Vacatures in Sittard Geleen

De vacatures in Sittard Geleen waar de leden van Baandomein (nieuwe) medewerkers voor zoeken.

Ben je op zoek naar een vacature bij gemeente Sittard Geleen kijk dan hier.

HBO, MBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 2 dagen geleden

Ga jij samen met collega’s in de organisatie voortvarend aan de slag en wil je bouwen aan de vastgoedportefeuille? Dan zoeken we jou!

De functie

Als Ondersteuner Beheer en Onderhoud (B&O) opereer je voornamelijk op operationeel niveau. Je ondersteunt, actief, gevraagd en ongevraagd, de accountmanager B&O over de staat van onderhoud en het beheer van he gemeentelijke vastgoed.

Je bereidt opdrachten voor van niet-planmatig onderhoud (meldingen van panden) en je voert verbeteringen/aanpassingen door in opdracht.

In deze functie ondersteun en rapporteer je aan de accountmanager B&O. Verder werk je nauw samen met de Portefeuillemanagers en de Makelaar.

Als persoon ben je omgevingsbewust, neem je verantwoordelijkheid voor je werk, kun je goed plannen en organiseren, ben je klantgericht en gefocust op het leveren van kwaliteit.

Je onderhoudt contact met je collega’s, leveranciers, aannemers en installateurs (onze externe partners).

Je kunt het goed hebben gevraagd en ongevraagd feedback te ontvangen en te geven. Je monitort zorgvuldig de voortgang en uitvoering van de aan jou toebedeelde projecten. Je stuurt tijdig bij en communiceert indien nodig zowel intern als extern. Waar nodig escaleer je tijdig naar de accountmanager B&O.

Resultaatgerichtheid zit in je genen, net als een proactieve houding, natuurlijke drang tot samenwerken en een grote dosis doorzettingsvermogen. Het is vanzelfsprekend dat je zowel mondeling als schriftelijk goede communicatieve vaardigheden meebrengt.

Wat doe je

 • Je ziet toe dat werkzaamheden tijdig worden ingepland;
 • Je ziet toe dat opdrachten en werkzaamheden zijn uitgevoerd volgens de geldende instructies, regels, voorschriften en afspraken;
 • Je controleert op de uitvoering en knelpunten van de werkzaamheden worden opgemerkt en doorgegeven;
 • Je ziet toe, draagt zorg voor de administratieve afhandeling van onderhoudswerkzaamheden en klachten binnen de gestelde termijnen;
 • Je zorgt voor een goede afstemming van je activiteiten met andere teams binnen de gemeente, zodat integrale producten tot stand komen;
 • Je bent verantwoordelijk voor het Beheer en Onderhoud van gemeentelijk vastgoed en borgt samen met je collega’s het niveau van kennis, expertise, producten en processen van het team Vastgoed.
 • Het actief onderhouden van contact met de externe beheerder(s) portefeuillemanagers, aannemers en leveranciers op het gebied van onderhoud gerelateerde zaken;
 • Ondersteunen bij het organiseren van planmatig onderhoud aan de hand van een onderhoudsjaarplan (van offerte t/m oplevering) en het toezien op de uitvoering;
 • Controle op correcte uitvoering van de verschillende onderhouds- en servicecontracten;
 • Controle van facturen van uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden;
 • Het toezien op en adequaat uitvoering van het klachten en storingen conform vastgesteld beleid;
 • Het verzorgen van de oplevering i.o.m. de portefeuillemanagers met vertrekkende en nieuwe huurders c.q. gebruikers;

Wat neem je mee

Kennis van en ervaring met het opstellen van meerjarige onderhoudsplannen is een duidelijke pré. Het systeem Axxerion is jou bekend.

Als persoon ben je omgevingsbewust, neem je verantwoordelijkheid voor je werk, kun je goed plannen en organiseren, ben je klantgericht en gefocust op het leveren van kwaliteit. 

 • Je beschikt over MBO-, HBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur een opleiding in een technische richting;
 • Werkervaring in een soortgelijke functie is wenselijk;
 • De wereld van gebouwenbeheer, financiële administratie, geautomatiseerde systemen is voor jou als het ware “gesneden koek”;
 • Je hebt ervaring met bestuurlijke besluitvormingsprocessen;
 • Je bent overtuigend, creatief, neemt initiatief, hebt lef en kunt uitstekend samenwerken.

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering. En als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Dit is een fulltime functie voor 36 uur per week vooralsnog voor de duur van een jaar.

Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris tot € 3.612,=. bruto per maand (schaal 7).
 • € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt.
 • Een eigen mobiele telefoon en device.
 • De mogelijkheid tot het inrichten van een thuiswerkplek.
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.
 • Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl

Team Vastgoed

Team Vastgoed is eigenaar en beheerder van het gemeentelijk vastgoed en draagt zorg voor de doorvertaling van het strategisch vastgoedbeleid. Denk aan: aan- en verkopen, de huur en verhuur, het beheer en onderhoud en de relatie met gebiedsontwikkeling en projecten

Dat beleid wordt vormgegeven door de teams Economische Ontwikkeling (EO), Ruimtelijke Ontwikkeling (RO) en Maatschappelijke Ontwikkeling (MO).

De regie op het beheer (kwaliteit en kwantiteit) van het gemeentelijk vastgoed, is een taak van team vastgoed. Deze dient er dus zorg voor te dragen dat het gemeentelijk vastgoed daarbij duurzaam, efficiënt en effectief wordt beheerd en ingezet.

 De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan het ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners, ondernemers en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1250 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Kijk eens op de website Sittard-Geleen.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 9 oktober 2023 via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 13 oktober in de ochtend.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Suzan Dijkhuis-Schroen teammanager Vastgoed, tel 06-28840476, e-mail suzan.dijkhuis-schroen@sittard-geleen.nl.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HRM-adviseur Relinde Zits, tel. 06-50203319, e-mail: Relinde.Zits@Sittard-Geleen.nl.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Technisch

Ga jij samen met collega’s in de organisatie voortvarend aan de slag en wil je bouwen aan de vastgoedportefeuille? Dan zoeken we jou! De functie Als Ondersteuner Beheer en Onderhoud (B&O) op...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 2 dagen geleden

Op zoek naar een zelfstandige functie met veel in- en externe contacten? En wat als je zelf jouw werkdagen kunt bepalen en (deels) vanuit huis kunt werken? Van deze vrijheid kun je genieten zodra je onze organisatie versterkt als senior casemanager vergunningen.

Als senior casemanager vergunningen ben je de ene dag druk bezig met het toetsen en beoordelen van aanvragen (Wabo/Bouwen). De andere dag begeleid je initiatieven van burgers en ondernemers en ben je regisseur van de meest complexe initiatieven.

Wat wordt jouw uitdaging?

Sinds de start van het Programma Omgevingswet werken we aan het verbeteren van onze werkprocessen rondom vergunningverlening, ruimtelijke procedures en toezicht & handhaving, passend bij onze visie op dienstverlening. We denken in mogelijkheden en niet in beperkingen en gaan voor nog meer participatie en co-creatie met de samenleving. We willen een versnelling en verbetering van besluitvorming organiseren.

In nauwe samenwerking met je collega’s binnen de unit vergunningen help je initiatiefnemers op weg. Dit doe je als senior casemanager vergunningen door:

 • Het zelfstandig toetsen van ingediende aanvragen omgevingsvergunning;
 • Het informeren van inwoners en bedrijven over het ruimtelijk beleid en het beantwoorden van vragen;
 • Een bijdrage te leveren aan beleidsontwikkeling en te adviseren over (beleids)aspecten op meerdere brede en complexe terreinen;
 • Het inwinnen van specifieke adviezen bij in- en externe ketenpartners;
 • Het vervullen van een voortrekkersrol bij het initiëren van verbeteringen;
 • Het leveren van een actieve bijdrage aan het vormgeven van de nieuwe werkprocessen onder de Omgevingswet;
 • Het opleiden en/of begeleiden van casemanagers.

 Werken bij onze gemeente

 Wij werken samen voor Sittard-Geleen! Elke dag werken we met ruim 1000 collega’s vanuit 24 teams en 7 locaties aan een nog mooier Sittard-Geleen. Een nog mooier Sittard-Geleen om te wonen, te ondernemen en te bezoeken. 

Als senior casemanager vergunningen versterk je ons team Vergunningen, Parkeren, Markten en Havens. We staan voor een inwonergerichte dienstverlening en zorgen we ervoor dat onze inwoners prettig kunnen wonen en leven in de gemeente Sittard-Geleen. Of het nu gaat om het afhandelen van vergunningen of het begeleiden van initiatieven: samen met meer dan 40 collega’s maken wij dit mogelijk.

Wij zijn een team met een groot hart voor dienstverlening Dit doen we in een open sfeer waarin we hard samenwerken maar waar ook gezelligheid en collegialiteit hoog in het vaandel staan.

 Wat breng je mee?

We zijn benieuwd naar jouw verhaal en unieke talenten. Daarbij is het voor deze functie van senior casemanager vergunningen sowieso belangrijk dat je denkt in oplossingen, goed kunt samenwerken en stevig kunt adviseren. Daarnaast beschik je over:

 • een relevante hbo-opleiding bij voorkeur op het gebied van planologie of bouwkunde;
 • bij voorkeur de diploma’s ABW 1 & ABW 2;
 • aantoonbare (werk)ervaring met vergunningverlening;
 • ervaring binnen een politiek gedreven organisatie.

 Wij bieden!

Dit is een fulltime functie voor 36 uur per week. Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris tot € 5.009,00 bruto per maand (schaal 10).
 • € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt.
 • Een eigen mobiele telefoon en device.
 • De mogelijkheid tot het inrichten van een thuiswerkplek.
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check:www.caogemeenten.nl

Ben jij enthousiast?

