Vacatures Gemeente Sittard-Geleen

Vacature Gemeente Sittard-Geleen. Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen. 

Vacaures gemeente Sittard-Geleen

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega’s aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering.

Gemeente Sittard-Geleen is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan het ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners, ondernemers en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 945 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

Ga je ook solliciteren op één van de Gemeente Sittard Geleen Vacatures?

HBO
Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 18 uur geleden

Ben jij de persoon die meehelpt onze geografische oplossingen te beheren en door te ontwikkelen? Dan zoeken we jou!

Wat doe je?

Geografie en de daarbij horende geografische oplossingen spelen een steeds grotere rol binnen het informatielandschap van de gemeente. In een verscheidenheid aan functies ondersteunen geo-oplossingen bij het uitvoeren van gemeentelijke taken en het opstellen van nieuw beleid.

Je werkgebied bestaat in hoofdlijn uit:

 • In deze functie krijg je te maken met de (door)ontwikkeling van GIS-systemen en het portaal (ArcGIS) van de gemeente;
 • Je vertaalt vragen vanuit de business en data analisten naar functionaliteit(en), systemen, processen en viewers;
 • Je beheert (functioneel) namens de organisatie de KaartViewer van het Gegevenshuis en bent hiervoor de contactpersoon naar het Gegevenshuis (externe samenwerking tussen meerdere gemeenten);
 • Jij overziet de hele keten en adviseert over de beste oplossingen, je bent in staat om niet alleen te redeneren vanuit de applicatie(s), maar overziet alle stappen in het proces en het gebruik van de oplossingen;
 • Je werkt nauw samen met de (geo) data analisten om te komen tot waardevolle, toepasbare oplossingen die aansluiten bij de behoeften van de organisatie;
 • Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot GIS systemen en functionaliteiten (bijvoorbeeld API ontwikkelingen, change detection, machine learning, toepasbaarheid AR en VR) en onderzoekt de toepasbaarheid hiervan binnen de organisatie.

Wie ben je en wat weet je?

Wij vragen iemand met een groot gevoel voor eigenaarschap en verantwoordelijkheid. Je bent creatief en een goede teamspeler. Je bent communicatief sterk, werkt samen met collega’s in verschillende teams en soms samen met andere gemeenten, stemt af met alle betrokkenen met als uiteindelijk doel de organisatie slagvaardiger, data gedreven, effectiever en minder complex te maken. Bij alles wat je doet ligt de focus op het centraal stellen van het klantbelang en daarmee het optimaliseren van de richting van de organisatie.

Verder beschik je over een afgeronde Informatiemanagement opleiding (HBO niveau), heb je kennis van diverse mogelijkheden in een GIS en ben je bekend met de productlijn van Esri. Daarnaast heb je een passie voor en een gezonde nieuwsgierigheid naar het uitdenken en realiseren van bruikbare oplossingen.

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering.

Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je als Functioneel beheerder Geo maximaal € 4.537,- bruto per maand verdienen (salarisschaal 9) bij een volledige werkweek van 36 uur. Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Als medewerker bepaal je zelf wanneer je dit laat uitbetalen.

Deze vacature betreft een fulltime functie van 36 uur per week

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We groeien naar een organisatie die steeds beter de verbinding maakt met haar omgeving. Door een goed samenspel met inwoners, partners en bedrijven in de stad is meer mogelijk. We geven ruimte aan het ondernemerschap van onze medewerkers en waarderen de initiatieven van anderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld, maar ook genomen.

Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1000 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

In deze functie werk je in het team Informatiemanagement en ICT.

Het team en de unit Data

Het team Informatiemanagement en ICT (IM & ICT) verricht alle taken op het gebied van: ICT, Geo-Informatie, Informatiemanagement, Privacy en Security en Onderzoek en Statistiek.

De unit Data is verantwoordelijk voor data analyse, data engineering, rapid application development (RAD), integratie, geo, onderzoek en statistiek.

De unit Data (15 medewerkers) is een jonge, multidisciplinaire unit die sinds medio 2020 bestaat en sindsdien is gegroeid in medewerkers en verantwoordelijkheden. Het is een hecht en divers team met volop doorgroeimogelijkheden. We willen de datadiscipline op een moderne manier laten werken aansluitend bij het agile gedachtegoed. Dit geven we samen vorm. Er bestaat dus volop ruimte om hieraan actief bij te dragen.

