Vista College Vacatures

Wil jij met enthousiasme en gedrevenheid werken in het MBO onderwijs?

VISTA college is een nieuwe naam in Zuid-Limburg, maar zeker geen nieuwkomer. Een gevestigde mbo onderwijsinstelling die in 2019 is voortgekomen uit de fusie tussen Arcus College en ROC Leeuwenborgh. Klaar voor de toekomst om in de regio een breed en modern opleidingsaanbod te blijven aanbieden. Vanuit de kracht van samenwerking. Limburgse krachten voor morgen ontwikkelen. Dat is de missie van Vista College.

De wereld om Vista College heen staat niet stil. De maatschappelijke, economische en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in steeds sneller tempo op. Beroepen veranderen en nieuwe beroepen dienen zich aan. Doorleren is daarmee de sociale zekerheid van de toekomst geworden. In een groeiende economie wordt de behoefte aan goed geschoold en gekwalificeerd personeel op mbo-niveau steeds groter.

Met VISTA college vangen we de gevolgen van demografische krimp beter op. De nieuwe schaalgrootte geeft ons de mogelijkheid een breder portfolio te ontwikkelen en één heldere strategische lijn te volgen. Om gezamenlijk te professionaliseren en digitalisering een impuls te geven. Samen zijn we in staat om te allen tijde. een gedifferentieerd en bij de regio passend aanbod te bieden, toegankelijk voor iedereen.

Vernieuwen maar toch jezelf blijven in het onderwijs.

Ga jij nu solliciteren op één van de Vista College Vacatures hieronder?

HBO
Heerlen, Maastricht, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 20 uur geleden

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen we door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

TAAL+ (voorheen: VolwassenenEducatie)

Beter lezen, schrijven, rekenen en computeren: het zijn vaardigheden, die iedereen nodig heeft. Om de post te lezen of de bijsluiter. Om een belastingaangifte te doen, of de boodschappen. Bij TAAL+ heb je jong en oud in de schoolbanken, en je verbetert hun leven. Hoe leuk is dat?! Taal is de basis van alle communicatie. Bij de bakker, op de werkvloer: zonder kennis van de Nederlandse taal is het leven lastig in dit land. ‘Dokter, ik slaap zo slecht de laatste tijd’, ‘Collega, dat kan slimmer’. Probeer het maar, met handen en voeten! Gelukkig zijn de docenten van TAAL+ er: met hun kennis en een hoop geduld stomen zij de anderstaligen klaar voor hun examens. Daarnaast verzorgen zij trajecten voor Nederlanders, die moeite hebben met lezen en/of schrijven.

Het aantal deelnemers aan taaltrajecten bij TAAL+ groeit nog steeds en de vragen van bedrijven naar taaltrajecten voor hun medewerkers nemen ook nog steeds toe.

Voor het team TAAL+ (met locaties in Heerlen, Sittard en Maastricht) zijn wij dan ook opnieuw op zoek naar:

Docenten Nederlands als tweede Taal (NT2) voor ongeveer 9,0 fte

Het gaat om tijdelijke werkzaamheden in Heerlen en/of Sittard en/of Maastricht. Inzet is in overleg maar vindt op meerdere van bovenstaande locaties van TAAL+ plaats.

Startdatum van de arbeidsovereenkomst is in overleg, maar uiterlijk 25 augustus 2023, einddatum is 31 juli 2024 (verlenging van de arbeidsovereenkomst na 31 juli 2024 is een optie).

Wat worden je taken en verantwoordelijkheden?

 • je verzorgt lessen Nederlands / NT2 voor volwassenen (allochtoon, autochtoon, inburgeraars) op het niveau van alfabetisering t/m niveau B2. Heb je affiniteit en/of ervaring met alfabetisering NT2 dan heeft reageren een meerwaarde!
 • je kunt lessen Nederlands / NT2 verzorgen ter ondersteuning van anderstaligen in de mbo-opleidingen van VISTA college;
 • je kunt lessen Nederlands / NT2 verzorgen in de context (taal op de werkvloer, werknemersvaardigheden).

