Vista College Vacatures

Wil jij met enthousiasme en gedrevenheid werken in het MBO onderwijs?

VISTA college is een nieuwe naam in Zuid-Limburg, maar zeker geen nieuwkomer. Een gevestigde mbo onderwijsinstelling die in 2019 is voortgekomen uit de fusie tussen Arcus College en ROC Leeuwenborgh. Klaar voor de toekomst om in de regio een breed en modern opleidingsaanbod te blijven aanbieden. Vanuit de kracht van samenwerking. Limburgse krachten voor morgen ontwikkelen. Dat is de missie van Vista College.

De wereld om Vista College heen staat niet stil. De maatschappelijke, economische en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in steeds sneller tempo op. Beroepen veranderen en nieuwe beroepen dienen zich aan. Doorleren is daarmee de sociale zekerheid van de toekomst geworden. In een groeiende economie wordt de behoefte aan goed geschoold en gekwalificeerd personeel op mbo-niveau steeds groter.

Met VISTA college vangen we de gevolgen van demografische krimp beter op. De nieuwe schaalgrootte geeft ons de mogelijkheid een breder portfolio te ontwikkelen en één heldere strategische lijn te volgen. Om gezamenlijk te professionaliseren en digitalisering een impuls te geven. Samen zijn we in staat om te allen tijde. een gedifferentieerd en bij de regio passend aanbod te bieden, toegankelijk voor iedereen.

Vernieuwen maar toch jezelf blijven in het onderwijs.

Ga jij nu solliciteren op één van de Vista College Vacatures hieronder?

HBO
Heerlen, limburg, Maastricht, Sittard, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Wil jij met enthousiasme en gedrevenheid werken in het MBO onderwijs?

VISTA college

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. Voorbereiding op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen ze door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

De opleidingen tot Gespecialiseerd pedagogisch medewerker /Onderwijsassistent (MBO niveau 4 BOL en BBL) binnen het VISTA college leiden in co-creatie met het werkveld zo’n 1100 studenten op tot professional in de kinderopvang of in het onderwijs. De opleiding heeft circa 8o medewerkers, verdeeld over twee teams en drie locaties. De twee teams worden aangestuurd door twee opleidingsmanagers, ondersteund door twee onderwijskundig leiders.

Wij zijn voor het team PW/OA op zoek naar een Docent Rekenen voor 0,6 fte. Het betreft een functie in het team Heerlen voor het schooljaar 2024-2025. De aanstelling is in eerste instantie voor één schooljaar en start in overleg z.s.m. na 1-09-2024.

Jouw rol als docent Rekenen

Als docent Rekenen geef je kwalitatief goede rekenlessen aan deelnemers die een niveau 4 MBO - opleiding volgen bij de opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker en/of onderwijsassistent, waar studenten worden opgeleid als medewerker in de kinderopvang of als onderwijsassistent. Studenten krijgen naast beroepsgerichte vakken als ontwikkelingspsychologie, communicatie, spel en bewegen, handvaardigheid en drama ook rekenen, Engels en Nederlands. Naast het lesgeven kun je, in overleg, worden ingezet als mentordocent en als stagebegeleider én kijk je examens na. Als stagebegeleider werk je nauw samen met en in het werkveld. Bovendien maak je onderdeel uit van een subteam, dat in het kader van teams in the lead veel eigen verantwoordelijkheid heeft.

Weet jij als geen ander rekenlessen op een persoonlijke, maar ook een eigentijdse en enthousiaste manier over te brengen op onze studenten en staat bij jou, net als bij ons, de student centraal? Heb je de coachende vaardigheden om groep én individu verder te helpen in hun ontwikkeling en ben je een goede samenwerker en verbinder?

