Loopbaancoaching Limburg

Kenniscentrum

Loopbaancoaching is een unieke methode van loopbaanontwikkeling die zowel zelfbewustzijn als individuele coaching integreert in één krachtig proces.

Loopbaancoaching

“Het loopbaancoachingsproces is geen snelle oplossing. Het kost tijd!”

Een loopbaancoach helpt je door moeilijke situaties in je loopbaan te navigeren en helpt je de beste weg naar je doelen te ontdekken. Een loopbaancoach luistert naar je behoeften, helpt je oplossingen te bedenken en helpt je uit te zoeken hoe die te bereiken. Om je te helpen daar te komen waar je wilt zijn, of het nu je eerste baan is of een nieuwe functie bij een bedrijf, biedt loopbaancoaching begeleiding en steun om je carrière vooruit te helpen.

De geschiedenis van loopbaancoaching

Loopbaancoaching, loopbaancoaches, bestaan al sinds de jaren twintig van de vorige eeuw, maar ze zijn in de loop der jaren sterk geëvolueerd. In de begintijd was de belangrijkste functie van loopbaanbegeleiding om mensen aan een baan te helpen. Loopbaanadviseurs moesten veel weten over de verschillende bedrijfstakken en beroepen, en konden advies geven over specifieke onderwerpen zoals het schrijven van cv’s, sollicitatiegesprekken, netwerken en salarisonderhandelingen.

Tegen het begin van de jaren tachtig richtten ze zich echter niet meer op banen, maar op het helpen van mensen bij overgangen in hun loopbaan, zoals het veranderen van loopbaan of het nemen van verlof om te studeren. Het beroep van loopbaanadviseur was ook niet langer strikt gericht op school of werk en was steeds meer cliëntgericht geworden. Het doel van loopbaanbegeleiding is steeds gespecialiseerder geworden.

Zoals gezegd tegenwoordig gaat loopbaanbegeleiding niet alleen over het vinden van een baan, maar ook over het helpen van mensen om betere beslissingen te nemen op de werkvloer en in hun leven, inclusief de beslissing om een carrièrepad te volgen dat overeenkomt met hun waarden en passies.

Hoe een loopbaancoach in Limburg je kan helpen met het bereiken van jouw doelen

Loopbaancoaches werken nauw samen met cliënten in een poging hen te helpen een duidelijke visie te krijgen van waar zij in het leven naar toe willen. Het is hun taak cliënten te helpen uitzoeken welke rol zij kunnen spelen om zichzelf te helpen die visie te bereiken. Zij helpen cliënten helder te krijgen over hun gewenste pad en hun vermogen om dat pad te volgen. Zij helpen cliënten te begrijpen wat zij moeten weten en de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om hun doelen te bereiken. Zij moedigen cliënten aan een plan te ontwikkelen om hun doel te bereiken. 

Het loopbaancoachingsproces is geen snelle oplossing. Het kost tijd. Mensen komen vaak naar coaching omdat ze ongelukkig zijn met wat ze doen of vastzitten in een sleur, en ze willen iets veranderen aan hun leven of loopbaan. Als ze echt vastzitten, ervaren ze meestal een grote angst om een slechte beslissing te nemen. Loopbaancoaching richt zich op deze zorgen en geeft cliënten de kans om opties en mogelijkheden te verkennen die ze nog niet hadden overwogen.Waarom zou je een loopbaancoach in de arm nemen?

Bedenk hoe je ideale carrière eruit zou zien als je die zou kunnen hebben zoals je wilt. Misschien zou het iets zijn dat lijkt op wat je nu hebt, maar met meer reismogelijkheden. Misschien zou je meer tijd kunnen doorbrengen met familie en vrienden. Misschien zou je meer geld kunnen verdienen. Maar wat als je het helemaal niet zou hebben? Wat als je helemaal geen carrière zou hebben? Loopbaancoaching kan je misschien helpen.

Een loopbaancoach helpt mensen om uit het leven te halen wat ze willen, of dat nu een promotie is, een nieuwe baan, of betere loopbaankeuzes. Loopbaancoaches helpen mensen hun zelfbeperkende overtuigingen te overwinnen en te bereiken wat ze willen. Ze leren mensen ook hoe ze effectiever kunnen communiceren, beter kunnen onderhandelen en hoe ze hun tijd, stress en geld kunnen beheren.

Loopbaancoaches helpen de vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om uw carrièredoelen te bereiken. Zij kunnen je helpen je sterke en zwakke punten te ontdekken en een routekaart naar je carrièrepad aan te bieden.

Loopbaancoaches kunnen op verschillende manieren nuttig zijn:

 • Ze kunnen je helpen sterke en zwakke punten te identificeren waarvan je niet eens beseft dat je ze hebt.
 • Zij kunnen je helpen bij het identificeren van mogelijkheden en het ontwikkelen van je vaardigheden of gebieden waarop je zou kunnen verbeteren.
 • Ze kunnen je helpen een plan op te stellen en uit te voeren om vooruit te komen en veranderingen in je leven aan te brengen die je leven en je carrière zullen verbeteren.

