Onderwijs Vacatures

Hieronder vind je de nieuwste onderwijs vacatures die de partners van Baandomein open hebben staan.

Ga je ook solliciteren op één van de onderwijs Vacatures in Limburg?

HBO
limburg, Noord Limburg, Panningen
Geplaatst 4 dagen geleden

Wil jij het verschil maken in het onderwijs?

Werken bij onze stichting is betekenisvol werk. Je draagt bij aan de ontwikkeling van jongeren. Wij bereiden hen voor op een toekomstige plek in de maatschappij en laten ze hun eigen talenten ontdekken.  Met positieve aandacht helpen wij onze leerlingen groeien!

Adviseur Mensen en Organisatie (Nr. 13992)

Functie informatie

Start dienstverband01-05-2024
Sluitingstijd11-03-2024
Soort dienstverbandTijdelijk met uitzicht op vast
School / LocatieOndersteunende diensten
PlaatsPanningen
Totaal FTE0,5000
SchaalSchaal 10
SalarisindicatieMinimaal € 3031 en maximaal €5030,- bruto bij een full time dienstverband

Wij zoeken

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO):
Elke schooldag verzorgen ruim 2.900 professionals voor ruim 23.500 jonge mensen onderwijs op een van de 25 scholen van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO). LVO is een onderwijsorganisatie met scholen voor voortgezet onderwijs verspreid over heel Limburg. Op onze scholen ontdekt en ontwikkelt de leerling in een veilige omgeving zijn talenten, onder begeleiding van deskundige docenten. Betrokken mensen die stáán voor onderwijskwaliteit en de ambitie hebben om ervoor te zorgen dat elke leerling een geweldige onderwijstijd heeft op school. LVO heeft de ambitie om te zorgen voor: “het best denkbare onderwijs voor onze leerlingen”.

Buurt college Agora Maas

Iedere leerling leert op zijn eigen manier. Op Buurtcollege Agora Maas en Peel behandelen we daarom iedereen ongelijk, waardoor we iedereen juíst gelijk behandelen. Iedere leerling heeft bij ons een zelfontworpen werkplek, zodat je altijd kunt werken op een plek die voor jou goed voelt. Wij werken met kleinschalige coachgroepen waarbij een coach een groep van maximaal 15 leerlingen stimuleert, inspireert en feedback geeft. De coach kent hierdoor iedere leerling door en door.
Bij Buurtcollege Agora Maas en Peel leren leerlingen zowel óver als mét de omgeving. Op deze manier komen kennis en ervaringen samen en leren leerlingen binnen de wetenschappelijke, de maatschappelijke, de artistieke, de spirituele en de sociaal-ethische wereld die hoort bij Agora. Op onze school doen leerlingen eindexamen voor vmbo-(g)t, havo of vwo.

Ondersteunende diensten
Medewerkers van de ondersteunende diensten hebben expertise op verschillende vakgebieden. Ruim 100 collega’s faciliteren de scholen en het college van bestuur op deze vakgebieden. Als medewerker van de ondersteunende diensten blijf je voortdurend leren en je verder ontwikkelen; je denkt mee met de scholen en maakt het mogelijk dat docenten en leerlingen maximaal bezig zijn met het best denkbare onderwijs. Hoe? Door advies en service te bieden passend bij de scholen en door interdisciplinair samen te werken, een professionele houding en ontwikkelingsgerichte dienstverlening.

Voor de twee LVO-scholen, het Bouwens van der Boijecollege en het Buurtcollege Agora Maas en Peel in de regio Helden-Panningen, zijn we op zoek naar een adviseur Mensen & Organisatie

De vacature is ontstaan ten gevolge van het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van één van onze adviseurs M&O.

Team Mensen & Organisatie
Collega’s van het team Mensen & Organisatie (M&O) maken onderdeel uit van de Ondersteunende Diensten. In totaal zijn er een 40-tal medewerkers werkzaam binnen: het Team PSA, Adviseurs M&O, Beleidsadviseurs M&O en Medewerkers M&O. Gewerkt wordt vanuit het bestuursbureau in Sittard (Team Personeels- en Salarisadministratie én Beleidsadviseurs) of vanuit één of meerdere scholen (Adviseurs M&O en Medewerkers M&O). Leidinggevende is de manager M&O.

Wat ga je doen:
Als flexibele sparringpartner adviseer jij op locatie de rectoren en leidinggevenden van jouw LVO-scholen bij een uiteenlopend aantal onderwerpen. Samen met de Adviseur Financiën, jouw evenknie met wie je een hecht duo vormt, lever je een bijdrage aan o.a. rapportages, formatieplannen en de begrotingen van de scholen. Met de medewerkers M&O waarover iedere school beschikt coördineer je de bijdrage vanuit M&O. Geregeld onderhoud je contact met de collega's binnen de afdeling M&O en je rapporteert aan de manager M&O.

Jouw werkzaamheden bestaan o.a. uit het:
• Adviseren over vraagstukken op de scholen zoals strategische personeelsontwikkeling, in-door-uitstroom, duurzame inzetbaarheid, opleiding en ontwikkeling, formatieplanning en andere relevante thema’s;
• Coachen en begeleiden van (nieuwe) leidinggevenden op het gebied van mensen en organisatie
• adviseren over, en verschillende scenario’s voorleggen bij, complexe personele of organisatorische casuïstiek;
• Vertalen van overkoepelende beleidsthema’s naar schoolniveau en meewerken aan het implementeren daarvan.

Wij vragen

Jouw Persoonlijkheid:
Als Adviseur M&O heb je een integrale visie en een frisse, eigentijdse blik op het gebied van mensen en organisatie. Daarbij neem je ook bedrijfskundige en financiële zaken in ogenschouw. Je staat stevig in je schoenen en geeft op professionele en zakelijke wijze invulling aan je werkzaamheden. Je kunt goed schakelen tussen de diverse aandachtgebieden en weet je aandacht goed te verdelen tussen de scholen. Verder ben je gericht op samenwerking en ontwikkeling van mensen. Naast een kritische en onafhankelijke houding straal je ook plezier en energie uit. Met humor weet je zaken te relativeren en verder te brengen.

Om in deze aantrekkelijke positie te voldoen aan de verwachtingen verwachten wij dat kandidaten beschikken over tenminste een afgeronde opleiding op HBO-niveau, bijvoorbeeld People & Business Management of Personeelsmanagement, en aangevuld met ten minste 5 jaar relevante werkervaring in generieke rol als HR adviseur. Het is een pré als je extra kennis hebt opgedaan op het gebied van arbeidsrecht en/of inhoudelijke personele thema’s.

Functie specifieke eigenschappen:
• Onafhankelijk, Adviesvaardig;
• Verbindend vermogen
• Gericht op samenwerking en ontwikkeling van mensen;
• Communicatief vaardig in woord en geschrift;
• Professioneel, kritisch en opbouwend;

Wat biedt Stichting LVO?
Alles wat je maar van een stevige en zelfstandige M&O positie mag verwachten: Ertoe doen en bijdragen aan het best denkbare onderwijs voor de leerlingen! Bij een organisatie met een voorname positie in de samenleving. De functie is ingeschaald in salarisschaal 10 van de CAO-VO. Verder is er een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden en een uitstekende pensioenregeling.

Wij bieden

een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden binnen een prettige werkomgeving:

 • een goed salaris, 8% vakantiegeld én een 13e maand
 • 12 weken vakantieverlof per jaar
 • een persoonlijkbudget, van 90 uren per jaar (op fulltime basis) voor het vergroten van de werkbalans
 • de mogelijkheid om fiscaal voordelig een fiets, tablet, telefoon of fitnessabonnement te kopen
 • volledige vergoeding van de premie voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen met je professionaliseringsbudget
 • Een werkplek op één van onze mooie scholen, wat wil je nog meer?

Geïnteresseerd?

Interesse? Voor meer informatie over de positie of de procedure kun je contact opnemen met Roger Meijerink 06- 22 64 97 38 (manager M&O) respectievelijk Ria Huys 06-34372819 (adviseur M&O).
Wil je direct reageren dan zien we jouw CV met een korte motivatie graag tegemoet. Dat kan heel eenvoudig via de knop “Solliciteren”.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieHuman resources, Onderwijs

Wil jij het verschil maken in het onderwijs? Werken bij onze stichting is betekenisvol werk. Je draagt bij aan de ontwikkeling van jongeren. Wij bereiden hen voor op een toekomstige plek in de maatsch...View more

WO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 6 dagen geleden

Jouw ervaring in de logopedie en onderzoek in combinatie met jouw talent om het beste uit de student te halen.

Je hebt ambitie om samen met het team van de Academie voor Logopedie de logopedist van de toekomst op te leiden en voor te bereiden op een carrière als innovatieve en kritische professional en deze rol te combineren met praktijkgericht onderzoek naar Logopedisch gerelateerde onderwerpen.

Daarom voel jij je thuis bij Zuyd – academie voor logopedie

Deel uitmaken van een klein, dynamisch docenten/onderzoeksteam, met oog voor professionaliteit, maar ook voor gezelligheid. Als jij energie krijgt van het begeleiden, inspireren en enthousiasmeren van een nieuwe generatie zorgprofessionals en van het uitvoeren van onderzoek, dan hoor je thuis bij Zuyd. Je draagt bij aan het ontwikkelen van een authentieke leer- en werkomgeving, waarbij de student centraal staat. Het doel is enerzijds dat de student straks optimaal kan participeren in het werkveld en/of klaar is om de uitdagingen binnen de zorg blijvend het hoofd te bieden en anderzijds van betekenis te zijn bij praktijkgerichte onderzoeksvragen.

Maak kennis met je team

Als docent-onderzoeker word je onderdeel van zowel het docenten- als het onderzoeksteam binnen de academie voor logopedie. Samen draag je zorg voor het ontwikkelen, uitvoeren én actueel houden van het onderwijs conform onze onderwijsvisie en ons merkverhaal `Wij zijn LOGO (Leiderschap Openheid Gedrevenheid en Optimisme)`. Dat doe je in verschillende rollen en door de bril van interprofessioneel samenwerken. Het zelf willen blijven ontwikkelen als professional is hierin een verbindende factor. Want alleen als je zelf blijft groeien, kun je de toekomstige generatie zorgprofessionals helpen dat ook te doen.

Waarom jij in het team past

Wat jij meebrengt is de motivatie en drive om studenten te coachen en inspireren in hun zoektocht naar kennis en de toepassing daarvan in de praktijk. Je bent breed georiënteerd binnen het vakgebied logopedie. Idealiter op het gebied van spraak-taal en/of lees- en schrijfproblemen en/of op het gebied van communicatie (eigen stem en spraak, presentatie). Je bent bekend met logopedisch relevant onderzoek. Je hebt minimaal een afgeronde Bachelor opleiding logopedie en een aanvullende Master. Ideaal is als je ervaring uit de praktijk meebrengt, om het onderwijs met actuele en authentieke voorbeelden te kunnen verrijken. Daarnaast kun je makkelijk wisselen tussen de rol van leerprocesbegeleider en vakexpert en blijf jij jezelf ontwikkelen als kritisch professional. Je bent een teamspeler en hebt een open persoonlijkheid die op een respectvolle manier feedback kan geven en ontvangen. Kortom zijn wij op zoek naar een sprankelende persoonlijkheid die met passie het vak als logopedist uitdraagt.

Wat ga jij zoal doen?

Je gaat zelfstandig lessen en trainingen verzorgen op bovengenoemde thema’s en begeleidt studenten in hun leerproces op stage en/of binnen verschillende projecten in samenwerking met het werkveld (leerbedrijf). Je begeleidt studenten bij hun afstudeeronderzoek en bent daarnaast vanuit het lectoraat betrokken bij diverse onderzoeksprojecten. Hierbij bereid je onderzoek voor, voert zelf onderzoek uit in samenwerking met het werkveld en analyseert onderzoeksdata. Je takenpakket zal een mooie mix zijn van onderwijs en onderzoek.

Werken bij Zuyd en dan?

Het betreft een tijdelijke functie, met een omvang van minimaal 0,6 fte tot maximaal 0,8 fte. De exacte omvang is afhankelijk van jouw beschikbaarheid en jouw inzetbaarheid wat betreft taken. Op dinsdag vinden onze overlegmomenten plaats. Deze dag zou je dus zeker beschikbaar moeten zijn. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring in het onderzoek en onderwijs, maar maximaal schaal 11, cao-hbo. Dat betekent een bedrag van maximaal € 5.936,77 bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling. Met daar bovenop een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, een ruim aantal vakantiedagen, professionaliseringsuren en een compleet vitaliteitsaanbod.

Meer informatie? Vragen?

We zijn benieuwd! Voor je gaat solliciteren nog even overleggen? Geen probleem. Neem gerust contact op met: Peggy Lambriex, Opleidingsmanager (peggy.lambriex@zuyd.nl) of Ruth Dalemans, Lector (Ruth.dalemans@zuyd.nl).

Herken jij jezelf in deze vacature?

Reageer dan eenvoudig via deze link. Of ken je iemand die deze vacature op het lijf is geschreven? Tip diegene dan. Alvast bedankt.

Wacht niet te lang!

We sluiten deze vacature op 10 maart 2024, dus we zien jouw sollicitatie graag voor die datum tegemoet. Je kunt erop rekenen dat we uiterlijk 13 maart 2024 een reactie geven of jij wordt uitgenodigd voor een gesprek. De gesprekken zijn gepland op dinsdag 19 maart tussen 13.30-16.00 en donderdag 21 maart tussen 11.30- 16.00 op de locatie in Heerlen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs, Onderzoek, Zorg

Jouw ervaring in de logopedie en onderzoek in combinatie met jouw talent om het beste uit de student te halen. Je hebt ambitie om samen met het team van de Academie voor Logopedie de logopedist van de...View more

HBO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 6 dagen geleden

Wil jij vanuit een intrinsieke motivatie met en voor jongeren werken? Ben jij iemand die in staat is om, om te gaan met weerstand? Ben jij die echte volhouder die dat stapje extra zet en ben jij degene die jongeren kan motiveren en aan je kan binden?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Wie ben jij?

 • Je bent een consulent die gericht is op samenwerking en die het belang van de jeugdige altijd voorop stelt. Je werkt samen met jongeren, ouders en veel verschillende ketenpartners.
 • Je zult diplomatiek moeten kunnen optreden, maar ook stevig de regie moeten pakken als het nodig is.
 • Je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken en bent ook in staat om een goed dossier te vormen over jouw zaken. Kennis van het onderwijs en/of de sociale kaart van Parkstad is een pré.
 • Je hebt een HBO-opleiding of je kunt laten zien dat je door ervaring en opleidingen een HBO-denk- en werkniveau hebt.

Wat ga je doen?

 • Je wordt ingezet bij het cluster Doorstroompunt (voorheen RMC) waarbij het accent van deze functie ligt op de groep jongeren met een grote afstand tot onderwijs en/of arbeidsmarkt;
 • Je brengt samen met collega’s de doelgroep Voortijdig Schoolverlaten beter in beeld en onderzoekt de behoefte van de jongere. Je speelt een intermediaire rol bij het vinden van een hernieuwd onderwijstraject. Indien dit niet mogelijk is dan kijk je naar een arbeids-en/of hulp-verleningstraject voor deze jongeren met (meervoudige) problematiek. Het doel is dat zoveel mogelijk jongeren met een startkwalificatie het onderwijs verlaten, een duurzame baan of de meest passende plek in de samenleving kunnen krijgen;
 • Je werkt op een proactieve en outreachende manier, o.a. door het doen van huisbezoeken en het bijwonen of organiseren van knooppunt-overleggen;
 • Je participeert in diverse netwerken van o.a. onderwijsorganisaties, hulpverlening, strafrecht en jeugdzorg.

Jouw Team Voortijdig Schoolverlaten

Team Voortijdig Schoolverlaten is verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van de leerplichtwet en de regelgeving omtrent voortijdig schoolverlaters. Er werken plusminus 30 medewerkers.

Het is een terrein waarop intensief wordt samengewerkt met ketenpartners op het gebied van onderwijs, zorg, arbeidsmarkt en handhaving. Het team is onderdeel van de gemeente Heerlen, maar is werkzaam voor de Parkstadgemeentes.

Werken voor de gemeente Heerlen is bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. We werken vastberaden en met overtuiging aan grote en boeiende opgaven die onze stad toekomstbestendig maken. Heerlen verlegt grenzen, verkent nieuwe horizonten en wij leren van, en bouwen trots voort op het verleden. En met die lessen uit het

verleden pakken we door om beter verder te gaan naar morgen. In Heerlen borrelt het van de ideeën en initiatieven en pakken we uitdagingen aan. Als stad met zo’n 90.000 inwoners vervullen we de centrumfunctie voor de regio Parkstad Limburg. Alles wat we doen draagt bij aan één gezamenlijk doel: Heerlen een nog fijnere plek maken om te wonen, werken en leven!

Ook onze organisatie is volop in ontwikkeling. Samen met meer dan 1.000 collega’s werken we aan Heerlen van Morgen. Een organisatie met heldere doelen voor ogen: op basis van openheid en vertrouwen efficiënt samenwerken aan een toekomstbestendig Heerlen. Een manier van werken waarbij collegialiteit, creativiteit en curiositeit matchen met onze taken. Een organisatie waar de wensen, ideeën en gedachten van de inwoners en ondernemers centraal staan in ons handelen. Kies je voor Heerlen? Dan steken we samen de handen uit de mouwen en werken we aan een duurzame, leefbare stad én organisatie.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Wij bieden een interessante, tijdelijke functie voor de duur van 2 jaar voor maximaal 36 uren per week.

De functie is ingeschaald in schaal 9 met een bruto maandsalaris van minimaal € 3.317,- en maximaal € 4.752,- (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Het is mogelijk om 40 uur te werken en 36 uur uitbetaald te krijgen. Daarmee bouw je wekelijks 4 uur extra vrije tijd (ADV) op.

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt (Vitknip) die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Meebouwen aan het Heerlen van Morgen?

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Stuur dan jouw cv en motivatie t.a.v. Jacqueline Janssen (teammanager) onder vermelding van vacaturenummer 24020 naar a.hoyer@heerlen.nl. Je kunt solliciteren tot en met 11 maart 2024.

Voor meer informatie kun je terecht bij Yvonne Driessen (adviseur Leerplicht/Doorstroompunt), telefoonnummer 045 -560 58 95. Voor vragen over de procedure, tijdelijkheid van de functie of de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Gerjo Gillissen via g.gillissen@heerlen.nl.

Houd alvast 18 maart 2024 vanaf 13.00 uur vrij in je agenda; dan hebben wij de sollicitatiegesprekken.

Voor deze functie wordt intern én extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieConsultancy, Gemeente, Juridisch, Onderwijs

Wil jij vanuit een intrinsieke motivatie met en voor jongeren werken? Ben jij iemand die in staat is om, om te gaan met weerstand? Ben jij die echte volhouder die dat stapje extra zet en ben jij degen...View more

HBO
Heerlen, limburg, Maastricht, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 3 weken geleden

Altijd al kennis willen maken met het beroepsonderwijs?

In verband met uitbreiding zoeken de ICT opleidingen per direct een enthousiaste coachende docent ICT voor 1,0 fte die zijn/haar kunde en professionaliteit graag aan anderen zou willen overdragen. Het betreft een (tijdelijke) functie met spoedige indiensttreding voor lopende het schooljaar 2023-2024. Locatie: Heerlen / Maastricht / Sittard.

Het VISTA college is het Regionale Opleidingscentra van Zuid-Limburg met diverse locaties in onder meer Heerlen, Maastricht en Sittard. Het VISTA college is de grootste aanbieder van beroepsonderwijs waarbij de kwaliteit van het onderwijs, het vernieuwen en het samenwerken met het bedrijfsleven voorop staan. Vernieuwen maar toch jezelf blijven in het onderwijs. Ga jij deze uitdaging aan?

ICT opleidingen VISTA college

De ICT opleidingen zijn in 2019 gestart met Challenge Based Learning, een vernieuwde onderwijsvisie waarin gepersonaliseerd leren en een eigentijds curriculum centraal staat. De student wordt beter voorbereid op de toekomst die hij/zij tegemoet gaat.

Ons onderwijs wordt op basis van challenges vormgegeven en wordt niet meer uitsluitend in de schoolomgeving uitgevoerd. De co-creatie met het bedrijfsleven is een belangrijk onderdeel van onze visie.

Het begeleiden van de student in het professioneel volbrengen van challenges verlangt van de coach naast pedagogisch en didactische kwaliteiten ook vakkennis en een gezonde dosis geduld. Het overbrengen van kennis zoals dat in een traditionele docentenrol vorm wordt gegeven verdwijnt naar de achtergrond. Een ander focusgebied ligt in het zoeken van de verbinding met het bedrijfsleven en het onderhouden van de contacten. Samen met hen ontwikkelen wij ons onderwijs.

Wij zoeken een collega die deze vernieuwde manier van lesgeven als een positieve uitdaging tegemoet ziet en samen met de student de ontwikkelingen in de ICT volgt en eigen maakt. Ervaring in het bedrijfsleven is een pré.

De functie

Jij staat momenteel nog met je voeten in de klei, met andere woorden jij bent een hands on expert in één of meerdere van de volgende werkvelden: Software Development, Software Enginering, Software design op het gebied van Front-end of Back-end of op het gebied van ICT-beheer, Cloud-diensten en Security. Je bent in het kader van projectmatig werken breed inzetbaar. Je bent bekend met persoonlijke leiderschapsrollen en methodische werkprocessen en jij voelt je prettig in deze nieuwe rol van een coachende docent (in opleiding).

Binnen de ICT opleidingen wordt je ingezet op onze locaties te Heerlen, Maastricht en Sittard als coachende docent LB, studie loopbaan begeleider, project- en stagebegeleider. Je draagt zorg voor het onderwijsconcept en levert actief een bijdrage aan de ontwikkeling en vernieuwing van het onderwijs. Samen met je collegae een bijdrage leveren aan open en toegankelijk onderwijs voor iedereen.

Het profiel

 • Je hebt je HBO afgerond én beschikt over de didactische bevoegdheid of de bereidheid deze bevoegdheden te halen, om als coachende docent ICT te functioneren in het MBO;
 • Je hebt actuele ervaring in de praktische uitvoering in een of meerdere van de volgende werkvelden: Software Development, Software Enginering, Software design op het gebied van Front-end of Back-end of op het gebied van ICT-beheer, Cloud-diensten en Security;
 • Je communicatieve vaardigheden zijn zeer goed;
 • Je bent pedagogisch, vakinhoudelijk en didactisch competent;
 • Je bent ontwikkelingsgericht en hebt een proactieve en ondernemende houding;
 • Je hebt geen negen tot vijf mentaliteit;

NB: Ook gegadigden met een MBO-opleiding en brede ervaring, die bereid zijn de aanvullende opleidingen af te ronden worden uitgenodigd om te solliciteren.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt tussen € 3.431,00 tot max € 5.078,00 bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal LB. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Je stuurt ons je sollicitatie door vóór 01 maart a.s. het formulier in te vullen dat bereikt via www.werkenbijvista.nl bij de betreffende vacature.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met één van onderstaande opleidingsmanagers:

Heb je vragen over de procedure neem dan contact op met Cindy Pinckaers (Senior Consulent P&O), per telefoon 06 – 11093171 of per mail: c.pinckaers@vistacollege.nl

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Je hoort snel van ons!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieICT, Onderwijs

Altijd al kennis willen maken met het beroepsonderwijs? In verband met uitbreiding zoeken de ICT opleidingen per direct een enthousiaste coachende docent ICT voor 1,0 fte die zijn/haar kunde en profes...View more

HBO, LBO, MBO, VMBO, WO
limburg, Maastricht
Geplaatst 5 maanden geleden

Een overzicht van de vacatures in Maastricht van de leden van Baandomein

WO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
Ben jij een ervaren vastgoedjurist met een passie voor het publieke domein? Dan maken we graag op een informele manier kennis met jou tijdens onze Meet & Greet op woensdag 6 maart. Aanmelden kan via debby.schols@maastricht.nl. Een Meet & Greet niet jouw cup of tea? Gewoon solliciteren mag ook!

In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier.

Als vastgoedjurist bij de Gemeente Maastricht ben je verantwoordelijk voor het adviseren over en begeleiden van vastgoedgerelateerde zaken voor zowel projectmatige als individuele vastgoedactiviteiten binnen de gemeente. Je bent de juridische rechterhand van projectleiders en gebiedsmanagers die aan de lat staan voor verschillende integrale gebiedsontwikkelingen en ontwikkel-/en transformatieopgaves. De grote ontwikkelingen van Maastricht staan beschreven in de Omgevingsvisie Maastricht 2040. Denk hierbij aan bekende projecten als Sphinxkwartier/Belvédère, de Groene Loper, de stationsomgeving en Maastricht Health Campus/ Randwyck-Noord.

Je adviseert en ondersteunt op het gebied van vastgoedrecht in de breedste zin van het woord binnen het werkgebied van verschillende organisatieonderdelen binnen het fysieke domein. Als vastgoedjurist maak je onderdeel uit van het Team Advies & Informatie dat bestaat uit 16 medewerkers. Het team valt onder de afdeling Vastgoed en werkt voor diverse gemeentelijke opdrachtgevers. Advies & Informatie verzorgt de geo-informatie en ondersteunt en adviseert in fysieke programma’s, projecten en de begrotingsopgaves in alle fasen op het gebied van plan- en vastgoedeconomie, vastgoedjuridica, verwervingen, uitgifte en grond- en vastgoedbeleid.

Wat ga je doen?
 • Opstellen, beoordelen en beheren van (anterieure) exploitatie-, en koop/verkoop/erfpachtovereenkomsten en andere overige privaatrechtelijke overeenkomsten en besluitvormingsstukken.
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren van collega’s en bestuur op diverse rechtsgebieden, zowel privaat- als publiekrechtelijk (ondernemingsrecht, fiscaal recht, aanbestedingsrecht, mededingingsrecht, algemene wet bestuursrecht).
 • Uitvoering geven aan en implementeren van de Omgevingswet (kostenverhaal, voorkeursrecht, onteigening), Aanbestedingswetgeving, Wet Markt en Overheid, Didam-arrest, huurrecht en overig Vastgoedrecht.
 • Strategisch onderhandelen over vastgoed gerelateerde kwesties met diverse stakeholders.
 • Behandeling van WOO-verzoeken, inclusief procesvertegenwoordiging in bestuursrechtelijke zaken, zover deze betrekking hebben op het beleidsveld Vastgoed en Projecten.
 • Samenwerken met interne en externe belanghebbenden, waaronder projectontwikkelaars, advocaten en andere overheidsinstanties.
 • Op de hoogte blijven van relevante wet- en regelgeving en deze kennis toepassen in de praktijk.