Gemeenten beschikken over een schat aan informatie. De gemeente Sittard-Geleen wil hier meer gebruik van gaan maken, omdat we ons realiseren dat het slim omgaan met data bijdraagt aan het realiseren van publieke meerwaarde.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór maandag 19 juni aanstaande via de button “solliciteren” en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die wij zoeken.

Een assessment kan onderdeel van de sollicitatieprocedure uitmaken.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 21 juni 2023.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Patrick Meens, Teammanager IM&ICT, tel 06-51 28 42 20, e-mail patrick.meens@sittard-geleen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Dan Geelen, HR adviseur, tel 06 188 762 21, e-mail dan.geelen@sittard-geleen.nl

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, ICT

Ben jij de persoon die meehelpt onze geografische oplossingen te beheren en door te ontwikkelen? Dan zoeken we jou! Wat doe je? Geografie en de daarbij horende geografische oplossingen spelen een stee...View more

HBO, MBO
Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 19 uur geleden

Wil jij die onmisbare schakel zijn tussen logistiek, werkleiding en commercie? En ben je op zoek naar een zelfstandige functie met veel in- en externe contacten?

Hiervan geniet je zodra je onze organisatie versterkt als Werkvoorbereider!

Wat wordt jouw uitdaging?

Als werkvoorbereider bereid je de uitvoering van productie(verpakken, assemblage en techniek)-en/of dienstverleningsopdrachten voor, bewaak je de voortgang van het productie-en/of dienstverleningsproces en evalueert de resultaten hiervan. 

Meer concreet zijn dit o.a. de volgende werkzaamheden:

 • Voor- en na calculaties van productiewerkzaamheden opstellen;
 • Werkinstructies maken voor de productie-afdelingen;
 • Frequent afstemmen met opdrachtgevers (klanten) over werkinstructie, aanvoer van materialen; en het 
 • Mede inrichten van lean werkprocessen en klantafspraken.

Je vormt een belangrijke schakel in de “driehoek” commercie, werkleiding en logistiek; als de werkvoorbereidende werkzaamheden niet goed worden georganiseerd, dan heeft de gehele “keten” hier last van.

Wil je een beter beeld krijgen van de functie? Kijk dan vooral het filmpje!

Wat breng je mee? 

We zijn benieuwd naar jouw verhaal en unieke talenten. Daarbij is het voor deze functie van werkvoorbereider sowieso belangrijk dat je zelfstandig kunt werken, partijen bij elkaar kunt brengen en een goed inlevingsvermogen hebt. 

Daarnaast beschik je over:

 • MBO-4 / HBO werk- en denkniveau en ervaring met geautomatiseerde systemen.
 • een brede, bedrijfskundige ervaring in het proces van voorbereiding tot en met de afronding van orderplanning en productie-opdrachten.

Wij bieden!

Dit is een fulltime functie voor 36 uur per week. Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris tot € 4.052,00 bruto per maand (schaal 8). 
 • € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt. 
 • Een eigen mobiele telefoon en device.
 • De mogelijkheid tot het inrichten van een thuiswerkplek.
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 36 uur per week, met uitzicht op vast dienstverband.

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl

Vidar

Vidar is de naam voor de sociale diensten van de gemeente Sittard-Geleen, gemeente Stein, gemeente Beek, van het leerwerkbedrijf Vixia BV en van WSP Westelijke Mijnstreek. Vanaf 1 januari 2021 kunnen mensen bij Vidar terecht voor het vinden van werk, ontwikkelen van vaardigheden en ondersteuning bij inkomen. Ons motto is: “Werk voorop, kansen voor iedereen.” Wij geloven dat iedereen talenten en capaciteiten heeft en vinden dat iedereen recht heeft op werk.

Vidar biedt een geïntegreerde dienstverlening aan, voor zowel de Participatiewet-doelgroep als de Sw-doelgroep waarbinnen medewerkers het beste kunnen gedijen. Zij die een sterke behoefte hebben aan een vaste structuur en begeleiding bieden we een veilige, passende en uitdagende werkomgeving.

Bij Vidar werken 1.000 medewerkers, waarvan zo’n 650 met een indicatie op een beschutte werkplek of gedetacheerd in het bedrijfsleven. Wij hebben zo’n 800 participatiekandidaten in ontwikkelingstrajecten en ondersteunen ruim 3.000 huishoudens in de regio met een bijstandsuitkering. Bedrijven kunnen bij Vidar terecht voor het invullen van hun personeelsbehoefte, advies over inclusief ondernemen, subsidies en regelingen. Ook kunnen bedrijven productiewerk door de 250 collega’s in onze productiehallen laten uitvoeren.    

