Gemeente Vacatures

Hieronder vind je de nieuwste gemeente vacatures die de partners van Baandomein, open hebben staan.

Ga je ook solliciteren op één van de Gemeente Vacatures in Limburg?

HBO, MBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 20 uur geleden

Vind jij het een uitdaging om civieltechnische projecten binnen een dynamische omgeving te ontwerpen? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou!

De functie

Als civieltechnisch tekenaar/ontwerper lever je een belangrijke bijdrage bij het uitwerken van diverse, kleine tot grote civieltechnische projecten:

 • Ontwerp- en bestekstekeningen in AutoCAD
 • Aanpassen van tekeningen en ontwerpen.
 • Uitwerken ontwerpen tot op detailniveau.
 • Uitwerken van dwars- en lengteprofielen.
 • Vaststellen van de benodigde hoeveelheden voor de uit te voeren werkzaamheden en leveringen.
 • Inventariseren van de situatie op de locatie.
 • Controle van tekeningen opgesteld door derden.

Wat neem je mee

Je kunt goed zelfstandig werken, maar weet ook dat samen optrekken een belangrijke voorwaarde is om doelstellingen te behalen. Je werkt gestructureerd, bent accuraat en kunt goed overzicht houden op je eigen werkproces.

Je bent een doener met een resultaatgerichte en klantgerichte instelling. Je bent in staat mee te denken met de medewerkers in het projectteam. Samenwerken doe je als natuurlijke partner, waarbij jij het gebruik van jouw producten inbrengt. 

Om invulling te geven aan deze dynamische baan zoeken wij iemand die:

 • Een afgeronde opleiding minimaal MBO 4 of HBO, richting civiele techniek en minimaal 3 a 5 jaar relevante werkervaring als tekenaar/ontwerper bij stedelijke infrastructuur.
 • Goede beheersing van AutoCAD.
 • Goede beheersing van Microsoft (o.a. Word, Excel)
 • Je kunt goed zelfstandig en in teamverband schakelen.
 • Oplossingsgericht.

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering. En als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris van minimaal € 3.317,=. bruto (aanloopschaal 9) tot maximaal € 5.247,=. (functieschaal 10) bruto per maand.  
 • € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt. 
 • Een eigen mobiele telefoon en device.
 • De mogelijkheid tot het inrichten van een thuiswerkplek.
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met het perspectief voor onbepaalde tijd na 1 jaar.
 • Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl 

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan het ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners, ondernemers en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1250 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie. In deze functie werk je in het team Projecten. 

Team Projecten

Team projecten is de resultaatgerichte projectontwikkel- en realisatie motor van de gemeente. De ontwikkelprojecten worden tot de definitiefase samen doorlopen met team Ruimtelijke Ontwikkeling en de infrastructurele samen met team IPOR (inrichting en planning openbare ruimte). Daarna ontwerpt en realiseert team Projecten deze projecten en levert ze in onderhoud en beheer op. In het team Projecten werken (senior) projectmanagers, projectleiders (civieltechnisch, cultuurtechnisch en bouwtechnisch), directievoerders, toezichthouders, bestekschrijver, projectondersteuners en administratieve en secretariële ondersteuners.

Ben je enthousiast ? 

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 13 mei a.s. via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

De eerste gespreksronde vindt plaats op 24 mei a.s.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jorgen Malik, teammanager Projecten, jorgen.malik@sittard-geleen.nl, tel. +31 6 58076603. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HR-adviseur Relinde Zits, telefoonnummer +31 6 50203319, emailadres Relinde.Zits@Sittard-Geleen.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

Vind jij het een uitdaging om civieltechnische projecten binnen een dynamische omgeving te ontwerpen? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou! De functie Als civieltechnisch tekenaar/ontwerper lever ...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 20 uur geleden

Ben jij de Beleidsmedewerker Natuur, Landschap en Ecologie die aan de slag wil met het versterken van de ecologische veerkracht van onze gemeente? Dan zoeken wij jou! 

Met het omarmen van de door de samenleving opgestelde Toekomstvisie SITTARD-GELEEN 2030, EEN VEERKRACHTIGE STAD, maken we ons samen sterk voor een gezonde, ondernemende, innovatieve en duurzame stad. Het versterken en herstellen van de ecologische veerkracht is daarin één van de vier belangrijke opgaves.

Om richting te geven aan deze opgave is in 2022 is een Agenda Landschap opgesteld door het college. Daarin is opgesomd met welke onderwerpen en projecten we de komende jaren aan de slag gaan op het specifieke werkveld van natuur- en landschapsontwikkeling. Deze agenda gaan we uitbreiden tot een Groenagenda waarin benodigde beleidsontwikkelingen en -actualisaties, ecologisch groenbeheer, het verhogen van de biodiversiteit en klimaatadaptie een plek gaan krijgen.

We vinden het belangrijk op een goede manier invulling te geven aan wat de samenleving van ons vraagt. Dit streven vloeit onder andere voort uit samenwerkingen die zijn ontstaan als gevolg van de Toekomstvisie 2030. 

Wat wordt jouw uitdaging?

Ofschoon we meer bekend zijn als een stedelijke gemeente, kent de gemeente Sittard-Geleen een groot areaal buitengebied, dat zich uitstrekt van het Limburgse Heuvellandschap, tot het Graetheideplateau en de Grensmaas. Deze gebieden kennen een hoofdzakelijke agrarisch gebruik en vormen ook het uitloopgebied voor onze inwoners,  recreanten en toeristen. Als Beleidsmedewerker Natuur, Landschap en Ecologie ga je aan de slag met de uitwerking en realisatie van de Groenagenda. Je levert met jouw inhoudelijke kennis, samen met je collega’s en partijen in de samenleving, een bijdrage aan de ecologische veerkracht van onze gemeente. 

Dit doe je samen met je collega strategisch beleidsadviseur en collega beleidsmedewerkers op het gebied van natuur en landschap binnen het team Ruimtelijke Ontwikkeling en team IPOR. 

Jouw taken zijn:

 • je adviseert in vergunning processen en ruimtelijke ontwikkelingen voor het onderdeel natuur, landschap en ecologie
 • je adviseert bij gebiedsontwikkelingen over ecologische aspecten
 • je vertaalt strategisch natuur- en landschapsbeleid naar de uitvoering en zoekt daarin de samenwerking met Team IPOR
 • Je zoekt verbinding met (de strategen van de) andere vakgebieden zoals wonen, economie, klimaatadaptatie en duurzaamheid/energietransitie, maar ook met de andere teams.
 • Je adviseert je collega’s en het bestuur gevraagd en ongevraagd, stelt beleidsstukken en begeleidende collegenota’s, raadsnota’s, notities voor wethouder(s) en raadsinformatiebrieven op.

Wat vragen wij?

Wat breng je mee?

 • Jij staat midden in de samenleving, bent verbindend, durft verantwoordelijkheid te nemen en kunt goed samenwerken;
 • Je bent analytisch, hebt een hart voor natuur, landschap en landbouw en kunt complexe vraagstukken vanuit meerdere beleidsdisciplines analyseren, omzetten in een goed proces en doorvertalen naar de uitvoering
 • Je bent gericht op samenwerking en weet commitment te organiseren met partijen die voor onze ambities relevant zijn. 
 • Jij kunt vanuit een frisse blik, een stevige brok energie en met nieuwe ideeën en inzichten met het thema aan de slag gaan.

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich ervan bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan het ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners, ondernemers en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1250 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie. In deze functie werk je in het team Ruimtelijke Ontwikkeling. 

Met wie werk je samen?

Het team Ruimtelijke Ontwikkeling is een jong dynamisch team en bestaat uit ca. 40 collega’s. Het team draagt  door middel van beleidsontwikkeling en -uitvoering bij aan een aantrekkelijke en gezonde fysieke leefomgeving. Hiervoor dragen wij voor de thema’s Wonen, Milieu, Mobiliteit, Cultuurhistorie, Landschap, Stedenbouw, en Energie bij aan realisatie van de ambities uit de Toekomstvisie 2030 en het NOVI gebied Zuid-Limburg. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor gebiedsontwikkelingen en ruimtelijke projecten in de initiatief- en definitiefase. Dit doen we samen met de samenleving en in nauwe samenwerking met partners en collega’s van andere teams. 

Wij bieden!

