Koraal vacatures

Werken bij Koraal, dat is werken op een manier die bij je past in een omgeving waarin je jezelf kunt ontwikkelen.  We streven allemaal naar (werk)geluk en welbevinden. 

Meedoen, mensen ontmoeten én groeien zijn daarbij van wezenlijk belang. Bij Koraal werken wij daar dagelijks aan, samen met de mensen die onze ondersteuning in hun leven van alledag nodig hebben.

Durf jij buiten je functieomschrijving te handelen en wil je graag zelf de regie houden over de invulling van je werk? Dan is Koraal op zoek naar jou! Wij hebben boeiende vacatures in de zorg en ons onderwijs en zoeken stevige persoonlijkheden die onze cliënten en leerlingen een stapje verder kunnen brengen. Bij Koraal kun je iets voor een ander betekenen. Werk waarin jijzelf èn de cliënt en leerling ertoe doen.

Onze medewerkers zetten zich met hart en ziel in voor cliënten, leerlingen en hun netwerk. Zij bemoedigen, stimuleren en zorgen waar nodig voor rust en structuur. Deze manier van werken vraagt om vakmanschap, professionaliteit, intuïtie en durf. Koraal vraagt van haar medewerkers leiderschap en het nemen van de eigen verantwoordelijkheid

Om onze cliënten de zorg te bieden die nodig is, zoeken wij extra Kanjers voor Koraal. Ben je een zorg & welzijns-professional of -student en wil je ons komen helpen? Dat kan als begeleider, pedagogisch medewerker, assistent begeleider of groepsassistent maar ook als verpleegkundige of arts!

Ga je ook solliciteren op één van de Koraal Vacatures?

WO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 4 dagen geleden
Zoek jij een uitdagende (master)stage als Gedragswetenschapper / Orthopedagoog?

Wil jij écht kunnen ervaren hoe het is om intensieve begeleiding mee vorm te geven en de schakel te zijn tussen alle betrokkenen rondom een cliënt met een verstandelijke beperking en hun systeem? Lees dan snel verder!

Over de stage
Het betreft een masterstage voor minimaal 3 dagen per week, per september 2024 (schooljaar 2024-2025).

Als stagiaire gedragswetenschapper ben je gekoppeld aan je stagebegeleid(st)er. Conform de fases gedurende de stage ontwikkel je een eigen mate van zelfstandigheid.

Om een beeld te geven van de werkzaamheden van een gedragswetenschapper bij Koraal, volgt hier een korte uitleg:

Als gedragswetenschapper bepaal je de inhoudelijke ondersteuning van de aan jou toegewezen cliënten. Dat doe je niet alleen, dat doe je met een team én met de cliënt en zijn/haar systeem. De voornaamste accenten van het werk liggen op het gebied van voorkomen, verbeteren c.q. oplossen van psychische, gedrags- en/of ontwikkelingsvragen van cliënten met een (ernstig/meervoudig-licht) verstandelijke beperking. Dit door middel van diagnostiek, gedragsbehandeling en/of specifieke begeleiding, alsmede het adviseren/coachen van de teams hierbij. Je hebt regelmatig multidisciplinair overleg met collega gedragswetenschappers en overige disciplines, variërend van gemeenten tot andere gespecialiseerde zorgorganisaties.

Het opstellen van begeleiding/behandelplannen behoort eveneens tot je takenpakket. Ook houd je je bezig met het opzetten en begeleiden van ontwikkelingsgerichte trainingsprogramma’s. Betrokkenheid bij interne ontwikkelingen en participatie in werkgroepen hoort ook bij je taakgebied.

Een veelzijdige en uitdagende functie!

Over de locatie
Koraal locatie St. Anna in Heel is, naast Op de Bies en Maasveld, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.

What's in it for you?
Een leerzame en inhoudelijk stage in een uitdagende leeromgeving binnen een dynamische organisatie, waar al je talenten tot hun recht komen en je volop ruimte krijgt om te leren en te ervaren. Je kunt écht van betekenis zijn voor onze doelgroep.
 • De stagevergoeding bedraagt €400 bruto/maand voor een stage van gemiddeld 36 uur per week (voor stages < 36 uur per week geldt de vergoeding naar rato).
 • Een stage waarin je theorie en praktijk goed kan koppelen.
 • De mogelijkheid tot het behalen van je Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD).

Meer informatie
Mocht je vragen hebben over de vacature of meer willen weten kun je contact opnemen met Marcel Joosten (teamleider) via mjoosten@koraal.nl of 06-81520962.

Reageren
Enthousiast geworden? Dan ontvangen wij graag je CV en motivatie via het sollicitatieformulier. Reageren kan tot uiterlijk 31 mei 2024.

Hierna zullen wij een selectie maken en hebben we in kaart gebracht welke afdelingen van Koraal regio Noord-Midden Limburg een stageplek beschikbaar hebben! Op basis daarvan worden gesprekken gepland en wordt gekeken of er een passende match gevonden wordt tussen stagiaire en stageplek!  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieZorg

Zoek jij een uitdagende (master)stage als Gedragswetenschapper / Orthopedagoog? Wil jij écht kunnen ervaren hoe het is om intensieve begeleiding mee vorm te geven en de schakel te zijn tussen a...View more

MBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 4 dagen geleden
Ben jij creatief en heb je ervaring als coupeuse of naaister? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou!

Voor Koraal locatie Op de Bies in Landgraaf zijn wij op zoek naar een enthousiaste en betrokken collega voor de functie van Coupeuse.

Over de functie
Als Coupeuse heb je een veelzijdige functie, waarbij je verantwoordelijk bent voor alle voorkomende werkzaamheden binnen het team garderobedienst. Denk aan het aanmeten van (maatwerk)kleding voor cliënten, het verrichten van verstel- en herstelwerkzaamheden, het merken en registreren van was- en linnengoed en het plaatsen en doorgeven van bestellingen. Daarnaast kunnen er nog allerlei andere werkzaamheden voorkomen die passend zijn voor de functie en afhankelijk zijn van de locatie.

Wie zoeken wij?
Een enthousiaste en zelfstandige collega met een gezonde dosis humor. Je bent sociaal vaardig en werkt graag in teamverband. Je beschikt over de benodigde vak- en materiaalkennis, toont initiatief en hebt goede ideeën en je bent in staat om creatieve ontwerpen te bedenken.

En verder...
 • Beschik je over een opleiding tot coupeuse en heb je enige ervaring.
 • Ervaring met het werken met cliënten met een verstandelijke en lichamelijke beperking is een pré.
 • Ben je bekend met Word en Excel.

Wat biedt Koraal?
Een leuke en gevarieerde functie op een fijne werkplek!
 • Salaris: inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 25 (per 1 juni ‘24 CAO wijziging): min €2.148 en max €2.969 bruto/maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, o.a. een eindejaarsuitkering (8,33%), goede pensioenregeling, collectieve zorgverzekering en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Contract: een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met de intentie tot een vast contract.
 • Uren: 12- 36 uur per week, in overleg wordt dit afgesproken.
 • Koraal Vitaal: Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Over Koraal
Koraal biedt hoog specialistische gezondheidszorg, jeugdhulp aan jeugdigen met cognitieve en/of adaptieve beperkingen en speciaal onderwijs in Limburg en Brabant. Vanuit ambitie en betrokkenheid geven 4.000 medewerkers, studenten en stagiaires inhoud aan de toekomst van jeugdigen, jong volwassenen en volwassenen met een lichamelijke en/of (licht) verstandelijke beperking. Jeugdhulp, Speciaal Onderwijs, Arbeid en Langdurige zorg zijn de vier kerntaken van Koraal. De ambitie is integrale zorg, onderwijs en arbeid te bieden en daarmee leerlingen en (jong)volwassenen zo te ondersteunen zodat zij (weer) in staat zijn zicht te ontwikkelen en hun leven te leiden. Koraal wil excelleren in haar dienstverlening en is er voor de meest complexe en specialistische zorg en ontwikkelvragen.

Wil je meer weten over Koraal? Kijk dan op www.koraal.nl.

Meer informatie
Hebben wij jouw nieuwsgierigheid kunnen wekken en wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met Bart Vodeb (Teamleider Facilitair Parkstad ) via 06-51303947 of bvodeb@koraal.nl.