Wat verwachten wij van jou?

 • je bent in het bezit van (of volgt een opleiding die leidt tot) een HBO-diploma post-bachelor docent NT2 en/of je bent in het bezit van een PABO-diploma en/of een diploma 2de graad Nederlands;
 • je kunt omgaan met de verschillende doelgroepen (jong) volwassenen (allochtoon, autochtoon, laagopgeleiden en uitkeringsgerechtigden);
 • je hebt ervaring met en bent in staat om opdrachten voor externe opdrachtgevers zelfstandig uit te voeren;
 • je bent digitaal vaardig en hebt ervaring in het werken met digitale leeromgevingen;
 • je hebt gedegen, recente ervaring in het werken met deze doelgroepen;
 • je bent bereid om tenminste één avond in de week te werken en in de toekomst mogelijk op zaterdagen en/of in vakanties;
 • je kunt werken in een dynamische omgeving, die inspeelt op de vraag van opdrachtgevers.

Wat bieden wij?

 • een uitdagende baan in een bevlogen en innovatief team met ambitie;
 • de mogelijkheid een in company post HBO-opleiding te volgen tot docent NT2 (mits je toelaatbaar bent voor deze opleiding);
 • andere goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer , en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt max €4.615,- bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal LB. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Je stuurt ons je sollicitatie door vóór21 juni het formulier in te vullen dat je via onderstaande knop bereikt. Wil je eerst meer informatie? Bel dan gerust even met Robert Doyen, opleidingsmanager TAAL+ via 06-11374680 of stuur een bericht naar robert.doyen@vistacollege.nl. Je hoort snel van ons!

Sollicitatiegesprekken vinden plaats tussen 23 juni 2023 en 1 juli 2023, overdag en/of ’s avonds.

Je hoort snel van ons!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op ...View more

HBO
Heerlen, Zuid Limburg
Geplaatst 20 uur geleden

Voor de periode augustus t/m oktober 2023 (met wellicht verlenging tot januari 2024) zijn wij ter vervanging op zoek naar een Docent Natuurkunde/Scheikunde voor het VAVO voor 1,0 fte.

Het betreft hier een (tijdelijke) functie. Standplaats: Heerlen.

VAVO

Vavo staat voor Voortgezet Algemeen Volwassenenonderwijs. Er wordt gesproken over volwassenen, omdat de studenten over het algemeen ouder zijn dan 18 jaar als zij deze opleiding gaan volgen. Vavo onderwijs is gericht op het halen van een vmbo-

tl, havo of vwo-diploma. Hier heb je verschillende mogelijkheden voor zoals het volgen van een gehele opleiding of enkele losse vakken. Het diploma dat je behaalt op een Vavo opleiding is geldig als volwaardig en landelijk erkend diploma.

VISTA college

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen we door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

Wat worden je taken en verantwoordelijkheden?

 • Het verzorgen van de lessen Natuurkunde en/of Scheikunde voor vavo (examenjaar vmbo-tl, voorexamenjaar havo, examenjaar havo en vwo);
 • Ontwikkelen en implementeren van adequaat lesmateriaal en schoolexamens;
 • Realiseren van maatwerkonderwijs (vavo) en individuele begeleiding.

Wat verwachten wij van jou?

