Sommigen gaan huiswerk maken, gamen, een spelletje doen of buiten spelen. Op zo’n moment kijk ik waar ik de kinderen kan ondersteunen en blijf ik op de achtergrond.

Om 17:00 uur start de collega die slaapdienst heeft. Ook hier vindt een korte overdracht plaats. Onze gastvrouw zorgt ervoor dat er om 17:30 uur eten klaarstaat. Het is belangrijk om samen als groep te eten, waarbij iedereen een vaste plek heeft. Na het eten maken we opnieuw een planning met de kinderen tot 19:30 uur. Daarna is het tijd om samen iets ontspannend te doen zoals een filmpje te kijken op de bank.

Hierna gaan de kinderen één voor één op hun eigen bedtijd naar boven, waar sommigen nog zin hebben in een kwartiertje spelen of verhaaltje voorgelezen krijgen door een van de groepsleiders. Voldaan kan ik mijn dienst om 21:30 uur afsluiten, zodra iedereen in bed ligt.

Jouw rol, jouw uitdaging

Samen met het team zorg jij voor een verantwoord leefklimaat. Daarnaast ben jij verantwoordelijkheid voor:

 • Het uitwerken en uitvoeren van hulpverleningsplannen met behulp van de stabilisatiemethodiek ;
 • Netwerken met scholen, Bureau Jeugdzorg en andere instanties;
 • Samen met het team overleggen en afstemmen over de dynamiek op de residentie en de (ontwikkeling van de) individuele jeugdige;
 • Uitvoering geven aan de pedagogische en methodische aanpak, zowel op de individuele jeugdige als op de groep;
 • Het bijhouden van de administratie en registratie hoort er ook bij (gelukkig hebben we hiervoor ondersteunende systemen).

Het team

Samen met een enthousiast, deskundig en ervaren team, dat bestaat uit 8 jeugdzorgwerkers, een ambulant hulpverlener en een gedragswetenschapper, zorg jij voor een trauma-georiënteerd pedagogisch klimaat op de groep. De groep heeft een maximale grootte van 7 kinderen. tussen de 4 en 12 jaar oud, met complexe traumaproblematiek. Deze problematiek manifesteert zich veelal in combinatie met andere problematiek (hechting, ADHD, angst- en stemmingsstoornissen). Er wordt gewerkt aan de doelen middels een stabilisatiemethodiek voor jongeren met complex trauma.

Wat verwachten we van elkaar?

Jij hebt:

 • Een afgeronde relevante opleiding op hbo-niveau;
 • SKJ-registratie;
 • Passie voor de jeugdhulpverlening;
 • Veel creativiteit en inventief vermogen om voor deze kinderen net de juiste ingang te kunnen vinden om tot rust en tot ontwikkeling te kunnen komen.

We hebben aandacht voor jouw werkgeluk, waarbij je naast fijne collega's en een prettige werksfeer, mag rekenen op ruime ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. 

Kom werken bij XONAR! De voordelen op een rijtje:

 • Goed salaris: schaal 8, cao jeugdzorg;
 • Onregelmatigheidstoeslagen in de avonden, nachten en weekenden;
 • Budget voor teamactiviteiten;
 • 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling;
 • Tegemoetkoming in de zorgkosten;
 • Uitgebreid aanbod bedrijfsfitness en een fietsplan;
 • Veel ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Aanvullende informatie:

 • Het aantal contracturen ligt tussen 28-36 uur en is bespreekbaar, afhankelijk van jouw privé-situatie en behoeften;
 • In eerste instantie krijg je een contract voor één jaar, met intentie om dit na een jaar om te zetten naar vast;
 • Reageren kan tot 15 oktober!

Klinkt dit als jouw ideale functie? Wacht dan niet langer en solliciteer! We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen als onze nieuwe collega bij XONAR. Aarzel je of heb je vragen? Bel dan onze recruiter Kitty op het nummer 0612580821.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieWelzijn, Zorg

Een dag bij XONAR Geen dag is het zelfde, en dat maakt mijn baan zo leuk en divers! Plezier, humor en een dosis energie is enorm belangrijk in mijn werk, maar dat krijg je dan ook dubbel en dwars teru...View more

HBO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 2 weken geleden

Een dag bij XONAR

Geen dag is het zelfde, en dat maakt mijn baan zo leuk en divers! Plezier, humor en een dosis energie is enorm belangrijk in mijn werk, maar dat krijg je dan ook dubbel en dwars terug!

Wij zoeken een collega voor minimaal 32 uur in de regio Heerlen. Kom jij ons helpen?

Over Salix

SaliX is een gespecialiseerde residentiele behandelgroep binnen XONAR voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar met complexe traumaproblematiek. Deze problematiek manifesteert zich veelal in combinatie met andere problematiek (hechting, ADHD, angst- en stemmingsstoornissen). Er wordt gewerkt aan de doelen middels een stabilisatiemethodiek voor jongeren met complex trauma.

