Open Universiteit Vacatures

Hieronder vind je de nieuwste vacatures die de Open Universiteit, als partner van Baandomein, open heeft staan.

Open universiteit vacatures. De Open Universiteit heeft duidelijke ambities op het gebied van online afstandsonderwijs en onderzoek. Het werkklimaat bij de Open Universiteit is professioneel en resultaatgericht. Het biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor zowel wetenschappelijk als ondersteunend personeel met ambities en talent. De OU vindt de ontwikkeling van haar medewerkers van groot belang en daarom staat de professionele ontwikkeling centraal in het HR-beleid

Het hoofdkantoor van Open Universiteit is gevestigd in Heerlen. In 17 studiecentra in Nederland en België worden tentamens afgenomen en soms begeleidingsbijeenkomsten georganiseerd.
Bij de Open Universiteit studeren ongeveer 15.000 studenten en werken ruim 600 medewerkers.
De Open Universiteit is één van de veertien Nederlandse universiteiten die de VSNU vormen, de vereniging van universiteiten.

WO
limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 7 uur geleden

Teaching & Learning Centrum van de Open Universiteit breidt uit Het Teaching & Learning Centrum van de OU (het Expertisecentrum Onderwijs ECO) houdt de vinger aan de pols bij wat leeft, beweegt en verandert in het hoger onderwijs. ECO is dé partner van de faculteiten bij de invoering en doorontwikkeling van het OU-onderwijs en onderwijs-technologische faciliteiten. Het ondersteunt docenten en draagt op alle mogelijke manieren bij aan hun verdere onderwijskundige professionalisering. Kwaliteitsvol onderwijs wordt weerspiegeld door het samenspel van vakinhoud, didactische strategieën en technologie. Inhoudelijke kennis is in alle faculteiten in ruime mate aanwezig. Door deze samen te brengen met didactische en technologische expertise draagt ECO bij aan de kwaliteit van het OU-onderwijs en aan academisch activerend afstandsonderwijs voor alle studenten.

ECO is actief op drie domeinen: docentprofessionalisering (vb. cursusaanbod), kwaliteitsvolle leeromgeving (vb. onderwijsontwerp) en EdTech (vb. games). We werken steeds vaker in agile themateams, waarin verschillende interne en externe specialisten samen optrekken. Binnen het domein kwaliteitsvolle leeromgeving zijn we op zoek naar een nieuwe collega. Binnen dit domein wordt ondersteund op het vlak van onderwijsontwikkeling, tentaminering, het effectief gebruik van multimedia en kwaliteitszorg. We zoeken met name een collega die ervaring heeft op het vlak van (digitaal) onderwijsontwerp en -ontwikkeling.

Onderwijsadviseur (0,8-1,0 fte)

0,8-1,0 fte voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Vacaturenummer: ECO/24066

Bij het Expertisecentrum Onderwijs (ECO) speel je een cruciale rol in de innovatie en verbetering van ons afstandsonderwijs. Actief ondersteun en adviseer je (teams van) docenten bij het ontwerp en de ontwikkeling van cursussen, met speciale aandacht voor thema’s uit het OU-onderwijsmodel zoals activering, hybride onderwijs, community-vorming en feedback. Je betrokkenheid strekt zich ook uit tot uiteenlopende onderwijsinnovatieprojecten, waardoor je werk uitdagend en gevarieerd blijft. Je houdt je dus bezig met:

 • Onderwijsontwikkeling: je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van innovatieve onderwijsproducten en het optimaliseren van bestaande cursussen.
 • Begeleiding: in samenwerking met docententeams verbeter je onderwijsprocessen en -producten.
 • Training: je verzorgt trainingen aan docenten over verschillende facetten van het OU-onderwijs.
 • Projectmanagement: je neemt een actieve rol op je in (agile) projectteams gericht op het vernieuwen van onderwijsmethoden.

Profiel

 • Opleiding: je hebt een relevante masteropleiding afgerond, zoals onderwijswetenschappen, onderwijskunde of opleidings- en onderwijswetenschappen.
 • Ervaring: ervaring in het hoger onderwijs en/of met onlineonderwijs is een pre.
 • Vaardigheden: je brengt bij voorkeur een combinatie van onderwijskundige kennis en technologische vaardigheden mee, met name in digitaal onderwijsontwerp.

Jobgerelateerde competenties

 • Resultaatgerichtheid: je bent gefocust op het bereiken van doelstellingen en het realiseren van (meetbare) impact op het onderwijs en de leerervaring van studenten.
 • Planvaardigheid: je kan je werkzaamheden plannen en prioriteren, zowel op persoonlijk niveau als binnen het team, om deadlines te halen en initiatieven succesvol af te ronden.
 • Communicatievaardigheden: je beschikt over sterke schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden, essentieel voor het effectief overbrengen van ideeën, het adviseren van docententeams en het ondersteunen van het management.
 • Besluitvaardigheid: je neemt weloverwogen beslissingen snel en efficiënt, vooral wanneer projectdeadlines dit vereisen.

