Gemeente Vacatures

Hieronder vind je de nieuwste gemeente vacatures die de partners van Baandomein, open hebben staan.

Ga je ook solliciteren op één van de Gemeente Vacatures in Limburg?

HBO, WO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 17 uur geleden

Ben jij niet bang om je handen uit de mouwen te steken? Word je blij van een uitdaging die je met creativiteit en lef kan aanpakken? Krijg jij energie van het werken voor de stad én de inwoners? Ben jij iemand die graag samenwerkt? Dan is de functie Jurist Omgevingsrecht (taakaccent bouw/RO) iets voor jou! Reageer voor 12 augustus 2024.

Wie ben jij?

 • Je hebt een opleiding HBO/WO Rechten afgerond, bij voorkeur met de specialisatie 
  bestuursrecht;
 • Je bent een starter of hebt enige werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Affiniteit met het vakgebied bouw/RO en het werkveld toezicht en handhaving is een pré;
 • Je werkt graag samen en je bent communicatief sterk.

Wat ga je doen? 

Als jurist adviseer je de bouwtoezichthouders op juridisch vlak bij de voorbereiding, uitvoering en rapportage van hun toezichtcontroles. Samen met de toezichthouders en de adviseurs behandel je verzoeken tot handhaving en klachten. Daarnaast bereid je de bestuursrechtelijke handhavingstrajecten voor (last onder dwangsom / bestuursdwang). Samen met de collega’s van Juridische Zaken behandel je ook bezwaar- en beroepsprocedures n.a.v. handhavingsbesluiten.

Complexe casussen bespreek je met collega juristen en beleidsmedewerkers. Samen met de andere juristen ben je het eerste aanspreekpunt voor collega’s als het gaat om handhavingscasussen. Omdat deze complex kunnen zijn, is het belangrijk dat je deze ook op een eenvoudige wijze kunt uitleggen aan inwoners en bedrijven. Kortom: je schakelt goed en gemakkelijk op verschillende niveaus.

Jouw Team

Het team Bouw- en Milieutoezicht en Bodem houdt toezicht op en handhaaft wettelijke voorschriften op het gebied van bouw, sloop en ruimtelijke ordening, milieu, evenementen en horeca. Daarnaast voert het team taken uit op het gebied van geluid, lucht, bodem en water. 

Het team BMB werkt nauw samen met het team Vergunningen: onze specialisten adviseren bij de vergunningverlening en we voeren controles uit aan de hand van de vergunningen die het team Vergunningen afgeeft. Daarnaast dragen we bij aan team overstijgende projecten en programma’s zoals het programma Omgevingswet, het programma Centrum, het project Sociaal Veilig en in de toekomst het programma Heerlen-Noord. We voeren een uitgebreid takenpakket uit en geen enkele dag is hetzelfde!

Bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. Werken voor Heerlen is werken aan het Heerlen van morgen. Lees er meer over.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Het betreft een structurele functie van 36 uur per week. De eerste arbeidsovereenkomst is voor bepaalde tijd. 

De functie is ingeschaald in de HR21 normfunctie Adviseur IV in schaal 10 met een bruto maandsalaris van minimaal €3558,- en maximaal €5247,- (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Het is mogelijk om 40 uur te werken en 36 uur uitbetaald te krijgen. Daarmee bouw je wekelijks 4 uur extra vrije tijd (ADV) op.

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt (Vitknip) die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Meebouwen aan het Heerlen van Morgen? 

Ben je enthousiast over deze functie? Stuur dan jouw cv en motivatie t.a.v. Ivo Linssen, Manager Team BMB onder vermelding van vacaturenummer 24083 naar e-mail: secretariaatstad@heerlen.nl. Je kunt solliciteren tot en met 11 augustus 2024. 

Voor meer informatie kun je terecht bij de manager van Team BMB, Ivo Linssen. Hij is te bereiken via e-mail: i.linssen@heerlen.nl en op telefoonnummer 045-5604140. Voor vragen over de procedure, tijdelijkheid van de functie of de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Robin Veenstra van team Mens & Organisatie via e-mail: r.veenstra@heerlen.nl.  

Voor deze functie wordt intern én extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. 

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Juridisch, Overheid

Ben jij niet bang om je handen uit de mouwen te steken? Word je blij van een uitdaging die je met creativiteit en lef kan aanpakken? Krijg jij energie van het werken voor de stad én de inwoners...View more

WO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 2 dagen geleden

Heb jij ervaring in het werkveld van openbare orde, leefbaarheid en sociale veiligheid? Krijg je ener- gie van het aanpakken van complexe problemen met een focus op zorg en veiligheid? Ben jij de vei- ligheidsspecialist die wij zoeken, die regie kan voeren over complexe casuïstiek waarbij openbare orde en veiligheid in het geding zijn, terwijl je ook de verbinding legt met het sociale domein en een gebiedsgerichte aanpak hanteert? Dan is de functie van Regisseur Sociale Veiligheid bij Gemeente Heerlen misschien wel jouw volgende stap! Reageer vóór 12 augustus 2024.

Wie ben jij?

 • Je hebt WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt aantoonbare ervaring binnen het werkveld openbare orde, leefbaarheid, sociale veiligheid en de aanpak van multi-problematiek met accenten op zorg en veiligheid of aantoonbare ervaring met complexe casuïstiek waarbij meerdere instanties een rol spelen;
 • Je beschikt over een uitgebreid netwerk binnen deze terreinen;
 • Analyseren, resultaatgericht werken en actiegerichtheid zijn jouw sterke punten;
 • Je bent stressbestendig en flexibel inzetbaar gezien de aard en de intensiteit van de werkzaamhe- den;
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd adviezen op alle niveaus en bent een belangrijke adviseur voor het management en de burgemeester;
 • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden zijn een must.

Wat ga je doen?

Als Regisseur ben je de specialist op het gebied van sociale veiligheid en leefbaarheid, met regie over complexe casuïstiek waarbij openbare orde en veiligheid in het geding zijn. Je werkt repressief, maar vooral ook proactief en preventief. Je hebt altijd een specialisme of taakaccent. Je denkt en werkt in- tegraal, rekening houdend met de bredere maatschappelijke context en je hebt politieke sensitiviteit. Je betrekt relevante interne en externe partners en adviseert het management en bestuur over de inzet van bestuurlijke (nood)bevoegdheden. Je stemt interventies af met partners en houdt regie op de uitvoering van deze maatregelen. Je werkt nauw samen met partners zoals politie (wijkagenten), wijkboa’s, RIEC, Openbaar Ministerie, Veiligheidshuis, maatschappelijk werkers, Expertiseteam, wijk- beheerders van woningcorporaties en andere betrokken partijen.

Jouw team

Je gaat werken binnen het team Sociale Veiligheid en Buurtregie, dat bestaat uit de clusters Interven- tieteam, inclusief het projectteam Sociaal Veilig en Buurtregie. Het team werkt breed aan thema’s rondom leefbaarheid, veiligheid, burgerbetrokkenheid, participatie en sociale en fysieke kwaliteit in de buurten van Heerlen. Zij staan in contact met burgers, ondernemers en samenwerkingspartners en stimuleren en faciliteren hen om bij te dragen aan de buurten. Heerlen investeert in het uitbreiden van dit team in zowel kwantiteit als kwaliteit. In september 2022 is een robuust Interventieteam in- gericht, wordt Buurtregie nu uitgebreid en wordt de sociaal veilige aanpak geborgd binnen de organi- satie. Het team Sociale Veiligheid en Buurtregie bestaat uit ruim 55 medewerkers.

Bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. Werken voor Heerlen is werken aan het Heerlen van morgen. Lees er meer over.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden wij jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de orga- nisatie te ontwikkelen. Het betreft een structurele functie van 36 uur per week. De eerste arbeidsovereenkomst zal voor bepaalde tijd zijn.

De functie is ingeschaald in de HR21 normfunctie Medewerker Ontwikkeling II in schaal 11 met een bruto maandsalaris van minimaal € 4.211,- en maximaal € 5.997,- afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Per 1 oktober is dat bruto maximaal € 4.264,- en maximaal € 6.072,-. Het is mogelijk om 40 uur te werken en 36 uur uitbetaald te krijgen. Daarmee bouw je wekelijks 4 uur extra vrije tijd op (ADV).

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bie- den wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitali- teitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt ( Vitknip ) die je in Heerlen po veel plekken kan inzetten om jouw vitali- teit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Meebouwen aan het Heerlen van morgen?

Ben je enthousiast over deze functie? Stuur dan jouw CV en motivatie met vermelding van vacature- nummer 24085 naar Veronica Lardinois- Rings, e-mail: v.rings@heerlen.nl.

Je kunt solliciteren tot en met 11 augustus 2024. Voor meer informatie kun je terecht bij Lesley Strang, Strategisch Regisseur SV, mail: l.strang@heerlen.nl of bij Rob Smeets, Manager Sociale Vei- ligheid & Buurtregie, mail: r.a.j.smeets@heerlen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Y. Dassen, businesspartner M&O, mail: y.dassen@heerlen.nl

Noteer alvast 20 augustus a.s. in je agenda; dan houden we de sollicitatiegesprekken.

Voor deze functie wordt intern én extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Overheid, Veiligheid, Welzijn

Heb jij ervaring in het werkveld van openbare orde, leefbaarheid en sociale veiligheid? Krijg je ener- gie van het aanpakken van complexe problemen met een focus op zorg en veiligheid? Ben jij de vei-...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 2 dagen geleden

Nederlands als tweede taal, ga er maar aanstaan!

Ben jij die taalspecialist, die op een creatieve en effectieve manier het verschil kan maken? 

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat vinden wij belangrijk?

Wij willen dat bijstandsgerechtigden met een taalbarrière beter in staat worden gesteld om mee te doen in onze samenleving. Dit kan door hun spreekvaardigheid te verhogen. Het gaat dan zowel om dagdagelijkse communicatievaardigheden als ook het aanleren van vaktaal zodat de stap naar werk kan worden gemaakt. 

Wat wordt jouw uitdaging?

