Vacatures in Zuid Limburg

Vacatures in Zuid Limburg. Een overzicht van de vacatures in Zuid Limburg waar onze partners nieuwe medewerkers voor zoeken.

Zuid limburg omhelst de vacatures in

Beek, Beekdaelen, Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht, Meerssen, Simpelveld, Sittard Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg aan de Geul en Voerendaal.

HBO
Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 20 uur geleden

Ben jij de persoon die meehelpt onze geografische oplossingen te beheren en door te ontwikkelen? Dan zoeken we jou!

Wat doe je?

Geografie en de daarbij horende geografische oplossingen spelen een steeds grotere rol binnen het informatielandschap van de gemeente. In een verscheidenheid aan functies ondersteunen geo-oplossingen bij het uitvoeren van gemeentelijke taken en het opstellen van nieuw beleid.

Je werkgebied bestaat in hoofdlijn uit:

 • In deze functie krijg je te maken met de (door)ontwikkeling van GIS-systemen en het portaal (ArcGIS) van de gemeente;
 • Je vertaalt vragen vanuit de business en data analisten naar functionaliteit(en), systemen, processen en viewers;
 • Je beheert (functioneel) namens de organisatie de KaartViewer van het Gegevenshuis en bent hiervoor de contactpersoon naar het Gegevenshuis (externe samenwerking tussen meerdere gemeenten);
 • Jij overziet de hele keten en adviseert over de beste oplossingen, je bent in staat om niet alleen te redeneren vanuit de applicatie(s), maar overziet alle stappen in het proces en het gebruik van de oplossingen;
 • Je werkt nauw samen met de (geo) data analisten om te komen tot waardevolle, toepasbare oplossingen die aansluiten bij de behoeften van de organisatie;
 • Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot GIS systemen en functionaliteiten (bijvoorbeeld API ontwikkelingen, change detection, machine learning, toepasbaarheid AR en VR) en onderzoekt de toepasbaarheid hiervan binnen de organisatie.

Wie ben je en wat weet je?

Wij vragen iemand met een groot gevoel voor eigenaarschap en verantwoordelijkheid. Je bent creatief en een goede teamspeler. Je bent communicatief sterk, werkt samen met collega’s in verschillende teams en soms samen met andere gemeenten, stemt af met alle betrokkenen met als uiteindelijk doel de organisatie slagvaardiger, data gedreven, effectiever en minder complex te maken. Bij alles wat je doet ligt de focus op het centraal stellen van het klantbelang en daarmee het optimaliseren van de richting van de organisatie.

Verder beschik je over een afgeronde Informatiemanagement opleiding (HBO niveau), heb je kennis van diverse mogelijkheden in een GIS en ben je bekend met de productlijn van Esri. Daarnaast heb je een passie voor en een gezonde nieuwsgierigheid naar het uitdenken en realiseren van bruikbare oplossingen.

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering.

Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je als Functioneel beheerder Geo maximaal € 4.537,- bruto per maand verdienen (salarisschaal 9) bij een volledige werkweek van 36 uur. Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Als medewerker bepaal je zelf wanneer je dit laat uitbetalen.

Deze vacature betreft een fulltime functie van 36 uur per week

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We groeien naar een organisatie die steeds beter de verbinding maakt met haar omgeving. Door een goed samenspel met inwoners, partners en bedrijven in de stad is meer mogelijk. We geven ruimte aan het ondernemerschap van onze medewerkers en waarderen de initiatieven van anderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld, maar ook genomen.

Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1000 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

In deze functie werk je in het team Informatiemanagement en ICT.

Het team en de unit Data

Het team Informatiemanagement en ICT (IM & ICT) verricht alle taken op het gebied van: ICT, Geo-Informatie, Informatiemanagement, Privacy en Security en Onderzoek en Statistiek.

De unit Data is verantwoordelijk voor data analyse, data engineering, rapid application development (RAD), integratie, geo, onderzoek en statistiek.

De unit Data (15 medewerkers) is een jonge, multidisciplinaire unit die sinds medio 2020 bestaat en sindsdien is gegroeid in medewerkers en verantwoordelijkheden. Het is een hecht en divers team met volop doorgroeimogelijkheden. We willen de datadiscipline op een moderne manier laten werken aansluitend bij het agile gedachtegoed. Dit geven we samen vorm. Er bestaat dus volop ruimte om hieraan actief bij te dragen.

Gemeenten beschikken over een schat aan informatie. De gemeente Sittard-Geleen wil hier meer gebruik van gaan maken, omdat we ons realiseren dat het slim omgaan met data bijdraagt aan het realiseren van publieke meerwaarde.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór maandag 19 juni aanstaande via de button “solliciteren” en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die wij zoeken.

Een assessment kan onderdeel van de sollicitatieprocedure uitmaken.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 21 juni 2023.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Patrick Meens, Teammanager IM&ICT, tel 06-51 28 42 20, e-mail patrick.meens@sittard-geleen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Dan Geelen, HR adviseur, tel 06 188 762 21, e-mail dan.geelen@sittard-geleen.nl

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, ICT

Ben jij de persoon die meehelpt onze geografische oplossingen te beheren en door te ontwikkelen? Dan zoeken we jou! Wat doe je? Geografie en de daarbij horende geografische oplossingen spelen een stee...View more

HBO
Heerlen, Maastricht, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 20 uur geleden

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen we door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

TAAL+ (voorheen: VolwassenenEducatie)

Beter lezen, schrijven, rekenen en computeren: het zijn vaardigheden, die iedereen nodig heeft. Om de post te lezen of de bijsluiter. Om een belastingaangifte te doen, of de boodschappen. Bij TAAL+ heb je jong en oud in de schoolbanken, en je verbetert hun leven. Hoe leuk is dat?! Taal is de basis van alle communicatie. Bij de bakker, op de werkvloer: zonder kennis van de Nederlandse taal is het leven lastig in dit land. ‘Dokter, ik slaap zo slecht de laatste tijd’, ‘Collega, dat kan slimmer’. Probeer het maar, met handen en voeten! Gelukkig zijn de docenten van TAAL+ er: met hun kennis en een hoop geduld stomen zij de anderstaligen klaar voor hun examens. Daarnaast verzorgen zij trajecten voor Nederlanders, die moeite hebben met lezen en/of schrijven.

Het aantal deelnemers aan taaltrajecten bij TAAL+ groeit nog steeds en de vragen van bedrijven naar taaltrajecten voor hun medewerkers nemen ook nog steeds toe.

Voor het team TAAL+ (met locaties in Heerlen, Sittard en Maastricht) zijn wij dan ook opnieuw op zoek naar:

Docenten Nederlands als tweede Taal (NT2) voor ongeveer 9,0 fte

Het gaat om tijdelijke werkzaamheden in Heerlen en/of Sittard en/of Maastricht. Inzet is in overleg maar vindt op meerdere van bovenstaande locaties van TAAL+ plaats.

Startdatum van de arbeidsovereenkomst is in overleg, maar uiterlijk 25 augustus 2023, einddatum is 31 juli 2024 (verlenging van de arbeidsovereenkomst na 31 juli 2024 is een optie).

Wat worden je taken en verantwoordelijkheden?

 • je verzorgt lessen Nederlands / NT2 voor volwassenen (allochtoon, autochtoon, inburgeraars) op het niveau van alfabetisering t/m niveau B2. Heb je affiniteit en/of ervaring met alfabetisering NT2 dan heeft reageren een meerwaarde!
 • je kunt lessen Nederlands / NT2 verzorgen ter ondersteuning van anderstaligen in de mbo-opleidingen van VISTA college;
 • je kunt lessen Nederlands / NT2 verzorgen in de context (taal op de werkvloer, werknemersvaardigheden).

Wat verwachten wij van jou?

 • je bent in het bezit van (of volgt een opleiding die leidt tot) een HBO-diploma post-bachelor docent NT2 en/of je bent in het bezit van een PABO-diploma en/of een diploma 2de graad Nederlands;
 • je kunt omgaan met de verschillende doelgroepen (jong) volwassenen (allochtoon, autochtoon, laagopgeleiden en uitkeringsgerechtigden);
 • je hebt ervaring met en bent in staat om opdrachten voor externe opdrachtgevers zelfstandig uit te voeren;
 • je bent digitaal vaardig en hebt ervaring in het werken met digitale leeromgevingen;
 • je hebt gedegen, recente ervaring in het werken met deze doelgroepen;
 • je bent bereid om tenminste één avond in de week te werken en in de toekomst mogelijk op zaterdagen en/of in vakanties;
 • je kunt werken in een dynamische omgeving, die inspeelt op de vraag van opdrachtgevers.

Wat bieden wij?

 • een uitdagende baan in een bevlogen en innovatief team met ambitie;
 • de mogelijkheid een in company post HBO-opleiding te volgen tot docent NT2 (mits je toelaatbaar bent voor deze opleiding);
 • andere goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer , en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt max €4.615,- bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal LB. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Je stuurt ons je sollicitatie door vóór21 juni het formulier in te vullen dat je via onderstaande knop bereikt. Wil je eerst meer informatie? Bel dan gerust even met Robert Doyen, opleidingsmanager TAAL+ via 06-11374680 of stuur een bericht naar robert.doyen@vistacollege.nl. Je hoort snel van ons!