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering. En als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris van minimaal € 3.317,=. bruto (aanloopschaal 9) tot maximaal € 5.247,=. (functieschaal 10) bruto per maand.  
 • € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt. 
 • Een eigen mobiele telefoon en device.
 • De mogelijkheid tot het inrichten van een thuiswerkplek.
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met het perspectief voor onbepaalde tijd na 1 jaar.
 • Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl 

Ben je enthousiast? 

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 7 mei a.s. via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

De eerste gespreksronde vindt plaats op 13 mei a.s.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jan-Peter Ruitenberg, Teammanager Ruimtelijke Ontwikkeling (06-50214011).

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HR-adviseur Relinde Zits, telefoonnummer 06-50203319, emailadres Relinde.Zits@Sittard-Geleen.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieBeleid, Gemeente, Overheid

Ben jij de Beleidsmedewerker Natuur, Landschap en Ecologie die aan de slag wil met het versterken van de ecologische veerkracht van onze gemeente? Dan zoeken wij jou!  Met het omarmen van de door...View more

HBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 2 dagen geleden
In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad samen voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen. We hebben oog voor jouw behoeften en streven naar een gezond, veilig en inclusief werkklimaat voor iedereen.

Je werkweek in beeld
Per 1 januari 2022 is de Wet Inburgering 2021 van kracht. Gemeenten hebben hiermee weer een regierol gekregen op de uitvoering van deze wet. Dit betekent dat we inburgeraars vanaf de start tot aan het eind van de inburgering begeleiden bij activiteiten gericht op de Nederlandse taal en participatie, waarbij gewerkt wordt vanuit een Brede intake:

Dit ga je concreet doen:
 • Uitvoering geven aan de nieuwe Wet Inburgering (WIB)
 • Onderzoeken en analyseren van de ondersteuningsvragen van de inburgeraar i.h.k.v. de WIB middels een Brede Intake.
 • Samen met de inburgeraar een Plan Inburgering en Participatie (PIP) opstellen met een doorlooptijd van gemiddeld 3 jaar.
 • Regie voeren op en rapporteert over het PIP en houdt (over)zicht op alle inhoudelijke processen die er spelen en treedt daarbij verbindend op.
 • Organiseren van (samen met een collega) de voorlichtingsbijeenkomsten en Module Arbeidsmarkt en Participatie (MAP).
 • Zorgen voor een goede registratie en rapportages.
 • Regie voeren op je eigen bestand met inburgeraars (asielmigranten en gezinsmigranten) en informeert, adviseert de inburgeraar en het gezin over de WIB.
 • Begeleiden van inburgeraars (o.b.v. onder andere de Doorbraakmethode, Positieve Gezondheid en Maatwerk Maastricht).
 • Sturen op inzet van middelen en instrumenten binnen het Sociaal Domein waaronder de taalaanbieder, Vluchtelingenwerk, collega’s binnen het Sociaal Domein, Onderwijs en het voorliggend veld, gericht op verbeteren van vaardigheden en zelfredzaamheid van inwoners. Zorgdragen voor uitstroom en activering.

Jouw expertise
Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding waarbij de voorkeur uit gaat naar sociaaljuridische dienstverlening/ SPH/Social Work.

Je hebt affiniteit met de doelgroep Inburgering.

Je denkt en werkt integraal en bent oplossingsgericht.

Je werkt met behulp van de wettelijke kaders en (lokale) regelgeving en de financiële kaders aan je opdracht. Hierbij staat de (hulpvraag van de) inwoner centraal.

Je gaat proactief en outreachend te werk, met als doel om de inburgeraar (uiteindelijk) waar mogelijk toe te leiden naar de arbeidsmarkt of een andere vorm van participatie.

Je past de volgende methodiek toe: diagnose/ doel bepaling/ facilitering en monitoring.

Je bent gefocust op jouw taak, onderdeel van een groter geheel en je meerdere belangen dient (team, sector, gemeente). Je werkt daarom intensief samen met externe partijen en interne collega’s;

Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden die situationeel handelen mogelijk maken.

Je hebt inlevingsvermogen.

Je hebt kennis van de sociale kaart en bekendheid met het formele - en informele aanbod van het sociale domein.

Je hebt kennis van de ketenpartners en relevante sociale wetgeving en arbeidsmarkt- instrumenten.

Je bent dienstverlenend.

Je bent een teamplayer die samen met collega's wil meebouwen aan de transformatie van het sociale domein gevraagde competenties.

Je kunt mensen beïnvloeden en overtuigen door hen te ondersteunen en stimuleren. Je bent gericht op samenwerken en beschikt over ondernemingszin.

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen schaal 9 (€ 2.475 - € 4.941), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering per maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP.

Ben je enthousiast?
Reageer dan uiterlijk 24 april 2024 via de button en stuur je motivatie en cv.

Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Ruth Israel, teammanager team Werk en Participatie II, 06-15822214 of e-mail ruth.israel@maastricht.nl.

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad samen voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Een stad met allure d...View more

MBO
limburg, Voerendaal, Zuid Limburg
Geplaatst 3 dagen geleden

Gemeente Voerendaal zoekt een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Vind jij het leuk om veel in contact te zijn met inwoners op een tactvolle en servicegerichte manier? Pas je regels en voorschriften zorgvuldig en correct toe en kun jij je flexibel opstellen?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor onze afdeling OmgevingsOntwikkeling binnen gemeente Voerendaal zoeken wij een:

BOA domein 1

Het betreft een structurele functie van 36 uur per week.

Je komt te werken bij het cluster Veiligheid, Toezicht en Handhaving (VTH).

VTH heeft als hoofdtaak om toezicht uit te oefenen op het naleven van wet- en regelgeving. Het cluster is ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van de handhavingstaken voor de openbare ruimte. Het doel van de werkzaamheden binnen dit cluster is gericht op het voorkomen, handhaven en oplossen van verschillende vormen van overlast, criminaliteit en onveiligheid binnen onze gemeente. Onze ambitie is om een veilige leefomgeving te creëren en te waarborgen voor iedereen binnen onze gemeente.

Als BOA domein I ben je flexibel inzetbaar en ook bereid om buiten kantoortijden te werken. Er wordt gestuurd op een evenredige verdeling van werkzaamheden tijdens en buiten kantoortijden. We werken volgens een flexibel dienstrooster welke in overleg met je coördinator wordt vastgesteld.

Je gaat je onder andere bezighouden met:

 • Het houden van toezicht op het naleven van de wet- en regelgeving omtrent het gemeentelijke beleid (APV) en waar nodig handhavend optreden;
 • Het houden van toezicht op het sociaal gebruik van de openbare ruimte en op straat;
 • Het ondersteunen van politie en gemeentelijke diensten;
 • Informatie gestuurd werken, informatie analyseren en delen waar nodig;
 • Aanwezig zijn in de dorpen van gemeente Voerendaal;
 • Het deelnemen aan voorkomende projecten.

Wij zoeken jou als je:

 • Beschikt over een afgeronde BOA mbo-opleiding;
 • Minimaal 1 jaar werkervaring als BOA domein I hebt;
 • In het bezit bent van een afgeronde RTGB-training;
 • In het bezit bent van het rijbewijs BE;
 • Goed kan omgaan met emoties van mensen en inlevingsvermogen hebt;
 • Het prettig vindt om veel verantwoordelijkheid te dragen in combinatie met afwisselende taken;
 • Fysiek en lichamelijk goede conditie bent;
 • Van onbesproken gedrag bent (VOG-P-verklaring kunnen overleggen).

Verder is het belangrijk dat je situaties vanuit verschillende invalshoeken kunt bekijken en je je kunt verplaatsen in anderen en hun handelswijzen. Je bent in staat om bij lastige situaties zoals agressie en geweld te de-escaleren, maar weet ook wanneer je moet opschalen met bijvoorbeeld de politie. Je bent integer, discreet, gedisciplineerd en hebt een sterk plichtbesef.

Wat bieden we jou?