Je sollicitatie zien we dan graag uiterlijk 15 oktober a.s. via de button ‘solliciteren’.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

De (1ste) selectiegesprekken vinden plaats op dinsdag 24 oktober.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Hugo Raes, teammanager Vergunningen, Parkeren, Markten en Havens tel: 06 - 39546512, e-mail: hugo.raes@sittard-geleen.nl.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HR-adviseur Brigitte Bastiaans, tel: 06-43491530, e-mail: brigitte.bastiaans@sittard-geleen.nl

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Juridisch, Ruimtelijk, Technisch

Op zoek naar een zelfstandige functie met veel in- en externe contacten? En wat als je zelf jouw werkdagen kunt bepalen en (deels) vanuit huis kunt werken? Van deze vrijheid kun je genieten zodra je o...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 4 dagen geleden
 • Door de vergrijzing neemt de druk op de zorgsector toe. Zie jij het als je persoonlijke missie om de huidige personeelstekorten in o.m. de zorg om te buigen in het creëren van kansen voor werkzoekenden? Dan zoeken wij jou!

 Wat wordt jouw uitdaging?

Als Werkgeversadviseur creëer je kansen voor werkzoekenden die het, ondanks alle vacatures in de huidige arbeidsmarkt, niet lukt om werk te vinden. Bij mensen die al enige tijd langs de zijlijn staan, ontbreekt soms het zicht op hun eigen mogelijkheden, geloof in zichzelf om weer aan werk te komen maar ook taalissues en persoonlijke belemmeringen spelen mee. Werkgevers geven vaak aan dat zij het lastig vinden om met werkzoekenden met enige afstand tot de arbeidsmarkt in zee te gaan. Ook hebben ze niet altijd zicht op de talenten en vaardigheden van deze groep. Jij gaat je als Werkgeversadviseur inzetten om werkgevers goed te informeren over de ondersteuning die voorhanden is als jobcoaching, werkplekaanpassingen en financiële ondersteuning om zo de mismatches te verkleinen en de werkkansen van mensen te vergroten. Je gelooft in de kracht van diversiteit en inclusie.

Naast het creëren van kansen voor een specifieke kandidaat ga je ook ‘bruggen bouwen’ met werkgevers. Bruggen om Participatiewet-kandidaten te inspireren met simulators en VR-brillen om te tonen welke kansen er in een sector liggen om vervolgens binnen Vidar maar zeker ook bij werkgevers leerwerkplekken te ontwikkelen met de inzet van praktijkverklaringen.

In deze vacature zoeken wij specifiek een Werkgeversadviseur voor de sectoren zorg & schoonmaak en daarmee is ervaring als professional in de zorgsector of met GGZ-expertise een pré.

Vanuit de basis-werkprocessen en werknemersvaardigheden die iemand op de werkplek heeft geleerd heb jij een aantal bedrijven gecommitteerd die de verdere functie specifieke competenties in hun eigen bedrijf verder ontwikkelen. Duurzaamheid van een plaatsing staat hierbij centraal en jij zet in wat nodig is om werkgever en werkzoekende te ondersteunen. Specifiek voor de Wet inburgering kun je hierbij ook denken aan de inzet van een vertaler op de werkplek of het gebruik van pictogrammen om zaken sneller eigen te maken of beter te communiceren.

Als Werkgeversadviseur bij de gemeente Sittard-Geleen zijn dit je werkzaamheden:

 • Resultaatgerichte acquisitie bij werkgevers voor werk-, stage-, taal- of oriëntatieplekken voor de Participatiewet-doelgroep Zorgdragen voor de juiste inzet van instrumenten/ voorzieningen kijkend naar de kandidaat met als resultaat een duurzame plaatsing in het reguliere bedrijfsleven;
 • Persoonlijke ontmoetingen met de werkzoekende vormen een belangrijk onderdeel en dragen zichtbaar bij aan een succesvolle match;
 • Events organiseren behorende bij de sectoren waarvoor je aan de lat staat om de brug tussen werkgevers en werkzoekenden te verkleinen, zoals bedrijfsbezoeken of proefdagen;
 • Werkgevers adviseren op het gebied van arbeidswetgeving en -regelgeving over inclusief ondernemen, Social Return en de Banenafspraak.

Wat breng je mee?

 • Je bent flexibel en initiatiefrijk: je denkt vanuit mogelijkheden in plaats van problemen, en durft waar nodig buiten de lijntjes te kleuren;
 • Je kunt talenten ombuigen naar competenties die nodig zijn in een bepaalde sector op de arbeidsmarkt;
 • Netwerken gaat jou vanzelfsprekend goed af, zowel in- als extern;
 • Verder kun je goed organiseren, werk je verbindend en outreachend, ben je initiatiefrijk, flexibel en resultaatgericht.

Daarnaast vragen wij:

 • Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau (afgeronde HBO opleiding);
 • Aantoonbare ervaring in het werkveld met een pré als je uit de zorgsector komt of GGZ expertise hebt ;
 • Inzicht in de regionale arbeidsmarkt en waar krapteberoepen liggen;
 • Kennis en Affiniteit met de Participatiewet-doelgroep en Wet Inburgering;
 • Ruime ervaring met acquisitie en daarin zelf de voortrekkersrol in nemen;
 • Kennis van de relevante wet- en regelgeving.

Wij bieden!

Dit is een functie voor 32-36 uur per week. Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris tot maximaal € 4.537,= bruto per maand (schaal 9 CAO Gemeenten).
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.
 • Je begint met een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 36 uur per week.

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl.

De organisatie Vidar

Vidar (onderdeel van Gemeente Sittard-Geleen) bestaat uit 5 teams die elk integraal aangestuurd wordt door een teammanager: Team Ontwikkeling, Team Uitkeringen, Team Productie en Diensten, Team Commercie en Team Ondersteuning. Vidar is de nieuwe naam voor de sociale diensten van de gemeente Sittard-Geleen, gemeente Stein, gemeente Beek, van het leerwerkbedrijf Vixia BV en het WSP Westelijke Mijnstreek. Vanaf 1 januari 2021 kunnen mensen bij Vidar terecht voor het vinden van werk, ontwikkelen van vaardigheden en ondersteuning bij inkomen. De formatie van Vidar bedraagt ruim 200 fte.

Eén van de speerpunten van de gemeente Sittard-Geleen is dat iedereen participeert in de samenleving. Alle middelen en instrumenten van het cluster zijn gericht op het verhogen van de zelfredzaamheid van inwoners. Vidar biedt geïntegreerde dienstverlening aan voor zowel de Participatiewet-doelgroep als de Sw-doelgroep. Het preventief versterken van de doelgroep om hen naar werk of participatie te begeleiden hetzij de vitaliteit te behouden óp de werkplek is één van de nieuwe opgaven.

In deze functie werk je bij het Team Commercie.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Stuur je reactie dan uiterlijk 11 oktober a.s. via de button “solliciteren” en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Inge Stassen, teammanager Ontwikkeling/ Commercie via tel. 06-29600798 of inge.stassen@sittard-geleen.nl.

Voor vragen over de procedure kunt u contact opnemen met Monique Huveneers, adviseur HRM via 06-46191331 of monique.huveneers@sittard-geleen.nl.

Medewerkers van de provincie Limburg en de gemeenten Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Het staat medewerkers van deze organisaties dus vrij op interne vacatures bij deze vier organisaties te reflecteren. De sollicitanten hebben allemaal dezelfde status van interne kandidaat.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Juridisch, Management, Zorg

 Wat wordt jouw uitdaging? Als Werkgeversadviseur creëer je kansen voor werkzoekenden die het, ondanks alle vacatures in de huidige arbeidsmarkt, niet lukt om werk te vinden. Bij mensen die ...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 4 dagen geleden

Ben jij een deskundige met een brede kennis, veel ervaring en grote passie voor veiligheidsvraagstukken op diverse gebieden? Beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om samen te werken met diverse belanghebbenden? Dan is deze uitdagende functie als Veiligheidscoördinator bij Koraal wellicht iets voor jou. 

Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 Over de functie

Als Veiligheidscoördinator ben je verantwoordelijk voor het coördineren, uitvoeren en bewaken van alle activiteiten op het gebied van veiligheid binnen Koraal.

Denk hierbij aan het adviseren over de aanschaf van veiligheidsvoorzieningen, het bewaken van de planning van de RI&E, richtlijnen opstellen, knelpunten signaleren, het leiding geven aan projecten en het leveren van een bijdrage aan het veiligheidsbeleid en de kwaliteitsverbetering hiervan. Je weet daarbij issues die rondom veiligheid spelen in de organisatie met elkaar te verbinden en met verbetervoorstellen te komen.

Veiligheidsgebieden:

 • Bedrijfshulpverlening (BHV)
 • Organisatorische brandveiligheid
 • Arbo-preventietaken (waaronder RIE en Plan van Aanpak)
 • Veiligheid gebouwen en terreinen
 • Crisismanagement (rol van crisis coördinator (Interne Dienstverlening), inclusief netwerk onderhouden (in- en extern), opleidingen regionale Crisis Teams (CT’s), jaarplan opleiden, trainen en oefenen OTO), externe contacten met de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR) etc.)