Sollicitatiegesprekken vinden plaats tussen 23 juni 2023 en 1 juli 2023, overdag en/of ’s avonds.

Je hoort snel van ons!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op ...View more

HBO
Heerlen, Zuid Limburg
Geplaatst 20 uur geleden

Voor de periode augustus t/m oktober 2023 (met wellicht verlenging tot januari 2024) zijn wij ter vervanging op zoek naar een Docent Natuurkunde/Scheikunde voor het VAVO voor 1,0 fte.

Het betreft hier een (tijdelijke) functie. Standplaats: Heerlen.

VAVO

Vavo staat voor Voortgezet Algemeen Volwassenenonderwijs. Er wordt gesproken over volwassenen, omdat de studenten over het algemeen ouder zijn dan 18 jaar als zij deze opleiding gaan volgen. Vavo onderwijs is gericht op het halen van een vmbo-

tl, havo of vwo-diploma. Hier heb je verschillende mogelijkheden voor zoals het volgen van een gehele opleiding of enkele losse vakken. Het diploma dat je behaalt op een Vavo opleiding is geldig als volwaardig en landelijk erkend diploma.

VISTA college

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen we door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

Wat worden je taken en verantwoordelijkheden?

 • Het verzorgen van de lessen Natuurkunde en/of Scheikunde voor vavo (examenjaar vmbo-tl, voorexamenjaar havo, examenjaar havo en vwo);
 • Ontwikkelen en implementeren van adequaat lesmateriaal en schoolexamens;
 • Realiseren van maatwerkonderwijs (vavo) en individuele begeleiding.

Wat verwachten wij van jou?

 • Eerstegraads lesbevoegdheid Natuurkunde en/of Scheikunde is een ‘must’;
 • Ervaring in het verzorgen van lessen Natuurkunde en/of Scheikunde in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs (vmbo/havo/vwo);
 • ‘feeling’ met jongvolwassenen: een aanvullende (ortho-)pedagogische opleiding is een pré;
 • Ervaring met examinering in het VO of vavo onderwijs.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer, en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt max €5.229,00 bruto per maand, afhankelijk van opleiding (diploma eerstegraads bevoegdheid) en ervaring, volgens de cao mbo, schaal LC. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Je stuurt ons je sollicitatie door vóór 25 juni het formulier in te vullen dat je via onderstaande knop bereikt. Wil je eerst meer informatie? Bel dan gerust even met:

Je hoort snel van ons!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs, Technisch

Voor de periode augustus t/m oktober 2023 (met wellicht verlenging tot januari 2024) zijn wij ter vervanging op zoek naar een Docent Natuurkunde/Scheikunde voor het VAVO voor 1,0 fte. Het betreft hier...View more

HBO
Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 20 uur geleden

Your passion for communication and social media inspires the international community of the Hotel Management School Maastricht.

One of the characteristics of Hotel Management School Maastricht is our strong community.

By starting their careers at Hotel Management School Maastricht, students immediately become part of a vibrant community. A global network that connects everyone – students, teachers and alumni - in a shared mindset. You will be included in this community and you soon feel at home in a dynamic and international academic environment.

Meet your team

As part of the Support team you are involved in using marketing instruments and communication tools to reach, inform and inspire the international community of Hotel Management School Maastricht.

As community coordinator you manage the social media accounts; Instagram, Facebook, TikTok and YouTube and maintain the overview of communication activities in collaboration with internal and external parties. The analysis of relevant web statistics and the performance of our social media accounts are integrated in our content strategy and calendar. You have a high interest in analyzing and making sure that our content is up to date and tailored to the different target groups. The other part of your tasks is to maintain the website of the school, you are jointly responsible for the content management (text and visuals).

You are communicative and act as an advisor and booster. In collaboration with colleagues of the Support team and various involved stakeholders (students, teachers and alumni) you will make sure that different activities are converted in messages in an attractive, inspiring or informative way. Working independently and in an organized structured way suits you.

That’s why you feel at home at Hotel Management School Maastricht

You have affinity with the bachelor hotel management, the hospitality industry and an international working environment. More important you can identify with our main target group, young professionals. Because of your communication skills you can easily connect with them and co-create content.

Obviously you have good and up-to-date knowledge in the field of communication and of course you know quite a bit about social media. You quickly become familiar with new software (CMS). You have a good command of the Dutch and English language, both orally and in writing. At least an HBO education in the field of Marketing/Communication/Social media, a Master is desirable.

Most important is that you feel connected with our mission to present ourselves as academic top player and to maintain our position as leading institute in the field of international hospitality management.

Our offer

A warm welcome to Hotel Management School Maastricht which offers a challenging and innovative environment with great opportunities to explore.

A position between 0.8 - 1.0 FTE depending on your availability, in a salary scale awarded depending on your qualifications and experience at level 8, with a maximum of € 3.691,27 gross per month when appointed full-time.

To this is added holiday allowance (8%) and a fixed year-end bonus (8.3%), a generous number of holidays, professionalization and employability hours and a complete offer to work vitally and with pleasure.

More information? Any questions? We are curious!

Please take a look at our website www.hotelschoolmaastricht.nl or

Hotel Management School Maastricht - Zuyd Hogeschool - YouTube and https://www.instagram.com/hotelschoolmaastricht/

Want to discuss your application beforehand? No problem.

Feel free to contact Vera Dühring, Dean Relations and Commercial Affairs at Hotel Management School Maastricht vera.duehring@zuyd.nl or +31 (0)6 22 79 13 48.

Are your qualities at home at Hotel Management School Maastricht?

If so, please respond by entering your personal details (accompanied by a cover letter and CV) on the website www.werkenbijzuyd.nl. The deadline for applications is July 3 2023.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieCommunicatie, Marketing, Media, Onderwijs

Your passion for communication and social media inspires the international community of the Hotel Management School Maastricht. One of the characteristics of Hotel Management School Maastricht is our ...View more

WO
Heerlen, Zuid Limburg
Geplaatst 20 uur geleden

De bachelor-opleiding Applied Science maakt onderdeel uit van de academie Applied Science. Binnen de academie wordt op de thema’s Duurzaamheid en Gezondheid geïntegreerd onderwijs en onderzoek ontwikkeld, resulterend in breed inzetbare (young) professionals en technologieën die continu inspelen op actuele ontwikkelingen in de Brightlands regio. Dit vindt plaats middels de programma’s ‘Sustainable Chemistry’, ‘Circular Materials’ en ‘Molecular Health’. De manier van opleiden kenmerkt zich door het werken in communities van medewerkers, studenten en het werkveld zodat er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. De beroepspraktijk op de Brightlands Chemelot Campus (en andere relevante locaties buiten de campus) worden optimaal en maximaal gebruikt als context. Ontwikkelen en studeren vindt dus plaats samen met en in de beroepspraktijk. Naast het aanleren van kennis, vaardigheden en competenties, worden studenten geholpen zich ook als persoon verder te ontwikkelen en voortdurend gestimuleerd eigen verantwoordelijkheid te dragen. De academie is een actieve partij in een netwerk van medewerkers, studenten en het werkveld dat relevante waarde heeft voor de toekomst van ons allen en ons verbindt.

Voor de versterking van onze academie Applied Science zoeken wij zo spoedig mogelijk een:

Docent - onderzoeker Materiaaltechnologie (0,2 – 0,8 fte)

Wij zoeken een enthousiaste collega die met passie voor vakmanschap mede invulling geeft aan het gedachtegoed van de academie. Je draagt bij aan de vertaling van actuele en toekomstige ontwikkelingen in kennis en technieken, naar een opleiding die onze studenten toerust voor hun toekomstig beroep. Naast toegepast onderzoek, lever je ook een bijdrage aan de ontwikkeling, de organisatie en het verzorgen van onderwijs. De mogelijkheid bestaat om een huidige functie binnen het bedrijfsleven te verbinden aan de gevraagde functie binnen de academie.

Tot je werkzaamheden behoren o.a.:

 • in samenwerking met studenten, collega’s en het werkveld uitvoeren van onderwijs én toegepast onderzoek op het gebied van materiaaltechnologie (met een focus op de chemie, verwerking, karakterisering en duurzaamheid van polymere materialen zoals kunststoffen);
 • coachen en begeleiden van studenten in hun ontwikkeling;
 • een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en inrichting van onderwijs, met name binnen ons programma ‘Circulaire Materialen’;
 • begeleiden van stagiaires en afstudeerders.

Wij verwachten dat je:

 • minimaal in het bezit bent van een masteropleiding;
 • beschikt over een brede materiaaltechnologische kennis;
 • een resultaatgerichte teamplayer bent, die in staat is in multidisciplinair verband samen te werken;
 • young professionals kunt enthousiasmeren voor het brede vakgebied van Applied Science;
 • verantwoordelijkheden neemt en beschikt over een professionele en dynamische attitude;
 • open staat voor verandering en je bewust bent van de brede omgeving waarin je jouw taak verricht;
 • beschikt over goede contactuele eigenschappen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een aanstelling voor de duur van minimaal 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid en gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden kan dit verlengd worden. Wij bieden een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, doch maximaal schaal 11 CAO−HBO (maximum € 5.332,48) bruto per maand bij een fulltime aanstelling. Bij interne kandidaten wordt de huidige duur van het dienstverband aangehouden.

