Nieuwsbrief workshops juli 2023

Nieuws, Workshops

18 september – Managementbijeenkomst met Bob Zeegers (HR met BALLEN)
19 september – Hoe leer ik beter netwerken
21 september – Zin en onzin van persoonsanalyses
22 september – Onboarding een inspirerend recept
26 september – Mindwalk
3 oktober –   Start je eigen bedrijf
5 oktober –   Linkedin Live
6 oktober –   Verleiden met vacature teksten
9 oktober –   21e eeuwse vaardigheden – De basics van projectmatig samenwerken
10 oktober – Presenteer met Kleur
25 oktober – Basistraining ChatGPT en prompt engineering
7 november –   De Spiegel
23 november – Ontdek de Kracht van Systemisch Werk in Organisaties
30 november – Het goede gesprek
1 december –   Ontdek en omschrijf je waarom
7 december –   De overgang
14 december – MindwalkBekijk de andere workshops

Er ligt een lange zomer voor ons. In juni hebben we al prachtig weer gehad. Nu is het tijd voor een zomerstop. Iedereen laadt zich weer op.

Vanaf september gaan we weer van start met tal van workshops bij Baandomein. Ons aanbod is wederom uitgebreid met enkele nieuwe workshops zoals Systemisch organiseren in organisaties en Presenteer jezelf met kleur. Ook gaan we met ChatGPT aan de slag.

Je kun je nu al aanmelden voor alle workshops in het najaar.

Voor een terugblik op onze jaarconferentie kan je hier kijken naar de aftermovie en de foto’s: Jaarconferentie

Ik wens iedereen een prettige vakantie en tot in september.

Uiteraard kun je deze nieuwsbrief doorsturen aan je collega’s zodat zij ook de kans krijgen om gebruik te maken van ons aanbod.

Tot ziens bij Baandomein!

Met vriendelijke groet,

Ilonka Sinkeldam
Directeur Baandomein
Volg Baandomein op Linkedin

Managementbijeenkomst

18 september – Managementbijeenkomst met Bob Zeegers

Waarom wordt personeel vaak alleen maar gezien als kostenpost? Wat zou er gebeuren als HR met een gele markeerstift wel bovenaan de MT-agenda staat?

Bob Zeegers is oprichter van vergelijkingssite HR Navigator en schrijft columns voor meerdere HR-magazines. Zijn bestseller HR met Ballen stond eind 2022 binnen twee weken ná lancering op plek 1 van de Managementboek Top 100.In zijn prikkelende presentatie neemt deze HR-strijder ons mee in zijn aansprekende gedachtengoed. Hij spaart de heilige huisjes van HR niet. Liever schopt hij traditionele conventies naar het hrnamaals. Met zijn Wetten van HR en weergaloze adviezen maakt hij het reptielenbrein van managers gek.Bob Zeegers geeft HR-professionals de spreekwoordelijke ballen, zodat geen enkele beslisser het zich kan permitteren HR niet serieus te nemen.

Schrijf je hier in: Managementbijeenkomst met Bob Zeegers

Workshops in September

19 september – Hoe leer ik beter netwerken

Het doel van de workshop is om medewerkers te stimuleren om hun netwerk actief te gaan inzetten. Hiervoor is een kort programma van 2 dagdelen ontwikkeld, waarin ze hun schroom hiertoe overwinnen en hun blik verruimen naar ‘buiten’.

Uitgangspunten hierbij vormen de zelfredzaamheid én zelfwerkzaamheid van de medewerker. Door aan deze workshop medewerkers van meerdere Baandomein-organisaties te laten deelnemen, worden medewerkers vanzelf over organisatiegrenzen heen met elkaar in contact gebracht, hetgeen hun netwerk vergroot.

Schrijf je hier in: Hoe leer ik beter netwerken

21 september – Zin en onzin van persoonsanalyses

Persoonsanalyses en dergelijke instrumenten bieden, mits goed ingezet, juist zeer veel waarde. Het succes ervan (en vooral de toepassing) hangt uiteraard af van het instrument en zeker ook professionaliteit van degene die het toepast.

“A fool with a tool is still a fool”.

Waar kun je nu op letten als je met dit soort instrumenten wil werken? Wat zijn de do’s and don’ts? Wat kun je er mee en wat levert het op? Daar gaat deze online workshop over.
Schrijf je hier in: Zin en onzin van persoonsanalyses

22 september – Onboarding een inspirerend recept

Talenten mengen in je organisatie Talent binnenhalen en behouden, dat wil toch elke werkgever in deze tijd. Maar hoe zorgen we, met onze overvolle agenda’s, dat we nu echt tijd vinden voor de nieuwe professional zodat hij of zij zich welkom voelt. Hoe faciliteer je daarin de leidinggevenden van de nieuwe collega, die wel actief betrokken is maar wordt ontzorgd qua belasting. Ons programma biedt daar een oplossing voor.

Inspirerend recept
Een laagdrempelig en speels programma met een perfecte balans tussen onboarding en persoonlijke ontwikkeling, speciaal ontworpen voor nieuwe medewerkers in hun eerste jaar bij een nieuwe werkgever. Met een combinatie van ingrediënten zoals nieuwsgierigheid, zelfreflectie, eigenaarschap en mentorschap, creëren we een inspirerend recept voor professionele groei en succes. Zo veranderen we onboarden van een afvinklijstje naar een inspirerend recept voor persoonlijke groei.

Schrijf je hier in: Onboarding een inspirerend recept 

26 september – Mindwalk

Met deze wandeltechniek gaan we gezamenlijk op pad gericht op innerlijke rust en ontspanning.Tijdens het wandelen ervaren we de relatie met de natuur, met andere mensen maar vooral de verbinding met jezelf. Je verbind je met de natuur in jou.Je leert weer in contact te komen met je lijf, je gevoel, je natuurlijke kompas zodat jij weer de hand aan je eigen stuur kunt leggen.Niks geen vaag en zweverig gedoe, wel een andere manier dan je misschien gewend bent.Benieuwd hoe jij je lichaam weer AAN kunt zetten en kunt inzetten opdat het jou goed gaat en blijft gaan?Tevens krijg je tools mee om ook zelf aan de slag te gaan.Technieken waarmee we werken zijn een combi van ademhalingstechnieken, yoga, meditatie, taichi, mindfulness, NLP en zoveel meer.We starten vanuit het pittoreske oud Elsloo en genieten o.a van de mooie natuur in het kasteelpark aldaar.Het thema waarmee we werken is: Balans

Schrijf je hier in: Mindwalk 

28 september – Maak je droom waar

Je vindt het tijd om na te denken over een wending van je loopbaan. Al dan niet omdat je baan op korte of langere tijd verdwijnt. Iedereen heeft wel een beeld van zijn of haar ideale droombaan.Wat heb je nodig om jouw droombaan te kunnen realiseren?
Wat je in ieder geval nodig hebt, is een wens en een idee over je droombaan! Waar denk je aan als je denkt aan je ideale baan? Erover nadenken geeft je positieve energie.
Vervolgens gaan we met elkaar kijken hoe je droombaan verbeeldt kan worden. Hoe ziet je baan eruit, welke beelden komen boven?

Schrijf je hier in: Maak je droom waar