Als Veiligheidscoördinator ben je met de volgende zaken bezig:

 • Het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van veiligheidsbeleid op genoemde gebieden en het leveren van een bijdrage aan de Koraal brede implementatie ervan.
 • Het overleggen met meerdere interne disciplines over veiligheidsaspecten binnen de genoemde thema’s.
 • Het erop toezien dat de juiste procedures en protocollen uitgevoerd worden.
 • Het onderhouden van externe contacten met o.a. de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR) en ten aanzien van opleiden, trainen en oefenen (OTO).
 • Het in kaart brengen van behoeftes en noodzaak m.b.t. veiligheid.
 • Het opstellen van projectplannen m.b.t. veiligheid, het leiden van projecten, neemt deel aan projectgroepen, bewaakt en stelt bij en bewaakt budgetten.
 • Het adviseren en ondersteunen van de directeur Interne Dienstverlening en de centrale crisis coördinatoren.
 • In het geval van crisis maakt de veiligheidscoördinator zich vrij van andere werkzaamheden en richt hij zich voornamelijk op het crisismanagement voor Interne Dienstverlening. Hij is verantwoordelijk voor de totale preparatie (koude fase)en ziet toe op de uitvoerende werkzaamheden in de preparatieve fase voor Interne Dienstverlening maar ook Koraal breed.
 • In geval van crisis treedt de veiligheidscoördinator in de rol van crisiscoördinator op als adviseur van de voorzitter van het Crisis Team (CT) Interne Dienstverlening.
 • De veiligheidscoördinator is lid van de Infectie Preventie Commissie (IPC) en Veilig Incidenten Melden (VIM).

Wie zoeken wij? 

Een deskundige collega met een brede kennis, veel ervaring en grote passie voor veiligheidsvraagstukken op diverse gebieden. Organisatie sensitiviteit en overtuigingskracht zijn onmisbaar alsook stressbestendigheid en goede sociale vaardigheden. Tijdens crisissituaties straal je gezag uit en behoud je het overzicht. Je in staat om goed te schakelen en samen te werken met medewerkers die werkzaam zijn in diverse functies en op verschillende niveaus.

 • Je beschikt over een afgeronde, relevante opleiding op minimaal HBO niveau.
 • Je hebt up-to-date kennis m.b.t. dilemma’s en vraagstukken op tactisch niveau van HR, Arbo, facilitair en kwaliteit & veiligheid en in beperktere mate communicatie, gericht op BHV, brandveiligheid, Arbo, veiligheid van gebouwen en terreinen en crisismanagement.
 • Je houdt ontwikkelingen en veranderingen bij van wet- en regelgeving op deze gebieden en weet deze om te zetten naar verbetervoorstellen voor Koraal.  

Wat biedt Koraal? 

 • Salaris: inschaling en arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 55: min €3.123 en max €4.575 bruto/maand bij een 36-urige werkweek.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, reiskostenvergoeding (woon-werkverkeer boven CAO en dienstreizen à €0,45/km), een collectieve zorgverzekering en eindejaarsuitkering (8,33%). 
 • Contract: direct een overeenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Uren: het betreft een functie voor 36 uur per week.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, er zijn hiervoor volop scholingsmogelijkheden.
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
 • Standplaats: je standplaats is Sittard, maar je bent bereid om naar de verschillende locaties binnen Koraal (in Limburg en Brabant) te reizen. Overleggen vinden vaak plaats via Teams.

Over Koraal 

Bij Koraal werken we voor mensen van alle leeftijden met ernstige (verstandelijke) beperkingen en (zeer) complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen. Wij bieden zowel jeugdhulp, verstandelijk gehandicaptenzorg als onderwijs en participatie. Ons werkgebied is Limburg en Noord-Brabant. Onze ambitie is het bieden van een integraal pakket zorg, onderwijs en participatie. Dat is uniek. Op dit moment werken bij Koraal bijna 4.000 professionals samen aan deze ambitie. Meer informatie vind je op www.koraal.nl

Meer informatie

Hebben wij jouw nieuwsgierigheid kunnen wekken en wil je meer weten over de vacature, neem dan contact op met Kevin van der Laak (Adviseur Kwaliteit&Arbo) via 06-2085 1144.

Reageren

Ben jij de professional die wij zoeken? Dan nodigen wij jou uit om je CV en motivatie te versturen vóór 6 oktober 2023, via onderstaand sollicitatieformulier.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieBeveiliging, Juridisch

Ben jij een deskundige met een brede kennis, veel ervaring en grote passie voor veiligheidsvraagstukken op diverse gebieden? Beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om ...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 4 dagen geleden

 Vind jij het leuk om werkzoekenden op weg te helpen met hun vragen over werk en opleiding? Bied jij het luisterend oor, denkend vanuit mogelijkheden en heb je kennis van de kansen op de arbeidsmarkt? Dan zoeken wij jou!

Wat wordt jouw uitdaging?

Als medewerker Werkcentrum ben jij de arbeidsmarktgids waar werkzoekenden terecht kunnen met vragen over werkgelegenheid, vacatures, scholing, loopbaan, mobiliteit en andere zaken die met werk te maken hebben. Jij biedt een kop koffie aan om te komen tot het goede gesprek. Dit kan zowel met die werkzoekende zijn die ondanks alle vacatures in deze arbeidsmarkt toch zijn weg niet weet te vinden maar ook aan werkenden of zij-instromers die zich aan het oriënteren zijn op de arbeidsmarkt.

Jij vindt het een uitdaging om samen met werkzoekenden een oplossing te zoeken voor hun vraag waarmee ze écht zijn geholpen. Als de oplossing in zicht is blijf je nog in contact met de werkzoekende om samen te kijken of het inderdaad de juiste oplossing was. Daarnaast ben je iemand die creatief naar de arbeidsmarkt kan kijken en hier op kan schakelen.

Persoonlijke ontmoetingen tussen werkzoekenden en werkgevers vormen een belangrijk onderdeel van de dienstverlening in het Werkcentrum en dragen zichtbaar bij aan succesvolle matches. Voor diegenen die nog geen zicht hebben op hun mogelijkheden staat het oriënteren op de arbeidsmarkt ook centraal in het Werkcentrum, denk bijvoorbeeld aan sectorale ‘experience-dagen’. Dit maakt dat het team van het Werkcentrum ook aan de lat staat om regelmatig events te organiseren, van werkmarkten, inspiratiedagen waarbij een werkgever of sector centraal staat maar ook events rondom persoonlijke empowerment. Creativiteit en organisatietalent is hierbij belangrijk waarbij jij vanuit je contact met de werkzoekenden prima kunt aanvoelen welke events waardevol kunnen zijn en hier ook uitvoering aan kunt geven.

Je bent in staat om de spin in het web te zijn in een regionaal netwerk.

Het Werkcentrum

Het Werkcentrum is een samenwerkingsverband tussen UWV, alle gemeenten in Zuid-Limburg, Leo Loopbaan, het Leerwerkloket, Vista College en werkgevers- en werknemersorganisaties. Hier worden de krachten gebundeld om de inwoners en werkgevers in de regio optimaal te ondersteunen, motiveren en inspireren. Een herkenbare plek waar iedereen met vragen over werken en leren terecht kan en op een passende manier geholpen wordt. Het eerste Werkcentrum in Zuid-Limburg is geopend in Maastricht en in Geleen opent in november het tweede Werkcentrum. De locatie Geleen is niet zomaar uitgekozen. Bij werkgever VDL Nedcar wordt eind 2023 en begin 2024 een grote ontslagronde verwacht vanwege het afschalen van een ploegendienst. Het Werkcentrum gaat zich inspannen om ook deze werkzoekenden te ondersteunen, wellicht hun arbeidsmarktpositie te verbeteren en succesvol van werk naar werk te bemiddelen.

Zeker op de huidige arbeidsmarkt waar de schaarste aan personeel steeds meer om zich heen grijpt, is het namelijk zaak om werkzoekenden en werkenden die met ontslag bedreigd worden zo snel mogelijk in contact te brengen met de actuele vraag vanuit het bedrijfsleven.

Het centrum is vijf dagen per week geopend waarbij er een mogelijkheid is tot vrije inloop, bezoekers van evenementen maar er ook geplande dienstverlening plaatsvindt. Je werkt veelal op de locatie van het Werkcentrum, namelijk de Hanenhof te Geleen.

Wat breng je mee?

 • Je bent flexibel en initiatiefrijk: je denkt vanuit mogelijkheden in plaats van problemen, en durft waar nodig buiten de lijntjes te kleuren;
 • Je kunt talenten ombuigen naar competenties die nodig zijn in een bepaalde sector op de arbeidsmarkt;
 • Je maakt je de sociale kaart snel eigen, kunt inschatten wanneer je moet opschalen of waar je antwoorden kunt vinden;
 • Ook eigenschappen als sociaal, geduldig, stabiel flexibel en zelfstandig kenmerken jou. Verder kun je goed organiseren, werk je verbindend en outreachend en ben je marktgericht.

Daarnaast vragen wij:

 • Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau (afgeronde HBO opleiding);
 • Inzicht in de regionale arbeidsmarkt en waar krapteberoepen liggen;
 • Affiniteit en ervaring met de Participatiewet-doelgroep / WW-doelgroep;
 • Ervaring in loopbaanbegeleiding, re-integratie of een vergelijkbare functie is een pré;
 • Kennis van competenties.

Wij bieden!

Als medewerker Werkcentrum is je formele werkgever de gemeente Sittard-Geleen. Het Werkcentrum is namelijk geen juridische entiteit maar een samenwerkingsverband. Functioneel word je aangestuurd door een Coördinator Werkcentrum en vorm je samen met andere uitvoerende medewerkers, die vanuit de verbonden partijen zijn afgevaardigd, een team.

Dit is een functie voor 28-36 uur per week. Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris tot maximaal € 4.537,= bruto per maand (schaal 9 CAO Gemeenten).
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.
 • Je begint met een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 36 uur per week.