Wat vragen wij?
 • Afgeronde universitaire opleiding op het gebied van Nederlands recht, bij voorkeur met specialisatie in privaatrecht / vastgoedrecht.
 • Minimaal 5 jaar ervaring als vastgoedjurist, bij voorkeur binnen de publieke sector.
 • Een of meer afgeronde aanvullende cursussen/opleidingen op het gebied van vastgoedrecht.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om complexe juridische vraagstukken helder uit te leggen.
 • Teamspeler met een proactieve en resultaatgerichte houding.
 • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Wat bieden wij?
 • Een uitdagende en afwisselende functie binnen een dynamische organisatie.
 • Een leuk en enthousiast team om mee samen te werken en te sparren.
 • Een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen.
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring met eindschaal 12 (€5.008 – €6.777) op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast hebben we voor jou een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:
 • opname in het ABP-pensioenfonds;
 • een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop je salaris (in dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering opgenomen), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals extra verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie;
 • mogelijkheid tot opbouw van ADV.

Ben je enthousiast?
Reageer dan voor 13 maart via de button en stuur je motivatie en cv op. De eerste kennismaking vindt plaats op 18 maart tussen 12:00 - 17:00 uur, noteer die datum alvast in agenda. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Debby Schols, Teammanager Advies & Informatie via 06-52086332 / debby.schols@maastricht.nl.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Juridisch

Ben jij een ervaren vastgoedjurist met een passie voor het publieke domein? Dan maken we graag op een informele manier kennis met jou tijdens onze Meet & Greet op woensdag 6 maart. Aanmelden kan v...View more

WO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
De economische visie Maastricht 2040 dient als een denkrichting op weg naar het Maastricht van morgen: wat vinden we belangrijk voor de economie van de stad en welke uitgangspunten hanteren we hierbij en wat zijn de te verwachten effecten. Het is een toekomstbeeld dat ons helpt bij het maken van keuzes en het anticiperen op maatschappelijke ontwikkelingen. Deze visie is bedoeld als een ambitie die iedereen in deze stad moet inspireren en helpen om Maastricht in de toekomst ook economisch gezond te houden.

De visie kent drie speerpunten waarlangs de gemeente werkt aan de economie en de brede welvaart van de stad: de binnenstad, kennis, innovatie en vakmanschap (incl.de Health Campus) en het vestigingsklimaat (ondernemersklimaat, arbeidsmarkt en ruimte om te ondernemen).

Het team Economie & Cultuur ontwikkelt in dit kader onder andere het economisch beleid en stimuleert en versterkt het economische klimaat in de stad. De beleidsmedewerkers zorgen voor de vertaling van gemeentelijk beleid in economische beleid, concrete plannen en projecten. Dat doen we samen met een groot aantal externe partners, maar ook intern in nauw samenspel met collega-afdelingen van de gemeente, zoals van Cultuur, Sociaal, Onderwijs, Vastgoed, Veiligheid en Leefbaarheid en Ruimte In dit kader zijn wij voor het cluster economie op zoek naar een beleidsmedewerker economie.

Jij bent iemand, die:
 • balans weet te vinden tussen idealen en politieke opgaves;
 • inhoudelijk waarde kan toevoegen in een team van deskundige en gedreven professionals;
 • kansen ziet in moeilijke situaties;

Kortom, Iemand die met hart en hoofd meebouwt aan een optimaal economisch klimaat in onze mooie stad!
 • Je maakt deel uit van het team Economie
 • Je bent ambtelijk portefeuillehouder van diverse economische dossiers;
 • Je levert een bijdrage aan en adviseert over de ontwikkeling van beleidskaders, bijvoorbeeld voor de binnenstad en de Maastrichtse nachtvisie;
 • Je adviseert en inspireert het management en bestuur over de concrete toepassing van deze beleidskaders;
 • Je bent accountmanager binnenstad en detailhandel en werkt samen met partners in de binnenstad (centrummanagementorganisatie en ondernemersorganisaties).
 • Je bent betrokken bij gebiedsontwikkeling van de binnenstad;
 • Jij kunt de verbinding maken tussen alle wensen, trends en ontwikkelingen in een dynamisch centrumgebied.

Jouw expertise
 • Een verbinder die kan samenwerken en schakelen tussen strategische, tactische en operationele vraagstukken;
 • WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring op het gebeid van economisch beleid voor binnensteden en / of centrummanagement;
 • Een uitgebreid lokaal en bij voorkeur een regionaal of landelijk netwerk in het economische veld;
 • Kennis van ruimtelijke ordeningsaspecten;
 • Sterk in de ontwikkeling van beleid, en het maken van de vertaalslag naar de werkpraktijk;
 • Sterke schrijver; schriftelijk goed afwegingen kunnen verwoorden en adviezen samenstellen;
 • Initiatief, de durf om verantwoordelijkheid te nemen;
 • Zichtbaar in eigen organisatie en bij partners in de binnenstad;
 • Klantgericht, integer en betrouwbaar.

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Het salaris wordt ingepast in schaal 11 (€ 4.211 - € 5.997) afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de CAO-gemeenten.

Ben je enthousiast?
Reageer dan uiterlijk 7 maart 2024 via de button en stuur je motivatie en cv. En reserveer alvast 12 en 14 maart 2024 in je agenda. Dan houden we de 1e en 2e gesprekken.

Eerst meer weten? Dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Monique Mertschuweit, teammanager Economie en Cultuur, tel. 06-2188 4126

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten. Mocht je geen e-mail van ons ontvangen, controleer dan de ongewenste mailbox/spambox. Mogelijk is onze e-mail daar terecht gekomen. Is dit niet het geval neem dan contact op met ons via; vacaturebox.p&o@maastricht.nl

Werken voor Maastricht
In Maastricht werken 1700 collega’s, 125.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond.

Kleine en grote bedrijven vinden hun ideale plek in de stad. Een stad van ‘leven en laten leven’, maar ook van zorgen voor elkaar. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen.

De gemeente Maastricht streeft ernaar een wendbare, integraal werkende en resultaatgerichte organisatie te zijn, die flexibel inspeelt op kansen en ontwikkelingen in onze omgeving. We stimuleren en bieden ruimte voor creativiteit en initiatief en helpen elkaar autonomer te werken. De gemeente Maastricht heeft aandacht voor haar medewerkers en voor hun persoonlijke en professionele behoeften, wensen en drijfveren, ongeacht de levensfase. Een organisatie die een gezond, veilig en aantrekkelijk werkklimaat biedt voor iedereen.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieBeleid, Gemeente

De economische visie Maastricht 2040 dient als een denkrichting op weg naar het Maastricht van morgen: wat vinden we belangrijk voor de economie van de stad en welke uitgangspunten hanteren we hierbij...View more

HBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier.

Je werkweek in beeld
Als consulent Jeugd onderzoek je wat de jeugdige en/of de opvoeders nodig hebben bij opgroei- en/of opvoedingsvraagstukken. Bij het uitvoeren van je taak ga je uit van de benadering van positieve gezondheid waarbij je de focus legt op veerkracht en de eigen regie van de jeugdige en/of de opvoeders.

Je ondersteunt en adviseert de jeugdige en/of opvoeder(s) in het traject naar (intensievere) vormen van behandeling of begeleiding. Hierbij kan het ook gaan om zorg die ingezet wordt bij problemen die buiten de directe opvoedingsrelatie liggen en die op de opvoeding van invloed (kunnen) zijn. De samenwerking met de opvoeder(s) en jeugdige staat voorop waarbij je uitgaat van de eigen verantwoordelijkheid en de eigen kracht van de gezaghebbende/opvoeder(s) en jeugdige.

Je brengt de hulpverlening op gang, neemt stelling en voert de benodigde acties uit. Daar waar de veiligheid van de jeugdige in het geding is en geen overeenstemming (meer) is, wordt aan de Raad voor de Kinderbescherming gevraagd onafhankelijk onderzoek te doen en een advies uit te brengen aan de kinderrechter.

Je voert reguliere en intensieve procesregie bij de inzet van zorg en bent hierin kostenbewust. Je bent verantwoordelijk voor je eigen caseload en wordt inhoudelijk ondersteunt door de gedragswetenschappers

Je maakt actief gebruik van samenwerking in de keten; zoals scholen, kinderopvang, voorliggend veld (als bijvoorbeeld Trajekt of de POH), andere collega’s binnen sociaal domein (bijvoorbeeld WMO en leerplicht). Op deze manier bouw en onderhoudt je ook je netwerk in de keten.

Jouw expertise
 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding (bij voorkeur Pedagogiek, MWD, Social Work, SPH);
 • Je hebt een registratie SKJ;
 • Je hebt kennis van de uitgangspunten van de Jeugdwet;
 • Je beschikt over specifieke kennis en werkervaring op het gebied van procesmanagement, triage hulpverlening en crisissituaties;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen schaal 9 (€ 3317 - € 4752), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring.

Ben je enthousiast?
Reageer dan voor datum via de button en stuur je motivatie en cv. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Marjolein Nicolaes (teammanager Team Jeugd), 0631 951 185 of e-mail marjolein.nicolaes@maastricht.nl.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Welzijn

In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Je werkweek in beeld Als co...View more

WO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 2 weken geleden
In Maastricht werken bijna 1.900 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Een stad van ‘leven en laten leven’, maar ook van zorgen voor elkaar. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen. De gemeente Maastricht streeft ernaar een opgavegerichte en resultaatgerichte organisatie te zijn, die flexibel inspeelt op kansen en ontwikkelingen in de omgeving. De gemeente Maastricht heeft aandacht voor haar medewerkers en voor hun persoonlijke en professionele behoeften, wensen en drijfveren, ongeacht de levensfase. Een organisatie die een gezond, veilig en aantrekkelijk werkklimaat biedt voor iedereen.

De afdeling concerncontrol in de gemeente Maastricht
De politiek en het bestuur stellen hoge eisen aan de kwaliteit van stuur- en verantwoordingsinformatie. Dit vraagt om de nodige expertise en professionaliteit om de organisatie in control te houden. Dit is een belangrijk speerpunt voor de organisatie. Concerncontrol is een compacte en gespecialiseerde afdeling. Zij is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en functioneren van een samenhangend systeem van control. De huidige vacature betreft een spannende en uitdagende ‘ontwikkelfunctie’ binnen de afdeling concerncontrol. We zijn op zoek naar een bevlogen teamspeler die kan meedraaien in het team en haar taken, met als speciaal aandachtsgebied governance.

Wat ga je doen?
De koers die is ingezet richt zich op het in control zijn van de organisatie en op het streven dat de gemeente Maastricht jaarlijks een ‘in control-statement’ kan afgeven. Je bent, naast je algemene taken als adviseur Audit & Control en zoals het mede ontwikkelen, onderhouden en functioneren van een samenhangend systeem van een control-model, specifiek verantwoordelijk voor:
 • Het bouwen aan een nieuwe functie binnen de gemeente Maastricht, waarbij je het governance beleid vormgeeft en invloed uitoefent op de manier van werken in de organisatie ten aanzien van het beleid
 • Advisering bij het opstellen van het governance raamwerk c.q. wijzigingen in het governance raamwerk van verbonden partij;
 • Monitoren in hoeverre de verbonden partij haar doelen realiseert en daarmee ook de realisatie van de beleidsdoelen van de gemeente;
 • Middels objectieve oordelen inzicht en openheid te geven in complexe materie en (juridische) structuren bij verbonden partijen;
 • Samen met collega’s in beeld brengen en beheersen van financiële- en operationele risico’s van de verbonden partij;
 • Toetsing en advisering vanuit derde lijn rol bij concept B&W-nota’s die worden voorbereid om B&W-standpunten in te nemen in aandeelhoudersvergaderingen & AB-/DB-vergaderingen (GR'n);
 • Het actualiseren van de kadernota 'Governance bij verbonden partijen'.

Wat breng je mee?
 • Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding op financieel of bedrijfseconomisch gebied, bij voorkeur aangevuld met post-HBO of -doctorale opleiding(en) op het gebied van control.
 • Je hebt expertise en ervaring in het brede, integrale werkveld van governance, compliance, risk & control en audits liefst binnen een politiek bestuurlijke omgeving.

Wie ben je?
 • Altijd integer denkt en handelt
 • Een onafhankelijke positie durft in te nemen en vast te houden
 • Beschikt over een gezonde dosis humor
 • Werkt vanuit verbinding (teamspeler)
 • Met de voeten in de klei wilt staan
 • Zich committeert aan gemaakte afspraken en zorgt dat zaken ook worden afgerond

Groeimogelijkheid
We bieden nadrukkelijk de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding aan bijvoorbeeld de bestuursacademie.

Wat bieden we en wat moet je doen als je interesse gewekt is?
Bij de gemeente Maastricht vind je een werkomgeving die jou stimuleert om het maximale uit jezelf te halen. Het is een nieuwe functie, indicatieve waardering is op schaal 13 (max € 7.325,00 bruto p/mnd). Inschaling en beloning vindt uiteindelijk plaats afhankelijk van opleiding en ervaring.

Heb je interesse?
Enthousiast geworden en herken jij je in dit profiel? Solliciteer dan uiterlijk voor 20 maart 2024 en upload je sollicitatie met een actueel CV. Een motivatiebrief is niet noodzakelijk. Wil je vooraf meer informatie over de functie, bel dan met Laurent Haarsma (concerncontroller) op 06 5231 7060. De volgende data zijn nog van belang (hou s.v.p. hiermee rekening):
 • Op dinsdag 12 maart en donderdag 14 maart organiseren we koffiemomenten van 16:00 uur tot 18:00 uur in het Theater aan het Vrijthof.
 • Vrijdag 29 maart is de 1e kennismakingsronde waarbij we je vragen een persoonlijk voorwerp mee te nemen en hier iets over te vertellen). Ben je wat we zoeken dan is er de 2e kennismakingsronde
 • Vrijdag 5 april is er de 2e kennismakingsronde en deze zal bestaan uit een casus waarbij je gevraagd wordt te schetsen wat jouw aanpak is omtrent de gestelde uitdaging waar we voor staan

We hopen je dan te zien!  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieBeleid, Gemeente

In Maastricht werken bijna 1.900 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Een stad van ‘leven en laten leven’, maar ...View more

HBO, WO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 2 weken geleden
In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen. We hebben oog voor jouw behoeften en streven naar een gezond, veilig en inclusief werkklimaat voor iedereen.

Wil jij een actieve rol spelen in het naadloos integreren van de natuur in onze gemeente, waarbij je werkt aan het aantrekkelijk maken van de stad voor mens, plant en dier? Strategisch nadenken over begraafplaatsen, bomen en stikstof beroeren je wel. Doe jij dit graag samen met inwoners en verenigingen binnen Maastricht en ben jij een kei in overzicht houden en het vieren van successen? Dan is dit jouw kans!

Je werkweek in beeld
Een werkweek als beleidsmedewerker groen, bomen en begraafplaatsen is een afwisseling tussen;
 • beleid opstellen en tot uitvoering brengen rond bomen, groenopgaves en dierenwelzijn;
 • beoordelen van omgevingsvergunningaanvragen op de wet natuurbescherming en stikstof;
 • overleggen met vergunners, projectleiders over nieuwe initiatieven binnen de stad;
 • binnen het cluster groen, water, natuur, landschap en collega’s gestalte geven aan een groenere, duurzamere en meer bio diverse woon- en leefomgeving;
 • participeren binnen stadsbrede processen zoals de opstelling van visies en beleidsdocumenten

Jouw expertise
Werken voor het team Cultureel Erfgoed en Ruimtelijke kwaliteit (CERK, binnen domein fysiek) is werken voor de afdeling die het dicht bij het bestuur staat. Hier maak je beleid en bepaal je hoe je gemeentelijke doelstellingen het best realiseert. Maar je doet veel meer dan achter je bureau beleid schrijven. Je gaat ook naar buiten om te zien wat er bij onze inwoners en maatschappelijke partners speelt. Jij helpt de gemeente met resultaatgerichte strategie.
 • Jij hebt affiniteit met vergroening, biodiversiteit, en klimaatadaptatie.
 • Begraafplaatsen en dierwelzijn intrigeren je wel.
 • Je hebt kennis van relevante wet en regelgeving (oa de wet natuurbescherming) en je beseft dat je in een juridisch-administratieve omgeving opereert.
 • Je werkt projectmatig en gestructureerd en bent een kei in het houden van overzicht.
 • Je kan processen opzetten en bent steeds op zoek naar verbeterpunten.
 • Jij houdt ervan om een spin in het web te zijn.
 • Je hebt eerder samengewerkt met of ervaring opgedaan bij een gemeente.
 • Je neemt verantwoordelijkheid.
 • Je bent een echte teamspeler met een groen hart die door uitstekende communicatieve vaardigheden effectief kan samenwerken in een multidisciplinair team.
 • Je hebt een afgeronde hbo of WO-opleiding met een “groene” achtergrond.

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen schaal 11 (€4211 - 5997), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering per maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP.

Ben je enthousiast?
Reageer dan uiterlijk 28 februari 2024 via de button en stuur je motivatie en cv. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Melanie Vandecappelle, teammanager CERK, 06 52 38 55 68 of e-mail melanie.vandecappelle@maastricht.nl.

De eerste kennismaking vindt plaats op 4 maart 2024.

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieBeleid, Gemeente

In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Een stad met allure die gro...View more

HBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 2 weken geleden
Ben jij een geboren leider die gedreven is om sportaccommodaties naar een hoger niveau te tillen? Heb je een passie voor het coördineren van activiteiten en het aansturen van een team? Dan zijn wij op zoek naar jou voor de rol van Coördinator Binnensport bij Maastricht Sport!

Maastricht Sport wil graag dat alle Maastrichtenaren sporten en bewegen, op hun eigen niveau en interessegebied. De rol van Maastricht Sport is die van regisseur, stimulator, uitvoerder en ondernemer. Maastricht Sport biedt op een professionele, ondernemende en innovatieve manier kwalitatief hoogwaardige sportvoorzieningen (w.o. het Geusseltbad, sporthallen, gymzalen, sportvelden en diverse openbare sport- en speelvoorzieningen) en sportdiensten aan voor burger, vereniging en bedrijf. Maastricht Sport levert aldus een substantiële positieve bijdrage aan de gezondheid van de Maastrichtse burger, aan de leefbaarheid van buurten en aan de vitaliteit van de stad.

Je werkweek in beeld
Als Coördinator Binnensport bij Maastricht Sport ben je de spil in het functionele aansturen van ons team gebouwen. Dit team, bestaande uit toezichthouders, gebouwbeheerders en technische dienst medewerkers, staat onder jouw leiding klaar om de uitdagingen van het beheer en onderhoud van onze sportaccommodaties aan te gaan. Jij bent verantwoordelijk voor het opstellen van meerjaren onderhoudsplannen (MJOP) voor elke accommodatie, waarbij je deze plannen vervolgens vertaalt naar haalbare jaarplannen. Daarnaast draag je zorg voor het tijdig aanleveren van de inhoudelijke uitvraag voor werken en diensten die moeten worden aanbesteed.

Het bepalen van inkoopstrategieën behoort ook tot jouw takenpakket. Hierbij voorzie je de inkoopadviseur van alle relevante informatie, zodat deze de aanbesteding succesvol kan leiden. Als leider van operationele overleggen met aannemers en vastgoedbeheerders zorg je ervoor dat alles vlot verloopt en dat eventuele knelpunten snel worden opgelost. Ook houd je nauwlettend toezicht op contractwijzigingen en zorg je ervoor dat alle gemaakte afspraken worden nageleefd.

Kortom, als Coördinator Binnensport bij Maastricht Sport ben je de drijvende kracht achter het soepele verloop van alle processen omtrent beheer en onderhoud van onze sportfaciliteiten. Met jouw organisatorisch talent en oog voor detail zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt en dat onze accommodaties altijd in optimale staat verkeren, klaar om sporters te verwelkomen en te inspireren.

Jouw expertise
 • Hbo denk- en werkniveau
 • Je hebt het talent om collega’s in hun kracht te zetten en te motiveren.
 • Je kunt vertrouwen op je team, zonder de controle te verliezen.
 • Je bent een echte bouwer die streeft naar continue verbetering.
 • Stressbestendigheid is jouw tweede natuur.
 • Als netwerker houd je partners aan afspraken, maar behoud je altijd een goede verstandhouding.
 • Je bent flexibel en creatief in het vinden van oplossingen.
 • Klantgerichtheid staat bij jou hoog in het vaandel.

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen schaal 11 (€ 4211 - € 5997), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP.

Ben je enthousiast?
Reageer dan voor 29 februari via de button en stuur je motivatie en cv. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Tom Jacobs, teammanager accommodaties, e-mail tom.jacobs@maastricht.nl.

De eerste kennismaking vindt plaats op dinsdag 5 maart en het tweede gesprek staat gepland op vrijdag 8 maart. Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Sport

Ben jij een geboren leider die gedreven is om sportaccommodaties naar een hoger niveau te tillen? Heb je een passie voor het coördineren van activiteiten en het aansturen van een team? Dan zijn w...View more

HBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 2 weken geleden
In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier.

Wie zijn wij?
Centre Céramique is met 400.000 bezoekers per jaar het meest laagdrempelige, toegankelijke en meest bezochte cultuurpodium van Maastricht. In dit gebouw van architect Jo Coenen ontvangen we jong en oud in de bibliotheek, komen bezoekers van wisselende tentoonstellingen en erfgoedcollecties die het verhaal van Maastricht vertellen en repeteren muzikanten uit de hele regio. Naast locatie is Centre Céramique een organisatieonderdeel van de Gemeente Maastricht.
Onder het organisatieonderdeel Centre Céramique vallen de publieksmerken Bibliotheek Maastricht, Cultuurmakers Maastricht, Natuurhistorisch Museum Maastricht en Maastricht Museum plus de locaties Centre Céramique (Avenue Céramique), Natuurhistorisch Museum Maastricht (De Bosquetplein) en Kumulus (Herbenusstraat).

Vanuit de visie ‘Maastricht kent en ervaart het plezier van cultuur’ hebben we onze missie afgeleid: ’Iedereen heeft toegang tot kennis en cultuur als bron van inspiratie, reflectie en plezier’. We willen als culturele instelling met het grootste publieksbereik binnen Maastricht nóg nadrukkelijker de rol van aanbieder, facilitator en aanjager van toegankelijke cultuur voor iedereen vervullen. We focussen daarbij vanuit onze collecties, locaties en expertise op vier hoofddoelstellingen:
 • Bevorderen van leesvaardigheid en bestrijden van laaggeletterdheid via Bibliotheek Maastricht;
 • Bevorderen van burger- en cultuurparticipatie via Bibliotheek Maastricht, Cultuurmakers Maastricht en Kaleidoscoop Cultuureducatie;
 • Vertellen van verborgen verhalen van Maastricht via Maastricht Museum;
 • Uitdragen van het verhaal van Krijt en biodiversiteit via Natuurhistorisch Museum Maastricht.

Wie zoeken wij?
Het team Publieksservice bestaat uit het cluster bibliotheek en het cluster musea, onder leiding van de teammanager. Team Publieksservice is het visitekaartje van de organisatie. Het enthousiaste en deskundige cluster publieksservice bibliotheek zet zich dagelijks in voor de dienstverlening aan bezoekers en klanten van Centre Céramique en Bibliotheek Maastricht. De werkzaamheden van het cluster omvatten o.a. informeren en doorverwijzen, de abonnementenservice, toezien op het leenverkeer en ondersteuning bij zelfservice.

Als senior medewerker publieksservice bibliotheek stuur je de medewerkers in het cluster inhoudelijk aan en ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening.

Je werkt samen met de collega’s van publieksservice musea, collectieservice bibliotheek, netwerkservice bibliotheek, marketing en communicatie, programmering en facilitair om de brug te slaan tussen onze producten en een optimale dienstverlening aan onze klanten en bezoekers.

Dit is het werk
Als senior medewerker publieksservice bibliotheek heb je de volgende hoofdtaken:
 • Je stuurt de medewerkers publieksservice bibliotheek inhoudelijk aan in de dagelijkse werkzaamheden. Jij houdt het overzicht en stelt prioriteiten. Je voert werkoverleggen met de medewerkers en bent vraagbaak en voorbeeld. Je bent het eerste aanspreekpunt van het cluster voor interne en externe klanten. .
 • Je neemt initiatief voor vernieuwing en verbetering van de dienstverlening en de bijbehorende werkprocessen. Je monitort de naleving van werkprocessen en werkafspraken en borgt de kennis binnen het team.
 • Je draagt zorg voor een goede administratie. Je levert periodiek de relevante cijfers voor publieksservice bibliotheek aan en rapporteert hierover aan het management.
 • Je werft, samen met de teammanager, nieuwe medewerkers. Je voert de sollicitatiegesprekken, zorgt voor het inwerken en het begeleiden van nieuwe medewerkers en stagiaires.
 • Je levert een bijdrage aan het jaarplan van team Publieksservice, het meerjarenbeleidsplan van de organisatie en draagt mede zorg voor de uitvoering van de plannen.
 • Je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen in het werkveld en in de maatschappij en vertaalt deze naar de dienstverlening van de organisatie.

Jouw expertise
 • Je hebt kennis op het gebied van publieke dienstverlening en klantgericht werken, bij voorkeur in een multifunctionele organisatie.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het functioneel aansturen van medewerkers.
 • Je hebt sterke affiniteit met de bibliotheekbranche en bent op de hoogte van de ontwikkelingen in de branche.
 • Je beschikt over goede communicatieve en digitale vaardigheden.
 • Je kunt snel schakelen, verbanden leggen en prioriteiten stellen.
 • Je bent enthousiast, denkt in mogelijkheden en neemt initiatief.
 • Je hebt Mbo/Hbo werk- en denkniveau en een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht/ Centre Céramique vind je een werkomgeving die jou stimuleert om het maximale uit jezelf te halen. Wij bieden een interessante dynamische functie op basis van 0,7 fte. De functie moet nog definitief gewaardeerd worden, de voorlopige salarisindicatie is schaal 8 (€ 3014 - € 4244 bruto op fulltimebasis) afhankelijk van opleiding en ervaring.

Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij ABP.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de CAO gemeenten.

Ben je enthousiast?
Reageer dan uiterlijk 28-02-2024 via de button en stuur je motivatie en cv. Eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen met Chantal Verhagen, teammanager Publieksservice via chantal.verhagen@maastricht.nl of 06-52533456.

Centre Céramique wil divers zijn, net als de samenleving. Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender(identiteit en -expressie), afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Stel je kandidaat en doe mee! We onderschrijven de Code Diversiteit & Inclusie en streven ernaar om als organisatie een afspiegeling van haar publiek en daarmee de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.

Mocht je geen e-mail van ons ontvangen, controleer dan de ongewenste mailbox/spambox. Mogelijk is onze e-mail daar in terecht gekomen. Is dit niet het geval neem dan contact op met ons via vacaturebox.p&o@maastricht.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieCultuur, Gemeente

In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Wie zijn wij? Centre C&eacu...View more

HBO
Heerlen, limburg, Maastricht, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 3 weken geleden

Altijd al kennis willen maken met het beroepsonderwijs?

In verband met uitbreiding zoeken de ICT opleidingen per direct een enthousiaste coachende docent ICT voor 1,0 fte die zijn/haar kunde en professionaliteit graag aan anderen zou willen overdragen. Het betreft een (tijdelijke) functie met spoedige indiensttreding voor lopende het schooljaar 2023-2024. Locatie: Heerlen / Maastricht / Sittard.

