Onderwijs Vacatures

Hieronder vind je de nieuwste onderwijs vacatures die de partners van Baandomein open hebben staan.

Ga je ook solliciteren op één van de onderwijs Vacatures in Limburg?

WO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 2 dagen geleden

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze kennisinstelling in het hart van de Euregio met drie kernactiviteiten: passie voor ontwikkeling van de student, onderzoek integreren in het onderwijs en onderwijs verankeren in de praktijk.  Zowel binnen als buiten de (Eu)regio. Met 1.700 medewerkers biedt Zuyd met vestigingen in Heerlen, Sittard-Geleen en Maastricht 14.000 studenten vijftig bachelor- en masterprogramma’s aan.

Bij de opleiding Bachelor Communication & Multimedia Design leiden we jonge mensen op tot creatieve ontwerpers, die betekenisvol zijn voor mens en maatschappij. Ze ontwerpen doelgerichte communicatie met gebruikmaking van media en digitale technologie in allerlei vormen en samenstellingen. De ene keer om communicatieproblemen op te lossen of innovatie te bewerkstelligen, de andere keer oorspronkelijk en als statement. Het credo is ‘design for human needs’, de context is met name buiten de onderwijsmuren.

Wij zijn op zoek naar een:                             

Opleidingsmanager Communication & Multimedia Design

 0,6 fte

Ben jij een ervaren, inspirerende en verbindende leidinggevende én hou je van werken binnen een dynamische context? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je eerste focus is gericht op het faciliteren van een onderwijsgemeenschap op organisatorisch en businessniveau. Mensen motiveren en in hun ambities coachen, zit van nature in je. Je gelooft in een horizontale stijl van leidinggeven en je bent vooral geen micro-manager. Naast je  inlevingsvermogen en geduld, kun je zakelijk zijn en grenzen stellen waar nodig. Soms betekent dat ook over grenzen heen stappen, ondernemen en experimenteren zolang dit de student en professional verder brengt. Je onderwijshart is groot, en media, ontwerpen, digitale technologie en kunst doen dat hart nog sneller kloppen.

Binnen Maastricht Institute of Arts is de opleidingsmanager nauw betrokken bij de strategische en beleidsmatige keuzes van het instituut en vertaalt deze naar de opleiding(en). De opleidingsmanager legt verantwoording af over de kwaliteit van de opleiding aan de directeur van het instituut.

Werkzaamheden op hoofdlijnen:

 • je geeft leiding aan het team;
 • je bent eindverantwoordelijk voor de kwaliteit en ontwikkeling van de opleiding Communication & Multimedia Design;
 • je bent eindverantwoordelijk voor de integrale bedrijfsvoering (personele en financiële zaken);
 • je bent eindverantwoordelijk voor de tevredenheid van student en medewerker;
 • je bent een relevante schakel tussen het team en de directeur en weet hun beider belangen goed af te wegen en te vertalen;
 • je neemt een ondernemende rol in en draagt bij aan de profilering van het instituut en de opleiding, zowel intern als extern, je bouwt externe relaties uit en initieert deze;
 • je stimuleert (in samenwerking met lectoraten) de verbinding tussen onderwijs, onderzoek en leven-lang-ontwikkelen.

Wij verwachten dat de kandidaat:

 • op een motiverende en coachende stijl leiding geeft, een ondernemende en reflectieve rol inneemt en daarbij wil vertrouwen op het zelf organiserend vermogen van het team en het individu;
 • de kwaliteiten heeft tot verbinden; zowel in- als ook extern;
 • veranderingen kan initiëren, faciliteren en stimuleren;
 • werkt vanuit een visie op de ontwikkeling van het team en het vakgebied en weet deze te onderbouwen;
 • ervaring heeft in de bedrijfsvoering van een (onderwijs)organisatie;
 • gericht is op het stimuleren van de ontwikkeling en zelfsturing van teamleden. Oog heeft voor talenten van individuele teamleden en de individuele teamleden in hun kracht weet te zetten;
 • beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en een open teamspeler is;
 • in staat is om zowel met individuele belangen van teamleden als ook met algemene organisatiebelangen om te gaan, ook als deze met elkaar conflicteren;
 • kennis heeft van, en affiniteit heeft met de domeinen Creative Technology en Kunsten, evenals het hebben van een relevant netwerk is een pre;
 • een commerciële instelling heeft om het relatienetwerk te verbinden met de opleiding en het onderzoek binnen het instituut;
 • een masteropleiding heeft afgerond;
 • zowel de Nederlandse als de Engelse taal goed tot uitstekend beheerst.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor een aanstellingsomvang van 0,6 fte. We bieden een tijdelijk dienstverband bij de Stichting Hogeschool Zuyd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. De salariëring zal plaatsvinden, afhankelijk van opleiding en ervaring, in schaal 13 CAO-HBO met een maximum van € 6.997,66 bruto per maand bij een fulltime aanstelling. Bij interne kandidaten wordt de reeds overeengekomen duur van het dienstverband gerespecteerd.

Interesse?

Neem voor nadere informatie over de functie contact op met Angenieta Kuijpers, director Maastricht Institute of Arts, telefoon 06 –34384682. Je kunt dan een belafspraak maken.

Solliciteren

Jouw belangstelling voor deze functie kun je voor 22 oktober a.s. kenbaar maken middels het invullen van je persoonlijke gegevens en het uploaden van motivatiebrief en CV op www.werkenbijzuyd.nl.

Een ontwikkelassessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd, worden niet verwerkt.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieCommunicatie, Management, Media, Onderwijs

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze kennisinstelling in het hart van de Euregio met drie kernactiviteiten: passie voor ontwikkeling van de student, onderzoek integreren in het onderwijs en onderwijs ver...View more

WO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 2 dagen geleden

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze hogeschool in het hart van Europa met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, onderzoek voor bedrijven en instellingen, en trainingen en opleidingen voor professionals. Sinds jaar en dag staan diverse opleidingen van ons in de top van de keuzegidsen. Dit komt onder andere door de persoonlijke aandacht voor onze studenten en onze relatieve kleinschaligheid. Bovendien werken wij over de grenzen van vakgebieden heen intensief samen met bedrijven, (kennis)instellingen en overheden. Dit, omdat wij ervan overtuigd zijn dat het in de 21e eeuw niet alleen om kennis gaat, maar ook om het vermogen die kennis in praktijk toe te passen.

Met 14.000 studenten, 50 bachelor-, master- en Associate Degree-opleidingen, 12 vestigingen in 3 steden, 28 lectoraten, gemiddeld 7.000 stages en 2.500 afstudeerprojecten per jaar, én met een voorgeschiedenis die ruim 100 jaar terug gaat, is Zuyd sterk verankerd in Limburg en de Euregio Maas-Rijn. Hiermee leveren we een belangrijke bijdrage aan de economische en maatschappelijke ontwikkelagenda van deze regio.

Binnen de Academie Commerciële Economie zijn wij voor de opleiding Associate Degree Commercieel Management per 1 november 2023 op zoek naar een:

Docent Commerciële Economie (0,6 fte)

Wat wij zoeken:

 • Je bent een ondernemende marketeer met actuele marketingkennis. Je kent de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied en kunt deze omzetten in goed onderwijs.
 • Je verzorgt praktijkgericht onderwijs in de vorm van trainingen, projectgroepen en colleges in de vakgebieden (digital) marketing/ondernemerschap en aangrenzende commerciële vakgebieden zoals Management & Organisatie en Finance. Het begeleiden van studenten tijdens hun stage behoort ook tot je taken.
 • Je bent in staat de aankomende professionals op een inspirerende wijze kennis te laten maken met het commerciële vak. Je vindt het leuk om mee te denken hoe je het onderwijs vorm kan geven. Je doet dit uiteraard niet alleen: je werkt samen met een team van ervaren en betrokken docenten. Heb je een didactische aantekening? Dan is dat voor ons een pre.
 • We zijn op zoek naar docenten die beschikken over een academische opleiding.