Kom dan ons team versterken! Je draagt hiermee bij aan een open en toegankelijk onderwijs voor iedereen en zorgt dat leren leuk is.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Het geven van rekenlessen aan MBO niveau 4;
 • Het begeleiden en helpen van studenten met hun praktijkopdrachten;
 • Het vormgeven aan gepersonaliseerd onderwijs in relatie tot het kwalificatiedossier;
 • Het afnemen en beoordelen van toetsen en examens;
 • In overleg eventueel mentoraat verzorgen voor een klas;
 • In overleg eventueel stagebegeleiding.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent 2e graads bevoegd;
 • Bij voorkeur een bevoegdheid rekenen/wiskunde en anders wel beschikken over de didactische kwaliteiten en affiniteit om deze lessen goed te kunnen geven;
 • De hervormingen in het (pedagogisch) onderwijs kennen geen geheimen voor jou;
 • Je kunt een uitdagende leeromgeving creëren;
 • Je bent pedagogisch, vakinhoudelijk (en didactisch) competent;
 • Je bent ontwikkelingsgericht, flexibel en hebt een proactieve en ondernemende houding;
 • Je bent iemand met verantwoordelijkheidsgevoel, goede communicatieve vaardigheden en doorzettingsvermogen;
 • Je draagt bij aan de samenwerking en slagvaardigheid van het team;
 • Je doceert coachend, zet de student zelf aan het werk;
 • Je bent creatief en hebt een “out of the box mentaliteit.

Wat mag je van ons verwachten?
Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt max. € 5.228,- bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal LB. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Je stuurt ons je sollicitatie door vóór 28 augustus 2024 het formulier in te vullen dat je via onderstaande knop bereikt.

Wil je eerst meer informatie? Stuur dan een bericht naar Bert Peeters, opleidingsmanager Pedagogisch Werk/Onderwijsassistent , bert.peeters@vistacollege.nl

Je hoort vervolgens van ons!

De briefselectie vindt plaats op maandag 2 september. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdagmiddag 5 september tussen 14 en 17 uur in Heerlen aan de Valkenburgerweg.

FTE: 0,6
Opleiding: PW/OA
Standplaats: Heerlen

 

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs

Wil jij met enthousiasme en gedrevenheid werken in het MBO onderwijs? VISTA college VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en c...View more

HBO
Heerlen, limburg, Maastricht, Sittard, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Wil jij met enthousiasme en gedrevenheid werken in het MBO onderwijs?

Wij zijn voor de examencommissie Zorg en Welzijn op zoek naar een Ambtelijk secretaris Examencommissie (uitvoerend medewerker C) voor 0,5 fte Het betreft hier in eerste instantie een (tijdelijke) functie met ingang van 01.09.2024 voor de duur van het schooljaar 2024/2025. Standplaats: Heerlen/Maastricht/Sittard.

VISTA college
VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen we door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

Jouw rol als Ambtelijk secretaris Examencommissie:

De Ambtelijk secretaris ondersteunt de werkzaamheden van de examencommissie op secretarieel en procedureel gebied.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Vergaderingen voorbereiden, samen met de voorzitter en secretaris, het maken van notulen en een besluitenlijst tijdens vergaderingen van de examencommissie;
 • Het plannen van diverse vergaderingen in afstemming met de voorzitter;
 • Het voorbereiden en gereed maken voor besluitvorming van verzoeken en klachten van studenten, zoals vrijstellingsverzoeken, verzoeken om speciale voorzieningen bij tentamens, aanvragen voor opname keuzevakken, klachten m.b.t. toetsen (loketfunctie);
 • Het bijhouden van een logboek omtrent de afhandeling van alle aanvragen van de examencommissie;
 • Proactief ondersteunen bij werkzaamheden van de examencommissie, zoals:

o het coördineren van steekproeven en het uitzetten/verwerken van enquêtes;

o coördineren en ondersteunen van het proces in geval van bezwaar of klachten (bijv. notuleren bij verhoor);

o het ondersteunen bij de voorbereiding van interne of externe audits/inspectie (bijv. relevante documenten verzamelen);

o het ondersteunen van commissieleden bij taken zoals de administratie van de vastgestelde instrumenten.

 • Het voeren en bewaken van de correspondentie;
 • Beheer van de mailbox van de examencommissie;
 • Opstellen van het jaarverslag van examencommissie, in samenwerking met de voorzitter en secretaris;
 • Zorgdragen voor (digitale) archivering van stukken;
 • Actualiseren, aanpassen van het huishoudelijk reglement.

Wat verwachten wij van jou?