Voor het werken bij Koraal is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) een vereiste.

Reageren
Wil je graag ons team komen versterken, laat ons dan weten waarom jij voor ons de geschikte kandidaat bent!

Interesse? Upload je CV en motivatiebrief uiterlijk 7 mei via het sollicitatieformulier.

De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 16 mei.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieFacilitair

Ben jij creatief en heb je ervaring als coupeuse of naaister? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou! Voor Koraal locatie Op de Bies in Landgraaf zijn wij op zoek naar een enthousiaste en betrokk...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
Als Informatieanalist Onderwijs ben je samen met jouw team de schakel tussen onderwijs en ICT. Door middel van veelzijdige projecten optimaliseer en digitaliseer je processen binnen Koraal. We bieden een uitdagende, verantwoordelijke functie binnen een mensgerichte, maatschappelijk betrokken organisatie met volop mogelijkheden.

Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Over de functie
Je vervult je functie vanuit het team Staf ICT. Dit team is binnen Koraal verantwoordelijk voor beleidsadvisering, architectuur, informatieveiligheid en projectmanagement op het gebied van ICT.

Bij Koraal bieden wij zowel zorg als onderwijs en arbeid om cliënten en leerlingen altijd die ondersteuning te bieden die zij op een bepaald moment in hun leven nodig hebben. We doen dat vanuit onze eigen instellingen en scholen in Limburg en Noord-Brabant. Door regelmatig in gesprek te zijn met de onderwijsdisciplines inventariseer en analyseer je behoeften en vertaal je deze naar praktische (ICT) oplossingen.

Binnen Koraal richten Driespan, Saltho Onderwijs en Maashorst (De Vlinder) zich op onderwijs. Hier vind je meer informatie over deze stichtingen.

Jij benut als analytisch informatieanalist elke kans die je ziet door:
 • Een gesprekspartner te zijn op directieniveau en uitstekend in staat te zijn de meerwaarde van ICT over te dragen aan de onderwijsdisciplines en hen mee te nemen in veranderingsprocessen.
 • Met een proactieve aanpak te werken op het snijvlak van onderwijs en ICT, en makkelijk te communiceren met alle interne en externe stakeholders.
 • Vanuit een helicopterview de informatiebehoefte te definiëren vanuit strategische/tactische plannen van de interne klant en deze eisen vervolgens te vertalen in concrete oplossingsrichtingen.
 • Voorstellen voor nieuwe systeemfunctionaliteit en procesverbeteringen gestructureerd vast te leggen in een ontwerpdocument, deze te toetsen aan architectuurprincipes en op complexiteit, kosten, maak- en haalbaarheid, en hierover te adviseren.
 • Je ontwerpdocument over te dragen aan een projectleider ICT voor de projectuitvoering, of door in sommige gevallen het project zelf te begeleiden.

Wat bieden wij?
Een uitdagende en verantwoordelijke functie! Je komt in een hecht, enthousiast en enorm gemotiveerd team met 7 bevlogen collega’s. Er heerst een fijne werksfeer. Vanuit ons hoofdkantoor in Sittard werken we samen om de wensen van gebruikers te vertalen naar toepasbare software-oplossingen. Onze medewerkers maken daadwerkelijk het verschil! Je krijgt daarnaast volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en ontplooien.
 • Salaris: inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 60 (per 1 juni ’24 een CAO wijziging): min €3.768 en max €5.477, afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Goede arbeidsvoorwaarden: o.a. een goede pensioenregeling, collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering (8,33%) en deelname aan een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Contract: indien je voldoet aan de eisen, bieden we direct een contract voor onbepaalde tijd.
 • Uren: het betreft een functie voor 36 uur per week.
 • Hybride werken: op kantoor (één keer per week in Sittard en twee keer per week op de diverse onderwijslocaties in Brabant) en vanuit thuis.
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Wie zoeken wij?
Je bent een verbinder, communiceert helder en duidelijk op verschillende niveaus binnen de organisatie en je beschikt over organisatiesensitiviteit. Tevens ben je klantgericht, kun je goed luisteren en ben je altijd bereid om een stapje extra te zetten om te zorgen voor succesvolle oplossingen.

Je krijgt energie van het doorgronden van complexe processen en verbanden en bent in staat om deze in kaart te brengen, waarbij je oog voor detail hebt. Daarnaast heb je analytische kwaliteiten en bekijk je vraagstukken vanuit verschillende perspectieven. Je werkt resultaatgericht, gestructureerd en accuraat. Je kunt goed samenwerken en bent oprecht geïnteresseerd in anderen.

Daarnaast beschik je over:
 • Een afgeronde bachelor of master opleiding, bijvoorbeeld in de richting Bedrijfskunde of Informatiemanagement.
 • Omdat deze functie als Informatieanalist gericht is op onderwijs, is ervaring binnen dit domein een pré.
 • Werkervaring op het snijvlak van business en ICT, waar je bezig bent geweest met informatieanalyse en procesoptimalisatie.
 • Ervaring met projectmatig werken en projectmanagement.

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie, kun je contact opnemen met Roy Koninkx (Manager ICT) via 06 – 5186 1942.

Een (ontwikkel)assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Voor het werken bij Koraal is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) een vereiste.

Reageren
Ben je enthousiast? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren! Wij ontvangen graag je CV en motivatie uiterlijk 5 mei via het sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieICT

Als Informatieanalist Onderwijs ben je samen met jouw team de schakel tussen onderwijs en ICT. Door middel van veelzijdige projecten optimaliseer en digitaliseer je processen binnen Koraal. We bieden ...View more

MBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
Haal jij uitdaging uit het begeleiden van cliënten met complex gedrag? Sta je stevig in je schoenen en beschik je over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen? Kom kennismaken bij onze module Behandeling.

We zijn op zoek naar een begeleider voor de Behandelgroep (EVB/MVB) bij Op de Bies in Landgraaf voor 24-28 uur per week. Meer uren zijn mogelijk in overleg, eventueel in combinatie met de Flex Module.

Over de functie
Voor onze woning Hereweg 157a zijn we op zoek naar een nieuwe collega!

De woning Hereweg 157 is een woonvorm waar veelal cliënten wonen met een matig of ernstig verstandelijke beperking. Er wonen respectievelijk 7, 4 en 4 cliënten. De accentverschillen binnen de woningen liggen in de individuele zorgvraag van de cliënt, maar ook in de mate van begeleiding en behandeling. Je begeleidt cliënten met gedragsproblemen, bij wonen en bij dagbesteding. De begeleiding en de behandeling is erop gericht ondersteuning te bieden bij het ontwikkelen en het in stand houden van vaardigheden om een zo lang mogelijk en zelfstandig mogelijk, invulling te geven aan hun leven. Ook het voeren van eigen regie over hun eigen leven en zelf keuzes kunnen maken is wat ze belangrijk vinden. Je creëert een voorspelbare, veilige leefomgeving binnen een huiselijke sfeer. Je helpt mee in de dagdagelijkse taken en in de uitvoering van het behandelplan van die cliënten. Dit doe je samen met een multidisciplinair team (o.a. gedragswetenschapper, teamleider, psychiater, arts en wettelijk vertegenwoordiger). Het contact met verwanten en wettelijk vertegenwoordigers is belangrijk. Enkele cliënten bezoeken overdag een dagbesteding en de overige cliënten krijgen dagbesteding binnen de groep aangeboden.

De diensten vallen tussen 7.00 uur en 22.00 uur. Er wordt onregelmatig gewerkt volgens een, zo veel mogelijk, vast rooster.

Wat bieden wij?
Leuke en betrokken collega’s en een prettige werksfeer! Je komt in een fijne omgeving waar je jezelf mag zijn. Iedere dag biedt weer nieuwe uitdagingen en kansen om op positieve wijze samen verder te ontwikkelen met de bewoners en je collega’s! Meer uren binnen de module werken is bespreekbaar.
 • Salaris: inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 45: min €2.766 en max €3.861 bruto/maand (op basis van 36 u/w).
 • Goede arbeidsvoorwaarden: ORT, eindejaarsuitkering (8,33%), goede pensioenregeling en een collectieve zorgverzekering. We bieden daarnaast een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Contract: voldoe je aan de criteria, dan krijg je direct een contract voor onbepaalde tijd.
 • Contracturen: uren in overleg. Een combinatie in uren met andere werkplekken is ook in overleg mogelijk.
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
 • Digicoach: om je wegwijs te maken in alle systemen, is ondersteuning van een digicoach mogelijk.