 • Een dynamische functie waarbij je de ruimte en verantwoordelijkheid krijgt om je eigen rol vorm te geven;
 • Een informele collegiale werksfeer;
 • Ontplooiingsmogelijkheden waaronder cursus- en trainingsmogelijkheden;
 • Een reiskostenvergoeding;
 • Het salaris van deze functie is ingedeeld in schaal 7 maximaal €3.784,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Individueel Keuze Budget (IKB). Het IKB bedraagt 17,05% over je brutosalaris en kun je vrij inzetten voor bijvoorbeeld het kopen van extra verlof of als extra aanvulling op je salaris op een moment dat jij daarvoor kiest. Je kunt hiermee keuzes maken die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen;
 • Een bijdrage in de premie van je ziektekostenverzekering. Vanaf schaal 6 is dat een bedrag van € 168 per jaar;
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Bij voldoende functioneren zal dit omgezet worden naar een vast dienstverband;
 • Goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en auto;
 • Personeelsvereniging welke leuke uitjes organiseert;
 • Iedere dinsdag verse soep en fruit.

Kom jij samen met ons bouwen aan een sterk Voerendaal?  

Reageer uiterlijk 05 mei 2024 via de website van IGOM.

We zien uit naar een eerste ontmoeting, welke zal plaats vinden op maandag 13 mei 2024.

Voerendaal is een kleine, actieve gemeente met veel dynamiek waar bewoners trots op zijn.

Een gemeente waar we zorg hebben voor elkaar en we welzijn en veiligheid vooropzetten. Voerendaal bestaat uit een aantal grotere kernen en kleine gehuchten met een rijk verenigingsleven. Voerendaal is gelegen in een prachtige, landelijke omgeving, waar we goed voor zorgen, zodat onze inwoners, maar ook mensen van buitenaf kunnen blijven genieten van dit mooie stukje Limburg; aan de rand van Parkstad, en in het hart van Zuid-Limburg en de euregio. 

Als organisatie is de gemeente Voerendaal toegankelijk, kleinschalig en professioneel. 

Heb je vragen over deze functie?

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie neem dan contact op met Harriët Eggengoor, clustercoördinator Veiligheid, Toezicht en Handhaving via harriet.eggengoor@voerendaal.nl en 06-1313 8667.

Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met Caroline Berger-Hounjet, HR Adviseur via po@voerendaal.nl of telefoonnummer 045-575 3399.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Commerciële telefoontjes van bemiddelingsbureaus hebben daarom geen zin. 

Competenties

 • Flexibiliteit
 • Integriteit
 • Stressbestendigheid
 • Verantwoordelijkheid
 • Zelfstandigheid
 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Initiatief
 • Kwaliteitsgerichtheid

Vacature eigenschappen

Vacature categorieBeveiliging, Gemeente, Overheid

Gemeente Voerendaal zoekt een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) Vind jij het leuk om veel in contact te zijn met inwoners op een tactvolle en servicegerichte manier? Pas je regels en voorschrifte...View more

WO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 3 dagen geleden
In de bruisende stad Maastricht ligt een unieke kans voor jou als Strategisch adviseur Sociaal Domein. Hier ben jij niet zomaar een schakel, maar dé spil in het gemeentelijk strategisch team, waar jouw ideeën en initiatieven het verschil kunnen maken.

Je bent maatschappelijk betrokken en hebt een diepgaand begrip van wat er speelt in het sociaal domein. Deze ontwikkelingen prikkelen jouw creatieve en innovatieve geest. We zoeken een verbinder, die samenwerking en gezamenlijke actie stimuleert. Iemand die nieuwe inzichten biedt, creatief is en in staat om verbindingen te leggen. Niet alleen intern, maar juist ook met partners in de stad en de regio.

Voor deze mooie uitdaging zoeken we twee professionals die de knowhow en senioriteit in huis hebben om ons direct op weg te helpen. Ben jij deze persoon? Dan maken we graag persoonlijk kennis met jou tijdens onze informele meet & greet op maandag 6 mei van 11:30 – 12:30 uur.

Je werkweek in beeld
Als Strategisch Beleidsadviseur krijg je een veelzijdige rol toebedeeld. Jij bent niet alleen een belangrijke sparringpartner voor de directie, het management en het bestuur van het Sociaal Domein, maar ook een visionair die de strategische sociale visie vertaalt naar heldere doelstellingen en tastbare resultaten.

Jouw rol gaat verder dan enkel advies geven; je stelt ook de kaders voor de ontwikkeling en uitvoering van het strategische beleid. Hierbij bewaak en coördineer je zorgvuldig de samenhang binnen de beleidsontwikkelingen, zodat er een consistent en effectief beleid ontstaat dat écht het verschil maakt voor de inwoners van Maastricht. De beleidsthema’s waar je bij betrokken zijn kunnen heel divers zijn en variëren van zorginfarct tot vergrijzing en het door ontwikkelen van werken in buurten en wijken tot de verstopte woningmarkt etc. Jouw rol ziet op de impact van dit soort ontwikkelingen in het sociaal domein. Je bent een innovator die samen met anderen hiervoor nieuwe oplossingen vindt.

Als inspirator weet je mensen te enthousiasmeren en aan te sporen om het beleid uit te dragen en uit te voeren, waardoor het niet alleen op papier blijft, maar ook daadwerkelijk impact heeft in de samenleving. Bovendien ben je actief betrokken bij landelijke en regionale netwerkbijeenkomsten en overleggen, waar jouw stem gehoord wordt en waar je de belangen van Maastricht krachtig vertegenwoordigt.

Kortom, in deze rol krijg je de kans om niet alleen beleid te vormen, maar ook om het te verankeren in de praktijk en de stad waar je maatschappelijk bij betrokken bent. Met jouw passie, visie en daadkracht ben jij dé persoon die het verschil kan maken voor het sociale domein in Maastricht.

Jouw expertise
 • Een WO/WO+ werk- en denkniveau;
 • Ruime ervaring in de sociale en maatschappelijke sector;
 • Sterke analytische vaardigheden;
 • Een uitgebreid landelijk netwerk in het sociale domein;
 • Het vermogen om op verschillende strategische niveaus te opereren;
 • Uitstekende samenwerkingsvaardigheden;
 • Flexibiliteit om te schakelen tussen verschillende rollen en belangen;
 • Het talent om een visie te ontwikkelen en te vertalen naar de praktijk;
 • Uitmuntende schrijfvaardigheden;
 • Het vermogen om integrale oplossingen aan te dragen en draagvlak te creëren.

Goed werkgeverschap
Deze functie kent een tijdelijke termijn van 3 jaar, gericht op het post-reorganisatie tijdperk en de gewenste cultuurverandering.

Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen schaal 13 (€ 5561 - € 7325), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP.

Ben je enthousiast?
Kom dan op een informele wijze kennis maken met ons tijdens de Meet & Greet op maandag 6 mei van 11:30 – 12:30 uur. Aanmelden kan tot 2 mei via annemie.ramakers@maastricht.nl.

Is een meet & greet niet jouw cup of tea of ben je verhinderd, dan mag je uiteraard ook direct solliciteren. Reageer dan voor 7 mei via de button en stuur je motivatie en cv. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Mirjam Jansen, adviseur P&O adviseur of e-mail mirjam.jansen@maastricht.nl.

De eerste kennismaking vindt plaats in de week van 13 mei en het tweede gesprek staat gepland op 21 mei 2024.

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

In de bruisende stad Maastricht ligt een unieke kans voor jou als Strategisch adviseur Sociaal Domein. Hier ben jij niet zomaar een schakel, maar dé spil in het gemeentelijk strategisch team, w...View more

WO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 3 dagen geleden
Gemeente Maastricht is op zoek naar een energieke secretaris voor het sociale domein. Als gemeente staan we voor grote uitdagingen na een recente reorganisatie, waarbij vier nieuwe afdelingen zijn ontstaan. We hebben behoefte aan een verbinder met een brede blik die onze projecten & programma’s in goede banen kan leiden en als rechterhand van Marjo, directeur sociaal domein, kan fungeren.

Ben jij de persoon die ontwikkelingen binnen het sociaal domein op de voet volgt? Heb je een scherp oog voor kansen en bedreigingen en ben je in staat om complexe omgevingen te doorgronden? Dan maken we graag persoonlijk kennis met jou tijdens onze informele meet & greet op maandag 6 mei van 10:00 – 11:00 uur.

Je werkweek in beeld
Als secretaris van het sociale domein ben je verantwoordelijk voor het aan elkaar knopen van zaken die dwars door de afdelingen heen gaan. Jij zorgt ervoor dat onze projecten en programma’s op elkaar aansluiten en wij koersvast de eindstreep halen. Je weet de juiste vragen op het juiste moment te stellen en daagt ons uit mee te bewegen in een andere denk en doe stand die past bij onze cultuurontwikkeling.