Wat wij bieden:

 • Wij bieden een tijdelijke aanstelling tot het einde van het studiejaar (bij de Stichting Zuyd Hogeschool of via Randstad).   
 • Een flexibele werkplek waar jij samen met je collega’s invulling geeft aan ons onderwijs.
 • Wij bieden een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, doch maximaal schaal 11 CAO- HBO (maximum €5.936,77 bruto per maand bij een fulltime aanstelling).
 • Een detachering vanuit de huidige werkgever behoort tot de mogelijkheden.

Heb je interesse:

Dan kun je nadere informatie inwinnen bij Mark Bertrand, tel. 06-14168508 of Tamara Mayer, tel. 06-14167986, opleidingsmanagers Commerciële Economie.

Sollicitatie:

Je kunt tot donderdag 5 oktober 2023 solliciteren door het invullen van je persoonlijke gegevens (voorzien van motivatiebrief en CV) op de website www.werkenbijzuyd.nl. De sollicitatiegesprekken zullen op woensdag 11 oktober plaatsvinden.

Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd, worden niet verwerkt.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieBusiness, Marketing, Onderwijs

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze hogeschool in het hart van Europa met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, onderzoek voor bedrijven en instellingen, en trainingen en opleidingen voor pro...View more

WO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 2 dagen geleden

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze hogeschool in het hart van Europa met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, onderzoek voor bedrijven en instellingen, en trainingen en opleidingen voor professionals. Sinds jaar en dag staan diverse opleidingen van ons in de top van de keuzegidsen. Dit komt onder andere door de persoonlijke aandacht voor onze studenten en onze relatieve kleinschaligheid. Bovendien werken wij over de grenzen van vakgebieden heen intensief samen met bedrijven, (kennis)instellingen en overheden. Dit, omdat wij ervan overtuigd zijn dat het in de 21e eeuw niet alleen om kennis gaat, maar ook om het vermogen die kennis in praktijk toe te passen.

Met 14.000 studenten, 50 bachelor-, master- en Associate Degree-opleidingen, 12 vestigingen in 3 steden, 28 lectoraten, gemiddeld 7.000 stages en 2.500 afstudeerprojecten per jaar, én met een voorgeschiedenis die ruim 100 jaar terug gaat, is Zuyd sterk verankerd in Limburg en de Euregio Maas-Rijn. Hiermee leveren we een belangrijke bijdrage aan de economische en maatschappelijke ontwikkelagenda van deze regio.

Binnen de Academie Commerciële Economie zijn wij voor de bachelor opleiding Commerciële Economie per 1 november 2023 op zoek naar een

Docent Commerciële Economie (0,8 fte)

Wat wij zoeken:

 • Je bent een ondernemende marketeer met actuele marketingkennis. Je kent de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied en kunt deze omzetten in goed onderwijs.
 • Je verzorgt praktijkgericht onderwijs in de vorm van trainingen, projectgroepen en colleges in de vakgebieden (digital) marketing/strategische marketing/sales/ondernemerschap en aangrenzende commerciële vakgebieden zoals Management & Organisatie en Finance. Het begeleiden van studenten tijdens hun stage behoort ook tot je taken.
 • Je bent in staat de aankomende professionals op een inspirerende wijze kennis te laten maken met het commerciële vak. Je doet dit uiteraard niet alleen: je werkt samen met een team van ervaren en betrokken docenten. Heb je een didactische aantekening? Dan is dat voor ons een pre.
 • We zijn op zoek naar docenten die beschikken over een academische opleiding.

Wat wij bieden:

 • Het betreft een tijdelijke functie in verband met ziektevervanging tot het einde van het studiejaar (bij de Stichting Zuyd Hogeschool of via Randstad).   
 • Een flexibele werkplek waar jij samen met je collega’s invulling geeft aan ons onderwijs.
 • Wij bieden een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, doch maximaal schaal 11 CAO- HBO (maximum €5.936,77 bruto per maand bij een fulltime aanstelling).
 • Een detachering vanuit de huidige werkgever behoort tot de mogelijkheden.

Heb je interesse:

Dan kun je nadere informatie inwinnen bij Tamara Mayer, tel. 06-14167986 of Laurens Schumacher, tel. 06-24727772, opleidingsmanagers Commerciële Economie.

Sollicitatie:

Je kunt tot donderdag 5 oktober 2023 solliciteren door het invullen van je persoonlijke gegevens (voorzien van motivatiebrief en CV) op de website www.werkenbijzuyd.nl.

De sollicitatiegesprekken zullen op woensdag 11 oktober plaatsvinden.

Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd, worden niet verwerkt.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieBusiness, Marketing, Onderwijs

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze hogeschool in het hart van Europa met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, onderzoek voor bedrijven en instellingen, en trainingen en opleidingen voor pro...View more

WO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 4 dagen geleden
OnderdeelSociale Zaken Maastricht Heuvelland
OpleidingsniveauWO
Werkurenfulltime
Publicatiedatum22-09-2023
Sluitingsdatum11-10-2023

Senior Beleidsmedewerker Jeugd & Onderwijs
2fte | 36 uur

Gemeente Maastricht zoekt niet één, maar twee getalenteerde professionals: één voor de stad en één voor de regio. Kom naar onze meet & greet op donderdagochtend 5 oktober en maak kennis met onder andere Miranda Kools, teammanager Jeugd & Onderwijs. Aanmelden kan via miranda.kools@maastricht.nl.

Dit ga je doen

In deze functie bouw je bruggen tussen diverse educatieve en maatschappelijke partners. Denk aan kinderopvang, middelbaar onderwijs, welzijnswerk, jeugdgezondheidszorg, en buurgemeenten. Jij creëert samenhang tussen alle onderwerpen die verband houden met jeugd en onderwijs, en versterkt onze preventieve aanpak.

Je draagt bij aan de ontwikkeling van een gezonde, stimulerende omgeving voor onze jeugd. Talentontwikkeling, kansengelijkheid en inclusie staan centraal, zoals verankerd in de Sociale visie 2040 en de onderwijsvisie van de gemeente Maastricht. Een actueel project waar je aan werkt, is de evaluatie van de lokale Educatieve agenda en het opstellen van een nieuwe agenda in samenwerking met educatieve partners. Transparantie en toegankelijkheid zijn hierbij sleutelwoorden.

Jouw expertise in (passend) onderwijs, onderwijsachterstanden en lokaal jeugdbeleid is van onschatbare waarde bij het omarmen van nieuwe trends en ontwikkelingen. Als senior-beleidsmedewerker ben je verantwoordelijk voor het initiëren, ontwikkelen, coördineren, (laten) uitvoeren en evalueren van beleid op zowel strategisch als tactisch niveau.

Je schrijft college- en raadsstukken, geeft advies aan collega's, management en bestuur, en bouwt externe netwerken op en onderhoudt ze.

Jouw verantwoordelijkheden omvatten onder andere:

 • Het identificeren en vertalen van interne en externe ontwikkelingen naar beleidsvorming.
 • Adviseren van de portefeuillehouder.
 • Advies verstrekken aan de hiërarchisch leidinggevende (teammanager of manager) en directieteam.
 • Fungeren als budgetcoördinator voor het onderwijsprogramma en een rol spelen in de gemeentelijke P&C-cyclus.
 • Het evalueren van (strategisch) beleid in samenwerking met partners en collega's.
 • Leiden van (complexe) projecten.
 • Begeleiden en bewaken van procedures, en zo nodig als aanjager optreden.
 • Kennisoverdracht en coaching, vooral richting junior collega's.

Dit bieden wij jou!