Interesse?

Neem voor nadere informatie over de functie contact op met Olivier Segers, opleidingsmanager, tel: +32-474434172 of olivier.segers@zuyd.nl.

Solliciteren

Je kunt vóór 22 juni solliciteren door het invullen van je persoonlijke gegevens (voorzien van motivatiebrief en CV) op de website www.werkenbijzuyd.nl.  

Gesprekken vinden plaats in week 27 en 28.

Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd, worden niet verwerkt.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs, Onderzoek, Technisch

De bachelor-opleiding Applied Science maakt onderdeel uit van de academie Applied Science. Binnen de academie wordt op de thema’s Duurzaamheid en Gezondheid geïntegreerd onderwijs en onderz...View more

WO
Heerlen, Zuid Limburg
Geplaatst 20 uur geleden

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze hogeschool met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, onderzoek voor bedrijven en instellingen, en trainingen en opleidingen voor professionals. Dit jaar zijn we door de Keuzegids HBO wederom uitgeroepen tot 3e beste grote hogeschool van Nederland. Met 14.000 studenten, 50 bachelor-, master- en Associate Degree-opleidingen, 12 vestigingen in 3 steden, 28 lectoraten, gemiddeld 7.000 stages en 2.500 afstudeerprojecten per jaar, én met een voorgeschiedenis die ruim 100 jaar teruggaat, is Zuyd Hogeschool sterk verankerd in Limburg en de Euregio Maas-Rijn. Hiermee leveren we een belangrijke bijdrage aan de economische en maatschappelijke ontwikkelagenda van deze regio.

De dienst Studentzaken is verantwoordelijk voor meerdere ketenprocessen rond de ‘student life cycle’. Daaronder vallen onder andere het aanmeld- en inschrijfproces en de borging van de kwaliteit van deze procedures, individuele begeleiding van studenten en regelgeving en tal van voorzieningen op het terrein van studentzaken. Studentenwelzijn & inclusie, Studentenparticipatie en hospitality staan hierbij centraal. De dienst Studentzaken omvat de teams Student Enrolment, Student Coaching en Student Participatie; ongeveer 30 medewerkers werken onder aansturing van twee teamleiders en een directeur (MT). De aansturing van het project Nationaal Programma Onderwijs (NPO) is eveneens bij de dienst ondergebracht.

Voor de dienst Studentzaken zoeken wij per direct een enthousiaste:

Projectleider Nationaal Programma Onderwijs

0.4 fte

Het Nationaal Programma Onderwijs is ingesteld voor herstel en ontwikkeling van het onderwijs tijdens en na corona. Het herstelprogramma voor HO is gericht op aanpak van coronavertragingen op korte termijn en verbetering van studentenwelzijn. Doel is ook om lessen uit de coronatijd te benutten voor structurele onderwijsverbeteringen. Dit project is voor Zuyd een uitgelezen kans om een grote stap te zetten in het welzijn van studenten en de studenten waarbij problemen zijn ontstaan door COVID zo goed mogelijk te helpen. Zuyd is thans aan de slag met het uitvoeren van geformuleerde deelprojecten uit het NPO plan. De inhoud van het plan is in overleg met de medezeggenschap bepaald en bestaat uit de volgende onderdelen.

 • terugdringen van de wachttijden, door de formatie van studentpsychologen te verhogen en de zichtbaarheid/vindbaarheid van het hulpaanbod te verbeteren;
 • extra docenten beschikbaar stellen voor begeleiding van studenten die studieachterstand hebben opgelopen door corona in de vorm van o.a. extra begeleiding, extra lessen, extra kansen;
 • extra capaciteit om stageplekken te werven voor 2e, 3e, en 4e jaars-studenten;
 • budget per student per jaar om zelf met de klas/opleiding sociale activiteiten te ontplooien om community vorming te versterken. Studenten hebben hierin de lead;
 • omschrijven van praktijkopdrachten naar theoretische opdrachten in het curriculum, omdat het voor met name 1e - en 2e - jaars moeilijker is geworden door corona om bij werkgevers kleine praktijkopdrachten te acquireren;
 • inrichten van gebouwen te verbeteren om studenten meer een thuis te bieden.

Het NPO project loopt tot eind 2024. In 2022 zijn de plannen van Zuyd geëvalueerd en bijgesteld. Thans wordt hard gewerkt aan de realisatie ervan en is een concept plan in ontwikkeling voor de periode tot eind 2024. Gedurende het jaar wordt de realisatie van de plannen voortdurend gemonitord en geëvalueerd om indien nodig bij te sturen.

De dienst Studentzaken zoekt een enthousiaste Projectleider, die het stokje van de huidige Projectleider kan overnemen. De projectleider NPO is initieel verantwoordelijk voor het realiseren van de doelstellingen die beoogd zijn met de NPO middelen. Hij of zij draagt zorg voor een nauwe afstemming met de overige programma’s binnen Zuyd en binnen de dienst zelf, waaronder de inzet van de kwaliteitsmiddelen, en legt verantwoording af aan de directeur dienst Studentzaken.

We bieden een functie met onderstaand takenpakket:

De projectleider is verantwoordelijk voor het realiseren van de doelstellingen die beoogd zijn met de NPO middelen. De werkzaamheden bestaan uit:

 • het formuleren en uitvoeren van een gedragen meerjarenplan voor het realiseren van de NPO doelstellingen (zowel inhoudelijk en procesmatig);
 • zorgen voor afstemming binnen Zuyd met de opleidingen, diensten, programma’s, CMR en CvB;
 • externe afstemming en verantwoording o.a. richting Ministerie van OC&W; landelijke bijeenkomsten en werkgroepen;
 • zorgdragen voor de verantwoording van de financiële middelen en de inhoudelijke voortgang.

Wij verwachten van de kandidaat dat deze beschikt over:

 • ambitie om voor onze studenten van dit project een succes te maken;
 • ruime ervaring op het gebied van projectmanagement en uitvoeren van grote projecten;
 • aantoonbare affiniteit met het thema welzijn van studenten;
 • kwaliteiten van adequate teamspeler: gericht op verbinding en samenwerking (intern en extern);
 • communicatief sterke persoonlijkheid en uitstekende taal- en schrijfvaardigheden, zowel in het Nederlands en Engels;
 • zelfstandig en resultaatgericht kunnen werken en pragmatisch zijn in het oplossen van issues;
 • een open, creatieve en lerende houding;
 • het vermogen flexibel in te spelen op ad hoc vragen en starten van nieuwe projecten;
 • kennis van het hoger onderwijs, bij voorkeur hbo onderwijs;
 • organisatie-sensitiviteit.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het betreft een tijdelijke functie van 0.4 fte voor de duur van 1,5 jaar (tot 31.12.2024), start z.s.m.
 • Een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, schaal 12 cao hbo (maximaal € 6064,86 bruto per maand bij een fulltime aanstelling).

Heb je interesse:

Dan kun je nadere informatie inwinnen bij Mark Steinbusch, directeur  Studentzaken, telefoonnummer 06-53158581.

Solliciteren

Jouw belangstelling voor deze functie kun je vóór 17 juni 2023 kenbaar maken middels het invullen van je gegevens en het uploaden van een motivatiebrief en CV op de website www.werkenbijzuyd.nl.

Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd, worden niet verwerkt.

Kandidaten worden ontvangen door een selectiecommissie. De samenstelling van de selectiecommissie zal in de uitnodiging bekend worden gemaakt. De gesprekken zijn gepland op 22 en 23 juni aanstaande.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieManagement, Onderwijs

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze hogeschool met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, onderzoek voor bedrijven en instellingen, en trainingen en opleidingen voor professionals. Dit jaar zi...View more

WO
Heerlen, Zuid Limburg
Geplaatst 20 uur geleden

Wil jij met oog voor de opgaven waar wij als gemeente voor staan werken aan de juridische kwaliteit? Ben jij een expert in je vak? Heb jij hart voor de publieke zaak? Ben jij de persoon die rustig blijft als het spannend wordt en durf je vanuit je eigen kennis en ervaring te adviseren? Dan is de functie concernjurist bij de Gemeente Heerlen misschien wel iets voor jou! Reageer uiterlijk 25 juni 2023.

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde academische rechtenstudie;
 • Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden, overtuigingskracht en mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;
 • Je hebt het vermogen om draagvlak te creëren en te verbinden en kunt zelfstandig werken in een soms ingewikkelde context;
 • Je beschikt over politiek-bestuurlijke- en organisatiesensitiviteit;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring opgedaan in een vergelijkbare functie, bij voorkeur bij een overheidsinstelling.

Wat ga je doen?

Je bent een van de concernjuristen binnen de gemeente Heerlen en adviseert gevraagd én ongevraagd de bestuursorganen en de collega’s bij alle organisatieonderdelen. In dat kader beantwoord je juridische en bestuurlijke vragen, die vaak liggen op het snijvlak van het publiek- en privaatrecht. Daarbij werken we overigens aan de hand van accountmanagement met de focus op één van de gemeentelijke domeinen.

Je bewaakt daarnaast de samenhang op juridische kwaliteit concern-breed en werkt mee aan het opzetten van een systeem van juridische kwaliteitszorg voor de gemeente Heerlen. Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor de implementatie van nieuwe wetgeving in de gehele gemeente.