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie van Medewerker Werkcentrum? Stuur je reactie dan uiterlijk 4 oktober a.s. via de button “solliciteren” en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

De eerste gespreksronde staat gepland voor maandagmiddag 23 oktober 2023.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Inge Stassen, teammanager Ontwikkeling via tel. 06-29600798 of inge.stassen@sittard-geleen.nl.

Voor vragen over de procedure kunt u contact opnemen met Monique Huveneers, adviseur HRM via 06-46191331 of monique.huveneers@sittard-geleen.nl.

Medewerkers van de provincie Limburg en de gemeenten Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Het staat medewerkers van deze organisaties dus vrij op interne vacatures bij deze vier organisaties te reflecteren. De sollicitanten hebben allemaal dezelfde status van interne kandidaat.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Juridisch, Zorg

 Vind jij het leuk om werkzoekenden op weg te helpen met hun vragen over werk en opleiding? Bied jij het luisterend oor, denkend vanuit mogelijkheden en heb je kennis van de kansen op de arb...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 4 dagen geleden

Het onderwijs logistieke proces van de academies van Zuyd Hogeschool zorgt ervoor dat studenten en docenten optimaal ondersteund worden. Het proces van roostering, studievoortgang en toetsing wordt georganiseerd door Bureau Onderwijs. Voor de versterking van ons team op de locatie Ligne te Sittard zoeken wij per direct een nieuwe collega.

Medewerker Bureau Onderwijs - Studievoortgang

(0,8 fte)

Wie zoeken we?

Bureau Onderwijs maakt deel uit van de locatiedienst Sittard en is een onderdeel van het Facilitair Bedrijf van Zuyd Hogeschool. De locatiedienst verleent directe service aan alle gebouwgebruikers en het onderwijs.

Als Medewerker Bureau Onderwijs ben je onder andere verantwoordelijk voor de studievoortgangsregistratie van de studenten. Je werkt nauw samen met opleidingsmanagers, examencommissies en docenten om een professionele en efficiënte dienstverlening te realiseren.

Je werkt primair aan de organisatie van het onderwijs logistieke proces. Je zoekt voortdurend naar de balans tussen studeerbaar-, doceerbaar-, organiseerbaar- en betaalbaarheid. Je informeert, vanuit al deze facetten, de direct betrokkenen bij de ontwikkeling van het onderwijs en de daarmee samenhangende onderwijs logistieke processen en kwaliteit.  

Wij zoeken iemand die affiniteit heeft met een onderwijsomgeving. Een collega die op een gestructureerde, verbindende, creatieve en enthousiaste manier de samenwerking met de collega’s van de academies aangaat. Je voelt je thuis op deze dynamische werkplek en je levert zodoende een waardevolle bijdrage aan de onderwijsondersteuning.

Wat ga je doen?

Je bent het aanspreekpunt voor het studievolgsysteem (Osiris) en de studievoortgangsregistratie van de studenten van een of meerdere opleidingen.

Dit houdt in dat je samen met je collega’s binnen Bureau Onderwijs verantwoordelijk bent voor:

 • Het bouwen van examenprogramma’s volgens de onderwijs- en examenregeling;
 • Het geven van ondersteuning en instructie aan docenten voor wat betreft de online cijferregistratie;
 • Het verwerken van student- en tentamengegevens in het studievolgsysteem;
 • Het verstrekken van data uit het studievolgsysteem aan studenten en docenten;
 • Het maken van getuigschriften, diplomasupplementen en cijferlijsten;
 • Het beantwoorden van complexe vragen betreffende de organisatie van het onderwijs en  zelfstandig informatie verzamelen t.b.v. de inrichting van het studievolgsysteem;
 • Het verstrekken van informatie uit het studievolgsysteem, zowel standaard als op aanvraag;
 • Het signaleren van knelpunten en aandragen en implementeren van verbeterpunten.

Wat verwachten we van je?

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau;
 • Je bent gewend aan systematisch werken;
 • Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met studievolgsystemen;
 • Je hebt een goede beheersing van de MS Office pakketten;
 • Je kunt jezelf goed uitdrukken in woord en schrift;
 • Je bent klantgericht, dienstverlenend en oplossingsgericht;
 • Je denkt graag mee over hoe we onszelf kunnen blijven verbeteren;
 • Je bent flexibel inzetbaar tijdens drukke perioden.

Arbeidsvoorwaarden:

We willen voor deze functie beginnen met een jaarcontract, met de intentie om je dienstverband bij goed functioneren en gelijkblijvende arbeidsomstandigheden te verlengen met de mogelijkheid voor een vast contract.

Wij bieden een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, doch maximaal schaal 8 CAO-HBO (maximum 4.085,57 Euro bruto per maand bij een fulltime aanstelling).

Bij interne kandidaten wordt de huidige duur van het dienstverband aangehouden.

Interesse:

Nadere informatie is te verkrijgen bij Ingrid Kurvers, locatiemanager Sittard, tel. 046 – 4207213 of 06-41659319.

Solliciteren:

Je kunt vóór 6 oktober 2023 solliciteren door je CV en motivatiebrief te uploaden via de website www.werkenbijzuyd.nl

Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd worden niet verwerkt.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief, Onderwijs, secretarieel

Het onderwijs logistieke proces van de academies van Zuyd Hogeschool zorgt ervoor dat studenten en docenten optimaal ondersteund worden. Het proces van roostering, studievoortgang en toetsing wordt ge...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

 Vind jij het leuk om werkzoekenden op weg te helpen met hun vragen over werk en opleiding? Bied jij het luisterend oor, denkend vanuit mogelijkheden en heb je kennis van de kansen op de arbeidsmarkt? Dan zoeken wij jou!

Wat wordt jouw uitdaging?

Als medewerker Werkcentrum ben jij de arbeidsmarktgids waar werkzoekenden terecht kunnen met vragen over werkgelegenheid, vacatures, scholing, loopbaan, mobiliteit en andere zaken die met werk te maken hebben. Jij biedt een kop koffie aan om te komen tot het goede gesprek. Dit kan zowel met die werkzoekende zijn die ondanks alle vacatures in deze arbeidsmarkt toch zijn weg niet weet te vinden maar ook aan werkenden of zij-instromers die zich aan het oriënteren zijn op de arbeidsmarkt.

Jij vindt het een uitdaging om samen met werkzoekenden een oplossing te zoeken voor hun vraag waarmee ze écht zijn geholpen. Als de oplossing in zicht is blijf je nog in contact met de werkzoekende om samen te kijken of het inderdaad de juiste oplossing was. Daarnaast ben je iemand die creatief naar de arbeidsmarkt kan kijken en hier op kan schakelen.

Persoonlijke ontmoetingen tussen werkzoekenden en werkgevers vormen een belangrijk onderdeel van de dienstverlening in het Werkcentrum en dragen zichtbaar bij aan succesvolle matches. Voor diegenen die nog geen zicht hebben op hun mogelijkheden staat het oriënteren op de arbeidsmarkt ook centraal in het Werkcentrum, denk bijvoorbeeld aan sectorale ‘experience-dagen’. Dit maakt dat het team van het Werkcentrum ook aan de lat staat om regelmatig events te organiseren, van werkmarkten, inspiratiedagen waarbij een werkgever of sector centraal staat maar ook events rondom persoonlijke empowerment. Creativiteit en organisatietalent is hierbij belangrijk waarbij jij vanuit je contact met de werkzoekenden prima kunt aanvoelen welke events waardevol kunnen zijn en hier ook uitvoering aan kunt geven.

Je bent in staat om de spin in het web te zijn in een regionaal netwerk.

Het Werkcentrum

Het Werkcentrum is een samenwerkingsverband tussen UWV, alle gemeenten in Zuid-Limburg, Leo Loopbaan, het Leerwerkloket, Vista College en werkgevers- en werknemersorganisaties. Hier worden de krachten gebundeld om de inwoners en werkgevers in de regio optimaal te ondersteunen, motiveren en inspireren. Een herkenbare plek waar iedereen met vragen over werken en leren terecht kan en op een passende manier geholpen wordt. Het eerste Werkcentrum in Zuid-Limburg is geopend in Maastricht en in Geleen opent in november het tweede Werkcentrum. De locatie Geleen is niet zomaar uitgekozen. Bij werkgever VDL Nedcar wordt eind 2023 en begin 2024 een grote ontslagronde verwacht vanwege het afschalen van een ploegendienst. Het Werkcentrum gaat zich inspannen om ook deze werkzoekenden te ondersteunen, wellicht hun arbeidsmarktpositie te verbeteren en succesvol van werk naar werk te bemiddelen.

Zeker op de huidige arbeidsmarkt waar de schaarste aan personeel steeds meer om zich heen grijpt, is het namelijk zaak om werkzoekenden en werkenden die met ontslag bedreigd worden zo snel mogelijk in contact te brengen met de actuele vraag vanuit het bedrijfsleven.

Het centrum is vijf dagen per week geopend waarbij er een mogelijkheid is tot vrije inloop, bezoekers van evenementen maar er ook geplande dienstverlening plaatsvindt. Je werkt veelal op de locatie van het Werkcentrum, namelijk de Hanenhof te Geleen.

Wat breng je mee?

 • Je bent flexibel en initiatiefrijk: je denkt vanuit mogelijkheden in plaats van problemen, en durft waar nodig buiten de lijntjes te kleuren;
 • Je kunt talenten ombuigen naar competenties die nodig zijn in een bepaalde sector op de arbeidsmarkt;
 • Je maakt je de sociale kaart snel eigen, kunt inschatten wanneer je moet opschalen of waar je antwoorden kunt vinden;
 • Ook eigenschappen als sociaal, geduldig, stabiel flexibel en zelfstandig kenmerken jou. Verder kun je goed organiseren, werk je verbindend en outreachend en ben je marktgericht.