Wat vragen wij van jou?
Je staat sterk in je schoenen en durft je grenzen aan te geven. Agressie komt op de groep voor. Het is belangrijk dat je dit gedrag kunt ombuigen. Bij voorkeur werken we de-escalerend.

Jij weet precies op welk moment je de ruimte kunt bieden, maar ook wanneer het lijntje kort gehouden moet worden en wanneer je als begeleider de regie moet overnemen.

Jij bent creatief en beschikt over een gezonde dosis humor. Met humor kunnen vaak negatieve gedragingen weer omgedraaid worden naar het positieve.

Je staat open voor nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg en vindt het een uitdaging om deze toe te passen. Daarbij weet je ook je collega's te enthousiasmeren. Je toont makkelijk initiatief. Zowel zelfstandig als in teamverband kom jij goed tot je recht. Daarbij durf je feedback te geven en ben je kritisch naar jezelf en naar anderen.

En verder...
 • Ben je in het bezit van een afgeronde relevante opleiding op minimaal niveau 4.
 • Ben je flexibel inzetbaar en beschikbaar om slaapdiensten te werken.
 • Kun je een zorgplan opstellen en aanbevolen ondersteuning bieden bij het persoonlijk begeleiderschap.

Meer informatie
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Ralf Smids (Teamleider) via 06-19738884.

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten.

Reageren
Heb je interesse? Wij ontvangen graag je CV en motivatie vóór 23 april a.s. via het sollicitatieformulier.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieWelzijn, Zorg

Haal jij uitdaging uit het begeleiden van cliënten met complex gedrag? Sta je stevig in je schoenen en beschik je over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen? Kom kennismaken bij onze m...View more

MBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
Op de Bies in Landgraaf zoekt een Begeleider voor de kinderbehandelgroep. Hier werk je met de doelgroep kinderen & jongeren met een matige tot ernstige verstandelijke beperking.

Wij zoeken een enthousiaste, vrolijke en betrokken collega, iemand die nét het verschil kan maken voor onze kinderen!

Voor deze functie zijn je uren in overleg te bepalen.

Over de functie
Op de behandelgroep van Hereweg 153 a en b bieden we kinderen en jongeren een fijne, zinvolle en volwaardige woonomgeving. Zij hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Het accent in de begeleiding ligt op emotioneel ontwikkelingsniveau aangezien vandaaruit ook de gedragsproblemen ontstaan.

Op dit moment zijn we op zoek naar collega’s die het als een uitdaging zien om samen met het aanwezige team, een nieuw sterk team te vormen. Samen gaan we aan de slag om voor de groep stabiliteit te creëren zodat de kinderen / jongeren weer de kans krijgen zich te gaan ontwikkelen.

In deze functie ontwikkel, stimuleer en ondersteun je bij de invulling van een zinvolle en volwaardige woonomgeving, waarbij het bieden van structuur een belangrijke pijler is.

Wat bieden wij?
Een hele leuke en afwisselende functie met een bijzondere doelgroep! Je komt terecht in een fijn team met betrokken collega’s waar je op kunt vertrouwen.

Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Er zijn diverse cursussen en trainingen die je kunt volgen (Wet Zorg en Dwang, Weerbaarheid en Agressie, BHV, medicatiescholing, etc.) Daarnaast word je vanaf de start begeleid door een buddy die je wegwijs maakt en waar je altijd met vragen terecht kunt.

Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie.
 • Salaris: inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 45: min €2.766 en max €3.861 bruto/maand (op basis van 36 u/w).
 • Goede arbeidsvoorwaarden: ORT, eindejaarsuitkering (8,33%), goede pensioenregeling en een collectieve zorgverzekering. We bieden daarnaast een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Contract: voldoe je aan de criteria, dan krijg je direct een contract voor onbepaalde tijd.
 • Contracturen: uren in overleg. Een combinatie in uren met andere werkplekken is ook in overleg mogelijk.
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
 • Digicoach: om je wegwijs te maken in alle systemen, is ondersteuning van een digicoach mogelijk.

Wie zoeken wij?
Een enthousiaste, vrolijke en betrokken collega die kan inspelen op het niveau van de kinderen / jongeren. Je staat sterk in je schoenen en durft je grenzen aan te geven. Agressie komt op de groep voor. Het is belangrijk dat je dit gedrag kunt ombuigen. Bij voorkeur werken we de-escalerend.

Jij weet precies op welk moment je de ruimte kunt bieden, maar ook wanneer het lijntje kort gehouden moet worden en wanneer je als begeleider de regie moet overnemen.

Jij bent creatief en beschikt over een gezonde dosis humor. Met humor kunnen vaak negatieve gedragingen weer omgedraaid worden naar het positieve.

Je staat open voor nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg en vindt het een uitdaging om deze toe te passen. Daarbij weet je ook je collega's te enthousiasmeren. Je toont makkelijk initiatief. Zowel zelfstandig als in teamverband kom jij goed tot je recht. Daarbij durf je feedback te geven en ben je kritisch naar jezelf en naar anderen.

En verder...
 • Ben je in het bezit van een afgeronde relevante opleiding op minimaal niveau 4.
 • Ben je flexibel inzetbaar en beschikbaar om slaapdiensten te werken.
 • Kun je een zorgplan opstellen en aanbevolen ondersteuning bieden bij het persoonlijk begeleiderschap.
 • Kennis en ervaring met autisme is een pré.

Meer informatie
Nieuwsgierig naar deze functie? Er is altijd een mogelijkheid kennis te komen maken met onze doelgroep en werkwijze. Je bent welkom voor een rondleiding of een dagje meedraaien. Zo kun je een goed beeld krijgen van je eventuele toekomstige werkplek.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Simone Rutjens (teamleider) via 06-51037158.

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.

Reageren
Heb jij interesse in deze leuke en boeiende baan? En wil je deel uitmaken van ons gezellige en enthousiaste team? Wij ontvangen graag je CV en motivatie vóór 23 april 2024 via het sollicitatieformulier.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieWelzijn, Zorg

Op de Bies in Landgraaf zoekt een Begeleider voor de kinderbehandelgroep. Hier werk je met de doelgroep kinderen & jongeren met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Wij zoeken een ent...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
Ben jij overtuigd van de meerwaarde van de behandeling van jeugdigen mét hun gezin? Dan zoeken we jou voor ons nieuw op te zetten team voor KINGS!

Binnen KINGS gaan begeleiders en behandelaren met diverse specialismen intensief aan de slag met jeugdigen en hun gezin. Het gezin verblijft tijdens deze behandeling tijdelijk in onze gezinswoning. Naast de intensieve traumabehandeling die ouders én jeugdigen krijgen ga jij als gezinsbegeleider intensief met het gezin aan de slag zodat ze vanuit veiligheid en verbinding samen verder kunnen. Een trauma georiënteerde behandeling, die gezinnen echt verder helpt!

Wij zijn als Koraal hard bezig om onze droom ‘Het Liéfst Thuis’ waar te gaan maken. We zijn van mening dat we de specialistische jeugdhulp beter kunnen uitvoeren. Geïnspireerd door wat kinderen, jongeren en ouders ons vertellen en door de nieuwste wetenschappelijke inzichten. En dat biedt perspectief!

Daarom bewegen wij naar een Trauma Informed Care organisatie, voor hulpvragers én hulpverleners! Bouw jij mee?

We zijn op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde gezinsbegeleiders die in onze woning met het gezin werkzaam zijn. Er zijn diverse deeltijdpercentages mogelijk.

KINGS
KINGS staat voor Kind In Gezond Systeem en is een gefaseerd behandelmodel dat is ontwikkeld en al tien jaar uitgevoerd door Accare. KINGS is ontwikkeld voor jeugdigen met ernstige gedragsproblemen en hun ouders. De jeugdigen en hun ouders zijn voor opname slachtoffer geweest van ingrijpende interpersoonlijke gebeurtenissen en vaak spelen meervoudige en complexe problemen een rol in het dagelijks leven van deze gezinnen.