Het VISTA college is het Regionale Opleidingscentra van Zuid-Limburg met diverse locaties in onder meer Heerlen, Maastricht en Sittard. Het VISTA college is de grootste aanbieder van beroepsonderwijs waarbij de kwaliteit van het onderwijs, het vernieuwen en het samenwerken met het bedrijfsleven voorop staan. Vernieuwen maar toch jezelf blijven in het onderwijs. Ga jij deze uitdaging aan?

ICT opleidingen VISTA college

De ICT opleidingen zijn in 2019 gestart met Challenge Based Learning, een vernieuwde onderwijsvisie waarin gepersonaliseerd leren en een eigentijds curriculum centraal staat. De student wordt beter voorbereid op de toekomst die hij/zij tegemoet gaat.

Ons onderwijs wordt op basis van challenges vormgegeven en wordt niet meer uitsluitend in de schoolomgeving uitgevoerd. De co-creatie met het bedrijfsleven is een belangrijk onderdeel van onze visie.

Het begeleiden van de student in het professioneel volbrengen van challenges verlangt van de coach naast pedagogisch en didactische kwaliteiten ook vakkennis en een gezonde dosis geduld. Het overbrengen van kennis zoals dat in een traditionele docentenrol vorm wordt gegeven verdwijnt naar de achtergrond. Een ander focusgebied ligt in het zoeken van de verbinding met het bedrijfsleven en het onderhouden van de contacten. Samen met hen ontwikkelen wij ons onderwijs.

Wij zoeken een collega die deze vernieuwde manier van lesgeven als een positieve uitdaging tegemoet ziet en samen met de student de ontwikkelingen in de ICT volgt en eigen maakt. Ervaring in het bedrijfsleven is een pré.

De functie

Jij staat momenteel nog met je voeten in de klei, met andere woorden jij bent een hands on expert in één of meerdere van de volgende werkvelden: Software Development, Software Enginering, Software design op het gebied van Front-end of Back-end of op het gebied van ICT-beheer, Cloud-diensten en Security. Je bent in het kader van projectmatig werken breed inzetbaar. Je bent bekend met persoonlijke leiderschapsrollen en methodische werkprocessen en jij voelt je prettig in deze nieuwe rol van een coachende docent (in opleiding).

Binnen de ICT opleidingen wordt je ingezet op onze locaties te Heerlen, Maastricht en Sittard als coachende docent LB, studie loopbaan begeleider, project- en stagebegeleider. Je draagt zorg voor het onderwijsconcept en levert actief een bijdrage aan de ontwikkeling en vernieuwing van het onderwijs. Samen met je collegae een bijdrage leveren aan open en toegankelijk onderwijs voor iedereen.

Het profiel

 • Je hebt je HBO afgerond én beschikt over de didactische bevoegdheid of de bereidheid deze bevoegdheden te halen, om als coachende docent ICT te functioneren in het MBO;
 • Je hebt actuele ervaring in de praktische uitvoering in een of meerdere van de volgende werkvelden: Software Development, Software Enginering, Software design op het gebied van Front-end of Back-end of op het gebied van ICT-beheer, Cloud-diensten en Security;
 • Je communicatieve vaardigheden zijn zeer goed;
 • Je bent pedagogisch, vakinhoudelijk en didactisch competent;
 • Je bent ontwikkelingsgericht en hebt een proactieve en ondernemende houding;
 • Je hebt geen negen tot vijf mentaliteit;

NB: Ook gegadigden met een MBO-opleiding en brede ervaring, die bereid zijn de aanvullende opleidingen af te ronden worden uitgenodigd om te solliciteren.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt tussen € 3.431,00 tot max € 5.078,00 bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal LB. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Je stuurt ons je sollicitatie door vóór 01 maart a.s. het formulier in te vullen dat bereikt via www.werkenbijvista.nl bij de betreffende vacature.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met één van onderstaande opleidingsmanagers:

Heb je vragen over de procedure neem dan contact op met Cindy Pinckaers (Senior Consulent P&O), per telefoon 06 – 11093171 of per mail: c.pinckaers@vistacollege.nl

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Je hoort snel van ons!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieICT, Onderwijs

Altijd al kennis willen maken met het beroepsonderwijs? In verband met uitbreiding zoeken de ICT opleidingen per direct een enthousiaste coachende docent ICT voor 1,0 fte die zijn/haar kunde en profes...View more

HBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 4 weken geleden
In Maastricht werken 1700 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Een stad van ‘leven en laten leven’, maar ook van zorgen voor elkaar. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen. De gemeente Maastricht streeft ernaar een opgavegerichte en resultaatgerichte organisatie te zijn, die flexibel inspeelt op kansen en ontwikkelingen in de omgeving. De gemeente Maastricht heeft aandacht voor haar medewerkers en voor hun persoonlijke en professionele behoeften, wensen en drijfveren, ongeacht de levensfase. Een organisatie die een gezond, veilig en aantrekkelijk werkklimaat biedt voor iedereen.

De afdeling concerncontrol in de gemeente Maastricht
De politiek en het bestuur stellen hoge eisen aan de kwaliteit van stuur- en verantwoordingsinformatie. Dit vraagt om de nodige expertise en professionaliteit om de organisatie in control te houden, dit is een belangrijk speerpunt voor de organisatie. Concerncontrol is een compacte en gespecialiseerde afdeling die is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en functioneren van een samenhangend systeem van control. De vacature IT-auditor betreft een spannende en uitdagende ‘ontwikkelfunctie’ binnen de afdeling concerncontrol. We zijn op zoek naar een bevlogen teamspeler die kan meedraaien in het team en haar taken, met als expertise IT-auditor.

Wat ga je doen?
De koers die is ingezet richt zich op het in control zijn van de organisatie en op het streven dat de gemeente Maastricht jaarlijks een ‘in control-statement’ kan afgeven. Naast je algemene taken als adviseur Audit & Control en daarmee het mede ontwikkelen, onderhouden en functioneren van een samenhangend systeem van een control-model, ben je specifiek verantwoordelijk voor:
 • Opstellen en uitvoeren van een jaarlijks intern IT-auditplan en afstemmen met externe accountant.
 • Zorgdragen voor effectief kennismanagement binnen de gemeentelijke organisatie over information governance.
 • Bewaken van de kwaliteit in opzet, bestaan en werking van de sturings- en beheersingsstructuur (control frameworks) in de eerste en tweede lijn met betrekking tot information governance.

Wat breng je mee?
 • Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO opleiding op financieel of bedrijfseconomisch gebied, bij voorkeur aangevuld met post-HBO of Executive Master of IT-Auditing (RE).
 • Je hebt expertise en ervaring in het brede, integrale werkveld van IT audits, bij voorkeur binnen een politiek bestuurlijke omgeving.

Wie ben je?
 • Wij zoeken een mens die in ieder geval:
 • Altijd integer denkt en handelt
 • Een onafhankelijke positie durft in te nemen en vast te houden
 • Beschikt over een gezonde dosis humor
 • Werkt vanuit verbinding (teamspeler)
 • Met de voeten in de klei wilt staan
 • Zich verbindt aan gemaakte afspraken en zorgt dat zaken ook worden afgerond

Groeimogelijkheid bij de Gemeente Maastricht
We bieden nadrukkelijk de mogelijkheid tot het volgen van de opleiding Executive Master of IT-Auditing.

Vertel me meer!
Enthousiast geworden en herken jij je in dit profiel? Solliciteer dan uiterlijk vóór 20 maart 2024 en upload je sollicitatie, inclusief geactualiseerd CV. Motivatiebrief is zoals gezegd niet noodzakelijk. Wil je meer informatie over de functie bel dan met Laurent Haarsma (concerncontroller) op 06 52 31 70 60. Noteer verder deze data:
 • Op dinsdag 12 maart en donderdag 14 maart is er een koffiemoment van 16:00 uur tot 18:00 uur in het Theater aan het Vrijthof.
 • Vrijdag 29 maart 2024 is er een 1e kennismakingsronde waarbij we je vragen een persoonlijk voorwerp mee te nemen en hier iets over te vertellen)
 • Vrijdag 5 april 2024 is er een 2e ronde en deze zal bestaan uit een casus waarbij je gevraagd wordt te schetsen wat jouw aanpak is omtrent de gestelde uitdaging waar we voor staan

We hopen je dan te zien!  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, ICT

In Maastricht werken 1700 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Een stad van ‘leven en laten leven’, maar ook van...View more

HBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 4 weken geleden
In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier.

Je werkweek in beeld
Het “Regiebureau” is één van de vier teams binnen Stadsbeheer en is verantwoordelijk voor het vertalen van het strategisch beleid naar de uitvoering en is daarmee dé schakel tussen beleid en uitvoering. Binnen het Regiebureau worden beheervisies, leidraden, notities en beheerplannen opgesteld. Ook wordt binnen dit team uitvoering gegeven aan directievoering en toezicht. Binnen het Regiebureau bestaat het product verhardingen, asfalt en elementverhardingen, verkeersmeubilair en straatmeubilair, kabels en leidingen en gladheid uit een drietal functies; beheerder (1 fte), directievoerders (3 fte) en toezichthouders (1 fte).

Dit ga je doen
 • Je werkt binnen het Regiebureau nauw samen met de Beheerder verhardingen en infrastructurele elementen, de Toezichthouders verhardingen en infrastructurele elementen en natuurlijk je collega directievoerders verhardingen en infrastructurele elementen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en bewaking van de contracten en bestekken in financieel-administratieve zin. Ook beoordeel je zelfstandig over meer- of minderwerk. Tevens geef je gevolg aan het afhandelen van meldingen en storingen.
 • Je coördineert, bewaakt en controleert/toetst op de naleving van de contractvoorwaarden van onderhoudscontracten, opdrachten, werken, diensten of leveringen, inclusief risicosignalering.
 • Je beoordeelt diverse documenten van marktpartijen, zoals het uitvoeringsplan, de kwaliteit en de voortgangsrapportages (incl. bewaken op verplichting hiertoe).
 • Je levert een bijdrage aan de uitgangspunten van projecten (door/via Stadsinfra) en je adviseert de beheerder over uitvoeringsgerichte aspecten betreffende het product verhardingen en infrastructurele elementen. Denk hierbij aan de aanpassing van een bestek of input van de leidraad.
 • Je controleert en je levert mutaties aan inzake openbare ruimte (o.a. revisiegegevens, areaaluitbreidingen, inspectie en onderzoeksrapporten) bij gegevensbeheer.
 • Je hebt een ondersteunende rol op het gebied van gladheidsbestrijding. Dit in de vorm van deelname aan de stuurgroep gladheidsbestrijding en het uitvoeren van de hieruit voortkomende acties en je zult opgeleid worden tot gladheid coördinator.

Dit breng jij mee
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau
 • Aantoonbare relevante werkervaring op civiel-technisch gebied
 • Je beschikt over een certificaat VCA-VOL
 • Je hebt kennis van de RAW-systematiek en UAV
 • Kennis van beheer- en sturingssoftware (zoals Obsurv) is een pré

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen schaal 10 (€ 3558. - € 5247), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring.

Ben je enthousiast?
Reageer dan voor datum via de button en stuur je motivatie en cv. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Georgette Pluymakers, teammanager Regiebureau, 06 50834213 of e-mail georgette.pluymakers@maastricht.nl.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieDirectie, Gemeente

In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Je werkweek in beeld Het &l...View more

MBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 4 weken geleden
In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier.

Het areaal van de civieltechnische kunstwerken bestaat uit ruim 500 civieltechnische kunstwerken, waarvan er 394 eigendom zijn van de gemeente. Vijf daarvan zijn grote bruggen over de Maas. Daarnaast is er één tunnel in het centrum die een belangrijke verbinding is en toegang biedt tot de centrale parkeergarage. Een deel van het areaal ligt in en rond het historisch centrum en heeft naast haar functie ook een historische waarde. De totale kapitale waarde van het areaal is bepaald op 260 miljoen euro en voegt duidelijke waarde toe aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de stad Maastricht.

De technische installaties bestaat uit hoofdzaak uit openbare verlichting. De openbare verlichting draagt bij aan de sociale-en verkeersveiligheid, en aan een prettig, harmonieus straatbeeld in de gemeente Maastricht. Het huidige openbare verlichting (OVL)-areaal bestaat uit ca 22.300 lichtmasten, ca 22.400 armaturen en 23.000 lichtbronnen. De Gemeente Maastricht brengt mens & natuur samen door te kiezen voor vleermuisvriendelijke verlichting waar mogelijk en/of nodig. Duurzaamheid staat hoog op de politieke agenda. We zetten in op het verlagen van het energieverbruik als ook het toepassen van duurzaam geproduceerde en herbruikbare materialen.

Het team bestaat uit 2 seniormedewerkers, een directievoerder en een toezichthouder

Dit ga je doen
Je controleert de werken op (beeld)kwaliteit en je controleert tijdens en bij afronding van de werken op kwaliteit van de werkzaamheden alsook op de randvoorwaarden (denk aan veiligheid en opruimen). Je bent inhoudsdeskundig en je opereert op operationeel niveau.
 • Je beoordeelt plan van aanpak, het veiligheidsplan, wegafzettingen en de ontwerpen binnen de raamovereenkomsten.
 • Je voert inspecties uit op het geleverde werk (tijdens de uitvoering) en toetst of de veiligheid, wet- en regelgeving en competenties personeel (incl. naleving vergunningen) worden nageleefd.
 • Je draagt zorg dragen voor een deugdelijke bestek administratie.
 • Je bewaakt de planning en controleert bij oplevering; je bereidt de acceptatie voor (afhandeling opleverpunten) en maakt het proces-verbaal van oplevering op.
 • Bij de oplevering bewaak je de planning, controle en acceptatie en handelt dit af door het maken van proces-verbaal.
 • Je zorgt voor input beheersysteem: in openbare ruimte signaleren en doorgeven van mutaties (buiten contracten om) aan gegevensbeheer.
 • Je neemt deel aan de wachtdienst voor de Markt-Maastunnel

Dit breng jij mee
 • Een afgeronde opleiding op MBO- 4 niveau
 • Aantoonbare relevante werkervaring
 • Ruime kennis van CROW/RAW-systematiek en UAV 2012
 • Certificaat VCA+ of bereid te volgen
 • Je hebt ervaring met en kennis van relevante digitale systemen

Dit ben jij
 • Vakkundig en gericht op het leveren van kwaliteit
 • Klantgericht
 • Zelfstandig en proactief
 • Je kunt goed communiceren en samenwerken
 • Je kunt goed plannen en organiseren

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen schaal 8 (€ 3014 - €4244), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring.

Ben je enthousiast?
Reageer dan voor datum via de button en stuur je motivatie en cv. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Georgette Pluymakers, teammanager Regiebureau, 06 50834213 of e-mail georgette.pluymakers@maastricht.nl.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Technisch

In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Het areaal van de civieltec...View more

HBO, MBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 1 maand geleden

Word Jij Onze Nieuwe Medewerker Binnendienst bij beuken'essers?

Locatie: Beek / Maastricht Aachen Airport 

Uren: 32-40 uur per week

Over beuken'essers: 

Uit onderzoek van Herbers en Company (2021) blijkt dat mensen die een financieel adviseur hebben ingehuurd, 3x gelukkiger zijn dan diegenen die dat niet doen. Wij zijn al meer dan honderd jaar financiële professionals die het geluk van onze particuliere en zakelijke klanten regisseren door betrokken te handelen bij een veranderende financiële situatie of onvoorzienbare omstandigheden zoals schade. Door middel van onze kennis, ervaring en onafhankelijke advisering, creëren wij duidelijkheid voor onze klanten en dragen wij bij aan hun geluk!

Jouw rol:

Als Allround Medewerker Binnendienst ben jij een belangrijke schakel in ons team van 20 gelukregisseurs die ieder hun eigen specifieke takenpakket hebben. Als team zijn we samen verantwoordelijk voor de dienstverlening aan onze klanten en elkaars werkgeluk.

Jouw takenpakket:

 • Verwerken van de digitale documentenstroom.
 • Polissen verwerken en boekingen verrichten.
 • Verzuimuitkeringen.
 • Eenvoudige schades behandelen.
 • Mutaties verwerken.
 • Ondersteunen van onze buitendienstadviseurs.

Jouw profiel:

 • Je hebt MBO of HBO werk- en denkniveau.
 • Je bent in het bezit van de benodigde WFT-diploma’s of hard op weg deze te behalen.
 • Je hebt interesse in verzekeringen.
 • Jij bent betrokken en duidelijk in jouw communicatie met collega’s en klanten.
 • Je biedt snelheid van handelen en effectief samenspel.
 • Je bent vaardig op het gebied van Microsoft Office.
 • Je bent klantgericht, discreet, representatief en stressbestendig.
 • Je hebt een positieve uitstraling en aanpakkersmentaliteit.

Wij bieden jou:

 • Een professioneel team met menselijke maat.
 • Mogelijkheid tot incidenteel thuiswerken.
 • Marktconform salaris, gebaseerd op ervaring.
 • Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
 • Collectieve pensioenregeling
 • 27 verlofdagen plus 4 collectieve vrije dagen.
 • Optie om extra verlofdagen aan te kopen.
 • Reiskostenvergoeding.

Laat van je horen:

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan je CV en motivatie naar nb@beuken-essers.nl.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer Noud Beckers via 06-53685657.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief, verzekeringen

Word Jij Onze Nieuwe Medewerker Binnendienst bij beuken’essers? Locatie: Beek / Maastricht Aachen Airport  Uren: 32-40 uur per week Over beuken’essers:  Uit onderzoek van Herbers...View more

HBO, LBO, MBO, VMBO, WO
limburg, Maastricht
Geplaatst 5 maanden geleden

Een overzicht van de vacatures in Maastricht van de leden van Baandomein

[jobpost location=”maastricht”]

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief, Beleid, Beveiliging, Business, Communicatie, Consultancy, Cultuur, Defensie, Design, Facilitair, Financieel, Gemeente, Horeca, Huishoudelijk medewerker, Human resources, ICT, Inkoop, Innovatie, Logistiek, Management, Marketing, Media, Milieu, Onderwijs, Onderzoek, Onroerend goed, Recruitment, Ruimtelijk, Sales, Sport, Statistiek, Strategie, Technisch, Welzijn, Zorg

Een overzicht van de vacatures in Maastricht van de leden van Baandomein

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief, Beleid, Beveiliging, Business, Communicatie, Consultancy, Cultuur, Defensie, Design, Facilitair, Financieel, Gemeente, Horeca, Huishoudelijk medewerker, Human resources, ICT, Inkoop, Innovatie, Logistiek, Management, Marketing, Media, Milieu, Onderwijs, Onderzoek, Onroerend goed, Recruitment, Ruimtelijk, Sales, Sport, Statistiek, Strategie, Technisch, Welzijn, Zorg

Een overzicht van de vacatures in Maastricht van de leden van Baandomein

HBO, LBO, MBO, VMBO, WO
limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 8 maanden geleden

Op zoek naar vacatures in Zuid Limburg? Baandomein heeft een actueel overzicht van de vacatures die haar leden in zuid limburg open heeft staan.

MBO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 4 dagen geleden

In deze rol draag je vanuit HuisartsenOZL zorg voor het organiseren van de nascholingen voor huisartsen, praktijkondersteuners, doktersassistenten en praktijkmanagers. Dankzij jou zijn onze scholingen tot in de puntjes verzorgd. Een belangrijke taak dus! Ben je ondernemend, creatief én weet je iedereen een welkom gevoel te geven? Lees dan verder! We bieden jou de kans om binnen een innovatieve organisatie bij te dragen aan onderwijs binnen de gezondheidszorg!

Wij zijn per 1 april a.s. op zoek naar een collega voor de functie van:

Medewerker scholingen

24 uur per week

Wat bieden wij?

Een interessante en afwisselende functie binnen een vakkundig en gezellig team. We bieden je betekenisvol werk waarin je een bijdrage levert aan toegankelijke en kwalitatieve zorg binnen onze regio. Wat we nog meer bieden?

 • Je gaat in eerste instantie aan de slag in een tijdelijk dienstverband van 1 jaar, met de intentie dit daarna om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • Flexibele werktijden;
 • Het is mogelijk om, na de inwerkperiode, deels vanuit huis te werken;
 • Deze functie is gewaardeerd in functiegroep 5 (min. € 2.683,- max € 3.641,-) volgens de Cao Huisartsenzorg; De functie-indeling is afhankelijk van de ervaring die je meebrengt;
 • Vakantiegeld 8,00% en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Je ontvangt een reiskostenvergoeding en kunt gebruik maken van fiscale uitruilmogelijkheden;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW).

Wat ga je doen?

Samen met Esther (opleidingscoördinator) ben je verantwoordelijk voor de organisatie van een breed, kwalitatief en hoogwaardig scholingsaanbod. De opleidingscoördinator is verantwoordelijk voor het aanbod, jij voor de planning en organisatie van de scholingen.
Je werkt in deze rol zelfstandig en denkt in oplossingen. Met complexe vragen kan je terecht bij de opleidingscoördinator. Je verzorgt ongeveer 2 tot 3 scholingen per week met in totaal ongeveer 100 deelnemers. In de rol van medewerker scholingen ben je zowel voor als achter de schermen het eerste aanspreekpunt voor deelnemers aan de scholingen.

Hoe dat er precies uit ziet?

 • Achter de schermen organiseer je het volledige administratieve proces van inschrijving van deelnemers, het opstellen en versturen van uitnodigingen, presentieverwerking, en tot slot de evaluatie. Je draagt zorg voor de planning, reserveert ruimtes en regelt alle benodigde faciliteiten voor de scholing;
 • Kennis van de kwaliteitsregisters GAIA, LV POH GGZ, NVvPO, VSR is een pré;
 • Je bewaakt de totale jaarplanning en denkt daarbij altijd twee stappen vooruit. Dankzij jou weten collega’s dat scholingen goed geregeld zijn;
 • Deelnemers kunnen bij jou terecht met hun vragen. Je hebt een open en warme houding en weet hen altijd op een prettige manier verder te helpen. Servicegerichtheid staat daarbij hoog in het vaandel;
 • Je ondersteunt de opleidingscoördinator in het uitvoeren van het scholingsaanbod. Samen sta je er als een team;
 • Scholingen vinden regelmatig in de avonduren plaats. Je helpt de docent met het opstarten van het presentatiescherm, regelt catering en zet het nodige lesmateriaal klaar. Dankzij jou is een scholing tot in de puntjes geregeld. Wanneer de scholing gestart is, is telefonische bereikbaarheid gewenst;
 • Je verzorgt samen met de opleidingscoördinator, naast het reguliere scholingsaanbod, ook grotere scholingsevenementen voor de gehele regio (ruim 120 tot 140 deelnemers). Dit zie je als een uitdaging waar jij energie van krijgt.

Wie zoeken wij?

Werkervaring in een vergelijkbare functie is geen vereiste. We zijn vooral op zoek naar een collega die kwalitatieve scholing net zo belangrijk vindt als wij. Je bent een aanpakker, regelt graag en ‘doen’ is je motto! MS Word kent voor jou geen geheimen en ook met Excel kom je een heel eind.
Loopt je werkdag niet zoals gepland? Dan weet jij daar wel raad mee! Je gaat spontane situaties niet uit de weg en bent in staat proactief te handelen en snel te schakelen. De kwalitatieve dienstverlening vanuit HuisartsenOZL blijft voor jou voorop staan. Tot slot blijven we onze dienstverlening graag vernieuwen en verbeteren. We zijn daarom benieuwd naar jouw eigen ideeën en creativiteit.

Nog even sparren?

Voor meer informatie kun je terecht bij opleidingscoördinator Esther van Gurp-Geelen via het telefoonnummer 06 – 46616621. Ze is op maandag, donderdag en vrijdag bereikbaar.
Heb je interesse in deze functie? Leuk! We ontvangen jouw motivatiebrief en CV graag uiterlijk 6 maart a.s. Reageren kan via onderstaand sollicitatieformulier of per mail via vacature@hozl.nl

Schrijf je liever geen motivatiebrief? Dat vinden wij niet erg. Deel datgene dat je graag met ons wilt delen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Goed om te weten

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt NIET op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief, Zorg

In deze rol draag je vanuit HuisartsenOZL zorg voor het organiseren van de nascholingen voor huisartsen, praktijkondersteuners, doktersassistenten en praktijkmanagers. Dankzij jou zijn onze scholingen...View more

MBO
Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 4 dagen geleden

Ben jij op zoek naar een betekenisvolle, administratieve functie in de zorgsector? Voor het Cliëntbureau van Koraal regio Parkstad (locatie Landgraaf) zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven collega.

Ben jij secuur, werk je overzichtelijk en blink je uit in multitasken? Dan hebben wij de ideale baan voor jou! Het betreft een functie voor 12 uur per week.


Over de functie

Als Administratief Medewerker Cliëntbureau ben jij dé administratieve ondersteuning voor verschillende collega’s.

 • Je verwerkt mails omtrent zorgplannen van cliënten en verwerkt deze op de zorgmonitor.
 • Je ondersteunt collega’s o.a. met het versturen en verwerken van brieven, ID kaarten en het maken van etiketten. Zijn er bijvoorbeeld verkiezingen? Dan draag jij zorg voor de registratie van de stempassen van de cliënten.
 • Daarnaast ben je dagelijks bezig met het beantwoorden van vragen vanuit zowel cliënten als interne en externe contacten (gedragswetenschappers, secretariaat, begeleiders en gemeenten).
 • Als de cliënttevredenheid getoetst is, draag jij zorg voor overzichtelijke lijsten die gedeeld worden in het dossier en met de woongroepen. Je houdt de post van cliënten bij en slaat dit op. Daarnaast deel je dit, waar nodig, met de verwanten.

Kortom een veelzijdige functie, waarbij je dagelijks in contact bent met verschillende collega’s en disciplines. Jij zorgt op jouw manier, samen met collega’s, voor een juiste administratieve verwerking van alle documenten en mutaties die je binnen krijgt.


Wie zoeken wij?

Jou! Een enthousiaste, gedreven en zelfstandige collega met een gezonde dosis humor. Je houdt ervan om in een team te werken, maar kunt zelfstandig jouw taken prioriteren en oppakken. Klantgerichtheid, systematisch en ordelijk werken staat bij jou voorop.

En verder..

 • Je hebt minimaal een afgeronde MBO 4 opleiding.
 • Vanzelfsprekend ben jij sterk met geautomatiseerde systemen. 


Wat bieden wij?

Een afwisselende en verantwoordelijke functie waarbij je van betekenis kunt zijn voor cliënten en collega’s. Je komt in een enthousiast team met een prettige werksfeer!

 • Salaris: inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 35: min €2.338 en max € 3.294 bruto per maand, afhankelijk van relevante werkervaring.
 • Contract: voldoe je aan de functie-eisen? Dan start jij meteen met een contract voor onbepaalde tijd!
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
 • Online platform: Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk & privé, vitaal & gezond en loopbaan


Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Leon Widdershoven (Senior Teamleider) via 06-18835984.

De vacature wordt zowel in- als extern gedeeld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten een voorrangspositie.