Jouw Team

Het team Juridische Zaken geeft (concern-breed) juridisch advies en ondersteuning aan bestuursorganen en collega’s van andere teams en domeinen, biedt rechtsbescherming aan inwoners door onafhankelijke afhandeling van vele soorten van bezwaarschriften, faciliteert inkoop- en aanbestedingsprocedures en coördineert en beheert de verzekeringsportefeuille. Samen met de teams Communicatie & KCC, Financiën, Functioneel Beheer, Informatiemanagement, Personeel & Organisatie, Parkstad-IT, Projecten en Services maakt het team Juridische Zaken deel uit van het Domein Bedrijfsvoering.

Werken voor de gemeente Heerlen is bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. Werken voor Heerlen is werken aan het Heerlen van morgen. Lees er meer over.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Het betreft een structurele functie van 28 – 36 uren. De eerste arbeidsovereenkomst zal voor bepaalde tijd zijn.

De functie is ingeschaald in schaal 12 met een bruto maandsalaris van minimaal €4.781 en maximaal €6.470 (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Het is mogelijk om

meer uren te werken dan is afgesproken en vastgelegd in de arbeidsovereenkomst. Daarmee bouw je wekelijks extra vrije tijd (ADV) op.

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt (Vitknip) die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Meebouwen aan het Heerlen van Morgen?

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Stuur dan jouw cv en motivatie onder vermelding van vacaturenummer 23073 naar secretariaatOrganisatie@heerlen.nl Je kunt solliciteren tot en met 25 juni 2023.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie en de procedure kun je terecht bij Sandra Peulen, teammanager juridische zaken, s.peulen@heerlen.nl, 06 28 54 53 78.

Voor deze functie wordt intern én extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Juridisch

Wil jij met oog voor de opgaven waar wij als gemeente voor staan werken aan de juridische kwaliteit? Ben jij een expert in je vak? Heb jij hart voor de publieke zaak? Ben jij de persoon die rustig bli...View more

WO
Heerlen, Zuid Limburg
Geplaatst 20 uur geleden

De bacheloropleiding Applied Science maakt onderdeel uit van de academie Applied Science. Binnen de academie wordt op de thema’s Gezondheid en Duurzaamheid geïntegreerd onderwijs en onderzoek ontwikkeld, resulterend in breed inzetbare (young) professionals en technologieën die continu inspelen op actuele ontwikkelingen in de Brightlands regio. Dit vindt plaats middels de onderwijs- en onderzoeksprogramma’s ‘Circular Materials’, ‘Sustainable Chemistry’ en ‘Molecular Health’. De manier van opleiden kenmerkt zich door het leren en werken in communities van medewerkers, studenten en het werkveld waarbij er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. De beroepspraktijk op de Brightlands Chemelot Campus (en andere relevante locaties buiten de campus) worden optimaal en maximaal gebruikt als context. Ontwikkelen en studeren vindt dus plaats samen mét en ín de beroepspraktijk. Naast het aanleren van kennis, vaardigheden en competenties, ontwikkelen studenten zich ook als persoon en worden ze voortdurend gestimuleerd eigen verantwoordelijkheid te dragen. De academie is een actieve partij in een ecosysteem van medewerkers, studenten en het werkveld dat relevante waarde heeft voor de toekomst van ons allen en ons verbindt.

Voor de versterking van onze academie Applied Science zoeken wij zo spoedig mogelijk een:

Opleidingsmanager (0,8 - 1,0 fte)

Wij zoeken een enthousiaste en gepassioneerde collega die, vanuit de gedachte van integraal management, samen met de huidige opleidingsmanager, lector en directeur invulling geeft aan het gedachtegoed en missie van de academie.

Jouw functie:

Vanuit verbindend leiderschap geef je in nauwe samenwerking met het (internationale) werkveld, collega’s, studenten en relevante commissies vorm aan de academie en de profilering daarvan. Dit uit zich in:

 • de doorontwikkeling van een team van professionals met een hoge mate van verantwoordelijkheid, ervaren autonomie en regelruimte;
 • de doorontwikkeling van de wijze van opleiden door te leren en werken in communities;
 • de doorontwikkeling van geïntegreerd onderwijs en onderzoek binnen het ecosysteem van Applied Science;
 • een hoogstaande kwaliteit van de opleiding (audits, accreditaties en kwaliteitscultuur) en het borgen van studentwelzijn;  
 • de doorontwikkeling van de profilering van de academie, waarbij de instroom van studenten optimaal gestimuleerd wordt;
 • een duurzame, bedrijfsmatige en financieel gezonde academie;
 • de doorontwikkeling van de gezamenlijke ambities van het domein Techniek.

Wij verwachten dat je:

 • minimaal in het bezit bent van een masteropleiding;
 • ervaring hebt met de bedrijfsvoering van een (onderwijs)organisatie;
 • gericht bent op het stimuleren van de ontwikkeling en zelforganisatie van teams en de individuen daarbinnen;
 • oog hebt voor talenten en behoeften van individuele teamleden en hen op een coachende wijze in hun kracht weet te zetten;
 • bijdraagt aan een open, eerlijke communicatie en een goede, professionele sfeer;
 • een verbinder bent; zowel in- als extern;
 • veranderingen kunt initiëren en stimuleren;
 • streeft naar het leveren van een topprestatie van het team in relatie tot een gezonde werk-privé balans van de teamleden;
 • in staat bent om zowel met individuele belangen van teamleden, belangen van de academie alsook met algemene organisatiebelangen om te gaan, ook als deze met elkaar conflicteren;
 • de Nederlandse als de Engelse taal goed tot uitstekend beheerst.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een aanstelling voor de duur van minimaal 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid en gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden kan dit verlengd worden. Wij bieden een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, doch maximaal schaal 13 CAO−HBO (maximum € 6.579,22) bruto per maand bij een fulltime aanstelling. Bij interne kandidaten wordt de huidige duur van het dienstverband aangehouden.

Interesse?

Neem voor nadere informatie over de functie contact op met Peter Princen, directeur domein Techniek: tel. +31(0)652078248, e-mail peter.princen@zuyd.nl.

Solliciteren

Je kunt vóór 22 juni solliciteren door je motivatie per mail te versturen naar Peter Princen, peter.princen@zuyd.nl.

Gesprekken vinden plaats in week 27 en/of 28.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieFinancieel, Human resources, Innovatie, Onderwijs

De bacheloropleiding Applied Science maakt onderdeel uit van de academie Applied Science. Binnen de academie wordt op de thema’s Gezondheid en Duurzaamheid geïntegreerd onderwijs en onderzo...View more

MBO
Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 20 uur geleden

Ben jij die klantgerichte vakspecialist? Ben jij diegene waarop collega’s kunnen bouwen als het gaat om actuele, betrouwbare en complete (geo-)informatie over de openbare ruimte? Vind jij het leuk om je kennis uit te breiden m.b.t. onze assets? Werk je graag zelfstandig alsook in teamverband? Dan is deze rol bij de gemeente Maastricht voor jou! Wij hopen je snel te ontmoeten en je kennis te laten maken met ons team van 4 gegevensbeheerders openbare ruimte!

Werken voor Maastricht
In Maastricht werken 1700 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond.
Kleine en grote bedrijven vinden hun ideale plek in de stad. Een stad van ‘leven en laten leven’, maar ook van zorgen voor elkaar. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen. De gemeente Maastricht streeft ernaar een wendbare, integraal werkende en resultaatgerichte organisatie te zijn, die flexibel inspeelt op kansen en ontwikkelingen in onze omgeving. We stimuleren en bieden ruimte voor creativiteit en initiatief en helpen elkaar autonomer te werken. De gemeente Maastricht heeft aandacht voor haar medewerkers en voor hun persoonlijke en professionele behoeften, wensen en drijfveren, ongeacht de levensfase. Een organisatie die een gezond, veilig en aantrekkelijk werkklimaat biedt voor iedereen.

Stadsbeheer ‘van stadsuitvoering naar stadsbeheer’
Het organisatieonderdeel Stadsbeheer is volop in beweging en ontwikkeling. Met een nieuwe missie, visie en organisatiestructuur is Stadsbeheer dé beheerorganisatie van gemeente Maastricht. Zij werkt op een duurzame en innovatieve manier samen met inwoners, bedrijven en sociaal-maatschappelijke partners aan een schone, hele en technische veilige openbare ruimte. Denk hierbij aan producten als afval en schoon, openbaar groen & bomen, rioleringen & water, verhardingen, openbare verlichting en civiele kunstwerken. Wij zetten ons in om de openbare ruimte slimmer beheren en onderhouden.

Stadsbeheer wil zich verder ontwikkelen tot een eigentijdse overheidsorganisatie met een sterke sociaal maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Het “Servicebureau” is één van de vier teams binnen Stadsbeheer en bestaat uit een tweetal clusters, te weten: Bedrijfsvoering en Techniek. Het Servicebureau draagt zorg voor de bedrijfsvoeringstaken (PIOFACH). Een groot deel van deze taken wordt centraal georganiseerd, het Servicebureau organiseert deze voor Stadsbeheer. Het Servicebureau vormt een onmisbare schakel in het procesgericht werken en biedt de overige teams de benodigde informatie, ondersteuning en instrumenten.