Het doel van het KINGS behandelmodel is om alle gezinsleden, zowel gezamenlijk als individueel, behandeling aan te bieden in een klinische setting, zodat zij daarna weer met een gezonde basis in de samenleving kunnen integreren. Gezinsopname wordt vaak opgevolgd door ambulante vervolgbehandeling. Om de problemen van de jeugdige te kunnen behandelen, leren de ouders om de invloed van negatieve ervaringen uit het verleden bij zichzelf en in het huidige gedrag van hun kind te herkennen. KINGS focust zich hiermee op zowel traumaverwerking van de jeugdige en de ouders, als op het vergroten van de sensitiviteit en opvoedvaardigheden van de ouders. Het doel hiervan is dat de jeugdige veilig terugkeert in een gezond systeem. Als gezinsbegeleider heb je een centrale rol in het behandelmodel.

Het model kent drie verschillende fases. De ouders doorlopen dezelfde fases als de jeugdige, maar lopen telkens een fase voor op hun kind. Hierdoor zijn de ouders in staat de jeugdige tijdens de behandeling te ondersteunen.

Als gezinsbegeleider heb je een centrale rol in het behandelmodel en ben je aanwezig in het gezin om ouders om te ondersteunen in de tijdelijke gezinswoning op de locatie van Koraal. Je coacht het gezin via onder andere modeling en videoreflectie en helpt ouders zo om weer in hun kracht te komen als opvoeder én veilige basis voor hun kind.

Wat houdt de functie in?
Voor de Regio Zuid-Limburg gaan we met 1 woning starten waar we gezinnen behandelen via het Kings Behandelmodel. Je werkt intensief samen met een team van behandelaren die dagelijks therapie geven aan ouders en kinderen. De gezinsbegeleiders zullen buiten de dagelijkse traumabehandeling de ouders en kinderen opvangen en ondersteunen. Iedere woning huisvest 1 gezin. Afgewisseld zal je ook aanwezig zijn tijdens slaapdiensten.

Voor meer info over gezinsbehandeling check de volgende links of luister naar de podcast:

Wie zoeken wij?
Wij zoeken collega’s met passie en enthousiasme die overtuigd zijn dat jeugdhulp anders vormgegeven kan worden en die gezamenlijk een nieuw team willen gaan opzetten in de regio Zuid-Limburg.

Ben jij de ervaren HBO(+) geschoolde groepsbegeleider/pedagogisch medewerker/ambulant behandelaar en SKJ geregistreerd? Heb jij bij voorkeur een opleiding tot CGW (cognitief gedragstherapeutisch werker) en met kennis van de menselijke diversiteit en systeemgericht werken? Dan ben jij degene die we zoeken! Mocht je niet in het bezit zijn van voorgaande vervolgopleidingen, dan ben je wel bereid om je te laten scholen.

Twijfel je of je met je achtergrond in aanmerking kunt komen, neem dan contact op met ons.

Wat bieden wij?
Een uitdagende en boeiende functie binnen een nieuw op te starten team met enthousiaste en betrokken collega’s. Jij maakt met je team deel uit van een vernieuwend product op het gebied van jeugdhulp, waarbij jullie écht iets kunnen betekenen voor de gezinnen.

Daarnaast…
 • Salaris: inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg (incl. verhoging per december '23) afhankelijk van je opleiding, werkervaring en SKJ registratie:
  FWG 45: min €2.766 en max €3.861 bruto/maand o.b.v. een 36-urige werkweek.
  FWG 50: min €2.986 en max €4.264 bruto/maand o.b.v. een 36-urige werkweek.
 • Contract: de mogelijkheid tot direct een vast dienstverband.
 • Uren: parttime en fulltime mogelijkheden, in overleg te bepalen.
 • Arbeidsvoorwaarden: eindejaarsuitkering (8,33%), een goede pensioenregeling, collectieve zorgverzekering en daarnaast de mogelijkheid tot deelname aan een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. We bieden diverse trainingen en opleidingen, o.a. gericht op TIC (Trauma Informed Care) en KINGS. Daarnaast organiseren we bijeenkomsten omtrent teambuilding-/ontwikkeling, etc.
 • Koraal Vitaal: Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie.

Meer informatie
Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met Marieke de Graaf (06 - 476 11 979 of melegraaf@koraal.nl), Bianca Vaessen (06 - 236 72 771 of bvaessen@koraal.nl) of Lara Kluijtmans (06 - 53 8588 17 of lkluijtmans@koraal.nl ).

Reageren
Wil jij een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van KINGS in de regio Zuid-Limburg? Dan zien we graag je reactie tegemoet! Wij ontvangen graag je CV en motivatie vóór 8 februari aanstaande via het sollicitatieformulier.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieWelzijn, Zorg

Ben jij overtuigd van de meerwaarde van de behandeling van jeugdigen mét hun gezin? Dan zoeken we jou voor ons nieuw op te zetten team voor KINGS! Binnen KINGS gaan begeleiders en behandelaren ...View more

HBO, MBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
Zoek je een leuke, uitdagende bijbaan, waarbij je lekker kunt bijverdienen? Wij maken graag kennis met je!

Voor de regio Parkstad zijn wij op zoek naar enthousiaste studenten voor de vakantieperiodes, avonden en/of weekenden.

Wat ga je doen?
Als vakantiekracht krijg je de mogelijkheid om veel ervaring op te doen, wat interessant is voor je CV! Je kunt zelf aangeven hoeveel en wanneer je kunt werken. Binnen de regio kennen we verschillende doelgroepen. Samen kijken we welke doelgroep het meest past bij jou.

Iedere bewoner heeft een eigen ontwikkelniveau.
 • Je helpt bewoners bij de dagelijkse zorg en hun ontwikkeling.
 • Je let op signalen van de bewoner en werkt nauw samen met collega’s, familie, etc.
 • Je stimuleert de bewoner om zelf activiteiten uit te voeren, zodat ze zoveel mogelijk zelfstandig blijven.
 • Je creëert een veilige en fijne leefomgeving en biedt de rust en structuur die onze bewoners nodig hebben.
 • Je ondersteunt bij het uitvoeren van binnen- en buitenactiviteiten met de bewoner, zowel individueel als in groepsverband.

Wat bieden wij?
 • Een aantrekkelijk salaris afhankelijk van je opleiding volgens de CAO Gehandicaptenzorg: FWG 25/30/35/40 (afhankelijk van de doelgroep en opleiding).
 • Flexibele uren! Geef zelf aan hoeveel je wil werken.
 • Je kunt ook buiten de vakantieperiode bij ons aan de slag! Wil je vóór of na je vakantie een leuke bijbaan, die je kunt combineren met je opleiding? Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
 • Zit je in jouw laatste jaar? Dan hebben wij zelfs mogelijkheden om direct met een vast contract te starten, zodat je na het afstuderen verzekerd bent van een baan bij Koraal!
 • Kortom: een leuke, uitdagend bijbaan die interessant voor je CV is!

Wie zoeken wij?
 • Volg je een zorg of welzijn opleiding en ben je 2e, 3e of 4e jaars student aan een MBO of HBO opleiding? Of studeer je dit jaar af en ga je een vervolgopleiding volgen? Ook als je 16 jaar of ouder bent en een andere opleiding volgt, hebben wij mogelijkheden voor vakantiewerk in de zomer!
 • Je wil graag werkervaring opdoen.
 • Je vindt het geen probleem om onregelmatig te werken.
 • Je bent sociaal, collegiaal en zorgzaam.

Interesse?
Heb jij interesse in deze uitdagende vakantie/bijbaan? Dan ontvangen wij graag je CV en een korte motivatie via het sollicitatieformulier.

Wil je eerst meer informatie? Dan mag je contact opnemen met Yara Faassen-Husson (HR) via yhusson@koraal.nl of stuur een appje naar 06-10908142.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieWelzijn, Zorg

Zoek je een leuke, uitdagende bijbaan, waarbij je lekker kunt bijverdienen? Wij maken graag kennis met je! Voor de regio Parkstad zijn wij op zoek naar enthousiaste studenten voor de vakantieperiodes,...View more

MBO
Landgraaf, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 1 maand geleden

Je wil graag aan het werk als begeleider, maar weet nog niet welke doelgroep bij je past. Je houdt van afwisseling in je werk en wil veel kennis en ervaring opdoen in diverse teams. Onze buitenwoningen in o.a. Kerkrade, Simpelveld, Hoensbroek en Waubach bieden jou die mogelijkheid.