Daarnaast vragen wij:

 • Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau (afgeronde HBO opleiding);
 • Inzicht in de regionale arbeidsmarkt en waar krapteberoepen liggen;
 • Affiniteit en ervaring met de Participatiewet-doelgroep / WW-doelgroep;
 • Ervaring in loopbaanbegeleiding, re-integratie of een vergelijkbare functie is een pré;
 • Kennis van competenties.

Wij bieden!

Als medewerker Werkcentrum is je formele werkgever de gemeente Sittard-Geleen. Het Werkcentrum is namelijk geen juridische entiteit maar een samenwerkingsverband. Functioneel word je aangestuurd door een Coördinator Werkcentrum en vorm je samen met andere uitvoerende medewerkers, die vanuit de verbonden partijen zijn afgevaardigd, een team.

Dit is een functie voor 28-36 uur per week. Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris tot maximaal € 4.537,= bruto per maand (schaal 9 CAO Gemeenten).
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.
 • Je begint met een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 36 uur per week.

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie van Medewerker Werkcentrum? Stuur je reactie dan uiterlijk 4 oktober a.s. via de button “solliciteren” en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Inge Stassen, teammanager Ontwikkeling via tel. 06-29600798 of inge.stassen@sittard-geleen.nl.

Voor vragen over de procedure kunt u contact opnemen met Monique Huveneers, adviseur HRM via 06-46191331 of monique.huveneers@sittard-geleen.nl.

Medewerkers van de provincie Limburg en de gemeenten Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Het staat medewerkers van deze organisaties dus vrij op interne vacatures bij deze vier organisaties te reflecteren. De sollicitanten hebben allemaal dezelfde status van interne kandidaat.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Juridisch, Overheid

 Vind jij het leuk om werkzoekenden op weg te helpen met hun vragen over werk en opleiding? Bied jij het luisterend oor, denkend vanuit mogelijkheden en heb je kennis van de kansen op de arb...View more

HBO
Heerlen, limburg, Maastricht, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Beter lezen, schrijven, rekenen en computeren: het zijn vaardigheden, die iedereen nodig heeft. Om de post te lezen of de bijsluiter. Om een belastingaangifte te doen, of de boodschappen. Bij TAAL+ heb je jong en oud in de schoolbanken, en je verbetert hun leven. Hoe leuk is dat?! Taal is de basis van alle communicatie. Bij de bakker, op de werkvloer: zonder kennis van de Nederlandse taal is het leven lastig in dit land. ‘Dokter, ik slaap zo slecht de laatste tijd’, ‘Collega, dat kan slimmer’. Probeer het maar, met handen en voeten! Gelukkig zijn de collega’s van TAAL+ er. Met hun kennis en een hoop geduld stomen zij de anderstaligen klaar voor hun examens. Daarnaast verzorgen zij trajecten voor Nederlanders, die moeite hebben met lezen en/of schrijven.

Voor het team TAAL+ (Heerlen, Sittard en Maastricht) zijn wij op zoek naar

een Onderwijsassistent(en) Nederlands als tweede Taal (NT2) voor ongeveer 2,1 fte. Het gaat om tijdelijke werkzaamheden in Heerlen en/of Sittard en/of Maastricht.

Startdatum van de arbeidsovereenkomst is in overleg (bij voorkeur z.s.m.), einddatum is 31 juli 2024 (verlenging van de arbeidsovereenkomst na 31 juli 2024 is een optie).

VISTA college

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen we door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

Wat worden je taken en verantwoordelijkheden?

 • je instrueert en begeleidt deelnemers (allochtoon, autochtoon, inburgeraars) onder verantwoordelijkheid van een docent TAAL+;
 • je instrueert deelnemers over en je begeleidt deelnemers bij het uitvoeren van opdrachten buitenschools leren;
 • je ondersteunt bij het afnemen van (intake)toetsen onder verantwoordelijkheid van een docent TAAL+;
 • andere ad hoc ondersteunende werkzaamheden.

Wat verwachten wij van jou?

 • je bent bij voorkeur in het bezit van een diploma of studerend voor onderwijsassistent of een andere relevante maatschappelijke studie;
 • je hebt affiniteit met talen en bent geïnteresseerd in andere culturen;
 • je hebt ervaring met en bent in staat om opdrachten zelfstandig uit te voeren;
 • je kunt omgaan met de verschillende doelgroepen (jong) volwassenen (allochtoon, autochtoon, laagopgeleiden en uitkeringsgerechtigden);
 • je houdt ervan om in verschillende groepen wisselende opdrachten en taken uit te voeren;
 • je bent bereid tot en in staat om te kunnen werken op dislocaties;
 • je bent digitaal vaardig en hebt ervaring in het werken met digitale leeromgevingen;
 • je hebt gedegen, recente ervaring in het werken met deze doelgroepen;
 • je bent bereid om tenminste één avond in de week te werken en in de toekomst mogelijk op zaterdagen en/of in vakanties.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt max € 3.210,00 bruto per maand (per 1-1-2024 max € 3.307,00 bruto per maand) , afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal 6. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Je stuurt ons je sollicitatie door vóór 1 oktober 2023 het formulier in te vullen dat je bereikt via www.werkenbijvista.nl bij de betreffende vacature.

De gesprekken vinden z.s.m. daarna plaats.

Wil je eerst meer informatie?

Bel dan gerust even met Robert Doyen, opleidingsmanager TAAL+ via 06-11374680 of stuur een bericht naar robert.doyen@vistacollege.nl

Je hoort snel van ons!

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs

Beter lezen, schrijven, rekenen en computeren: het zijn vaardigheden, die iedereen nodig heeft. Om de post te lezen of de bijsluiter. Om een belastingaangifte te doen, of de boodschappen. Bij TAAL+ he...View more

MBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Team Productie en Diensten Vidar

Het team Productie en Diensten Vidar is de (leer-)werkomgeving voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo kunnen medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt hun werkervaring en werknemersvaardigheden in een productie-omgeving verder ontwikkelen. Deze medewerkers worden geplaatst vanuit de wet sociale werkvoorziening (WSW) en de Participatiewet.

 Wat wordt jouw uitdaging?

Als Begeleider instrueer en begeleid je een groep (wsw-) medewerkers in het productieproces en werk je zelf ook mee aan de productieopdracht, zodat de productie op gang blijft en de producten conform de afspraken met opdrachtgever/klant/inlener worden afgeleverd. Je houdt toezicht op de naleving van de werkinstructies en arbo-veiligheidsregels. Je bevordert de goede verhoudingen en lost knelpunten en kleine problemen op.

De werkzaamheden van de begeleider worden intern uitgevoerd binnen Productie & Diensten of extern als begeleider bij groepsdetacheringen of WOL (werken op locatie) projecten.

 Wat breng je mee?

We zijn benieuwd naar jouw verhaal en unieke talenten en vragen een MBO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld aantoonbaar door een diploma SPW), ervaring in het begeleiden van groepen medewerkers en affiniteit met de doelgroep. Ook heb je ervaring met en inzicht in een productie-omgeving.

Je bent een echte teamspeler, flexibel inzetbaar en stressbestendig en bovenal: contactvaardig en enthousiast!

 Wij bieden!

Dit is een fulltime functie voor 36 uur per week. Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris tot maximaal € 3.323,= bruto per maand (schaal 6 CAO Gemeenten).
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.
 • Je begint met een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 36 uur per week.

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl

De organisatie Vidar

Vidar is de naam voor de sociale diensten van de gemeente Sittard-Geleen, gemeente Stein, gemeente Beek, van het leerwerkbedrijf Vixia BV en van WSP Westelijke Mijnstreek. Vanaf 1 januari 2021 kunnen mensen bij Vidar terecht voor het vinden van werk, ontwikkelen van vaardigheden en ondersteuning bij inkomen. Ons motto is: “Werk voorop, kansen voor iedereen.” Wij geloven dat iedereen talenten en capaciteiten heeft en vinden dat iedereen recht heeft op werk.

Vidar biedt een geïntegreerde dienstverlening aan, voor zowel de Participatiewet-doelgroep als de Sw-doelgroep waarbinnen medewerkers het beste kunnen gedijen. Zij die een sterke behoefte hebben aan een vaste structuur en begeleiding bieden we een veilige, passende en uitdagende werkomgeving.

Bij Vidar werken 1.000 medewerkers, waarvan zo’n 630 met een indicatie op een beschutte werkplek of gedetacheerd in het bedrijfsleven. Wij begeleiden circa 1.300 participatiekandidaten in ontwikkelingstrajecten en ondersteunen ruim 3.000 huishoudens in de regio met een bijstandsuitkering. Bedrijven kunnen bij Vidar terecht voor het invullen van hun personeelsbehoefte, advies over inclusief ondernemen, subsidies en regelingen. Ook kunnen bedrijven productiewerk door de 250 collega’s in onze productiehallen laten uitvoeren.   

Vidar is onderdeel van de gemeente Sittard-Geleen en bestaat uit 5 teams die elk integraal aangestuurd worden door een teammanager. Team Commercie, team Ontwikkeling, team Uitkeringen, team Productie en Diensten en team Ondersteuning. In deze functie werk je in het team Productie en Diensten.

 Contact

Ben jij enthousiast over deze functie van Begeleider? Stuur je reactie dan uiterlijk 2 oktober a.s. via de button “solliciteren” en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ralph Hennes, via 06-83 82 07 74.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Monique Huveneers, HRM-adviseur via 06-46 19 13 31 of monique.huveneers@sittard-geleen.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieFacilitair, Gemeente, Management

Team Productie en Diensten Vidar Het team Productie en Diensten Vidar is de (leer-)werkomgeving voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo kunnen medewerkers met een afstand tot de arbeid...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Ben jij die persoon die collega’s moeiteloos meeneemt in de door jou opgestelde rapportages en andere relevante financiële informatie? Je duidt het verhaal achter de cijfers en kunt wat voor jou vanzelfsprekend is, overbrengen aan anderen?  