Bij de gemeente Maastricht vind je een werkomgeving die jou stimuleert om het maximale uit jezelf te halen. Jij bepaalt waar, wanneer en hoe je werkt. Een gezonde werk-privé balans zorgt ervoor dat we samen met plezier voor Maastricht werken!

Het salaris wordt ingepast in schaal 12 (€ 4.481 - € 6.470) afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao-gemeenten.

Ben je enthousiast?

Reageer dan voor 12 oktober 2023 via de button en stuur je motivatie en cv.
Heb je nog vragen dan kun je contact opnemen met Miranda Kools, teammanager Beleid Jeugd & Onderwijs, telefoonnummer 06 42 60 66 74 of e-mail miranda.kools@maastricht.nl.

De eerste kennismaking vindt plaats in week 42 en het tweede gesprek staat gepland in week 43.

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.

 Mocht je geen e-mail van ons ontvangen, controleer dan de ongewenste mailbox/spambox. Mogelijk is onze e-mail daar in terecht gekomen. Is dit niet het geval neem dan contact op met ons via; vacaturebox.p&o@maastricht.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieBeleid, Gemeente, Onderwijs, Zorg

Onderdeel Sociale Zaken Maastricht Heuvelland Opleidingsniveau WO Werkuren fulltime Publicatiedatum 22-09-2023 Sluitingsdatum 11-10-2023 Senior Beleidsmedewerker Jeugd & Onderwijs2fte | 36 uur Gem...View more

HBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 4 dagen geleden
OnderdeelSociale Zaken Maastricht Heuvelland
OpleidingsniveauHBO
Werkurenfulltime
Publicatiedatum22-09-2023
Sluitingsdatum11-10-2023

Beleidsmedewerker Jeugd & Onderwijs
32 – 36 uur

Jouw kans om het verschil te maken voor onze jeugd! Kom naar onze meet & greet op donderdagochtend 5 oktober en maak kennis met onder andere Miranda Kools, teammanager Jeugd & Onderwijs. Aanmelden kan via miranda.kools@maastricht.nl.

Dit ga je doen

Als beleidsmedewerker Jeugd & Onderwijs bij Gemeente Maastricht ben je een onmisbare schakel in een omgeving die nooit stilstaat. Samen met gepassioneerde collega's, ketenpartners en regionale samenwerkingspartners, werk je aan een betere toekomst voor onze jeugd.

Je vraagt je voortdurend af: "Wat betekent dit voor de volgende generatie?" Dit is jouw leidende vraag bij alles wat je doet. Samen met andere partijen werk je aan het realiseren van gemeentelijk beleid op gebieden zoals onderwijsachterstanden, kinderopvang en onderwijs, lokaal jeugdbeleid, leerplicht- en leerlingenvervoer, en het creëren van kansenrijk opgroeien.

Je krijgt de kans om schoolarrangementen te ontwikkelen, passende kinderopvang en onderwijs vorm te geven en een bijdrage te leveren aan het opstellen van cruciale college- en raadsstukken. Je bent een bruggenbouwer tussen beleid en politiek, en je werkt nauw samen met externe partijen om gemeentelijke doelstellingen te realiseren.

In deze rol krijg je de kans om je stempel te drukken op het jeugdbeleid in Maastricht, en je krijgt volop ruimte om te groeien en je netwerk uit te breiden.

Jouw taken zijn onder andere:

 • Adviseren van leidinggevenden en de portefeuillehouder.
 • Beleidsontwikkeling op het gebied van jeugd en onderwijs, inclusief het opstellen van uitvoeringsplannen en regelingen.
 • Regie voeren over beleidsontwikkelingsprocessen met een focus op de middellange en korte termijn.
 • Beheren van relaties en accounts met contract- en subsidiepartners binnen jouw expertisegebied.
 • Leiding geven aan projecten, van initiëren tot coördineren en het opzetten van projectgroepen.
 • Kennisoverdracht binnen het team.
 • Budgetbeheer op specifieke onderdelen en deelname aan de P&C-cyclus.
 • Inkoop en aanbesteding van diensten en instrumenten binnen jouw vakgebied.

Jouw kennis & kwaliteiten

 • HBO werk- en denkniveau
 • Passie voor jeugd & onderwijs
 • Een proactieve, creatieve geest met sterke communicatieve en netwerk skills
 • Ervaring met beleidsontwikkeling en projectmanagement
 • Het vermogen om te opereren in een complex bestuurlijk, ambtelijk, maatschappelijk en regionaal krachtenveld

Dit bieden wij jou!

Bij de gemeente Maastricht vind je een werkomgeving die jou stimuleert om het maximale uit jezelf te halen. Jij bepaalt waar, wanneer en hoe je werkt. Een gezonde werk-privé balans zorgt ervoor dat we samen met plezier voor Maastricht werken!

Het salaris wordt ingepast in schaal 11 (€ 4.020 – € 5.725) afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao-gemeenten.

Ben je enthousiast?

Reageer dan voor 12 oktober 2023 via de button en stuur je motivatie en cv.
Heb je nog vragen dan kun je contact opnemen met Miranda Kools, teammanager Beleid Jeugd & Onderwijs, telefoonnummer 06 42 60 66 74 of e-mail miranda.kools@maastricht.nl.

De eerste kennismaking vindt plaats in week 42 en het tweede gesprek staat gepland in week 43.

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.

Mocht je geen e-mail van ons ontvangen, controleer dan de ongewenste mailbox/spambox. Mogelijk is onze e-mail daar in terecht gekomen. Is dit niet het geval neem dan contact op met ons via; vacaturebox.p&o@maastricht.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieBeleid, Gemeente, Onderwijs, Zorg

Onderdeel Sociale Zaken Maastricht Heuvelland Opleidingsniveau HBO Werkuren fulltime Publicatiedatum 22-09-2023 Sluitingsdatum 11-10-2023 Beleidsmedewerker Jeugd & Onderwijs32 – 36 uur Jouw ...View more

WO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 4 dagen geleden

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze kennisinstelling in het hart van Europa met drie kernkwaliteiten: passie voor ontwikkeling van de student, onderzoek integreren in het onderwijs en onderwijs verankeren in de praktijk. Al jaren staan verschillende opleidingen van Zuyd in de top van de keuzegidsen. Dit hangt mede samen met de persoonlijke aandacht en kleinschaligheid van Zuyd. Bovendien werkt Zuyd - over de grenzen van disciplines en organisaties heen - intensief samen met het bedrijfsleven, (kennis)instellingen uit diverse sectoren en overheden, vanuit de overtuiging dat de 21e eeuw niet alleen om kennis vraagt, maar ook om het vermogen die kennis in praktijk toe te passen. Zowel binnen als buiten de (Eu)regio. Met 1.700 medewerkers biedt Zuyd met vestigingen in Heerlen, Sittard-Geleen en Maastricht 13.000 studenten vijftig bachelor- en masterprogramma’s aan.

De opleiding Mens en Techniek|Biometrie is een bacheloropleiding (BSc) gepositioneerd op het snijvlak van de Techniek en de Gezondheidszorg. De studenten worden opgeleid tot specialisten in het non-invasief “meten aan de mens” in de context van de gezondheidszorg. De opleiding kent drie afstudeerrichtingen: Medische Techniek, Klinische Diagnostiek en Sport & Revalidatie. Organisatorisch is Mens en Techniek|Biometrie onderdeel van het Domein Gezondheidszorg die het profiel “de Innovatieve Professional” als speerpunt voert.

Wij zijn op zoek naar een:

 Opleidingsmanager Mens & Techniek| Biometrie

(0,6-0,8 fte)

Bij de opleiding werken ca. 20 medewerkers en zijn ca. 150 studenten ingeschreven. Het team wordt aangestuurd door de opleidingsmanager. Als lid van het managementteam ben je nauw betrokken bij de strategische en beleidsmatige keuzes van Zuyd en vertaal je deze naar de opleiding. Je werkt nauw samen met collega-opleidingsmanagers en de directeuren van het domein Gezondheidszorg en Welzijn. Je legt verantwoording af aan de directeur Paramedisch en Verloskunde.