Ben jij die enthousiaste, betrokken, geduldige en zelfstandige collega mét een gezonde dosis humor die onze teams komt versterken? Spreekt daarnaast het werken in de wijk jou aan?

Kom eens kennismaken met onze collega’s en bewoners!

Over de functie

De doelgroepen bij onze Zorgmodule Buiten zijn heel divers en variëren van cliënten met een licht verstandelijke beperking tot bewoners met een matige tot ernstig verstandelijke beperking. De leeftijd van cliënten lopen uiteen van 18 – 80 jaar oud, dus dit biedt jou de mogelijkheid om zowel jongeren als senioren te begeleiden.

Er zijn bewoners die grotendeels zelfstandig wonen. Begeleiden gebeurt hier zoveel mogelijk “met de handen op de rug”. Er zijn ook enkele bewoners die volledige verzorging nodig hebben.

Door je betrokken oprechte interesse begrijp jij wat er in het hoofd van de cliënt gebeurt en kun je hun wensen en behoeften duidelijk krijgen en vertalen naar de juiste ondersteuning voor elke individuele bewoner. “Wie ben jij en wat vraag je van me?” Eigen regie houden is voor deze cliënten erg belangrijk. Maar ook het opbouwen van een netwerk, waarbij jij kunt ondersteunen.

Door deze diversiteit aan cliënten kunnen de werkzaamheden per woon- en dagbestedingsgroep verschillen.

Bewoners gaan overdag naar school of bezoeken het gezamenlijke activiteitencentrum. Als begeleider werk je tevens binnen de dagbesteding die gekoppeld is aan de woning waar je die ochtend bent opgestart.


What's in it for you?

In onze gezellige, enthousiaste en gedreven teams vinden we het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. Collegialiteit, humor en een goede sfeer staan daarom hoog in het vaandel. Er is volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Vanuit onze passie zorgen wij niet alleen voor onze bewoners, maar hebben we ook aandacht voor elkaar. Jij mag jezelf zijn bij ons!

Iedere dag biedt weer nieuwe uitdagingen en kansen. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk uitgangspunt. Om je start goed te laten verlopen, wordt er een buddy aangewezen die je op weg helpt.

Afhankelijk van jouw wensen, competenties en flexibiliteit kijken we samen op welke groep(en) je ingeroosterd wordt. Je krijgt de mogelijkheid om kennis te maken met diverse woongroepen om te kijken wat bij je past.

Daarnaast bieden wij:

 • Salaris: inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 35 of FWG 40: min €2.338 en max €3.535 bruto/maand (op basis van 36 u/w).
 • Goede arbeidsvoorwaarden: ORT, eindejaarsuitkering (8,33%), goede pensioenregeling en een collectieve zorgverzekering. We bieden daarnaast een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden
 • Contract: voldoe je aan de criteria, dan start je direct met een dienstverband voor onbepaalde tijd. 
 • Contracturen: uren in overleg. Een combinatie in uren met andere werkplekken is ook in overleg mogelijk.
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
 • Kennis: doelgroepgerichte scholing, deskundigheidsbevordering en een breed cursusaanbod.

Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie.

Wie zoeken wij?

Enthousiaste, betrokken en geduldige collega’s met passie voor hun werk en een gezonde dosis humor.

Door je positieve, open houding maak je gemakkelijk contact. Je kunt je goed inleven in de belevingswereld van de bewoners en weet rustig maar snel te schakelen tussen diverse (soms ook complexe) zorgvragen.

Je werkt veelal zelfstandig, maar durft om hulp te vragen en zoekt tegelijkertijd de samenwerking met andere collega’s, teams en buurtbewoners. Want werken in de wijk betekent rekening houden met anderen en begrip voor elkaar.

En verder…

 • Je bent in het bezit van een afgeronde relevante opleiding op niveau 4 (bijvoorbeeld MMZ of Verpleegkunde), of een HBO opleiding richting Pedagogiek of Social Work. Afhankelijk van de doelgroep waarmee je gaat werken. Indien je in het bezit bent van een niveau 3 diploma, ben je ook van harte welkom om te solliciteren. We kunnen dan aanvullende afspraken maken over eventuele bijscholing.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.

Meer informatie

Interesse om met deze mooie doelgroep te werken? We kijken samen met een van de teamleiders welke woongroep het beste bij jou past. Wil je op meerdere woongroepen werken? Dan is de Flex module misschien iets voor jou!

Er is altijd een mogelijkheid kennis te komen maken met onze doelgroep en werkwijze. Je bent welkom voor een rondleiding of een dagje meedraaien. Zo kun je een goed beeld krijgen van je eventuele toekomstige werkplek.

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan gerust telefonisch contact op één van de teamleiders via 045-5339900.

Reageren

Interesse in deze afwisselende functie in een enthousiast en gedreven team met passie voor de zorg? Wij ontvangen graag je CV en motivatie, liefst zo snel mogelijk! Dat kan via het sollicitatieformulier.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieWelzijn, Zorg

Je wil graag aan het werk als begeleider, maar weet nog niet welke doelgroep bij je past. Je houdt van afwisseling in je werk en wil veel kennis en ervaring opdoen in diverse teams. Onze buitenwoninge...View more

MBO
Landgraaf, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 7 maanden geleden

Voor onze woongroepen binnen de module Behandelen zoeken we enthousiaste en gedreven collega’s! Ligt jouw uitdaging in het lezen van onbegrepen gedrag en sta jij open voor nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg? Durf jij daarbij out-of-the-box te denken?

“De cliënt mag zijn wie hij is, en dat is goed zo!”

Over de functie

De module Behandelen bestaat uit verschillende woongroepen en dagbestedingslocaties. Hier wonen kinderen, jeugdigen, jongvolwassenen en volwassenen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en (ernstige) gedragsproblemen, waarbij escalaties kunnen voorkomen. De woongroepen onderscheiden zich van een prikkel
arme, gestructureerde omgeving tot een woning met een pedagogisch en sociaal karakter, waar veelal samen activiteiten ondernomen worden.

In deze functie begeleid je jongvolwassenen en volwassenen. De accentverschillen binnen de woningen liggen in de individuele zorgvraag van de cliënt, maar ook in de mate van begeleiding en behandeling. Je begeleidt cliënten met gedragsproblemen, bij wonen en bij dagbesteding; je helpt hen mee in de dagdagelijkse taken.

Je creëert een voorspelbare, veilige leefomgeving binnen een huiselijke sfeer. Cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking hebben moeite de wereld om zich heen te begrijpen. Zij hebben de mensen uit hun omgeving hard nodig om de opgedane ervaringen te ordenen en zich veilig te voelen.

Tevens ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het behandelplan van de cliënten. Deze is erop gericht ondersteuning te bieden bij het ontwikkelen en het in stand houden van vaardigheden om zo lang en zelfstandig mogelijk invulling te geven aan hun leven. Ook het voeren van eigen regie en zelf keuzes kunnen maken is belangrijk voor ze. De begeleidingsvorm wordt in een multifunctioneel team vastgesteld en waar nodig bijgesteld. Je werkt daarom intensief samen met directe collega's, de arts, gedragswetenschapper en teamleider.

Wat bieden wij?

Een fijn team met enthousiaste, deskundige en betrokken collega's die er graag voor je zijn. Je kunt op elkaar vertrouwen. Er heerst een prettige werksfeer! Je komt in een omgeving waar je jezelf mag zijn.

Iedere dag biedt weer nieuwe uitdagingen en kansen om op positieve wijze het verschil te maken voor onze bewoners. Samen met je collega's kijk je naar wat de cliënt (en zijn omgeving) nodig heeft op het gebied van wonen en dagbesteding. Waar de zorg voor anderen stopt, gaat Koraal net een stap verder. Iedereen hoort erbij en krijgt de best mogelijke zorg!

We bieden een leuke en afwisselende functie met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen. Er zijn diverse cursussen en trainingen die je kunt volgen (Wet Zorg en Dwang, Weerbaarheid en Agressie, BHV, medicatiescholing, etc.) Daarnaast word je vanaf de start begeleid door een buddy die je wegwijs maakt en waar je altijd met vragen terecht kunt.

Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Denk bijv. aan extra taken vanuit je rol als persoonlijk begeleider of het begeleiden van leerlingen, etc. Vind jij het juist prettig om op diverse woongroepen te werken? Ook dat kan! Vanuit de flexibele schil kun je ingezet worden op alle behandelgroepen.

En verder bieden we...

 • Salaris: inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 45: min €2.685 en max €3.749 bruto/maand (op basis van 36 u/w).
 • Goede arbeidsvoorwaarden: ORT, reiskostenvergoeding woon-werk boven CAO, reiskostenvergoeding dienstreizen 0,45 cent per km, vakantiegeld, eindejaarsuitkering (8,33%), goede pensioenregeling en een collectieve zorgverzekering. We bieden daarnaast een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden
 • Contract: voldoe je aan de criteria, dan krijg je direct een contract voor onbepaalde tijd.
 • Contracturen: uren in overleg. Een combinatie in uren met andere werkplekken is ook in overleg mogelijk.
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
 • Kennis: doelgroepgerichte scholing, deskundigheidsbevordering en een breed cursusaanbod.

Medewerkers aan het woord

“Als team ben je in staat om de cliënten stappen te laten zetten. Altijd denken vanuit wat er mogelijk is, zorgt ervoor dat mijn werk uitdagend blijft. Dan heb ik het over kleine stapjes die je samen met een cliënt kunt zetten.”

“Ik werk in een stabiel team. Alle collega’s hebben hun eigen kwaliteiten en samen vormen we een hechte eenheid. Dit is ook voor de cliënten erg fijn, want het geeft rust en duidelijkheid. Ze voelen zich veilig en staat ervoor open om nieuwe dingen te proberen.”

Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie.

Collega Silas vertelt over zijn werk binnen deze behandelgroep: Sem en Silas helpen elkaar vooruit.


Wie zoeken wij?

Enthousiaste en gedreven collega’s met een gezonde dosis humor die openstaan voor nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg! Je vindt het een uitdaging om deze toe te passen in de praktijk. Je durft out-of-the-box te denken en wil het liefst ‘het stukje proberen te ontrafelen’ als het gaat om gedrag wat minder goed te begrijpen is. Jij accepteert de cliënt om wie hij is. Hij mag zijn wie hij is en dat is goed zo!

Zowel zelfstandig als in teamverband kom jij goed tot je recht. Je durft kritisch naar jezelf te kijken en staat open voor feedback.

Je staat stevig in je schoenen, bent oplettend en durft op zoek te gaan naar de oorzaak van het getoond gedrag. Fysiek of verbaal gedrag schrikt jou niet zomaar af. Je stelt grenzen en reageert adequaat bij crisissituaties.

Daarnaast…

 • Ben jij in het bezit van minimaal een afgeronde, relevante opleiding op niveau 4 (bijv. MMZ of SPW) of niveau 5 (bijv. Social Work of Pedagogiek).
 • Je hebt bij voorkeur enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie. Je weet behandelplannen te interpreteren en toe te passen en hebt ervaring met het ontwikkelen en begeleiden van zowel individuele alsook groepsgerichte activiteiten.
 • Vanzelfsprekend heb je affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Kennis en/of ervaring met autisme is een pré.

Meer informatie

Interesse om met deze mooie doelgroep te werken? We kijken samen met een van de teamleiders welke woongroep het beste bij jou past. Wil je op meerdere woongroepen werken? Dan is de Flex module misschien iets voor jou!

Er is altijd een mogelijkheid kennis te komen maken met onze doelgroep en werkwijze. Je bent welkom voor een rondleiding of een dagje meedraaien. Zo kun je een goed beeld krijgen van je eventuele toekomstige werkplek.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan gerust contact op met een van de teamleiders via 045-5339900

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.

Reageren

Heb jij interesse in deze leuke en boeiende baan? En wil je deel uitmaken van ons gezellige en enthousiaste team? Wij ontvangen graag je CV en motivatie via het sollicitatieformulier.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieWelzijn, Zorg

Voor onze woongroepen binnen de module Behandelen zoeken we enthousiaste en gedreven collega’s! Ligt jouw uitdaging in het lezen van onbegrepen gedrag en sta jij open voor nieuwe ontwikkelingen ...View more

HBO
limburg, Simpelveld, Zuid Limburg
Geplaatst 7 maanden geleden

Wil jij gewoon doen waar je goed in bent? Maak dan kennis met de functie Groepsbegeleider LVB Jongeren (flex) bij Gastenhof ! Je krijgt direct een vast contract met vaste uren en werkt in verschillende teams. Die afwisseling geeft je de kans veel kennis en ervaring op te doen die je op een volgende groep direct weer kunt toepassen.

Voor de intensieve behandelgroepen in Gastenhof Simpelveld zoeken we een enthousiaste Groepsbeleider voor onze jongeren met een licht verstandelijke beperking, psychiatrische problematiek en gedragsmoeilijkheden. Werken in de flexibele schil betekent méér aandacht voor de cliënt en méér afwisseling in je werk. Ben jij in staat om snel te switchen tussen de verschillende rollen die je hebt bij deze dynamische doelgroep? Kun jij snel schakelen tussen je rol als begeleider naar de rol van opvoeder, coach en vraagbraak, terwijl je vaak ook nog fietsenmaker, relatietherapeut én ICT-er bent? Dan ben jij diegene die wij zoeken!


Over de functie

Kinderen, jongeren en gezinnen die bij Gastenhof komen, hebben ernstige en complexe zorgvragen. Gedragsproblemen, opvoedingsmoeilijkheden en/of een onvolledig gezin spelen vaak een rol. Onze jongeren komen soms uit een moeilijke- danwel crisissituatie, wij bieden ze een stabiele basis. Gastenhof zoekt diverse groepsleiders die kinderen/jongeren van 5 tot 21 jaar met psychische- en gedragsproblemen begeleiden en behandelen. Soms in groepsverband, maar veelal in een 1op1 omgeving.

Als Groepsleider ben jij verantwoordelijk voor het creëren van een veilige sfeer waarbij de ontwikkeling van de jongeren voorop staat. In je werk stem je continu af op de behoefte van de jongeren en hun omgeving. Je beweegt mee wanneer dit nodig is en tegelijkertijd bied je kaders. Je bent als het ware opvoeder, coach en vraagbaak. Je bent iemand die een gezellige sfeer weet te creëren, iemand die snel kan omschakelen van rol. Dat je planning er opeens anders uit kan zien vind jij geen probleem. Je kunt door gedrag heen kijken; als onze jongeren ‘Flikker op!’ roepen, hoor je eigenlijk ‘Niet gaan! Ik heb je hulp nodig.’ Door creatief te denken weet jij om te gaan moet moeilijke situaties en een daginvulling te verzorgen. Het doel is om samen met de jongeren toe te werken naar een zelfstandig bestaan, dit doe je op basis van een individueel behandelplan. Daarnaast werk je samen met de jongeren aan het verbeteren en/of oplossen van gedragsproblemen.

Je ontvangt hiërarchische leiding van de teammanager en ontvangt functionele leiding van de bij de behandeling betrokken specialisten, artsen en gedragswetenschappers.


Waar ga je werken? 

Gastenhof is het orthopedagogisch behandelinstituut van Koraal in Limburg. Vanuit de drie Limburgse Koraal-regio’s (Midden- en Noord-Limburg, Parkstad en Heuvelland / Maastricht / Westelijke Mijnstreek) biedt Gastenhof behandeling, zorg en ondersteuning aan jongeren met een licht verstandelijke beperking, veelal gecombineerd met complexe gedragsproblematiek, psychiatrisch problemen en systemische problemen. De jongeren zijn tussen 5 en 21 jaar. Behandeling vindt intramuraal plaats, bij een (naschoolse) dagbehandeling , in de thuissituatie of via de polikliniek.

Je gaat werken in de verschillende behandelgroepen aan de Puntelstraat in Simpelveld. De groepen hebben elk hun eigen visiedocument dat aansluit bij de specifieke behoefte van de jongeren. De jongeren met een licht verstandelijke beperking als gemene deler, hebben daarnaast zoal te maken met hechtingsproblematiek en ASS en ontvangen op deze groepen perspectiefgerichte zorg op maat. Samen werken wij aan het vergroten van eigenwaarde, dit zorgt mede voor groei in zelfstandigheid en zelfredzaamheid.