Vidar bestaat uit 5 teams die elk integraal aangestuurd worden door een teammanager. Team Commercie, team Ontwikkeling, team Uitkeringen, team Productie en Diensten en team Ondersteuning. In deze functie werk je in het team Productie en Diensten.

Team Productie en Diensten

Het team Productie en Diensten is de leerwerkomgeving voor werknemers vanuit de wet sociale werkvoorziening ( WSW) en biedt voor overige medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring en vergroting van werknemersvaardigheden in een productieomgeving. 

Het team bestaat uit meerdere vakafdelingen onder andere (Millenerpoort-tapijten, assemblage, sortering, horeca-catering, logistiek en facilities) onder directe aansturing van teamleiders en begeleiders. Zij zorgen voor de juiste begeleiding en ondersteuning van onze medewerkers uit verschillende doelgroepen. Binnen alle vakafdelingen bestaat ruimte voor talentontwikkeling en mobiliteit van medewerkers. In welke mate en welk accent is afhankelijk van de medewerkers, de aard van het werk, de mate waarin een afdeling is ingericht en de leerelementen van de werkplek.

Ben jij enthousiast over deze vacature van Werkvoorbereider?

Je sollicitatie zien we dan graag uiterlijk 18 juni a.s. via de button ‘solliciteren’ !

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

De (1ste) selectiegesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 28 juni a.s.. 

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jo Bergers, Unitcoördinator Productiebureau, via 06- 22 91 00 68 of jo.bergers@sittard-geleen.nl.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Monique Huveneers, HR-adviseur, via tel. 06-46191331of monique.huveneers@Sittard-Geleen.nl.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Technisch

Wil jij die onmisbare schakel zijn tussen logistiek, werkleiding en commercie? En ben je op zoek naar een zelfstandige functie met veel in- en externe contacten? Hiervan geniet je zodra je onze organi...View more

HBO
Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 19 uur geleden

Wil jij in een omgeving werken waar de inwoner centraal staat? En waarbij jij de vrijheid krijgt om binnen de (wettelijke) kaders maatwerk te verrichten? Heb je wellicht al ervaring als casemanager? Kom dan bij ons werken! Wij zoeken namelijk:

Mensgerichte Casemanager Participatiewet (2fte)

(28 - 36 uren per week)

 Wat wordt jouw uitdaging?

De missie van Vidar “werk voorop, kansen voor iedereen”. Team Uitkeringen is onderdeel van Vidar en biedt hierin het eerste vangnet in de vorm van een bijstandsuitkering. Het vaststellen van het recht op uitkering is hierin een belangrijke wettelijke taak. Bij Vidar vinden wij het belangrijk om vanuit vertrouwen in contact te staan met onze inwoner zodat jij als casemanager ziet je wat de persoonlijke mogelijkheden en hulpvragen zijn. Het positief stimuleren om mee te doen in onze maatschappij, kijkend naar ieders talent, is als casemanager een essentieel onderdeel in je werk.

Als casemanager bied je de inwoner ondersteuning in de zoektocht naar bestaanszekerheid. Je hebt oog voor de mens en handelt vanuit een integrale benadering. Dat is ons vertrekpunt, waarbij jij verantwoordelijk bent voor de beoordeling en besluitvorming van aanvragen in het kader van de Participatiewet. Je bent een kei in het bewaken van termijnen en administratieve processen, zonder dat je het belang van de inwoner uit het oog verliest. Je volgt nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied en je analyseert multi-problem situaties en brengt met individueel maatwerk oplossingen dichterbij. Daarnaast verricht je bijzondere opdrachten en klussen voor het team die bij jouw talenten passen.

Wat breng je mee?

Essentieel in het werken als casemanager is jouw communicatief en organiserend vermogen. Goed casemanagement is op de eerste plaats mensenwerk. Een sociaal karakter past over het algemeen goed bij de rol, hoewel je ook zeker een bepaalde zakelijkheid nodig hebt. Omdat je verschillende belangen tegelijkertijd moet dienen, is op een zorgvuldige manier hiermee blijven omgaan soms lastig. Hiertoe stel je prioriteiten en ben je vooral consequent in wat je doet. Je combineert sociaal begrip met juridisch inzicht. Wij zoeken iemand met:

 • HBO werk- en denkniveau (relevante HBO- opleiding vereist, bijvoorbeeld HBO-rechten, Social Work);
 • aantoonbare ervaring in het werkveld;
 • kennis van de relevante wet- en regelgeving (Participatiewet);
 • Kennis van de doelgroep;
 • ervaring met processystemen zoals Suite in een pre.