Jouw functie

Vanuit verbindend leiderschap geef je in nauwe samenwerking met het werkveld, collega’s, studenten en relevante commissies vorm aan de academie en de profilering daarvan. Dit uit zich in:

 • de doorontwikkeling van een team professionals met een hoge mate van verantwoordelijkheid en ervaren autonomie en regelruimte;
 • de doorontwikkeling van de wijze van opleiden door te leren en werken samen met de beroepspraktijk (living labs);
 • de doorontwikkeling van geïntegreerd onderwijs en onderzoek binnen de academie;
 • een hoogstaande kwaliteit van de opleiding (audits, accreditaties en kwaliteitscultuur) en het verhogen van het studiesucces;
 • de medeverantwoordelijkheid voor een actieve relatie met het werkveld;
 • de profilering van de academie in de regio met het aantrekken van een studentenpopulatie en versterking van de relaties met regionale partners;
 • een duurzame bedrijfsmatige en financieel gezonde academie;
 • de doorontwikkeling van de gezamenlijke ambities van het domein Gezondheidszorg en Welzijn.

Wij verwachten dat je:

 • gericht bent op het stimuleren van de doorontwikkeling en zelforganisatie van het team en de individuen daarbinnen;
 • oog hebt voor talenten van individuele teamleden en hen op een coachende wijze in hun kracht weet te zetten;
 • streeft naar een balans tussen het leveren van een topprestatie en de balans werk-privé van teamleden;
 • in staat bent om zowel met individuele belangen van teamleden als ook met algemene organisatiebelangen om te gaan, ook als deze met elkaar conflicteren;
 • bijdraagt aan een open communicatie en goede sfeer;
 • een verbinder én een netwerker bent; zowel in- als extern;
 • veranderingen kunt initiëren en stimuleren;
 • ervaring hebt in de bedrijfsvoering van een (onderwijs)organisatie;
 • proactief inhoudelijk bijdraagt aan de versterking van de profilering van de opleiding;
 • affiniteit hebt met het domein Gezondheidszorg en Welzijn en/of het domein Techniek (en ICT) en specifiek inhoudelijke affiniteit hebt met de medische zorgtechnologie/ bi0metrie;
 • een masteropleiding hebt afgerond.

Wij bieden:

Een uitdagende functie waarin je jezelf kunt blijven ontwikkelen in een collegiale en dynamische werkomgeving. Het betreft een functie voor een aanstellingsomvang van 0,6-0,8 fte. We bieden een tijdelijk dienstverband bij de Stichting Hogeschool Zuyd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. De salariëring zal plaatsvinden, afhankelijk van opleiding en ervaring, in schaal 13 CAO-HBO met een maximum van € 6.997,66 bruto per maand bij een fulltime aanstelling.

Interesse?

Dan kun je nadere informatie inwinnen bij Rachelle van Haaften, directeur, per mail: rachelle.vanhaaften@zuyd.nl

Solliciteren:

Jouw belangstelling voor deze functie kun je vóór 11 oktober a.s. kenbaar maken middels het invullen van je persoonlijke gegevens en het uploaden van motivatiebrief en CV op de website www.werkenbijzuyd.nl.

Een ontwikkelassessment maakt onderdeel uit van de procedure.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op vrijdag 27 oktober a.s. op de locatie Nieuw Eyckholt in Heerlen.

Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd, zullen niet worden verwerkt.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieManagement, Onderwijs, Technisch, Zorg

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze kennisinstelling in het hart van Europa met drie kernkwaliteiten: passie voor ontwikkeling van de student, onderzoek integreren in het onderwijs en onderwijs veranker...View more

WO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 4 dagen geleden

Your passion to bring theory and practice of sustainainability  together for (young) professionals in the world of hospitality. Totally at home at Zuyd – Hotel Management School Maastricht

Sustainability has become increasingly important aspect in all realms of society and also in the hospitality industry. In both the bachelor and master program offered at our school, sustainability will therefore play a more important role in the curriculum. Topics in this domain include: sustainable development, sustainable business models, application of the UN Sustainable Development Goals and the 5 P’s, regenerative business and systems thinking. Besides a theoretical approach of the subject matter, much attention is paid to the practical application of this knowledge in various areas of hospitality management and initiatives on our campus.

We are currently in a three-year process of embedding sustainability systemically at our school, using the Whole School Approach (WSA). You will be part of group of colleagues dedicated to implementing this plan, working closely with one other colleague specialized sustainable business. Although the implementation plan has been mapped out and agreed upon, we are still at the relative start of the journey and your input and expertise would prove of great value at this specific step of our endeavour.

Your next step in sustainability and hospitality!  

That’s why you will feel at home at Hotel Management School Maastricht

One of the characteristics of Hotel Management School Maastricht is our strong community:

our students not only study on our campus, but they also live there during the first year of their studies and gain practical experience in the Teaching Hotel Chateau Bethlehem. 

You will be included in this community and you feel at home in a dynamic and international academic environment. Maastricht is therefore also the location for your work as a lecturer.

You have an entrepreneurial and innovative mindset, you are internationally oriented and endorse the importance of good education. Small-scale and intensive education is your approach. Experience or education as a lecturer is not necessary; we will take care of your development to a good higher education lecturer.

To students, you are a source of inspiration and a role model; to colleagues, a valued team player, bringing positive energy and contributing to the education of future generation managers in the hospitality industry.

You have a master’s degree and relevant knowledge and experience in the topic of sustainability – preferably in the hospitality industry.

Meet your team

You are both a coach and lecturer sustainability in all its facets, interested to develop and lecture courses closely linked to real-world hospitality business.

As a lecturer, you will provide classes in both Dutch and English. You will contribute to further developing and digitising the educational bachelor and master programme with your colleagues. Besides lecturing, you will also guide project assignments and applied research projects. You will coach students in their study progress, in community building and during their internships. And help your students grow as professionals and as human beings and contribute to their future.

Our offer

A warm welcome to Hotel Management School Maastricht which offers a challenging and innovative environment with great opportunities to explore.

A position between 0.6 - 1.0 FTE depending on your availability, in a salary scale awarded depending on your qualifications and experience at level 11, with a maximum of € 5,936,77 gross per month when appointed full-time. 

To this is added holiday allowance (8%) and a fixed year-end bonus (8.3%), a generous number of holidays, professionalization and employability hours and a complete offer to work vitally and with pleasure.

More information? Any questions? We are curious!   

Please take a look at www.hotelschoolmaastricht.nl.

Want to discuss your application beforehand? No problem.

Feel free to contact Josje van Dongen, Head of Innovation & Programme Specialisations at Hotel Management School Maastricht josje.vandongen@zuyd.nl or +31 (0)6 4357 7391 or Malu BoerwinkelLecturer-researcher Sustainable Hospitality malu.boerwinkel@zuyd.nl or +31 (0)6 1460 6496

Are your qualities at home at Hotel Management School Maastricht? 

If so, please respond by entering your personal details (accompanied by a cover letter and CV) on the website www.werkenbijzuyd.nl. The deadline for applications is October 23 2023. Interviews take place in November.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieBusiness, Innovatie, Milieu, Onderwijs

Your passion to bring theory and practice of sustainainability  together for (young) professionals in the world of hospitality. Totally at home at Zuyd – Hotel Management School Maastricht ...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 4 dagen geleden

Het onderwijs logistieke proces van de academies van Zuyd Hogeschool zorgt ervoor dat studenten en docenten optimaal ondersteund worden. Het proces van roostering, studievoortgang en toetsing wordt georganiseerd door Bureau Onderwijs. Voor de versterking van ons team op de locatie Ligne te Sittard zoeken wij per direct een nieuwe collega.