De spreek- en vaktaal specialist richt zich op het bevorderen van taalvaardigheid en communicatie binnen de projecten van Vidar en externe werkplekken, voornamelijk voor de doelgroep statushouders. We streven hiermee naar een inclusieve werkomgeving waarin alle medewerkers/deelnemers zich gehoord en gewaardeerd voelen, ongeacht hun taalachtergrond. De spreek en vaktaalspecialist geeft uitvoering aan het bevorderen van taalrijke projecten binnen en buiten Vidar. Hierbij wordt nauw samengewerkt met twee vertalers om de communicatie te faciliteren en de taalvaardigheid van deelnemers te verbeteren.

De spreek- en vaktaalspecialist legt verantwoording af en rapporteert over de voortgang bij zijn of haar leidinggevende.

Belangrijkste taken:

• In kaart brengen en ontwikkelen van taalbehoeften: 

- Het in beeld brengen in hoeverre er per project aandacht is voor taal op de werkvloer en welke methodes al worden ingezet om de woordenschat te vergroten;

- Het begeleiden van deelnemers op individueel en groepsniveau. In beide situaties zorg je voor een aanbod dat is afgestemd op de situatie en specifieke opdracht; 

- Ontwikkelen van methodes, werkvormen, lesmaterialen en interventies om de huidige projecten en externe werkplekken zo taalrijk mogelijk te maken;

- Het rapporteren richting leidinggevende welke projecten nog uitdagingen hebben of verbeteringen kunnen gebruiken incl. het beschrijven van een werkwijze hoe deze uitdagingen aangepakt kunnen worden;

- Verzamelen, ordenen en verwerken van specifieke taaluitdagingen die onze medewerkers (werkbegeleiders en coaches) ondervinden; 

- Er voor zorgen dat de ontwikkelde middelen gericht op het taalrijker maken van de werkomgeving worden overgebracht aan de betrokken medewerkers, zodat ook zij dit met de doelgroep blijven herhalen.

• Uitvoering geven aan taalbevorderende programma's: 

- Doelgericht uitvoering geven aan taalbevorderende programma's en initiatieven binnen de projecten zoals de inzet van taalmaatjes, taalkaarten, fotokaarten, instructievideo’s en woorden van de week. Dit met als doel dat anderstaligen de taal durven te spreken, de woordenschat toeneemt en kandidaten meer zelfvertrouwen krijgen;.

- Er voor zorgen dat deze activiteiten toegankelijk zijn voor alle medewerkers/deelnemers en aangepast zijn aan verschillende taalniveaus en behoeften;

- Uitvoering geven aan taalworkshops en trainingen om specifieke taalvaardigheden te verbeteren. Het belangrijkste hierin is spreekvaardigheid, maar denk ook aan 

luistervaardigheid, leesvaardigheid, en schrijfvaardigheid. Deze workshops kunnen interactief zijn met aandacht voor de (specifieke) vaktaal op de werkvloer; 

- Contact leggen met collegiale ervaringsdeskundigen die input kunnen geven rondom  culturele verschillen op de werkvloer maar ook lokaal taalgebruik;

- Kennis delen met medewerkers over interculturele communicatie en omgangsvormen.

• Evalueren en bijsturen: 

- Regelmatig evalueren van de effectiviteit van de taalverrijkingsinitiatieven en verzamelen van feedback van medewerkers. Waar nodig aanpassen en continu blijven werken aan het verbeteren van de taalrijke omgeving binnen de projecten en externe werkplekken.

Wat zijn jouw talenten? 

- Affiniteit met en interesse in het bevorderen van taalvaardigheid en communicatie binnen een diverse werkomgeving.

- Een verbinder, initiatiefrijk, doelgericht, verantwoordelijk en speelt flexibel in op veranderingen. Je durft besluiten te nemen en doet dit met aandacht voor de doelgroep en de inhoudelijke opgaves.

- Goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om effectief te communiceren met medewerkers van verschillende culturen en taalachtergronden.

- Empathisch vermogen en de vaardigheid om een ondersteunende en inclusieve werkomgeving te creëren.

- Je beschikt over sterke didactische vaardigheden en weet hoe je de taal op een begrijpelijke en boeiende manier kunt overbrengen aan de doelgroepen.

- Je werkt gestructureerd en methodisch, waarbij je lesmethodes nauwkeurig opstelt en uitvoert om de leerresultaten van de doelgroep te optimaliseren.

- Flexibiliteit, initiatiefrijk en het vermogen om projectmatig te werken en uitvoering te geven aan nieuwe initiatieven.

- Kennis van de nieuwe Wet inburgering en de Participatiewet is een pré;

- HBO-werk en denk niveau.

Hoe maken wij jou blij?

Kies jij voor Sittard-Geleen? Dan...

 • Kom je terecht in een informele en open werkcultuur.
 • Ontdek je dat een gemeente helemaal niet hiërarchisch hoeft te zijn. Wij houden namelijk van korte lijnen.
 • Krijg je de kans om een maatschappelijke bijdrage te leveren.
 • Kies je voor vertrouwen en ruimte voor eigen initiatief.
 • Ontdek je onze ruime opleidingsmogelijkheden. 
 • Weet je dat er brede doorgroeimogelijkheden zijn als je in de toekomst eens iets anders wilt.
 • Kun je je eigen werkweek indelen. Een dag eerder stoppen? Haal het een andere dag in of werk 's avonds nog even door.
 • Werk je hybride. Aan jou de vrijheid om te zorgen voor voldoende afwisseling tussen op kantoor werken en thuis werken.
 • En uiteraard bieden wij jou een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Om te beginnen een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar tussen 28-36 uur per week. Je start -afhankelijk van je opleiding en ervaring- met een salaris gebaseerd op salarisschaal 9 (CAO Gemeenten) van maximaal € 4.752,= bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.
 • Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. 

Onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden vind je met uitleg op https://www.sittard-geleen.nl/Bestuur/Vacatures.

Vidar

Als spreek- en vaktaalspecialist werk je binnen team Ontwikkeling, specifiek in de unit Intake en Diagnose. Team Ontwikkeling is één van de teams die deel uitmaken van Vidar. Vidar is de naam voor de sociale diensten van de gemeente Sittard-Geleen, gemeente Stein, gemeente Beek, van het leerwerkbedrijf Vidar BV en van WSP Westelijke Mijnstreek. Vanaf 1 januari 2021 kunnen mensen bij Vidar terecht voor het vinden van werk, ontwikkelen van vaardigheden en ondersteuning bij inkomen. 

Ons motto is: “Werk voorop, kansen voor iedereen.” Wij geloven dat iedereen talenten en capaciteiten heeft en vinden dat iedereen recht heeft op werk.

Vidar biedt een geïntegreerde dienstverlening aan, voor zowel de Participatiewet-, Inburgering-, als de SW-doelgroep waarbinnen medewerkers het beste kunnen gedijen. Zij die een sterke behoefte hebben aan een vaste structuur en begeleiding bieden we een veilige, passende en uitdagende werkomgeving.

Vidar is onderdeel van de gemeente Sittard-Geleen en bestaat uit 4 teams die elk integraal aangestuurd worden door een teammanager: Team Ontwikkeling, team Uitkeringen, team Productie en Diensten en team Ondersteuning. 

De formatie van Vidar bedraagt ruim 200 fte, waarvan zo’n 90 medewerkers bij team Ontwikkeling.

Wil jij onze nieuwe collega worden?

Solliciteer dan meteen! Of in ieder geval vóór 10 augustus a.s. via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken. In dit digitale tijdperk heeft het onze voorkeur om naast jouw CV ook (het liefst) een motivatiefilm te ontvangen waarin je jezelf in maximaal 3 minuten voorstelt en vervolgens jouw sollicitatie motiveert. Een brief is dus niet persé nodig als je een filmpje maakt!   

Zet in je CV svp een link naar jouw videoboodschap (bijvoorbeeld via YouTube, Vimeo, of WE transfer). 

Medewerkers van de provincie Limburg en de gemeenten Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

De 1e gespreksronde staat gepland voor 14 augustus a.s. (Kandidaten krijgen hierover uiterlijk op 12 augustus a.s. bericht). We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Heb je vragen over de vacature?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Nick Kocken, Unitcoördinator Intake en Diagnose via 046 - 477 70 90. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Monique Huveneers, adviseur HR via 046 - 477 76 97.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Solliciteren Sittard-Geleen van Gemeente Sittard-Geleen 046-4777439

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Onderwijs, Overheid

Nederlands als tweede taal, ga er maar aanstaan! Ben jij die taalspecialist, die op een creatieve en effectieve manier het verschil kan maken?  Dan zijn wij op zoek naar jou! Wat vinden wij belan...View more

WO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 2 dagen geleden

Wil jij samen met onze partners invulling geven aan de maatschappelijke en ruimtelijke opgaven binnen de gemeente? Voer jij graag regie op ruimtelijke initiatieven? Dan zoeken wij jou!  

De functie

Wij zijn ter versterking van onze organisatie op zoek naar een (junior) beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling die samen met de samenleving vorm en inhoud kan geven aan maatschappelijke en ruimtelijke opgaven binnen de gemeente. 

Het werkveld Ruimtelijke Ordening is in beweging. Met de komst van de nieuwe Omgevingswet verandert de manier van werken binnen gemeenten. Als Beleidsmedewerker ruimtelijke besluiten ben je nauw betrokken bij deze veranderingen. Je bouwt samen met je collega’s aan een veilige, gezonde fysieke leefomgeving en een goede omgevingskwaliteit voor Sittard-Geleen. Samen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling voer je verschillende ruimtelijke procedures uit, participeer je in projecten en vertegenwoordig je de gemeente in rechte. Je adviezen variëren van complexiteit, maar jij bent ongeacht de casus enthousiast in je werk. Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in het vakgebied, hebt kennis van het publiekrecht en bent dan ook verantwoordelijk voor verschillende juridische en planologische adviezen. De Omgevingswet en het daarbij horende Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) is jou niet vreemd. Je levert dan ook een actieve bijdrage aan de totstandkoming van het Omgevingsplan en de implementatie van het DSO voor Sittard-Geleen. 