 • Eerstegraads lesbevoegdheid Natuurkunde en/of Scheikunde is een ‘must’;
 • Ervaring in het verzorgen van lessen Natuurkunde en/of Scheikunde in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs (vmbo/havo/vwo);
 • ‘feeling’ met jongvolwassenen: een aanvullende (ortho-)pedagogische opleiding is een pré;
 • Ervaring met examinering in het VO of vavo onderwijs.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer, en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt max €5.229,00 bruto per maand, afhankelijk van opleiding (diploma eerstegraads bevoegdheid) en ervaring, volgens de cao mbo, schaal LC. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Je stuurt ons je sollicitatie door vóór 25 juni het formulier in te vullen dat je via onderstaande knop bereikt. Wil je eerst meer informatie? Bel dan gerust even met:

Je hoort snel van ons!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs, Technisch

Voor de periode augustus t/m oktober 2023 (met wellicht verlenging tot januari 2024) zijn wij ter vervanging op zoek naar een Docent Natuurkunde/Scheikunde voor het VAVO voor 1,0 fte. Het betreft hier...View more

HBO
Heerlen, Zuid Limburg
Geplaatst 20 uur geleden

Wij zijn voor het team Kunst, Theater en Media op zoek naar een Docent LB Muzikant voor 0,25 fte. Standplaats: Heerlen. Het betreft hier een structurele functie met ingang van 01-08-2023 met een voorlopige duur van het schooljaar 2023/2024.

.Jouw rol als docent:

Als docent LB Muzikant geef je les aan studenten die een MBO-opleiding Muzikant volgen in Heerlen.

Naast je werkzaamheden weet jij wat er speelt in het werkveld.

Weet jij als geen ander dit mooie vak op een persoonlijke, maar ook een eigentijdse en enthousiaste manier over te brengen op onze studenten en staat bij jou, net als bij ons, de student centraal…. Kom

dan ons team versterken. Je draagt hiermee bij aan een open en toegankelijk onderwijs voor iedereen en zorgt dat leren leuk is.

VISTA college

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen we door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

Wat worden je taken en verantwoordelijkheden?

 • Het geven van zowel brede praktische als theoretische muzieklessen binnen het opleidingsteam Kunst, Theater en Media op MBO niveau;
 • Het geven van de Skills lessen op het gebied van piano;
 • Het geven van bandlessen waarbij groepsdynamiek en communicatie centraal staat;
 • Het begeleiden van studenten met hun praktijkopdrachten;
 • Het leveren van een bijdrage aan de doorontwikkeling van onze opleiding;
 • Het afnemen van toetsen en examens.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent een 2e graads bevoegd docent of je bent bezig met de afronding van je opleiding óf je hebt je HBO afgerond én beschikt over de didactische bevoegdheid (of bent bereid om die z.s.m. te behalen) om als docent te functioneren in het MBO;
 • Je hebt bij voorkeur kennis en relevante werkervaring in het werkveld;
 • Je beschikt bij voorkeur over een netwerk in het werkveld;
 • Je bent een echte teamplayer met een creatieve instelling en denkt in oplossingen;
 • Je kunt een uitdagende, maar ook veilige, leeromgeving creëren;
 • Je bent vakinhoudelijk en didactisch competent;
 • Je bent in staat om lesmateriaal naar eigen inzicht in en aan te vullen;
 • Je bent ontwikkelingsgericht en hebt een proactieve en ondernemende houding;
 • Je kunt producties plannen, begeleiden en communiceert makkelijk met andere disciplines;
 • Je bent iemand met verantwoordelijkheidsgevoel, goede communicatieve vaardigheden en doorzettingsvermogen.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer , en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt max € 4.615,- bruto per maand, afhankelijk

van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal LB Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Je stuurt ons je sollicitatie door vóór 19 juni as. het formulier in te vullen dat je bereikt via www.werkenbijvista.nl bij de betreffende vacature.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Mark Poel, Opleidingsmanager, per mail m.poel@vistacollege.nl

Je hoort snel van ons!

Vacature eigenschappen

Vacature categorieCultuur, Onderwijs

Wij zijn voor het team Kunst, Theater en Media op zoek naar een Docent LB Muzikant voor 0,25 fte. Standplaats: Heerlen. Het betreft hier een structurele functie met ingang van 01-08-2023 met een voorl...View more

HBO
Heerlen, Maastricht, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 20 uur geleden

Altijd al kennis willen maken met het beroepsonderwijs?