Medewerker Bureau Onderwijs - Studievoortgang

(0,8 fte)

Wie zoeken we?

Bureau Onderwijs maakt deel uit van de locatiedienst Sittard en is een onderdeel van het Facilitair Bedrijf van Zuyd Hogeschool. De locatiedienst verleent directe service aan alle gebouwgebruikers en het onderwijs.

Als Medewerker Bureau Onderwijs ben je onder andere verantwoordelijk voor de studievoortgangsregistratie van de studenten. Je werkt nauw samen met opleidingsmanagers, examencommissies en docenten om een professionele en efficiënte dienstverlening te realiseren.

Je werkt primair aan de organisatie van het onderwijs logistieke proces. Je zoekt voortdurend naar de balans tussen studeerbaar-, doceerbaar-, organiseerbaar- en betaalbaarheid. Je informeert, vanuit al deze facetten, de direct betrokkenen bij de ontwikkeling van het onderwijs en de daarmee samenhangende onderwijs logistieke processen en kwaliteit.  

Wij zoeken iemand die affiniteit heeft met een onderwijsomgeving. Een collega die op een gestructureerde, verbindende, creatieve en enthousiaste manier de samenwerking met de collega’s van de academies aangaat. Je voelt je thuis op deze dynamische werkplek en je levert zodoende een waardevolle bijdrage aan de onderwijsondersteuning.

Wat ga je doen?

Je bent het aanspreekpunt voor het studievolgsysteem (Osiris) en de studievoortgangsregistratie van de studenten van een of meerdere opleidingen.

Dit houdt in dat je samen met je collega’s binnen Bureau Onderwijs verantwoordelijk bent voor:

 • Het bouwen van examenprogramma’s volgens de onderwijs- en examenregeling;
 • Het geven van ondersteuning en instructie aan docenten voor wat betreft de online cijferregistratie;
 • Het verwerken van student- en tentamengegevens in het studievolgsysteem;
 • Het verstrekken van data uit het studievolgsysteem aan studenten en docenten;
 • Het maken van getuigschriften, diplomasupplementen en cijferlijsten;
 • Het beantwoorden van complexe vragen betreffende de organisatie van het onderwijs en  zelfstandig informatie verzamelen t.b.v. de inrichting van het studievolgsysteem;
 • Het verstrekken van informatie uit het studievolgsysteem, zowel standaard als op aanvraag;
 • Het signaleren van knelpunten en aandragen en implementeren van verbeterpunten.

Wat verwachten we van je?

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau;
 • Je bent gewend aan systematisch werken;
 • Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met studievolgsystemen;
 • Je hebt een goede beheersing van de MS Office pakketten;
 • Je kunt jezelf goed uitdrukken in woord en schrift;
 • Je bent klantgericht, dienstverlenend en oplossingsgericht;
 • Je denkt graag mee over hoe we onszelf kunnen blijven verbeteren;
 • Je bent flexibel inzetbaar tijdens drukke perioden.

Arbeidsvoorwaarden:

We willen voor deze functie beginnen met een jaarcontract, met de intentie om je dienstverband bij goed functioneren en gelijkblijvende arbeidsomstandigheden te verlengen met de mogelijkheid voor een vast contract.

Wij bieden een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, doch maximaal schaal 8 CAO-HBO (maximum 4.085,57 Euro bruto per maand bij een fulltime aanstelling).

Bij interne kandidaten wordt de huidige duur van het dienstverband aangehouden.

Interesse:

Nadere informatie is te verkrijgen bij Ingrid Kurvers, locatiemanager Sittard, tel. 046 – 4207213 of 06-41659319.

Solliciteren:

Je kunt vóór 6 oktober 2023 solliciteren door je CV en motivatiebrief te uploaden via de website www.werkenbijzuyd.nl

Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd worden niet verwerkt.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieAdministratief, Onderwijs, secretarieel

Het onderwijs logistieke proces van de academies van Zuyd Hogeschool zorgt ervoor dat studenten en docenten optimaal ondersteund worden. Het proces van roostering, studievoortgang en toetsing wordt ge...View more

HBO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Wil jij met enthousiasme en gedrevenheid werken in het MBO onderwijs?

Binnen VISTA college Mechatronica leiden wij jongeren op voor een carrière in de mechatronica en de automotive. Dit doen we dagelijks met een team van gedreven docenten en instructeurs. Liefde voor ons vak en de branche en oprechte interesse in de leefwereld en behoeftes van onze studenten is wat ons dagelijks motiveert. Bij Mechatronica bieden we zowel BBL als BOL opleidingen aan op niveau 2 tot en met 4.

Leren door te ervaren staat bij VISTA college voorop. Ook in de modern ingerichte lokalen van de locatie Schandelermolenweg te Heerlen. Hierin bevinden zich allerlei innovatieve faciliteiten zoals simulatoren en praktijkruimtes. Deze spelen een belangrijke rol tijdens de opleiding van onze studenten.

Wij zijn op zoek naar een Docent LB Werktuigbouwkunde voor 0,5 fte bij het team Mechatronica met standplaats in Heerlen. Het betreft hier een (tijdelijke) functie voor het schooljaar 2023/2024.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • je geeft onderwijs bij de dagopleiding (BOL) van de opleidingen Technicus Engineering en (Eerste) Monteur Mechatronica, zowel in de praktijk als in de theorie. Mogelijk in de toekomst ook bij de BBL opleidingen;
 • er zijn diverse mogelijkheden van het onderwijs dat je gaat geven: werktuigbouwkunde, zowel in de praktijk als in de theorie, maar ook bedrijfskunde, vaktekenen Fusion 360 en Solid Works, mechanica, beroepsgestuurd leren m.b.t. de vakleer werktuigbouw en elektrotechniek.
 • je bent mentor van een klas studenten.
 • je begeleidt studenten bij het verwerven van de vaardigheden van je vak, bij het verwerven van de beroepscompetenties, doorstroommogelijkheden en hun persoonlijke ontwikkeling;
 • je levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het vakgebied werktuigbouwkunde binnen het team mechatronica.

Wat verwachten wij van jou?

 • je hebt een afgeronde relevante HBO opleiding en je hebt bij voorkeur een 2de graad onderwijsbevoegdheid (“bekwaam voor het MBO”) of je studeert hiervoor of een MBO opleiding met ervaring in het vakgebied en wil je de bevoegdheid halen;
 • je hebt kennis van en ervaring met het begeleiden van groepen en individuen;
 • je bent in staat mede door het gebruik van verschillende onderwijsleervormen en jouw wijze van communiceren, aan te sluiten bij de belevingswereld van onze deelnemers;
 • je bent op de hoogte van de algemene onderwijskundige ontwikkelingen in MBO en hebt aantoonbaar recente kennis en vaardigheden van het vak, bij voorkeur in de werktuigbouw;
 • je hebt affiniteit met de doelgroep waarvoor wordt opgeleid en je hebt ervaring in het MBO onderwijs.

Wat bieden wij?

 • Werk in een organisatie en team met ambitie en verandervermogen;
 • Ruimte om hier een eigen inbreng in te hebben en mede richting aan te geven;
 • Een mooi en gestructureerde werkomgeving met ruimte tot zelfontplooiing;
 • Ontwikkelmogelijkheden;
 • Voor al onze nieuwe docenten ligt er een introductieprogramma klaar, waarbij je o.a. professionele begeleiding krijgt en gekoppeld wordt aan een collega uit je team. Er worden uren vrijgemaakt om, samen met andere startende docenten, deel te nemen aan bijeenkomsten. Dit programma biedt je de eerste jaar extra houvast, want wij weten als geen ander dat het switchen van baan een hele verandering is.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor studenten en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer en bieden je het vertrouwen om je functie op jouw manier in te vullen. Je salaris bedraagt max. € 4.930,- bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal LB. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Hebben we je interesse gewekt en wil je solliciteren?