Wat wordt jouw uitdaging?

In een dynamische omgeving adviseer je en voer je regie op inhoud en proces over diverse ruimtelijke besluiten (principeverzoeken,  onderbouwingen bij afwijkingsbesluiten,  omgevingsplan, of wijzigingen hiervan) en zorg je voor samenwerking van interne en externe toeleverende disciplines bij de totstandkoming hiervan. 

 • Je houdt regie op initiatieven van het eerste contact met de initiatiefnemer tot vaststelling van een wijziging van het omgevingsplan, 
 • Je zorgt dat het DSO-LV t.a.v. het omgevingsplan actueel is en bent de verbindende schakel met functioneel beheer en het team Informatiemanagement en ICT.
 • Je handelt verzoeken voor nadeelcompensatie als gevolg van besluiten op grond van de Omgevingswet af.
 • Je zorgt voor samenwerking van interne en externe toeleverende disciplines bij de totstandkoming van wijzigingen van het omgevingsplan, waaronder o.a. ruimtelijke kwaliteit, milieu, economische ontwikkeling, gezondheid en leefbaarheid. 
 • Je zit in projectteams voor ontwikkelingen in de fysieke leefomgeving en adviseert de projectmanagers, wethouders en de gemeenteraad.
 • Je werkt samen met je collega beleidsmedewerkers ruimtelijke economische ontwikkeling aan het opstellen en uitwerken van nieuw beleid.
 • Je onderkent de behoefte/noodzaak tot inschakeling van externe expertise op specifieke onderdelen (o.a. de wettelijk verplichte MER). Je bereidt externe opdrachten voor en bent aanspreekpunt voor en waar nodig begeleider van externe adviseurs.
 • Je levert een actieve bijdrage aan de totstandkoming van het Omgevingsplan.
 • Je vertegenwoordigt de gemeente in rechte.

Wat vragen we?

 • Academisch werk- en denkniveau (bij voorkeur Nederlands Recht of Planologie).
 • Werkervaring, bij voorkeur in het Omgevingsrecht (ruimtelijke ordening, milieu, erfgoed etc) is een pré, we zoeken echter vooral naar de juiste persoon;
 • Kennis van de Omgevingswet, het DSO en lokale systemen binnen het werkveld.
 • Coöperatieve instelling en communicatievaardigheden, gericht op het leveren van inzet door collega’s en externe adviseurs
 • Affiniteit en ervaring met communicatie- en participatievraagstukken

Wat neem je mee

 • Je denkt in oplossingen, je bent hulpvaardig en proactief 
 • Je houdt van aanpakken, werkt gestructureerd en resultaatgericht en houdt voortgang scherp in de gaten
 • Je formuleert in begrijpelijke en juridisch correcte taal
 • Je staat open voor creatieve ideeën en kan omgaan met onverwachte wendingen
 • Je neemt verantwoordelijkheid en toont eigenaarschap
 • Je hebt een digitaal ‘Procesoog’, bent omgevingsbewust en weet uiteenlopende belangen aan elkaar te verbinden en tot een goed resultaat te brengen 
 • Je kunt goed samenwerken maar ook adviseren en daadkrachtig besluiten nemen.

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan het ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners, ondernemers en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1250 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie. In deze functie werk je in het team Ruimtelijke ontwikkeling.

Het Team Ruimtelijke Ontwikkeling

Het team Ruimtelijke Ontwikkeling is een jong dynamisch team en bestaat uit 35-40 collega’s. Deze collega’s dragen door middel van beleidsontwikkeling en -uitvoering bij aan een aantrekkelijke en gezonde fysieke leefomgeving. Hiervoor dragen wij voor de thema’s Wonen, Milieu, Mobiliteit, Cultuurhistorie, Landschap, Natuur en Stedenbouw bij aan realisatie van de ambities uit de Toekomstvisie 2030 en het NOVI gebied Zuid-Limburg. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor gebiedsontwikkelingen en ruimtelijke projecten in de initiatief- en definitiefase. Dit doen we samen met de samenleving en in nauwe samenwerking met partners en collega’s van andere teams. 

Wij bieden!

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering. En als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris van minimaal € 3.317,=. (schaal 9) en maximaal  € 5.247=. bruto per maand (schaal 10). 
 • € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt. 
 • Een eigen mobiele telefoon en device.
 • De mogelijkheid tot het inrichten van een thuiswerkplek.
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met het perspectief voor onbepaalde tijd na 1 jaar.
 • Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl

Ben jij enthousiast? 

Solliciteer dan vóór 2 september a.s. via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 5 september a.s. in de ochtend.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jan-Peter Ruitenberg, teammanager Ruimtelijke ontwikkeling, jan-peter.ruitenberg@sittard-geleen.nl., tel. 046-4777541. 

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HR-adviseur Relinde Zits, telefoonnummer 046-4777463, emailadres Relinde.Zits@Sittard-Geleen.nl.

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Solliciteren Sittard-Geleen van Gemeente Sittard-Geleen 046-4777439.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieBeleid, Gemeente, Overheid, Ruimtelijk

Wil jij samen met onze partners invulling geven aan de maatschappelijke en ruimtelijke opgaven binnen de gemeente? Voer jij graag regie op ruimtelijke initiatieven? Dan zoeken wij jou!   De ...View more

HBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 3 dagen geleden
In Maastricht werken 1800 collega's, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen. We hebben oog voor jouw behoeften en streven naar een gezond, veilig en inclusief werkklimaat voor iedereen.

Je werkweek in beeld
Vanuit de afdeling M&O voorziet de personeels- en salarisadministratie (PSA) in het adequaat verwerken van de personeels- en salarisadministratie voor de gemeente Maastricht en een aantal samenwerkingsorganisaties. Met de implementatie van AFAS hebben we ingezet op een efficiënte en effectieve wijze van inrichting van onze P&O-processen. De uitdagingen op dit vlak zijn groot, wat maakt dat we hier het PSA-team willen versterken.

Jij vervult een functioneel coördinerende rol, waarbij je de leiding neemt op de inhoud en het team daarin meeneemt en functioneel aanstuurt. Je bent iemand die wil bouwen aan een sterk team om een moderne personeelsadministratie te realiseren en bent verbindend op de inhoud en relatie. Daarnaast houd jij je bezig met het verder implementeren en digitaliseren van de P&O- processen. Dit is namelijk een continu proces.

Samen met je collega’s zorg je voor een adequate invulling van de rol en de verantwoordelijkheid van dit team en zorg je voor afstemming met de andere afdelingen waaronder Financiën. Je hebt een signalerende, analytische en rapporterende rol waarbij je informatie beschikbaar stelt met betrekking tot de uitvoering van de werkprocessen en ontwikkelingen.

Samengevat draag je mede zorg voor:
 • Een adequate salarisverwerking
 • Vormgeven van de verdere digitalisering van de P&O processen binnen AFAS
 • Aansluiting van de salarissen bij de P&C
 • Beheer van tussenrekeningen ten aanzien van de salariskosten

Jouw expertise
 • Een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur op het gebied van HR/payroll, maar ook bedrijfskunde of een financieel gerichte opleiding behoort tot de mogelijkheden
 • Grondige kennis van administratieve P&O-procedures en workflows en ervaring met de toepassing van HR relevante wetgeving, cao’s en beleid
 • Een verbindende, enthousiaste en energieke persoonlijkheid die collega’s kan motiveren en inspireren
 • Samenwerken als tweede natuur, evenals het bewaken van een goede balans tussen resultaat- en mensgerichtheid
 • Digitaal vaardig, in staat om te rapporteren en sturen via dashboards
 • Ervaring met P&O-software AFAS of in staat om zich de werking van deze applicatie snel eigen te maken
 • Bij voorkeur 32 uur of meer per week beschikbaar

Goed werkgeverschap
Het team P&O binnen de gemeente Maastricht is een fantastische plek om te werken. Samen zetten we de schouders onder het op orde brengen en houden van ons personeelsbeleid, ten behoeve van onze organisatie. Dit doen we met passie en plezier voor onze afdelingen en medewerkers om hen zo de optimale dienstverlening richting de burgers van de stad te laten vormgeven.

Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris, indicatief schaal 11 (€4.211 tot €5.997), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP.

Ben je enthousiast?
Reageer dan uiterlijk 19 augustus 2024 via de button en stuur je motivatie en cv. Eerst meer weten? Neem dan contact op met Folker Ronda, teammanager P&O folker.ronda@maastricht.nl / 06-45494979 De eerste kennismaking vindt plaats op week 34. Het tweede gesprek wordt z.s.m. daarna gepland.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Een stad met allure die gro...View more

HBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 3 dagen geleden
In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen. We hebben oog voor jouw behoeften en streven naar een gezond, veilig en inclusief werkklimaat voor iedereen.

Je werkweek in beeld
Als arbo-coördinator ontwikkel je gemeentebreed beleid op het gebied van arbo-wetgeving. Je ziet erop toe dat wettelijke taken worden uitgevoerd, zoals de Risico Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) en je vervult daarbij een coördinerende rol. In de functie van arbo-coördinator stimuleer je een veilig en gezond werkklimaat voor alle collega’s in onze organisatie; je bewaakt te allen tijde de arbeidsomstandigheden van onze medewerkers, ook in het kader van Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA). Je onderhoudt contacten met de betrokken preventiemedewerkers en andere arbo-medewerkers die decentraal werkzaamheden op het gebied van arbo verrichten. Je begeleidt hen daar waar nodig en komt gevraagd en ongevraagd met verbetervoorstellen. Verder werk je vaak samen met P&O adviseurs, ben je een vraagbaak voor het directieteam, de medewerkers, de leidinggevenden en de ondernemingsraad.

Je vervult weliswaar een solistische functie, maar werkt nauw samen met bovengenoemde collega's en maakt onderdeel uit van ons P&O team, bestaande uit 45 collega's met een diverse mix aan ervaring en expertise. Binnen de afdeling Mens & Organisatie werk je ook intensief samen met collega’s van Facilitaire Zaken, denk aan het inrichten van werkplekken of een bijdrage leveren aan aanbestedingen in het kader van huisvesting of verbouwingen. Zo vervul je bijvoorbeeld ook een rol in de doorontwikkeling van ons hybride werkconcept.