Dit ga je doen
Als gegevensbeheerder ben je verantwoordelijk voor:

 • het beheren, verstrekken en analyseren van actuele, betrouwbare en complete (geo-) informatie over de openbare ruimte;
 • het verwerken van relevante data (zoals statische gegevens, tekeningen, revisies) en ervoor zorgen dat deze data bruikbaar is voor de organisatie om beslissingen op diverse niveaus op te kunnen baseren;
 • het inlezen van inspecties;
 • het signaleren en opstellen van verbetervoorstellen.

Je werkt conform het datamodel en het gegevenshandboek.

Dit breng jij mee

Vanzelfsprekend heb je een MBO werk- en denkniveau, minimaal een afgeronde MBO- opleiding binnen het vakgebied (zoals informatica, informatiekunde, Geo- informatica).

Dit ben jij

Je beschikt over voldoende vakinhoudelijke kennis m.b.t. onze assets. Je kunt zelfstandig alsook in teamverband werken. Je bent secuur, analytisch en klantgericht. Je bent bereid je verder te ontwikkelen via opleidingen en cursussen.

Competenties/vaardigheden

 • Samenwerken
 • Klantgericht werken
 • Integriteit
 • Inlevingsvermogen
 • Resultaatgerichtheid
 • Verantwoordelijkheid
 • Accuratesse

Dit bieden wij

 • De kans om samen en met plezier te werken voor en in de gemeente Maastricht;
 • Een werkomgeving die jou stimuleert om het maximale uit jezelf te halen;
 • Een interessante dynamische functie op basis van 1 fte (=36 uur p/w);
 • Het salaris wordt ingepast in schaal 8 (€ 2.878- € 4.052) afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Denk hierbij aan verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In deze 17,05% zijn ook het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering maand opgenomen;
 • Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP;
 • Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de CAO gemeenten.

Ben je enthousiast?
Je bent van harte welkom om te solliciteren. Reageer dan vóór 28 juni 2023 via de button en stuur je motivatie en cv.
We nemen zo snel mogelijk (en uiterlijk binnen 5 werkdagen) contact op. Als we een match zien, nodigen we je graag uit voor een eerste gesprek op een moment dat voor jou ook uitkomt.

Eerst meer weten?
Wil je toch eerst meer weten? Neem dan even contact op met Rianne Velmers, Teamleider Bedrijfsvoering, Stadsbeheer 06-46634311. Zij kan je alles over de functie en het werken bij Stadsbeheer vertellen.

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.

Mocht je geen e-mail van ons ontvangen, controleer dan de ongewenste mailbox/spambox. Mogelijk is onze e-mail daar in terecht gekomen. Is dit niet het geval neem dan contact op met ons via; vacaturebox.p&o@maastricht.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief, Gemeente, Onderzoek, Ruimtelijk, Statistiek

Ben jij die klantgerichte vakspecialist? Ben jij diegene waarop collega’s kunnen bouwen als het gaat om actuele, betrouwbare en complete (geo-)informatie over de openbare ruimte? Vind jij het le...View more

HBO
Heerlen, Zuid Limburg
Geplaatst 20 uur geleden

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze hogeschool met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, onderzoek voor bedrijven en instellingen, en trainingen en opleidingen voor professionals. Dit jaar zijn we door de Keuzegids HBO wederom uitgeroepen tot 3e beste grote hogeschool van Nederland. Met 14.000 studenten, 50 bachelor-, master- en Associate Degree-opleidingen, 12 vestigingen in 3 steden, 28 lectoraten, gemiddeld 7.000 stages en 2.500 afstudeerprojecten per jaar, én met een voorgeschiedenis die ruim 100 jaar teruggaat, is Zuyd Hogeschool sterk verankerd in Limburg en de Euregio Maas-Rijn. Hiermee leveren we een belangrijke bijdrage aan de economische en maatschappelijke ontwikkelagenda van deze regio.

De dienst Studentzaken is verantwoordelijk voor meerdere ketenprocessen rond de ‘student life cycle’. Daaronder vallen onder andere het aanmeld- en inschrijfproces en de borging van de kwaliteit van deze procedures, individuele en groepsbegeleiding van studenten en regelgeving en tal van voorzieningen op het terrein van studentzaken. Studentenwelzijn & inclusie, sociale veiligheid, studentenparticipatie en internationalisering staan hierbij centraal. De dienst Studentzaken omvat de teams Student Enrolment, Student Coaching en Student Participatie; ongeveer 30 medewerkers werken onder aansturing van twee teamleiders en een directeur (MT).

Voor de dienst Studentzaken zoeken wij per direct een enthousiaste:

Managementassistent  (0.7 fte)

Wij bieden een functie met onderstaand takenpakket:

 • het beheren van de agenda en alle daaruit voortvloeiende planningsactiviteiten, zoals bijeenkomsten en vergaderingen binnen en buiten de hogeschool;
 • persoonlijke secretariële, administratieve en algemene inhoudelijke assistentie van de directeur;
 • afwikkelen van correspondentie en het redigeren van teksten en het hiertoe verzamelen en bewerken van (aanvullende) informatie;
 • uitzetten van actiepunten en voortgangsbewaking tot en met (het toezien op) de correcte afhandeling en verwerking van inkomende en uitgaande post;
 • het plannen en organiseren van groepstrainingen voor het studieloopbaancentrum;
 • het beheren van bestellingen via Proactis;
 • het administratief/organisatorisch voorbereiden van vergaderingen en andere bijeenkomsten, completeren en archiveren van vergaderstukken, notuleren, het bewaken van de voortgang van de daarin gemaakte afspraken en genomen besluiten;
 • het onderhouden van interne en externe contacten over algemeen inhoudelijke aspecten van in behandeling zijnde onderwerpen;
 • verstrekken van informatie en fungeren als vraagbaak, in- en extern;
 • fungeren als centrale contactpersoon voor diensten, academies en externen;
 • het onderhouden van een digitaal archief. Het aanleggen en bijhouden van werk- en vergaderdossiers naar onderwerp of project t.b.v. het MT en voor de groepstrainingen;
 • het samenstellen van overzichten t.b.v. managementinformatie;
 • bijdragen aan organisatie van interne- en externe evenementen.

Wij verwachten dat je:

 • een relevante opleiding hebt en beschikt over een hbo werk- en denkniveau;
 • proactief bent en je professioneel inzet bij het invullen van de werkzaamheden en de inhoudelijke doorontwikkeling daarvan;
 • een aantal jaren relevante werkervaring hebt in een vergelijkbare functie;
 • ervaring hebt met het plannen en organiseren van groepstrainingen;
 • ervaring hebt met het onderhouden van archiveringssystemen;
 • integer bent en goed weet om te gaan met vertrouwelijke informatie;
 • zeer accuraat, representatief, flexibel, stressbestendig en tactvol bent en over prima organiserend vermogen en over een groot aanpassingsvermogen beschikt;
 • goede communicatieve en sociale vaardigheden hebt en beschikt over een verbindend vermogen;
 • beschikt over alle secretariële en ondersteunende vaardigheden en attitudes, die nodig en wenselijk zijn voor het goed en zelfstandig uitoefenen van de functie;
 • een prettige persoonlijkheid bent, die op basis van een open en constructieve samenwerking goed in teamverband opereert, met oog voor het resultaat van het team als geheel;
 • beschikt over een brede kennis van en ervaring met kantoorautomatisering (MS-Office en MS Teams);
 • de Nederlandse taal in woord en geschrift uitstekend beheerst, beheersing van het Engels is een pré.

Arbeidsvoorwaarden:

Wij bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar voor 0,7 fte. Na die periode behoort een vaste aanstelling tot de mogelijkheden bij gebleken geschiktheid en een ongewijzigde economische situatie.

Het salaris is afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring. De functie is ingeschaald op schaal 7 CAO-HBO en kent als maximum een bedrag van € 3.264,65 bruto per maand bij een fulltime aanstelling.

Nadere informatie

Inlichtingen over de inhoud van deze functie zijn verkrijgbaar bij Mark Steinbusch, directeur dienst Studentzaken. Tel. 06-53158581

Solliciteren

Je kunt vóór 16 juni 2023 a.s. solliciteren door het invullen van je persoonlijke gegevens (voorzien van motivatiebrief en CV) op onze website www.werkenbijzuyd.nl.

Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd, worden niet verwerkt.

De gesprekken vinden plaats op 21 juni 2023 op locatie Nieuw Eyckholt 300, 6419 DJ Heerlen.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze hogeschool met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, onderzoek voor bedrijven en instellingen, en trainingen en opleidingen voor professionals. Dit jaar zi...View more

WO
Zuid Limburg
Geplaatst 20 uur geleden

Binnen de Academische Werkplaats zijn wij op zoek naar een Promovendus (36 uur – 1 FTE). Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de duur van 3 jaar.

Het thema van het promotieonderzoek is ‘diversiteit en vaccinatiebereidheid’.

Over de GGD

De GGD Zuid Limburg beschermt, bewaakt en bevordert de gezondheid van alle Zuid-Limburgers, met speciale aandacht voor mensen in een kwetsbare positie. Onze medewerkers dragen daaraan bij op een manier die het verschil maakt, vandaag en morgen. Als GGD’er sta je midden in de maatschappij en ben je er als het nodig is. Dit doen wij met professionele, wendbare en vitale medewerkers.