We zoeken steeds naar nieuwe manieren om de maatschappelijk impact van onze inzet te verhogen. Als secretaris heb je hier een visie op en die deel je ook gevraagd en ongevraagd tijdens ambtelijke en bestuurlijke overleggen. Als secretaris bewaak je de voortgang van onze jaarplannen, organiseer je de overlegplanning en bereid je de overleg agenda’s voor. Je schakelt met collega’s, bestuurders en griffie en je weet hierbij de juiste afspraken te maken en acties uit te voeren die het verschil maken.

Jouw expertise
 • Aantoonbaar WO/WO+ werk- en denkniveau met ruime relevante werkervaring;
 • Je straalt zachtheid en rust uit, maar kunt ook scherp en doortastend handelen;
 • Ervaring met cultuurveranderingen en in staat om deze te faciliteren;
 • Je begrijpt hoe een gemeentelijke organisatie in elkaar steekt en hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
 • Je denkt graag met de collega’s mee en haalt plezier uit het verder helpen van collega’s. Je werkt geordend, zorgvuldig en je schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden zijn meer dan goed;
 • Kennis van het Sociaal Domein heeft de voorkeur.

Goed werkgeverschap
Deze functie kent een tijdelijke termijn van 3 jaar, gericht op het post-reorganisatie tijdperk en de gewenste cultuurverandering. Daarna kijken we samen of en wat er nodig is en hoe we de functie verder kunnen inpassen binnen ons Sociaal Domein.

Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen schaal 13 (€ 5561 - € 7325), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring (schaal 13 is indicatief). Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP.

Ben je enthousiast?
Kom dan op een informele wijze kennis maken met ons tijdens de Meet & Greet op Maandag 6 mei van 10:00 – 11:00 uur. Aanmelden kan tot 2 mei via annemie.ramakers@maastricht.nl.

Is een meet & greet niet jouw cup of tea of ben je verhinderd, dan mag je uiteraard ook direct solliciteren. Reageer dan vóór 7 mei via de button en stuur je motivatie en cv. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Mirjam Jansen, adviseur P&O, 06-46626660 of e-mail mirjam.jansen@maastricht.nl.

De eerste kennismaking vindt plaats in de week van 13 mei en het tweede gesprek staat gepland op 21 mei 2024.

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

Gemeente Maastricht is op zoek naar een energieke secretaris voor het sociale domein. Als gemeente staan we voor grote uitdagingen na een recente reorganisatie, waarbij vier nieuwe afdelingen zijn ont...View more

HBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 3 dagen geleden
Bij Gemeente Maastricht werken we samen met plezier voor de hoofdstad van het goede leven, waarin veiligheid en leefbaarheid centraal staan. Als onderdeel van onze organisatie krijg je niet alleen de kans om een positieve impact te hebben op onze stad, maar ook om deel uit te maken van een team dat zich blijft ontwikkelen en versterken.

Bij Veiligheid en Leefbaarheid (V&L) zijn we gedreven door een gezamenlijke ambitie: het bewaken en verbeteren van de omgevingskwaliteit in onze prachtige stad. Vanuit onze expertise en verantwoordelijkheid anticiperen we op de behoeften van de burger en nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen. We zijn een hecht team dat proactief en daadkrachtig optreedt, waarbij we streven naar wendbaarheid en effectiviteit.

Je werkweek in beeld
Jij, als lid van ons team Openbare Orde en Veiligheid, speelt een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid in Maastricht. Samen met je collega's werk je aan een breed scala aan taken. Van het uitwerken van APV-instrumenten zoals preventief fouilleren, samenscholing, betaald voetbal, demonstraties en gebiedsontzeggingen tot het monitoren van nieuwe wetgeving en jurisprudentie. Je adviseert het team, management en bestuur over deze ontwikkelingen, zowel gevraagd als ongevraagd. Je past ook de Opiumwet toe, handhaaft burgemeestersbevoegdheden en ondersteunt bij de aanpak van woonoverlast.

Daarnaast beantwoord je vragen over artikel 47 en voer je antecedentenonderzoeken uit bij afwezigheid. Het is een uitdagende en dynamische rol, waarbij geen een dag hetzelfde is. Je geeft ook uitvoering aan de wet BIBOB en het seksinrichtingenbeleid (waaronder APV-vergunningen en handhaving vergunde en illegale seksinrichtingen). Tot slot ben je binnen team openbare orde en veiligheid de contactfunctionaris voor de AVG.

Jouw expertise
 • Jurist HBO werk- en denkniveau; Heeft aantoonbare affiniteit en is bekend met het veiligheidsdomein;
 • Beschikt over signalerende, uitvoerende en adviserende kwaliteiten;
 • Is in staat om zich nieuwe vraagstukken snel eigen te maken en hierin adequaat en to the point juridisch te adviseren;
 • Heeft een goed inzicht en gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en weet dit adequaat in te zetten voor het beoogde resultaat;
 • Weet op adequate wijze de verbinding te leggen én in verbinding te blijven met in- en externe partijen en kent de stakeholders en weet hun belangen in te schatten;
 • Stressbestendig;
 • Heeft het vermogen om op tactisch- , operationeel – en strategisch niveau te schakelen;
 • Is pro-actief, brengt vernieuwing, is pragmatisch en kan ook buiten de gebaande paden opereren;
 • Is resultaatgericht, accuraat, toont daadkracht, luistert, verbindt en kan snel schakelen;
 • Beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;

Bijzonderheden

Je dient een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG+) te overleggen en indien nodig een verzwaarde screening te ondergaan.

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen schaal 9 (€ 3317,- tot € 4752,-), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP.

Ben je enthousiast?
Reageer dan voor 28 april 2024 via de button en deel je motivatie en cv met ons. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Marcel Andriolo, teammanager veiligheid via marcel.andriolo@maastricht.nl.

De eerste kennismaking vindt plaats op woensdag 1 mei in de ochtend en het tweede gesprek staat gepland op vrijdag 3 mei in de middag.

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

Bij Gemeente Maastricht werken we samen met plezier voor de hoofdstad van het goede leven, waarin veiligheid en leefbaarheid centraal staan. Als onderdeel van onze organisatie krijg je niet alleen de ...View more

HBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 5 dagen geleden
Het Zorg- en Veiligheidshuis (ZVH) Maastricht Heuvelland is dé plek waar gemeenten, justitiële partners en zorgpartners samenwerken om onder regie doorbraak te realiseren in de meest complexe zorg- en veiligheidscasuïstiek op het gebied van overlast, criminaliteit, verward gedrag, huiselijk geweld, kindermishandeling en radicalisering.

Het justitieel domein, veiligheidsdomein, zorgdomein en sociaal domein hebben vaak allen een aandeel in deze casuïstiek. Het ZVH helpt betrokken professionals vanuit de verschillende domeinen het beeld rondom een casus compleet te maken en de onderdelen voor een aanpak bij elkaar te leggen. Zonder formele macht of wettelijke regierol worden verschillende belangen verenigd om te proberen een doorbraak te creëren op casusniveau. Niet voor alle problemen, maar daar waar veiligheid en zorg elkaar raken en soms zelfs schuren.

Het werkgebied van het ZVH Maastricht-Heuvelland bestaat uit de gemeenten??

Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Vaals en Valkenburg aan de Geul.

Ook werken we nauw samen met de andere Zorg- en Veiligheidshuizen in Zuid-Limburg. Wij delen elkaars kennis en expertise en stemmen de werkprocessen op elkaar af. Vanaf 1 oktober 2021 hebben wij één centrale toegang voor alle aanmeldingen in heel Zuid-Limburg. De medewerkers van het ZVH zijn in dienst van de gemeente Maastricht.

Je werkweek in beeld
Als procesregisseur werk je dagdagelijks samen met onze ketenpartners op het snijvlak van Zorg en Veiligheid. Jouw kerntaak is het voeren van onafhankelijke procesregie in risicovolle complexe casuïstiek. Je analyseert de casus, inventariseert welke ketenpartners betrokken moeten worden en organiseert op basis van die informatie de casus overleggen.