Samen werken we hard en streven we naar de beste oplossingen. En als je even vastloopt, staan je collega's altijd klaar om je te helpen met een frisse kijk op de zaak. Thuiswerken of op kantoor, jij bent daar waar het nodig is. Je werkt vanuit ons prachtige kantoor in Mosae Forum, maar zult ook regelmatig de verschillende locaties zoals het Stadhuis, Maastricht Sport, Stadsbeheer, Sociaal Domein en Centre Ceramique en Kumulus bezoeken. Bij Gemeente Maastricht staan we open voor vernieuwing en streven we naar het hoogst haalbare. Als jij de energie en het lef hebt om met ons mee te groeien, dan staan wij klaar om jou te verwelkomen in ons team!

Jouw expertise
We zoeken een nieuwe collega die actuele kennis heeft rondom de vele facetten van de arbo-wetgeving (RI&E, PSA) en die affiniteit heeft met de veiligheid en gezondheid van medewerkers, in de brede zin van het woord. Werkervaring als arbo-coördinator is een pré. Liefst heb je al eens gewerkt voor een maatschappelijke organisatie of een gemeentelijke non-profit organisatie. Je beschikt over minimaal een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Je toont maatschappelijke betrokkenheid en bent politiek, bestuurlijk en organisatie-sensitief.

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen schaal 10 (€3558 tot € 5247), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP.

Ben je enthousiast?
Reageer dan voor 27 augustus via de button en stuur je motivatie en cv. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Natascha Wetzels/Folker Ronda, teammanagers P&O via resp. natascha.wetzels@maastricht.nl / folker.ronda@maastricht.nl.

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Een stad met allure die gro...View more

HBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 3 dagen geleden
Werken voor de hoofdstad van het goede leven.

In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad samen voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen. We hebben oog voor jouw behoeften en streven naar een gezond, veilig en inclusief werkklimaat voor iedereen.

In Maastricht werken we volop aan de transitie opgave voor energie, klimaat en circulariteit. Er is behoefte aan ontwerpcapaciteit om deze aspecten vanaf het begin af aan mee te ontwerpen bij gebiedsontwikkeling en openbare ruimte. Wil jij je inzetten voor Maastricht? Dan is dit jouw kans om daaraan bij te dragen.

Je komt dan te werken binnen de afdeling Ruimte (ca. 90 fte), bestaande uit de teams Wonen & Leefkwaliteit, Mobiliteit én Cultureel Erfgoed & Ruimtelijke Kwaliteit (CERK). Het team CERK bestaat uit ca. 30 hoogopgeleide medewerkers verdeeld over 4 clusters, te weten stedenbouw, erfgoed & archeologie, planjuristen en groen & water. Vanuit dit team wordt het strategisch beleid voor de stad opgesteld, vindt advisering over ontwikkelingen plaats en worden programma’s en projecten geformuleerd die bijdragen aan het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit en leefkwaliteit in Maastricht.

Je werkweek in beeld
Een werkweek als buitenruimteontwerper bij het cluster Groen & Water bestaat uit:
 • maken van duurzame ruimtelijke ontwerpen; integraal en beeldend, dit vanaf de initiatieffase tot en met definitief ontwerp;
 • communiceren met en overtuigen van collega's, burgers, stakeholders en bestuur met beeld en woord;
 • ontwerpen van collega’s mee toetsen op ruimtelijke kwaliteit;
 • presenteren van plannen binnen ontwerp- en projectteams, bij externe partijen en indien nodig bij bestuurlijke bijeenkomsten;
 • benoemen van belangrijke openbare ruimte opgaven op gebieds- en projectniveau;
 • verkennen van kansen voor verduurzaming van de openbare ruimte en de aanpassingen daaraan als gevolg van de energietransitie door middel van ontwerpend onderzoek;
 • begeleiden van integrale opgaven in samenwerking met stakeholders;
 • deelnemen aan de discussie over ruimtelijke kwaliteit in relatie tot duurzame herinrichting van de openbare ruimte in samenwerking met Welstand en je collega ontwerpers (stedenbouw, groen en mobiliteit);
 • ontwikkelen van ruimtelijke voorstellen binnen het uitwerken van de deelprojecten en bouwplannen;

inspireren en kennis overdragen over duurzaam ontwerp naar collega-ontwerpers.

Jouw expertise
 • Je hebt een academisch/HBO werk- en denkniveau (met voorkeur landschapsarchitectuur);
 • Je denkt oplossingsgericht en je bent gericht op het vinden van creatieve en integrale oplossingen bij uitdagingen, waarbij je je inleeft in maatschappelijke ontwikkelingen zoals verwoord door bestuur en burgers;
 • Je bent een doorzetter en in staat om snel te schakelen zowel tussen verschillende opdrachten als tussen verschillende werkzaamheden;
 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel, je kunt plannen en werken met deadlines;
 • Je werkt zelfstandig, maar je bent ook een teamspeler;
 • Je voelt je thuis in een overheidsorganisatie, je dient met liefde de publieke zaak;
 • Je hebt tact en brengt dit ook zo qua communicatie en je beschikt over de vaardigheden (beeldend en verbaal) om participatietrajecten te begeleiden;
 • Je hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen.

Competenties
Samenwerken, klantgericht werken, integriteit, gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, integraal werken, resultaatgerichtheid, ondernemend handelen.

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen schaal 11 (€4211 - 5977), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering per maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP.

Ben je enthousiast?
Reageer dan voor 5 september 2024 via de button en stuur je motivatie en cv. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Melanie Vandecappelle, teammanager CERK 06 52 38 55 68 of melanie.vandecappelle@maastricht.nl of P&O adviseur Amal Lasri, 06 27 33 09 86 of amal.lasri@maastricht.nl.

De eerste kennismaking vindt plaats op 12 september 2024.

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

Werken voor de hoofdstad van het goede leven. In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad samen voor een prachtige stad en de regio. Dat doen ...View more

MBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 6 dagen geleden
Bij Gemeente Maastricht werken we samen met plezier voor de hoofdstad van het goede leven, waarin veiligheid en leefbaarheid centraal staan. Als onderdeel van onze organisatie krijg je niet alleen de kans om een positieve impact te hebben op onze stad, maar ook om deel uit te maken van een team dat zich blijft ontwikkelen en versterken.

Bij Veiligheid en Leefbaarheid (V&L) zijn we gedreven door een gezamenlijke ambitie: het bewaken en verbeteren van de omgevingskwaliteit in onze prachtige stad. Vanuit onze expertise en verantwoordelijkheid anticiperen we op de behoeften van de burger en nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen. We zijn een hecht team dat proactief en daadkrachtig optreedt, waarbij we streven naar wendbaarheid en effectiviteit.

Door een piekbelasting bij de bouwinspecteurs en de bouwhandhavers zijn we vooralsnog tijdelijk op zoek naar ondersteuning bij verschillende taken.

Wat ga je doen als junior bouwinspecteur/bouwhandhaver?
 • Je assisteert bouwinspecteurs en bouwhandhavers bij de verwerking van de bevindingen in de digitale systemen.
 • Je communiceert indien nodig over de bevindingen met de vergunninghouder.
 • Je draagt zorg voor de compleetheid en verwerking van de handhavings- en inspectiedossiers.
 • Constateringen tijdens de bouw vragen regelmatig heroverweging ten aanzien van welstandsaspecten, advisering over de monumentale eigenschappen e.d. Jij zorgt ervoor dat de heroverweging binnen de gemeentelijke processen doorlopen wordt en het resultaat teruggekoppeld wordt naar de vergunninghouder.
 • Je voert incidenteel eindcontroles uit bij kleinere bouwprojecten. Dit onder supervisie en op verzoek van de bouwinspecteur.
 • Bij signalering van afwijkingen en overtredingen door de bouwinspecteur treedt deze handhavend op. Jij draagt zorg voor het opmaken van de bijbehorende brieven.
 • Je voert incidenteel controles uit bij afwijkingen in BAG-gegevens van bouwwerken.

Wat verwachten we van jou?
 • Bij voorkeur heb je minimaal een afgeronde opleiding MBO in een technische richting. Beschik je over de afgeronde opleiding HBO Bouwkunde dan is dat een pré.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent een teamspeler met overtuigingskracht en een pragmatische aanpak.
 • Rijbewijs B is vereist voor deze functie.
 • Je bent in het bezit van een eigen auto.
 • Je bent klantgericht en vaardig in samenwerken.
 • Je kunt goed zelfstandig werken, maar ook in teamverband
 • Je bent bekwaam met ICT.

Goed werkgeverschap
We hebben een tijdelijke formatieplaats van 36 uur tot 31 december 2024. Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen maximaal schaal 9 (€ 3317 - € 4752), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP.

Ben je enthousiast?
Reageer dan voor 16 augustus 2024 via de button en stuur je motivatie en cv. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Ralf In de Braekt, teammanager Inspectie, toezicht en handhaven gebouwde omgeving, 06 – 27 850 659 (na 11 augustus vanwege vakantie) of e-mail ralf.in.de.braekt@maastricht.nl.

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

Bij Gemeente Maastricht werken we samen met plezier voor de hoofdstad van het goede leven, waarin veiligheid en leefbaarheid centraal staan. Als onderdeel van onze organisatie krijg je niet alleen de ...View more

Strategisch Adviseur / Coördinator team Economische en Duurzame Ontwikkeling (36 uur)

We zoeken een collega die ons team komt helpen met raad en daad. Deze kanjer gaat helpen bij de grote uitdagingen die Sittard-Geleen aangaat op het terrein van onder meer de warmtetransitie en de versterking van de regio op het gebied van circulaire economie.

