Gemeente Maastricht vacatures

Werken voor Maastricht
In Maastricht werken 1700 collega’s, 125.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond.
Kleine en grote bedrijven vinden hun ideale plek in de stad. Een stad van ‘leven en laten leven’, maar ook van zorgen voor elkaar. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen.


De gemeente Maastricht streeft ernaar een opgavegerichte en resultaatgerichte organisatie te zijn, die flexibel inspeelt op kansen en ontwikkelingen in onze omgeving. We stimuleren en bieden ruimte voor creativiteit en initiatief en helpen elkaar autonomer te werken. De gemeente Maastricht heeft aandacht voor haar medewerkers en voor hun persoonlijke en professionele behoeften, wensen en drijfveren, ongeacht de levensfase. Een organisatie die een gezond, veilig en aantrekkelijk werkklimaat biedt voor iedereen.

Ga je ook solliciteren op één van de Gemeente Maastricht Vacatures?

Ben je op zoek naar vacatures in de gemeente Maastricht klik dan hier.

HBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 1 dag geleden
Het RIEC Limburg is een belangrijke schakel in de integrale aanpak om ondermijnende criminaliteit te bestrijden en zal optreden als verbindende schakel tussen de samenwerkende convenantpartners.

Aanpak en preventie drugs-gerelateerde criminaliteit
Preventie en aanpak van drugs-gerelateerde criminaliteit staat hoog op de agenda van het RIEC Limburg. Door het illegale karakter houdt de drugshandel ook andere soorten criminaliteit in stand dan die voortkomen uit de aanvoer en distributie van drugs. Hierbij wordt het gebruik van geweld niet geschuwd. Daarnaast zorgt drugsgebruik en de handel daarin vaak voor veel overlast.

Hulp van professionals
De aanpak is ingewikkeld, omdat je verschillende terreinen tegelijk moet inzetten om handel in drugs en drugs-gerelateerde criminaliteit effectief aan te pakken. Daarom zoeken wij een enthousiaste ketenregisseur drugs als aanjager van de integrale aanpak van de handel in drugs en van de drugsgerelateerde criminaliteit in Limburg.

Dit ga je doen
De kern van je werk is het versterken van de aanpak van handel in drugs en de drugs-gerelateerde criminaliteit door de samenhang en samenwerking binnen de keten van betrokken organisaties te verbeteren:
 • Je fungeert als aanjager van de integrale aanpak, zorgt dat de integrale aanpak op beleidsmatig en operationeel/interventie niveau geborgd is in de gemeenten van Limburg en de daarmee samenwerkende organisaties. Jij stuurt, initieert en coördineert het complexe proces van samenwerking tussen de ketenpartners.
 • Je bevordert de samenwerking in de gehele keten van pro-actie/preventie tot nazorg, gericht op het tegengaan van criminaliteit c.q. het opwerpen van barrières.
 • Je richt je op de drugs gerelateerde thematieken. Denk bijvoorbeeld aan de werkwijze rondom de aanpak van drugsdumpingen, sluitingen van drugspanden en de introductie van de ABC-hennep methodiek.

Met een toenemende aandacht voor het thema drugs is het voorspelbaar dat het aantal onderwerpen zal toenemen. Immers, elk thema biedt risico’s voor een economisch verdienmodel. De keerzijde is dat naast de bonafide structuren die hieromtrent ontstaan, steeds ook een criminele, malafide markt ontstaat. Je herkent deze dynamiek en anticipeert hierop. Dit doe je door:
 • het adviseren van de bestuurlijk portefeuillehouder drugs alsmede de stuurgroep drugs over drugsgerelateerde kwesties;
 • bestuurlijke ambities te genereren en te vertalen naar plannen van aanpak op de diverse drugsthema’s;
 • de verbindende schakel te zijn tussen de gemeenten en ketenpartners;
 • zorg te dragen voor verbinding van diverse experts (kennisopbouw en kennisbehoud);
 • het organiseren van voorlichting en preventie in afstemming met interne en externe partners;
 • het onderhouden van contacten om te komen tot betekenisvolle allianties met en tussen ketenpartners als politie, het Openbaar Ministerie, Belastingdienst, Inspectie SZW.

De ketenregisseur maakt deel uit van het bureau RIEC en functioneert onder aansturing van het Hoofd RIEC Limburg.

Functieprofiel ketenregisseur
 • een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau;
 • inzicht in de wereld van openbaar bestuur, politie, belastingdienst en justitie;
 • politieke en bestuurlijke sensitiviteit en belangstelling;
 • je bent op de hoogte van de laatste (juridische) ontwikkelingen, zowel strafrechtelijk als bestuursrechtelijk, op het gebied van drugscriminaliteit;
 • ervaring en affiniteit met bestuurlijke aangelegenheden; je bent een volwaardig gesprekspartner voor bestuurders;
 • kennis van het werkveld drugscriminaliteit;
 • strategisch en tactisch denkniveau, waarbij de vertaalslag naar het uitvoeringsniveau gemaakt wordt;
 • vaardigheid in het verbinden van personen en organisaties;
 • uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden;
 • flexibiliteit, ondernemerschap en enthousiasme;
 • competenties om partners te motiveren, begeleiden, verbinden en sturen.