Meer informatie over de GGD? Kijk dan eens verder op onze website of bekijk ons filmpje.

Over de afdeling

De afdeling Seksuele Gezondheid, Infectieziekten en Milieu (SIM) van de GGD Zuid Limburg geeft invulling aan de regionale infectieziektebestrijding, centrum voor seksuele gezondheid (soa en sense), tuberculosezorg, hygiëne en inspecties en voert tevens wetenschappelijk onderzoek uit op het gebied van infectieziektebestrijding en seksuele gezondheid. De afdeling werkt intensief samen met andere afdelingen binnen de GGD zoals Jeugdgezondheidszorg, en met de vakgroep Sociale Geneeskunde van Maastricht University en de afdeling Medische Microbiologie Infectieziekten en Infectiepreventie (MMI) van het MUMC+ (Maastricht Universitair Medisch Centrum). Dit samenwerkingsverband is onderdeel van de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Limburg (AWPG) en wetenschappelijk onderzoek vindt plaats binnen de onderzoeksschool CAPHRI, onderzoekslijn Health Inequalities and Societal Participation (HISP) van Universiteit Maastricht.

Wat ga je doen? 

Als promovendus ga je gedurende 3 jaar onderzoek doen naar een thema dat relevant is voor de praktijk van infectieziektebestrijding en pandemische paraatheid. Dit bied je de kans je academisch te ontplooien en een bijdrage te leveren aan het genereren van nieuwe, wetenschappelijke inzichten in praktijk-gebaseerde problemen uit de infectieziektebestrijding en om aan het eind van het traject te promoveren door het schrijven van een proefschrift en deze te verdedigen.

Als promovendus ben je verantwoordelijk voor:

 • Het ontwikkelen van de onderzoeksprotocollen;
 • Het voorbereiden van de onderzoeken (incl. aanvraag (niet-)WMO verklaring);
 • Het rekruteren van deelnemers en het verzamelen van data; het analyseren van de uitkomsten;
 • Het schrijven van wetenschappelijke publicaties over en presenteren van het onderzoek in overleg met je promotieteam.

Aan het einde van je promotietraject heb je meerdere internationale publicaties geschreven en een manuscript afgerond waarmee je kunt promoveren.

Je voert het promotietraject uit in de AWPG Limburg en je wordt tijdens het onderzoek begeleid door het promotieteam van senior wetenschappelijke staf. Je promoveert aan de Maastricht University waar deze AWPG een samenwerkingsverband mee heeft.


Wie ben je? 

Je hebt een Master geneeskunde of gezondheidswetenschappen, sociale wetenschappen of vergelijkbare richting afgerond.

Daarnaast heb/ben/beschik je (over):

 • Ervaring in het doen van wetenschappelijk onderzoek;
 • Kennis van het veld van infectieziektebestrijding;
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Analytisch denkvermogen;
 • In staat zelfstandig onderzoeksprojecten te ontwikkelen en uit te voeren;
 • Een enthousiaste en pro-actieve opstelling, sociale vaardigheden en kun je goed in teamverband werken;
 • Perfecte beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden wij jou? 

De GGD Zuid Limburg heeft  een positief en stimulerend werkklimaat met volop kansen voor flexibele professionals die zich willen ontwikkelen. 

 • De CAO SGO (regeling voor gemeenten)  is van toepassing op de arbeidsverhouding. Hierin staan de arbeidsvoorwaarden beschreven.
 • Bij de functie hoort een minimum salaris van €2.878,- bruto per maand en een maximum salaris van €4.052,- bruto per maand (functieschaal 8). Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.
  *Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek zijnde 36 uur.
 • Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer een eindejaarsuitkering, het kopen en verkopen van verlof, flexibel werken en de mogelijkheid om thuis te werken, de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding en/of aanvullende cursussen en korting bij verschillende sportfaciliteiten. 
 • Verder ontvang je een iPhone en een notebook.

Heb je interesse? 

Herken jij jezelf hierin en wil jij onderdeel zijn van een lerende organisatie die vrijheid en vertrouwen geeft én neem jij zelf verantwoordelijkheid voor een gezonde loopbaan? Dan is er sprake van een goede match en pas jij bij onze ruim 600 betrokken en bevlogen collega’s. Wij streven naar diversiteit in ons personeelsbestand.

Hoe je solliciteert dat is aan jou, maar wij willen in ieder geval wel een CV ontvangen. Solliciteren kun je uiterlijk tot 6 juli 2023 via ons sollicitatieformulier

Vragen?

Neem voor vragen over de inhoud contact op met:

Christian Hoebe, afdelingshoofd Academische Werkplaats

06-20412389

Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met:

Charlotte Brouwers, PTO - adviseur

06-28537294

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs, Onderzoek, Zorg

Binnen de Academische Werkplaats zijn wij op zoek naar een Promovendus (36 uur – 1 FTE). Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de duur van 3 jaar. Het thema van het promotieonderzoek is &...View more

HBO
Heerlen, Zuid Limburg
Geplaatst 20 uur geleden

Wij zijn voor het team Kunst, Theater en Media op zoek naar een Docent LB Muzikant voor 0,25 fte. Standplaats: Heerlen. Het betreft hier een structurele functie met ingang van 01-08-2023 met een voorlopige duur van het schooljaar 2023/2024.

.Jouw rol als docent:

Als docent LB Muzikant geef je les aan studenten die een MBO-opleiding Muzikant volgen in Heerlen.

Naast je werkzaamheden weet jij wat er speelt in het werkveld.

Weet jij als geen ander dit mooie vak op een persoonlijke, maar ook een eigentijdse en enthousiaste manier over te brengen op onze studenten en staat bij jou, net als bij ons, de student centraal…. Kom

dan ons team versterken. Je draagt hiermee bij aan een open en toegankelijk onderwijs voor iedereen en zorgt dat leren leuk is.

VISTA college

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen we door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

Wat worden je taken en verantwoordelijkheden?

 • Het geven van zowel brede praktische als theoretische muzieklessen binnen het opleidingsteam Kunst, Theater en Media op MBO niveau;
 • Het geven van de Skills lessen op het gebied van piano;
 • Het geven van bandlessen waarbij groepsdynamiek en communicatie centraal staat;
 • Het begeleiden van studenten met hun praktijkopdrachten;
 • Het leveren van een bijdrage aan de doorontwikkeling van onze opleiding;
 • Het afnemen van toetsen en examens.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent een 2e graads bevoegd docent of je bent bezig met de afronding van je opleiding óf je hebt je HBO afgerond én beschikt over de didactische bevoegdheid (of bent bereid om die z.s.m. te behalen) om als docent te functioneren in het MBO;
 • Je hebt bij voorkeur kennis en relevante werkervaring in het werkveld;
 • Je beschikt bij voorkeur over een netwerk in het werkveld;
 • Je bent een echte teamplayer met een creatieve instelling en denkt in oplossingen;
 • Je kunt een uitdagende, maar ook veilige, leeromgeving creëren;
 • Je bent vakinhoudelijk en didactisch competent;
 • Je bent in staat om lesmateriaal naar eigen inzicht in en aan te vullen;
 • Je bent ontwikkelingsgericht en hebt een proactieve en ondernemende houding;
 • Je kunt producties plannen, begeleiden en communiceert makkelijk met andere disciplines;
 • Je bent iemand met verantwoordelijkheidsgevoel, goede communicatieve vaardigheden en doorzettingsvermogen.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer , en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt max € 4.615,- bruto per maand, afhankelijk

van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal LB Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Je stuurt ons je sollicitatie door vóór 19 juni as. het formulier in te vullen dat je bereikt via www.werkenbijvista.nl bij de betreffende vacature.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Mark Poel, Opleidingsmanager, per mail m.poel@vistacollege.nl

Je hoort snel van ons!

Vacature eigenschappen

Vacature categorieCultuur, Onderwijs

Wij zijn voor het team Kunst, Theater en Media op zoek naar een Docent LB Muzikant voor 0,25 fte. Standplaats: Heerlen. Het betreft hier een structurele functie met ingang van 01-08-2023 met een voorl...View more

HBO, MBO
Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 20 uur geleden

Wil jij die onmisbare schakel zijn tussen logistiek, werkleiding en commercie? En ben je op zoek naar een zelfstandige functie met veel in- en externe contacten?

Hiervan geniet je zodra je onze organisatie versterkt als Werkvoorbereider!

Wat wordt jouw uitdaging?

Als werkvoorbereider bereid je de uitvoering van productie(verpakken, assemblage en techniek)-en/of dienstverleningsopdrachten voor, bewaak je de voortgang van het productie-en/of dienstverleningsproces en evalueert de resultaten hiervan. 

Meer concreet zijn dit o.a. de volgende werkzaamheden:

 • Voor- en na calculaties van productiewerkzaamheden opstellen;
 • Werkinstructies maken voor de productie-afdelingen;
 • Frequent afstemmen met opdrachtgevers (klanten) over werkinstructie, aanvoer van materialen; en het 
 • Mede inrichten van lean werkprocessen en klantafspraken.