Je bent de voorzitter van het overleg en je komt tot een gezamenlijke beeldvorming en oordeelsvorming en stelt samen met ketenpartners een plan van aanpak op. Je weet in geval van knelpunten te komen tot een doorbraak. Dit doe je op basis van je brede kennis van de interventies van de ketenpartners en jouw sterke communicatievaardigheden. Je bewaakt de voortgang: je stuurt aan op goede communicatie en samenwerking tussen partijen. Als blijkt dat afspraken niet worden nagekomen dan ben jij degene die de ketenpartner hierop aanspreekt en onder de aandacht brengt op het juiste niveau. Dit doe je op een bestuurlijk sensitieve wijze.

Binnen het netwerk ben jij zichtbaar en het eerste aanspreekpunt. Dit doe je bijvoorbeeld door aan te sluiten bij lokale multidisciplinaire overleggen. Zowel in je casussen als in je netwerk creëer je draagvlak. Daarnaast adviseer je ketenpartners over complexe casuïstiek en gerelateerde onderwerpen. Het Zorg en Veiligheidsdomein is in constante ontwikkeling. Jij signaleert knelpunten en verbeteringen en levert een bijdrage aan de doorontwikkeling van het ZVH.

Jouw expertise
We zoeken een enthousiaste en energievolle professional met minimaal een HBO werk- en denkniveau en aantoonbare ervaring binnen het zorg en veiligheidsdomein. Je bent in staat om in complexe situaties het overzicht te bewaren en je eigen koers flexibel te volgen. Je bent een netwerker pur sang en in staat een connectie te maken met andere professionals om hen te ondersteunen en ‘in hun kracht te zetten’ en om het goede (stevige en/of invoelende) gesprek te voeren. Jij kunt draagvlak creëren bij partners en kunt omgaan met beperkingen, weerstanden, belemmeringen en tegenstellingen. Jij werkt resultaatgericht, bent je bewust van de omgeving, overziet het speelveld (helikopterview) waarbij je creatief en vernieuwend denkt, kansen en mogelijkheden ziet en hier initiatief in neemt.

Bijzonderheden Je dient een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG+) te overleggen en indien nodig een verzwaarde screening te ondergaan.

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen schaal 10 (€ 3.558,- / € 5.247,-), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP.

Ben je enthousiast?
Reageer dan voor 2 mei 2024 via de button en deel je motivatie en cv met ons. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Wanda Moonen, teammanager zorg en veiligheidshuis (wnd.) via wanda.moonen@maastricht.nl

De eerste kennismaking doen we in de vorm van speeddates en vindt plaats op 16 mei (in de middag), het tweede gesprek staat gepland op 21 mei.

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

Het Zorg- en Veiligheidshuis (ZVH) Maastricht Heuvelland is dé plek waar gemeenten, justitiële partners en zorgpartners samenwerken om onder regie doorbraak te realiseren in de meest compl...View more

WO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 5 dagen geleden
In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad samen voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen. We hebben oog voor jouw behoeften en streven naar een gezond, veilig en inclusief werkklimaat voor iedereen.

Je werkweek in beeld
Als beleidsmedewerker Jeugd & Onderwijs werk je in een omgeving die continu in beweging is en steeds andere en nieuwe eisen stelt. Je zoekt naar de verbinding niet alleen met de directe collega’s, bestuurders, keten-partners en de regio maar bent ook actief in de samenwerkingsmogelijkheden met de andere beleidsvelden zoals Werk & Participatie, Inkomen en WMO.

Bij alles wat je doet vraag je je af: “wat betekent dit voor onze inwoners?

Met het oog op geformuleerde doelstellingen zal je vanuit je inhoudelijke kennis en waarden samen met andere partijen moeten komen tot een goed resultaat.
De beleidsmedewerker is, samen met collega’s, verantwoordelijk voor het initiëren, ontwikkelen, (doen) uitvoeren en evalueren van een adequaat integraal gemeentelijk beleid op het gebied van jeugd en onderwijs. De beleidsmedewerker heeft zowel een interne als een externe taak.

In je werk draag je bij aan het opstellen van de betreffende college- en raadsstukken, voor voorlichting en advisering aan directie, college, raad en raadsleden en medewerkers. Anderzijds ben je verantwoordelijk voor het realiseren van in de politiek vastgestelde doelstellingen. De realisatie daarvan wordt ook veelal gerealiseerd door externe partijen. Netwerkontwikkeling, en –onderhoud zijn daarom onderdeel van deze functie.

Hoe ziet een werkdag eruit?

Na je eerste kopje koffie bereidt je je voor op een overleg met een ketenpartner waar je al enige tijd mee in gesprek bent over het leveren van een bijdrage op jouw vakgebied. Je wil daarbij tot concrete afspraken komen zodat je een voorstel kunt voorleggen aan het college over inzet van middelen. Na het overleg heb je overleg met je collega’s uit de uitvoerende teams, die bezig zijn met het invoeren van een werkwijze waarvoor jij beleidsmatig verantwoordelijk bent. Je wilt graag op de hoogte worden gebracht van het proces om te komen tot uitvoering om te beoordelen of daarmee de beoogde doelstellingen van je beleid worden gerealiseerd.

’s Middags heb je overleg met de wethouder over de voortgang van een project waar jij als projectleider mee bezig bent. Doordat er nieuwe ontwikkelingen zijn in de stad wil je afstemmen hoe je daar met je projectplan op moet gaan inspringen. Je weet al dat je moet gaan bijstellen en gaat bespreken wat dit betekent voor de doelstelling die het project heeft.

Tenslotte heb je nog een overleg met een collega van het vakgebied Sociale Zekerheid om beoordelen hoe jij een bijdrage kunt leveren vanuit Onderwijs & Jeugd aan het beleid op het gebied van werk en participatie.

Jouw expertise
 • Je hebt HBO+/WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt tenminste 2 tot 3 jaar relevante werkervaring op het gebied jeugd en onderwijs;
 • Je hebt een scherp analytisch inzicht waarbij planmatig werken cruciaal is;
 • Je hebt ervaring in en het vermogen om te opereren in een complex bestuurlijk, ambtelijk, maatschappelijk en regionaal krachtenveld;
 • Je hebt ervaring in een gemeentelijke organisatie of je kunt je dit snel eigen maken.

Dit ben jij
 • Je bent gericht op samenwerken;
 • Je bent resultaatgericht;
 • Je bent integer;
 • Je bent communicatief vaardig;
 • Je bent creatief en communicatief vaardig op verschillende niveaus;
 • Je bent analytisch en planmatig sterk;
 • Je bent flexibel en hebt een hands-on mentaliteit;
 • Je vindt het een uitdaging om zelfstandig je weg te zoeken in een dynamische omgeving waar veel wijzigingen plaats vinden.

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen schaal11 (€ 4.020 - € 5.725), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering per maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP.

We willen een diverse en inclusieve organisatie zijn, die ruimte biedt aan iedereen. Diversiteit is een kracht die we gebruiken om betere resultaten te halen voor de stad. Je bent niet verplicht om je geboortedatum, geboorteplaats en geslacht in je cv en sollicitatieformulier te vermelden.

Ben je enthousiast?
Reageer dan voor 5 mei 2024 mei via de button en stuur je motivatie en cv. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met teammanager Miranda Kools beleid jeugd en onderwijs, tel. 0642606674 of miranda.kools@maastricht.nl.

De gesprekken vinden wegens de meivakantie pas plaats in de week van 13 mei 2024

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad samen voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Een stad met allure d...View more

HBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 5 dagen geleden
Werken voor de hoofdstad van het goede leven.

In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad samen voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen. We hebben oog voor jouw behoeften en streven naar een gezond, veilig en inclusief werkklimaat voor iedereen.

Je werkweek in beeld
Als beleidsmedewerker Jeugd & Onderwijs werk je in een omgeving die continu in beweging is en steeds andere en nieuwe eisen stelt. Je zoekt naar de verbinding niet alleen met de directe collega’s, bestuurders, keten-partners en de regio maar bent ook actief in de samenwerkingsmogelijkheden met de andere beleidsvelden zoals Werk & Participatie, Inkomen en WMO.

Bij alles wat je doet vraag je je af: “wat betekent dit voor onze jongeren?