Maar…..ook als je wel beschikt over een HBO werk- en denkniveau, maar geen ervaring en/of kennis hebt binnen het werkveld, nodigen wij jou uit om te reageren. Een intern opleidingstraject behoort tot de mogelijkheden!

Verder ben je:

 • verantwoordelijk en omgevingsbewust;
 • initiatiefrijk en analytisch;
 • resultaatgericht en klantgericht;
 • enthousiast en kun je goed conflicten hanteren.

Wij bieden!

Dit is een functie voor 28-36 uur per week. Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris tot € 4.537,00 bruto per maand (schaal 9).
 • € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt.
 • Een eigen mobiele telefoon en device.
 • De mogelijkheid tot het inrichten van een thuiswerkplek.
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.
 • een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, met uitzicht op vast dienstverband.

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check:www.caogemeenten.nl

Wij zijn op zoek naar meerdere medewerkers. Deze vacatures kunnen zowel fulltime als parttime (voor minimaal 28 uur per week) vervuld worden.

De gemeente Sittard-Geleen als organisatie

Onze organisatie is in beweging. We groeien naar een organisatie die steeds beter de verbinding maakt met haar omgeving. Door een goed samenspel met inwoners, partners en bedrijven in de stad is meer mogelijk. We geven ruimte aan het ondernemerschap van onze medewerkers en waarderen de initiatieven van anderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld, maar ook genomen.

Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1000 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

In deze functie werk je in het team Uitkeringen Vidar.

Team Uitkeringen Vidar

Naast het vaststellen van het recht op een uitkering, zijn het inzetten op fraudebestrijding/-handhaving, het verlenen van bijzondere bijstand, minimaregelingen, taakstelling huisvesting statushouders en schuldhulpverlening in de gemeente Sittard-Geleen taken die belegd zijn binnen team Uitkeringen. Het team is een gemêleerd team dat bestaat uit (junior en senior) casemanagers, kwaliteitsmedewerkers, uitvoerend beleid, sociaal rechercheurs, beheerders en administratief medewerkers. Het betreft grotendeels Hbo-opgeleide professionals. Daarnaast wordt actief de samenwerking gezocht binnen de eigen organisatie en met samenwerkingspartners. Het is een zelfstandig team, dat elkaar helpt en meedenkt in het vinden van oplossingen.

Bij Vidar lopen we voorop met de implementatie van onderdelen zoals beschreven in de Participatiewet in balans, waarin meer menselijke maat een belangrijk thema voor ons is.

Binnen team Uitkeringen werken zo’n 90 medewerkers.

Ben jij enthousiast?

Je sollicitatie zien we dan graag uiterlijk donderdag 22 juni 2023 via de button ‘solliciteren’  en geef in je brief tevens aan, hoeveel uren per week je graag wilt werken.

De 1e gespreksronde staat gepland voor dinsdagochtend 27 juni a.s..

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jany van de Vin, unitcoördinator team Uitkeringen (046-4778181).

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HR-adviseur Monique Huveneers, telefoonnummer 06-46 19 13 31.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Juridisch, Zorg

Wil jij in een omgeving werken waar de inwoner centraal staat? En waarbij jij de vrijheid krijgt om binnen de (wettelijke) kaders maatwerk te verrichten? Heb je wellicht al ervaring als casemanager? K...View more

HBO
Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Ben jij die persoon die jongeren ziet vanuit zijn of haar talenten? Ben jij die energieke, inspirerende en creatieve doener die op missie gaat naar werkgevers om bruggen te bouwen voor die specifieke jongere? Dan zoeken wij jou!

Wat wordt jouw uitdaging?

Als Werkgeversadviseur Jongeren creëer je kansen voor jongeren die het vaak niet op eigen kracht lukt om werk te vinden maar ook jongeren waarvoor het behalen van een startkwalificatie geen haalbaar doel is bijvoorbeeld vanwege sociale problematieken, een niet-kansrijke opleidingsrichting, een beperking of chronische ziekte of een niet-westerse migratieachtergrond. Jongeren die op dat moment nog schoolgaand zijn in het VSO-, PrO-, entree- en MBO-onderwijs.