Dan komen wij graag in contact met jou!

 Wat wordt jouw uitdaging?

“Wij werken samen voor Sittard-Geleen” is de organisatievisie van gemeente Sittard-Geleen. Eén van de actiepunten uit deze visie is de P&C-producten dienstbaar en meer van toegevoegde waarde te laten zijn voor zowel de raad en college, alsook voor de organisatie. Het team Financiën voorziet in een betrouwbare (financiële) informatievoorziening en vertaalt deze in uitvoeringstaken van de P&C-cyclus. Als Financial Controller (A) ben je primair verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid (tijdig, juist, volledig en controleerbaar) van de financiële gegevens.

Samen met de andere P&C-medewerkers vorm je de basis voor de totstandkoming van P&C-producten. Daarnaast fungeer je als sparringpartner voor de collega’s binnen het team, de teamcontrollers en collega’s uit de lijn.

De volgende werkzaamheden behoren tot je takenpakket:

 • Ondersteunen met betrekking tot de inrichting van de Planning & Control cyclus, de verbetering van de bedrijfsvoering en efficiency- en de effectiviteitsverbeteringen binnen het cluster respectievelijk de diverse teams. Dit alles met jouw specialisme op het gebied van financiën.
 • Signaleren van (financiële) knelpunten middels het maken van financiële overzichten en deze uitwerken ten behoeve van de teamcontroller en de betreffende budgetbeheerders.
 • Ondersteunen van het domein respectievelijk het team bij het opstellen van de planning & control documenten op domein- / teamniveau en het verzorgen van de afstemming met de teamcontroller. Je focus ligt hierbij op budgetten (getrouwheid, rechtmatigheid).
 • Fungeren als vraagbaak voor productbeheerders voor dagelijkse en cyclische planning & control vraagstukken.
 • Definiëren en verankeren van Interne Beheersmaatregelen binnen (nieuwe financiële) processen.
 • Definiëren van financiële managementinformatie voor de verschillende teams.
 • Financiële managementinformatie bouwen / beheren binnen (te ontwikkelen) processen/ procesinrichting.

Wat breng je mee?

Je bent een doortastende collega met oog voor kansen en een kritische kijk naar de toekomst: Doen we de juiste dingen en doen we de dingen goed? Daarnaast ben je analytisch sterk en jouw analyses monden uit in een helder financieel advies. Evenwicht, flexibiliteit en stressbestendigheid maken jou tot een solide teamplayer. Als Financial Controller heb je een positieve grondhouding met een kritische blik.

Leidend bij jouw adviezen is de operationele uitvoerbaarheid en het aanbieden van alternatieven. Vanzelfsprekend aangevuld met passende beheersmaatregelen.

Ook

 • Beschik je over een HBO werk en denk niveau;
 • Heb je aantoonbare ervaring met vakgebied Planning & Control;
 • Ben je proactief en kun je zelfstandig, planmatig en projectmatig werken;
 • Kun je enthousiasmerend communiceren over jouw vakgebied als financieel deskundige
 • Heb je gedegen kennis van Excel; en
 • Is ervaring binnen een gemeentelijke werkomgeving een pré.

 Wij bieden

Dit is een functie voor 36 uur per week. Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris tot € 5.009,00 bruto per maand (schaal 10).
 • € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt.
 • Een eigen mobiele telefoon en device.
 • De mogelijkheid tot het inrichten van een thuiswerkplek.
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 36 uur per week, met uitzicht op vast dienstverband.

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check:www.caogemeenten.nl

Vidar

Als Financial Controller (A) werk je binnen team Ondersteuning. Dit team is één van de teams die deel uitmaken van Vidar. Vidar is de naam voor de sociale diensten van de gemeente Sittard-Geleen, gemeente Stein, gemeente Beek, van het leerwerkbedrijf Vixia BV en van WSP Westelijke Mijnstreek. Vanaf 1 januari 2021 kunnen mensen bij Vidar terecht voor het vinden van werk, ontwikkelen van vaardigheden en ondersteuning bij inkomen. Ons motto is: “Werk voorop, kansen voor iedereen.” Wij geloven dat iedereen talenten en capaciteiten heeft en vinden dat iedereen recht heeft op werk. Vidar biedt een geïntegreerde dienstverlening aan, voor zowel de Participatiewet-doelgroep als de Sw-doelgroep waarbinnen medewerkers het beste kunnen gedijen. Zij die een sterke behoefte hebben aan een vaste structuur en begeleiding bieden we een veilige, passende en uitdagende werkomgeving.

Het team Ondersteuning is adviserend en faciliterend aan het Sociaal Domein: de teams van Vidar en ook aan de teams Zorg (WMO), Jeugd en Leren & Jongeren. Het is een team dat bestaat uit verschillende disciplines: Bezwaar en Beroep, Uitkeringsadministratie/ Terugvordering & Verhaal, Functioneel beheer, Planning en Control, en adviesfuncties op juridisch, financieel, informatievoorziening (BI) en informatiebeveiligingsterrein. Het team wordt door zo’n 60 collega’s bemenst. Kenmerkend is een informele sfeer waarin ruimte is om eens flink te lachen en waar we elkaar helpen als het kraakt of piept.

Je komt te werken binnen de unit Financiën aangestuurd door een coördinator. Deze unit bestaat uit 15 personen.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan uiterlijk 2 oktober a.s. via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ron Vromen, Coördinator unit Financiën, tel. 06 62 29 10 159, e-mail ron.vromen@sittard-geleen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Monique Huveneers, Adviseur HR, tel. 06 46 19 13 31, e-mail monique.huveneers@sittard-geleen.nl

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief, Financieel, Gemeente

Ben jij die persoon die collega’s moeiteloos meeneemt in de door jou opgestelde rapportages en andere relevante financiële informatie? Je duidt het verhaal achter de cijfers en kunt wat voo...View more

HBO
Heerlen, limburg, Maastricht, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

VISTA college

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen we door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

TAAL+ (voorheen: VolwassenenEducatie)

Beter lezen, schrijven, rekenen en computeren: het zijn vaardigheden, die iedereen nodig heeft. Om de post te lezen of de bijsluiter. Om een belastingaangifte te doen, of de boodschappen. Bij TAAL+ heb je jong en oud in de schoolbanken, en je verbetert hun leven. Hoe leuk is dat?! Taal is de basis van alle communicatie. Bij de bakker, op de werkvloer: zonder kennis van de Nederlandse taal is het leven lastig in dit land. ‘Dokter, ik slaap zo slecht de laatste tijd’, ‘Collega, dat kan slimmer’. Probeer het maar, met handen en voeten! Gelukkig zijn de docenten van TAAL+ er: met hun kennis en een hoop geduld stomen zij de anderstaligen klaar voor hun examens. Daarnaast verzorgen zij trajecten voor Nederlanders, die moeite hebben met lezen en/of schrijven.

Het aantal deelnemers aan taaltrajecten bij TAAL+ groeit nog steeds en de vragen van bedrijven naar taaltrajecten voor hun medewerkers nemen ook nog steeds toe.

Voor het team TAAL+ (met locaties in Heerlen, Sittard en Maastricht) zijn wij dan ook opnieuw op zoek naar:

Docent Nederlands als tweede Taal (NT2) voor 1,0 fte

Het gaat om tijdelijke werkzaamheden in Heerlen en/of Sittard en/of Maastricht. Inzet is in overleg maar vindt op meerdere van bovenstaande locaties van TAAL+ plaats. Startdatum van de arbeidsovereenkomst is in overleg, maar uiterlijk 13 november 2023, einddatum is 31 juli 2024 (verlenging van de arbeidsovereenkomst na 31 juli 2024 is een optie).

Wat worden je taken en verantwoordelijkheden?

 • je verzorgt lessen Nederlands / NT2 voor volwassenen (allochtoon, autochtoon, inburgeraars) op het niveau van alfabetisering t/m niveau B2. Heb je affiniteit en/of ervaring met alfabetisering NT2 dan heeft reageren een meerwaarde!
 • je kunt lessen Nederlands / NT2 verzorgen ter ondersteuning van anderstaligen in de mbo-opleidingen van VISTA college;
 • je kunt lessen Nederlands / NT2 verzorgen in de context (taal op de werkvloer, werknemersvaardigheden).

Wat verwachten wij van jou?

 • je bent in het bezit van (of volgt een opleiding die leidt tot) een HBO-diploma post-bachelor docent NT2 en/of je bent in het bezit van een PABO-diploma en/of een diploma 2de graad Nederlands;
 • je kunt omgaan met de verschillende doelgroepen (jong) volwassenen (allochtoon, autochtoon, laagopgeleiden en uitkeringsgerechtigden);
 • je hebt ervaring met en bent in staat om opdrachten voor externe opdrachtgevers zelfstandig uit te voeren;
 • je bent digitaal vaardig en hebt ervaring in het werken met digitale leeromgevingen;
 • je hebt gedegen, recente ervaring in het werken met deze doelgroepen;
 • je bent bereid om tenminste één avond in de week te werken en in de toekomst mogelijk op zaterdagen en/of in vakanties;
 • je kunt werken in een dynamische omgeving, die inspeelt op de vraag van opdrachtgevers.

Wat bieden wij?

 • een uitdagende baan in een bevlogen en innovatief team met ambitie;
 • de mogelijkheid een in company post HBO-opleiding te volgen tot docent NT2 (mits je toelaatbaar bent voor deze opleiding);
 • andere goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt max € 4.930,- bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal LB. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Je stuurt ons je sollicitatie door vóór 1 oktober a.s. het formulier in te vullen dat je bereikt via www.werkenbijvista.nl bij de betreffende vacature.