VISTA college

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen we door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen

Voor het VISTA college zoeken de ICT opleidingen voor het schooljaar 2023/2024 een enthousiaste Coach(es)/Docent(en) ICT voor 3,0 fte die zijn kunde en professionaliteit graag aan anderen zou willen overdragen. Startdatum: zo spoedig mogelijk, gedurende het schooljaar 2023-2024. Locatie: Heerlen / Maastricht / Sittard

ICT opleidingen VISTA college

De ICT opleidingen zijn in 2019 gestart met Challenge Based Learning, een vernieuwde onderwijsvisie waarin gepersonaliseerd leren en een eigentijds curriculum centraal staat. De student wordt beter voorbereid op de toekomst die hij/zij tegemoet gaat.

Ons onderwijs wordt op basis van challenges vormgegeven en wordt niet meer uitsluitend in de schoolomgeving uitgevoerd. De co-creatie met het bedrijfsleven is een belangrijk onderdeel van onze visie.

Het begeleiden van de student in het professioneel volbrengen van challenges verlangt van de coach naast pedagogisch en didactische kwaliteiten ook vakkennis en een gezonde dosis geduld. Het overbrengen van kennis zoals dat in een traditionele docentenrol vorm wordt gegeven verdwijnt naar de achtergrond. Een ander focusgebied ligt in het zoeken van de verbinding met het bedrijfsleven en het onderhouden van de contacten. Samen met hen ontwikkelen wij ons onderwijs. Wij zoeken een collega die deze vernieuwde manier van lesgeven als een positieve uitdaging tegemoet ziet, ervaring in het bedrijfsleven heeft en samen met de student de ontwikkelingen in de ICT volgt en eigen maakt.

De functie

Jij staat momenteel nog met je voeten in de klei, met andere woorden jij bent een hands on expert in één of meerdere van de volgende werkvelden: Software Development, Software Enginering, Software design op het gebied van Front-end of Back-end en je bent in het kader van projectmatig werken breed inzetbaar. Je bent bekend met persoonlijke leiderschapsrollen en methodische werkprocessen en jij voelt je prettig in deze nieuwe rol van een coach/docent (in opleiding).

Binnen de ICT opleidingen wordt je ingezet op onze locaties te Heerlen, Maastricht en Sittard als coach/docent LB, studie loopbaan begeleider, project- en stagebegeleider. Je draagt zorg voor het CBL en levert actief een bijdrage aan de ontwikkeling en vernieuwing van het onderwijs. Samen met je collegae een bijdrage leveren aan open en toegankelijk onderwijs voor iedereen.

Het profiel

 • Je hebt je HBO afgerond én beschikt over de didactische bevoegdheid of de bereidheid deze bevoegdheden te halen, om als coach/docent ICT te functioneren in het MBO;
 • Je hebt actuele ervaring in de praktische uitvoering in een of meerdere van de volgende werkvelden: Software Development, Software Enginering, Software design op het gebied van Front-end of Back-end;
 • Je communicatieve vaardigheden zijn zeer goed;
 • Je bent pedagogisch, vakinhoudelijk en didactisch competent;
 • Je bent ontwikkelingsgericht en hebt een proactieve en ondernemende houding;
 • Je hebt geen negen tot vijf mentaliteit.

NB: Ook gegadigden met een MBO opleiding en brede ervaring, die bereid zijn de aanvullende opleidingen af te ronden worden uitgenodigd om te solliciteren.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt tussen € 3.086,00 tot max € 4.615,00 bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal LB. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Je stuurt ons je sollicitatie door vóór 25 juni a.s. het formulier in te vullen dat je bereikt via www.werkenbijvista.nl bij de betreffende vacature.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met één van onderstaande opleidingsmanagers:

Heb je vragen over de procedure neem dan contact op met Cindy Pinckaers (Senior Consulent P&O), per telefoon 06 – 11093171 of per mail: c.pinckaers@vistacollege.nl.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Je hoort snel van ons!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieICT, Onderwijs

Altijd al kennis willen maken met het beroepsonderwijs? VISTA college VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen biede...View more

MBO
Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 20 uur geleden

Wij zijn voor het team CIOS op zoek naar een Secretaresse voor 1,0 fte. Standplaats: Sportzone Sittard. Het betreft hier een functie met spoedige indiensttreding per 21 augustus 2023.