 • Werkervaring bij een MBO onderwijsinstelling;
 • Je bent zorgvuldig en nauwgezet;
 • Je kunt gestructureerd plannen en organiseren;
 • Je beschikt over een min. MBO-4 diploma– bij voorkeur in de richting secretaresse / managementassistente;
 • Goed kunnen luisteren en essentiële informatie snel en adequaat kunnen oppikken;
 • In staat zijn alle relevante informatie met betrekking tot de betreffende opleidingen en de geldende regelingen bij het studeren, ook de Onderwijs- en Examenregeling en het huishoudelijk reglement van de examencommissies, snel eigen te maken;
 • Je bent analytisch en proactief;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • In staat helder en zorgvuldig te formuleren en te communiceren;
 • Zelfstandig en flexibel;
 • Kan op gepaste wijze met gevoelige/vertrouwelijke informatie omgaan en heeft sensitiviteit voor het onderscheid zorgen-borgen;
 • Goede en collegiale samenwerking met directe collega’s binnen de opleidingen, de locaties en school, in het bijzonder met de andere leden van de examencommissie.

Wat mag je van ons verwachten?
Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt max. € 3.404,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal 06. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?
Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Je stuurt ons je sollicitatie door vóór 19 augustus 2024 het formulier in te vullen dat je via onderstaande knop bereikt.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Ingrid Gerits, Teamleider examenbureau via 06 41285811 of per mail i.gerits@vistacollege.nl

Je hoort snel van ons!

FTE: 0,5
Opleiding:
Standplaats: Maastricht/Heerlen/Sittard

 

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs

Wil jij met enthousiasme en gedrevenheid werken in het MBO onderwijs? Wij zijn voor de examencommissie Zorg en Welzijn op zoek naar een Ambtelijk secretaris Examencommissie (uitvoerend medewerker C) v...View more

HBO
Heerlen, limburg, Maastricht, Sittard, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

BEN JIJ ONZE ENTHOUSIASTE DUIZENDPOOT?

Wij zijn ter ondersteuning van de Opleidingsmanager binnen de afdeling Haarverzorging, op zoek naar een Secretaresse (Uitvoerend medewerker C) voor 0,5 fte . Het betreft hier een functie met ingang per direct met een structureel karakter. Standplaats: Heerlen/Maastricht.

Jouw rol als Secretaresse van de Opleidingsmanager :

Voor ons team van Haarverzorging zoeken wij een enthousiaste doener, een aanpakker, een spin in het web die op zoek is naar een afwisselende baan met de nodige dynamiek in een gedreven, jong en zeer collegiaal team dat graag met jou wil samenwerken! Je bent de steun en toeverlaat van de Opleidingsmanager en ziet het als een uitdaging structuur en rust aan te brengen in de dagelijkse hectiek. Naast de Opleidingsmanager ondersteun je ook het team met dagdagelijkse zaken.

VISTA college
VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen we door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

Wat worden je taken en verantwoordelijkheden?

 • (Secretariële/administratieve) ondersteuning waaronder agendabeheer, e-mailbeheer, verwerken en verzamelen gegevens in/uit Eduarte of andere systemen en het opstellen c.q. redigeren van notities, brieven en presentaties;
 • Bereidt administratief/organisatorisch vergaderingen en andere bijeenkomsten voor, notuleert vergaderingen en besprekingen, werkt notulen en/of verslagen uit;
 • Organiseert bijeenkomsten waaronder doedagen, diploma-uitreikingen, informatieavonden en bijeenkomsten met bedrijven;
 • De werkzaamheden binnen deze afdeling kent daarnaast veel ad hoc taken die je steeds moet prioriteren.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je beschikt over een MBO-diploma dan wel MBO+ werk- en denkniveau – bij voorkeur in de richting secretaresse / managementassistente;
 • Je hebt ruime ervaring in het vakgebied;
 • Enthousiasme, energie en je houdt van afwisseling. Tegelijkertijd ben je hands on en doortastend;
 • Je bent vaardig in het omgaan met geautomatiseerde gegevensverwerkingssystemen;
 • Je bent diplomatiek en volhardend: stressbestendig, flexibel en je staat stevig in je schoenen;
 • Je weet chaos te veranderen in een oase van rust, dus organiseren staat je op het lijst geschreven;
 • Je werkt gestructureerd en kunt ook structuur aanbrengen;
 • Je bezit goede communicatieve vaardigheden: je bent klant- en servicegericht;
 • Tot slot zoeken we een teamplayer!

Wat mag je van ons verwachten?
Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt max € 3.404,- bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal 6. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?
Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Je stuurt ons je sollicitatie door vóór 20 augustus 2024 het formulier in te vullen dat je via onderstaande knop bereikt.