Bij SaliX wordt er gewerkt aan stabilisatie om te komen tot traumaverwerking, het verminderen van ernstige gedrags- en emotionele problemen en het leren van vaardigheden. Hiervoor maken we gebruik van de methodiek 'Geweldloos Verzet' en 'Slapende honden' van Arianne Struik. Uitgangspunt is om het kind na een periode van intensieve behandeling weer thuis te plaatsen, dan wel een stabiele gezinsvervangende plek te bieden. Het gezin krijgt ook vanaf het begin begeleiding om de terugkeer van het kind in het gezin mogelijk te maken, gericht op het optimaliseren van de ouder-kind relatie. 

Hoe ziet een werkdag eruit?

Om 15.00u start mijn avonddienst samen met de slaapdienst en begin je de dienst met een overdracht vanuit de dagdienst die is gestart om 9.30u, onder het genot van een koffietje op kantoor.

Rond hetzelfde tijdstip beginnen de jongeren uit school of dagbesteding binnen te druppelen. Er is dan ruimte om praatje te maken met groepsleiding, wat lekkers te eten en te drinken, en verder je eigen weg te gaan. De een heeft wekelijks huiswerkbegeleiding of therapiesessies, de ander gaat afspreken met vrienden of naar buiten op uitgang/verlof.

Om 17.30u staat er dagelijks een verse maaltijd klaar, gekookt door onze lieftallige gastvrouw. Na het avondeten is er ruimte voor ontspanning. Dit in de vorm van groepsactiviteiten, één op één momenten maar ook hobby’s, sport en werk. Later wordt de avond vaak afgesloten met een filmpje op de bank en gaan de jongeren volgens vaste bedtijden naar boven. Daarna rond ik samen met mijn collega nog wat administratieve zaken af. Om 22.30u ga ik weer naar huis.

Jouw rol, jouw uitdaging

Samen met het team zorg jij voor een verantwoord leefklimaat. Daarnaast ben jij verantwoordelijkheid voor:

 • Het uitwerken en uitvoeren van hulpverleningsplannen met behulp van de stabilisatiemethodiek ;
 • Netwerken met scholen, Bureau Jeugdzorg en andere instanties;
 • Samen met het team overleggen en afstemmen over de dynamiek op de residentie en de (ontwikkeling van de) individuele jeugdige;
 • Uitvoering geven aan de pedagogische en methodische aanpak, zowel op de individuele jeugdige als op de groep;
 • Het bijhouden van de administratie en registratie hoort er ook bij (gelukkig hebben we hiervoor ondersteunende systemen).

Het team

Samen met een enthousiast, deskundig en ervaren team, dat bestaat uit 8 jeugdzorgwerkers, een bedreven coördinator, een ambulant hulpverlener en een gedragswetenschapper, zorg jij voor een trauma-georiënteerd pedagogisch klimaat op de groep. Als team zorgen we ook goed voor elkaar en ondersteunen we waar nodig. Daarnaast gebruiken we veel humor om zaken zo nu en dan te relativeren.

Momenteel heeft de groep een grootte van 7 kinderen tussen de 13 en 16 jaar oud, met complexe traumaproblematiek.

Deze problematiek manifesteert zich veelal in combinatie met andere problematiek (hechting, ADHD, angst- en stemmingsstoornissen). Er wordt gewerkt aan de doelen middels een stabilisatiemethodiek voor jongeren met complex trauma.

Wat verwachten we van elkaar?

Jij:

 • Hebt een afgeronde relevante opleiding op hbo-niveau;
 • Hebt SKJ-registratie;
 • Kunt omgaan met acting-out gedrag en stressvolle situaties;
 • Bent flexibel en speelt in op de situatie van de dag, geen kind en geen dag is hetzelfde;
 • Staat stevig in je schoenen en je kunt je verbaal goed uitdrukken.

Ben je nog aan het studeren aan een relevant HBO-opleiding of je een MBO niveau 4 opleiding afgerond en kom je in aanmerking voor een EVC traject? Ook dan ben je van harte welkom!

We hebben aandacht voor jouw werkgeluk, waarbij je naast fijne collega's en een prettige werksfeer, mag rekenen op ruime ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. 

Kom werken bij XONAR! De voordelen op een rijtje:

 • Goed salaris: schaal 8, cao jeugdzorg;
 • Onregelmatigheidstoeslagen in de avonden, nachten en weekenden;
 • Budget voor teamactiviteiten;
 • 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling;
 • Tegemoetkoming in de zorgkosten;
 • Uitgebreid aanbod bedrijfsfitness en een fietsplan;
 • Veel ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Aanvullende informatie:

 • Je bent minimaal 32 uur inzetbaar;  
 • In eerste instantie krijg je een contract voor één jaar, met intentie om dit na een jaar om te zetten naar vast;
 • Salix ligt in de regio heerlen;
 • Reageren kan tot 15 oktober!

Klinkt dit als jouw ideale functie? Wacht dan niet langer en solliciteer! We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen als onze nieuwe collega bij XONAR. Aarzel je of heb je vragen? Bel dan onze recruiter Kitty op het nummer 0612580821.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieWelzijn

Een dag bij XONAR Geen dag is het zelfde, en dat maakt mijn baan zo leuk en divers! Plezier, humor en een dosis energie is enorm belangrijk in mijn werk, maar dat krijg je dan ook dubbel en dwars teru...View more