De functie

De rol van Coördinator binnen het Team Economische en Duurzame Ontwikkeling (EDO) is belegd om over de volle breedte van het team de advieskracht te versterken. Daartoe neem je ten eerste de rol in van strategisch adviseur op thema’s daar waar dat gevraagd wordt. Zo zien we dat de uitdagingen op het gebied van warmtetransitie van die grootte zijn dat we niet toekomen aan andere belangrijke stappen voor stad Sittard-Geleen.

Ten tweede heb je ook functionele en operationele leidinggevende verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Hierdoor kun je ook de rol van ambtelijk opdrachtgever en budgetbeheerder moeiteloos invullen en vervul je feitelijk ook de rol van ‘rechterhand’ van de teammanager. Je functie is geen extra hiërarchische laag: je helpt uit in de operatie en je geeft leiding met mandaat. Dat doe je op uiteenlopende onderwerpen: op organisatievraagstukken zoals het verder vormgeven van opgavegericht- en projectmatig werken tot aan inhoudelijke thema’s zoals gebiedsaanpak Geleen-Centrum, stadsmarketing, regiodeal en programma Energietransitie. In overleg met de teammanager komen jullie tot een passende verdeling van deze thema’s.

Wie ben je?

Je inspireert collega’s in het team en geeft als coördinator vertrouwen, ruimte en verantwoordelijkheid. Je hebt kennis van zaken rondom alle thema’s van het team, een duidelijke visie, en een sterke persoonlijkheid en bent daardoor een volwaardige en overtuigende gesprekspartner op alle niveaus.

Je bent sterk analytisch en kan complexe vraagstukken op strategisch niveau vanuit meerdere beleidsdisciplines analyseren. Daarnaast kun je verschillende advies- en invloedstijlen hanteren om draagvlak te creëren voor oplossingen. Zo breng je het adviesproces in een complexe omgeving met uiteenlopende belangen tot een goed resultaat en weet je hoe dit projectmatig, programmatisch en/of opgavegericht aangepakt kan worden.

Je hebt ervaring in werken bij een overheidsorganisatie, liefst bij een gemeente, en bent een belangrijke speler in het gemeentelijk netwerk, een stevige persoonlijkheid, verbindend, bestuurlijk sensitief, omgevingsbewust en resultaatgericht. En tenslotte, je kunt tegen een stootje en toont veerkracht als het even tegen zit!

 • Een strategische teamspeler
 • Iemand met lef
 • Verbindend
 • Bestuurlijk sensitief
 • Omgevingsbewust en analytisch
 • Communicatief sterk
 • Verantwoordelijk
 • Ondernemend en gedreven

Wij vragen

 • Academisch denk – en werkniveau.
 • Je hebt relevante ervaring in het publiek domein en hebt kennis van de processen bij de overheid.
 • Je kunt verbinden met collega’s en bestuur. En je voelt je prettig in een omgeving waar ruimte is voor eigen verantwoordelijkheid en initiatief;
 • Je hebt ervaring met strategische advisering en met economische en duurzaamheid opgaven.

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering. En als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris van maximaal € 6.777,=. bruto per maand (schaal 12) aangevuld met een  coördinatortoelage tot een maximum van € 548,=.
 • € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt.
 • Een eigen mobiele telefoon en device.
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met het perspectief voor onbepaalde tijd na 1 jaar.

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan het ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners, ondernemers en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1250 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie. In deze functie werk je in het team Economische en Duurzame Ontwikkeling.

Team Economische en Duurzame Ontwikkeling

Het team Economische Ontwikkeling is verantwoordelijk voor het bijdragen aan een duurzame stad en een toekomstbestendige economie die werkgelegenheid en arbeidskansen biedt voor iedereen in de gemeente Sittard-Geleen. Binnen het team zijn de beleidsportefeuilles chemie, industrie, bedrijventerreinen, vrijetijdseconomie, mkb-ondersteuning, winkelcentra, detailhandel, arbeidsmarkt/human capital, regionale economische samenwerking, de energie- en warmtetransitie, duurzaamheid, circulariteit en lobby & Public Affairs ondergebracht. Er werken ruim 30 medewerkers bij het team Economische en Duurzame Ontwikkeling.

Contact:

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 30 augustus a.s. via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 6 september in de ochtend.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Rob Pingen, teammanager Economische ontwikkeling, email: Rob.Pingen@Sittard-Geleen.nl. In verband met vakantie zal hij niet kunnen reageren in de weken 29, 30 en 31.

Voor vragen over de procedure kun je tot 5 augustus en na 26 augustus a.s. contact opnemen met HRM-adviseur Relinde Zits, tel. 06-50203319, e-mail: Relinde.Zits@Sittard-Geleen.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieBeleid, Financieel, Gemeente, Overheid, Strategie

Strategisch Adviseur / Coördinator team Economische en Duurzame Ontwikkeling (36 uur) We zoeken een collega die ons team komt helpen met raad en daad. Deze kanjer gaat helpen bij de grote uitdagi...View more

HBO, WO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Programmamedewerker RES Zuid-Limburg – Zon-op-dak (28-36 uur)

In Nederland gaan we over op duurzame energie. Hoe we dit gaan doen, wordt opgepakt in 30 zogenaamde “RES-regio’s” in Nederland. Elke regio heeft een eigen Regionale Energiestrategie (RES) gemaakt. RES Zuid-Limburg is een van die regio’s. In de RES zijn afspraken gemaakt over de grootschalige opwek van zonne- en windenergie op land. De 16 gemeenten in Zuid-Limburg, de Provincie Limburg, het Waterschap Limburg en netbeheerder Enexis werken in het kader van de RES Zuid-Limburg intensief samen om een bijdrage van 1,3 TWh te leveren. Dat bod van Zuid-Limburg is opgebouwd uit wind-op-land, grootschalig zon-op-dak en zon-op-land. Om aan het RES-bod voor zon-op-dak te voldoen moeten er naar schatting 1.5 miljoen zonnepanelen bij.

Wat ga je doen?

We hebben in de regio veel grote daken: op bedrijventerreinen, in stedelijke gebieden en op agrarische gebouwen. Het heeft de voorkeur om zoveel mogelijk zonnepanelen op daken te realiseren of bijvoorbeeld boven parkeerplaatsen om de ruimtelijke impact van de energietransitie te beperken. Om schaalgrootte te creëren is een uitvoeringsstrategie voor de regio ontwikkeld die een versnelling geeft aan het realiseren van zon op grote daken. Dit is ook vertaald naar een concreet programma waarin opgenomen is hoe in alle afzonderlijke gemeenten van de Westelijke Mijnstreek en Maastricht Heuvelland hieraan gewerkt wordt en gaat worden. Ondanks concrete plannen wordt er ook een vraaggerichte houding van je gevraagd. Je helpt ook uit bij individuele vragen van een gemeente gericht op zon-op-dak.

Als Programmamedewerker Zon-op-dak maak je onderdeel uit van het team Economische en Duurzame Ontwikkeling van de gemeente Sittard-Geleen, maar is je werkveld gericht op 9 Zuid-Limburgse gemeenten in de Westelijke Mijnstreek en Maastricht-Heuvelland. Je wordt daarmee onderdeel van het RES programmateam. Het doel is om in de 9 gemeenten in Zuid-Limburg de realisatie van grootschalig zon-op-dak te kunnen te stimuleren en hiermee bij te dragen aan de ontwikkeling van een duurzaam energiesysteem in de regio. Je werkt hierbij nauw samen met de gemeenten, provincie en externe partijen die relevant zijn voor de realisatie van de opgave. Waar kansen zich voordoen voert de Programmamedewerker zon-op-dak ook ambities uit op het gebied van opwek met multifunctioneel ruimtegebruik (bijv. boven parkeerplaatsen), zon-op-land en windenergie.

De functie betreft een combinatie van vormgeving, coördinatie en uitvoering in relatie tot grootschalige hernieuwbare opwek. Hierbij kan gedacht worden aan de volgende werkzaamheden:

 • Inhoudelijk bijdragen aan het realiseren van programma’s;
 • Ontwikkelen van ontzorgingstrajecten voor gemeenten t.b.v. dakeigenaren;
 • Opstellen van stimuleringsaanpakken voor kansrijke doelgroepen;
 • Identificeren van knelpunten voor de realisatie van zon op dak;
 • Knelpunten (laten) oplossen of inzichtelijk maken wat er wél kan;
 • Opzetten samenwerkingsverbanden;
 • Uitvoeren pilots en leertrajecten;
 • Uitwerken van initiatieven, plannen en projectvoorstellen;
 • Vervullen van ondersteunende taken zoals procesbewaking;
 • Inhoudelijk voorbereiden van besprekingen;
 • Actief kennis delen en organiseren van bijeenkomsten

Wie ben je?

Je beschikt over de volgende combinatie van kennis/ervaring, competenties en persoonlijkheid:

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Een intrinsieke drive om de regio te verduurzamen;
 • Kennis en ervaring op het gebied van energietransitie, -systemen en grootschalige hernieuwbare opwek, bij voorkeur zon-PV;
 • Kennis van en gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
 • Sterke sociale en communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk) en discretie;
 • Een proactieve teamspeler die ook zelfstandig kan werken;
 • Een positief kritische houding.
 • Resultaatgerichtheid en een ‘hands-on’-mentaliteit

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering. En als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris van 3.558,=. (schaal 10) tot  € 5.997,=. bruto per maand (schaal 11).
 • € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt.
 • Een eigen mobiele telefoon en device.
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met het perspectief voor onbepaalde tijd na 1 jaar.

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl

Team Economische en Duurzame Ontwikkeling

Het team Economische Ontwikkeling is verantwoordelijk voor het bijdragen aan een duurzame stad en een toekomstbestendige economie die werkgelegenheid en arbeidskansen biedt voor iedereen in de gemeente Sittard-Geleen. Binnen het team zijn de beleidsportefeuilles chemie, industrie, bedrijventerreinen, vrijetijdseconomie, mkb-ondersteuning, winkelcentra, detailhandel, arbeidsmarkt/human capital, regionale economische samenwerking, de energie- en warmtetransitie, duurzaamheid, circulariteit en lobby & Public Affairs ondergebracht. Er werken ruim 30 medewerkers bij het team Economische en Duurzame Ontwikkeling.