Je zult je voornamelijk bezig gaan houden met het maken en implementeren van de wettelijke taak Jeugd en Onderwijs. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met zaken rondom VVE ( peuteropvang), verantwoording van de GGD, verantwoording en handhaving van de Kinderopvang Toeslag, contractmanagement en implementatie van de peutermonitor, Je draagt bij aan het opstellen van college- en raadstukken voor voorlichting en advisering aan directie, college, raad en raadsleden en medewerkers. Je ontwikkelt beheersinstrumenten ter implementatie en uitvoering van beleid, met als doel politieke doelstellingen te realiseren/behalen.

Jouw expertise
 • Je hebt een hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt een scherp analytisch inzicht waarbij planmatig werken cruciaal is;
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in en het vermogen om te opereren in een complex bestuurlijk, ambtelijk, maatschappelijk en regionaal krachtenveld of je kunt je dit snel eigen maken.;
 • Je hebt ervaring in een gemeentelijke organisatie.

Dit ben jij
 • Je bent gericht op samenwerken;
 • Je bent resultaatgericht;
 • Je bent integer;
 • Je bent communicatief vaardig;
 • Je bent creatief
 • Je bent analytisch en planmatig sterk;
 • Je bent flexibel en hebt een hands-on mentaliteit;
 • Je vindt het een uitdaging om zelfstandig je weg te zoeken in een dynamische omgeving waar veel wijzigingen plaats vinden.

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen schaal 10 (3558 euro- 5247 euro), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering per maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP.

Ben je enthousiast?
Reageer dan voor 6 mei 2024 via de button en stuur je motivatie en cv. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen Miranda Kools, Teammanager jeugd en onderwijs, 0642606674 of e-mail miranda.kools@maastricht.nl.

De gesprekken vinden plaats op 14 mei 2024.

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

Werken voor de hoofdstad van het goede leven. In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad samen voor een prachtige stad en de regio. Dat doen ...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Is het je opgevallen dat klimaat en duurzaamheid heel wezenlijk tastbaar zijn in onze gemeente?

Dat jouw vakgebied een enorme bijdrage levert aan allerlei maatschappelijke vraagstukken!

Je in deze job jouw drive en kunde echt tot uiting kan laten komen.

Hebben we jou misschien nieuwsgierig gemaakt ?

Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging en wil je in een professioneel team werken ? 

Lees dan verder !

Wat wordt jouw uitdaging ?

Als specialist cultuurtechniek (groen) heb je een belangrijke bijdrage in het vormgeven van het tactisch beheer van de openbare ruimte, samen met collega’s van andere vakdisciplines. Je zorgt ervoor dat contracten worden opgesteld, dat de assets in stand worden gehouden, je risico’s kunt duiden en beheersen en dat je je verantwoordelijk voelt en proactief handelt in alles wat je ziet binnen je vakgebied. Je krijgt daarbij veel eigen ruimte om je vakgebied volledig eigen te maken en in te richten, samen met je collega’s. Je bent een spin in het web binnen het integraal beheer van de openbare ruimte, de specialist op groen gebied, je bent de specialist die staat voor wat hij adviseert en beheert. Je vakgerichte advisering reikt niet alleen tot het beheer en onderhoud maar ook naar collega ontwerpers en projectleiders. Binnen het vakgebied groen durf jij te gaan voor een andere aanpak, ander groen, waarbij onder andere biodiversiteit en klimaat adaptief beheer intern, maar ook in onze contracten belangrijke pijlers zullen worden. Jij neemt hier een voortrekkers- en ambassadeursrol in. Dat doe je samen met andere collega’s uit diverse teams.

Wat neem je mee

 • Een afgeronde HBO opleiding bv Van Hall Larenstein, HAS-Den Bosch;
 • Affiniteit en ervaring binnen de cultuurtechnische sector;
 • Je bent een echte teamspeler;
 • Je weet om te gaan en strak te koersen op uitgaven en budgetten.
 • Het is voor jou een vanzelfsprekendheid om mensen op te zoeken waarmee je jouw kennis en kunde gaat delen.
 • Betrouwbaarheid, omgevingsbewust en creativiteit zijn wel sleutelwoorden die jij in jezelf herkent, maar ook kunt overdragen gezien deze sleutelpositie binnen het team van Wijkbeheer.

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan het ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners, ondernemers en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1250 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie. In deze functie werk je in het team Wijkbeheer.

Met wie werk je samen?

Het team Wijkbeheer is een team binnen het domein Omgeving. De missie van het team is dat wij de openbare ruimte beheren en met onze projecten bijdragen aan de ontwikkeling van de stad. Onze visie hierbij is dat wij samen met en voor burgers, bedrijven en instellingen een veilige en duurzame leefomgeving creëren.

Het team heeft in het beheer van de openbare ruimte een sterk uitvoeringsgerichte oriëntatie, dicht bij burgers en bedrijven. We handelen daarbij vanuit de gedachte van de Tuinman: We zijn tuinman in andermans tuin!

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering. En als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Dit is een fulltime functie voor 36 uur per week. Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris tot € 5.247,=. bruto per maand (schaal 10).
 • € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt.
 • Een eigen mobiele telefoon en device.
 • De mogelijkheid tot het inrichten van een thuiswerkplek.
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met het perspectief voor onbepaalde tijd na 1 jaar.
 • Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl

Ben je enthousiast en heb je vragen ?

We kunnen begrijpen dat je na het lezen van deze vacature geïnteresseerd bent geraakt. Dat is ook de bedoeling en begrijpelijk aangezien het een geweldige functie is.

We praten je graag nog meer bij en nemen je mee in de wereld van deze functie.

Schroom niet en neem contact met ons op als jij jezelf kunt identificeren met beschreven functieprofiel en de persoon die wij zoeken

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Niels Pletting, assetmanager team Wijkbeheer via Niels.Pletting@Sittard-Geleen.nl 06-39546523

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Relinde Zits, HR-Adviseur via relinde.zits@sittard-geleen.nl of 06 - 50203319.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Overheid

Is het je opgevallen dat klimaat en duurzaamheid heel wezenlijk tastbaar zijn in onze gemeente? Dat jouw vakgebied een enorme bijdrage levert aan allerlei maatschappelijke vraagstukken! Je in deze job...View more

HBO
limburg, Sittard-Geleen, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden

Ben jij die proactieve en resultaatgerichte adviseur met sterke proces- en projectmatige kwaliteiten, die met zijn/haar opleiding en ervaring bij wil dragen aan onze openbare ruimte? Kom dan werken bij gemeente Sittard-Geleen!

Wat wordt jouw uitdaging?

Als beleidsadviseur openbare ruimte bij de gemeente Sittard-Geleen ben jij een belangrijke schakel in het totale beheerproces van de openbare ruimte. Een proces gericht op een aantrekkelijke woon- en leefomgeving, waarbij verschillende belangen, behoeften en wensen worden meegewogen. Jij brengt beleid en belangen samen en vertaalt deze naar uitvoering! 

Hiertoe werk je nauw samen met de ambtelijke opdrachtgever, andere adviseurs, werkvoorbereiders en specialisten binnen het fysieke domein, maar ook daarbuiten. Jij zoekt ook de samenwerking met stakeholders en belanghebbenden buiten de organisatie. 

Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

Projecten

Je bent inhoudelijk verantwoordelijk voor de initiatief- en definitiefase van IBOR-BSW-projecten. Je stelt interne opdrachten op, rekening houdende met de integraliteit binnen het werkterrein van de openbare ruimte. Hierbij neem je tevens de resultaten van de beginspraak en burgerparticipatie mee. Vervolgens bewaak je de uitvoering van deze opdrachten. Jij bent hierbij verantwoordelijk voor de inhoud; je collega, de ambtelijke opdrachtgever, voor de financiën en planning. Jullie werken dus intensief samen.  

Inwonersinitiatieven

De gemeente Sittard-Geleen werkt van “buiten naar binnen”. We faciliteren initiatieven van inwoners, organisaties en bedrijven en maken mogelijk. Hierin speel jij samen met de wijkcoördinator een belangrijke rol. Jij adviseert vanuit jouw vakgebied en brengt de juiste mensen hiervoor bij elkaar. En vertaalt ook deze bijvoorbeeld naar opdrachten voor team Wijkbeheer. 

