Maak je droom waar!

Nieuws, Ondernemen in Limburg

Maak je droom waar is de titel van een van de workshops die ik geef bij Baandomein. We hebben allemaal dromen en willen graag dat die in vervulling komen. Dat gaat echter niet vanzelf.

Bij het ontwikkelen van mijn gedachten hierover heb ik me laten inspireren door Eleanor Roosevelt. Zij was misschien wel de meest ongewone presidentsvrouw van Amerika (1884-1962) en koos in alle opzichten haar eigen weg, nadat ze erachter kwam dat haar echtgenoot, Franklin Roosevelt, vreemdging. Ze bleven wel getrouwd. Juist in die periode wordt de onvermoeibare en onafhankelijke vrouw geboren die bekend staat als The First Lady of the World. In 1948 is ze, als voorzitter van de Commissie voor de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties, betrokken bij de opstelling van de Universele verklaring van de Rechten van de Mens. Dit is haar allergrootste prestatie. Zij is een voorbeeld en inspiratiebron in mijn persoonlijke en zakelijke leven. Een van haar bekendste uitspraken is: the future belongs to those who believe in the beauty of their dreams. Wat een mooi citaat en hoe waar is dat.

Afgelopen week zwom Maarten van der Weijden de Elfstedentocht. 195 kilometer ploeteren door de Friese wateren om daarmee geld op te halen voor noodzakelijk kankeronderzoek. Ook Maarten ging zijn droom achterna. Hij geloofde erin en vorig jaar ondernam hij al een ongelooflijk dappere poging. Het lukte net niet, maar omdat hij bleef geloven in zijn droom probeerde hij het dit jaar nog een keer. Het leek een onhaalbaar doel, maar niet voor Maarten. Hij zorgde dat hij zijn droom nog slimmer vormgaf met een zeer gedegen voorbereiding, betere voeding en meer rustmomenten onderweg. Vele mensen leefden met hem mee en ondersteunden zijn actie. Vooral omdat we bijna allemaal in onze omgeving te maken hebben met mensen die vechten tegen kanker. Ook in mijn directe omgeving is dit helaas een dagelijkse realiteit. En juist in die situaties waarin het leven ons zwaar op de proef stelt, is het belangrijk om in onze dromen te blijven geloven. Denk als Eleanor Roosevelt! Als je iets écht wilt bereiken, dan kan dat ook lukken. Ik vond de woorden van Maarten bij het einde van zijn zwemtocht heel wijs: “Als iets niet lukt, begin dan gerust nog een keer.” En op dat moment kwamen voor mij de levensvisies van Eleanor Roosevelt en Maarten van der Weijden heel dicht bij elkaar. De toekomst begint als we in de schoonheid van onze dromen geloven. Doe het! Vandaag! Droom groots! De toekomst is aan ons!

Fijne zomer allemaal.

Ilonka Sinkeldam