Persoonsgebonden competenties

 • Flexibiliteit: je past je gemakkelijk aan bij veranderende omstandigheden, ziet verandering als een kans en bent breed inzetbaar.
 • Klantgerichtheid: je bent sterk in het begrijpen en vervullen van de behoeften van docenten.
 • Innovatief: je staat open voor vernieuwing en levert graag een creatieve bijdrage aan onze onderwijsprojecten.
 • Teamspeler: je werkt effectief samen binnen diverse teams en kunt uitstekend verbinden op alle niveaus binnen de organisatie.
 • Betrokkenheid: je draagt actief ideeën aan, ondersteunt teamdoelstellingen en stelt proactief oplossingen voor bij problemen.
 • Integriteit: je handelt vanuit ethische overwegingen, wat vertrouwen wekt bij collega’s en een positieve werkomgeving bevordert.

Ook als je (nog) niet voldoet aan het gevraagde profiel maar je wordt enthousiast van deze vacature, nodigen we je graag uit om te reageren.

Overige informatie

Arbeidsvoorwaarden: wij bieden een salaris conform schaal 10-11 van de CAO Nederlandse Universiteiten met een maximum van € 5.929,- bruto bij een volledig dienstverband, met uitstekende secundaire voorwaarden, waaronder flexibele werkuren en de mogelijkheid tot hybride werken. Standplaats is Heerlen, waarbij je minimaal twee dagen per week op onze campus aanwezig bent. Als medewerker van de OU kan je gratis OU-cursussen en -opleidingen volgen.

Nog vragen? Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Dorothy Duchatelet, waarnemend directeur ECO, dorothy.duchatelet@ou.nl.

LET OP: het hierboven vermelde e-mailadres is uitsluitend bedoeld voor het inwinnen van nadere informatie over deze vacature. Je wordt dringend verzocht om uitsluitend te solliciteren via het bij ‘Sollicitatieprocedure’ vermelde e-mailadres.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure: enthousiast geworden? Stuur je sollicitatie, inclusief cv en onder vermelding van het vacaturenummer, naar solliciteren@ou.nl. De deadline voor sollicitaties is 3 juni 2024. Selectiegesprekken zijn gepland voor 13 en 20 juni. Deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Reacties van externe kandidaten worden pas in behandeling genomen nadat de procedure met interne kandidaten is afgerond.

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen

De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in negen vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren 17.000 studenten en werken meer dan 850 medewerkers. De OU heeft 16 studiecentra in Nederland en België). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op acht wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieInnovatie, Onderwijs

Teaching & Learning Centrum van de Open Universiteit breidt uit Het Teaching & Learning Centrum van de OU (het Expertisecentrum Onderwijs ECO) houdt de vinger aan de pols bij wat leeft, beweeg...View more

WO
Geplaatst 1 week geleden

Teaching & Learning Centrum van de Open Universiteit breidt uit Het Teaching & Learning Centrum van de OU (het Expertisecentrum Onderwijs ECO) houdt de vinger aan de pols bij wat leeft, beweegt en verandert in het hoger onderwijs. ECO is dé partner van de faculteiten bij de invoering en doorontwikkeling van het OU-onderwijs en onderwijs-technologische faciliteiten. Het ondersteunt docenten en draagt op alle mogelijke manieren bij aan hun verdere onderwijskundige professionalisering. Kwaliteitsvol onderwijs wordt weerspiegeld door het samenspel van vakinhoud, didactische strategieën en technologie. Inhoudelijke kennis is in alle faculteiten in ruime mate aanwezig. Door deze samen te brengen met didactische en technologische expertise draagt ECO bij aan de kwaliteit van het OU-onderwijs en aan academisch activerend afstandsonderwijs voor alle studenten.

ECO is actief op drie domeinen: docentprofessionalisering (vb. cursusaanbod), kwaliteitsvolle leeromgeving (vb. onderwijsontwerp) en EdTech (vb. games). We werken steeds vaker in agile themateams, waarin verschillende interne en externe specialisten samen optrekken. Binnen het domein kwaliteitsvolle leeromgeving zijn we op zoek naar een nieuwe collega. Binnen dit domein wordt ondersteund op het vlak van onderwijsontwikkeling, tentaminering, het effectief gebruik van multimedia en kwaliteitszorg. We zoeken met name een collega die ervaring heeft op het vlak van (digitaal) onderwijsontwerp en -ontwikkeling.