Als jij de perfecte kandidaat bent en voldoet aan bovenstaande criteria, stuur je ons je sollicitatie voor deze vacature door vóór 6 oktober 2023 het formulier in te vullen dat je bereikt via www.werkenbijvista.nl bij de betreffende vacature.

Wil je eerst meer informatie? Bel dan gerust even met mevrouw P. Boekhorst, opleidingsmanager Mechatronica via 06-51596231 of stuur een e-mail via p.boekhorst@vistacollege.nl

Heb je vragen over de procedure neem dan contact op met Cindy Pinckaers (senior consulent P&O) via 06 – 11093171 of per e-mail: c.pinckaers@vistacollege.nl

Je hoort snel van ons!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs, Technisch

Wil jij met enthousiasme en gedrevenheid werken in het MBO onderwijs? Binnen VISTA college Mechatronica leiden wij jongeren op voor een carrière in de mechatronica en de automotive. Dit doen we...View more

HBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Loop jij warm van lesgeven?

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We zijn respectvol, samen, nieuwsgierig en ondernemend. Zo ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

De uitvinders. De innovators. De nieuwe generatie rechterhanden en groene vingers. Ze werken, bouwen, onderhouden. Ze zorgen dat je met je auto van A naar B kunt. Dat je vliegtuig opstijgt. Dat je zonnepanelen werken en je plasje in het lab zijn geheimen prijsgeeft. Zij zijn de doeners van morgen. Vandaag breng jij ze vooruit.

Wij zijn op zoek naar een Docent LB Elektrotechniek binnen het team Installatietechniek voor 0,5 fte. Standplaats: Maastricht. Het betreft hier een tijdelijke functie voor het schooljaar 2023-2024.

Jouw rol als Docent Elektrotechniek:

Een storing in het systeem, een kapotte installatie? Jouw hart gaat er sneller van kloppen. Weerstand, vermogen, capaciteit: dankzij jou weten onze studenten dat er een wereld achter schuilgaat. Ook voor de lessen in aanverwante vakken draai jij je hand niet om. Je krijgt energie van het vak én van onze studenten en verliest hun vermogens nooit uit het oog.

Als docent LB geef je het vak Elektrotechniek aan deelnemers die een MBO opleiding volgen. Weet jij als geen ander dit mooie vak op een persoonlijke, maar ook een eigentijdse en enthousiaste manier over te brengen op onze studenten en staat bij jou, net als bij ons, de student centraal….

Vernieuwingen in het werkveld zijn er volop. Kun jij deze ook vertalen naar jouw lessen en dusdanig vormgeven zodat onze studenten enthousiast worden over het vakgebied? Kom dan ons team versterken. Je draagt hiermee bij aan een open en toegankelijk onderwijs voor iedereen en zorgt ervoor dat leren leuk is.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Het geven van lessen elektrotechniek op MBO niveau;
 • Het begeleiden en helpen van technische studenten met hun praktijkopdrachten;
 • Het plannen en afnemen van toetsen en examens.

Wat verwachten wij van jou?

 • je bent (bij vóórkeur) 2e graads bevoegd docent Techniek óf je hebt je HBO afgerond én beschikt over de didactische bevoegdheid om als docent LB te functioneren in het MBO of je bent bereid om deze te behalen;
 • of je hebt recente, relevante en aantoonbare ervaring in het geven van elektrotechniek (VO-MBO);
 • of je hebt recente, relevante en aantoonbare ervaring in het werkveld en daarnaast in het bezit van een HBO diploma;
 • je kunt een uitdagende leeromgeving creëren;
 • je bent pedagogisch, vakinhoudelijk (en didactisch) competent;
 • je bent ontwikkelingsgericht, flexibel en hebt een proactieve en ondernemende houding;
 • je beschikt over goede organisatorische vaardigheden;
 • je werkt gestructureerd en kunt ook structuur aanbrengen;
 • je bent iemand met verantwoordelijkheidsgevoel, goede communicatieve vaardigheden en doorzettingsvermogen;
 • je bent een teamplayer.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor studenten en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer en bieden je het vertrouwen om je functie op jouw manier in te vullen. Je salaris bedraagt max. € 4.930,- bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal LB. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Geef jij ruimte aan de installateurs van morgen?

Je stuurt ons je sollicitatie voor deze vacature door vóór 6 oktober 2023 het formulier in te vullen dat je bereikt via www.werkenbijvista.nl bij de betreffende vacature.

Wil je eerst meer informatie?

Neem dan gerust contact op met Floor Ummels, Opleidingsmanager per mail via f.ummels@vistacollege.nl

Heb je vragen over de procedure neem dan contact op met Cindy Pinckaers (Senior Consulent P&O), via 06 – 11093171 of per mail c.pinckaers@vistacollege.nl

Je hoort snel van ons!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs, Technisch

Loop jij warm van lesgeven? VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspect...View more

HBO
Heerlen, limburg, Maastricht, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Beter lezen, schrijven, rekenen en computeren: het zijn vaardigheden, die iedereen nodig heeft. Om de post te lezen of de bijsluiter. Om een belastingaangifte te doen, of de boodschappen. Bij TAAL+ heb je jong en oud in de schoolbanken, en je verbetert hun leven. Hoe leuk is dat?! Taal is de basis van alle communicatie. Bij de bakker, op de werkvloer: zonder kennis van de Nederlandse taal is het leven lastig in dit land. ‘Dokter, ik slaap zo slecht de laatste tijd’, ‘Collega, dat kan slimmer’. Probeer het maar, met handen en voeten! Gelukkig zijn de collega’s van TAAL+ er. Met hun kennis en een hoop geduld stomen zij de anderstaligen klaar voor hun examens. Daarnaast verzorgen zij trajecten voor Nederlanders, die moeite hebben met lezen en/of schrijven.

Voor het team TAAL+ (Heerlen, Sittard en Maastricht) zijn wij op zoek naar

een Onderwijsassistent(en) Nederlands als tweede Taal (NT2) voor ongeveer 2,1 fte. Het gaat om tijdelijke werkzaamheden in Heerlen en/of Sittard en/of Maastricht.

Startdatum van de arbeidsovereenkomst is in overleg (bij voorkeur z.s.m.), einddatum is 31 juli 2024 (verlenging van de arbeidsovereenkomst na 31 juli 2024 is een optie).

VISTA college

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen we door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

Wat worden je taken en verantwoordelijkheden?

 • je instrueert en begeleidt deelnemers (allochtoon, autochtoon, inburgeraars) onder verantwoordelijkheid van een docent TAAL+;
 • je instrueert deelnemers over en je begeleidt deelnemers bij het uitvoeren van opdrachten buitenschools leren;
 • je ondersteunt bij het afnemen van (intake)toetsen onder verantwoordelijkheid van een docent TAAL+;
 • andere ad hoc ondersteunende werkzaamheden.

Wat verwachten wij van jou?

 • je bent bij voorkeur in het bezit van een diploma of studerend voor onderwijsassistent of een andere relevante maatschappelijke studie;
 • je hebt affiniteit met talen en bent geïnteresseerd in andere culturen;
 • je hebt ervaring met en bent in staat om opdrachten zelfstandig uit te voeren;
 • je kunt omgaan met de verschillende doelgroepen (jong) volwassenen (allochtoon, autochtoon, laagopgeleiden en uitkeringsgerechtigden);
 • je houdt ervan om in verschillende groepen wisselende opdrachten en taken uit te voeren;
 • je bent bereid tot en in staat om te kunnen werken op dislocaties;
 • je bent digitaal vaardig en hebt ervaring in het werken met digitale leeromgevingen;
 • je hebt gedegen, recente ervaring in het werken met deze doelgroepen;
 • je bent bereid om tenminste één avond in de week te werken en in de toekomst mogelijk op zaterdagen en/of in vakanties.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt max € 3.210,00 bruto per maand (per 1-1-2024 max € 3.307,00 bruto per maand) , afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal 6. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Je stuurt ons je sollicitatie door vóór 1 oktober 2023 het formulier in te vullen dat je bereikt via www.werkenbijvista.nl bij de betreffende vacature.