Wil je eerst meer informatie? Bel dan gerust even met Robert Doyen, opleidingsmanager TAAL+ via 06-11374680 of stuur een bericht naar robert.doyen@vistacollege.nl

Je hoort snel van ons!

Sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 2 oktober 2023, overdag en/of ’s avonds.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs

VISTA college VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereid...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Ben jij die enthousiaste en gedreven datakampioen?

Binnen ons dynamische team in het brede werkveld van het sociaal domein zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven Business Intelligence medewerker die de rol van datakampioen wil vervullen. De informatievoorziening speelt een steeds belangrijkere rol in onze organisatie, en met jouw expertise willen we onze processen nog efficiënter maken. Data is het nieuwe goud voor elke organisatie en binnen onze gemeente hebben we een schat aan informatie die ons kan helpen de inwoner nog beter van dienst te zijn. Als Business Intelligence Medewerker krijg jij de kans om een sleutelrol te spelen in de transformatie naar een data gedreven organisatie.

Wat wordt jouw uitdaging?

Als Business Intelligence medewerker ben jij verantwoordelijk voor het vertalen van klantvraagstukken naar een vooruitstrevende en toekomstbestendige business intelligence architectuur. Concreet behoren de volgende werkzaamheden hier bij:

 • Uitvoeren van complexe data-analyses en opstellen van voorspellende modellen.
 • Bedenken van generieke oplossingen, structuren en datamodellen in lijn met de Enterprise Architectuur van onze organisatie.
 • Vertalen van complexe analyse-uitkomsten naar professionele visualisaties zoals dashboards en rapportages.
 • Analyseren van business-eisen, vertalen naar functionele en technische specificaties, en adviseren over mogelijkheden en alternatieven.
 • Identificeren van informatiebehoeften binnen de organisatie.
 • Ontwikkelen van ETL processen en rapportages.
 • Testen van het datawarehouse en de rapportages bij nieuwe versies van informatiesystemen of rapportagetools.
 • Inrichtingsadvies geven met betrekking tot verschillende inrichtingen in relatie tot benodigde stuurinformatie.
 • Rekening houden met privacyregelgeving binnen de overheid.

 Wat breng je mee?

Je hebt een frisse kijk op het thema Big Data en data gedreven organisaties. Je weet anderen te enthousiasmeren met jouw ideeën en hebt in de afgelopen jaren een solide technische basis opgebouwd. Je duikt de organisatie in en neemt ons bij de hand op weg op weg naar een toekomst waarin data centraal staat. En daarnaast:

 • Beschik je over een (bijna) afgeronde HBO opleiding op het gebied van Bedrijfskunde, BI/Informatica of een andere relevante opleiding;
 • Heb je relevante en actuele kennis van gemeentelijke processen, met name in het sociale domein is een pré.
 • Heb je gedegen kennis van SQL, (relationele) databases, big data, OLAP, etc.
 • Heb je ervaring met diverse business Intelligence instrumenten zoals Cognos 11 Analytics of Power BI, ervaring met business intelligence modelleringstechnieken en ervaring met ETL tools, bij voorkeur Pentaho voor het onderhouden van data mart.

Wij zoeken iemand met een groot bewustzijn van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, een scherp analytisch vermogen, en je bent creatief en een teamspeler. Je bent communicatief sterk en werkt goed samen met collega's in verschillende teams, en soms zelfs met andere gemeenten. Je stemt af met alle betrokkenen met als ultiem doel om onze organisatie slagvaardiger, data-gedreven, effectiever en minder complex te maken. In alles wat je doet, staat het centraal stellen van het klantbelang en het optimaliseren van de richting van de organisatie voorop.

Wij bieden

Dit is een functie voor 36 uur per week. Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris tot € 5.009,00 bruto per maand (schaal 10).
 • € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt.
 • Een eigen mobiele telefoon en device.
 • De mogelijkheid tot het inrichten van een thuiswerkplek.
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 36 uur per week, met uitzicht op vast dienstverband.

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check:www.caogemeenten.nl

Vidar

Als medewerker Business Intelligence werk je binnen team Ondersteuning. Dit team is één van de teams die deel uitmaken van Vidar. Vidar is de naam voor de sociale diensten van de gemeente Sittard-Geleen, gemeente Stein, gemeente Beek, van het leerwerkbedrijf Vixia BV en van WSP Westelijke Mijnstreek. Vanaf 1 januari 2021 kunnen mensen bij Vidar terecht voor het vinden van werk, ontwikkelen van vaardigheden en ondersteuning bij inkomen. Ons motto is: “Werk voorop, kansen voor iedereen.” Wij geloven dat iedereen talenten en capaciteiten heeft en vinden dat iedereen recht heeft op werk. Vidar biedt een geïntegreerde dienstverlening aan, voor zowel de Participatiewet-doelgroep als de Sw-doelgroep waarbinnen medewerkers het beste kunnen gedijen. Zij die een sterke behoefte hebben aan een vaste structuur en begeleiding bieden we een veilige, passende en uitdagende werkomgeving.

Team Ondersteuning bestaat uit verschillende disciplines: Bezwaar en Beroep, Uitkeringsadministratie/ Terugvordering & Verhaal, Functioneel beheer, Planning en Control, en adviesfuncties op juridisch, financieel, privacy en informatiebeveiligingsterrein. Het team wordt door 45 collega’s bemenst. Kenmerkend is een informele sfeer waarin ruimte is om eens flink te lachen en waar we elkaar helpen als het kraakt of piept.

Ben jij enthousiast?

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie en jouw bijdrage aan het versterken van onze organisatie door middel van data! Je sollicitatie zien we graag uiterlijk 2 oktober a.s. via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Teammanager Ondersteuning Paul Jansen (tel. 06 – 54 32 24 03) of met Andy Latoeperissa, Overkoepelend Functioneel Beheerder (tel. 06- 52 65 00 33).

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Monique Huveneers, Adviseur HR, tel. 06 – 46191331.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieBusiness, Gemeente, ICT

Ben jij die enthousiaste en gedreven datakampioen? Binnen ons dynamische team in het brede werkveld van het sociaal domein zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven Business Intelligence medew...View more

MBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Jouw scherpe blik en enthousiasme om anderen te ondersteunen. Helemaal thuis bij Zuyd – de Nieuwste Pabo.

Fontys Hogescholen en Zuyd Hogeschool komen samen in de Nieuwste Pabo in Sittard. Wij zijn ambitieus en werken hard aan steeds beter onderwijs.

Gedij jij in een omgeving waarin de focus ligt op verandering en kwaliteit en ben je graag de verbindende schakel tussen de commissies. Lees dan vooral verder…

In je rol als medewerker bedrijfsvoering ondersteun je diverse commissies (de curriculumcommissie, de medezeggenschapsraad, de opleidingscommissie en het lectoraat). Daarnaast ben je samen met je collega’s van het bedrijfsbureau verantwoordelijk voor een aantal onderwijsondersteunende processen. 

Maak kennis met je team

Je krijgt een gevarieerd takenpakket met administratieve en organisatorische werkzaamheden en werkt nauw samen met de voorzitters van de commissies en met jouw collega’s op het bedrijfsbureau.

Je bent verantwoordelijk voor de verslaglegging van diverse bijeenkomsten van de commissies en draagt zorg voor de voorbereiding en opvolging van de afspraken gemaakt in deze bijeenkomsten. Verder zorg je voor de digitale archivering van relevante documenten van de genoemde commissies. Je vormt de linking pin tussen de commissies om voortgang en afstemming te stroomlijnen waarbij je oog hebt voor de vertrouwelijkheid. Daarnaast werk je aan een aantal onderwijs ondersteunde processen binnen ons instituut.

Daarom voel jij je thuis bij Zuyd - de Nieuwste Pabo

Ons grote doel is onderwijs waarbij het niet alleen draait om kennis, maar ook om het kunnen toepassen ervan. Daarom werken we samen met bedrijven, (kennis)instellingen en overheden. En jij bent daarin één van de belangrijke spillen.

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt ervaring in soortgelijke taken, ervaring in het onderwijs is een pré.
 • Je denkt bij de uitvoering van je werkzaamheden steeds een aantal stappen vooruit, pro-activiteit is daarbij noodzakelijk.
 • Binnen de rol van ondersteuner ben je discreet en ga je vertrouwelijk te werk met bepaalde stukken dan wel informatie.
 • Je neemt verantwoordelijkheid, bent integer, flexibel, resultaatgericht.
 • Je kunt goed prioriteiten stellen en weet zelfstandig snel vorm en inhoud te geven aan deze functie.
 • Je signaleert tijdig knelpunten en behoudt het totale overzicht.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en hebt een hoog kwaliteitsbesef.

Waarom werken bij Zuyd?

We willen voor deze functie beginnen met een jaarcontract, maar natuurlijk is het onze intentie om je daarna een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden.

Het betreft een vacature voor 0,6fte; met maximaal schaal 6 cao-hbo. Dat betekent een bedrag van maximaal € 3.309,49 bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling; inschaling op basis van opleiding en werkervaring. Daarbovenop een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, een ruim aantal vakantiedagen, professionaliserings- en inzetbaarheidsuren, een compleet vitaliteitsaanbod én de mogelijkheid om hybride te werken.

We maken bij Zuyd tijd en ruimte voor echte aandacht, zodat je de waardering krijgt die je verdient. We weten wat jou beweegt en stimuleren jouw ontwikkeling. We staan voor een juiste balans tussen werk en privé en geven je vrijheid om zelf je dagindeling te maken.