Ben je enthousiast ?

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 28 augustus via onderstaande button en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Het selectiegesprek vindt plaats op 3 september in de ochtend.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Rob Pingen, teammanager Economische en Duurzame Ontwikkeling, te bereiken via email: rob.pingen@Sittard-Geleen.nl. In verband met vakantie zal hij niet kunnen reageren in de weken 29, 30 en 31.

Voor vragen over de procedure kun je tot 5 augustus en vanaf 26 augustus a.s contact opnemen met HRM-adviseur Relinde Zits, tel. 06-50203319, e-mail: Relinde.Zits@Sittard-Geleen.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Milieu, Onroerend goed, Overheid, Technisch

Programmamedewerker RES Zuid-Limburg – Zon-op-dak (28-36 uur) In Nederland gaan we over op duurzame energie. Hoe we dit gaan doen, wordt opgepakt in 30 zogenaamde “RES-regio’s”...View more

HBO, MBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Werkvoorbereider Ontwerp Openbare Ruimte (36 uur)

Ben jij die gemotiveerde en resultaatgerichte werkvoorbereider, die met zijn/haar opleiding en ervaring bij wil dragen aan het ontwerpen van onze openbare ruimte? Kom dan werken bij gemeente Sittard-Geleen!

Wat wordt jouw uitdaging?

Als werkvoorbereider ben je een belangrijk onderdeel van het ontwerpteam, dat bestaat uit 3 ontwerpers, die dagelijks bezig zijn met het vormgeven van de openbare ruimte. Je zorgt dat het ontwerpproces goed van start kan gaan en door kan lopen tot het einde van het proces. Je verzamelt hiervoor de benodigde informatie en draagt zorg voor goede ondergronden en onze Ontwerpcatalogus en Inspiratiegids van de openbare ruimte. Daarnaast houd je zicht op productontwikkelingen.

Wat doe je?

 • Je voert zelfstandig ontwerpende tekenwerkzaamheden uit voor kleine projecten;
 • Je draagt zorg voor de Ontwerpcatalogus en Inspiratiegids openbare ruimte;
 • Je bent een spil in en bij de planning van het ontwerpteam;
 • Je bent eerste aanspreekpunt voor externe partijen die (nieuwe) producten willen ontwikkelen
 • Je biedt ondersteuning bij de communicatie naar interne en externe partijen.
 • Je voert inventarisaties buiten uit en monitort de beeldkwaliteit voor aankomende projecten;
 • Je verzamelt diverse essentiële gegevens van binnen de gemeente en daarbuiten;
 • Je maakt digitale ondergronden, kaartensets en verzamelt projectinformatie voor het ontwerpteam, de organisatie en derden;
 • Je stelt presentaties op ter voorbereiding van ontwerpsessies;
 • Je kunt alternatieven uitwerken en aandragen voor producten en ontwerpoplossingen;

Tuinman van Sittard-Geleen

In Sittard-Geleen werken we volgens het concept ‘Tuinman’. De Tuinman vertegenwoordigt zo’n beetje alles wat we doen op het gebied van het beheer en de inrichting van de openbare ruimte. Nog meer staat de Tuinman symbool voor de veranderende rol van de overheid in de samenleving. Je kunt de Tuinman dan ook beter typeren als een gedachtegoed. Het gedachtegoed: dat alles wat we doen, we voor onze inwoners doen!

Wat wij vragen?

 • Je hebt een MBO+ of HBO werk- en denkniveau, richting cultuur- of civiele techniek of vergelijkbaar;
 • Enige werkervaring in cultuur-/civieltechnische richting is een pré;
 • Ervaring en/of affiniteit met projectmatig werken;
 • Ervaring met software zoals Autocad, Adobe Photoshop, Illustrator en Indesign is een pré;
 • Affiniteit met kwaliteitsvraagstukken binnen de openbare ruimte;
 • Bereidheid tot het volgen van (vakinhoudelijke) trainingen.

Wat breng je mee?

 • Je bent een echte teamspeler, maar ook iemand die zelfstandig aan de slag kan;
 • Je bent toegankelijk, open-minded en hebt inlevingsvermogen;
 • Je bent omgevingsbewust en hebt gevoel voor kwaliteit;
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de openbare ruimte;
 • Je bent een positief ingesteld persoon, die denkt in mogelijkheden en oplossingen;
 • Je bent analytisch en resultaatgericht;
 • Je kan goed plannen en organiseren en werkt gestructureerd.

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan het ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners, ondernemers en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1.250 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie. In deze functie werk je in het team Inrichting en Planning Openbare Ruimte.

Met wie werk je samen?

Het team IPOR is de eigenaar en ontwerper van de openbare ruimte en heeft verantwoordelijkheid in de instandhouding en verbetering van die openbare ruimte. De uitvoeringstaken daarvoor zijn dagelijks beheer, groot onderhoud en vervangingen. Voor de uitvoering van deze taken heeft het team de opdrachtgeversrol en voert het de regie op die opdrachten. De opdrachten worden uitgevoerd door het team Wijkbeheer, het team Projecten en/of externe partijen. Samen zijn we verantwoordelijk voor het beheer en de inrichting van de openbare ruimte en dragen zo bij aan de ontwikkeling en aantrekkelijkheid van de stad en de leefbaarheid in de wijken en dorpen. Uitgangspunt bij alles wat we doen is het gedachtegoed van de Tuinman!

Maar het team kijkt ook al verder dan het hier en nu. Naar ontwikkelingen en opgaven zoals de energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie, smart city, en de betekenis voor het beheer en de inrichting van de openbare ruimte van morgen. Het team zoekt verder de verbinding en verbreding met ander domeinen en partijen op zoek naar synergie en slimme allianties. Het team telt ca. 35 professionals, waaronder ontwerpers, wijkcoördinatoren, beleidsadviseurs en ondersteuners.

Wij bieden!

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering. En als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Dit is een fulltime functie voor 36 uur per week. Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris tussen € 2.666 (aanloopschaal 7) en € 4.244 (functieschaal 8) bruto per maand (schaal 8), afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt.
 • Een eigen mobiele telefoon en device.
 • De mogelijkheid tot het inrichten van een thuiswerkplek.
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met het perspectief voor onbepaalde tijd na 1 jaar.

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl

Ben je enthousiast en wil je nadere informatie ?

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 21 augustus as. via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

De eerste ronde van sollicitatiegesprekken zal plaatsvinden op 27 augustus as.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ilja Kengen - Moonen, teammanager Inrichting en Planning Openbare Ruimte, emailadres Ilja.Kengen@sittard-geleen.nl , tel. 06-11980072 op 19 juli en 9 augustus tussen 9-12 uur..

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HR-adviseur Relinde Zits, telefoonnummer 06-50203319, emailadres Relinde.Zits@Sittard-Geleen.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieCultuur, Gemeente, Overheid, Ruimtelijk

Werkvoorbereider Ontwerp Openbare Ruimte (36 uur) Ben jij die gemotiveerde en resultaatgerichte werkvoorbereider, die met zijn/haar opleiding en ervaring bij wil dragen aan het ontwerpen van onze open...View more

HBO, WO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Voor het team Inrichting en Planning Openbare Ruimte zijn wij op zoek naar een:

Ontwerper Openbare Ruimte, aandachtsveld verkeer (36 uur per week)

Wil jij een bijdrage leveren aan een verkeersveilige inrichting van de openbare ruimte in onze gemeente? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou!

Wat wordt jouw uitdaging?

Als Ontwerper Openbare Ruimte bij de gemeente Sittard-Geleen ben je samen met andere ontwerpers verantwoordelijk voor de integrale planvorming en vormgeving van projecten in de  openbare ruimte. Het betreft vaak projecten rond de thema’s groen, water, riolering, wegen, verkeer, verlichting, straatmeubilair etc. De vraagstukken zijn van alle schaalniveaus en worden veelal in samenwerking met andere disciplines opgepakt.

Jij bent degene die met name de verkeerstechnische kwaliteit van het ontwerp borgt en vorm geeft. Je stuurt op een integraal ontwerp waarin alle disciplines zijn meegenomen. Binnen het team werk je natuurlijk samen met de andere ontwerpers, maar ook met andere adviseurs, verkeerskundigen, projectleiders, opdrachtgevers en wijkcoördinatoren.

Vaak zit je als ontwerper in de regierol. Dat betekent dat derden de plannen maken maar dat jij de randvoorwaarden in samenspraak met anderen opstelt en de plannen daarop toetst. Je moet natuurlijk ook in staat zijn zelf een (verkeerskundig) ontwerp te maken. Naast ontwerpen wordt ook regelmatig advies gevraagd voor verkeerskundige vraagstukken, bijvoorbeeld voortkomend uit een vergunningstraject of bij een gebiedsontwikkeling. Daarnaast ben jij ambassadeur en aanspreekpunt voor inclusie in de openbare ruimte.

De gemeente hecht veel belang aan de betrokkenheid van inwoners, ondernemers en partners bij de totstandkoming van een ontwerp. Je bent dan ook in staat om in dialoog tot een ontwerp te komen. Naast de inhoudelijke deskundigheid zijn goede communicatieve vaardigheden dus van belang in deze functie.

Tuinman van Sittard-Geleen

In Sittard-Geleen werken we volgens het concept ‘Tuinman’. De Tuinman vertegenwoordigt zo’n beetje alles wat we doen op het gebied van het beheer en de inrichting van de openbare ruimte. Nog meer staat de Tuinman symbool voor de veranderende rol van de overheid in de samenleving. Je kunt de Tuinman dan ook beter typeren als een gedachtegoed. Het gedachtegoed: dat alles wat we doen, we voor onze inwoners doen!

Wat breng je mee?