Reageren

Kom jij het verschil maken en je administratieve talenten inzetten? Wij ontvangen graag je CV en motivatie vóór 6 maart a.s. via het sollicitatieformulier.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief

Ben jij op zoek naar een betekenisvolle, administratieve functie in de zorgsector? Voor het Cliëntbureau van Koraal regio Parkstad (locatie Landgraaf) zijn we op zoek naar een enthousiaste en ged...View more

WO
limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 6 dagen geleden

Binnen de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Mosa van de afdeling SIM (Seksuele Gezondheid, Infectieziekten en Milieu) zijn wij tijdelijk, tot en met december 2024, op zoek naar een junior onderzoeker (1 fte, 36 uur). De hoofdtaak is bij bestaande onderzoeken ondersteunen op het gebied van infectieziektebestrijding, waaronder hepatitis B, hepatitis C en hiv.  Belangrijke verantwoordelijkheden zullen zijn: groepsvoorlichtingen geven aan gedetineerden in de penitentiaire inrichting (PI), kwalitatieve en kwantitatieve data verzamelen, coderen van data, data opschonen en analyseren.
Solliciteren kan vóór 6 maart.

Wat ga je doen als junior onderzoeker?

 • Je ondersteunt wetenschappelijk onderzoek projectmatig in de diverse processtappen, waaronder planning en uitvoering.
 • Je geeft voorlichting over infectieziekten aan gedetineerden in de PI, verzamelt kwantitatieve en kwalitatieve data, schoont datasets op en analyseert data.
 • Je verbindt beleid met de praktijk en onderzoek.
 • Je verdiept je in relevante vakgebieden (onderdelen) voor het onderzoek.
 • Je geeft samen met een collega (groeps)voorlichting aan gedetineerden in de PI (uiteraard onder beveiliging.

Wie ben je?

Als GGD’er sta je midden in de maatschappij en weet je wat er speelt in de omgeving. Je bent je bewust van externe invloeden en toont veerkracht om met de veranderende wereld mee te bewegen. Je leert snel, pikt graag nieuwe dingen op en weet problemen eigenhandig op te lossen. In verbinding staan met je collega's geeft jou iedere keer weer een flinke portie energie!

 • Je beschikt over tenminste een afgeronde opleiding op wo- niveau, bij voorkeur op het gebied van de gezondheidszorg of gezondheidswetenschappen.
 • Je hebt affiniteit met data en onderzoek, bij voorkeur met de applicaties R of SPSS.
 • Je bent analytisch ingesteld, kunt zelfstandig werken, enthousiasmeert collega’s en zoekt verbinding met je collega’s.
 • Een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal is van essentieel belang voor de uitvoering van de functie.
 • Je hebt ervaring met alle aspecten van kwantitatief wetenschappelijk onderzoek.

Wat bieden wij jou?

Onze mensen zijn ons grootste goed. Wij hebben voortdurend aandacht voor een goede balans tussen jouw vitaliteit, wendbaarheid en professionaliteit. Wij geloven namelijk dat een gezond Zuid-Limburg, begint bij onszelf. Dat is de basis van ons aanbod. Verder bieden jou als junior onderzoeker:

 • Een dienstverband tot en met december 2024.
 • Bij de functie hoort een salaris van maximaal € 4.244,- bruto per maand (functieschaal 8) bij een volledige werkweek van 36 uur. Het is mogelijk dat er een aanloopschaal wordt overeengekomen.
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket conform cao SGO inclusief een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% met o.a. vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.
 • Een werkgeversbijdrage van ongeveer 70% aan je ABP pensioenpremie.
 • Afhankelijk van de functie is er de mogelijkheid om thuis te werken, inclusief hulpmiddelen voor een thuiswerkplek en een thuiswerkvergoeding. 
 • Een intern programma ‘GGD In Balans’, waarbij je gedurende het hele jaar de kans krijgt om deel te nemen aan workshops, (sportieve) activiteiten, vitaliteitstraject en loopbaanadvies.
 • De keuze om deel te nemen aan de personeelsvereniging met kortingen op theater, concerten, (pret)parken en andere leuke uitjes. 

Interesse gewekt?

Graag zien we jouw sollicitatie vóór 6 maart tegemoet. Solliciteren doe je via ons sollicitatieformulier. Wie weet is er wel sprake van een match en word je onze nieuwe collega.

De eerste gesprekken vinden plaats op 8 maart in de ochtend.
Wij vragen je met bovenstaande datum rekening te houden in je agenda.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderzoek, Zorg

Binnen de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Mosa van de afdeling SIM (Seksuele Gezondheid, Infectieziekten en Milieu) zijn wij tijdelijk, tot en met december 2024, op zoek naar een junior ond...View more

HBO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 6 dagen geleden

Ben jij klaar voor een vliegende start in je carrière als Consulent Schuldhulpverlening? Wil je praktijkervaring opdoen waarbij je zowel wet- en regelgeving als de persoonlijke situatie van onze inwoners in acht neemt? Verlang je ernaar om te opereren binnen een breed netwerk en wil je eraan bijdragen dat inwoners hun leven financieel weer op de rit kunnen krijgen? En heb je onlangs je hbo-opleiding afgerond? Dan zou de functie van aankomend consulent Schuldhulpverlening wel eens perfect voor jou kunnen zijn!

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een aankomend Consulent Schuldhulpverlening die barst van energie en enthousiast wordt van een dynamische werkomgeving. Je bent leergierig en gedijt goed bij uitdagende taken. Je bent bekend met de wet gemeentelijke Schuldhulpverlening en gerelateerde wet- en regelgeving (sociale zekerheid). Pro activiteit, stressbestendigheid, empathie en teamwerk zijn jouw sterke punten. Je hebt een resultaatgerichte en klantgerichte instelling met de juiste balans tussen kwaliteit en kwantiteit.

Wat ga je doen?

Je begint met het leren kennen van het team en loopt mee met verschillende collega's, waaronder een administratief ondersteuner, een schuldregelaar, een procesbegeleider en een consulent. Je neemt ook deel aan informatiesessies van andere teams binnen het sociaal domein om een goed beeld te krijgen van alle taken die we als team en binnen het domein uitvoeren. Daarna krijg je een buddy toegewezen (een ervaren consulent Schuldhulpverlening) om de kneepjes van het vak te leren. We stellen een persoonlijk ontwikkelings- en leerplan op, zodat je na verloop van tijd alle taken van een consulent Schuldhulpverlening kunt uitvoeren.

Wat verwachten wij van jou?

 • Momenteel volg je een hbo-opleiding die je binnen een half jaar succesvol zult afronden, of je hebt deze onlangs afgerond (bijvoorbeeld SJD, Social Work of HBO rechten);
 • Als je al een vakgerichte opleiding tot schuldhulpverlener hebt afgerond, is dat een pré;
 • Je hebt kennis van de wet gemeentelijke Schuldhulpverlening en gerelateerde wet-en regelgeving (sociale zekerheid);
 • Je bent heel handig met cijfers en systemen.

Jouw team

Team Schuldhulpverlening maakt deel uit van het domein Samenleving. Wij adviseren en ondersteunen inwoners bij financiële problemen. We zijn bezig met het optimaliseren van het schuldhulpverleningsproces om onze dienstverlening aan inwoners steeds verder te verbeteren, efficiënter te maken en meer klantgericht te laten zijn, zodat we klaar zijn voor de toekomst. Ons team zal de komende tijd verder groeien door de uitbreiding van onze dienstverlening.

Werken voor de gemeente Heerlen is bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. We werken vastberaden en met overtuiging aan grote en boeiende opgaven die onze stad toekomstbestendig maken. Heerlen verlegt grenzen, verkent nieuwe horizonten en wij leren van, en bouwen trots voort op het verleden. En met

die lessen uit het verleden pakken we door om beter verder te gaan naar morgen. In Heerlen borrelt het van de ideeën en initiatieven en pakken we uitdagingen aan. Als stad met zo’n 90.000 inwoners vervullen we de centrumfunctie voor de regio Parkstad Limburg. Alles wat we doen draagt bij aan één gezamenlijk doel: Heerlen een nog fijnere plek maken om te wonen, werken en leven! Ook onze organisatie is volop in ontwikkeling. Samen met meer dan 1.000 collega’s werken we aan Heerlen van Morgen. Een organisatie met heldere doelen voor ogen: op basis van openheid en vertrouwen efficiënt samenwerken aan een toekomstbestendig Heerlen. Een manier van werken waarbij collegialiteit, creativiteit en curiositeit matchen met onze taken. Een organisatie waar de wensen, ideeën en gedachten van de inwoners en ondernemers centraal staan in ons handelen. Kies je voor Heerlen? Dan steken we samen de handen uit de mouwen en werken we aan een duurzame, leefbare stad én organisatie.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Je start in functieschaal 8 met een bruto maandsalaris van minimaal € 3.014, - en maximaal € 4.244, -(afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband en exclusief 1,25% per 1 oktober 2024). Als je genoeg kennis en ervaring hebt opgedaan en functioneert als volleerd consulent, kun je een salaris verwachten in schaal 9 (bruto minimaal €3.317,- en maximaal € 4.752,-). Het is mogelijk om 40 uur te werken en 36 uur uitbetaald te krijgen. Daarmee bouw je wekelijks 4 uur extra vrije tijd (ADV) op. Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17,05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget (Vitknip) in de vorm van een digitale munt die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao-gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Meebouwen aan het Heerlen van Morgen?

De vacature blijft open tot uiterlijk 15 april, vinden we voor die tijd de juiste kandidaat, halen we de vacature weg. Dus, als je geïnteresseerd bent, wacht dan niet te lang en solliciteer meteen. Stuur jouw Cv en leg in je motivatiebrief uit waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze rol.

We kijken ernaar uit om van je te horen! Zet in je brief het vacaturenummer 24023 en stuur dit naar Saskia Prins, e-mailadres: secretariaatsamenleving@heerlen.nl t.a.v. Femke Delaere, manager Team Schuldhulpverlening. Voor meer informatie kun je terecht bij Denny Kerver, procesbegeleider Schuldhulpverlening. Denny kan je alles vertellen over deze functie. Zij is te bereiken via e-mailadres: d.kerver@heerlen.nl.

Voor vragen over de procedure, het contract of de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Yvonne Dassen (adviseur Personeel & Organisatie) via e-mailadres: y.dassen@heerlen.nl.

De functie wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief, Consultancy, Financieel, Gemeente, Juridisch

Ben jij klaar voor een vliegende start in je carrière als Consulent Schuldhulpverlening? Wil je praktijkervaring opdoen waarbij je zowel wet- en regelgeving als de persoonlijke situatie van onz...View more

HBO, WO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 6 dagen geleden

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Breng jij de broodnodige continuïteit en ben jij de rots in de branding? Beschik je over een gezonde dosis humor? Sta jij stevig in je schoenen en heb je altijd al leiding willen geven aan een leuk team? Dan is de functie Manager Functioneel beheer bij de Gemeente Heerlen misschien wel iets voor jou! Reageer vóór 11 maart 2024.

Wie ben jij?

Jij bent een verbinder met visie en passie voor dienstverlening. Je weet de rust te bewaren en te verbinden in een dynamische omgeving. Verder ben je sterk in het aanbrengen van structuur, procesverbeteringen en het voeren van regie. Je bent creatief, flexibel, neemt initiatief en bent iemand die actief met verbetervoorstellen en oplossingen voor vraagstukken of knelpunten komt.

Je bent een professional: stevig en daadkrachtig, iemand waar we op kunnen bouwen, maar ook empathisch en met aandacht voor de mensen in het team. Je hebt een positieve instelling en relativeringsvermogen.

Je weet de medewerkers uit jouw team te inspireren en enthousiasmeren, of het nu een jonge starter betreft of juist een veteraan in het vak. Je bent er voor je mensen en biedt een luisterend oor, maar gaat daarbij een moeilijk gesprek niet uit de weg. Er mag ook gelachen worden. Tot slot ben je open en transparant en vind je feedback geven en ontvangen de normaalste zaak van de wereld.

Je stuurt op hoofdlijnen: formatie en bezetting, verzuim, individuele ontwikkeling en aandacht, teamontwikkeling, financiën en processen. Dat laatste doe je samen met de procesbegeleider Functioneel Beheer. Er ligt een plan voor 2023 en verder. De actualisatie 2024 wordt ter hand genomen. Aan jou de taak om de processen, het team en de medewerkers door te ontwikkelen. Alles binnen de kaders van het sturingsmodel Heerlen van Morgen en de nieuwe visie op dienstverlening.

Klantbeleving vind je belangrijk. De interne dienstverlening van het team draagt in belangrijke mate bij aan de opgaven van de organisatie waarbij oog voor de inwoner, de ondernemer en maatschappelijke partijen centraal staat.

Verder beschik je over:

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met en kennis van functioneel beheer (BiSL)/Informatievoorziening is een pré;
 • Leidinggevende ervaring is een pré.

Wat ga je doen?

Als manager van het Team Functioneel beheer geef je leiding aan de medewerkers van het team en draag je zorg voor de bedrijfsvoering binnen het team. Verder draag je zorg voor de planning, voortgang en kwaliteit van de producten en diensten. Je maakt deel uit van het managementteam van het domein bedrijfsvoering waarin je adviseert en participeert.

Jouw Team

Team Functioneel Beheer bestaat uit een aantal clusters die allemaal een specifieke focus hebben. In het gehele team zijn ongeveer 28 collega’s werkzaam die dagelijks 1.200 collega’s ondersteunen, om de best mogelijke (digitale) dienstverlening te leveren aan de stad Heerlen en haar inwoners. Het team is verantwoordelijk voor het beheer van alle applicaties van de gemeente Heerlen en deze op een kwalitatief hoogwaardig niveau te brengen en te houden. Team Functioneel Beheer werkt nauw samen met Team Informatie Management en Parkstad IT. Gezamenlijk zijn wij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en in stand houden van de gemeentelijke informatievoorziening. Daarnaast ondersteunt het team de organisatie in de optimalisatie van de werkprocessen en zijn we verantwoordelijk voor het beheer van gebruikersprofielen in de organisatie. Naast een verantwoordelijk team, is het een gezellig team met ruimte voor humor en vooral veel teamspirit.

Bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. Werken voor Heerlen is werken aan het Heerlen van morgen. Lees er meer over.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Het betreft een structurele functie van 36 uur per week (1 fte). De eerste arbeidsovereenkomst zal voor bepaalde tijd zijn.

De functie is ingeschaald in schaal 12 met een bruto maandsalaris van minimaal € 5.008, - en maximaal € 6.777, - (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Het is mogelijk om 40 uur te werken en 36 uur uitbetaald te krijgen. Daarmee bouw je wekelijks 4 uur extra vrije tijd (ADV) op.

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt (Vitknip) die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Meebouwen aan het Heerlen van Morgen?

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Stuur dan jouw cv en motivatie t.a.v. Marcel Heckmans, directeur bedrijfsvoering onder vermelding van vacaturenummer 24029 naar e-mail: secretariaatMiddelen@heerlen.nl. Je kunt solliciteren tot en met 10 maart 2024.

Voor meer informatie kun je terecht bij Marcel Heckmans, directeur bedrijfsvoering (tel. 0611957821, e-mail: m.heckmans@heerlen.nl). Voor vragen over de procedure, tijdelijkheid van de functie of de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Kiki Widdershoven, adviseur Personeel & Organisatie, via e-mail: k.widdershoven@heerlen.nl.

In week 12 en/of 13 voeren wij de sollicitatiegesprekken.

Voor deze functie wordt intern én extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, ICT, Management

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Breng jij de broodnodige continuïteit en ben jij de rots in de branding? Beschik je over een gezonde dosis humor? Sta jij stevig in je schoenen en heb je...View more

WO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 6 dagen geleden

Jouw ervaring in de logopedie en onderzoek in combinatie met jouw talent om het beste uit de student te halen.

Je hebt ambitie om samen met het team van de Academie voor Logopedie de logopedist van de toekomst op te leiden en voor te bereiden op een carrière als innovatieve en kritische professional en deze rol te combineren met praktijkgericht onderzoek naar Logopedisch gerelateerde onderwerpen.

Daarom voel jij je thuis bij Zuyd – academie voor logopedie

Deel uitmaken van een klein, dynamisch docenten/onderzoeksteam, met oog voor professionaliteit, maar ook voor gezelligheid. Als jij energie krijgt van het begeleiden, inspireren en enthousiasmeren van een nieuwe generatie zorgprofessionals en van het uitvoeren van onderzoek, dan hoor je thuis bij Zuyd. Je draagt bij aan het ontwikkelen van een authentieke leer- en werkomgeving, waarbij de student centraal staat. Het doel is enerzijds dat de student straks optimaal kan participeren in het werkveld en/of klaar is om de uitdagingen binnen de zorg blijvend het hoofd te bieden en anderzijds van betekenis te zijn bij praktijkgerichte onderzoeksvragen.

Maak kennis met je team

Als docent-onderzoeker word je onderdeel van zowel het docenten- als het onderzoeksteam binnen de academie voor logopedie. Samen draag je zorg voor het ontwikkelen, uitvoeren én actueel houden van het onderwijs conform onze onderwijsvisie en ons merkverhaal `Wij zijn LOGO (Leiderschap Openheid Gedrevenheid en Optimisme)`. Dat doe je in verschillende rollen en door de bril van interprofessioneel samenwerken. Het zelf willen blijven ontwikkelen als professional is hierin een verbindende factor. Want alleen als je zelf blijft groeien, kun je de toekomstige generatie zorgprofessionals helpen dat ook te doen.

Waarom jij in het team past

Wat jij meebrengt is de motivatie en drive om studenten te coachen en inspireren in hun zoektocht naar kennis en de toepassing daarvan in de praktijk. Je bent breed georiënteerd binnen het vakgebied logopedie. Idealiter op het gebied van spraak-taal en/of lees- en schrijfproblemen en/of op het gebied van communicatie (eigen stem en spraak, presentatie). Je bent bekend met logopedisch relevant onderzoek. Je hebt minimaal een afgeronde Bachelor opleiding logopedie en een aanvullende Master. Ideaal is als je ervaring uit de praktijk meebrengt, om het onderwijs met actuele en authentieke voorbeelden te kunnen verrijken. Daarnaast kun je makkelijk wisselen tussen de rol van leerprocesbegeleider en vakexpert en blijf jij jezelf ontwikkelen als kritisch professional. Je bent een teamspeler en hebt een open persoonlijkheid die op een respectvolle manier feedback kan geven en ontvangen. Kortom zijn wij op zoek naar een sprankelende persoonlijkheid die met passie het vak als logopedist uitdraagt.

Wat ga jij zoal doen?

Je gaat zelfstandig lessen en trainingen verzorgen op bovengenoemde thema’s en begeleidt studenten in hun leerproces op stage en/of binnen verschillende projecten in samenwerking met het werkveld (leerbedrijf). Je begeleidt studenten bij hun afstudeeronderzoek en bent daarnaast vanuit het lectoraat betrokken bij diverse onderzoeksprojecten. Hierbij bereid je onderzoek voor, voert zelf onderzoek uit in samenwerking met het werkveld en analyseert onderzoeksdata. Je takenpakket zal een mooie mix zijn van onderwijs en onderzoek.

Werken bij Zuyd en dan?

Het betreft een tijdelijke functie, met een omvang van minimaal 0,6 fte tot maximaal 0,8 fte. De exacte omvang is afhankelijk van jouw beschikbaarheid en jouw inzetbaarheid wat betreft taken. Op dinsdag vinden onze overlegmomenten plaats. Deze dag zou je dus zeker beschikbaar moeten zijn. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring in het onderzoek en onderwijs, maar maximaal schaal 11, cao-hbo. Dat betekent een bedrag van maximaal € 5.936,77 bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling. Met daar bovenop een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, een ruim aantal vakantiedagen, professionaliseringsuren en een compleet vitaliteitsaanbod.

Meer informatie? Vragen?

We zijn benieuwd! Voor je gaat solliciteren nog even overleggen? Geen probleem. Neem gerust contact op met: Peggy Lambriex, Opleidingsmanager (peggy.lambriex@zuyd.nl) of Ruth Dalemans, Lector (Ruth.dalemans@zuyd.nl).

Herken jij jezelf in deze vacature?

Reageer dan eenvoudig via deze link. Of ken je iemand die deze vacature op het lijf is geschreven? Tip diegene dan. Alvast bedankt.

Wacht niet te lang!

We sluiten deze vacature op 10 maart 2024, dus we zien jouw sollicitatie graag voor die datum tegemoet. Je kunt erop rekenen dat we uiterlijk 13 maart 2024 een reactie geven of jij wordt uitgenodigd voor een gesprek. De gesprekken zijn gepland op dinsdag 19 maart tussen 13.30-16.00 en donderdag 21 maart tussen 11.30- 16.00 op de locatie in Heerlen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs, Onderzoek, Zorg

Jouw ervaring in de logopedie en onderzoek in combinatie met jouw talent om het beste uit de student te halen. Je hebt ambitie om samen met het team van de Academie voor Logopedie de logopedist van de...View more

HBO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 6 dagen geleden

Wil jij vanuit een intrinsieke motivatie met en voor jongeren werken? Ben jij iemand die in staat is om, om te gaan met weerstand? Ben jij die echte volhouder die dat stapje extra zet en ben jij degene die jongeren kan motiveren en aan je kan binden?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Wie ben jij?

 • Je bent een consulent die gericht is op samenwerking en die het belang van de jeugdige altijd voorop stelt. Je werkt samen met jongeren, ouders en veel verschillende ketenpartners.
 • Je zult diplomatiek moeten kunnen optreden, maar ook stevig de regie moeten pakken als het nodig is.
 • Je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken en bent ook in staat om een goed dossier te vormen over jouw zaken. Kennis van het onderwijs en/of de sociale kaart van Parkstad is een pré.
 • Je hebt een HBO-opleiding of je kunt laten zien dat je door ervaring en opleidingen een HBO-denk- en werkniveau hebt.

Wat ga je doen?

 • Je wordt ingezet bij het cluster Doorstroompunt (voorheen RMC) waarbij het accent van deze functie ligt op de groep jongeren met een grote afstand tot onderwijs en/of arbeidsmarkt;
 • Je brengt samen met collega’s de doelgroep Voortijdig Schoolverlaten beter in beeld en onderzoekt de behoefte van de jongere. Je speelt een intermediaire rol bij het vinden van een hernieuwd onderwijstraject. Indien dit niet mogelijk is dan kijk je naar een arbeids-en/of hulp-verleningstraject voor deze jongeren met (meervoudige) problematiek. Het doel is dat zoveel mogelijk jongeren met een startkwalificatie het onderwijs verlaten, een duurzame baan of de meest passende plek in de samenleving kunnen krijgen;
 • Je werkt op een proactieve en outreachende manier, o.a. door het doen van huisbezoeken en het bijwonen of organiseren van knooppunt-overleggen;
 • Je participeert in diverse netwerken van o.a. onderwijsorganisaties, hulpverlening, strafrecht en jeugdzorg.

Jouw Team Voortijdig Schoolverlaten

Team Voortijdig Schoolverlaten is verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van de leerplichtwet en de regelgeving omtrent voortijdig schoolverlaters. Er werken plusminus 30 medewerkers.

Het is een terrein waarop intensief wordt samengewerkt met ketenpartners op het gebied van onderwijs, zorg, arbeidsmarkt en handhaving. Het team is onderdeel van de gemeente Heerlen, maar is werkzaam voor de Parkstadgemeentes.

Werken voor de gemeente Heerlen is bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. We werken vastberaden en met overtuiging aan grote en boeiende opgaven die onze stad toekomstbestendig maken. Heerlen verlegt grenzen, verkent nieuwe horizonten en wij leren van, en bouwen trots voort op het verleden. En met die lessen uit het

verleden pakken we door om beter verder te gaan naar morgen. In Heerlen borrelt het van de ideeën en initiatieven en pakken we uitdagingen aan. Als stad met zo’n 90.000 inwoners vervullen we de centrumfunctie voor de regio Parkstad Limburg. Alles wat we doen draagt bij aan één gezamenlijk doel: Heerlen een nog fijnere plek maken om te wonen, werken en leven!

Ook onze organisatie is volop in ontwikkeling. Samen met meer dan 1.000 collega’s werken we aan Heerlen van Morgen. Een organisatie met heldere doelen voor ogen: op basis van openheid en vertrouwen efficiënt samenwerken aan een toekomstbestendig Heerlen. Een manier van werken waarbij collegialiteit, creativiteit en curiositeit matchen met onze taken. Een organisatie waar de wensen, ideeën en gedachten van de inwoners en ondernemers centraal staan in ons handelen. Kies je voor Heerlen? Dan steken we samen de handen uit de mouwen en werken we aan een duurzame, leefbare stad én organisatie.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Wij bieden een interessante, tijdelijke functie voor de duur van 2 jaar voor maximaal 36 uren per week.

De functie is ingeschaald in schaal 9 met een bruto maandsalaris van minimaal € 3.317,- en maximaal € 4.752,- (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Het is mogelijk om 40 uur te werken en 36 uur uitbetaald te krijgen. Daarmee bouw je wekelijks 4 uur extra vrije tijd (ADV) op.

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt (Vitknip) die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Meebouwen aan het Heerlen van Morgen?

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Stuur dan jouw cv en motivatie t.a.v. Jacqueline Janssen (teammanager) onder vermelding van vacaturenummer 24020 naar a.hoyer@heerlen.nl. Je kunt solliciteren tot en met 11 maart 2024.

Voor meer informatie kun je terecht bij Yvonne Driessen (adviseur Leerplicht/Doorstroompunt), telefoonnummer 045 -560 58 95. Voor vragen over de procedure, tijdelijkheid van de functie of de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Gerjo Gillissen via g.gillissen@heerlen.nl.

Houd alvast 18 maart 2024 vanaf 13.00 uur vrij in je agenda; dan hebben wij de sollicitatiegesprekken.

Voor deze functie wordt intern én extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieConsultancy, Gemeente, Juridisch, Onderwijs

Wil jij vanuit een intrinsieke motivatie met en voor jongeren werken? Ben jij iemand die in staat is om, om te gaan met weerstand? Ben jij die echte volhouder die dat stapje extra zet en ben jij degen...View more

HBO, WO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 6 dagen geleden

Ben jij goed op de hoogte van sociale media, videocontent en andere online media en zou je je kennis er ervaring graag willen inzetten om de communicatie tussen collega’s, de gemeenteraad en de inwoners van Heerlen te optimaliseren? Heb je ervaring met strategisch adviseren over je vakgebied? Dan is de functie raadsadviseur communicatie misschien wel iets voor jou! Reageer uiterlijk 15 maart 2024

Wie ben jij?

Je hebt een afgeronde opleiding op hbo/wo-niveau, bij voorkeur op het gebied van overheids-communicatie.

Je hebt ervaring met strategische advisering in een bestuurlijke omgeving, bij voorkeur binnen een gemeente. Je bent uitstekend bekend met sociale media, video-content en andere online media; in jouw adviesrol weet je goed welke (online)kanalen je kunt inzetten om voor een goede interactie met onze inwoners te zorgen. En uiteraard kun je glashelder schrijven en communiceren. Flexibiliteit is voor jou vanzelfsprekend, waarbij werken in de avonduren geen probleem is.

Wat ga je doen?

Als raadsadviseur communicatie zorg jij voor een goede communicatie tussen onze collega’s, de gemeenteraad en onze inwoners. Dankzij jouw expertise weet je de inwoners aan politiek en bestuur te ‘binden’ en de raad als bestuursorgaan ‘op de kaart te zetten’.