Wil je eerst meer informatie?

Neem dan gerust even contact op met Wendy Daling, Opleidingsmanager Haarverzorging via w.daling@vistacollege.nl of via 06-36565362.

Heb je vragen over de procedure neem dan contact op met Jan Hirsch (Senior consulent P&O), per mail jan.hirsch@vistacollege.nl of via 06-13547332.

Je hoort snel van ons!

FTE: 0,5
Opleiding: Haarverzorging
Standplaats: Heerlen/Maastricht

 

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs

BEN JIJ ONZE ENTHOUSIASTE DUIZENDPOOT? Wij zijn ter ondersteuning van de Opleidingsmanager binnen de afdeling Haarverzorging, op zoek naar een Secretaresse (Uitvoerend medewerker C) voor 0,5 fte . Het...View more

HBO
Heerlen, limburg, Maastricht, Sittard, Zuid Limburg
Geplaatst 2 weken geleden

Vakmanschap, betrokkenheid en passie voor financiële administratie!

Voor het team Financiële Administratie zijn we op zoek naar een Vaktechnisch medewerker FA voor 0,8-1,0 fte. Het betreft hier een functie met spoedige indiensttreding. Bij goed functioneren zal na één jaar de overeenkomst worden omgezet naar onbepaalde tijd.

Je ondersteunt niet alleen de teamleider Financiële administratie vanuit jouw taken en verantwoordelijkheden maar ook het gehele team. Je bent bezig met diverse administratieve en boekhoudkundige werkzaamheden. Je werkt vanuit de afdeling samen met collega’s en interne afdelingen van het VISTA college. Kortom, je hart gaat sneller kloppen van financieel administratieve processen en het behalen van successen met het team.

VISTA college
VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen we door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

Wat worden je taken en verantwoordelijkheden?

 • Het verrichten van boekingen in de financiële administraties;
 • Het voeren van de financiële (project)administratie en onderhouden van financiële (project) dossiers;
 • Controle op de financiële administratie, o.a. aansluiting van diverse balansposities en overige analyses (o.a. verschillen realisatie-begroting) t.b.v. projecten en onderhanden werk Inburgering;
 • Het voorbereiden en mede opstellen van interne en externe (project)rapportages en subsidieverantwoordingen o.a. t.b.v. onze interne VISTA rapportage;
 • Het ondersteunen van het team bij het voorbereiden van rapportages en jaarafsluiting;
 • Identificeren en doorvoeren van verbeteringsmogelijkheden in financiële processen.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bezit een MBO/HBO werk-denkniveau;
 • Je beschikt over een administratieve opleiding Economie en Administratie, tenminste MBO 4;
 • Je hebt tenminste drie jaar relevante werkervaring binnen het vakgebied (uitvoerend en inhoudelijk), waarbij je ervaring tenminste de volgende onderwerpen betreft:
  - het voeren van financiële administraties, inclusief het uitvoeren van diverse controles op balansposities en overige analyses (verschillen realisatie-begroting)
  - opstellen van (project) rapportages;
  - dossiervorming ten behoeve van rapportages;
 • Ervaring met non-profitorganisaties en in het bijzonder onderwijs is een pré;
 • Ervaring met financiële (project)administraties is een pré;
 • Je kunt uitstekend overweg met financieel-administratieve software (ervaring met AFAS is een pré) en met Excel;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift;
 • Je werkt accuraat, levert betrouwbare informatie aan en je kunt goed omgaan met pieken in het werk;
 • Je draagt bij aan een prettige en open sfeer in het team Financiële Administratie en aan een goede samenwerking met andere collega’s binnen de Stafdienst Financiën en daar buiten;
 • Je beschikt over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt max € 3.730,00 bruto per maand bij een fulltime benoeming, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal 7. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Stuur ons je sollicitatie door vóór 25 augustus 2024 het formulier in te vullen dat je via onderstaande knop bereikt.

Wil je eerst meer informatie? Mail dan gerust even met Roger Persoon: a.i. teamleider Financiële administratie via r.persoon@vistacollege.nl

Ronde 1 van de sollicitatie gesprekken staat gepland op 3 september 2024 en ronde 2 op 9 september 2024.

Je hoort van ons!