 • Je bent een positief ingesteld persoon, die denkt in mogelijkheden en oplossingen.
 • Je bent een omgevingsbewuste teamspeler;
 • Je bent klantgericht en proactief’;
 • Je bent analytisch en daadkrachtig;
 • Je neemt verantwoordelijkheid en bent meedenkend, oplossings- en resultaatgericht;
 • Je staat sterk in je schoenen en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;

Wat wij vragen:

 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau met een afgeronde verkeerskundige opleiding of vergelijkbare studierichting;
 • Je hebt het liefst ervaring maar zeker affiniteit met inrichting van de openbare ruimte en ontwerpprocessen, technische – en creatieve ontwerpvaardigheden.

Team Inrichting en Planning Openbare Ruimte (IPOR)

Het team IPOR is de eigenaar en ontwerper van de openbare ruimte en heeft verantwoordelijkheid in de instandhouding en verbetering van die openbare ruimte. De uitvoeringstaken daarvoor zijn dagelijks beheer, groot onderhoud en vervangingen. Voor de uitvoering van deze taken heeft het team de opdrachtgeversrol en voert het de regie op die opdrachten. De opdrachten worden uitgevoerd door het team Wijkbeheer, het team Projecten en/of externe partijen. Samen zijn we verantwoordelijk voor het beheer en de inrichting van de openbare ruimte en dragen zo bij aan de ontwikkeling en aantrekkelijkheid van de stad en de leefbaarheid in de wijken en dorpen. Uitgangspunt bij alles wat we doen is het gedachtegoed van de Tuinman!

Maar het team kijkt ook al verder dan het hier en nu. Naar ontwikkelingen en opgaven zoals de energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie, smart city, en de betekenis voor het beheer en de inrichting van de openbare ruimte van morgen. Het team zoekt verder de verbinding en verbreding met ander domeinen en partijen op zoek naar synergie en slimme allianties. Het team telt ca. 35 professionals, waaronder ontwerpers, wijkcoördinatoren, beleidsadviseurs en ondersteuners.

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan het ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners, ondernemers en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1.250 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

Wat bieden wij?

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering. En als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Dit is een fulltime functie voor 36 uur per week. Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris tussen € 3.558,=.(aanloopschaal 10) en € 5.997,=. bruto per maand (functieschaal 11).
 • € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt.
 • Een eigen mobiele telefoon en device.
 • De mogelijkheid tot het inrichten van een thuiswerkplek.
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met het perspectief voor onbepaalde tijd na 1 jaar.

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 12 augustus as. via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

De eerste ronde van sollicitatiegesprekken zal plaatsvinden op 19 augustus as.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ilja Kengen - Moonen, teammanager Inrichting en Planning Openbare Ruimte, emailadres ilja.Kengen@sittard-geleen.nl, tel. 06-11980072 op 19 juli en 9 augustus tussen 9-12 uur..

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HR-adviseur Relinde Zits, telefoonnummer 06-50203319, emailadres Relinde.Zits@Sittard-Geleen.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Onroerend goed, Verkeerskunde

Voor het team Inrichting en Planning Openbare Ruimte zijn wij op zoek naar een: Ontwerper Openbare Ruimte, aandachtsveld verkeer (36 uur per week) Wil jij een bijdrage leveren aan een verkeersveilige ...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

36 uur per week

Ben jij op zoek naar een functie waarin jij samen met collega’s van Team Financiën en Concern-Control het college van B&W, onze directie en organisatie adviseert op het gebied van getrouw en rechtmatig financieel handelen? Ben jij bovendien specialist op het gebied van interne controle met een sterkte focus op financiële rechtmatigheid? Lees dan verder! Als Adviseur Verbijzonderde Interne Controle (VIC) ben jij dé regisseur van de verbijzonderde interne controles binnen gemeente Sittard-Geleen.

Wat ga je doen?

Vanaf boekjaar 2023 is de financiële rechtmatigheidsverantwoording verschoven van de accountant naar het college van burgemeesters en wethouders. Daarom geeft Sittard-Geleen een extra impuls aan de uitvoering door het verder uitbouwen van deze functie als ook het opstellen van een plan van aanpak. De uitvoering van het plan van aanpak wordt samen met de teammanagers, proceseigenaren en (kwaliteit)medewerkers opgepakt.

Je bent verantwoordelijk voor de monitoring, de kwaliteit en de review interne controle op de belangrijkste processen binnen onze gemeente. Hiervoor inventariseer je samen met jouw collega's de risico's en beheersmaatregelen in de bedrijfsprocessen. Deze risico-inventarisatie vertaal je jaarlijks in het Interne Controlplan voor het college. Je legt de controles vast in ons GRC (Key2Control) systeem. Je zoekt daarvoor afstemming met de accountant over het controleplan, de aanpak en omvang van de controles en de aandachtspunten. Je stelt in afstemming met de Concernadviseur Controlling de rechtmatigheidsverantwoording op voor het college. Jij maakt onderdeel uit van het team Financiën.

De volgende werkzaamheden behoren in ieder geval tot je takenpakket:

 • Opstellen van een intern audit/controleplan ten behoeve van de verbijzonderde interne controle.
 • Uitvoeren controleplan, interne audits en bijbehorende dossiers ter onderbouwing van de rechtmatigheidsverantwoording.
 • Vastleggen van bevindingen in een controlerapport en opstellen rechtmatigheidsverantwoording.
 • Signaleren van knelpunten met betrekking tot de kwaliteit en doen van verbetervoorstellen.
 • Bewaken van de voortgang van de werkzaamheden en stemt zo nodig af met proceseigenaren.
 • Het door ontwikkelen van de interne beheersing binnen het team en de organisatie.

Werken bij onze gemeente

Onze organisatie is in beweging. We groeien naar een organisatie die steeds beter de verbinding maakt met haar omgeving. Door een goed samenspel met inwoners, partners en bedrijven in de stad is meer mogelijk. We geven ruimte aan het ondernemerschap van onze medewerkers en waarderen de initiatieven van anderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld, maar ook genomen.

Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo'n 1200 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

Als Adviseur Verbijzonderde Interne Controle versterk je ons team Financiën. Het team voorziet gemeente-breed in een betrouwbare (niet)financiële informatievoorziening en vertaalt deze in uitvoeringstaken van de bedrijfsvoering instrumentarium waaronder de planning en control cyclus. Daarnaast adviseren wij onder andere over sturing, monitoring, interne beheersing en risicomanagement. Het team bestaat naast teamcontrollers uit businesscontrollers, financial controllers, specialisten op het gebied van debiteuren/crediteuren en grootboek/geldmiddelen, interne beheersing en adviseurs op rapportagevlak (begroting, rapportages en jaarrekening). In totaal zijn we met 50 collega’s in team financiën. En daar kom jij bij! 

Wie ben je en wat breng je mee?

Je hebt geruime audit ervaring en/of ervaring als (senior) adviseur binnen het (openbaar) bestuur op het gebied van verbijzonderde interne controles en/of bedrijfsvoering. Ook heb jij een stevige persoonlijkheid, kun je meebewegen als het nodig is en wil je vooral als objectief en onafhankelijk adviseur voor onze organisatie werken.

Daarnaast heb je onderstaand profiel:

 • Een afgeronde hbo opleiding.
 • Een specifieke audit-opleiding (e.g. RA) en/of ervaring in de accountancy is een pré

Overige wensen die we graag zien in een potentiële kandidaat:

 • Het zelfstandig uit kunnen voeren van Verbijzonderde Interne controle bij overheidsorganisaties.
 • Ervaring hebben met de controle van (EU)-aanbestedingen bij overheidsorganisaties.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving (BBV / BBVW, BADO. Rechtmatigheid).
 • Invulling kunnen geven aan hoor- en wederhoor met proceseigenaren.
 • Het kunnen schrijven van interne controle rapporten.
 • Dossiervorming, digitaal, inclusief audit-trail van werkzaamheden.
 • Kennis en ervaring hebben met het opzetten van steekproefmethodes.

 Ten slotte herken je jezelf in de volgende competenties:

 • Je hebt een positieve, proactieve en kritische werkhouding;
 • Je toont eigenaarschap en verantwoordelijkheid;
 • Je bent analytisch, betrouwbaar en zorgvuldig Je legt de focus op kwaliteit en service, feitelijk en secuur. 

 Hoe maken wij jou blij?

Kies jij voor Sittard-Geleen? Dan...

 • Kom je terecht in een informele en open werkcultuur.
 • Ontdek je dat een gemeente helemaal niet hiërarchisch hoeft te zijn. Wij houden namelijk van korte lijnen.
 • Krijg je de kans om een maatschappelijke bijdrage te leveren.
 • Kies je voor vertrouwen en ruimte voor eigen initiatief.
 • Ontdek je onze ruime opleidingsmogelijkheden.
 • Weet je dat er brede doorgroeimogelijkheden zijn als je in de toekomst eens iets anders wilt.
 • Kun je je eigen werkweek indelen. Een dag eerder stoppen? Haal het een andere dag in of werk 's avonds nog even door.
 • Werk je hybride. Aan jou de vrijheid om te zorgen voor voldoende afwisseling tussen op kantoor werken en thuis werken.
 • En uiteraard bieden wij jou een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Om te beginnen een salaris van maximaal € 5.997,- bruto per maand (schaal 11) op basis van een fulltime dienstverband (36 uur).

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl. 

Deze vacature betreft een fulltime functie van 36 uur per week.

Wil jij onze nieuwe collega worden?

Solliciteer dan meteen! Of in ieder geval vóór zondag 18 augustus aanstaande.

De eerste selectiegesprekken vinden plaats in week 34. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Heb je vragen over de vacature?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ivo Konings  unitcoördinator unit financieel en juridisch advies via 046-477 78 04 I ivo.konings@sittard-geleen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HR-adviseur Dan Geelen, via 046 – 477 71 76 I dan.geelen@sittard-geleen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieFinancieel, Gemeente, Overheid

36 uur per week Ben jij op zoek naar een functie waarin jij samen met collega’s van Team Financiën en Concern-Control het college van B&W, onze directie en organisatie adviseert op het ...View more

HBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier.

Ben jij in staat om in een zeer dynamische omgeving de juiste lijnen uit te zetten en de vastgestelde kaders te bewaken? Heb je ervaring met onderwijshuisvesting en/of sport- en bewegingsonderwijs? Ben jij de spin in het web, flexibel en veerkrachtig die gericht is op kwaliteit en resultaat? Dan is de gemeente Maastricht op zoek naar jou!