Om een sluitende aanpak voor (bijna) schoolverlaters te bewerkstelligen acquireer jij in samenwerking met het onderwijs op een actieve manier naar een passende stageplek, werkervaringsplek, oriëntatieplek of baan bij een werkgever. Duurzaamheid van een plaatsing staat hierbij centraal om te komen tot een soepele overgang waarvoor jij voorzieningen als jobcoaching, werkplekaanpassingen en financiële ondersteuning kunt aanbieden.                                                            

Je bent onderdeel van het Werkgevers ServicePunt (WSP) Westelijke Mijnstreek maar voornamelijk fysiek aanwezig op de onderwijslocaties en onderweg naar werkgevers. Tevens heb je een goede samenwerking met het Jongerenloket waarbij de Jongerenconsulenten de “linking-pin” zijn tussen de jongere en het onderwijs als zijnde regiehouder op het plan van aanpak en daarmee op alle leefgebieden .

Als Werkgeversadviseur Jongeren bij de gemeente Sittard-Geleen zijn dit je werkzaamheden: 

 • Resultaatgerichte acquisitie bij werkgevers voor stage- of werkplekken, specifiek voor jongeren die een duurzame arbeidsbeperking hebben; jongeren die zijn uitgevallen in het onderwijs (met of zonder) startkwalificatie; scholieren die vanuit speciaal onderwijs uitstromen met uitstroomprofiel werk;
 • Verbinding zoeken met de vindpaatsen van jongeren;
 • Aanbodgerichte werkgeversbenadering met als resultaat het plaatsen van een jongeren in het reguliere bedrijfsleven;
 • Het zorgdragen voor maatwerkgericht inzetten van instrumenten/voorzieningen; 
 • Naadloze afstemming met collega Werkgeversadviseurs van het Werkgevers ServicePunt en het Jongerenloket;
 • Adviseren van werkgevers over MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), Social Return en de Banenafspraak;
 • Overige ondersteunende taken t.b.v. het Werkgevers ServicePunt Westelijke Mijnstreek.

Wat breng je mee? 

 • HBO werk- en denkniveau (afgeronde opleiding) 
 • Aantoonbare ervaring in het werkveld en kennis van de doelgroep
 • Inzicht in de regionale arbeidsmarkt en waar krapteberoepen liggen
 • Ruime ervaring met acquisitie en daarin zelf de voortrekkersrol in nemen
 • Commercieel handelen, netwerken, onderhandelen
 • Verbinden en outreachend werken
 • Kennis van de relevante wet- en regelgeving
 • Coachende vaardigheden richting de doelgroep

Maar bovenal zoeken wij een ondernemende, energieke en enthousiaste collega die denkt in kansen i.p.v. onmogelijkheden en die waar nodig buiten de lijntjes durft te kleuren!

Wij bieden!

Dit is een functie voor 32-36 uur per week. Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris tot € 4.537,00 bruto per maand (schaal 9). 
 • € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt. 
 • Een eigen mobiele telefoon en device.
 • De mogelijkheid tot het inrichten van een thuiswerkplek.
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 36 uur per week, met uitzicht op vast dienstverband.

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl

Vidar

Als Werkgeversadviseur Jongeren werk je binnen team Commercie, het WerkgeversService Punt Westelijke mijnstreek. Team Commercie is één van de teams die deel uitmaken van Vidar. Vidar is de naam voor de sociale diensten van de gemeente Sittard-Geleen, gemeente Stein, gemeente Beek, van het leerwerkbedrijf Vixia BV en van WSP Westelijke Mijnstreek. Vanaf 1 januari 2021 kunnen mensen bij Vidar terecht voor het vinden van werk, ontwikkelen van vaardigheden en ondersteuning bij inkomen. Ons motto is: “Werk voorop, kansen voor iedereen.” Wij geloven dat iedereen talenten en capaciteiten heeft en vinden dat iedereen recht heeft op werk.

Vidar biedt een geïntegreerde dienstverlening aan, voor zowel de Participatiewet-doelgroep als de Sw-doelgroep waarbinnen medewerkers het beste kunnen gedijen. Zij die een sterke behoefte hebben aan een vaste structuur en begeleiding bieden we een veilige, passende en uitdagende werkomgeving.

Naast Team Commercie, bestaat Vidar uit de teams Ontwikkeling, Uitkeringen, Productie & diensten en Ondersteuning. De formatie van Vidar bedraagt ruim 200 fte, waarvan zo’n 18 FTE  bij team Commercie.

Ben jij enthousiast over deze vacature van Werkgeversadviseur Jongeren?

Solliciteer dan vóór 15 juni 2023 via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken. 