Je vormt een belangrijke schakel in de “driehoek” commercie, werkleiding en logistiek; als de werkvoorbereidende werkzaamheden niet goed worden georganiseerd, dan heeft de gehele “keten” hier last van.

Wil je een beter beeld krijgen van de functie? Kijk dan vooral het filmpje!

Wat breng je mee? 

We zijn benieuwd naar jouw verhaal en unieke talenten. Daarbij is het voor deze functie van werkvoorbereider sowieso belangrijk dat je zelfstandig kunt werken, partijen bij elkaar kunt brengen en een goed inlevingsvermogen hebt. 

Daarnaast beschik je over:

 • MBO-4 / HBO werk- en denkniveau en ervaring met geautomatiseerde systemen.
 • een brede, bedrijfskundige ervaring in het proces van voorbereiding tot en met de afronding van orderplanning en productie-opdrachten.

Wij bieden!

Dit is een fulltime functie voor 36 uur per week. Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris tot € 4.052,00 bruto per maand (schaal 8). 
 • € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt. 
 • Een eigen mobiele telefoon en device.
 • De mogelijkheid tot het inrichten van een thuiswerkplek.
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 36 uur per week, met uitzicht op vast dienstverband.

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl

Vidar

Vidar is de naam voor de sociale diensten van de gemeente Sittard-Geleen, gemeente Stein, gemeente Beek, van het leerwerkbedrijf Vixia BV en van WSP Westelijke Mijnstreek. Vanaf 1 januari 2021 kunnen mensen bij Vidar terecht voor het vinden van werk, ontwikkelen van vaardigheden en ondersteuning bij inkomen. Ons motto is: “Werk voorop, kansen voor iedereen.” Wij geloven dat iedereen talenten en capaciteiten heeft en vinden dat iedereen recht heeft op werk.

Vidar biedt een geïntegreerde dienstverlening aan, voor zowel de Participatiewet-doelgroep als de Sw-doelgroep waarbinnen medewerkers het beste kunnen gedijen. Zij die een sterke behoefte hebben aan een vaste structuur en begeleiding bieden we een veilige, passende en uitdagende werkomgeving.

Bij Vidar werken 1.000 medewerkers, waarvan zo’n 650 met een indicatie op een beschutte werkplek of gedetacheerd in het bedrijfsleven. Wij hebben zo’n 800 participatiekandidaten in ontwikkelingstrajecten en ondersteunen ruim 3.000 huishoudens in de regio met een bijstandsuitkering. Bedrijven kunnen bij Vidar terecht voor het invullen van hun personeelsbehoefte, advies over inclusief ondernemen, subsidies en regelingen. Ook kunnen bedrijven productiewerk door de 250 collega’s in onze productiehallen laten uitvoeren.    

Vidar bestaat uit 5 teams die elk integraal aangestuurd worden door een teammanager. Team Commercie, team Ontwikkeling, team Uitkeringen, team Productie en Diensten en team Ondersteuning. In deze functie werk je in het team Productie en Diensten.

Team Productie en Diensten

Het team Productie en Diensten is de leerwerkomgeving voor werknemers vanuit de wet sociale werkvoorziening ( WSW) en biedt voor overige medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring en vergroting van werknemersvaardigheden in een productieomgeving. 

Het team bestaat uit meerdere vakafdelingen onder andere (Millenerpoort-tapijten, assemblage, sortering, horeca-catering, logistiek en facilities) onder directe aansturing van teamleiders en begeleiders. Zij zorgen voor de juiste begeleiding en ondersteuning van onze medewerkers uit verschillende doelgroepen. Binnen alle vakafdelingen bestaat ruimte voor talentontwikkeling en mobiliteit van medewerkers. In welke mate en welk accent is afhankelijk van de medewerkers, de aard van het werk, de mate waarin een afdeling is ingericht en de leerelementen van de werkplek.

Ben jij enthousiast over deze vacature van Werkvoorbereider?

Je sollicitatie zien we dan graag uiterlijk 18 juni a.s. via de button ‘solliciteren’ !

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

De (1ste) selectiegesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 28 juni a.s.. 

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jo Bergers, Unitcoördinator Productiebureau, via 06- 22 91 00 68 of jo.bergers@sittard-geleen.nl.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Monique Huveneers, HR-adviseur, via tel. 06-46191331of monique.huveneers@Sittard-Geleen.nl.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Technisch

Wil jij die onmisbare schakel zijn tussen logistiek, werkleiding en commercie? En ben je op zoek naar een zelfstandige functie met veel in- en externe contacten? Hiervan geniet je zodra je onze organi...View more

HBO
Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 20 uur geleden

Wil jij in een omgeving werken waar de inwoner centraal staat? En waarbij jij de vrijheid krijgt om binnen de (wettelijke) kaders maatwerk te verrichten? Heb je wellicht al ervaring als casemanager? Kom dan bij ons werken! Wij zoeken namelijk:

Mensgerichte Casemanager Participatiewet (2fte)

(28 - 36 uren per week)

 Wat wordt jouw uitdaging?

De missie van Vidar “werk voorop, kansen voor iedereen”. Team Uitkeringen is onderdeel van Vidar en biedt hierin het eerste vangnet in de vorm van een bijstandsuitkering. Het vaststellen van het recht op uitkering is hierin een belangrijke wettelijke taak. Bij Vidar vinden wij het belangrijk om vanuit vertrouwen in contact te staan met onze inwoner zodat jij als casemanager ziet je wat de persoonlijke mogelijkheden en hulpvragen zijn. Het positief stimuleren om mee te doen in onze maatschappij, kijkend naar ieders talent, is als casemanager een essentieel onderdeel in je werk.

Als casemanager bied je de inwoner ondersteuning in de zoektocht naar bestaanszekerheid. Je hebt oog voor de mens en handelt vanuit een integrale benadering. Dat is ons vertrekpunt, waarbij jij verantwoordelijk bent voor de beoordeling en besluitvorming van aanvragen in het kader van de Participatiewet. Je bent een kei in het bewaken van termijnen en administratieve processen, zonder dat je het belang van de inwoner uit het oog verliest. Je volgt nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied en je analyseert multi-problem situaties en brengt met individueel maatwerk oplossingen dichterbij. Daarnaast verricht je bijzondere opdrachten en klussen voor het team die bij jouw talenten passen.

Wat breng je mee?

Essentieel in het werken als casemanager is jouw communicatief en organiserend vermogen. Goed casemanagement is op de eerste plaats mensenwerk. Een sociaal karakter past over het algemeen goed bij de rol, hoewel je ook zeker een bepaalde zakelijkheid nodig hebt. Omdat je verschillende belangen tegelijkertijd moet dienen, is op een zorgvuldige manier hiermee blijven omgaan soms lastig. Hiertoe stel je prioriteiten en ben je vooral consequent in wat je doet. Je combineert sociaal begrip met juridisch inzicht. Wij zoeken iemand met:

 • HBO werk- en denkniveau (relevante HBO- opleiding vereist, bijvoorbeeld HBO-rechten, Social Work);
 • aantoonbare ervaring in het werkveld;
 • kennis van de relevante wet- en regelgeving (Participatiewet);
 • Kennis van de doelgroep;
 • ervaring met processystemen zoals Suite in een pre.

Maar…..ook als je wel beschikt over een HBO werk- en denkniveau, maar geen ervaring en/of kennis hebt binnen het werkveld, nodigen wij jou uit om te reageren. Een intern opleidingstraject behoort tot de mogelijkheden!

Verder ben je:

 • verantwoordelijk en omgevingsbewust;
 • initiatiefrijk en analytisch;
 • resultaatgericht en klantgericht;
 • enthousiast en kun je goed conflicten hanteren.

Wij bieden!

Dit is een functie voor 28-36 uur per week. Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris tot € 4.537,00 bruto per maand (schaal 9).
 • € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt.
 • Een eigen mobiele telefoon en device.
 • De mogelijkheid tot het inrichten van een thuiswerkplek.
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.
 • een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, met uitzicht op vast dienstverband.

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check:www.caogemeenten.nl

Wij zijn op zoek naar meerdere medewerkers. Deze vacatures kunnen zowel fulltime als parttime (voor minimaal 28 uur per week) vervuld worden.

De gemeente Sittard-Geleen als organisatie

Onze organisatie is in beweging. We groeien naar een organisatie die steeds beter de verbinding maakt met haar omgeving. Door een goed samenspel met inwoners, partners en bedrijven in de stad is meer mogelijk. We geven ruimte aan het ondernemerschap van onze medewerkers en waarderen de initiatieven van anderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld, maar ook genomen.

Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1000 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

In deze functie werk je in het team Uitkeringen Vidar.

Team Uitkeringen Vidar

Naast het vaststellen van het recht op een uitkering, zijn het inzetten op fraudebestrijding/-handhaving, het verlenen van bijzondere bijstand, minimaregelingen, taakstelling huisvesting statushouders en schuldhulpverlening in de gemeente Sittard-Geleen taken die belegd zijn binnen team Uitkeringen. Het team is een gemêleerd team dat bestaat uit (junior en senior) casemanagers, kwaliteitsmedewerkers, uitvoerend beleid, sociaal rechercheurs, beheerders en administratief medewerkers. Het betreft grotendeels Hbo-opgeleide professionals. Daarnaast wordt actief de samenwerking gezocht binnen de eigen organisatie en met samenwerkingspartners. Het is een zelfstandig team, dat elkaar helpt en meedenkt in het vinden van oplossingen.