Jouw werkzaamheden bewegen voor een groot deel mee met het ritme van de raad. Je communiceert over de werkzaamheden van de raad, en met je vlotte pen weet je de inwoners daarbij te betrekken.

Je zorgt ervoor dat alle raadsvergaderingen goed (online) te volgen zijn voor onze inwoners en ook terug te kijken. Je verzorgt o.a. de livestream, houdt tijdens de vergaderingen de social media over de raad actueel en beantwoordt eventuele vragen van inwoners.

Je maakt een communicatieplan voor, van en over de raad, bewaakt de uitvoering ervan en stimuleert een vernieuwende inzet van online en offline communicatiemiddelen.

Je hebt in dat kader bv. ideeën over een regelmatige column over de raad en volgt de (sociale) media over Heerlen.

Je weet exact hoe je de juiste sociale en andere media inzet om zoveel mogelijk inwoners te betrekken bij plannen van de gemeenteraad; je bent je bewust welke doelgroepen op welke media te vinden zijn en weet jouw communicatiestrategie hierop aan te passen.

Maar bovenal zorg je ervoor dat onze raad goed zicht- en vindbaar is voor alle inwoners en ondernemers in Heerlen en laat daarmee zien dat je samen impact kunt maken!

Tevens organiseer je werkbezoeken en andere bijeenkomsten (bv. een Ideeënmarkt waar burgers ‘de politiek’ met hun wensen en ideeën voor de stad kunnen benaderen).

Uiteraard gebeurt dat allemaal in goed overleg en fijne samenwerking met je collega’s op de griffie en in de organisatie.

Jouw team: de griffie

De griffie zorgt ervoor dat vergaderingen van onder meer de raadscommissies en de gemeenteraad in goede banen worden geleid. Daarnaast adviseren en ondersteunen zij de gemeenteraad en zijn raadscommissies. Zo zorgen zij voor de informatievoorziening van en naar de raad en commissies en stellen zij de vergaderagenda’s samen. De griffie ondersteunt ook de raadsvoorzitter (de burgemeester) en de commissievoorzitters bij het uitoefenen van het voorzitterschap. Tevens helpt de griffie de raadsleden bij het formuleren van moties, amendementen, nota’s en initiatiefvoorstellen en is zij aanspreekpunt namens de raad voor burgers, bedrijven en instellingen.

Aangezien de bezetting nu (te) mager is én de raad wil inzetten op onder meer burgerparticipatie en communicatie zoekt de griffie een nieuwe collega in de functie van raadsadviseur communicatie.

Werken voor de gemeente Heerlen is bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. We werken vastberaden en met overtuiging aan grote en boeiende opgaven die onze stad toekomstbestendig maken. Heerlen verlegt grenzen, verkent nieuwe horizonten en wij leren van, en bouwen trots voort op het verleden. En met die lessen uit het verleden pakken we door om beter verder te gaan naar morgen. In Heerlen borrelt het van de ideeën en initiatieven en pakken we uitdagingen aan. Als stad met zo’n 90.000 inwoners vervullen we de centrumfunctie voor de regio Parkstad Limburg. Alles wat we doen draagt bij aan één gezamenlijk doel: Heerlen een nog fijnere plek maken om te wonen, werken en leven!

Ook onze organisatie is volop in ontwikkeling. Samen met meer dan 1.000 collega’s werken we aan Heerlen van Morgen. Een organisatie met heldere doelen voor ogen: op basis van openheid en vertrouwen efficiënt samenwerken aan een toekomstbestendig Heerlen. Een manier van werken waarbij collegialiteit, creativiteit en curiositeit matchen met onze taken. Een organisatie waar de wensen, ideeën en gedachten van de inwoners en ondernemers centraal staan in ons handelen. Kies je voor Heerlen? Dan steken we samen de handen uit de mouwen en werken we aan een duurzame, leefbare stad én organisatie.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Wij bieden een interessante, structurele functie van 28 tot 32 uur per week aan. Je eerste arbeidsovereenkomst zal voor bepaalde tijd zijn.

De functie is ingeschaald in schaal 11 met een bruto maandsalaris van minimaal € 4211,- maximaal € 5997,- bruto per maand (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Het is mogelijk om meer uur te werken dan je uitbetaald krijgt. Daarmee bouw je wekelijks een aantal uur extra vrije tijd (ADV) op.

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt (vitknip) die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Wil je meebouwen aan Heerlen?

Ben je enthousiast over deze functie? Stuur dan jouw CV en motivatie met vermelding van het vacaturenummer 24021 naar dhr. Teun Zwemmer, griffier gemeente Heerlen, via emailadres t.zwemmer@heerlen.nl.

Solliciteren kan tot en met 15 maart 2024. Mocht je inhoudelijke vragen hebben over de functie dan kan je terecht bij Teun Zwemmer, griffier (t.zwemmer@heerlen.nl tel. 06-44106602).

Vacature eigenschappen

Vacature categorieCommunicatie, Gemeente, secretarieel

Ben jij goed op de hoogte van sociale media, videocontent en andere online media en zou je je kennis er ervaring graag willen inzetten om de communicatie tussen collega’s, de gemeenteraad en de ...View more

WO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
Ben jij een ervaren vastgoedjurist met een passie voor het publieke domein? Dan maken we graag op een informele manier kennis met jou tijdens onze Meet & Greet op woensdag 6 maart. Aanmelden kan via debby.schols@maastricht.nl. Een Meet & Greet niet jouw cup of tea? Gewoon solliciteren mag ook!

In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier.

Als vastgoedjurist bij de Gemeente Maastricht ben je verantwoordelijk voor het adviseren over en begeleiden van vastgoedgerelateerde zaken voor zowel projectmatige als individuele vastgoedactiviteiten binnen de gemeente. Je bent de juridische rechterhand van projectleiders en gebiedsmanagers die aan de lat staan voor verschillende integrale gebiedsontwikkelingen en ontwikkel-/en transformatieopgaves. De grote ontwikkelingen van Maastricht staan beschreven in de Omgevingsvisie Maastricht 2040. Denk hierbij aan bekende projecten als Sphinxkwartier/Belvédère, de Groene Loper, de stationsomgeving en Maastricht Health Campus/ Randwyck-Noord.

Je adviseert en ondersteunt op het gebied van vastgoedrecht in de breedste zin van het woord binnen het werkgebied van verschillende organisatieonderdelen binnen het fysieke domein. Als vastgoedjurist maak je onderdeel uit van het Team Advies & Informatie dat bestaat uit 16 medewerkers. Het team valt onder de afdeling Vastgoed en werkt voor diverse gemeentelijke opdrachtgevers. Advies & Informatie verzorgt de geo-informatie en ondersteunt en adviseert in fysieke programma’s, projecten en de begrotingsopgaves in alle fasen op het gebied van plan- en vastgoedeconomie, vastgoedjuridica, verwervingen, uitgifte en grond- en vastgoedbeleid.

Wat ga je doen?
 • Opstellen, beoordelen en beheren van (anterieure) exploitatie-, en koop/verkoop/erfpachtovereenkomsten en andere overige privaatrechtelijke overeenkomsten en besluitvormingsstukken.
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren van collega’s en bestuur op diverse rechtsgebieden, zowel privaat- als publiekrechtelijk (ondernemingsrecht, fiscaal recht, aanbestedingsrecht, mededingingsrecht, algemene wet bestuursrecht).
 • Uitvoering geven aan en implementeren van de Omgevingswet (kostenverhaal, voorkeursrecht, onteigening), Aanbestedingswetgeving, Wet Markt en Overheid, Didam-arrest, huurrecht en overig Vastgoedrecht.
 • Strategisch onderhandelen over vastgoed gerelateerde kwesties met diverse stakeholders.
 • Behandeling van WOO-verzoeken, inclusief procesvertegenwoordiging in bestuursrechtelijke zaken, zover deze betrekking hebben op het beleidsveld Vastgoed en Projecten.
 • Samenwerken met interne en externe belanghebbenden, waaronder projectontwikkelaars, advocaten en andere overheidsinstanties.
 • Op de hoogte blijven van relevante wet- en regelgeving en deze kennis toepassen in de praktijk.

Wat vragen wij?
 • Afgeronde universitaire opleiding op het gebied van Nederlands recht, bij voorkeur met specialisatie in privaatrecht / vastgoedrecht.
 • Minimaal 5 jaar ervaring als vastgoedjurist, bij voorkeur binnen de publieke sector.
 • Een of meer afgeronde aanvullende cursussen/opleidingen op het gebied van vastgoedrecht.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om complexe juridische vraagstukken helder uit te leggen.
 • Teamspeler met een proactieve en resultaatgerichte houding.
 • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Wat bieden wij?
 • Een uitdagende en afwisselende functie binnen een dynamische organisatie.
 • Een leuk en enthousiast team om mee samen te werken en te sparren.
 • Een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen.
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring met eindschaal 12 (€5.008 – €6.777) op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast hebben we voor jou een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:
 • opname in het ABP-pensioenfonds;
 • een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop je salaris (in dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering opgenomen), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals extra verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie;
 • mogelijkheid tot opbouw van ADV.

Ben je enthousiast?
Reageer dan voor 13 maart via de button en stuur je motivatie en cv op. De eerste kennismaking vindt plaats op 18 maart tussen 12:00 - 17:00 uur, noteer die datum alvast in agenda. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Debby Schols, Teammanager Advies & Informatie via 06-52086332 / debby.schols@maastricht.nl.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Juridisch

Ben jij een ervaren vastgoedjurist met een passie voor het publieke domein? Dan maken we graag op een informele manier kennis met jou tijdens onze Meet & Greet op woensdag 6 maart. Aanmelden kan v...View more

WO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
De economische visie Maastricht 2040 dient als een denkrichting op weg naar het Maastricht van morgen: wat vinden we belangrijk voor de economie van de stad en welke uitgangspunten hanteren we hierbij en wat zijn de te verwachten effecten. Het is een toekomstbeeld dat ons helpt bij het maken van keuzes en het anticiperen op maatschappelijke ontwikkelingen. Deze visie is bedoeld als een ambitie die iedereen in deze stad moet inspireren en helpen om Maastricht in de toekomst ook economisch gezond te houden.

De visie kent drie speerpunten waarlangs de gemeente werkt aan de economie en de brede welvaart van de stad: de binnenstad, kennis, innovatie en vakmanschap (incl.de Health Campus) en het vestigingsklimaat (ondernemersklimaat, arbeidsmarkt en ruimte om te ondernemen).

Het team Economie & Cultuur ontwikkelt in dit kader onder andere het economisch beleid en stimuleert en versterkt het economische klimaat in de stad. De beleidsmedewerkers zorgen voor de vertaling van gemeentelijk beleid in economische beleid, concrete plannen en projecten. Dat doen we samen met een groot aantal externe partners, maar ook intern in nauw samenspel met collega-afdelingen van de gemeente, zoals van Cultuur, Sociaal, Onderwijs, Vastgoed, Veiligheid en Leefbaarheid en Ruimte In dit kader zijn wij voor het cluster economie op zoek naar een beleidsmedewerker economie.

Jij bent iemand, die:
 • balans weet te vinden tussen idealen en politieke opgaves;
 • inhoudelijk waarde kan toevoegen in een team van deskundige en gedreven professionals;
 • kansen ziet in moeilijke situaties;

Kortom, Iemand die met hart en hoofd meebouwt aan een optimaal economisch klimaat in onze mooie stad!
 • Je maakt deel uit van het team Economie
 • Je bent ambtelijk portefeuillehouder van diverse economische dossiers;
 • Je levert een bijdrage aan en adviseert over de ontwikkeling van beleidskaders, bijvoorbeeld voor de binnenstad en de Maastrichtse nachtvisie;
 • Je adviseert en inspireert het management en bestuur over de concrete toepassing van deze beleidskaders;
 • Je bent accountmanager binnenstad en detailhandel en werkt samen met partners in de binnenstad (centrummanagementorganisatie en ondernemersorganisaties).
 • Je bent betrokken bij gebiedsontwikkeling van de binnenstad;
 • Jij kunt de verbinding maken tussen alle wensen, trends en ontwikkelingen in een dynamisch centrumgebied.

Jouw expertise
 • Een verbinder die kan samenwerken en schakelen tussen strategische, tactische en operationele vraagstukken;
 • WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring op het gebeid van economisch beleid voor binnensteden en / of centrummanagement;
 • Een uitgebreid lokaal en bij voorkeur een regionaal of landelijk netwerk in het economische veld;
 • Kennis van ruimtelijke ordeningsaspecten;
 • Sterk in de ontwikkeling van beleid, en het maken van de vertaalslag naar de werkpraktijk;
 • Sterke schrijver; schriftelijk goed afwegingen kunnen verwoorden en adviezen samenstellen;
 • Initiatief, de durf om verantwoordelijkheid te nemen;
 • Zichtbaar in eigen organisatie en bij partners in de binnenstad;
 • Klantgericht, integer en betrouwbaar.

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Het salaris wordt ingepast in schaal 11 (€ 4.211 - € 5.997) afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de CAO-gemeenten.

Ben je enthousiast?
Reageer dan uiterlijk 7 maart 2024 via de button en stuur je motivatie en cv. En reserveer alvast 12 en 14 maart 2024 in je agenda. Dan houden we de 1e en 2e gesprekken.

Eerst meer weten? Dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Monique Mertschuweit, teammanager Economie en Cultuur, tel. 06-2188 4126

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten. Mocht je geen e-mail van ons ontvangen, controleer dan de ongewenste mailbox/spambox. Mogelijk is onze e-mail daar terecht gekomen. Is dit niet het geval neem dan contact op met ons via; vacaturebox.p&o@maastricht.nl

Werken voor Maastricht
In Maastricht werken 1700 collega’s, 125.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond.

Kleine en grote bedrijven vinden hun ideale plek in de stad. Een stad van ‘leven en laten leven’, maar ook van zorgen voor elkaar. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen.

De gemeente Maastricht streeft ernaar een wendbare, integraal werkende en resultaatgerichte organisatie te zijn, die flexibel inspeelt op kansen en ontwikkelingen in onze omgeving. We stimuleren en bieden ruimte voor creativiteit en initiatief en helpen elkaar autonomer te werken. De gemeente Maastricht heeft aandacht voor haar medewerkers en voor hun persoonlijke en professionele behoeften, wensen en drijfveren, ongeacht de levensfase. Een organisatie die een gezond, veilig en aantrekkelijk werkklimaat biedt voor iedereen.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieBeleid, Gemeente

De economische visie Maastricht 2040 dient als een denkrichting op weg naar het Maastricht van morgen: wat vinden we belangrijk voor de economie van de stad en welke uitgangspunten hanteren we hierbij...View more

HBO, MBO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Heb jij affiniteit met openbare orde en veiligheid? Vind jij het leuk om de administratieve werkzaamheden te verrichten voor de teams Toezicht & Handhaving en daarbij zaken te regelen met externe partners zoals het BSGW, Justitie en CJIB? Zie jij een uitdaging in het coördineren van het administratieve cluster met essentiële taken zoals planning en het maken van analyses voor de manager van team Toezicht & Handhaving?

Dan is de functie administratief juridisch medewerker bij de Gemeente Heerlen misschien wel iets voor jou! Reageer voor 4 maart 2024.

Wie ben jij?

 • Je hebt een juridische achtergrond en ervaring of kennis op juridisch gebied van toezicht & handhaving;
 • Je bent in het bezit van een BOA-diploma of bereid dit te behalen;
 • Je hebt kennis van het verwerkingsproces “Bestuurlijke Strafbeschikking”, de Wet Administratiefrechtelijke Handhaving, het Wetboek van Strafvordering;
 • Je bent bekend met de CJIB-transactiemodule;
 • Je hebt ervaring met het uitvoeren van planningswerkzaamheden;
 • Je bent enthousiast, communicatief vaardig, accuraat en stressbestendig;

Wat ga je doen?

 • Je bent aanspreekpunt voor juridische vraagstukken op het gebied van handhaving & toezicht;
 • Je zorgt voor de administratieve verwerking van verschillende processen, bijvoorbeeld bij huisuitzettingen en afvaldumpingen;
 • Je beheert en regelt boa aktes en benodigde opleidingen;
 • Je ondersteunt bij het maken van de planning van onze collega’s.

Jouw team

Team Handhaving bestaat uit ongeveer 60 collega’s. Deze leveren een belangrijke bijdrage aan een leefbaar en veilig Heerlen. Het betreft collega's die zich bezig houden met het controleren op betaald parkeren (6), meldkamer/cameramedewerkers (14), de boa's (28) en onze proces-coördinatoren (5) die zorgen voor de dagelijkse aansturing. Het administratieve cluster bestaat uit 2 personen. Een administratief medewerkster en de administratief juridisch medewerker. Binnen het team heerst een informele sfeer en helpen we elkaar.

Bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. Werken voor Heerlen is werken aan het Heerlen van morgen. Lees er meer over.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Het betreft een structurele fulltime functie voor 36 uur per week. De eerste arbeidsovereenkomst zal voor bepaalde tijd zijn. Je zal tijdig horen of dit wordt verlengd voor onbepaalde tijd.

De functie is ingeschaald in de HR21 normfunctie Medewerker beleidsuitvoering III in schaal 8 met een bruto maandsalaris van minimaal €3.014,- en maximaal €4.244,- (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Het is mogelijk om 40 uur te werken en 36 uur uitbetaald te krijgen. Daarmee bouw je wekelijks 4 uur extra vrije tijd (ADV) op.

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt (Vitknip) die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Meebouwen aan het Heerlen van Morgen?

Ben je enthousiast over deze functie? Stuur dan jouw cv en motivatie t.a.v. Jeroen Wijnen onder vermelding van vacaturenummer 24027 naar secretariaatsamenleving@heerlen.nl. Je kan solliciteren tot en met 3 maart 2024.

Voor meer informatie kun je terecht bij Jeroen Wijnen, teammanager Toezicht & Handhaving, per e-mail via: j.wijnen@heerlen.nl of telefonisch via: 0648394929.

Voor vragen over de procedure of de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met mevrouw Laura Bus (adviseur Personeel & Organisatie) per mail via: l.bus@heerlen.nl.

Voor deze functie wordt intern én extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief, Beveiliging, Gemeente, Juridisch, secretarieel

Heb jij affiniteit met openbare orde en veiligheid? Vind jij het leuk om de administratieve werkzaamheden te verrichten voor de teams Toezicht & Handhaving en daarbij zaken te regelen met externe ...View more

MBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Ben jij de persoon die moeiteloos een administratie voert? Die bekend is met alle administratieve taken die voorkomen op een debiteuren- en crediteurenadministratie? Dan komen wij graag in contact met jou!

Wat wordt jouw uitdaging?

Als medewerker controle debiteuren-crediteurenadministratie verwerk je de gegevens die aan de basis staan van deze informatievoorziening. Je zorgt voor een juiste en tijdige informatieverwerking binnen de huidige processen, en denkt mee in verbeteringen ten aanzien van deze processen. Deze procesverbeteringen pak je samen met de unitcoördinator en collega’s verder op.

De volgende werkzaamheden behoren tot je takenpakket:

 • Het registreren en doorgeleiden van binnenkomende inkoopfacturen;
 • Het controleren van inkoopfacturen op juistheid;
 • Het telefonisch/schriftelijk afhandelen van vragen over facturen;
 • Het in proces brengen van inkoopfacturen die binnenkomen via JOIN;
 • Gevraagd en ongevraagd geven van advies.

Wat neem je mee? 

Je bent financieel onderlegd en weet administratieve taken moeiteloos op te pakken. Met je goede schriftelijke en mondelinge communicatie maak je makkelijk contact en je komt graag met nieuwe ideeën. Je hebt affiniteit met financiële processen en zorgt door het uitvoeren van je taken dat we voldoen aan wet- en regelgeving. Verder:

 • Beschik je over een MBO diploma op het gebied van administratie;
 • Ben je proactief en kun je zelfstandig, planmatig en projectmatig werken;
 • Beschik je over goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;
 • Is kennis van Excel een pré.

Wij bieden

Dit is een tijdelijke functie tot 1 februari 2025 voor 20 uur per week. Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris tot € 3.481,00 bruto per maand (schaal 6);
 • Een thuiswerkvergoeding van € 3,00 per dag;
 • Een werktelefoon en thuiswerk device;
 • De mogelijkheid tot het inrichten van een thuiswerkplek;
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar;

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl 

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We groeien naar een organisatie die steeds beter de verbinding maakt met haar omgeving. Door een goed samenspel met inwoners, partners en bedrijven in de stad is meer mogelijk. We geven ruimte aan het ondernemerschap van onze medewerkers en waarderen de initiatieven van anderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld, maar ook genomen.

Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: de directie en het teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1.200 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie. 

In deze functie word je onderdeel van team Financiën.

Team Financiën

Team Financiën bestaat uit ruim 50 enthousiaste collega’s. Samen staan we aan de lat voor de taken op financieel gebied in de ruimste zin des woords. We dragen zorg voor het betalingsverkeer, de financiële administratie, de financiële informatievoorziening, de financiële analyse, het financieel adviezen, de fiscaliteiten, de interne controle en het tot stand komen van de P&C-producten op concernniveau. 

We zijn een team in ontwikkeling. De huidige ontwikkelingen in de organisatie vragen van ons team dat, qua dienstverlening naar de klant, anders gewerkt moet worden. We werken aan de organisatie van de toekomst waarin we vooruitkijken en kiezen voor duurzame oplossingen. We verwachten van jou dat je hieraan bijdraagt. Samen met je collega’s geef je invulling aan een gemeente die werkt aan het bereiken van maatschappelijke resultaten.

Het team heeft de afgelopen tijd een beweging gemaakt. Van buiten naar binnen en het werken vanuit de bedoeling staan centraal. Elke collega mag hier zijn of haar professionele ruimte zoeken. Samen en in verbinding met de opgaven en doelen van de organisatie is richting gegeven aan vernieuwing en verbetering van enkele processen op financieel gebied. Momenteel staat het team voor een verdere optimalisatie van de financiële –en control functie. De contouren van deze doorontwikkeling zijn vastgesteld. De komende periode staat in het teken van verdere uitwerking en inrichting. Verder bouwen is het doel!

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór maandag 4 maart aanstaande via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 7 maart aanstaande.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Viënna de Munter, coördinator unit debiteuren-crediteuren, tel. 06 283 448 15, e-mail vienna.demunter@sittard-geleen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Dan Geelen, HR-adviseur, tel. 06 188 762 21, e-mail dan-geelen@sittard-geleen.nl  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief, Financieel, Gemeente

Ben jij de persoon die moeiteloos een administratie voert? Die bekend is met alle administratieve taken die voorkomen op een debiteuren- en crediteurenadministratie? Dan komen wij graag in contact met...View more

HBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier.

Je werkweek in beeld
Als consulent Jeugd onderzoek je wat de jeugdige en/of de opvoeders nodig hebben bij opgroei- en/of opvoedingsvraagstukken. Bij het uitvoeren van je taak ga je uit van de benadering van positieve gezondheid waarbij je de focus legt op veerkracht en de eigen regie van de jeugdige en/of de opvoeders.

Je ondersteunt en adviseert de jeugdige en/of opvoeder(s) in het traject naar (intensievere) vormen van behandeling of begeleiding. Hierbij kan het ook gaan om zorg die ingezet wordt bij problemen die buiten de directe opvoedingsrelatie liggen en die op de opvoeding van invloed (kunnen) zijn. De samenwerking met de opvoeder(s) en jeugdige staat voorop waarbij je uitgaat van de eigen verantwoordelijkheid en de eigen kracht van de gezaghebbende/opvoeder(s) en jeugdige.

Je brengt de hulpverlening op gang, neemt stelling en voert de benodigde acties uit. Daar waar de veiligheid van de jeugdige in het geding is en geen overeenstemming (meer) is, wordt aan de Raad voor de Kinderbescherming gevraagd onafhankelijk onderzoek te doen en een advies uit te brengen aan de kinderrechter.

Je voert reguliere en intensieve procesregie bij de inzet van zorg en bent hierin kostenbewust. Je bent verantwoordelijk voor je eigen caseload en wordt inhoudelijk ondersteunt door de gedragswetenschappers

Je maakt actief gebruik van samenwerking in de keten; zoals scholen, kinderopvang, voorliggend veld (als bijvoorbeeld Trajekt of de POH), andere collega’s binnen sociaal domein (bijvoorbeeld WMO en leerplicht). Op deze manier bouw en onderhoudt je ook je netwerk in de keten.

Jouw expertise
 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding (bij voorkeur Pedagogiek, MWD, Social Work, SPH);
 • Je hebt een registratie SKJ;
 • Je hebt kennis van de uitgangspunten van de Jeugdwet;
 • Je beschikt over specifieke kennis en werkervaring op het gebied van procesmanagement, triage hulpverlening en crisissituaties;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen schaal 9 (€ 3317 - € 4752), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring.

Ben je enthousiast?
Reageer dan voor datum via de button en stuur je motivatie en cv. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Marjolein Nicolaes (teammanager Team Jeugd), 0631 951 185 of e-mail marjolein.nicolaes@maastricht.nl.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Welzijn

In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Je werkweek in beeld Als co...View more

WO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 2 weken geleden
In Maastricht werken bijna 1.900 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Een stad van ‘leven en laten leven’, maar ook van zorgen voor elkaar. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen. De gemeente Maastricht streeft ernaar een opgavegerichte en resultaatgerichte organisatie te zijn, die flexibel inspeelt op kansen en ontwikkelingen in de omgeving. De gemeente Maastricht heeft aandacht voor haar medewerkers en voor hun persoonlijke en professionele behoeften, wensen en drijfveren, ongeacht de levensfase. Een organisatie die een gezond, veilig en aantrekkelijk werkklimaat biedt voor iedereen.

De afdeling concerncontrol in de gemeente Maastricht
De politiek en het bestuur stellen hoge eisen aan de kwaliteit van stuur- en verantwoordingsinformatie. Dit vraagt om de nodige expertise en professionaliteit om de organisatie in control te houden. Dit is een belangrijk speerpunt voor de organisatie. Concerncontrol is een compacte en gespecialiseerde afdeling. Zij is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en functioneren van een samenhangend systeem van control. De huidige vacature betreft een spannende en uitdagende ‘ontwikkelfunctie’ binnen de afdeling concerncontrol. We zijn op zoek naar een bevlogen teamspeler die kan meedraaien in het team en haar taken, met als speciaal aandachtsgebied governance.

Wat ga je doen?
De koers die is ingezet richt zich op het in control zijn van de organisatie en op het streven dat de gemeente Maastricht jaarlijks een ‘in control-statement’ kan afgeven. Je bent, naast je algemene taken als adviseur Audit & Control en zoals het mede ontwikkelen, onderhouden en functioneren van een samenhangend systeem van een control-model, specifiek verantwoordelijk voor:
 • Het bouwen aan een nieuwe functie binnen de gemeente Maastricht, waarbij je het governance beleid vormgeeft en invloed uitoefent op de manier van werken in de organisatie ten aanzien van het beleid
 • Advisering bij het opstellen van het governance raamwerk c.q. wijzigingen in het governance raamwerk van verbonden partij;
 • Monitoren in hoeverre de verbonden partij haar doelen realiseert en daarmee ook de realisatie van de beleidsdoelen van de gemeente;
 • Middels objectieve oordelen inzicht en openheid te geven in complexe materie en (juridische) structuren bij verbonden partijen;
 • Samen met collega’s in beeld brengen en beheersen van financiële- en operationele risico’s van de verbonden partij;
 • Toetsing en advisering vanuit derde lijn rol bij concept B&W-nota’s die worden voorbereid om B&W-standpunten in te nemen in aandeelhoudersvergaderingen & AB-/DB-vergaderingen (GR'n);
 • Het actualiseren van de kadernota 'Governance bij verbonden partijen'.