De gesprekken vinden z.s.m. daarna plaats.

Wil je eerst meer informatie?

Bel dan gerust even met Robert Doyen, opleidingsmanager TAAL+ via 06-11374680 of stuur een bericht naar robert.doyen@vistacollege.nl

Je hoort snel van ons!

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs

Beter lezen, schrijven, rekenen en computeren: het zijn vaardigheden, die iedereen nodig heeft. Om de post te lezen of de bijsluiter. Om een belastingaangifte te doen, of de boodschappen. Bij TAAL+ he...View more

HBO
Heerlen, limburg, Maastricht, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

VISTA college

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen we door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

TAAL+ (voorheen: VolwassenenEducatie)

Beter lezen, schrijven, rekenen en computeren: het zijn vaardigheden, die iedereen nodig heeft. Om de post te lezen of de bijsluiter. Om een belastingaangifte te doen, of de boodschappen. Bij TAAL+ heb je jong en oud in de schoolbanken, en je verbetert hun leven. Hoe leuk is dat?! Taal is de basis van alle communicatie. Bij de bakker, op de werkvloer: zonder kennis van de Nederlandse taal is het leven lastig in dit land. ‘Dokter, ik slaap zo slecht de laatste tijd’, ‘Collega, dat kan slimmer’. Probeer het maar, met handen en voeten! Gelukkig zijn de docenten van TAAL+ er: met hun kennis en een hoop geduld stomen zij de anderstaligen klaar voor hun examens. Daarnaast verzorgen zij trajecten voor Nederlanders, die moeite hebben met lezen en/of schrijven.

Het aantal deelnemers aan taaltrajecten bij TAAL+ groeit nog steeds en de vragen van bedrijven naar taaltrajecten voor hun medewerkers nemen ook nog steeds toe.

Voor het team TAAL+ (met locaties in Heerlen, Sittard en Maastricht) zijn wij dan ook opnieuw op zoek naar:

Docent Nederlands als tweede Taal (NT2) voor 1,0 fte

Het gaat om tijdelijke werkzaamheden in Heerlen en/of Sittard en/of Maastricht. Inzet is in overleg maar vindt op meerdere van bovenstaande locaties van TAAL+ plaats. Startdatum van de arbeidsovereenkomst is in overleg, maar uiterlijk 13 november 2023, einddatum is 31 juli 2024 (verlenging van de arbeidsovereenkomst na 31 juli 2024 is een optie).

Wat worden je taken en verantwoordelijkheden?

 • je verzorgt lessen Nederlands / NT2 voor volwassenen (allochtoon, autochtoon, inburgeraars) op het niveau van alfabetisering t/m niveau B2. Heb je affiniteit en/of ervaring met alfabetisering NT2 dan heeft reageren een meerwaarde!
 • je kunt lessen Nederlands / NT2 verzorgen ter ondersteuning van anderstaligen in de mbo-opleidingen van VISTA college;
 • je kunt lessen Nederlands / NT2 verzorgen in de context (taal op de werkvloer, werknemersvaardigheden).

Wat verwachten wij van jou?

 • je bent in het bezit van (of volgt een opleiding die leidt tot) een HBO-diploma post-bachelor docent NT2 en/of je bent in het bezit van een PABO-diploma en/of een diploma 2de graad Nederlands;
 • je kunt omgaan met de verschillende doelgroepen (jong) volwassenen (allochtoon, autochtoon, laagopgeleiden en uitkeringsgerechtigden);
 • je hebt ervaring met en bent in staat om opdrachten voor externe opdrachtgevers zelfstandig uit te voeren;
 • je bent digitaal vaardig en hebt ervaring in het werken met digitale leeromgevingen;
 • je hebt gedegen, recente ervaring in het werken met deze doelgroepen;
 • je bent bereid om tenminste één avond in de week te werken en in de toekomst mogelijk op zaterdagen en/of in vakanties;
 • je kunt werken in een dynamische omgeving, die inspeelt op de vraag van opdrachtgevers.

Wat bieden wij?

 • een uitdagende baan in een bevlogen en innovatief team met ambitie;
 • de mogelijkheid een in company post HBO-opleiding te volgen tot docent NT2 (mits je toelaatbaar bent voor deze opleiding);
 • andere goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt max € 4.930,- bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal LB. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Je stuurt ons je sollicitatie door vóór 1 oktober a.s. het formulier in te vullen dat je bereikt via www.werkenbijvista.nl bij de betreffende vacature.

Wil je eerst meer informatie? Bel dan gerust even met Robert Doyen, opleidingsmanager TAAL+ via 06-11374680 of stuur een bericht naar robert.doyen@vistacollege.nl

Je hoort snel van ons!

Sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 2 oktober 2023, overdag en/of ’s avonds.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieOnderwijs

VISTA college VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereid...View more

HBO
Heerlen, limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

VISTA college

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen we door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

Wij, het team Handel & Ondernemerschap in de Retail en Commercie, gevestigd op het VISTA college te Heerlen en Maastricht, bieden opleidingen aan niveau 2, 3 en 4 studenten in de volgende beroepssectoren: Retail/Handel, Commercie en Groothandel zowel in BOL als BBL variant.

Wij willen onderwijs verzorgen dat er toe doet, passend bij de mogelijkheden van de student. Begeleiden tot een beginnend beroepsbeoefenaar en zelfredzame burger. Daarnaast verzorgen wij de verdiepingsslag voor mensen die reeds werkzaam zijn binnen de Retail en de Commercie.

Wat worden je taken en verantwoordelijkheden?

Voor de niveau 2, 3 en 4 bedrijfsopleidingen (BBL) en dagonderwijs (BOL) binnen de afdeling Retail & Commercie zijn wij per direct op zoek naar een Docent/coach Retail- en Commerciespecialist voor 0,8 fte met een financiële en commerciële achtergrond en voldoende kennis over ICT (Word, Excel en PowerPoint) die graag een steentje bijdraagt aan het ontwikkelen en doorontwikkelen van lesmateriaal.

Als afdeling Retail & Commercie zetten wij sterk in op het door ontwikkelen en omscholen van medewerkers uit het bedrijfsleven (BBL). Wij zoeken een actieve en flexibele teamplayer die affiniteit heeft met Leven Lang Ontwikkelen en de doelgroep die hierbij hoort. Naast het LLO blijft de BOL (dagonderwijs) ook een belangrijke speler binnen de afdeling waarbij de docentcoach goed moet kunnen schakelen tussen de verschillende doelgroepen die hij voor de klas ziet. Als docent/coach kun je op beide locaties worden ingezet voor werkzaamheden (locatie Heerlen en Maastricht).

Het gaat om 0,8 fte (parttime mogelijkheden bespreekbaar). Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van één schooljaar, met mogelijk uitzicht op een vaste aanstelling.