FTE: 0,8-1,0
Opleiding:
Standplaats: Maastricht

 

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs

Vakmanschap, betrokkenheid en passie voor financiële administratie! Voor het team Financiële Administratie zijn we op zoek naar een Vaktechnisch medewerker FA voor 0,8-1,0 fte. Het betreft h...View more

HBO
Heerlen, limburg, Maastricht, Sittard, Zuid Limburg
Geplaatst 2 weken geleden

LOOP JIJ WARM VAN LESGEVEN?

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We zijn respectvol, samen, nieuwsgierig en ondernemend. Zo ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

De uitvinders. De innovators. De nieuwe generatie rechterhanden en groene vingers. Ze werken, bouwen, onderhouden. Ze zorgen dat je met je auto van A naar B kunt. Dat je vliegtuig opstijgt. Dat je zonnepanelen werken en je plasje in het lab zijn geheimen prijsgeeft. Zij zijn de doeners van morgen. Vandaag breng jij ze vooruit.

Wij zijn op zoek naar een Docent Installatietechniek voor 0,4 fte binnen het team Installatietechniek. Het betreft hier een functie voor schooljaar 2024-2025. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden. Standplaats: Maastricht.

Jouw rol als Docent Installatietechniek:

Een storing in het systeem, een kapotte installatie? Jouw hart gaat er sneller van kloppen. Weerstand, vermogen, capaciteit: dankzij jou weten onze studenten dat er een wereld achter schuilgaat. Ook voor de lessen in aanverwante vakken draai jij je hand niet om. Je krijgt energie van het vak én van onze studenten en verliest hun vermogens nooit uit het oog.

Als docent LB geef je het vak installatietechniek aan deelnemers die een MBO opleiding volgen. Weet jij als geen ander dit mooie vak op een persoonlijke, maar ook een eigentijdse en enthousiaste manier over te brengen op onze studenten en staat bij jou, net als bij ons, de student centraal…. Vernieuwingen in het werkveld zijn er volop. Kun jij deze ook vertalen naar jouw lessen en dusdanig vormgeven zodat onze studenten enthousiast worden over het vakgebied? Kom dan ons team versterken. Je draagt hiermee bij aan een open en toegankelijk onderwijs voor iedereen en zorgt ervoor dat leren leuk is.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Het geven van lessen Installatietechniek op MBO niveau;
 • Het begeleiden en helpen van technische studenten met hun praktijkopdrachten;
 • Het plannen en afnemen van toetsen en examens.

Wat verwachten wij van jou?

 • je bent (bij vóórkeur) 2e graads bevoegd docent Techniek óf je hebt je HBO afgerond én beschikt over de didactische bevoegdheid om als docent LB te functioneren in het MBO of je bent bereid om deze te behalen;

- of je hebt recente, relevante en aantoonbare ervaring in het geven van installatietechniek (VO-MBO);

- of je hebt recente, relevante en aantoonbare ervaring in het werkveld en daarnaast in het bezit van een HBO diploma;

 • je kunt een uitdagende leeromgeving creëren;
 • je bent pedagogisch, vakinhoudelijk (en didactisch) competent;
 • je bent ontwikkelingsgericht, flexibel en hebt een proactieve en ondernemende houding;
 • je beschikt over goede organisatorische vaardigheden;
 • je werkt gestructureerd en kunt ook structuur aanbrengen;
 • je bent iemand met verantwoordelijkheidsgevoel, goede communicatieve vaardigheden en doorzettingsvermogen;
 • je bent een teamplayer.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor studenten en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer en bieden je het vertrouwen om je functie op jouw manier in te vullen. Je salaris bedraagt max. € 5.228,- bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal LB. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Geef jij ruimte aan de installateurs van morgen?:

Je stuurt ons je sollicitatie voor deze vacature door vóór 1 september 2024 het formulier in te vullen dat je via onderstaande knop bereikt.

Wil je eerst meer informatie? Bel dan gerust even met Jean Schoonbroodt, Opleidingsmanager per mail via j.schoonbroodt@vistacollege.nl

Heb je vragen over de procedure neem dan contact op met Cindy Pinckaers (Senior Consulent P&O), per telefoon 06 – 11093171 of per mail: c.pinckaers@vistacollege.nl

Je hoort snel van ons!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

FTE: 0,4
Opleiding: Installatietechniek
Standplaats: Maastricht

 

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs

LOOP JIJ WARM VAN LESGEVEN? VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspect...View more

HBO
Heerlen, limburg, Maastricht, Sittard, Zuid Limburg
Geplaatst 2 weken geleden

Wil jij met enthousiasme en gedrevenheid werken in het MBO onderwijs?