En wat nog meer:

 • Samen met andere adviseurs in het team bewaak je de voortgang en kwaliteit van het regulier beheer- en onderhoudswerk, uitgevoerd door team Wijkbeheer.
 • Je adviseert over de openbare ruimte in algemene zin, bijvoorbeeld het al dan niet verkopen van reststroken, 
 • Je signaleert interne en externe ontwikkelingen binnen het werkterrein van de openbare ruimte en analyseert de betekenis voor het beheerproces;
 • Je levert een bijdrage aan het opstellen van uitvoeringsbeleid;
 • Je maakt memo’s voor bestuurlijk overleg, nota’s voor College en eventueel Raad op het gebied van beheer openbare ruimte;
 • Je bent gesprekspartner voor inwoners, ondernemers, woningbouwcoöperaties etc. 
 • Je denkt en werkt permanent en proactief mee over verbeteren werkprocessen, professionalisering van het beheerproces en innovaties. 

Kortom een veelzijdige functie, een onmisbare schakel in het beheerproces, jij bent de spin in het web!

Tuinman van Sittard-Geleen

In Sittard-Geleen werken we volgens het concept ‘Tuinman’. De Tuinman vertegenwoordigt zo’n beetje alles wat we doen op het gebied van het beheer en de inrichting van de openbare ruimte. Nog meer staat de Tuinman symbool voor de veranderende rol van de overheid in de samenleving. Je kunt de Tuinman dan ook beter typeren als een gedachtegoed. Het gedachtegoed: dat alles wat we doen, we voor onze inwoners doen!

Wat wij vragen?

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau, opleiding HAS, Van Hall Larenstein, Civiele Techniek of vergelijkbaar;
 • Je hebt enige werkervaring op het gebied van beheer van openbare ruimte. 
 • Ervaring in een gemeentelijke organisatie is geen must, wel een pre.

Wat breng je mee?

 • Je bent een omgevingsbewuste teamspeler, die met trots bijdraagt aan de opgaven voor onze gemeente;
 • Je bent toegankelijk en open-minded;
 • Je bent een positief ingesteld persoon, die denkt in mogelijkheden en oplossingen.
 • Je bent analytisch en resultaatgericht;
 • Je neemt verantwoordelijkheid;
 • Je bent zowel mondeling als schriftelijk communicatief vaardig en hebt de capaciteit om het gesprek te blijven leiden bij tegengestelde belangen;  
 • Je kan goed plannen en organiseren 

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan het ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners, ondernemers en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1.250 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie. In deze functie werk je in het team Inrichting en Planning Openbare Ruimte, maar ook voor de teams Projecten en Wijkbeheer.

Met wie werk je samen?

Het team IPOR is de eigenaar en ontwerper van de openbare ruimte en heeft verantwoordelijkheid in de instandhouding en verbetering van die openbare ruimte. De uitvoeringstaken daarvoor zijn dagelijks beheer, groot onderhoud en vervangingen. Voor de uitvoering van deze taken heeft het team de opdrachtgeversrol en voert het de regie op die opdrachten. De opdrachten worden uitgevoerd door het team Wijkbeheer, het team Projecten en/of externe partijen. Samen zijn we verantwoordelijk voor het beheer en de inrichting van de openbare ruimte en dragen zo bij aan de ontwikkeling en aantrekkelijkheid van de stad en de leefbaarheid in de wijken en dorpen. Uitgangspunt bij alles wat we doen is het gedachtegoed van de Tuinman!

Maar het team kijkt ook al verder dan het hier en nu. Naar ontwikkelingen en opgaven zoals de energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie, smart city, en de betekenis voor het beheer en de inrichting van de openbare ruimte van morgen. Het team zoekt verder de verbinding en verbreding met ander domeinen en partijen op zoek naar synergie en slimme allianties. Het team telt ca. 30 professionals, waaronder ontwerpers, wijkcoördinatoren, beleidsadviseurs en ondersteuners.

Je werkt echter ook veelvuldig samen met collega’s van onder andere team Projecten, Wijkbeheer en Ruimtelijke Ontwikkeling. 

Wij bieden!

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering. En als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Dit is een fulltime functie voor 36 uur per week. Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

 • Een salaris tussen € 3.317,=.(aanloopschaal) en € 5.247,=. (functieschaal) bruto per maand (schaal 10). Een nog op te starten functiewaarderingstraject zal het definitieve niveau van de functie bepalen en vaststellen.
 • € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt. 
 • Een eigen mobiele telefoon en device.
 • De mogelijkheid tot het inrichten van een thuiswerkplek.
 • Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met het perspectief voor onbepaalde tijd na 1 jaar.
 • Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check: www.caogemeenten.nl

Ben je enthousiast en wil je nadere informatie ? 

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 29 april as. via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

De eerste ronde van sollicitatiegesprekken zal plaatsvinden op 2 mei as. 

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ilja Kengen - Moonen, teammanager Inrichting en Planning Openbare Ruimte, emailadres Ilja.Kengen@sittard-geleen.nl , tel. 06-11980072.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HR-adviseur Relinde Zits, telefoonnummer 06-50203319, emailadres Relinde.Zits@Sittard-Geleen.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Overheid

Ben jij die proactieve en resultaatgerichte adviseur met sterke proces- en projectmatige kwaliteiten, die met zijn/haar opleiding en ervaring bij wil dragen aan onze openbare ruimte? Kom dan werken bi...View more

In Maastricht werken bijna 1.800 collega’s, 122.000 inwoners, externe partners, het college en de raad aan een prachtige stad en de regio. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. Kleine en grote bedrijven vinden hun ideale plek in de stad. De hoofdstad van het goede leven, maar ook van zorgen voor elkaar. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen. De gemeente Maastricht streeft ernaar een wendbare, integraal werkende en resultaatgerichte organisatie te zijn, die flexibel inspeelt op kansen en ontwikkelingen in onze omgeving. We stimuleren en bieden ruimte voor creativiteit en initiatief en helpen elkaar autonomer te werken. De gemeente Maastricht heeft aandacht voor haar medewerkers en voor hun persoonlijke en professionele behoeften, wensen en drijfveren, ongeacht de levensfase. Een organisatie die een gezond, veilig en aantrekkelijk werkklimaat biedt voor iedereen.

Afdeling Centrale taken en Ondersteuning (CTO)
Als medewerker sociale recherche werk je binnen de afdeling Centrale taken en ondersteuning. De focus van de afdeling ligt op de ondersteuning van de drie andere afdelingen in domein Sociaal op het gebied van administratie, kwaliteit en toezicht. De afdeling CTO bestaat uit 4 teams waaronder het team Centrale Administratie - Integraal waaronder deze functie valt.

Team Centrale Administratie-Integraal
Het team Centrale Administratie – Integraal ondersteunt de drie andere afdelingen in het domein sociaal: Sociale Zekerheid, Maatschappelijke Ondersteuning en Jeugd & Onderwijs. Het team houdt zich onder andere bezig met document services. Daarnaast zijn de onderdelen Sociale Recherche, Gegevensuitvraag en de uitvoering van de Wet Kinderopvang in dit team ondergebracht.

Het doel van de functie medewerker Sociale Recherche
Het voorkomen en bestrijden van fraude op het gebied van de Participatiewet (PW), Wmo en Jeugd.

Je werkweek in beeld
 • Je verricht (fraude)onderzoek naar rechtmatige verstrekking van gelden en faciliteiten;
 • Je maakt een tactisch uitvoeringsplan, gebruikt geautomatiseerde systemen (met name data-analyse) en verricht dossieronderzoek;
 • Je past opsporingsmethodes toe, zoals observeren en horen van inwoners, al dan niet bij inwoners thuis;
 • Je stelt rapporten op en geeft advies over de vervolgstappen;
 • Je stemt af en werkt nauw samen met interne collega's sociaal rechercheurs, medewerkers sociale recherche, consulenten en netwerkpartners over fraude(alertheid) en onrechtmatigheid;
 • Je participeert bij projecten met een externe oriëntatie, (thema)controles en bestuurlijke aanpak (ondermijning).