Je werkweek in beeld
Als projectleider maatschappelijk vastgoed houd je je bezig met zowel het faciliteren als het regisseren van projecten rondom instandhouding, verbouw en nieuwbouw van vastgoedobjecten met maatschappelijke functies, zoals scholen, (binnen)sportlocaties en gemeenschapshuizen. Ook kleine projecten vallen hieronder, zoals tijdelijke huisvesting voor scholen.
Maatschappelijke voorzieningen vormen immers de basis voor het patroon van belangrijke ontmoetingsplaatsen, zowel in de binnenstad als in de wijken.

De komende jaren ligt er voor jou, samen met de collega-projectleider Maatschappelijk Vastgoed, een grote opgave om projecten tot uitvoering te brengen die voortvloeien uit de Integrale HuisvestingsPlannen voor het primair, voortgezet en speciaal onderwijs als ook voor het realiseren van een aantal (binnen)sportaccommodaties. Het gaat daarbij om meerdere inhoudelijke dossiers tegelijk waaraan jij werkt die in meer of mindere mate een eigen dynamiek en unieke complexiteit kunnen hebben.

Je verbindt de binnen- met de buitenwereld van het maatschappelijk vastgoed en zorgt voor de vertaling van beleidsmatige uitgangspunten naar uitvoering. Jouw actuele kennis van relevante wet - en regelgeving, zoals op het gebied van onderwijshuisvesting, én affiniteit met het verduurzamen van vastgoedobjecten vormen hiervoor een goede basis. Daarbij begrijp je de kracht van samenwerking met interne en externe partners en beheers je de vaardigheid om mensen te verbinden en tegengestelde belangen af te wegen en zo mogelijk te verenigen.

Je bent sterk en betrouwbaar op tijd, geld, kwaliteit, risico’s en kansen en adviseert proactief de bestuurlijke portefeuillehouders en de portefeuillemanager onderwijshuisvesting hierover. Je legt hierbij ook de verbinding met de andere teams om de verschillende ambities van de gemeente (bijv. woningbouw, de beweegvriendelijke omgeving, kansengelijkheid voor jongeren, wijkgericht werken en duurzaamheid) vorm te geven.

Verder ben je de counterpart voor de beleidsmedewerker Sociaal en de portefeuillemanager onderwijshuisvesting in de volle breedte; denkt met hen mee over de consequenties van beleidsmatige keuzes in de praktijk. Maatschappelijk draagvlak en uitvoerbaarheid vormen daarbij de sleutelwoorden. Desgevraagd neem je deel aan bestuurlijke overleggen inzake onderwijshuisvesting

Dit breng jij mee
 • Afgeronde HBO/WO-opleiding, gericht op het vakgebied;
 • Minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie binnen de overheid of semipublieke omgeving;
 • Je bent op de hoogte van onderwijswet- en regelgeving en hebt affiniteit met verduurzaming;
 • Je hebt het vermogen om professionals aan te sturen zonder hiërarchische bevoegdheden;
 • Je hebt aantoonbare ervaring in effectief en resultaatgericht werken volgens de beginselen van projectmatig werken;
 • Je hebt ervaring in en het opereren in een complex krachtenveld, zowel bestuurlijk, ambtelijk als maatschappelijk;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Dit bieden wij jou!
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband op basis van 1,0 fte;
 • Een brutosalaris in schaal 11 (4.211 - €5.997, peildatum 1 januari 2024) afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Plezier in je werk in een enthousiast en gedreven team;
 • De vrijheid om te kiezen of je thuis of op kantoor werkt volgens ons werkconcept COMIC;
 • Goede arbeidsvoorwaarden, geregeld volgens de Cao Gemeenten (onder andere een individueel keuzebudget en 36-urige werkweek).

Ben je enthousiast?
Reageer dan vóór 11 augustus 2024 via de button en stuur je motivatie en cv. Heb je nog vragen? Dan kun je na 15 juli 2024 (in verband met vakantie) contact opnemen met Monika Merx-Janssen, teammanager Stedelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 043-3505182.

Naar verwachting vinden sollicitatiegesprekken plaats in week 33 en 34/2024.

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Meerssen, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Ben jij in staat om in een ...View more

HBO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 2 weken geleden

Wil jij binnen een breed netwerk opereren? Wil jij eraan bijdragen dat inwoners en/of (ex)-ondernemers hun leven weer op de rit kunnen krijgen? Stel jij de behoefte van de inwoner centraal en kun jij maatwerk bieden? Dan is de functie consulent Schuldhulpverlening misschien wel iets voor jou! 

We zoeken in totaal 2 fte, waarvan 1 fte aantoonbare werkervaring heeft met doelgroep ondernemers binnen schuldhulpverlening.

Wie ben jij?                   

Wij zijn op zoek naar een ervaren consulent Schuldhulpverlening die veel energie meeneemt en enthousiast wordt van een dynamische omgeving. Je bent in staat om vanuit een breder perspectief naar vraagstukken te kijken en hebt een uitstekende kennis van de wet gemeentelijke schuldhulpverlening en aanverwante wet- en regelgeving (sociale zekerheid). Je bent proactief, stressbestendig, empathisch en werkt graag samen. Je bent communicatief vaardig, behoudt overzicht en schakelt snel. Daarnaast heb je een resultaatgerichte en klantgerichte instelling met oog voor de juiste verhouding tussen kwaliteit en kwantiteit. Je wordt er enthousiast van om binnen de wettelijke kaders mogelijkheden te zoeken die passen bij de inwoner of het gezin. Zo lever je telkens opnieuw maatwerk. 

Wat ga je doen? 

Je bent een breed georiënteerde specialist schuldhulpverlening, je bent het eerste aanspreekpunt voor onze inwoner en de regisseur van het schuldhulpverleningsproces. Je geeft voorlichting, voert vraagverhelderingsgesprekken, stelt het Vrij te Laten bedrag vast, zet vervolgtrajecten in en adviseert de inwoners inzake vragen op het vakgebied. Ook budget coaching en nazorgtrajecten zijn voor jou geen onbekend terrein. Bij een crisis situatie ga je direct aan de slag, je kunt snel schakelen tussen doen en denken. Je hebt een doorverwijs functie richting hulpverleningsinstanties en/of ketenpartners; je neemt hen mee in de wereld van schuldhulpverlening. 

 • Je beschikt over een HBO diploma (bijv. SJD, Social Work of HBO recht) aangevuld met een afgeronde vakgerichte opleiding schuldhulpverlener;
 • Je beschikt over uitstekende diepgaande kennis van de wet gemeentelijke schuldhulpverlening en aanverwante wet- en regelgeving (sociale zekerheid) en minimaal 2 jaar recente werkervaring als consulent Schuldhulpverlening;
 • Je hebt recente werkervaring als consulent Schuldhulpverlening voor ondernemers en je kunt zelfstandig een caseload Schuldhulpverlening voor ondernemers beheren;
 • Je bezit motiverende gespreksvaardigheden en hebt bij voorkeur kennis van stress sensitieve dienstverlening;
 • Je stelt het schuldhulpverleningsplan op en berekent de afloscapaciteit/VTLB m.b.v. Recofa methode;
 • Je hebt bij voorkeur kennis van de sociale kaart van Heerlen;
 • Ervaring met het werken met Stratech.

Jouw team

Team Schuldhulpverlening valt onder domein Samenleving. Dit team geeft inwoners advies en/of ondersteuning bij financiële problemen. Het team bestaat uit consulenten, schuldregelaars, procesbegeleiders en administratief ondersteuners. Bij team Schuldhulpverlening werken consulenten elke dag opnieuw, binnen wet en regelgeving, om de beste oplossingen te bieden voor hun klanten. Team Schuldhulpverlening maakt er een sport van om de hoogste kwaliteit te creëren voor de klant en daar draag jij vanuit jouw functie als consulent graag een steentje aan bij. 

Bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. Werken voor Heerlen is werken aan het Heerlen van morgen. Lees er meer over.

Wat krijg je daarvoor terug? 

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Wij bieden een interessante functie voor 36 uur per week. De eerste arbeidsovereenkomst zal voor bepaalde tijd zijn. 

De functie is met HR21 ingedeeld in medewerker beleidsuitvoering II en ingeschaald in schaal 9 met een bruto maandsalaris van minimaal €3.317,- en maximaal €4.752,- (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Per 1 oktober, na de salarisverhoging, is dat minimaal €3.359,- en maximaal €4.811,- bruto per maand. Het is mogelijk om meer uren te werken (max. 10% van je arbeidsduur) en dan bouw je wekelijks ADV uren op.

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt (Vitknip) die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site. 

Meebouwen aan het Heerlen van Morgen?

De vacature blijft open tot uiterlijk 1 september, vinden we voor die tijd de juiste kandidaat, halen we de vacature weg. Dus, als je geïnteresseerd bent, wacht dan niet te lang en solliciteer meteen. Stuur jouw Cv en leg in je motivatiebrief uit waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze rol.

We kijken ernaar uit om van je te horen! Zet in je brief het vacaturenummer 24082 en stuur dit naar Saskia Prins, e-mailadres: secretariaatsamenleving@heerlen.nl t.a.v. Femke Katier, manager Team Schuldhulpverlening. Voor meer informatie kun je terecht bij Denny Kerver, procesbegeleider Schuldhulpverlening. Denny kan je alles vertellen over deze functie. Zij is te bereiken via e-mailadres: d.kerver@heerlen.nl. Voor vragen over de procedure, het contract of de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Yvonne Dassen via e-mailadres: y.dassen@heerlen.nl.

De functie wordt gelijktijdig in-en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieFinancieel, Gemeente, Overheid, Welzijn

Wil jij binnen een breed netwerk opereren? Wil jij eraan bijdragen dat inwoners en/of (ex)-ondernemers hun leven weer op de rit kunnen krijgen? Stel jij de behoefte van de inwoner centraal en kun jij ...View more