Jouw rol als Secretaresse (Uitvoerend medewerker C):

Het secretarieel en administratief ondersteunen van de opleidingsmanagers en het team. Je werkt binnen een team van docenten.

VISTA college

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen we door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

Wat worden je taken en verantwoordelijkheden?

 • Het verrichten van administratief en secretarieel ondersteunende werkzaamheden;
 • Je beheert de agenda, behandelt de post;
 • Je bent vaardig in het plannen/maken van afspraken en het te woord staan van derden;
 • Je bent vaardig in digitale tekstverwerking, het notuleren van vergaderingen, het uitwerken van notulen en het opstellen van brieven.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent in het bezit van een diploma MBO secretarieel / administratieve opleiding;
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Goede kennis van het MS Office pakket is een vereiste.
  • Competenties die wij noodzakelijk achten voor deze functie:
 • Zelfstandig werken maar ook in teamverband;
 • Flexibiliteit;
 • Communicatief;
 • Stressbestendig;
 • Klantgericht;
 • Nauwkeurigheid.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt max € 2.970,00 bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal 6. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Je stuurt ons je sollicitatie door vóór 19 juni a.s. het formulier in te vullen dat je bereikt via www.werkenbijvista.nl bij de betreffende vacature.

Wil je eerst meer informatie? Bel dan gerust even met Hetty van Gestel, Opleidingsmanager via 0654686256 of Rob Steinschuld, Opleidingsmanager via 0643484967.

Heb je vragen over de procedure neem dan contact op met Jan Hirsch (Senior Consulent P&O) via 0613547332.

NB: de gesprekken staan gepland op 22 en 23 juni as. Gelieve hier rekening mee te houden.

Je hoort snel van ons!

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief

Wij zijn voor het team CIOS op zoek naar een Secretaresse voor 1,0 fte. Standplaats: Sportzone Sittard. Het betreft hier een functie met spoedige indiensttreding per 21 augustus 2023. Jouw rol als Sec...View more

HBO
Heerlen, Maastricht, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 2 dagen geleden

Altijd al kennis willen maken met het beroepsonderwijs?

Het VISTA college is het Regionale Opleidingscentra van Zuid-Limburg met diverse locaties in onder meer Heerlen, Maastricht en Sittard. Het VISTA college is de grootste aanbieder van beroepsonderwijs waarbij de kwaliteit van het onderwijs, het vernieuwen en het samenwerken met het bedrijfsleven voorop staan. Vernieuwen maar toch jezelf blijven in het onderwijs. Ga jij deze uitdaging aan?

Voor het VISTA college zoeken de ICT opleidingen voor het schooljaar 2023/2024 een

enthousiaste Coach/docent ICT voor 1,0 fte die zijn kunde en professionaliteit graag aan anderen zou willen overdragen. Startdatum: zo spoedig mogelijk, gedurende het schooljaar 2023-2024. Locatie: Heerlen / Maastricht / Sittard.

ICT opleidingen VISTA college

De ICT opleidingen zijn in 2019 gestart met Challenge Based Learning, een vernieuwde onderwijsvisie waarin gepersonaliseerd leren en een eigentijds curriculum centraal staat. De student wordt beter voorbereid op de toekomst die hij/zij tegemoet gaat.

Ons onderwijs wordt op basis van challenges vormgegeven en wordt niet meer uitsluitend in de schoolomgeving uitgevoerd. De co-creatie met het bedrijfsleven is een belangrijk onderdeel van onze visie.