Wat breng je mee?
 • Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding op financieel of bedrijfseconomisch gebied, bij voorkeur aangevuld met post-HBO of -doctorale opleiding(en) op het gebied van control.
 • Je hebt expertise en ervaring in het brede, integrale werkveld van governance, compliance, risk & control en audits liefst binnen een politiek bestuurlijke omgeving.

Wie ben je?
 • Altijd integer denkt en handelt
 • Een onafhankelijke positie durft in te nemen en vast te houden
 • Beschikt over een gezonde dosis humor
 • Werkt vanuit verbinding (teamspeler)
 • Met de voeten in de klei wilt staan
 • Zich committeert aan gemaakte afspraken en zorgt dat zaken ook worden afgerond

Groeimogelijkheid
We bieden nadrukkelijk de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding aan bijvoorbeeld de bestuursacademie.

Wat bieden we en wat moet je doen als je interesse gewekt is?
Bij de gemeente Maastricht vind je een werkomgeving die jou stimuleert om het maximale uit jezelf te halen. Het is een nieuwe functie, indicatieve waardering is op schaal 13 (max € 7.325,00 bruto p/mnd). Inschaling en beloning vindt uiteindelijk plaats afhankelijk van opleiding en ervaring.

Heb je interesse?
Enthousiast geworden en herken jij je in dit profiel? Solliciteer dan uiterlijk voor 20 maart 2024 en upload je sollicitatie met een actueel CV. Een motivatiebrief is niet noodzakelijk. Wil je vooraf meer informatie over de functie, bel dan met Laurent Haarsma (concerncontroller) op 06 5231 7060. De volgende data zijn nog van belang (hou s.v.p. hiermee rekening):
 • Op dinsdag 12 maart en donderdag 14 maart organiseren we koffiemomenten van 16:00 uur tot 18:00 uur in het Theater aan het Vrijthof.
 • Vrijdag 29 maart is de 1e kennismakingsronde waarbij we je vragen een persoonlijk voorwerp mee te nemen en hier iets over te vertellen). Ben je wat we zoeken dan is er de 2e kennismakingsronde
 • Vrijdag 5 april is er de 2e kennismakingsronde en deze zal bestaan uit een casus waarbij je gevraagd wordt te schetsen wat jouw aanpak is omtrent de gestelde uitdaging waar we voor staan

We hopen je dan te zien!  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieBeleid, Gemeente

In Maastricht werken bijna 1.900 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Een stad van ‘leven en laten leven’, maar ...View more

HBO, WO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 2 weken geleden
In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen. We hebben oog voor jouw behoeften en streven naar een gezond, veilig en inclusief werkklimaat voor iedereen.

Wil jij een actieve rol spelen in het naadloos integreren van de natuur in onze gemeente, waarbij je werkt aan het aantrekkelijk maken van de stad voor mens, plant en dier? Strategisch nadenken over begraafplaatsen, bomen en stikstof beroeren je wel. Doe jij dit graag samen met inwoners en verenigingen binnen Maastricht en ben jij een kei in overzicht houden en het vieren van successen? Dan is dit jouw kans!

Je werkweek in beeld
Een werkweek als beleidsmedewerker groen, bomen en begraafplaatsen is een afwisseling tussen;
 • beleid opstellen en tot uitvoering brengen rond bomen, groenopgaves en dierenwelzijn;
 • beoordelen van omgevingsvergunningaanvragen op de wet natuurbescherming en stikstof;
 • overleggen met vergunners, projectleiders over nieuwe initiatieven binnen de stad;
 • binnen het cluster groen, water, natuur, landschap en collega’s gestalte geven aan een groenere, duurzamere en meer bio diverse woon- en leefomgeving;
 • participeren binnen stadsbrede processen zoals de opstelling van visies en beleidsdocumenten

Jouw expertise
Werken voor het team Cultureel Erfgoed en Ruimtelijke kwaliteit (CERK, binnen domein fysiek) is werken voor de afdeling die het dicht bij het bestuur staat. Hier maak je beleid en bepaal je hoe je gemeentelijke doelstellingen het best realiseert. Maar je doet veel meer dan achter je bureau beleid schrijven. Je gaat ook naar buiten om te zien wat er bij onze inwoners en maatschappelijke partners speelt. Jij helpt de gemeente met resultaatgerichte strategie.
 • Jij hebt affiniteit met vergroening, biodiversiteit, en klimaatadaptatie.
 • Begraafplaatsen en dierwelzijn intrigeren je wel.
 • Je hebt kennis van relevante wet en regelgeving (oa de wet natuurbescherming) en je beseft dat je in een juridisch-administratieve omgeving opereert.
 • Je werkt projectmatig en gestructureerd en bent een kei in het houden van overzicht.
 • Je kan processen opzetten en bent steeds op zoek naar verbeterpunten.
 • Jij houdt ervan om een spin in het web te zijn.
 • Je hebt eerder samengewerkt met of ervaring opgedaan bij een gemeente.
 • Je neemt verantwoordelijkheid.
 • Je bent een echte teamspeler met een groen hart die door uitstekende communicatieve vaardigheden effectief kan samenwerken in een multidisciplinair team.
 • Je hebt een afgeronde hbo of WO-opleiding met een “groene” achtergrond.

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen schaal 11 (€4211 - 5997), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering per maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP.

Ben je enthousiast?
Reageer dan uiterlijk 28 februari 2024 via de button en stuur je motivatie en cv. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Melanie Vandecappelle, teammanager CERK, 06 52 38 55 68 of e-mail melanie.vandecappelle@maastricht.nl.

De eerste kennismaking vindt plaats op 4 maart 2024.

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieBeleid, Gemeente

In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Een stad met allure die gro...View more

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief, Beleid, Beveiliging, Business, Communicatie, Consultancy, Cultuur, Defensie, Design, Facilitair, Financieel, Gemeente, Horeca, Huishoudelijk medewerker, Human resources, ICT, Innovatie, Juridisch, Logistiek, Management, Marketing, Media, Milieu, Onderwijs, Onderzoek, Onroerend goed, Recruitment, Ruimtelijk, Sales, Sport, Statistiek, Strategie, Technisch, Welzijn, Zorg

Op zoek naar vacatures in Zuid Limburg? Baandomein heeft een actueel overzicht van de vacatures die haar leden in zuid limburg open heeft staan.

HBO, LBO, MBO, VMBO, WO
Geplaatst 8 maanden geleden

Op zoek naar vacatures in Limburg? Baandomein heeft een actueel overzicht van de vacatures die haar leden in limburg open heeft staan.

MBO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 4 dagen geleden

In deze rol draag je vanuit HuisartsenOZL zorg voor het organiseren van de nascholingen voor huisartsen, praktijkondersteuners, doktersassistenten en praktijkmanagers. Dankzij jou zijn onze scholingen tot in de puntjes verzorgd. Een belangrijke taak dus! Ben je ondernemend, creatief én weet je iedereen een welkom gevoel te geven? Lees dan verder! We bieden jou de kans om binnen een innovatieve organisatie bij te dragen aan onderwijs binnen de gezondheidszorg!

Wij zijn per 1 april a.s. op zoek naar een collega voor de functie van:

Medewerker scholingen

24 uur per week

Wat bieden wij?

Een interessante en afwisselende functie binnen een vakkundig en gezellig team. We bieden je betekenisvol werk waarin je een bijdrage levert aan toegankelijke en kwalitatieve zorg binnen onze regio. Wat we nog meer bieden?

 • Je gaat in eerste instantie aan de slag in een tijdelijk dienstverband van 1 jaar, met de intentie dit daarna om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • Flexibele werktijden;
 • Het is mogelijk om, na de inwerkperiode, deels vanuit huis te werken;
 • Deze functie is gewaardeerd in functiegroep 5 (min. € 2.683,- max € 3.641,-) volgens de Cao Huisartsenzorg; De functie-indeling is afhankelijk van de ervaring die je meebrengt;
 • Vakantiegeld 8,00% en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Je ontvangt een reiskostenvergoeding en kunt gebruik maken van fiscale uitruilmogelijkheden;
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW).

Wat ga je doen?

Samen met Esther (opleidingscoördinator) ben je verantwoordelijk voor de organisatie van een breed, kwalitatief en hoogwaardig scholingsaanbod. De opleidingscoördinator is verantwoordelijk voor het aanbod, jij voor de planning en organisatie van de scholingen.
Je werkt in deze rol zelfstandig en denkt in oplossingen. Met complexe vragen kan je terecht bij de opleidingscoördinator. Je verzorgt ongeveer 2 tot 3 scholingen per week met in totaal ongeveer 100 deelnemers. In de rol van medewerker scholingen ben je zowel voor als achter de schermen het eerste aanspreekpunt voor deelnemers aan de scholingen.

Hoe dat er precies uit ziet?

 • Achter de schermen organiseer je het volledige administratieve proces van inschrijving van deelnemers, het opstellen en versturen van uitnodigingen, presentieverwerking, en tot slot de evaluatie. Je draagt zorg voor de planning, reserveert ruimtes en regelt alle benodigde faciliteiten voor de scholing;
 • Kennis van de kwaliteitsregisters GAIA, LV POH GGZ, NVvPO, VSR is een pré;
 • Je bewaakt de totale jaarplanning en denkt daarbij altijd twee stappen vooruit. Dankzij jou weten collega’s dat scholingen goed geregeld zijn;
 • Deelnemers kunnen bij jou terecht met hun vragen. Je hebt een open en warme houding en weet hen altijd op een prettige manier verder te helpen. Servicegerichtheid staat daarbij hoog in het vaandel;
 • Je ondersteunt de opleidingscoördinator in het uitvoeren van het scholingsaanbod. Samen sta je er als een team;
 • Scholingen vinden regelmatig in de avonduren plaats. Je helpt de docent met het opstarten van het presentatiescherm, regelt catering en zet het nodige lesmateriaal klaar. Dankzij jou is een scholing tot in de puntjes geregeld. Wanneer de scholing gestart is, is telefonische bereikbaarheid gewenst;
 • Je verzorgt samen met de opleidingscoördinator, naast het reguliere scholingsaanbod, ook grotere scholingsevenementen voor de gehele regio (ruim 120 tot 140 deelnemers). Dit zie je als een uitdaging waar jij energie van krijgt.

Wie zoeken wij?

Werkervaring in een vergelijkbare functie is geen vereiste. We zijn vooral op zoek naar een collega die kwalitatieve scholing net zo belangrijk vindt als wij. Je bent een aanpakker, regelt graag en ‘doen’ is je motto! MS Word kent voor jou geen geheimen en ook met Excel kom je een heel eind.
Loopt je werkdag niet zoals gepland? Dan weet jij daar wel raad mee! Je gaat spontane situaties niet uit de weg en bent in staat proactief te handelen en snel te schakelen. De kwalitatieve dienstverlening vanuit HuisartsenOZL blijft voor jou voorop staan. Tot slot blijven we onze dienstverlening graag vernieuwen en verbeteren. We zijn daarom benieuwd naar jouw eigen ideeën en creativiteit.

Nog even sparren?

Voor meer informatie kun je terecht bij opleidingscoördinator Esther van Gurp-Geelen via het telefoonnummer 06 – 46616621. Ze is op maandag, donderdag en vrijdag bereikbaar.
Heb je interesse in deze functie? Leuk! We ontvangen jouw motivatiebrief en CV graag uiterlijk 6 maart a.s. Reageren kan via onderstaand sollicitatieformulier of per mail via vacature@hozl.nl

Schrijf je liever geen motivatiebrief? Dat vinden wij niet erg. Deel datgene dat je graag met ons wilt delen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Goed om te weten

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt NIET op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief, Zorg

In deze rol draag je vanuit HuisartsenOZL zorg voor het organiseren van de nascholingen voor huisartsen, praktijkondersteuners, doktersassistenten en praktijkmanagers. Dankzij jou zijn onze scholingen...View more

MBO
Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 4 dagen geleden

Ben jij op zoek naar een betekenisvolle, administratieve functie in de zorgsector? Voor het Cliëntbureau van Koraal regio Parkstad (locatie Landgraaf) zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven collega.

Ben jij secuur, werk je overzichtelijk en blink je uit in multitasken? Dan hebben wij de ideale baan voor jou! Het betreft een functie voor 12 uur per week.


Over de functie

Als Administratief Medewerker Cliëntbureau ben jij dé administratieve ondersteuning voor verschillende collega’s.

 • Je verwerkt mails omtrent zorgplannen van cliënten en verwerkt deze op de zorgmonitor.
 • Je ondersteunt collega’s o.a. met het versturen en verwerken van brieven, ID kaarten en het maken van etiketten. Zijn er bijvoorbeeld verkiezingen? Dan draag jij zorg voor de registratie van de stempassen van de cliënten.
 • Daarnaast ben je dagelijks bezig met het beantwoorden van vragen vanuit zowel cliënten als interne en externe contacten (gedragswetenschappers, secretariaat, begeleiders en gemeenten).
 • Als de cliënttevredenheid getoetst is, draag jij zorg voor overzichtelijke lijsten die gedeeld worden in het dossier en met de woongroepen. Je houdt de post van cliënten bij en slaat dit op. Daarnaast deel je dit, waar nodig, met de verwanten.

Kortom een veelzijdige functie, waarbij je dagelijks in contact bent met verschillende collega’s en disciplines. Jij zorgt op jouw manier, samen met collega’s, voor een juiste administratieve verwerking van alle documenten en mutaties die je binnen krijgt.


Wie zoeken wij?

Jou! Een enthousiaste, gedreven en zelfstandige collega met een gezonde dosis humor. Je houdt ervan om in een team te werken, maar kunt zelfstandig jouw taken prioriteren en oppakken. Klantgerichtheid, systematisch en ordelijk werken staat bij jou voorop.

En verder..

 • Je hebt minimaal een afgeronde MBO 4 opleiding.
 • Vanzelfsprekend ben jij sterk met geautomatiseerde systemen. 


Wat bieden wij?

Een afwisselende en verantwoordelijke functie waarbij je van betekenis kunt zijn voor cliënten en collega’s. Je komt in een enthousiast team met een prettige werksfeer!

 • Salaris: inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 35: min €2.338 en max € 3.294 bruto per maand, afhankelijk van relevante werkervaring.
 • Contract: voldoe je aan de functie-eisen? Dan start jij meteen met een contract voor onbepaalde tijd!
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
 • Online platform: Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk & privé, vitaal & gezond en loopbaan


Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Leon Widdershoven (Senior Teamleider) via 06-18835984.

De vacature wordt zowel in- als extern gedeeld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten een voorrangspositie.


Reageren

Kom jij het verschil maken en je administratieve talenten inzetten? Wij ontvangen graag je CV en motivatie vóór 6 maart a.s. via het sollicitatieformulier.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief

Ben jij op zoek naar een betekenisvolle, administratieve functie in de zorgsector? Voor het Cliëntbureau van Koraal regio Parkstad (locatie Landgraaf) zijn we op zoek naar een enthousiaste en ged...View more

HBO
limburg, Noord Limburg, Panningen
Geplaatst 4 dagen geleden

Wil jij het verschil maken in het onderwijs?

Werken bij onze stichting is betekenisvol werk. Je draagt bij aan de ontwikkeling van jongeren. Wij bereiden hen voor op een toekomstige plek in de maatschappij en laten ze hun eigen talenten ontdekken.  Met positieve aandacht helpen wij onze leerlingen groeien!

Adviseur Mensen en Organisatie (Nr. 13992)

Functie informatie

Start dienstverband01-05-2024
Sluitingstijd11-03-2024
Soort dienstverbandTijdelijk met uitzicht op vast
School / LocatieOndersteunende diensten
PlaatsPanningen
Totaal FTE0,5000
SchaalSchaal 10
SalarisindicatieMinimaal € 3031 en maximaal €5030,- bruto bij een full time dienstverband

Wij zoeken

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO):
Elke schooldag verzorgen ruim 2.900 professionals voor ruim 23.500 jonge mensen onderwijs op een van de 25 scholen van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO). LVO is een onderwijsorganisatie met scholen voor voortgezet onderwijs verspreid over heel Limburg. Op onze scholen ontdekt en ontwikkelt de leerling in een veilige omgeving zijn talenten, onder begeleiding van deskundige docenten. Betrokken mensen die stáán voor onderwijskwaliteit en de ambitie hebben om ervoor te zorgen dat elke leerling een geweldige onderwijstijd heeft op school. LVO heeft de ambitie om te zorgen voor: “het best denkbare onderwijs voor onze leerlingen”.

Buurt college Agora Maas

Iedere leerling leert op zijn eigen manier. Op Buurtcollege Agora Maas en Peel behandelen we daarom iedereen ongelijk, waardoor we iedereen juíst gelijk behandelen. Iedere leerling heeft bij ons een zelfontworpen werkplek, zodat je altijd kunt werken op een plek die voor jou goed voelt. Wij werken met kleinschalige coachgroepen waarbij een coach een groep van maximaal 15 leerlingen stimuleert, inspireert en feedback geeft. De coach kent hierdoor iedere leerling door en door.
Bij Buurtcollege Agora Maas en Peel leren leerlingen zowel óver als mét de omgeving. Op deze manier komen kennis en ervaringen samen en leren leerlingen binnen de wetenschappelijke, de maatschappelijke, de artistieke, de spirituele en de sociaal-ethische wereld die hoort bij Agora. Op onze school doen leerlingen eindexamen voor vmbo-(g)t, havo of vwo.

Ondersteunende diensten
Medewerkers van de ondersteunende diensten hebben expertise op verschillende vakgebieden. Ruim 100 collega’s faciliteren de scholen en het college van bestuur op deze vakgebieden. Als medewerker van de ondersteunende diensten blijf je voortdurend leren en je verder ontwikkelen; je denkt mee met de scholen en maakt het mogelijk dat docenten en leerlingen maximaal bezig zijn met het best denkbare onderwijs. Hoe? Door advies en service te bieden passend bij de scholen en door interdisciplinair samen te werken, een professionele houding en ontwikkelingsgerichte dienstverlening.

Voor de twee LVO-scholen, het Bouwens van der Boijecollege en het Buurtcollege Agora Maas en Peel in de regio Helden-Panningen, zijn we op zoek naar een adviseur Mensen & Organisatie

De vacature is ontstaan ten gevolge van het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van één van onze adviseurs M&O.

Team Mensen & Organisatie
Collega’s van het team Mensen & Organisatie (M&O) maken onderdeel uit van de Ondersteunende Diensten. In totaal zijn er een 40-tal medewerkers werkzaam binnen: het Team PSA, Adviseurs M&O, Beleidsadviseurs M&O en Medewerkers M&O. Gewerkt wordt vanuit het bestuursbureau in Sittard (Team Personeels- en Salarisadministratie én Beleidsadviseurs) of vanuit één of meerdere scholen (Adviseurs M&O en Medewerkers M&O). Leidinggevende is de manager M&O.

Wat ga je doen:
Als flexibele sparringpartner adviseer jij op locatie de rectoren en leidinggevenden van jouw LVO-scholen bij een uiteenlopend aantal onderwerpen. Samen met de Adviseur Financiën, jouw evenknie met wie je een hecht duo vormt, lever je een bijdrage aan o.a. rapportages, formatieplannen en de begrotingen van de scholen. Met de medewerkers M&O waarover iedere school beschikt coördineer je de bijdrage vanuit M&O. Geregeld onderhoud je contact met de collega's binnen de afdeling M&O en je rapporteert aan de manager M&O.

Jouw werkzaamheden bestaan o.a. uit het:
• Adviseren over vraagstukken op de scholen zoals strategische personeelsontwikkeling, in-door-uitstroom, duurzame inzetbaarheid, opleiding en ontwikkeling, formatieplanning en andere relevante thema’s;
• Coachen en begeleiden van (nieuwe) leidinggevenden op het gebied van mensen en organisatie
• adviseren over, en verschillende scenario’s voorleggen bij, complexe personele of organisatorische casuïstiek;
• Vertalen van overkoepelende beleidsthema’s naar schoolniveau en meewerken aan het implementeren daarvan.

Wij vragen

Jouw Persoonlijkheid:
Als Adviseur M&O heb je een integrale visie en een frisse, eigentijdse blik op het gebied van mensen en organisatie. Daarbij neem je ook bedrijfskundige en financiële zaken in ogenschouw. Je staat stevig in je schoenen en geeft op professionele en zakelijke wijze invulling aan je werkzaamheden. Je kunt goed schakelen tussen de diverse aandachtgebieden en weet je aandacht goed te verdelen tussen de scholen. Verder ben je gericht op samenwerking en ontwikkeling van mensen. Naast een kritische en onafhankelijke houding straal je ook plezier en energie uit. Met humor weet je zaken te relativeren en verder te brengen.

Om in deze aantrekkelijke positie te voldoen aan de verwachtingen verwachten wij dat kandidaten beschikken over tenminste een afgeronde opleiding op HBO-niveau, bijvoorbeeld People & Business Management of Personeelsmanagement, en aangevuld met ten minste 5 jaar relevante werkervaring in generieke rol als HR adviseur. Het is een pré als je extra kennis hebt opgedaan op het gebied van arbeidsrecht en/of inhoudelijke personele thema’s.

Functie specifieke eigenschappen:
• Onafhankelijk, Adviesvaardig;
• Verbindend vermogen
• Gericht op samenwerking en ontwikkeling van mensen;
• Communicatief vaardig in woord en geschrift;
• Professioneel, kritisch en opbouwend;

Wat biedt Stichting LVO?
Alles wat je maar van een stevige en zelfstandige M&O positie mag verwachten: Ertoe doen en bijdragen aan het best denkbare onderwijs voor de leerlingen! Bij een organisatie met een voorname positie in de samenleving. De functie is ingeschaald in salarisschaal 10 van de CAO-VO. Verder is er een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden en een uitstekende pensioenregeling.

Wij bieden

een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden binnen een prettige werkomgeving:

 • een goed salaris, 8% vakantiegeld én een 13e maand
 • 12 weken vakantieverlof per jaar
 • een persoonlijkbudget, van 90 uren per jaar (op fulltime basis) voor het vergroten van de werkbalans
 • de mogelijkheid om fiscaal voordelig een fiets, tablet, telefoon of fitnessabonnement te kopen
 • volledige vergoeding van de premie voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen met je professionaliseringsbudget
 • Een werkplek op één van onze mooie scholen, wat wil je nog meer?

Geïnteresseerd?

Interesse? Voor meer informatie over de positie of de procedure kun je contact opnemen met Roger Meijerink 06- 22 64 97 38 (manager M&O) respectievelijk Ria Huys 06-34372819 (adviseur M&O).
Wil je direct reageren dan zien we jouw CV met een korte motivatie graag tegemoet. Dat kan heel eenvoudig via de knop “Solliciteren”.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieHuman resources, Onderwijs

Wil jij het verschil maken in het onderwijs? Werken bij onze stichting is betekenisvol werk. Je draagt bij aan de ontwikkeling van jongeren. Wij bereiden hen voor op een toekomstige plek in de maatsch...View more

WO
limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 6 dagen geleden

Binnen de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Mosa van de afdeling SIM (Seksuele Gezondheid, Infectieziekten en Milieu) zijn wij tijdelijk, tot en met december 2024, op zoek naar een junior onderzoeker (1 fte, 36 uur). De hoofdtaak is bij bestaande onderzoeken ondersteunen op het gebied van infectieziektebestrijding, waaronder hepatitis B, hepatitis C en hiv.  Belangrijke verantwoordelijkheden zullen zijn: groepsvoorlichtingen geven aan gedetineerden in de penitentiaire inrichting (PI), kwalitatieve en kwantitatieve data verzamelen, coderen van data, data opschonen en analyseren.
Solliciteren kan vóór 6 maart.

Wat ga je doen als junior onderzoeker?

 • Je ondersteunt wetenschappelijk onderzoek projectmatig in de diverse processtappen, waaronder planning en uitvoering.
 • Je geeft voorlichting over infectieziekten aan gedetineerden in de PI, verzamelt kwantitatieve en kwalitatieve data, schoont datasets op en analyseert data.
 • Je verbindt beleid met de praktijk en onderzoek.
 • Je verdiept je in relevante vakgebieden (onderdelen) voor het onderzoek.
 • Je geeft samen met een collega (groeps)voorlichting aan gedetineerden in de PI (uiteraard onder beveiliging.

Wie ben je?

Als GGD’er sta je midden in de maatschappij en weet je wat er speelt in de omgeving. Je bent je bewust van externe invloeden en toont veerkracht om met de veranderende wereld mee te bewegen. Je leert snel, pikt graag nieuwe dingen op en weet problemen eigenhandig op te lossen. In verbinding staan met je collega's geeft jou iedere keer weer een flinke portie energie!

 • Je beschikt over tenminste een afgeronde opleiding op wo- niveau, bij voorkeur op het gebied van de gezondheidszorg of gezondheidswetenschappen.
 • Je hebt affiniteit met data en onderzoek, bij voorkeur met de applicaties R of SPSS.
 • Je bent analytisch ingesteld, kunt zelfstandig werken, enthousiasmeert collega’s en zoekt verbinding met je collega’s.
 • Een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal is van essentieel belang voor de uitvoering van de functie.
 • Je hebt ervaring met alle aspecten van kwantitatief wetenschappelijk onderzoek.

Wat bieden wij jou?

Onze mensen zijn ons grootste goed. Wij hebben voortdurend aandacht voor een goede balans tussen jouw vitaliteit, wendbaarheid en professionaliteit. Wij geloven namelijk dat een gezond Zuid-Limburg, begint bij onszelf. Dat is de basis van ons aanbod. Verder bieden jou als junior onderzoeker:

 • Een dienstverband tot en met december 2024.
 • Bij de functie hoort een salaris van maximaal € 4.244,- bruto per maand (functieschaal 8) bij een volledige werkweek van 36 uur. Het is mogelijk dat er een aanloopschaal wordt overeengekomen.
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket conform cao SGO inclusief een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% met o.a. vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.
 • Een werkgeversbijdrage van ongeveer 70% aan je ABP pensioenpremie.
 • Afhankelijk van de functie is er de mogelijkheid om thuis te werken, inclusief hulpmiddelen voor een thuiswerkplek en een thuiswerkvergoeding. 
 • Een intern programma ‘GGD In Balans’, waarbij je gedurende het hele jaar de kans krijgt om deel te nemen aan workshops, (sportieve) activiteiten, vitaliteitstraject en loopbaanadvies.
 • De keuze om deel te nemen aan de personeelsvereniging met kortingen op theater, concerten, (pret)parken en andere leuke uitjes. 

Interesse gewekt?