VISTA college

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. Voorbereiding op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen ze door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

De opleidingen tot Gespecialiseerd pedagogisch medewerker /Onderwijsassistent (MBO niveau 4 BOL en BBL) binnen het VISTA college leiden in co-creatie met het werkveld zo’n 1100 studenten op tot professional in de kinderopvang of in het onderwijs. De opleiding heeft circa 8o medewerkers, verdeeld over twee teams en drie locaties. De twee teams worden aangestuurd door twee opleidingsmanagers, ondersteund door twee onderwijskundig leiders. Deze vacature betreft een functie op locatie Sittard die vanwege vertrek van een collega is vrijgekomen. Er wordt echter van iedere collega verwacht dat deze ook bereid is te werken op de andere locaties.

Wij zijn op zoek naar een Docent LB Nederlands voor 0,7 fte met spoedige indiensttreding. Er wordt in eerste instantie een tijdelijk contract van 1 jaar geboden. Bij goed functioneren en gelijkblijvende financiële omstandigheden is er vooruitzicht op een vaste aanstelling.

Jouw rol als docent Nederlands

Als docent Nederlands geef je les aan deelnemers die een niveau 4 MBO - opleiding volgen bij de opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker en/of onderwijsassistent, waar studenten worden opgeleid als medewerker in de kinderopvang of als onderwijsassistent. Nederlands dient door studenten op 3F niveau te worden afgerond om een diploma te ontvangen en te voldoen aan de beroepsvereisten. Studenten krijgen naast Nederlands, Engels en rekenen, beroepsgerichte vakken als ontwikkelingspsychologie, communicatie, maar ook spel en bewegen, handvaardigheid en drama aangeboden. Buiten het lesgeven kun je worden ingezet als mentordocent en/of stagebegeleider én kijk je examens na. Als stagebegeleider werk je nauw samen met en in het werkveld. Bovendien maak je onderdeel uit van een subteam, dat in het kader van teams in de lead veel eigen verantwoordelijkheid heeft.

Weet jij als geen ander Nederlands lessen op een persoonlijke, maar ook een eigentijdse en enthousiaste manier over te brengen op onze studenten en staat bij jou, net als bij ons, de student centraal? Maak jij gemakkelijk een koppeling tussen jouw vak en onze beroepscontext? Heb je de coachende vaardigheden om groep én individu verder te helpen in hun ontwikkeling en werk je graag en goed samen?

Kom dan ons team versterken! Je draagt hiermee bij aan een open en toegankelijk onderwijs voor iedereen en zorgt dat leren leuk is.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Het ontwikkelen en geven Nederlands lessen op MBO 4 niveau;
 • Het begeleiden en helpen van studenten met hun praktijkopdrachten;
 • Het vormgeven van gepersonaliseerd onderwijs in relatie tot het kwalificatiedossier;
 • Het afnemen en beoordelen van toetsen en examens;
 • Mentoraat verzorgen voor een klas;
 • Stagebegeleiding.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent 2e graads docent Nederlands of je bent studerende hiervoor;
 • De hervormingen in het (pedagogisch) onderwijs kennen geen geheimen voor jou;
 • Je kunt een uitdagende leeromgeving creëren;
 • Je bent pedagogisch, vakinhoudelijk (en didactisch) competent;
 • Je bent ontwikkelingsgericht, flexibel en hebt een proactieve en ondernemende houding;
 • Je bent iemand met verantwoordelijkheidsgevoel, goede communicatieve vaardigheden en doorzettingsvermogen;
 • Je draagt bij aan de samenwerking en slagvaardigheid van het team;
 • Je doceert coachend, zet de student zelf aan het werk;
 • Je bent creatief en hebt een “out of the box mentaliteit.

Wat mag je van ons verwachten?
Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt max € 5.228,- bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal LB. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Je stuurt ons je sollicitatie door vóór 23 augustus 2024 het formulier in te vullen dat je via onderstaande knop bereikt.

Wil je eerst meer informatie? Stuur dan een bericht naar s.pauwels@vistacollege.nl

Houd er rekening mee dat we tussen 22 juli en 23 augustus vakantie hebben en dat een reactie wat langer op zich kan laten wachten. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 4 september tussen 10:00 en 14:00 uur.