Het begeleiden van de student in het professioneel volbrengen van challenges verlangt van de coach naast pedagogisch en didactische kwaliteiten ook vakkennis en een gezonde dosis geduld. Het overbrengen van kennis zoals dat in een traditionele docentenrol vorm wordt gegeven verdwijnt naar de achtergrond. Een ander focusgebied ligt in het zoeken van de verbinding met het bedrijfsleven en het onderhouden van de contacten. Samen met hen ontwikkelen wij ons onderwijs. Wij zoeken een collega die deze vernieuwde manier van lesgeven als een positieve uitdaging tegemoet ziet, ervaring in het bedrijfsleven heeft en samen met de student de ontwikkelingen in de ICT volgt en eigen maakt.

De functie

Jij staat momenteel nog met je voeten in de klei, met andere woorden jij bent een hands on expert in één of meerdere van de volgende vakgebieden: Informatiesystemen, Service Delivery, Datacommunicatie en/of Security en je bent in het kader van projectmatig werken breed inzetbaar. Je bent bekend met persoonlijke leiderschapsrollen en methodische werkprocessen en jij voelt je prettig in deze nieuwe rol van een coach/docent (in opleiding).

Binnen de ICT opleidingen wordt je ingezet op onze locaties te Heerlen, Maastricht en Sittard als coach/docent LB, studie loopbaan begeleider, project- en stagebegeleider. Je draagt zorg voor het CBL en levert actief een bijdrage aan de ontwikkeling en vernieuwing van het onderwijs. Samen met je collegae een bijdrage leveren aan open en toegankelijk onderwijs voor iedereen.

Het profiel

 • Je hebt je HBO afgerond én beschikt over de didactische bevoegdheid of de bereidheid deze bevoegdheden te halen, om als coach/docent ICT te functioneren in het MBO;
 • Je hebt actuele ervaring in de praktische uitvoering in een of meerdere van de volgende vakgebieden: Informatiesystemen, Service Delivery, Datacommunicatie en/of Security
 • Je communicatieve vaardigheden zijn zeer goed;
 • Je bent pedagogisch, vakinhoudelijk en didactisch competent;
 • Je bent ontwikkelingsgericht en hebt een proactieve en ondernemende houding;
 • Je hebt geen negen tot vijf mentaliteit;

NB: Ook gegadigden met een MBO opleiding en brede ervaring, die bereid zijn de aanvullende opleidingen af te ronden worden uitgenodigd om te solliciteren.

Wat mag je van ons verwachten?

VISTA college biedt een interessante functie in een ontwikkelgerichte organisatie. Je komt te werken in een enthousiast team dat professioneel handelt en kwaliteit hoog in het vaandel heeft.

Bij VISTA college zien we wat jij voor de opleiding en leerlingen mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Salariëring volgens cao MBO, in schaal LB (vanaf € 3.086,00 tot € 4.615,00 / maand) bij een fulltime aanstelling. Wij bieden ruime faciliteiten om je te professionaliseren, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie:

Lees meer over wie we zijn en waar we voor staan op www.vistacollege.nl

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met:

Heb je vragen over de procedure neem dan contact op met Cindy Pinckaers (Senior Consulent P&O), per telefoon 06 – 11093171 of per mail: c.pinckaers@vistacollege.nl

Hebben we je interesse gewekt en wil je solliciteren?

Als jij de perfecte kandidaat bent en voldoet aan bovenstaande criteria, stuur je ons je sollicitatie door vóór 25 juni 2023 het formulier in te vullen dat bereikt via www.werkenbijvista.nl bij de betreffende vacature.

Je hoort snel van ons!

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieICT, Onderwijs

Altijd al kennis willen maken met het beroepsonderwijs? Het VISTA college is het Regionale Opleidingscentra van Zuid-Limburg met diverse locaties in onder meer Heerlen, Maastricht en Sittard. Het VIST...View more

HBO
Maastricht, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 2 dagen geleden

VISTA college

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen we door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

Binnen de opleiding Maatschappelijke Zorg is een vacature ontstaan voor een:

Docent LB Engels en mentor Maatschappelijke Zorg voor 0,7 fte.