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Inge Stassen, teammanager Ontwikkeling via tel. 06-29600798 of inge.stassen@sittard-geleen.nl.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Monique Huveneers, HR adviseur via tel. 06-46191331 of monique.huveneers@sittard-geleen.nl 

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Juridisch, Zorg

Ben jij die persoon die jongeren ziet vanuit zijn of haar talenten? Ben jij die energieke, inspirerende en creatieve doener die op missie gaat naar werkgevers om bruggen te bouwen voor die specifieke ...View more

HBO, WO
Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 2 weken geleden

Vind jij het leuk om de AVG voor iedereen begrijpelijk en toepasbaar te maken? Heb jij zin om samen met andere collega’s binnen Sittard-Geleen, waaronder de Functionaris Gegevensbescherming de Adviseur Privacy en Security en de Security Officer, te zorgen dat we gegevens veilig houden en privacy gerespecteerd blijft? Dan komen wij graag in contact met jou!

Wat doe je?

Jij bent onderdeel van de unit Privacy & Security en neemt het voortouw in de uitvoering van juridische taken op dit gebied. Daarnaast heb je een belangrijke adviserende rol richting de andere teams binnen de gemeente. Waar ga je verder mee aan de slag:

 • Je levert een belangrijke bijdrage aan het verder ontwikkelen van de privacy organisatie. Denk daarbij aan het ontwikkelen en meedenken bij nieuwe beleidsstukken en het opleiden van privacy ambassadeurs.
 • Je bent aanspreekpunt voor de organisatie bij het melden van datalekken en draagt zorg voor de afhandeling.
 • Je ondersteunt vakteams bij de uitvoering van DPIA’s.
 • Je helpt mee met opzetten en begeleiden van bewustwordingscampagnes. Ook ben je intern aanspreekpunt bij vragen over de AVG.
 • Je bent een aanspreekpunt voor personen buiten de gemeentelijke organisatie waarvan de gemeente gegevens verwerkt.
 • Je draagt zorg voor het beoordelen van verwerkersovereenkomsten met derde partijen.
 • Je adviseert bij de afhandeling van incidenten waarbij persoonsgegevens zijn betrokken.
 • Daarnaast ondersteun je de Functionaris Gegevensbescherming in zijn toezichthoudende rol middels het monitoren en rapporteren over de uitvoering van het beleid.

Wie ben je?

Je hebt kennis van zaken en deelt deze kennis graag met je collega’s. Je vindt het leuk om mensen te adviseren en mee te nemen in het belang van gegevensbescherming. Je hebt een afgeronde relevante juridische HBO/WO opleiding. Je hebt kennis van gemeentelijke wet- en regelgeving op het gebied van privacy en gegevensbescherming.

Verder vragen we de volgende kwaliteiten en eigenschappen:

 • Denken in oplossingen;
 • Pragmatische houding;
 • Zelfstandig en verbindend;
 • Jezelf willen blijven ontwikkelen;
 • Analytisch vermogen;
 • Omgevingsbewust;
 • Goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden;
 • Verantwoordelijkheid;
 • Integriteit.

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering.

Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je als Privacy Officer maximaal € 5.009 bruto per maand verdienen (salarisschaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur. Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Je bepaalt zelf wanneer je dit laat uitbetalen.

Deze vacature betreft een fulltime functie van 36 uren uur per week.

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Zelfs als het even tegenzit. Onze organisatie bestaat op dit moment uit twee lagen: 5 directeuren en daaronder 26 teammanagers. Er werken zo’n 1200 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

In deze functie werk je in het team Informatiemanagement en ICT (IM&ICT)

Team IM&ICT

Het team Informatiemanagement en ICT (IM & ICT) bij de gemeente Sittard-Geleen neemt de volledige zorg op het gebied van ICT, Data en integratie, Informatiemanagement, Privacy en Security en Onderzoek en Statistiek uit handen. Het team bestaat uit 57 enthousiaste medewerkers.  

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 11 juni 2023 via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 15 juni 2023 in de middag.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Paul Janssen, adviseur Privacy en Security tel. 0651852115, email: paul.janssen@sittard-geleen.nl.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met  Dan Geelen HR adviseur, tel. 0618876221, e-mail: dan.geelen@sittard-geleen.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, ICT, Juridisch

Vind jij het leuk om de AVG voor iedereen begrijpelijk en toepasbaar te maken? Heb jij zin om samen met andere collega’s binnen Sittard-Geleen, waaronder de Functionaris Gegevensbescherming de A...View more