Een loopbaancoach kan van onschatbare waarde zijn als het gaat om je loopbaan. Carrièrecoaches zijn niet altijd een vereiste om succesvol te zijn in je carrière of bedrijf. Een loopbaancoach kan je echter wel helpen bij het nemen van de juiste beslissingen, zoals: hoe ga je om met een promotie, hoe netwerk je, hoe bereid je je voor op sollicitatiegesprekken, hoe ga je om met je tijd en hoe stel je doelen. Een loopbaancoach kan je helpen je sterke en zwakke punten te identificeren en je suggesties geven over hoe je kunt groeien en ontwikkelen in je huidige functie.

“Het is ook aan te raden een loopbaancoach in te schakelen als je halverwege je carrière in een dip zit of het gevoel hebt dat je op een bepaald niveau in je loopbaan vastzit.”

Een loopbaancoach is iemand die je helpt te bepalen wat je sterke punten zijn en hoe je daarop kunt voortbouwen, terwijl hij je ook helpt gebieden aan te pakken waar je misschien nog moet groeien. Een loopbaancoach kan je ook helpen een duidelijker beeld te krijgen van je eigen doelen en van wat je zoekt in een loopbaan.

De eerste stap die je moet zetten, is nadenken over wat je zou willen bereiken in jouw carrière. Wil je promotie maken? Meer geld verdienen? Gelukkiger zijn met je baan? Bedenk vervolgens wat voor soort coach je wilt. Wil je iemand die je motiveert en je pusht om door te gaan, wat er ook gebeurt? Of wil je iemand die je door elke situatie heen helpt? Wil je een mentor of een raadgever? Of wil je een coach die je voorziet van alle informatie die je nodig hebt om te slagen in je carrière?

De tweede stap is nagaan wat je precies aan een loopbaancoach hebt. Ben je op zoek naar advies? Is er een probleem dat je hebt en waarvan je denkt dat een loopbaancoach je kan helpen het op te lossen? Of heb je misschien hulp nodig bij een specifieke situatie?

Als je klaar bent voor een loopbaancoach , doe je er goed aan rond te vragen naar aanbevelingen. Vraag vrienden, collega’s, familieleden en collega’s om referenties. Dit zal je helpen om een loopbaancoach te vinden die je kunt vertrouwen.

Er zijn veel loopbaancoaches beschikbaar. Je moet ervoor zorgen dat je de juiste voor je kiest. Om dat te doen, moet je ervoor zorgen dat je de juiste vragen stelt als je met potentiële loopbaancoaches praat.

Vraag je toekomstige loopbaancoach naar zijn/haar ervaring. Zoek uit of hij/zij een certificering heeft, of dat hij/zij succesvol is geweest met andere cliënten. Je kunt ook vragen hoe vaak je met je loopbaancoach zult afspreken.

Als je eenmaal een loopbaancoach in Limburg hebt gevonden, is het belangrijk dat jij en de coach het eens worden over de voorwaarden van jullie relatie. Zorg ervoor dat je alles opschrijft, zodat het duidelijk is voor jou en de loopbaancoach. Daarna ondertekenen jullie beiden de overeenkomst, en is jullie relatie officieel.

Hoe zorg je ervoor dat je de loopbaancoach in Limburg kiest die bij jou past?

Wie of wat zoek jij in een loopbaancoach?

 • Heb je iemand nodig die je steunt bij je carrièrestrubbelingen?
 • Of heb je liever iemand die je steunt?
 • Wil je werken met iemand die ervaring heeft in het helpen van anderen?
 • Zal de focus van jullie relatie persoonlijk of professioneel zijn?
 • Ben je op zoek naar een loopbaancoach die eerlijk tegen je zal zijn?

Het is belangrijk om meer te weten te komen over je potentiële coach voordat je met hem of haar in zee gaat.

Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen als:

 • Wat voor soort training geef je?
 • Hoe vaak coach je cliënten?
 • Bied je counselingdiensten aan?
 • Bied je workshops aan?
 • Wat zijn je kwalificaties en ervaring in loopbaancoaching?
 • Heb je ooit gecoacht in het carrièregebied waar ik geïnteresseerd in ben?

Je kunt overwegen iemand te zoeken die een boek heeft geschreven. Misschien hebben ze ideeën en suggesties die ze graag met je willen delen. Vraag hen ook hoe lang ze al op dit gebied werkzaam zijn. Zorg ervoor dat je alles over je loopbaancoach weet voordat je hem of haar inhuurt. Als dat niet zo is, is het misschien beter om een andere loopbaancoach te zoeken.

“Wanneer je op zoek bent naar een coach, zorg er dan voor dat je er een krijgt die je helpt om jouw doelen te bereiken.”

Hoe kan Baandomein mij helpen met loopbaancoaching in Limburg

Baandomein biedt verschillende workshops aan die je helpen om zicht te krijgen op wie je bent en wat je wilt.  Dan kan bijvoorbeeld in onze workshops Netwerken en Maak je droom waar.

Onze Linkedin workshops helpen je om je goed te presenteren.  De workshop 21ste eeuwse vaardigheden zorgen dat je hedendaagse vaardigheden uptodate blijven.

Je kunt bij Baandomein ook een netwerkgesprek voeren.