Verslag van jaarconferentie ’23 in Ondernemen in Limburg

Jaarconferentie, Nieuws

Hans BorstlapDe toekomstige arbeidsmarktBegin april 2023 maakten alle media melding van de ingrijpende plannen voor de arbeidsmarkt van minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Karien van Gennip. Haar voorstellen zijn gebaseerd op het eindrapport van de Commissie Regulering van Werk (Commissie-Borstlap). Op 23 januari 2020, net voor de uitbraak van de coronapandemie, presenteerde commissievoorzitter drs. Hans Borstlap de visie die antwoord geeft op de complexe vraag: In wat voor land willen we werken?

Hans Borstlap heeft vele jaren ervaring in diverse functies; als raadadviseur van minister-president Lubbers, directeur-generaal op het ministerie van SZW en lid van de Raad van State. Ontwikkelingen in de Nederlandse arbeidsverhoudingen, en sturingsvragen tussen overheid en grote sectoren van publieke dienstverlening zoals het onderwijs en de gezondheidszorg, zijn vraagstukken waar hij zich graag over buigt. Hans Borstlap deelde op de conferentie zijn visie over de toekomst van de arbeidsmarkt.

Sharon WalravenTerugslaan bij tegenslagSharon liep op 23-jarige leeftijd een dwarslaesie op. Als rolstoeltennisser boekte zij overwinningen op het hoogste prestatieniveau waaronder maar liefst acht Grand Slams. Sharon behaalde paralympisch zilver in Sydney 2000. Door hartproblemen mistte zij vervolgens Athene 2004. Ze knokte zich echter terug en realiseerde haar droom met paralympisch goud in Beijing 2008. Sharon werd acht keer sportvrouw van Limburg, is erelid van de KNLTB, Limburger van Verdienste en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Tijdens en na haar topsportcarrière heeft Sharon veel ervaring opgedaan als ambassadeur en bestuurder in de sportwereld. Momenteel is zij onder andere actief als bestuurder bij inclusief Sportlandgoed De Haamen in Beek, waar twee zorginstellingen, twee basisscholen en veertig binnen- en buitensportverenigingen sporten en bewegen voor iedereen mogelijk maken. Sharon’s levensverhaal is een inspiratiebron voor iedereen die bij professionele of persoonlijke tegenslag uitgedaagd wordt om terug te slaan.

Eric van MegenOnderzoeksresultaten RandstadEric van Megen presenteerde tijdens de jaarconferentie relevante data en interessante patronen uit de big data onderzoeksfabriek van Randstad waarmee Limburgse HR-professionals en beslissers op de arbeidsmarkt strategisch voordeel kunnen behalen.

Bekijk hier het verslag en de fotoreportage op Ondernemen in Limburg.