Wie zijn je collega’s?

Als Groepsbegeleider Flex ontmoet je verschillende, enthousiaste, gedreven en gezellige teams met passie voor onze jeugd. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. Collegialiteit, humor en een goede sfeer staan daarom hoog in het vaandel. Er is volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Wij zorgen niet alleen voor onze cliënten, maar hebben ook aandacht voor elkaar. We zijn op zoek naar een begeleider die samen met ons werkt aan een goed leven voor onze cliënten. Iemand waar cliënten op kunnen vertrouwen en waarbij ze zich veilig en geborgen voelen.


Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk uitgangspunt. Om je start goed te laten verlopen, wordt er een buddy aangewezen die je gevraagd en ongevraagd op weg helpt.

Wij bieden:

 • Een gezellig en vast team waar jij jezelf mag zijn.
 • Een basisrooster dat in samenspraak gemaakt wordt en waarin jij je voorkeuren aan mag geven, zodat jij je werk goed kunt combineren met je privéleven.
 • De mogelijkheid te leren en je verder te ontwikkelen.
 • Vooruitzicht op een baan voor lange tijd.
 • Doelgroepgerichte scholing, deskundigheidsbevordering en een breed cursusaanbod.
 • Zowel werken in groepsverband, als ook periodes waarin je 1 op 1 met een kind/ jongere werkt.

En daarnaast…

 • Uren: een contract voor 24 tot 36 uur per week.
 • Contract: direct een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Salaris: inschaling conform de CAO Gehandicaptenzorg, (met SKJ registratie) FWG 45: min €2.685 en max €3.749 bruto/maand (op basis van 36 u/w).
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden: ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld, eindejaarsuitkering (8,33%), ruime pensioenregeling en collectieve zorgverzekering.
 • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden: kijk voor meer info op: https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.


Wie zoeken wij?

Door je positieve, open houding maak je gemakkelijk contact. Je kunt je goed inleven in de belevingswereld van de jongeren en weet rustig maar snel te schakelen tussen diverse (soms ook complexe) zorgvragen. Je durft om hulp te vragen waar nodig en kunt zowel zelfstandig als in samenspraak beslissingen nemen.

Je bent initiatiefrijk en denkt in kansen en mogelijkheden in plaats van ‘maren en bezwaren’. Als vanzelfsprekend handel je in het belang van de cliënten en hun verwanten. Je bent bereid op onregelmatige tijden te werken. Bij voorkeur beschik je over rijbewijs en auto. Je ziet het als een leuke uitdaging om in verschillende teams te werken en je bent leergierig. Je wilt je graag blijven ontwikkelen en bent bereid cursussen te volgen.

Jouw klik met onze jongeren en je passie voor het vak zijn voor ons het belangrijkst!

 • Een afgeronde relevante HBO opleiding (Social Work of Pedagogiek) en een SKJ-registratie is een vereiste.
  Ben je in het bezit van een HBO opleiding, maar (nog) geen SKJ registratie, dan zullen we samen met jou gaan onderzoeken hoe dat geregeld kan worden. Mocht je op basis van je kennis en ervaring (ondanks ontbrekende registratie) in aanmerking komen voor de aangeboden functie, dan maken we om te kunnen starten aanvullende afspraken over je inwerkprogramma, praktijkprogramma (aanvullende scholing) en supervisie. Afspraken die je op termijn kunnen ondersteunen bij registratie in het SKJ register.
 • Mocht je op basis van kennis en ervaring niet direct in aanmerking komen voor de aangeboden functie, dan bieden we je de functie van Junior Groepsleider aan, met de daarbij behorende salarisindeling. Aansluitend maken we afspraken hoe je naar de functie kunt toegroeien inclusief een traject richting SKJ registratie.
 • Je bent creatief in het zoeken naar oplossingen en je speelt in op onvoorziene situaties.
 • Je hebt gevoel voor humor en kunt lachen om nieuwe grappen, maar ook om de oneindig terugkerende moppen.
 • Je kunt intensieve, individuele begeleiding bieden zonder het totale overzicht te verliezen.


Meer informatie

Wil je eerst meer informatie? Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Aron Teelen (teamleider) via 06-51375760 of met Adinda Scheren (senior teamleider) via telefoonnummer 06-22987625.

Voor het werken bij Koraal is een verklaring omtrent gedrag (VOG) een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.


Reageren

Heb je interesse in deze vacature? Reageer dan snel en stuur ons vóór 18 september je CV en motivatiebrief via de sollicitatielink. Vertel ons in je motivatie waarom jij onze nieuwe collega wil worden.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieWelzijn, Zorg

Wil jij gewoon doen waar je goed in bent? Maak dan kennis met de functie Groepsbegeleider LVB Jongeren (flex) bij Gastenhof ! Je krijgt direct een vast contract met vaste uren en werkt in ve...View more

MBO
Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 7 maanden geleden

Koraal heeft in Kerkrade ruimte om meerdere begeleiders een mooie werkplek aan te bieden.

In onze woonvormen en dagbesteding d’r Eck in Kerkrade wonen en komen ruim 60 cliënten met een verstandelijke beperking en we zoeken collega’s die hen willen ondersteunen in hun dagelijkse bezigheden. Maar ook collega’s die samen met ons willen (door) ontwikkelen tot een gezellige, bruisende locatie waar we iedere dag gaan voor een goed leven voor onze bewoners en mooi werk voor iedereen die er werkt.

Ben jij diegene die we zoeken? Dan nodigen we je uit om onder het genot van een kopje koffie of thee met elkaar te bespreken waar mogelijkheden zitten en te onderzoeken of er een match is.


Over de functie

De doelgroepen in Kerkrade zijn heel divers en variëren van cliënten met een licht verstandelijke beperking tot cliënten met een matige tot ernstig verstandelijke beperking. De leeftijden lopen uiteen van 18 – 80 jaar oud, dus dit biedt jou de mogelijkheid om zowel jongeren als senioren te begeleiden.

Er zijn cliënten die grotendeels zelfstandig wonen: begeleiden gebeurt hier zoveel mogelijk ‘met de handen op de rug.’ Er zijn ook enkele cliënten die volledige verzorging nodig hebben.


What's in it for you?

In onze gezellige, enthousiaste en gedreven teams vinden we het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. Collegialiteit, humor en een goede sfeer staan daarom hoog in het vaandel. Er is volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Vanuit onze passie zorgen wij niet alleen voor onze bewoners, maar hebben we ook aandacht voor elkaar. Jij mag jezelf zijn bij ons!

Afhankelijk van jouw wensen, competenties en flexibiliteit kijken we samen op welke groep(en) je ingeroosterd wordt. Je krijgt de mogelijkheid om kennis te maken met diverse woongroepen om te kijken wat bij je past.

Daarnaast bieden wij:

 • Afhankelijk van je diploma is de inschaling in FWG 35 of 40 van de CAO Gehandicaptenzorg.
  De functie van begeleider (MBO niveau 4 diploma) is ingedeeld in FWG 40: min €2.537 en max €3.432 bruto/maand (op basis van 36 u/w). 
  De functie van medewerker begeleider (MBO niveau 3 diploma) is ingedeeld in FWG 35: min €2.258 en max €3.198 bruto/maand (op basis van 36 u/w).
 • Contracturen in overleg.
 • ORT, (tijdelijk verhoogde) reiskostenvergoeding, vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en deelname meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Kijk voor meer info op: https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden
 • Voldoe je aan de criteria voor deze vacature? Dan start je direct met een contract voor onbepaalde tijd.
 • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk & privé, vitaal & gezond en je loopbaan.

Bekijk ook via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie.


Wie zoeken wij?

Enthousiaste, betrokken en geduldige collega’s met passie voor hun werk en een gezonde dosis humor. Door je positieve, open houding maak je gemakkelijk contact. Je kunt je goed inleven in de belevingswereld van de bewoners en weet rustig maar snel te schakelen tussen diverse (soms ook complexe) zorgvragen.

Je werkt veelal zelfstandig, maar durft om hulp te vragen als dat nodig is. Tegelijkertijd zoek je de samenwerking met andere collega’s, teams en buurtbewoners. Want werken in de wijk betekent rekening houden met anderen en begrip voor elkaar opbrengen.