Onderwijsadviseur (0,8-1,0 fte)

0,8-1,0 fte voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Vacaturenummer: ECO/24066

Bij het Expertisecentrum Onderwijs (ECO) speel je een cruciale rol in de innovatie en verbetering van ons afstandsonderwijs. Actief ondersteun en adviseer je (teams van) docenten bij het ontwerp en de ontwikkeling van cursussen, met speciale aandacht voor thema’s uit het OU-onderwijsmodel zoals activering, hybride onderwijs, community-vorming en feedback. Je betrokkenheid strekt zich ook uit tot uiteenlopende onderwijsinnovatieprojecten, waardoor je werk uitdagend en gevarieerd blijft. Je houdt je dus bezig met:

 • Onderwijsontwikkeling: je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van innovatieve onderwijsproducten en het optimaliseren van bestaande cursussen.
 • Begeleiding: in samenwerking met docententeams verbeter je onderwijsprocessen en -producten.
 • Training: je verzorgt trainingen aan docenten over verschillende facetten van het OU-onderwijs.
 • Projectmanagement: je neemt een actieve rol op je in (agile) projectteams gericht op het vernieuwen van onderwijsmethoden.

Profiel

 • Opleiding: je hebt een relevante masteropleiding afgerond, zoals onderwijswetenschappen, onderwijskunde of opleidings- en onderwijswetenschappen.
 • Ervaring: ervaring in het hoger onderwijs en/of met onlineonderwijs is een pre.
 • Vaardigheden: je brengt bij voorkeur een combinatie van onderwijskundige kennis en technologische vaardigheden mee, met name in digitaal onderwijsontwerp.

Jobgerelateerde competenties

 • Resultaatgerichtheid: je bent gefocust op het bereiken van doelstellingen en het realiseren van (meetbare) impact op het onderwijs en de leerervaring van studenten.
 • Planvaardigheid: je kan je werkzaamheden plannen en prioriteren, zowel op persoonlijk niveau als binnen het team, om deadlines te halen en initiatieven succesvol af te ronden.
 • Communicatievaardigheden: je beschikt over sterke schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden, essentieel voor het effectief overbrengen van ideeën, het adviseren van docententeams en het ondersteunen van het management.
 • Besluitvaardigheid: je neemt weloverwogen beslissingen snel en efficiënt, vooral wanneer projectdeadlines dit vereisen.

Persoonsgebonden competenties

 • Flexibiliteit: je past je gemakkelijk aan bij veranderende omstandigheden, ziet verandering als een kans en bent breed inzetbaar.
 • Klantgerichtheid: je bent sterk in het begrijpen en vervullen van de behoeften van docenten.
 • Innovatief: je staat open voor vernieuwing en levert graag een creatieve bijdrage aan onze onderwijsprojecten.
 • Teamspeler: je werkt effectief samen binnen diverse teams en kunt uitstekend verbinden op alle niveaus binnen de organisatie.
 • Betrokkenheid: je draagt actief ideeën aan, ondersteunt teamdoelstellingen en stelt proactief oplossingen voor bij problemen.
 • Integriteit: je handelt vanuit ethische overwegingen, wat vertrouwen wekt bij collega’s en een positieve werkomgeving bevordert.

Ook als je (nog) niet voldoet aan het gevraagde profiel maar je wordt enthousiast van deze vacature, nodigen we je graag uit om te reageren.

Overige informatie

Arbeidsvoorwaarden: wij bieden een salaris conform schaal 10-11 van de CAO Nederlandse Universiteiten met een maximum van € 5.929,- bruto bij een volledig dienstverband, met uitstekende secundaire voorwaarden, waaronder flexibele werkuren en de mogelijkheid tot hybride werken. Standplaats is Heerlen, waarbij je minimaal twee dagen per week op onze campus aanwezig bent. Als medewerker van de OU kan je gratis OU-cursussen en -opleidingen volgen.

Nog vragen? Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Dorothy Duchatelet, waarnemend directeur ECO, dorothy.duchatelet@ou.nl.

LET OP: het hierboven vermelde e-mailadres is uitsluitend bedoeld voor het inwinnen van nadere informatie over deze vacature. Je wordt dringend verzocht om uitsluitend te solliciteren via het bij ‘Sollicitatieprocedure’ vermelde e-mailadres.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure: enthousiast geworden? Stuur je sollicitatie, inclusief cv en onder vermelding van het vacaturenummer, naar solliciteren@ou.nl. De deadline voor sollicitaties is 3 juni 2024. Selectiegesprekken zijn gepland voor 13 en 20 juni. Deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Reacties van externe kandidaten worden pas in behandeling genomen nadat de procedure met interne kandidaten is afgerond.

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen

De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in negen vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren 17.000 studenten en werken meer dan 850 medewerkers. De OU heeft 16 studiecentra in Nederland en België). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op acht wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs

Teaching & Learning Centrum van de Open Universiteit breidt uit Het Teaching & Learning Centrum van de OU (het Expertisecentrum Onderwijs ECO) houdt de vinger aan de pols bij wat leeft, beweeg...View more