Bij Vidar lopen we voorop met de implementatie van onderdelen zoals beschreven in de Participatiewet in balans, waarin meer menselijke maat een belangrijk thema voor ons is.

Binnen team Uitkeringen werken zo’n 90 medewerkers.

Ben jij enthousiast?

Je sollicitatie zien we dan graag uiterlijk donderdag 22 juni 2023 via de button ‘solliciteren’  en geef in je brief tevens aan, hoeveel uren per week je graag wilt werken.

De 1e gespreksronde staat gepland voor dinsdagochtend 27 juni a.s..

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jany van de Vin, unitcoördinator team Uitkeringen (046-4778181).

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HR-adviseur Monique Huveneers, telefoonnummer 06-46 19 13 31.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Juridisch, Zorg

Wil jij in een omgeving werken waar de inwoner centraal staat? En waarbij jij de vrijheid krijgt om binnen de (wettelijke) kaders maatwerk te verrichten? Heb je wellicht al ervaring als casemanager? K...View more

HBO, WO
Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 20 uur geleden

Wij zoeken jouw talent!
In Maastricht werken 1700 collega’s, 125.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond.
Kleine en grote bedrijven vinden hun ideale plek in de stad. Een stad van ‘leven en laten leven’, maar ook van zorgen voor elkaar. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen.
De gemeente Maastricht streeft ernaar een wendbare, integraal werkende en resultaatgerichte organisatie te zijn, die flexibel inspeelt op kansen en ontwikkelingen in onze omgeving. We stimuleren en bieden ruimte voor creativiteit en initiatief en helpen elkaar autonomer te werken. De gemeente Maastricht heeft aandacht voor haar medewerkers en voor hun persoonlijke en professionele behoeften, wensen en drijfveren, ongeacht de levensfase. Een organisatie die een gezond, veilig en aantrekkelijk werkklimaat biedt voor iedereen.

Het team Vastgoed maakt onderdeel uit van de afdeling Ontwikkeling binnen het organisatieonderdeel Beleid en Ontwikkeling.

Het team vastgoed kent de volgende kerntaken:

 • Het op een bedrijfseconomische wijze, ontwikkelen, beheren en exploiteren van het gemeentelijk vastgoed;
 •  Het ondersteunen in functionele opgaven (ruimtelijk-fysiek, economisch, sociaal-maatschappelijk, cultureel) van programma’s en projecten in alle fasen, zowel in majeure gebiedsontwikkelingen als kleinschalige locatieontwikkelingen.

Deze kerntaken worden uitgevoerd door de drie clusters: Het cluster Geo- en vastgoedinformatie, cluster Plan- en Vastgoedeconomie, Verwerving & Uitgifte en Beleid en het cluster Beheer en Exploitatie. Binnen het laatstgenoemde cluster zijn we op zoek naar een projectleider die een bijdrage gaat leveren aan het verduurzamen van het gemeentelijk vastgoed. Hiermee geven we uitvoering aan de ambitie “klimaat neutrale organisatie per 2030” en werk je samen met het programmateam energie- en warmtetransitie aan een integrale oplossing.

Ben jij in staat om in een zeer dynamische omgeving onze vastgoedportefeuille naar een hoger niveau te tillen? Heb je ervaring met EED-scans, ben je bouwkundig- en installatietechnisch onderlegd en ben je gericht op kwaliteit en resultaat?

Dan is de gemeente Maastricht op zoek naar jou!

Dit ga je doen

Op basis van een strategienota, waarin de aanpak van de verduurzaming binnen team vastgoed is omschreven, pak je de uitvoering op. Er heeft een quickscan plaatsgevonden aan de hand van de voorhanden zijnde informatie, waaronder uitgevoerde EED-scans voor 10 panden van de gemeentelijke huisvesting, een 80-tal energiemaatwerkrapporten en de Meerjarenonderhoudsprogramma’s (MJOPs’) etc. Op basis van deze quickscan is een strategisch plan opgesteld hoe de komende jaren het beste de vastgoedportefeuille verduurzaamd kan worden.

Jij staat aan de lat voor het daadwerkelijk uitvoeren/in de praktijk brengen van de zaken die beschreven staan in de opgestelde strategienota. Hier zal de daadwerkelijke verduurzaming de hoofdrol spelen. Werkzaamheden (al naar gelang de eerder gemaakte keuzes) zijn:

 • Het (laten) uitvoeren van duurzame maatregelen die voortkomen uit eerder uitgevoerde EED-scans voor 10 panden gemeentelijke huisvesting. Hierbij dienen de onderliggende rapportages als basis en zorg je voor uitvoering van de wettelijk verplichte maatregelen en rapporteert hierover aan het management van Vastgoed. De maatregelen betreffen voorzieningen/ingrepen die normaliter tot het eigenarenonderhoud behoren maar ook gebruikersmaatregelen. De panden zijn allemaal in eigendom van de gemeente Maastricht maar kennen diverse andere gebruikers;
 • Diverse maatregelen dienen te worden aanbesteed en in uitvoering te worden genomen en begeleid Maar er zijn ook maatregelen/voorzieningen die direct toegepast kunnen worden in de bedrijfsvoering (van de huurders). Hierin vindt een sturende/faciliterende en adviserende rol plaats;
 • Naast de bovenstaande werkzaamheden met betrekking tot de EED-maatregelen kan het, conform strategienota, zo zijn dat voor het overige deel van de Vastgoedportefeuille (ca. 200 objecten) nieuwe energiemaatwerkrapporten dienen te worden opgesteld (in de geest van een EED-rapportage) waaruit blijkt welke maatregelen er genomen moeten worden om te komen tot een CO2 neutrale vastgoedportefeuille. Hiervoor dient de aanpak in de opgestelde strategienota als leidraad/basis.  Begeleiden van de aanbestedingen, contacten met leveranciers en het (laten) opstellen van de benodigde rapportages behoort tot de werkzaamheden. De rapportages dienen te voorzien in maatregelen, kosten, terugverdientijden etc;
 • Tussentijds dient geadviseerd te worden voor welke objecten het (financieel, bouwkundig of maatschappelijk) wel of juist niet aantrekkelijk is om te verduurzamen. Hieruit worden dan strategische keuzes gemaakt (die evt zelfs kunnen leiden tot verkoop van vastgoed).

Je brengt kennis en ervaring mee op het gebied van gebouw gebonden installaties en verduurzamingsmaatregelen.

Intern schakel je met je collega technisch beheerders, administratief beheer, de bouwkundig manager onderhoud en portefeuillemanagers naast de diverse disciplines binnen de gemeentelijke organisatie (bijvoorbeeld beleidsafdeling, vergunnen& leefbaarheid, handhaven, archief etc.).

Je werkt graag in een omgeving waarin je veel vrijheid krijgt en zelfstandig besluiten durft te nemen.
Een vastgoedprofessional met lef, die om kan gaan met het politieke klimaat en kritisch durft te zijn.

Dit breng jij mee

 • Afgeronde functierelevante (technische) HBO of WO-opleiding, gericht op het vakgebied;
 • Minimaal 3-5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. Ervaring binnen de overheid of semipublieke omgeving is hierbij een pré;
 • Je hebt ervaring in het verduurzamen van Vastgoed;
 •  Je hebt ervaring met aanbesteden en het werken met raamcontracten;
 •  Je hebt ervaring met het adviseren met betrekking tot duurzaamheidsmaatregelen;
 •  Je hebt kennis van relevante IT-systemen als Outlook/Word/Excel waarbij ervaring met vastgoedbeheersystemen een PRE kan zijn;
 •  Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Vermogen om zelfstandig en in teamverband te functioneren.

Dit ben jij

 • Samenwerkend
 • Klantgericht
 • Integer
 • Ondernemend
 • Organiserend
 • Resultaatgericht
 • Vasthoudend
 • Accuraat
 • Werkt graag in netwerken
 • Neemt graag de verantwoordelijkheid
 • Zelfstandig


Dit bieden wij jou!

Bij de gemeente Maastricht vind je een werkomgeving die jou stimuleert om het maximale uit jezelf te halen. Wij bieden een interessante dynamische functie op basis van 1,0 fte.
Het salaris wordt ingepast in schaal 11 (€ 4.020 – € 5.725) afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de CAO- gemeenten.

Ben je enthousiast?

Reageer dan voor 21 juni via de button en stuur je motivatie en cv.
Eerst meer weten?
Dan kun je contact opnemen met Marjolein Gijselaers,  Clustercoördinator Beheer en Exploitatie Vastgoed via telefoonnummer (043) 350 71 28 

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden bij elkaars organisatie als interne kandidaten.

Mocht je geen e-mail van ons ontvangen, controleer dan de ongewenste mailbox/spambox. Mogelijk is onze e-mail daar in terecht gekomen. Is dit niet het geval neem dan contact op met ons via; vacaturebox.p&o@maastricht.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Management, Milieu, Technisch

Wij zoeken jouw talent!In Maastricht werken 1700 collega’s, 125.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Samen tillen we bijzondere projecten v...View more