Graag zien we jouw sollicitatie vóór 6 maart tegemoet. Solliciteren doe je via ons sollicitatieformulier. Wie weet is er wel sprake van een match en word je onze nieuwe collega.

De eerste gesprekken vinden plaats op 8 maart in de ochtend.
Wij vragen je met bovenstaande datum rekening te houden in je agenda.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderzoek, Zorg

Binnen de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Mosa van de afdeling SIM (Seksuele Gezondheid, Infectieziekten en Milieu) zijn wij tijdelijk, tot en met december 2024, op zoek naar een junior ond...View more

HBO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 6 dagen geleden

Ben jij klaar voor een vliegende start in je carrière als Consulent Schuldhulpverlening? Wil je praktijkervaring opdoen waarbij je zowel wet- en regelgeving als de persoonlijke situatie van onze inwoners in acht neemt? Verlang je ernaar om te opereren binnen een breed netwerk en wil je eraan bijdragen dat inwoners hun leven financieel weer op de rit kunnen krijgen? En heb je onlangs je hbo-opleiding afgerond? Dan zou de functie van aankomend consulent Schuldhulpverlening wel eens perfect voor jou kunnen zijn!

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een aankomend Consulent Schuldhulpverlening die barst van energie en enthousiast wordt van een dynamische werkomgeving. Je bent leergierig en gedijt goed bij uitdagende taken. Je bent bekend met de wet gemeentelijke Schuldhulpverlening en gerelateerde wet- en regelgeving (sociale zekerheid). Pro activiteit, stressbestendigheid, empathie en teamwerk zijn jouw sterke punten. Je hebt een resultaatgerichte en klantgerichte instelling met de juiste balans tussen kwaliteit en kwantiteit.

Wat ga je doen?

Je begint met het leren kennen van het team en loopt mee met verschillende collega's, waaronder een administratief ondersteuner, een schuldregelaar, een procesbegeleider en een consulent. Je neemt ook deel aan informatiesessies van andere teams binnen het sociaal domein om een goed beeld te krijgen van alle taken die we als team en binnen het domein uitvoeren. Daarna krijg je een buddy toegewezen (een ervaren consulent Schuldhulpverlening) om de kneepjes van het vak te leren. We stellen een persoonlijk ontwikkelings- en leerplan op, zodat je na verloop van tijd alle taken van een consulent Schuldhulpverlening kunt uitvoeren.

Wat verwachten wij van jou?

 • Momenteel volg je een hbo-opleiding die je binnen een half jaar succesvol zult afronden, of je hebt deze onlangs afgerond (bijvoorbeeld SJD, Social Work of HBO rechten);
 • Als je al een vakgerichte opleiding tot schuldhulpverlener hebt afgerond, is dat een pré;
 • Je hebt kennis van de wet gemeentelijke Schuldhulpverlening en gerelateerde wet-en regelgeving (sociale zekerheid);
 • Je bent heel handig met cijfers en systemen.

Jouw team

Team Schuldhulpverlening maakt deel uit van het domein Samenleving. Wij adviseren en ondersteunen inwoners bij financiële problemen. We zijn bezig met het optimaliseren van het schuldhulpverleningsproces om onze dienstverlening aan inwoners steeds verder te verbeteren, efficiënter te maken en meer klantgericht te laten zijn, zodat we klaar zijn voor de toekomst. Ons team zal de komende tijd verder groeien door de uitbreiding van onze dienstverlening.

Werken voor de gemeente Heerlen is bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. We werken vastberaden en met overtuiging aan grote en boeiende opgaven die onze stad toekomstbestendig maken. Heerlen verlegt grenzen, verkent nieuwe horizonten en wij leren van, en bouwen trots voort op het verleden. En met

die lessen uit het verleden pakken we door om beter verder te gaan naar morgen. In Heerlen borrelt het van de ideeën en initiatieven en pakken we uitdagingen aan. Als stad met zo’n 90.000 inwoners vervullen we de centrumfunctie voor de regio Parkstad Limburg. Alles wat we doen draagt bij aan één gezamenlijk doel: Heerlen een nog fijnere plek maken om te wonen, werken en leven! Ook onze organisatie is volop in ontwikkeling. Samen met meer dan 1.000 collega’s werken we aan Heerlen van Morgen. Een organisatie met heldere doelen voor ogen: op basis van openheid en vertrouwen efficiënt samenwerken aan een toekomstbestendig Heerlen. Een manier van werken waarbij collegialiteit, creativiteit en curiositeit matchen met onze taken. Een organisatie waar de wensen, ideeën en gedachten van de inwoners en ondernemers centraal staan in ons handelen. Kies je voor Heerlen? Dan steken we samen de handen uit de mouwen en werken we aan een duurzame, leefbare stad én organisatie.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Je start in functieschaal 8 met een bruto maandsalaris van minimaal € 3.014, - en maximaal € 4.244, -(afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband en exclusief 1,25% per 1 oktober 2024). Als je genoeg kennis en ervaring hebt opgedaan en functioneert als volleerd consulent, kun je een salaris verwachten in schaal 9 (bruto minimaal €3.317,- en maximaal € 4.752,-). Het is mogelijk om 40 uur te werken en 36 uur uitbetaald te krijgen. Daarmee bouw je wekelijks 4 uur extra vrije tijd (ADV) op. Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17,05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget (Vitknip) in de vorm van een digitale munt die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao-gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Meebouwen aan het Heerlen van Morgen?

De vacature blijft open tot uiterlijk 15 april, vinden we voor die tijd de juiste kandidaat, halen we de vacature weg. Dus, als je geïnteresseerd bent, wacht dan niet te lang en solliciteer meteen. Stuur jouw Cv en leg in je motivatiebrief uit waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze rol.

We kijken ernaar uit om van je te horen! Zet in je brief het vacaturenummer 24023 en stuur dit naar Saskia Prins, e-mailadres: secretariaatsamenleving@heerlen.nl t.a.v. Femke Delaere, manager Team Schuldhulpverlening. Voor meer informatie kun je terecht bij Denny Kerver, procesbegeleider Schuldhulpverlening. Denny kan je alles vertellen over deze functie. Zij is te bereiken via e-mailadres: d.kerver@heerlen.nl.

Voor vragen over de procedure, het contract of de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Yvonne Dassen (adviseur Personeel & Organisatie) via e-mailadres: y.dassen@heerlen.nl.

De functie wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief, Consultancy, Financieel, Gemeente, Juridisch

Ben jij klaar voor een vliegende start in je carrière als Consulent Schuldhulpverlening? Wil je praktijkervaring opdoen waarbij je zowel wet- en regelgeving als de persoonlijke situatie van onz...View more

HBO, WO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 6 dagen geleden

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Breng jij de broodnodige continuïteit en ben jij de rots in de branding? Beschik je over een gezonde dosis humor? Sta jij stevig in je schoenen en heb je altijd al leiding willen geven aan een leuk team? Dan is de functie Manager Functioneel beheer bij de Gemeente Heerlen misschien wel iets voor jou! Reageer vóór 11 maart 2024.

Wie ben jij?

Jij bent een verbinder met visie en passie voor dienstverlening. Je weet de rust te bewaren en te verbinden in een dynamische omgeving. Verder ben je sterk in het aanbrengen van structuur, procesverbeteringen en het voeren van regie. Je bent creatief, flexibel, neemt initiatief en bent iemand die actief met verbetervoorstellen en oplossingen voor vraagstukken of knelpunten komt.

Je bent een professional: stevig en daadkrachtig, iemand waar we op kunnen bouwen, maar ook empathisch en met aandacht voor de mensen in het team. Je hebt een positieve instelling en relativeringsvermogen.

Je weet de medewerkers uit jouw team te inspireren en enthousiasmeren, of het nu een jonge starter betreft of juist een veteraan in het vak. Je bent er voor je mensen en biedt een luisterend oor, maar gaat daarbij een moeilijk gesprek niet uit de weg. Er mag ook gelachen worden. Tot slot ben je open en transparant en vind je feedback geven en ontvangen de normaalste zaak van de wereld.

Je stuurt op hoofdlijnen: formatie en bezetting, verzuim, individuele ontwikkeling en aandacht, teamontwikkeling, financiën en processen. Dat laatste doe je samen met de procesbegeleider Functioneel Beheer. Er ligt een plan voor 2023 en verder. De actualisatie 2024 wordt ter hand genomen. Aan jou de taak om de processen, het team en de medewerkers door te ontwikkelen. Alles binnen de kaders van het sturingsmodel Heerlen van Morgen en de nieuwe visie op dienstverlening.

Klantbeleving vind je belangrijk. De interne dienstverlening van het team draagt in belangrijke mate bij aan de opgaven van de organisatie waarbij oog voor de inwoner, de ondernemer en maatschappelijke partijen centraal staat.

Verder beschik je over:

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met en kennis van functioneel beheer (BiSL)/Informatievoorziening is een pré;
 • Leidinggevende ervaring is een pré.

Wat ga je doen?

Als manager van het Team Functioneel beheer geef je leiding aan de medewerkers van het team en draag je zorg voor de bedrijfsvoering binnen het team. Verder draag je zorg voor de planning, voortgang en kwaliteit van de producten en diensten. Je maakt deel uit van het managementteam van het domein bedrijfsvoering waarin je adviseert en participeert.

Jouw Team

Team Functioneel Beheer bestaat uit een aantal clusters die allemaal een specifieke focus hebben. In het gehele team zijn ongeveer 28 collega’s werkzaam die dagelijks 1.200 collega’s ondersteunen, om de best mogelijke (digitale) dienstverlening te leveren aan de stad Heerlen en haar inwoners. Het team is verantwoordelijk voor het beheer van alle applicaties van de gemeente Heerlen en deze op een kwalitatief hoogwaardig niveau te brengen en te houden. Team Functioneel Beheer werkt nauw samen met Team Informatie Management en Parkstad IT. Gezamenlijk zijn wij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en in stand houden van de gemeentelijke informatievoorziening. Daarnaast ondersteunt het team de organisatie in de optimalisatie van de werkprocessen en zijn we verantwoordelijk voor het beheer van gebruikersprofielen in de organisatie. Naast een verantwoordelijk team, is het een gezellig team met ruimte voor humor en vooral veel teamspirit.

Bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. Werken voor Heerlen is werken aan het Heerlen van morgen. Lees er meer over.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Het betreft een structurele functie van 36 uur per week (1 fte). De eerste arbeidsovereenkomst zal voor bepaalde tijd zijn.

De functie is ingeschaald in schaal 12 met een bruto maandsalaris van minimaal € 5.008, - en maximaal € 6.777, - (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Het is mogelijk om 40 uur te werken en 36 uur uitbetaald te krijgen. Daarmee bouw je wekelijks 4 uur extra vrije tijd (ADV) op.

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt (Vitknip) die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Meebouwen aan het Heerlen van Morgen?

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Stuur dan jouw cv en motivatie t.a.v. Marcel Heckmans, directeur bedrijfsvoering onder vermelding van vacaturenummer 24029 naar e-mail: secretariaatMiddelen@heerlen.nl. Je kunt solliciteren tot en met 10 maart 2024.

Voor meer informatie kun je terecht bij Marcel Heckmans, directeur bedrijfsvoering (tel. 0611957821, e-mail: m.heckmans@heerlen.nl). Voor vragen over de procedure, tijdelijkheid van de functie of de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Kiki Widdershoven, adviseur Personeel & Organisatie, via e-mail: k.widdershoven@heerlen.nl.

In week 12 en/of 13 voeren wij de sollicitatiegesprekken.

Voor deze functie wordt intern én extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, ICT, Management

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Breng jij de broodnodige continuïteit en ben jij de rots in de branding? Beschik je over een gezonde dosis humor? Sta jij stevig in je schoenen en heb je...View more

WO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 6 dagen geleden

Jouw ervaring in de logopedie en onderzoek in combinatie met jouw talent om het beste uit de student te halen.

Je hebt ambitie om samen met het team van de Academie voor Logopedie de logopedist van de toekomst op te leiden en voor te bereiden op een carrière als innovatieve en kritische professional en deze rol te combineren met praktijkgericht onderzoek naar Logopedisch gerelateerde onderwerpen.

Daarom voel jij je thuis bij Zuyd – academie voor logopedie

Deel uitmaken van een klein, dynamisch docenten/onderzoeksteam, met oog voor professionaliteit, maar ook voor gezelligheid. Als jij energie krijgt van het begeleiden, inspireren en enthousiasmeren van een nieuwe generatie zorgprofessionals en van het uitvoeren van onderzoek, dan hoor je thuis bij Zuyd. Je draagt bij aan het ontwikkelen van een authentieke leer- en werkomgeving, waarbij de student centraal staat. Het doel is enerzijds dat de student straks optimaal kan participeren in het werkveld en/of klaar is om de uitdagingen binnen de zorg blijvend het hoofd te bieden en anderzijds van betekenis te zijn bij praktijkgerichte onderzoeksvragen.

Maak kennis met je team

Als docent-onderzoeker word je onderdeel van zowel het docenten- als het onderzoeksteam binnen de academie voor logopedie. Samen draag je zorg voor het ontwikkelen, uitvoeren én actueel houden van het onderwijs conform onze onderwijsvisie en ons merkverhaal `Wij zijn LOGO (Leiderschap Openheid Gedrevenheid en Optimisme)`. Dat doe je in verschillende rollen en door de bril van interprofessioneel samenwerken. Het zelf willen blijven ontwikkelen als professional is hierin een verbindende factor. Want alleen als je zelf blijft groeien, kun je de toekomstige generatie zorgprofessionals helpen dat ook te doen.

Waarom jij in het team past

Wat jij meebrengt is de motivatie en drive om studenten te coachen en inspireren in hun zoektocht naar kennis en de toepassing daarvan in de praktijk. Je bent breed georiënteerd binnen het vakgebied logopedie. Idealiter op het gebied van spraak-taal en/of lees- en schrijfproblemen en/of op het gebied van communicatie (eigen stem en spraak, presentatie). Je bent bekend met logopedisch relevant onderzoek. Je hebt minimaal een afgeronde Bachelor opleiding logopedie en een aanvullende Master. Ideaal is als je ervaring uit de praktijk meebrengt, om het onderwijs met actuele en authentieke voorbeelden te kunnen verrijken. Daarnaast kun je makkelijk wisselen tussen de rol van leerprocesbegeleider en vakexpert en blijf jij jezelf ontwikkelen als kritisch professional. Je bent een teamspeler en hebt een open persoonlijkheid die op een respectvolle manier feedback kan geven en ontvangen. Kortom zijn wij op zoek naar een sprankelende persoonlijkheid die met passie het vak als logopedist uitdraagt.

Wat ga jij zoal doen?

Je gaat zelfstandig lessen en trainingen verzorgen op bovengenoemde thema’s en begeleidt studenten in hun leerproces op stage en/of binnen verschillende projecten in samenwerking met het werkveld (leerbedrijf). Je begeleidt studenten bij hun afstudeeronderzoek en bent daarnaast vanuit het lectoraat betrokken bij diverse onderzoeksprojecten. Hierbij bereid je onderzoek voor, voert zelf onderzoek uit in samenwerking met het werkveld en analyseert onderzoeksdata. Je takenpakket zal een mooie mix zijn van onderwijs en onderzoek.

Werken bij Zuyd en dan?

Het betreft een tijdelijke functie, met een omvang van minimaal 0,6 fte tot maximaal 0,8 fte. De exacte omvang is afhankelijk van jouw beschikbaarheid en jouw inzetbaarheid wat betreft taken. Op dinsdag vinden onze overlegmomenten plaats. Deze dag zou je dus zeker beschikbaar moeten zijn. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring in het onderzoek en onderwijs, maar maximaal schaal 11, cao-hbo. Dat betekent een bedrag van maximaal € 5.936,77 bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling. Met daar bovenop een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, een ruim aantal vakantiedagen, professionaliseringsuren en een compleet vitaliteitsaanbod.

Meer informatie? Vragen?

We zijn benieuwd! Voor je gaat solliciteren nog even overleggen? Geen probleem. Neem gerust contact op met: Peggy Lambriex, Opleidingsmanager (peggy.lambriex@zuyd.nl) of Ruth Dalemans, Lector (Ruth.dalemans@zuyd.nl).

Herken jij jezelf in deze vacature?

Reageer dan eenvoudig via deze link. Of ken je iemand die deze vacature op het lijf is geschreven? Tip diegene dan. Alvast bedankt.

Wacht niet te lang!

We sluiten deze vacature op 10 maart 2024, dus we zien jouw sollicitatie graag voor die datum tegemoet. Je kunt erop rekenen dat we uiterlijk 13 maart 2024 een reactie geven of jij wordt uitgenodigd voor een gesprek. De gesprekken zijn gepland op dinsdag 19 maart tussen 13.30-16.00 en donderdag 21 maart tussen 11.30- 16.00 op de locatie in Heerlen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs, Onderzoek, Zorg

Jouw ervaring in de logopedie en onderzoek in combinatie met jouw talent om het beste uit de student te halen. Je hebt ambitie om samen met het team van de Academie voor Logopedie de logopedist van de...View more

HBO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 6 dagen geleden

Wil jij vanuit een intrinsieke motivatie met en voor jongeren werken? Ben jij iemand die in staat is om, om te gaan met weerstand? Ben jij die echte volhouder die dat stapje extra zet en ben jij degene die jongeren kan motiveren en aan je kan binden?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Wie ben jij?

 • Je bent een consulent die gericht is op samenwerking en die het belang van de jeugdige altijd voorop stelt. Je werkt samen met jongeren, ouders en veel verschillende ketenpartners.
 • Je zult diplomatiek moeten kunnen optreden, maar ook stevig de regie moeten pakken als het nodig is.
 • Je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken en bent ook in staat om een goed dossier te vormen over jouw zaken. Kennis van het onderwijs en/of de sociale kaart van Parkstad is een pré.
 • Je hebt een HBO-opleiding of je kunt laten zien dat je door ervaring en opleidingen een HBO-denk- en werkniveau hebt.

Wat ga je doen?

 • Je wordt ingezet bij het cluster Doorstroompunt (voorheen RMC) waarbij het accent van deze functie ligt op de groep jongeren met een grote afstand tot onderwijs en/of arbeidsmarkt;
 • Je brengt samen met collega’s de doelgroep Voortijdig Schoolverlaten beter in beeld en onderzoekt de behoefte van de jongere. Je speelt een intermediaire rol bij het vinden van een hernieuwd onderwijstraject. Indien dit niet mogelijk is dan kijk je naar een arbeids-en/of hulp-verleningstraject voor deze jongeren met (meervoudige) problematiek. Het doel is dat zoveel mogelijk jongeren met een startkwalificatie het onderwijs verlaten, een duurzame baan of de meest passende plek in de samenleving kunnen krijgen;
 • Je werkt op een proactieve en outreachende manier, o.a. door het doen van huisbezoeken en het bijwonen of organiseren van knooppunt-overleggen;
 • Je participeert in diverse netwerken van o.a. onderwijsorganisaties, hulpverlening, strafrecht en jeugdzorg.

Jouw Team Voortijdig Schoolverlaten

Team Voortijdig Schoolverlaten is verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van de leerplichtwet en de regelgeving omtrent voortijdig schoolverlaters. Er werken plusminus 30 medewerkers.

Het is een terrein waarop intensief wordt samengewerkt met ketenpartners op het gebied van onderwijs, zorg, arbeidsmarkt en handhaving. Het team is onderdeel van de gemeente Heerlen, maar is werkzaam voor de Parkstadgemeentes.

Werken voor de gemeente Heerlen is bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. We werken vastberaden en met overtuiging aan grote en boeiende opgaven die onze stad toekomstbestendig maken. Heerlen verlegt grenzen, verkent nieuwe horizonten en wij leren van, en bouwen trots voort op het verleden. En met die lessen uit het

verleden pakken we door om beter verder te gaan naar morgen. In Heerlen borrelt het van de ideeën en initiatieven en pakken we uitdagingen aan. Als stad met zo’n 90.000 inwoners vervullen we de centrumfunctie voor de regio Parkstad Limburg. Alles wat we doen draagt bij aan één gezamenlijk doel: Heerlen een nog fijnere plek maken om te wonen, werken en leven!

Ook onze organisatie is volop in ontwikkeling. Samen met meer dan 1.000 collega’s werken we aan Heerlen van Morgen. Een organisatie met heldere doelen voor ogen: op basis van openheid en vertrouwen efficiënt samenwerken aan een toekomstbestendig Heerlen. Een manier van werken waarbij collegialiteit, creativiteit en curiositeit matchen met onze taken. Een organisatie waar de wensen, ideeën en gedachten van de inwoners en ondernemers centraal staan in ons handelen. Kies je voor Heerlen? Dan steken we samen de handen uit de mouwen en werken we aan een duurzame, leefbare stad én organisatie.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Wij bieden een interessante, tijdelijke functie voor de duur van 2 jaar voor maximaal 36 uren per week.

De functie is ingeschaald in schaal 9 met een bruto maandsalaris van minimaal € 3.317,- en maximaal € 4.752,- (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Het is mogelijk om 40 uur te werken en 36 uur uitbetaald te krijgen. Daarmee bouw je wekelijks 4 uur extra vrije tijd (ADV) op.

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt (Vitknip) die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Meebouwen aan het Heerlen van Morgen?

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Stuur dan jouw cv en motivatie t.a.v. Jacqueline Janssen (teammanager) onder vermelding van vacaturenummer 24020 naar a.hoyer@heerlen.nl. Je kunt solliciteren tot en met 11 maart 2024.

Voor meer informatie kun je terecht bij Yvonne Driessen (adviseur Leerplicht/Doorstroompunt), telefoonnummer 045 -560 58 95. Voor vragen over de procedure, tijdelijkheid van de functie of de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Gerjo Gillissen via g.gillissen@heerlen.nl.

Houd alvast 18 maart 2024 vanaf 13.00 uur vrij in je agenda; dan hebben wij de sollicitatiegesprekken.

Voor deze functie wordt intern én extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieConsultancy, Gemeente, Juridisch, Onderwijs

Wil jij vanuit een intrinsieke motivatie met en voor jongeren werken? Ben jij iemand die in staat is om, om te gaan met weerstand? Ben jij die echte volhouder die dat stapje extra zet en ben jij degen...View more

HBO, WO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 6 dagen geleden

Ben jij goed op de hoogte van sociale media, videocontent en andere online media en zou je je kennis er ervaring graag willen inzetten om de communicatie tussen collega’s, de gemeenteraad en de inwoners van Heerlen te optimaliseren? Heb je ervaring met strategisch adviseren over je vakgebied? Dan is de functie raadsadviseur communicatie misschien wel iets voor jou! Reageer uiterlijk 15 maart 2024

Wie ben jij?

Je hebt een afgeronde opleiding op hbo/wo-niveau, bij voorkeur op het gebied van overheids-communicatie.

Je hebt ervaring met strategische advisering in een bestuurlijke omgeving, bij voorkeur binnen een gemeente. Je bent uitstekend bekend met sociale media, video-content en andere online media; in jouw adviesrol weet je goed welke (online)kanalen je kunt inzetten om voor een goede interactie met onze inwoners te zorgen. En uiteraard kun je glashelder schrijven en communiceren. Flexibiliteit is voor jou vanzelfsprekend, waarbij werken in de avonduren geen probleem is.

Wat ga je doen?

Als raadsadviseur communicatie zorg jij voor een goede communicatie tussen onze collega’s, de gemeenteraad en onze inwoners. Dankzij jouw expertise weet je de inwoners aan politiek en bestuur te ‘binden’ en de raad als bestuursorgaan ‘op de kaart te zetten’.

Jouw werkzaamheden bewegen voor een groot deel mee met het ritme van de raad. Je communiceert over de werkzaamheden van de raad, en met je vlotte pen weet je de inwoners daarbij te betrekken.

Je zorgt ervoor dat alle raadsvergaderingen goed (online) te volgen zijn voor onze inwoners en ook terug te kijken. Je verzorgt o.a. de livestream, houdt tijdens de vergaderingen de social media over de raad actueel en beantwoordt eventuele vragen van inwoners.

Je maakt een communicatieplan voor, van en over de raad, bewaakt de uitvoering ervan en stimuleert een vernieuwende inzet van online en offline communicatiemiddelen.

Je hebt in dat kader bv. ideeën over een regelmatige column over de raad en volgt de (sociale) media over Heerlen.

Je weet exact hoe je de juiste sociale en andere media inzet om zoveel mogelijk inwoners te betrekken bij plannen van de gemeenteraad; je bent je bewust welke doelgroepen op welke media te vinden zijn en weet jouw communicatiestrategie hierop aan te passen.

Maar bovenal zorg je ervoor dat onze raad goed zicht- en vindbaar is voor alle inwoners en ondernemers in Heerlen en laat daarmee zien dat je samen impact kunt maken!

Tevens organiseer je werkbezoeken en andere bijeenkomsten (bv. een Ideeënmarkt waar burgers ‘de politiek’ met hun wensen en ideeën voor de stad kunnen benaderen).

Uiteraard gebeurt dat allemaal in goed overleg en fijne samenwerking met je collega’s op de griffie en in de organisatie.

Jouw team: de griffie

De griffie zorgt ervoor dat vergaderingen van onder meer de raadscommissies en de gemeenteraad in goede banen worden geleid. Daarnaast adviseren en ondersteunen zij de gemeenteraad en zijn raadscommissies. Zo zorgen zij voor de informatievoorziening van en naar de raad en commissies en stellen zij de vergaderagenda’s samen. De griffie ondersteunt ook de raadsvoorzitter (de burgemeester) en de commissievoorzitters bij het uitoefenen van het voorzitterschap. Tevens helpt de griffie de raadsleden bij het formuleren van moties, amendementen, nota’s en initiatiefvoorstellen en is zij aanspreekpunt namens de raad voor burgers, bedrijven en instellingen.

Aangezien de bezetting nu (te) mager is én de raad wil inzetten op onder meer burgerparticipatie en communicatie zoekt de griffie een nieuwe collega in de functie van raadsadviseur communicatie.

Werken voor de gemeente Heerlen is bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. We werken vastberaden en met overtuiging aan grote en boeiende opgaven die onze stad toekomstbestendig maken. Heerlen verlegt grenzen, verkent nieuwe horizonten en wij leren van, en bouwen trots voort op het verleden. En met die lessen uit het verleden pakken we door om beter verder te gaan naar morgen. In Heerlen borrelt het van de ideeën en initiatieven en pakken we uitdagingen aan. Als stad met zo’n 90.000 inwoners vervullen we de centrumfunctie voor de regio Parkstad Limburg. Alles wat we doen draagt bij aan één gezamenlijk doel: Heerlen een nog fijnere plek maken om te wonen, werken en leven!

Ook onze organisatie is volop in ontwikkeling. Samen met meer dan 1.000 collega’s werken we aan Heerlen van Morgen. Een organisatie met heldere doelen voor ogen: op basis van openheid en vertrouwen efficiënt samenwerken aan een toekomstbestendig Heerlen. Een manier van werken waarbij collegialiteit, creativiteit en curiositeit matchen met onze taken. Een organisatie waar de wensen, ideeën en gedachten van de inwoners en ondernemers centraal staan in ons handelen. Kies je voor Heerlen? Dan steken we samen de handen uit de mouwen en werken we aan een duurzame, leefbare stad én organisatie.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Wij bieden een interessante, structurele functie van 28 tot 32 uur per week aan. Je eerste arbeidsovereenkomst zal voor bepaalde tijd zijn.