Jouw expertise
 • Je beschikt over een relevant en afgerond MBO-diploma, bijv. Juridische Dienstverlening;
 • Je hebt kennis van én bij voorkeur ervaring met de Participatiewet, Wmo, Jeugdwet, Algemene wet Bestuursrecht;
 • Je bent fraude-alert;
 • Je bent bekend met automatisering systemen, zoals Suwinet etc.;
 • Je bent op de hoogte van de digitale ontwikkelingen en mogelijkheden inzake fraudebestrijding;
 • Je bent accuraat en zorgvuldig in het omgaan met en verwerken gevoelige informatie;
 • Je bent proactieve, flexibele en resultaatgericht;
 • Je bent empathisch en sociaal en bent goed in staat om een ander te overtuigen;
 • Je bent een teamplayer en bent goed instaat om integraal samen te werken met andere disciplines;
 • Je bent een netwerker, die communicatief goed onderlegd is;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en je bent bereid te reizen binnen de omgeving Maastricht Heuvelland;
 • Financiële kennis is een pré.

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Wij bieden een interessante dynamische functie op basis 0,8 fte voor de duur voor alsnog 1 jaar. Wellicht zijn er binnen dit jaar ontwikkelingen waardoor er structurele mogelijkheden ontstaan. Je kunt rekenen op een salaris binnen schaal 8 (€ 3014 - € 4244 ), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de CAO gemeenten.

Ben je enthousiast?
Reageer dan via de button en stuur je motivatie en cv vóór 25 april.

Houd er rekening mee dat de sollicitatiegesprekken plaatsvinden op maandagmiddag 29 april 2024.

Eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen met Joldy Peters, teammanager Centrale Administratie Integraal M 06 50749981of E joldy.peters@maastricht.nl

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

In Maastricht werken bijna 1.800 collega’s, 122.000 inwoners, externe partners, het college en de raad aan een prachtige stad en de regio. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. Klei...View more

HBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
Bij Gemeente Maastricht werken we samen met plezier voor de hoofdstad van het goede leven, waarin veiligheid en leefbaarheid centraal staan. Als onderdeel van onze organisatie krijg je niet alleen de kans om een positieve impact te hebben op onze stad, maar ook om deel uit te maken van een team dat zich blijft ontwikkelen en versterken.

Bij Veiligheid en Leefbaarheid (V&L) zijn we gedreven door een gezamenlijke ambitie: het bewaken en verbeteren van de omgevingskwaliteit in onze prachtige stad. Vanuit onze expertise en verantwoordelijkheid anticiperen we op de behoeften van de burger en nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen. We zijn een hecht team dat proactief en daadkrachtig optreedt, waarbij we streven naar wendbaarheid en effectiviteit.

Je werkweek in beeld
Als lid van de lokale projectgroep Experiment Gesloten Coffeeshop Keten (EGCK) ben je nauw betrokken bij het nieuwe experiment in de coffeeshops. Je bent verantwoordelijk voor het plannen, coördineren en uitvoeren van de controles, en je staat klaar om toezichthouders te begeleiden en aan te sturen. Daarnaast zorg je voor de gemeentelijke implementatie van het track & trace-systeem en signaleer je eventuele knelpunten. Ook vertegenwoordig je de gemeente op landelijke vergaderingen en stem je af met andere experimenteergemeenten. Het bijhouden van wijzigingen in de coffeeshops en ondersteunende taken, zoals sluitingen op grond van de Opiumwet, behoren ook tot je takenpakket. Met jouw inzet draag je bij aan een veiliger en beter gereguleerd coffeeshopbeleid. We kijken uit naar je bijdrage!

Jouw expertise
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau, waarbij een juridische achtergrond een pré is; Aantoonbare ervaring met projectmatig werken;
 • Uitstekende contactuele-, sociale- en schrijfvaardigheden;
 • Politiek en bestuurlijk sensitief;
 • Weet op adequate wijze de verbinding te leggen tussen in- en externe partijen en kent de stakeholders en weet hun belangen in te schatten;
 • Heeft het vermogen om op tactisch- en operationeel niveau te schakelen;
 • Is proactief, brengt vernieuwing, is pragmatisch en kan buiten de gebaande paden opereren;
 • Is resultaatgericht, toont daadkracht, luistert, verbindt en kan snel schakelen;
 • Is flexibel inzetbaar en dient rekening te houden met werkzaamheden in de avond- en nachturen en afhankelijk van de openbare orde gerelateerde acties in de weekenden.

Bijzonderheden:
Je dient een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG+) te overleggen en indien nodig een verzwaarde screening te ondergaan.

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen schaal 9 (€ 3.317,- / € 4.752,-), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP.

Ben je enthousiast?
Reageer dan voor 28 april 2024 via de button en deel je motivatie en cv met ons. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Marcel Andriolo, teammanager veiligheid via marcel.andriolo@maastricht.nl.

De eerste kennismaking vindt plaats op 1 mei in de middag en het tweede gesprek staat gepland op 3 mei in de ochtend.

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

Bij Gemeente Maastricht werken we samen met plezier voor de hoofdstad van het goede leven, waarin veiligheid en leefbaarheid centraal staan. Als onderdeel van onze organisatie krijg je niet alleen de ...View more

HBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen. We hebben oog voor jouw behoeften en streven naar een gezond, veilig en inclusief werkklimaat voor iedereen.

Je komt te werken in het team inspectie, toezicht en handhaving gebouwde omgeving. Dit team verzorgt het toezicht en inspectie op de bouw nadat een vergunning verleend is, levert constructieadviezen, houdt toezicht op brandveiligheid in gebouwen en handhaaft op illegaliteiten.

Je werkweek in beeld
Als handhaver gebouwde omgeving ga je aan de slag met toezicht en handhaving op alle aspecten uit de gebouwde omgeving. Denk dan aan handhaving op illegale bouwactiviteiten en gebruik in strijd met een omgevingsplan, toezicht op brandveiligheid bij gebouwen, en toezicht en handhaving op beperkte milieuaspecten bij gebouwen en bedrijven. Dagelijks voer je geplande controles uit of behandel je meldingen van burgers over illegaliteiten en overtredingen. Je bekijkt ter plekke de situatie, onderzoekt of er inderdaad sprake is van een overtreding van een wettelijk voorschrift en treedt indien nodig handhavend op. Dit laatste doe je door zelfstandig besluiten te nemen over o.a. het opleggen van bijvoorbeeld een dwangsom of het uitvoeren van bestuursdwang. Je onderhoudt contact met burgers en ligt je bevindingen en acties uit. Je neemt ook ongeveer een keer per 6 weken deel aan een bereikbaarheidsdienst voor specifiek geluidsovertredingen uit de horeca. Het werk van de handhaver gebouwde omgeving is daarmee heel divers en geen dag zal hetzelfde zijn.

Jouw expertise
 • Onze voorkeur heeft het dat je beschikt over een HBO werk- en denkniveau. Denk bijvoorbeeld aan een afgeronde opleiding HBO bouwkunde of HBO milieukunde. Maar heb je een andere hbo-opleiding afgerond, en denk je dat je in het verdere profiel past, reageer dan ook.
 • Je bent bereid vakgerichte opleidingen (bijvoorbeeld de opleiding ambtenaar bouw- en woningtoezicht 1 en/of 2) dan wel een andere relevante opleiding tot handhaver te volgen. Als je deze al gevolgd hebt is dat natuurlijk een pré.
 • Heb je al ervaring op het gebied van vergunnen, toezicht of handhaven dan is dat ook een pré.
 • Je komt zelfstandig tot een goed oordeel bij de analyse van (complexe) casussen.
 • Je kunt systematisch de juiste en relevante gegevens uit verschillende informatiebronnen halen en weet daarbij hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden en verbanden te leggen.
 • Je bent in staat om feiten van meningen te onderscheiden en te concluderen op basis van feiten.
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je kan kort, duidelijk en correct communiceren.
 • Je beschikt over een goed inlevingsvermogen richting burgers en ondernemers.
 • Je durft zelf beslissingen te nemen binnen de ruimte die je daarvoor krijgt.
 • Je bent goed in het overtuigen van mensen op basis van de feiten.
 • Je hebt een rijbewijs B.

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen schaal 10 (€ 3.558 – € 5.247), afhankelijk van jouw opleiding, ervaring en/of ontwikkeling. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP.

Ben je enthousiast?
Reageer dan voor 2 mei via de button en stuur je motivatie en cv. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Ralf In de Braekt, teammanager Inspectie, toezicht en handhaven gebouwde omgeving, 06 – 27 850 659 of e-mail ralf.in.de.braekt@maastricht.nl.

De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 13 mei. Zet deze datum alvast in je agenda.

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Een stad met allure die gro...View more