FTE: 0,7
Opleiding: PW/OA
Standplaats: Sittard

 

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs

Wil jij met enthousiasme en gedrevenheid werken in het MBO onderwijs? VISTA college VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en c...View more

HBO
Heerlen, limburg, Maastricht, Sittard, Zuid Limburg
Geplaatst 3 weken geleden

Wil jij met enthousiasme en gedrevenheid werken in het MBO onderwijs?

Wij zijn voor het team Helpende Zorg en Welzijn op zoek naar een Onderwijskundig leider voor 0,8 fte. Het betreft hier een (tijdelijke) functie met spoedige indiensttreding. Standplaats: Maastricht/Heerlen/Sittard.

VISTA college legt de lat hoog ten aanzien van onderwijskwaliteit en -innovatie en wil wendbaar en innovatief zijn. In de organisatie-inrichting van VISTA college is gekozen voor teams in de lead waarbij onderwijsontwikkeling plaatsvindt in de onderwijsteams.

Onderwijskundig leiders vormen een lerend netwerk van VISTA en worden hierin onder andere begeleid door practor(en). Onderwijskundig leiders nemen kennis van ontwikkelingen in het werkveld, landelijk en internationaal en zij delen hun kennis en ervaringen in en met hun teams en VISTA breed. Zij hebben daarmee een belangrijke rol om bij te dragen aan de innovatiecultuur bij VISTA.

Wat wordt jouw opdracht als onderwijskundig leider HZW?

Het team Helpende Zorg en Welzijn verzorgt onderwijs in BOL, BBL en LLO trajecten op de locaties Sittard, Maastricht en Heerlen. Binnen de wijkleerbedrijven Landgraaf en Daalhof verzorgen wij samen met Entree wijkgericht onderwijs.

Vanaf augustus 2024 is het nieuwe kwalificatiedossier dienstverlening van kracht. Voor het profiel Helpende Zorg en Welzijn zullen wij bij de BBL trajecten modulair onderwijs gaan verzorgen. Vanaf schooljaar 2025 zal de modulaire inrichting van de BOL trajecten volgen.

De functie van Onderwijskundig leider is een specialistische onderwijskundige functie, waarin je ons onderwijsteam gaat versterken om onderwijsvernieuwing vanuit het team zelf te realiseren. Jij werkt functioneel samen met de opleidingsmanager (die integraal verantwoordelijk is voor het team). Als Onderwijskundig leider ben je verantwoordelijk voor de onderwijskwaliteit en onderwijsinnovatie gericht op het profiel Helpende Zorg en Welzijn. Beiden in relatie tot de onderwijsvisie “we gaan voor groei”.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt kennis en ervaring binnen het MBO onderwijs, je bent op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen binnen MBO m.n. rondom examinering en wet-regelgeving;
 • Je draagt bij aan de meerjarige onderwijsinnovatie, -vernieuwing en kennisdeling;
 • Je bent actief betrokken bij VISTA-brede ontwikkeling m.b.t gaan voor groei;
 • Je hebt kennis en ervaring in het werken met niveau 1 en 2 studenten;
 • Je weet hoe je onze studenten kunt motiveren, stimuleren en begeleiden in de schoolse situatie en in de praktijk;
 • Je bent een inspirator, coach en voorbeeld voor het team;
 • Je weet didactische werkvormen passend te maken voor onze studenten en het team hierin te begeleiden;
 • Kennis en ervaring vanuit het speciaal onderwijs is een pré;
 • Kennis en ervaring met NT2 onderwijs is een pré

Wat wordt jouw opdracht als onderwijskundig leider voor het cluster Z&W?

 • het maken van de verbinding tussen de teams in het cluster en de curricula;
 • het aanbodgericht naar vraaggericht werken m.b.t de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de wensen van onze stakeholders;
 • je levert een kwaliteitsimpuls m.b.t de werkwijze in de onderwijsfabriek samen met de regisseur (ontwikkelen en uitvoeren LLO-producten- doorlopende leerlijnen);
 • de borging van de onderwijs inhoudelijke kwaliteit van de certificeerbare trajecten, de 3e leerweg trajecten en doorlopende leerlijn

Wat verwachten wij van jou?