Het betreft een tijdelijke functie voor de periode van 1 jaar per 1 september 2023. De standplaats is Maastricht/ Sittard.

Over de opleiding

De verschillende opleidingen Maatschappelijk Zorg (MZ) leiden studenten op tot begeleider in bijvoorbeeld de ouderenzorg, gehandicaptenzorg of de verslavingszorg. Naast beroepsgerichte vakken als omgangskunde, methodisch werken en doelgroepenleer, werken de studenten natuurlijk ook aan hun vaardigheid binnen de Nederlandse en Engelse taal en worden zij hierin ook geëxamineerd. De teams zijn vorig jaar gestart een nieuw kwalificatiedossier en werken nauw samen over de drie vestigingen van VISTA te Heerlen, Maastricht en Sittard.

Over de functie

Als docent LB geef je het vak Engels aan studenten van de MBO-opleiding tot Maatschappelijke Zorg. Jij weet als geen ander dit vak op een persoonlijke, aansprekende maar ook een eigentijdse en enthousiaste manier over te brengen op onze studenten. De student staat hierbij centraal. Je draagt hiermee bij aan open en toegankelijk onderwijs voor iedereen en zorgt dat leren leuk is. Naast het vak Engels is het een pré wanneer je inzetbaar bent als mentor of op creatieve gebied. In jouw rol als mentor begeleid je de student bij zijn studieloopbaan en ben jij het eerste aanspreekpunt binnen de opleiding voor de student.

Wat ga je doen?

 • Het geven van lessen Engels op MBO niveau 3 en 4;
 • Het examineren en beoordelen van studenten;
 • Het vormgeven van gepersonaliseerd onderwijs in het betreffende vak;
 • Het uitvoeren van het mentoraat voor de aan jou toevertrouwde studenten.

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent een 2e graads bevoegd Engels docent of je bent bezig met de afronding van je opleiding;
 • Je kunt een uitdagende leeromgeving creëren;
 • Je bent vakinhoudelijk en didactisch competent;
 • Je bent digitaal vaardig, kunt werken in een digitale leeromgeving en je bent in staat om – naast fysieke lessen - een kwalitatief goede les te verzorgen in een online omgeving;
 • Je bent ontwikkelingsgericht, flexibel en hebt een proactieve en ondernemende houding;
 • Je bent iemand met verantwoordelijkheidsgevoel, goede communicatieve vaardigheden en doorzettingsvermogen;

Wat mag je van ons verwachten?

VISTA college biedt een interessante functie in een ontwikkelgerichte organisatie. Je komt te werken in een enthousiast team dat professioneel handelt en kwaliteit hoog in het vaandel heeft.

Bij VISTA college zien we wat jij voor de opleiding en leerlingen mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer , en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt op fulltime basis max € 4.615,- bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal LB. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Je stuurt ons je sollicitatie uiterlijk 18 juni 2023 door het formulier in te vullen dat je bereikt via www.werkenbijvista.nl bij de betreffende vacature.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Femke Meeuws. (opleidingsmanager) via 06 24 42 96 41 of stuur een bericht via f.meeuws@vistacollege.nl Je hoort snel van ons!

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs

VISTA college VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereid...View more

MBO
Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 2 weken geleden

Wij zijn voor de stafdienst Marketing & Communicatie op zoek naar een Junior communicatieadviseur voor max. 0,9 fte. Het betreft hier een (tijdelijke) functie met spoedigeindiensttreding, voor de duur van één jaar. Standplaats: Maastricht.