Meer informatie? Vragen? We zijn benieuwd!   

Voor je gaat solliciteren nog even overleggen? Geen probleem.

Neem gerust contact op met: Ellen Dick, teamleider bedrijfsbureau, telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 17:00en 18:00 uur via 06 37 34 84 02

Zijn jouw kwaliteiten thuis bij Zuyd? 

Reageer dan vóór 10 oktober 2023 door het invullen van je persoonlijke gegevens en het uploaden van je motivatiebrief en CV op de website www.werkenbijzuyd.nl.  

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 23 oktober vanaf 12 uur.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief, Onderwijs, secretarieel

Jouw scherpe blik en enthousiasme om anderen te ondersteunen. Helemaal thuis bij Zuyd – de Nieuwste Pabo. Fontys Hogescholen en Zuyd Hogeschool komen samen in de Nieuwste Pabo in Sittard. Wij zi...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Jouw passie voor communicatie en je talent als verbindende schakel inspireert de (aankomende) studenten en medewerkers van de Nieuwste Pabo.

Fontys Hogescholen en Zuyd Hogeschool komen samen in de Nieuwste Pabo in Sittard. Wij zijn ambitieus en werken hard aan steeds beter onderwijs.

Gedij jij in een omgeving met een snelgroeiende community en ben je graag de verbindende schakel tussen de community en de opleiding? Lees dan vooral verder…

Communicatie in allerlei vormen is je DNA. Je verzorgt o.a. voorlichtingsactiviteiten, opvolging van aankomende studenten, evenementen voor zittende studenten, interne en externe communicatie over de opleiding, PR en het warme welkom voor startende studenten. Je brengt de vraag en behoefte van studenten en docenten in kaart en vertaalt deze door naar concrete acties.

Maak kennis met je team

Je krijgt een gevarieerd takenpakket met administratieve en organisatorische werkzaamheden en werkt nauw samen met de Marketing en Communicatie afdelingen, met bureau STIP, met het bedrijfsbureau van dNP, het opleidingsteam, de studentcommisies en andere collega’s in een vergelijkbare rol bij de andere opleidingen binnen het domein Educatie. Je bent op jouw taakgebied het aanspreekpunt voor studenten, docenten en management.

Daarom voel jij je thuis bij Zuyd - de Nieuwste Pabo

Tot je werkzaamheden behoren onder andere:

 • Proactief opvolgen van vooraanmelders en geïnteresseerden in het studiekeuzeproces;
 • Betrokken bij de organisatie en uitvoering van de Studiekeuzecheck (SKC);
 • Zorgen voor goede informatiedoorstroming voor (potentiële) studenten via de diverse communicatiekanalen (zoals mail, social media, Portal, website);
 • Organiseren van voorlichtingen over de opleiding - extern op scholen of events, maar ook intern tijdens studiekeuzegesprekken;
 • Uitvoer geven aan wervende of studiekeuze-gerelateerde activiteiten zoals proef-studeerdagen, open dagen, intakegesprekken (studiekeuzechecks), introductie en extra-curriculaire activiteiten voor studenten, in overleg met opleiding.

Wat vragen we van jou?

Je combineert een hbo werk- en denkniveau met een brede kennis van en ervaring met Office-toepassingen en het het gebruiken en beheren van communicatie-kanalen. Eigenschappen als analytisch, ondernemend, flexibel en resultaatgericht helpen je bij een goede uitvoering van je taken. Ben je ook nog in staat om goede relaties op te bouwen met studenten en collega’s en als een evenwichtige en pro actieve sparringpartner te fungeren?

De omgeving van dNP is gericht op relaties; kun jij daarbinnen resultaatgericht werken en denken in kansen en oplossingen?

Is zelfstandig en met een grote mate van verantwoordelijkheid werken je tweede natuur?

En ben je bereid om in avonduren, op zaterdagen en tijdens vakanties te werken in verband met voorlichtingsbijeenkomst, open dagen en voorbereidingen van introductie? Dan voel je je vast thuis bij dNP!

Waarom werken bij Zuyd - dNP?

We zijn op zoek naar jou als je interesse hebt in een zwangerschapsvervanging; startdatum 8 januari 2024.  

De omvang is 0,4 fte; met maximaal schaal 8 cao-hbo. Dat betekent een bedrag van maximaal € 4.085,57 bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling; inschaling op basis van opleiding en werkervaring. Daarbovenop een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, een ruim aantal vakantiedagen, professionaliserings- en inzetbaarheidsuren, een compleet vitaliteitsaanbod én de mogelijkheid om hybride te werken.

We maken bij Zuyd tijd en ruimte voor echte aandacht, zodat je de waardering krijgt die je verdient. We weten wat jou beweegt en stimuleren jouw ontwikkeling. We staan voor een juiste balans tussen werk en privé en geven je vrijheid om zelf je dagindeling te maken.

Meer informatie? Vragen? We zijn benieuwd!   

Voor je gaat solliciteren nog even overleggen? Geen probleem.

Neem gerust contact op met: Ellen Dick, teamleider bedrijfsbureau, telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 17:00 en 18:00 uur via 06 37 34 84 02

Zijn jouw kwaliteiten thuis bij Zuyd? 

Reageer dan vóór 10 oktober 2023 door het invullen van je persoonlijke gegevens en het uploaden van je motivatiebrief en CV op de website www.werkenbijzuyd.nl.  

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 23 oktober tussen 9.30 en 14 uur.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieCommunicatie, Management, Marketing, Media

Jouw passie voor communicatie en je talent als verbindende schakel inspireert de (aankomende) studenten en medewerkers van de Nieuwste Pabo. Fontys Hogescholen en Zuyd Hogeschool komen samen in de Nie...View more

MBO
Heerlen, limburg, Maastricht, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 2 weken geleden

Wil jij met enthousiasme en gedrevenheid werken in het MBO onderwijs?

Wij zijn voor het team Examenbureau op zoek naar een Ambtelijk secretaris Examencommissie (Uitvoerend medewerker C) voor 0,5 fte voor de examencommissie Zorg enWelzijn. Het betreft hier een (tijdelijke) functie met spoedige indiensttreding voor de duur van het schooljaar 2023/2024. Standplaats: Heerlen/Maastricht/Sittard.

VISTA college

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen we door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

Jouw rol als Ambtelijk secretaris Examencommissie

De Ambtelijk secretaris ondersteunt de werkzaamheden van de examencommissie op secretarieel en procedureel gebied.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Vergaderingen voorbereiden, samen met de voorzitter en secretaris, het maken van notulen en een besluitenlijst tijdens vergaderingen van de examencommissie;
 • Het plannen van diverse vergaderingen in afstemming met de voorzitter;
 • Het voorbereiden en gereed maken voor besluitvorming van verzoeken en klachten van studenten, zoals vrijstellingsverzoeken, verzoeken om speciale voorzieningen bij tentamens, aanvragen voor opname keuzevakken, klachten m.b.t. toetsen (loketfunctie);
 • Het bijhouden van een logboek omtrent de afhandeling van alle aanvragen van de examencommissie;
 • Proactief ondersteunen bij werkzaamheden van de examencommissie, zoals:
  • het coördineren van steekproeven en het uitzetten/verwerken van enquêtes;
  • coördineren en ondersteunen van het proces in geval van bezwaar of klachten (bijv. notuleren bij verhoor);
  • het ondersteunen bij de voorbereiding van interne of externe audits/inspectie (bijv. relevante documenten verzamelen);
  • het ondersteunen van commissieleden bij taken zoals de administratie van de vastgestelde instrumenten.
 • Het voeren en bewaken van de correspondentie;
 • Beheer van de mailbox van de examencommissie;
 • Opstellen van het jaarverslag van examencommissie, in samenwerking met de voorzitter en secretaris;
 • Zorgdragen voor (digitale) archivering van stukken;
 • Actualiseren, aanpassen van het huishoudelijk reglement.

Wat verwachten wij van jou?

 • Werkervaring bij een MBO onderwijsinstelling;
 • Je bent zorgvuldig en nauwgezet;
 • Je kunt gestructureerd plannen en organiseren;
 • Je beschikt over een min. MBO-4 diploma– bij voorkeur in de richting secretaresse / managementassistente;
 • Goed kunnen luisteren en essentiële informatie snel en adequaat kunnen oppikken;
 • In staat zijn alle relevante informatie met betrekking tot de betreffende opleidingen en de geldende regelingen bij het studeren, ook de Onderwijs- en Examenregeling en het huishoudelijk reglement van de examencommissies, snel eigen te maken;
 • Je bent analytisch en proactief;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • In staat helder en zorgvuldig te formuleren en te communiceren;
 • Zelfstandig en flexibel;
 • Kan op gepaste wijze met gevoelige/vertrouwelijke informatie omgaan en heeft sensitiviteit voor het onderscheid zorgen-borgen;
 • Goede en collegiale samenwerking met directe collega’s binnen de opleidingen, de locaties en school, in het bijzonder met de andere leden van de examencommissie.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt max € 3.210,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal 06. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Je stuurt ons je sollicitatie door vóór 1 oktober a.s. het formulier in te vullen dat je bereikt via www.werkenbijvista.nl bij de betreffende vacature.

Wil je eerst meer informatie? Bel dan gerust even met Lei Ortmans, Teamleider Examenbureau via 06-22318002 of stuur een bericht naar l.ortmans@vistacollege.nl

Je hoort snel van ons!

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief, secretarieel

Wil jij met enthousiasme en gedrevenheid werken in het MBO onderwijs? Wij zijn voor het team Examenbureau op zoek naar een Ambtelijk secretaris Examencommissie (Uitvoerend medewerker C) voor 0,5 fte v...View more