De functie is ingeschaald in schaal 11 met een bruto maandsalaris van minimaal € 4211,- maximaal € 5997,- bruto per maand (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Het is mogelijk om meer uur te werken dan je uitbetaald krijgt. Daarmee bouw je wekelijks een aantal uur extra vrije tijd (ADV) op.

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt (vitknip) die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Wil je meebouwen aan Heerlen?

Ben je enthousiast over deze functie? Stuur dan jouw CV en motivatie met vermelding van het vacaturenummer 24021 naar dhr. Teun Zwemmer, griffier gemeente Heerlen, via emailadres t.zwemmer@heerlen.nl.

Solliciteren kan tot en met 15 maart 2024. Mocht je inhoudelijke vragen hebben over de functie dan kan je terecht bij Teun Zwemmer, griffier (t.zwemmer@heerlen.nl tel. 06-44106602).

Vacature eigenschappen

Vacature categorieCommunicatie, Gemeente, secretarieel

Ben jij goed op de hoogte van sociale media, videocontent en andere online media en zou je je kennis er ervaring graag willen inzetten om de communicatie tussen collega’s, de gemeenteraad en de ...View more

WO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
Ben jij een ervaren vastgoedjurist met een passie voor het publieke domein? Dan maken we graag op een informele manier kennis met jou tijdens onze Meet & Greet op woensdag 6 maart. Aanmelden kan via debby.schols@maastricht.nl. Een Meet & Greet niet jouw cup of tea? Gewoon solliciteren mag ook!

In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier.

Als vastgoedjurist bij de Gemeente Maastricht ben je verantwoordelijk voor het adviseren over en begeleiden van vastgoedgerelateerde zaken voor zowel projectmatige als individuele vastgoedactiviteiten binnen de gemeente. Je bent de juridische rechterhand van projectleiders en gebiedsmanagers die aan de lat staan voor verschillende integrale gebiedsontwikkelingen en ontwikkel-/en transformatieopgaves. De grote ontwikkelingen van Maastricht staan beschreven in de Omgevingsvisie Maastricht 2040. Denk hierbij aan bekende projecten als Sphinxkwartier/Belvédère, de Groene Loper, de stationsomgeving en Maastricht Health Campus/ Randwyck-Noord.

Je adviseert en ondersteunt op het gebied van vastgoedrecht in de breedste zin van het woord binnen het werkgebied van verschillende organisatieonderdelen binnen het fysieke domein. Als vastgoedjurist maak je onderdeel uit van het Team Advies & Informatie dat bestaat uit 16 medewerkers. Het team valt onder de afdeling Vastgoed en werkt voor diverse gemeentelijke opdrachtgevers. Advies & Informatie verzorgt de geo-informatie en ondersteunt en adviseert in fysieke programma’s, projecten en de begrotingsopgaves in alle fasen op het gebied van plan- en vastgoedeconomie, vastgoedjuridica, verwervingen, uitgifte en grond- en vastgoedbeleid.

Wat ga je doen?
 • Opstellen, beoordelen en beheren van (anterieure) exploitatie-, en koop/verkoop/erfpachtovereenkomsten en andere overige privaatrechtelijke overeenkomsten en besluitvormingsstukken.
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren van collega’s en bestuur op diverse rechtsgebieden, zowel privaat- als publiekrechtelijk (ondernemingsrecht, fiscaal recht, aanbestedingsrecht, mededingingsrecht, algemene wet bestuursrecht).
 • Uitvoering geven aan en implementeren van de Omgevingswet (kostenverhaal, voorkeursrecht, onteigening), Aanbestedingswetgeving, Wet Markt en Overheid, Didam-arrest, huurrecht en overig Vastgoedrecht.
 • Strategisch onderhandelen over vastgoed gerelateerde kwesties met diverse stakeholders.
 • Behandeling van WOO-verzoeken, inclusief procesvertegenwoordiging in bestuursrechtelijke zaken, zover deze betrekking hebben op het beleidsveld Vastgoed en Projecten.
 • Samenwerken met interne en externe belanghebbenden, waaronder projectontwikkelaars, advocaten en andere overheidsinstanties.
 • Op de hoogte blijven van relevante wet- en regelgeving en deze kennis toepassen in de praktijk.

Wat vragen wij?
 • Afgeronde universitaire opleiding op het gebied van Nederlands recht, bij voorkeur met specialisatie in privaatrecht / vastgoedrecht.
 • Minimaal 5 jaar ervaring als vastgoedjurist, bij voorkeur binnen de publieke sector.
 • Een of meer afgeronde aanvullende cursussen/opleidingen op het gebied van vastgoedrecht.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om complexe juridische vraagstukken helder uit te leggen.
 • Teamspeler met een proactieve en resultaatgerichte houding.
 • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Wat bieden wij?
 • Een uitdagende en afwisselende functie binnen een dynamische organisatie.
 • Een leuk en enthousiast team om mee samen te werken en te sparren.
 • Een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen.
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring met eindschaal 12 (€5.008 – €6.777) op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast hebben we voor jou een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:
 • opname in het ABP-pensioenfonds;
 • een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop je salaris (in dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering opgenomen), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals extra verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie;
 • mogelijkheid tot opbouw van ADV.

Ben je enthousiast?
Reageer dan voor 13 maart via de button en stuur je motivatie en cv op. De eerste kennismaking vindt plaats op 18 maart tussen 12:00 - 17:00 uur, noteer die datum alvast in agenda. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Debby Schols, Teammanager Advies & Informatie via 06-52086332 / debby.schols@maastricht.nl.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Juridisch

Ben jij een ervaren vastgoedjurist met een passie voor het publieke domein? Dan maken we graag op een informele manier kennis met jou tijdens onze Meet & Greet op woensdag 6 maart. Aanmelden kan v...View more

WO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
De economische visie Maastricht 2040 dient als een denkrichting op weg naar het Maastricht van morgen: wat vinden we belangrijk voor de economie van de stad en welke uitgangspunten hanteren we hierbij en wat zijn de te verwachten effecten. Het is een toekomstbeeld dat ons helpt bij het maken van keuzes en het anticiperen op maatschappelijke ontwikkelingen. Deze visie is bedoeld als een ambitie die iedereen in deze stad moet inspireren en helpen om Maastricht in de toekomst ook economisch gezond te houden.

De visie kent drie speerpunten waarlangs de gemeente werkt aan de economie en de brede welvaart van de stad: de binnenstad, kennis, innovatie en vakmanschap (incl.de Health Campus) en het vestigingsklimaat (ondernemersklimaat, arbeidsmarkt en ruimte om te ondernemen).

Het team Economie & Cultuur ontwikkelt in dit kader onder andere het economisch beleid en stimuleert en versterkt het economische klimaat in de stad. De beleidsmedewerkers zorgen voor de vertaling van gemeentelijk beleid in economische beleid, concrete plannen en projecten. Dat doen we samen met een groot aantal externe partners, maar ook intern in nauw samenspel met collega-afdelingen van de gemeente, zoals van Cultuur, Sociaal, Onderwijs, Vastgoed, Veiligheid en Leefbaarheid en Ruimte In dit kader zijn wij voor het cluster economie op zoek naar een beleidsmedewerker economie.

Jij bent iemand, die:
 • balans weet te vinden tussen idealen en politieke opgaves;
 • inhoudelijk waarde kan toevoegen in een team van deskundige en gedreven professionals;
 • kansen ziet in moeilijke situaties;

Kortom, Iemand die met hart en hoofd meebouwt aan een optimaal economisch klimaat in onze mooie stad!
 • Je maakt deel uit van het team Economie
 • Je bent ambtelijk portefeuillehouder van diverse economische dossiers;
 • Je levert een bijdrage aan en adviseert over de ontwikkeling van beleidskaders, bijvoorbeeld voor de binnenstad en de Maastrichtse nachtvisie;
 • Je adviseert en inspireert het management en bestuur over de concrete toepassing van deze beleidskaders;
 • Je bent accountmanager binnenstad en detailhandel en werkt samen met partners in de binnenstad (centrummanagementorganisatie en ondernemersorganisaties).
 • Je bent betrokken bij gebiedsontwikkeling van de binnenstad;
 • Jij kunt de verbinding maken tussen alle wensen, trends en ontwikkelingen in een dynamisch centrumgebied.

Jouw expertise
 • Een verbinder die kan samenwerken en schakelen tussen strategische, tactische en operationele vraagstukken;
 • WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring op het gebeid van economisch beleid voor binnensteden en / of centrummanagement;
 • Een uitgebreid lokaal en bij voorkeur een regionaal of landelijk netwerk in het economische veld;
 • Kennis van ruimtelijke ordeningsaspecten;
 • Sterk in de ontwikkeling van beleid, en het maken van de vertaalslag naar de werkpraktijk;
 • Sterke schrijver; schriftelijk goed afwegingen kunnen verwoorden en adviezen samenstellen;
 • Initiatief, de durf om verantwoordelijkheid te nemen;
 • Zichtbaar in eigen organisatie en bij partners in de binnenstad;
 • Klantgericht, integer en betrouwbaar.

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Het salaris wordt ingepast in schaal 11 (€ 4.211 - € 5.997) afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de CAO-gemeenten.

Ben je enthousiast?
Reageer dan uiterlijk 7 maart 2024 via de button en stuur je motivatie en cv. En reserveer alvast 12 en 14 maart 2024 in je agenda. Dan houden we de 1e en 2e gesprekken.

Eerst meer weten? Dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Monique Mertschuweit, teammanager Economie en Cultuur, tel. 06-2188 4126

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten. Mocht je geen e-mail van ons ontvangen, controleer dan de ongewenste mailbox/spambox. Mogelijk is onze e-mail daar terecht gekomen. Is dit niet het geval neem dan contact op met ons via; vacaturebox.p&o@maastricht.nl

Werken voor Maastricht
In Maastricht werken 1700 collega’s, 125.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond.

Kleine en grote bedrijven vinden hun ideale plek in de stad. Een stad van ‘leven en laten leven’, maar ook van zorgen voor elkaar. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen.

De gemeente Maastricht streeft ernaar een wendbare, integraal werkende en resultaatgerichte organisatie te zijn, die flexibel inspeelt op kansen en ontwikkelingen in onze omgeving. We stimuleren en bieden ruimte voor creativiteit en initiatief en helpen elkaar autonomer te werken. De gemeente Maastricht heeft aandacht voor haar medewerkers en voor hun persoonlijke en professionele behoeften, wensen en drijfveren, ongeacht de levensfase. Een organisatie die een gezond, veilig en aantrekkelijk werkklimaat biedt voor iedereen.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieBeleid, Gemeente

De economische visie Maastricht 2040 dient als een denkrichting op weg naar het Maastricht van morgen: wat vinden we belangrijk voor de economie van de stad en welke uitgangspunten hanteren we hierbij...View more

HBO, MBO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Heb jij affiniteit met openbare orde en veiligheid? Vind jij het leuk om de administratieve werkzaamheden te verrichten voor de teams Toezicht & Handhaving en daarbij zaken te regelen met externe partners zoals het BSGW, Justitie en CJIB? Zie jij een uitdaging in het coördineren van het administratieve cluster met essentiële taken zoals planning en het maken van analyses voor de manager van team Toezicht & Handhaving?

Dan is de functie administratief juridisch medewerker bij de Gemeente Heerlen misschien wel iets voor jou! Reageer voor 4 maart 2024.

Wie ben jij?

 • Je hebt een juridische achtergrond en ervaring of kennis op juridisch gebied van toezicht & handhaving;
 • Je bent in het bezit van een BOA-diploma of bereid dit te behalen;
 • Je hebt kennis van het verwerkingsproces “Bestuurlijke Strafbeschikking”, de Wet Administratiefrechtelijke Handhaving, het Wetboek van Strafvordering;
 • Je bent bekend met de CJIB-transactiemodule;
 • Je hebt ervaring met het uitvoeren van planningswerkzaamheden;
 • Je bent enthousiast, communicatief vaardig, accuraat en stressbestendig;

Wat ga je doen?

 • Je bent aanspreekpunt voor juridische vraagstukken op het gebied van handhaving & toezicht;
 • Je zorgt voor de administratieve verwerking van verschillende processen, bijvoorbeeld bij huisuitzettingen en afvaldumpingen;
 • Je beheert en regelt boa aktes en benodigde opleidingen;
 • Je ondersteunt bij het maken van de planning van onze collega’s.

Jouw team

Team Handhaving bestaat uit ongeveer 60 collega’s. Deze leveren een belangrijke bijdrage aan een leefbaar en veilig Heerlen. Het betreft collega's die zich bezig houden met het controleren op betaald parkeren (6), meldkamer/cameramedewerkers (14), de boa's (28) en onze proces-coördinatoren (5) die zorgen voor de dagelijkse aansturing. Het administratieve cluster bestaat uit 2 personen. Een administratief medewerkster en de administratief juridisch medewerker. Binnen het team heerst een informele sfeer en helpen we elkaar.

Bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. Werken voor Heerlen is werken aan het Heerlen van morgen. Lees er meer over.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Het betreft een structurele fulltime functie voor 36 uur per week. De eerste arbeidsovereenkomst zal voor bepaalde tijd zijn. Je zal tijdig horen of dit wordt verlengd voor onbepaalde tijd.

De functie is ingeschaald in de HR21 normfunctie Medewerker beleidsuitvoering III in schaal 8 met een bruto maandsalaris van minimaal €3.014,- en maximaal €4.244,- (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Het is mogelijk om 40 uur te werken en 36 uur uitbetaald te krijgen. Daarmee bouw je wekelijks 4 uur extra vrije tijd (ADV) op.

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt (Vitknip) die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Meebouwen aan het Heerlen van Morgen?

Ben je enthousiast over deze functie? Stuur dan jouw cv en motivatie t.a.v. Jeroen Wijnen onder vermelding van vacaturenummer 24027 naar secretariaatsamenleving@heerlen.nl. Je kan solliciteren tot en met 3 maart 2024.

Voor meer informatie kun je terecht bij Jeroen Wijnen, teammanager Toezicht & Handhaving, per e-mail via: j.wijnen@heerlen.nl of telefonisch via: 0648394929.

Voor vragen over de procedure of de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met mevrouw Laura Bus (adviseur Personeel & Organisatie) per mail via: l.bus@heerlen.nl.

Voor deze functie wordt intern én extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief, Beveiliging, Gemeente, Juridisch, secretarieel

Heb jij affiniteit met openbare orde en veiligheid? Vind jij het leuk om de administratieve werkzaamheden te verrichten voor de teams Toezicht & Handhaving en daarbij zaken te regelen met externe ...View more

MBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Ben jij de persoon die moeiteloos een administratie voert? Die bekend is met alle administratieve taken die voorkomen op een debiteuren- en crediteurenadministratie? Dan komen wij graag in contact met jou!

Wat wordt jouw uitdaging?

Als medewerker controle debiteuren-crediteurenadministratie verwerk je de gegevens die aan de basis staan van deze informatievoorziening. Je zorgt voor een juiste en tijdige informatieverwerking binnen de huidige processen, en denkt mee in verbeteringen ten aanzien van deze processen. Deze procesverbeteringen pak je samen met de unitcoördinator en collega’s verder op.

De volgende werkzaamheden behoren tot je takenpakket:

 • Het registreren en doorgeleiden van binnenkomende inkoopfacturen;
 • Het controleren van inkoopfacturen op juistheid;
 • Het telefonisch/schriftelijk afhandelen van vragen over facturen;
 • Het in proces brengen van inkoopfacturen die binnenkomen via JOIN;
 • Gevraagd en ongevraagd geven van advies.

Wat neem je mee? 

Je bent financieel onderlegd en weet administratieve taken moeiteloos op te pakken. Met je goede schriftelijke en mondelinge communicatie maak je makkelijk contact en je komt graag met nieuwe ideeën. Je hebt affiniteit met financiële processen en zorgt door het uitvoeren van je taken dat we voldoen aan wet- en regelgeving. Verder:

 • Beschik je over een MBO diploma op het gebied van administratie;
 • Ben je proactief en kun je zelfstandig, planmatig en projectmatig werken;
 • Beschik je over goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;
 • Is kennis van Excel een pré.

Wij bieden

Dit is een tijdelijke functie tot 1 februari 2025 voor 20 uur per week. Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris tot € 3.481,00 bruto per maand (schaal 6);
 • Een thuiswerkvergoeding van € 3,00 per dag;
 • Een werktelefoon en thuiswerk device;
 • De mogelijkheid tot het inrichten van een thuiswerkplek;
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar;

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl 

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We groeien naar een organisatie die steeds beter de verbinding maakt met haar omgeving. Door een goed samenspel met inwoners, partners en bedrijven in de stad is meer mogelijk. We geven ruimte aan het ondernemerschap van onze medewerkers en waarderen de initiatieven van anderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld, maar ook genomen.

Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: de directie en het teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1.200 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie. 

In deze functie word je onderdeel van team Financiën.

Team Financiën

Team Financiën bestaat uit ruim 50 enthousiaste collega’s. Samen staan we aan de lat voor de taken op financieel gebied in de ruimste zin des woords. We dragen zorg voor het betalingsverkeer, de financiële administratie, de financiële informatievoorziening, de financiële analyse, het financieel adviezen, de fiscaliteiten, de interne controle en het tot stand komen van de P&C-producten op concernniveau. 

We zijn een team in ontwikkeling. De huidige ontwikkelingen in de organisatie vragen van ons team dat, qua dienstverlening naar de klant, anders gewerkt moet worden. We werken aan de organisatie van de toekomst waarin we vooruitkijken en kiezen voor duurzame oplossingen. We verwachten van jou dat je hieraan bijdraagt. Samen met je collega’s geef je invulling aan een gemeente die werkt aan het bereiken van maatschappelijke resultaten.

Het team heeft de afgelopen tijd een beweging gemaakt. Van buiten naar binnen en het werken vanuit de bedoeling staan centraal. Elke collega mag hier zijn of haar professionele ruimte zoeken. Samen en in verbinding met de opgaven en doelen van de organisatie is richting gegeven aan vernieuwing en verbetering van enkele processen op financieel gebied. Momenteel staat het team voor een verdere optimalisatie van de financiële –en control functie. De contouren van deze doorontwikkeling zijn vastgesteld. De komende periode staat in het teken van verdere uitwerking en inrichting. Verder bouwen is het doel!

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór maandag 4 maart aanstaande via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 7 maart aanstaande.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Viënna de Munter, coördinator unit debiteuren-crediteuren, tel. 06 283 448 15, e-mail vienna.demunter@sittard-geleen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Dan Geelen, HR-adviseur, tel. 06 188 762 21, e-mail dan-geelen@sittard-geleen.nl  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief, Financieel, Gemeente

Ben jij de persoon die moeiteloos een administratie voert? Die bekend is met alle administratieve taken die voorkomen op een debiteuren- en crediteurenadministratie? Dan komen wij graag in contact met...View more

HBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier.

Je werkweek in beeld
Als consulent Jeugd onderzoek je wat de jeugdige en/of de opvoeders nodig hebben bij opgroei- en/of opvoedingsvraagstukken. Bij het uitvoeren van je taak ga je uit van de benadering van positieve gezondheid waarbij je de focus legt op veerkracht en de eigen regie van de jeugdige en/of de opvoeders.

Je ondersteunt en adviseert de jeugdige en/of opvoeder(s) in het traject naar (intensievere) vormen van behandeling of begeleiding. Hierbij kan het ook gaan om zorg die ingezet wordt bij problemen die buiten de directe opvoedingsrelatie liggen en die op de opvoeding van invloed (kunnen) zijn. De samenwerking met de opvoeder(s) en jeugdige staat voorop waarbij je uitgaat van de eigen verantwoordelijkheid en de eigen kracht van de gezaghebbende/opvoeder(s) en jeugdige.

Je brengt de hulpverlening op gang, neemt stelling en voert de benodigde acties uit. Daar waar de veiligheid van de jeugdige in het geding is en geen overeenstemming (meer) is, wordt aan de Raad voor de Kinderbescherming gevraagd onafhankelijk onderzoek te doen en een advies uit te brengen aan de kinderrechter.

Je voert reguliere en intensieve procesregie bij de inzet van zorg en bent hierin kostenbewust. Je bent verantwoordelijk voor je eigen caseload en wordt inhoudelijk ondersteunt door de gedragswetenschappers

Je maakt actief gebruik van samenwerking in de keten; zoals scholen, kinderopvang, voorliggend veld (als bijvoorbeeld Trajekt of de POH), andere collega’s binnen sociaal domein (bijvoorbeeld WMO en leerplicht). Op deze manier bouw en onderhoudt je ook je netwerk in de keten.

Jouw expertise
 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding (bij voorkeur Pedagogiek, MWD, Social Work, SPH);
 • Je hebt een registratie SKJ;
 • Je hebt kennis van de uitgangspunten van de Jeugdwet;
 • Je beschikt over specifieke kennis en werkervaring op het gebied van procesmanagement, triage hulpverlening en crisissituaties;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen schaal 9 (€ 3317 - € 4752), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring.

Ben je enthousiast?
Reageer dan voor datum via de button en stuur je motivatie en cv. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Marjolein Nicolaes (teammanager Team Jeugd), 0631 951 185 of e-mail marjolein.nicolaes@maastricht.nl.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Welzijn

In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Je werkweek in beeld Als co...View more

WO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 2 weken geleden
In Maastricht werken bijna 1.900 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Een stad van ‘leven en laten leven’, maar ook van zorgen voor elkaar. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen. De gemeente Maastricht streeft ernaar een opgavegerichte en resultaatgerichte organisatie te zijn, die flexibel inspeelt op kansen en ontwikkelingen in de omgeving. De gemeente Maastricht heeft aandacht voor haar medewerkers en voor hun persoonlijke en professionele behoeften, wensen en drijfveren, ongeacht de levensfase. Een organisatie die een gezond, veilig en aantrekkelijk werkklimaat biedt voor iedereen.

De afdeling concerncontrol in de gemeente Maastricht
De politiek en het bestuur stellen hoge eisen aan de kwaliteit van stuur- en verantwoordingsinformatie. Dit vraagt om de nodige expertise en professionaliteit om de organisatie in control te houden. Dit is een belangrijk speerpunt voor de organisatie. Concerncontrol is een compacte en gespecialiseerde afdeling. Zij is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en functioneren van een samenhangend systeem van control. De huidige vacature betreft een spannende en uitdagende ‘ontwikkelfunctie’ binnen de afdeling concerncontrol. We zijn op zoek naar een bevlogen teamspeler die kan meedraaien in het team en haar taken, met als speciaal aandachtsgebied governance.

Wat ga je doen?
De koers die is ingezet richt zich op het in control zijn van de organisatie en op het streven dat de gemeente Maastricht jaarlijks een ‘in control-statement’ kan afgeven. Je bent, naast je algemene taken als adviseur Audit & Control en zoals het mede ontwikkelen, onderhouden en functioneren van een samenhangend systeem van een control-model, specifiek verantwoordelijk voor:
 • Het bouwen aan een nieuwe functie binnen de gemeente Maastricht, waarbij je het governance beleid vormgeeft en invloed uitoefent op de manier van werken in de organisatie ten aanzien van het beleid
 • Advisering bij het opstellen van het governance raamwerk c.q. wijzigingen in het governance raamwerk van verbonden partij;
 • Monitoren in hoeverre de verbonden partij haar doelen realiseert en daarmee ook de realisatie van de beleidsdoelen van de gemeente;
 • Middels objectieve oordelen inzicht en openheid te geven in complexe materie en (juridische) structuren bij verbonden partijen;
 • Samen met collega’s in beeld brengen en beheersen van financiële- en operationele risico’s van de verbonden partij;
 • Toetsing en advisering vanuit derde lijn rol bij concept B&W-nota’s die worden voorbereid om B&W-standpunten in te nemen in aandeelhoudersvergaderingen & AB-/DB-vergaderingen (GR'n);
 • Het actualiseren van de kadernota 'Governance bij verbonden partijen'.

Wat breng je mee?
 • Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding op financieel of bedrijfseconomisch gebied, bij voorkeur aangevuld met post-HBO of -doctorale opleiding(en) op het gebied van control.
 • Je hebt expertise en ervaring in het brede, integrale werkveld van governance, compliance, risk & control en audits liefst binnen een politiek bestuurlijke omgeving.

Wie ben je?
 • Altijd integer denkt en handelt
 • Een onafhankelijke positie durft in te nemen en vast te houden
 • Beschikt over een gezonde dosis humor
 • Werkt vanuit verbinding (teamspeler)
 • Met de voeten in de klei wilt staan
 • Zich committeert aan gemaakte afspraken en zorgt dat zaken ook worden afgerond

Groeimogelijkheid
We bieden nadrukkelijk de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding aan bijvoorbeeld de bestuursacademie.

Wat bieden we en wat moet je doen als je interesse gewekt is?
Bij de gemeente Maastricht vind je een werkomgeving die jou stimuleert om het maximale uit jezelf te halen. Het is een nieuwe functie, indicatieve waardering is op schaal 13 (max € 7.325,00 bruto p/mnd). Inschaling en beloning vindt uiteindelijk plaats afhankelijk van opleiding en ervaring.

Heb je interesse?
Enthousiast geworden en herken jij je in dit profiel? Solliciteer dan uiterlijk voor 20 maart 2024 en upload je sollicitatie met een actueel CV. Een motivatiebrief is niet noodzakelijk. Wil je vooraf meer informatie over de functie, bel dan met Laurent Haarsma (concerncontroller) op 06 5231 7060. De volgende data zijn nog van belang (hou s.v.p. hiermee rekening):
 • Op dinsdag 12 maart en donderdag 14 maart organiseren we koffiemomenten van 16:00 uur tot 18:00 uur in het Theater aan het Vrijthof.
 • Vrijdag 29 maart is de 1e kennismakingsronde waarbij we je vragen een persoonlijk voorwerp mee te nemen en hier iets over te vertellen). Ben je wat we zoeken dan is er de 2e kennismakingsronde
 • Vrijdag 5 april is er de 2e kennismakingsronde en deze zal bestaan uit een casus waarbij je gevraagd wordt te schetsen wat jouw aanpak is omtrent de gestelde uitdaging waar we voor staan

We hopen je dan te zien!  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieBeleid, Gemeente

In Maastricht werken bijna 1.900 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Een stad van ‘leven en laten leven’, maar ...View more

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief, Beleid, Beveiliging, Business, Communicatie, Consultancy, Cultuur, Defensie, Design, Facilitair, Financieel, Gemeente, Horeca, Huishoudelijk medewerker, Human resources, ICT, Inkoop, Innovatie, Juridisch, Logistiek, Management, Marketing, Media, Milieu, Onderwijs, Onderzoek, Onroerend goed, Recruitment, Ruimtelijk, Sales, Sport, Statistiek, Strategie, Technisch, Welzijn, Zorg

Op zoek naar vacatures in Limburg? Baandomein heeft een actueel overzicht van de vacatures die haar leden in limburg open heeft staan.