Globale functie-inhoud:

 • Coachen van studenten in de middagen en studieloopbaan;
 • Verzorgen van lessen in de rol van docent (financieel, commercieel, rekenen, ICT vaardigheden en coaching);
 • Begeleiden (mentor)groep(en) en bieden van individuele begeleiding;
 • Begeleiden van stages voor Retail & Commercie studenten;
 • Het ontwikkelen & door ontwikkelen van lesmateriaal in en met een team.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt affiniteit met de beroepssectoren retail, commercie en groothandel;
 • Je hebt ervaring met de doelgroepen op niveau 3 en 4 in het MBO;
 • Je bent bij voorkeur in het bezit van een tweedegraads lesbevoegdheid, of je bent bezig om deze te behalen of bereid om een pedagogisch didactisch getuigschrift te behalen;
 • Je bent pedagogische en didactische competent;
 • Je bent een coach en begeleider;
 • Je bent flexibel, oplossingsgericht, innoverend, ondernemend en resultaatsgericht;
 • Daarnaast voldoe je aan de kernwaarden van VISTA college.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer en veel vrijheid. Je salaris als docent LB bedraagt max max. € 4.930,- bruto per maand of als Hoofdinstructeur max. €4.440,- bruto per maand (schaal 9), Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Je stuurt ons je sollicitatie door vóór 4 oktober

2023 door het invullen van het formulier dat je bereikt via www.werkenbijvista.nl bij de betreffende vacature.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 9 en 10 oktober in de middag.

Wil je eerst meer informatie?

Bel dan gerust even met Sharmila Rambaran, Onderwijsmanager via 06 22317590, of stuur een bericht naar s.rambaran@vistacollege.nl

Je hoort snel van ons!

Vacature eigenschappen

Vacature categorieBusiness, Marketing, Onderwijs, Sales

VISTA college VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereid...View more

limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Conservatorium Maastricht is an international conservatoire, firmly rooted in the region while connecting to all parts of the world. We believe in collectivity, in the will to challenge each other and create together. To move and add value, in and with music.

We empower the moving musician to reach their own ambitions within diverse musical fields. To touch, move, and excite while doing this. We bring the best out of the students through our passion for development. We believe in the strength of our community, consisting of students, teachers, and the professional field. Teamwork is essential: the best education comes from a team effort.

We offer a study program that prepares our students for a career in the ever-changing professional field. It enables students to make the most of their talents. This is achieved through one-to-one artistic development, active interplay, theoretical integration, professional practice experience, cross-departmental activities, electives, and developing entrepreneurial and research skills. Guided by our teams, the students shape their own study path and are guided throughout their journey, becoming their version of a moving musician.

With effect from 1 September 2024, we are looking for a:

Teacher Piano Classical Department (around 0.3-0.4 fte)


Who are we looking for?

The Classical Piano Department of the Conservatorium Maastricht (All Steinway school) is looking to appoint inspiring and informed musicians who have an established and excellent artistic career and reputation in guiding young musicians of tomorrow towards realizing their musical aspirations.

We are seeking to appoint a professional pianist with an international reputation as a performer and teacher. Essential is a proven track record of having taught highly skilled piano students as they prepare to enter the music profession and international competitions. Our ideal candidate will also have teaching experience in higher music education for piano and will have demonstrated expertise in delivering a detailed technical foundation in their instruction. We are looking for an experienced and professional musician with a background in the field, a skilled communicator across cultures, and a driven personality who takes initiative, thinks creatively, and is solution-oriented.

Excellent English skills in listening/comprehension, speaking, and writing are a must, as the Conservatorium is a fully international institution.

This is part of your work:

 • Teaching individual piano lessons to Junior, Bachelor, and Master students.
 • Actively recruiting students.
 • Involvement in the further development of the educational program.
 • Optional: education and artistic activities.

Qualifications:

 • Experienced (international) performer on a high professional level.
 • Teaching experience at a high level is preferred.
 • Team player.
 • Open-minded to innovation, research, and entrepreneurship.
 • Proactive, cooperative, and willing to collaborate.
 • Fluency in English.

Terms and conditions of employment:

An appointment of around 0,3-0,4 fte (depending on the number of students) for a duration of 1 year with the Stichting Zuyd Hogeschool, with the prospect of a permanent appointment. A salary, depending on academic background and professional experience, of a maximum scale of 11 according to the CAO-HBO, the collective agreement for universities of applied sciences. A contract based on ZZP (self-employment) isn’t possible.

Are you interested and need more information?

You can request further information from Mette Laugs (mettelaugs@zuyd.nl), Head of Programme Classical at Conservatorium Maastricht.

Applications:

You can apply before October 6, 2023 by uploading your motivation letter, CV, and video link(s) of most recent performances (optional) via http://werkenbijzuyd.nl.

Applications sent directly to the contact person or in any other way will not be processed.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieCultuur, Onderwijs

Conservatorium Maastricht is an international conservatoire, firmly rooted in the region while connecting to all parts of the world. We believe in collectivity, in the will to challenge each other and...View more

limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Conservatorium Maastricht is an international conservatoire, firmly rooted in the region while connecting to all parts of the world. We believe in collectivity, in the will to challenge each other and create together. To move and add value, in and with music.

We empower the moving musician to reach their own ambitions within diverse musical fields. To touch, move, and excite while doing this. We bring the best out of the students through our passion for development. We believe in the strength of our community, consisting of students, teachers, and the professional field. Teamwork is essential: the best education comes from a team effort.

We offer a study program that prepares our students for a career in the ever-changing professional field. It enables students to make the most of their talents. This is achieved through one-to-one artistic development, active interplay, theoretical integration, professional practice experience, cross-departmental activities, electives, and developing entrepreneurial and research skills. Guided by our teams, the students shape their own study path and are guided throughout their journey, becoming their version of a moving musician.

With effect from 1 September 2024, we are looking for a:

English Horn/Oboe lecturer

 Classical Department (around 0.1-0.2 fte)

Who are we looking for?

The Classical Oboe department of the Conservatorium Maastricht is looking to appoint an inspiring and informed musician to join the oboe department. We will appoint a candidate who has an established and excellent artistic career and reputation in guiding young musicians of tomorrow towards realizing their musical aspirations.

We are seeking to appoint a professional English Horn (EH) and oboe player with an international reputation as a performer and teacher. Essential is a proven track record of having taught highly skilled EH/Oboe students as they prepare to enter the music profession and international competitions. Our ideal candidate will also have teaching experience in higher music education and will have demonstrated expertise in delivering a detailed technical foundation in their instruction. We are looking for an experienced and professional musician with a specialty on the EH and oboe, a skilled communicator across cultures, and a driven personality who takes initiative, thinks creatively, and is solution-oriented.

Excellent English skills in listening/comprehension, speaking, and writing are a must, as the Conservatorium is a fully international institution.

This is part of your work:

 • Teaching individual  English Horn/Oboe/reedmaking/excerpt lessons to Junior, Bachelor, and Master students.
 • Actively recruiting students.
 • Involvement in the further development of the educational program.
 • Working together in a team within the oboe department, to offer the broadest and  highest level of education to our students.

Qualifications:

 • Experienced (international) performer on a high professional level.
 • Teaching experience at a high level is preferred.
 • Team player.
 • Open-minded to innovation, research, and entrepreneurship.
 • Proactive, cooperative, and willing to collaborate.
 • Fluency in English.

Terms and conditions of employment:

An appointment of around 0,1-0,2 fte (depending on the number of students) for a duration of 1 year with the Stichting Zuyd Hogeschool, with the prospect of a permanent appointment. A salary, depending on academic background and professional experience, of a maximum scale of 11 according to the CAO-HBO, the collective agreement for universities of applied sciences. A contract based on ZZP (self-employment) isn’t possible.

Are you interested and need more information?

You can request further information from Mette Laugs (mettelaugs@zuyd.nl), Head of Programme Classical at Conservatorium Maastricht.

Applications:

You can apply before October 13, 2023 by uploading your motivation letter, CV, and video link(s) of most recent performances (optional) via http://werkenbijzuyd.nl  

Applications sent directly to the contact person or in any other way will not be processed.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieCultuur, Onderwijs

Conservatorium Maastricht is an international conservatoire, firmly rooted in the region while connecting to all parts of the world. We believe in collectivity, in the will to challenge each other and...View more