VISTA college

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen we door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

Hoe krijgen we iedereen warm voor het vitaliteitsbeleid binnen VISTA college? Hoe zorgen we voor een goede kennis- en informatiedeling binnen VISTA college voor onze medewerkers en studenten? Zomaar wat onderwerpen waar de junior interne communicatieadviseur zich mee bezig houdt. Het is een veelzijdige, dynamische functie waar je als beginnend communicatieadviseur veel kan leren, veel vrijheid krijgt én het verschil kan maken!

Ben jij een hands-on, enthousiaste startende communicatie professional die graag je tanden zet in verschillende projecten tegelijk? Lijkt het je leuk om richting te geven aan de interne communicatie naar onze collega’s en studenten in een tijd waarin we volop in verandering zijn? En heb je naast advies-skills en marketingkennis ook een vlotte pen en oog voor detail? Dan hebben wij een mooie baan voor je!

Wat ga je doen?

Als junior interne communicatieadviseur werk je voor de hele VISTA college-organisatie: voor onze 1.700 medewerkers én voor onze meer dan 13.000 studenten. Je werkt onder andere actief mee aan de verschillende interne communicatie- en verander-projecten om onze collega’s te informeren en hun engagement te vergroten. Je kijkt wat de behoeftes zijn van je interne stakeholders (de onderwijsteams, CSR, ondersteunende diensten enzovoort) en maakt hier vervolgens een creatieve vertaling van én weet de koppeling te maken met onze externe -digitale- kanalen om het begrip en de betrokkenheid van werknemers en externe doelgroepen te vergroten:

 • Meewerken aan de creatieve en innovatieve invulling van interne communicatie & engagement;
 • Beheren en plaatsen van content op onze interne communicatiekanalen (zoals: intranet, narrowcasting en e-mail nieuwsbrieven);
 • Schrijven en redigeren van interne artikelen en nieuwsberichten;
 • Je bent betrokken bij de productie van interne communicatiemiddelen (bv. video’s);
 • Bijhouden interne communicatie-mailbox en beantwoorden van vragen die binnenkomen.

Wat vragen we?

Je bent creatief, je bent goed op de hoogte van nieuwe communicatiemethodes om zo onze collega’s en studenten te bereiken.

 • Een afgeronde opleiding marketing & communicatie op minimaal mbo-niveau;
 • Liefst al 2 jaar+ werkervaring in de marketing & communicatie maar als je vers van de opleiding bent: overtuig ons maar van je communicatie skills!
 • Je bent resultaatgericht en kan goed uit de voeten met gestelde prioriteiten;
 • Je bent creatief, innovatief en je weet het hoofd en hart te winnen van onze collega’s;
 • Je werkt zelfstandig en bent flexibel;
 • Gestructureerd werken, echter ook in staat ad hoc te reageren wanneer dat gevraagd wordt;
 • Ervaring met Microsoft Office/ Sharepoint/ CMS tools en maakt je nieuwe tools snel eigen;
 • Idealiter heb je al ervaring met (interne) communicatie vanuit een centrale rol.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt max. € 3.678,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal 08 passend bij de functie senior medewerker.

Maar werken doe je niet voor niets. Daarom bieden wij jou aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Flexibel werken, dat vinden we heel gewoon. Jouw competenties en interessegebieden bepalen je toekomst. Hierbij kun je zelf de regie nemen over je ontwikkelingsmogelijkheden en kansen.

Maak jij deze belofte waar?

Zie jij jezelf als onze nieuwe junior communicatieadviseur? Je stuurt ons je sollicitatie door vóór 15 juni 2023 het formulier in te vullen dat je bereikt via www.werkenbijvista.nl bij de betreffende vacature.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan gerust even contact op met Robert Hoogenboom, Stafhoofd Marketing & Communicatie, per mail r.hoogenboom@vistacollege.nl of per telefoon 06-27863567.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieCommunicatie, Marketing, Media

Wij zijn voor de stafdienst Marketing & Communicatie op zoek naar een Junior communicatieadviseur voor max. 0,9 fte. Het betreft hier een (tijdelijke) functie met spoedigeindiensttreding, voor de ...View more