 • Wij verwachten dat jij beschikt over een HBO+/WO werk- en denkniveau, een onderwijskundige/orthopedagogische achtergrond en meerdere jaren relevante werkervaring in het MBO onderwijs;
 • Je bent in het bezit van een relevante onderwijsbevoegdheid en voert als excellente docent voor een deel van de betrekkingsomvang (20%) onderwijsactiviteiten (pedagogisch didactisch ten behoeve van studenten) uit als mentor of coach;
 • Je hebt kennis van, en inzicht in de ontwikkelingen binnen het MBO en inzicht in organisatorische, procesmatige en vakinhoudelijke samenhangen in bredere context dan het eigen werkterrein;
 • Je beschikt over coördinerende, communicatieve, organiserende en motiverende vaardigheden;
 • Tevens beschik je over didactische, coachende, inspirerende en sociale vaardigheden.;
 • Je durft vanuit vertrouwen en gelijkwaardigheid ruimte te geven om samen met je teams en daarbuiten te komen tot continue vernieuwing en verbetering van de onderwijskwaliteit en opleidingsrendement;
 • Je draagt bij aan de versterking van de kwaliteitscultuur binnen de teams;
 • Je beschikt over de competenties tot het ontwikkelen én uitdragen én verdedigen van beleid, nieuwe ideeën, concepten en doelstellingen. De werelden buiten én binnen weet je bij elkaar te brengen;
 • Je werkt intensief samen met het OKL team van het cluster en informeert, inspireert en communiceert als een teamspeler;
 • Je geeft naar eigen inzicht en in afstemming met de OM-er leiding aan medewerkers die betrokken zijn binnen het LLO en stuurt op verantwoordelijkheid en inzet.

Wie zijn wij?

Wij zijn een gemotiveerd team dat bestaat uit 43 personen die locatie overstijgend met elkaar en ons netwerk samenwerken. Wij staan voor onze studenten en ons onderwijs, staan open voor vernieuwing en verbetering. Wij omarmen gaan voor groei en kunnen jou als analytisch, onderzoekend en praktijkgericht persoon goed gebruiken. Ben je net zo flexibel, samenwerkingsgericht, kritisch en daadkrachtig als wij zijn? Dan willen wij graag met je het gesprek aangaan.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor studenten en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt max € 6.680-, bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal LD. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Stuur ons je sollicitatie door vóór 23 augustus 2024 het formulier in te vullen dat je via onderstaande knop bereikt.

Wil je eerst meer informatie? Bel dan gerust even met Ank Palant: Onderwijsmanager Helpende Zorg en Welzijn via 06-36 56 40 03.

Ronde 1 van de sollicitatie gesprekken staat gepland op 2 september 2024 in de ochtend of 4 september 2024 in de middag.

Je hoort van ons!

FTE: 0,8 fte
Opleiding: Helpende Zorg & Welzijn
Standplaats: Maastricht/Heerlen/Sittard

 

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs

Wil jij met enthousiasme en gedrevenheid werken in het MBO onderwijs? Wij zijn voor het team Helpende Zorg en Welzijn op zoek naar een Onderwijskundig leider voor 0,8 fte. Het betreft hier een (tijdel...View more

HBO
Heerlen, limburg, Maastricht, Sittard, Zuid Limburg
Geplaatst 2 jaar geleden

Open sollicitatie

Is er op dit moment geen vacature die aansluit bij jouw interesse en ervaring? Maar zou je graag deel uit willen maken van ons team?

Reageer dan op deze vacature en laat ons weten waarom jij voor VISTA college kiest.

We raden je aan om onze website www.werkenbijvista.nl in de gaten te houden, zodat je rechtstreeks kan solliciteren op een vacature waar jij interesse in hebt. Ook kun je je op deze website aanmelden voor een job-alert.

Enthousiast?

Je stuurt ons je open sollicitatie door het formulier in te vullen dat je via onderstaande knop bereikt.

Je gegevens die behoren bij deze open sollicitatie zullen max. 1 jaar worden bewaard.

FTE: 0
Opleiding:
Standplaats: Maastricht/Heerlen/Sittard

 

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs

Open sollicitatie Is er op dit moment geen vacature die aansluit bij jouw interesse en ervaring? Maar zou je graag deel uit willen maken van ons team? Reageer dan op deze vacature en laat ons weten wa...View more