Meer informatie? Kom eens langs!

Interesse in deze afwisselende functie in een enthousiast en gedreven team met passie voor de zorg? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Wendy of Alphonse, teamleiders in Kerkrade, om die kop koffie of thee te komen drinken. En ontdek samen of er een match is 😉.

Aanmelden kan via mail, app of telefonisch:

Alphonse Godding: agodding@koraal.nl of 06 – 5110 7929. 

Wendy Logister: wlogister@koraal.nl of 06 – 5130 3828. Zij is weer bereikbaar vanaf 4 september 2023.

Ook voor vragen kun je gerust met hen contact opnemen. Ze staan je graag te woord.

Tot binnenkort: adieë wa!

Vacature eigenschappen

Vacature categorieWelzijn, Zorg

Koraal heeft in Kerkrade ruimte om meerdere begeleiders een mooie werkplek aan te bieden. In onze woonvormen en dagbesteding d’r Eck in Kerkrade wonen en komen ruim 60 cliënten met een vers...View more

Onze cliënten vragen om deskundigheid die helemaal aansluit bij hun zorg- en ondersteuningsvraag. Daarom is de zorg bij Koraal in handen van een deskundig team van artsen en gedragswetenschappers die gespecialiseerd zijn in de zorg en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking. 

In Koraal Regio Parkstad hebben we 2 uitdagende, boeiende functies! Een Arts voor Verstandelijk Gehandicapten (VG arts) en een Basisarts/Huisarts. Voor beide functies geldt dat de uren in overleg te bepalen zijn. 


Over de functie

Als arts ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de uitvoering van de medische zorgverlening binnen Op de Bies. Je werkt vanuit je eigen beroepsverantwoordelijkheid én binnen het kader van de zorgvisie van Koraal. Als arts lever je specialistische zorg aan de cliënten van Op de Bies en lever je een bijdrage aan de zorg voor externe cliënten via de poli die medio 2022 is opgestart.

Het huidige medische team bestaat uit 2 artsen VG (verstandelijk gehandicapten), een basisarts en een huisarts voor de eerstelijnszorg. De invulling van je werkdag kun je grotendeels zelf bepalen en varieert van het houden van spreekuren en visites tot een bijdrage leveren aan het instellingsbeleid op medisch gebied én aan het concretiseren van de zorgvisie. Je neemt deel aan het structureel collegiaal overleg en bij interesse ook aan diverse andere overlegvormen en commissies. Ook is er ruimte om een jezelf te ontwikkelen op wetenschappelijk gebied en stimuleren we het volgen van een kaderopleiding.

Tijdens je werkdag heb je laagdrempelig en veelvuldig contact met je collega artsen en de medisch assistenten, maar ook met afdelingsmedewerkers en met cliënten en hun wettelijk vertegenwoordiger. Daarnaast werk je ook multidisciplinair samen en heb je overleg met gedragswetenschappers en paramedici (o.a. fysiotherapie, logopedie, ergotherapie) en zijn er spreekuren met externe deskundigen; onder andere psychiater, neuroloog, orthopeed en (kinder)revalidatiearts.

Over de locatie

Koraal, regio Parkstad wordt gevormd door Op de Bies (Gehandicaptenzorg) en het orthopedagogisch behandelcentrum Gastenhof Simpelveld (Jeugdzorg).

Locatie Op de Bies bestaat uit een hoofdlocatie in Landgraaf en een aantal buitenwoningen in Waubach, Kerkrade en Simpelveld. De Medische Dienst van Op de Bies is verantwoordelijk voor de medische zorg voor 350 cliënten, in de leeftijd van 5 tot 88 jaar. Onze doelgroep varieert van jongeren met een licht verstandelijke beperking tot ouderen met ernstige meervoudige beperkingen en alles daartussen. De problematiek is divers, waardoor het werk voor een arts afwisselend en uitdagend is.


Wat bieden wij?

Boeiende, afwisselende en uitdagende functies in een jong artsenteam. We bieden volop ruimte voor opleiding en coaching om je zo optimaal mogelijk in te zetten voor onze doelgroep. Daarnaast werk je samen met betrokken collega’s en is zorgen we voor laagdrempelig overleg.

 • Salaris: je salaris wordt in overleg bepaald, conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Goede arbeidsvoorwaarden: o.a. ORT, reiskostenvergoeding (woon-werkverkeer boven CAO, dienstreizen à €0,45/km), vakantiegeld (8%), eindejaarsuitkering (8,33%) en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden
 • Contract: voldoe je aan de criteria, dan start je direct met een dienstverband voor onbepaalde tijd. Andere opties in onderling overleg.
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
 • Uren: in overleg tussen 16 en 36 uur. Flexibele werktijden.


Wie zoeken wij?

Enthousiaste en betrokken professionals met ruime ervaring en een duidelijke visie. Je communiceert makkelijk en kunt goed samenwerken. Je weet prioriteiten te stellen en durft beslissingen te nemen. Daarbij handel je resultaatgericht.

 • Een afgeronde opleiding tot Arts Verstandelijk Gehandicapten, of een opleiding tot Specialist ouderengeneeskunde, Huisarts of Basisarts en vanzelfsprekend interesse om te werken met deze doelgroep. Koraal biedt mogelijkheden om de opleiding tot Arts VG te volgen.
 • Je bent BIG geregistreerd.
 • Je hebt ruime, relevante werkervaring met de behandeling en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking en de ondersteuning van hun familie en medewerkers.
 • Je bent in het bezit van Rijbewijs B en eigen vervoer.


Meer informatie

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan telefonisch contact op met Len Corbeij (teamleider) via telefoonnummer 06-16144639.

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.


Reageren

Heb je interesse? Wij ontvangen graag je CV en motivatie via onderstaand sollicitatieformulier.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieZorg

Onze cliënten vragen om deskundigheid die helemaal aansluit bij hun zorg- en ondersteuningsvraag. Daarom is de zorg bij Koraal in handen van een deskundig team van artsen en gedragswete...View more

limburg, Simpelveld
Geplaatst 7 maanden geleden

Een goede balans tussen je studie en werk. Beschikbaarheid is maatwerk! Een unieke kans om tijdens je studie al ervaring op te doen binnen de jeugdhulp. Goed voor je CV! Eerst als bijbaan, na het behalen van je diploma direct een uitdagende job!

Tamara is soms onbereikbaar en onhandelbaar. Ron heeft een licht verstandelijke beperking en autisme en kan teveel prikkels niet aan. Vaak voelen deze jongeren zich onbegrepen door hun ouders. Zo zijn er veel uiteenlopende en ingewikkelde vragen van kinderen, jongeren en gezinnen die bij Gastenhof terechtkomen.


Wat ga je doen?

Als medewerker van een hecht team ondersteun jij kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblematiek. Je gaat samen met collega’s de zorgvraag van de kinderen en jongeren vertalen en deze vormgeven in de behandeling. 

Een leuke, afwisselende en uitdagende functie!


Wie zoeken wij?

Wij zoeken enthousiaste, gedreven en betrokken 4e jaars studenten Social Work & Pedagogiek die stevig in hun schoenen staan. Er is volop ruimte om jezelf te ontwikkelen.


What’s in it for you?

 • Een goede balans tussen studie en werk.
 • Unieke kans om ervaring op te doen binnen de jeugdhulp!
 • Eerst als bijbaan, na het behalen van je diploma een uitdagende job.
 • Wij investeren in jouw ontwikkeling en ondersteunen je graag in je loopbaan.


SKJ registratie

In het bezit van een HBO opleiding, maar (nog) geen SKJ registratie? Deze functie biedt je de mogelijkheid om dit te behalen.


Meer informatie

Bel of mail gerust met Aron Teelen ateelen@koraal.nl. 


Interesse?

Kom eens een kijkje nemen bij Gastenhof in de regio Parkstad! Wij vertellen je graag welke mogelijkheden er zijn!

Direct solliciteren? Wij ontvangen graag je CV en motivatie via het sollicitatieformulier!

Vacature eigenschappen

Vacature categorieWelzijn, Zorg

Een goede balans tussen je studie en werk. Beschikbaarheid is maatwerk! Een unieke kans om tijdens je studie al ervaring op te doen binnen de jeugdhulp. Goed voor je CV! Eerst als bijbaan, na het beha...View more