Als RIEC’er heb je de volgende kerncompetenties:
 • Ambassadeur: je draagt de aanpak van ondermijning in het hart en uit dit gepassioneerd;
 • Expert: je stelt het maatschappelijk effect voorop en kent het speelveld;
 • Innovator: je bent creatief en in staat buiten kaders te denken;
 • Ondernemer: jij bent proactief en klantgericht;
 • Professional: je werkt integer, daadkrachtig en zelfkritisch;
 • Samenwerker: je werkt samen in team- en RIEC-verband om doelstellingen te behalen.

Wat biedt het RIEC Limburg jou?
 • een uitdagende baan in een boeiend team met een groot netwerk in een integere omgeving binnen een spannend taakveld;
 • een detacheringcontract van (vooralsnog) een jaar met een maandsalaris schaal 11 CAO gemeenten (afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring);
 • de mogelijkheid tot verlenging van het contract, bij goed functioneren;

je werklocatie is het gouvernement te Maastricht.

Openstelling vacature
De functie van Ketenregisseur Drugs bij het RIEC Limburg wordt opengesteld bij zowel de deelnemende convenantpartners van het RIEC Limburg, als ook bij niet deelnemende partijen. Kandidaten van de deelnemende convenantpartners hebben voorrang op kandidaten buiten die organisaties. De uitlenende organisatie dient echter wel in te stemmen met detachering bij het RIEC Limburg en blijft verantwoordelijk voor de betaling van salaris, overige vergoedingen en toelagen aan de gedetacheerde. Alle kosten worden periodiek door de uitlenende organisatie gedeclareerd bij de inlenende organisatie, in dit geval de beheergemeente Maastricht.

De selectiegesprekken staan gepland op 20 juni 2024

Voor inhoudelijke vragen kan contact worden opgenomen met

Dyon Curf, ketenregisseur drugs

Email: djw.curfs@rieclimburg.nl

Telefoon: 06-31989803

Voor vragen over de procedure kun je terecht bij:

Brigit Dela Haije, manager bedrijfsvoering RIEC-Limburg
Email: bhj.delahaije@rieclimburg.nl

Telefoon: 0615868902

Geïnteresseerd?
Solliciteer dan uiterlijk op 7 juni 2024 via www.werkenvoorlimburg.nl

Alleen via deze site kun je solliciteren naar deze functie. Meer weten over het RIEC? Kijk op https://www.riec.nl  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

Het RIEC Limburg is een belangrijke schakel in de integrale aanpak om ondermijnende criminaliteit te bestrijden en zal optreden als verbindende schakel tussen de samenwerkende convenantpartners. Aanpa...View more

MBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 2 dagen geleden
In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier.

Juridische Zaken
De afdeling Juridische zaken is de centrale vraagbaak en het kenniscentrum voor juridische advies, inkoop en subsidies. Het juridisch advies betreft met name de primair proces overstijgende zaken. De manager Juridische Zaken is samen met 2 teammanagers verantwoordelijk voor 3 teams van de afdeling Juridische Zaken.

Team Inkoop
Het team Inkoop streeft naar een rechtmatige en doelmatige uitvoering van inkoop die, aansluitend op de ‘wat-vraag’ vanuit de organisatie, resulteert in het juiste product met de meeste toegevoegde waarde voor de beleidsrealisatie en voor de beste prijs. De medewerkers van team Inkoop werken in de categorieën ICT, HR, Sociaal Domein, Facilitair en Grond-, weg- en waterbouw.

Ter ondersteuning van de categorie Sociaal Domein zijn we op zoek naar een gedreven en nauwkeurige administratief medewerker/contractbeheerder voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Je werkweek in beeld
Ondersteunen van de contractmanagers door onder meer het bijwonen van diverse overleggen en zorgdragen voor het vastleggen en beheren van de gemaakte afspraken.

Opzetten, registreren, actueel, volledig en toegankelijk houden van alle vastgelegde informatie over een bepaald contract of samenhangende contracten. Opstellen van rapporten en het verstrekken van (management-)informatie over contracten. Leveren van een bijdrage aan de implementatie en uitbouw van een centraal contractenregistratie systeem.

Adviseren en ondersteunen van vak afdelingen bij contract- en leveranciersmanagement,

Ondersteunen van de contractmanagers en adviseren en ondersteunen bij de uitvoering van spendanalyses en in beeld brengen van de contract compliance.

Bezetten en beheren van de centrale e-mail postbus van Inkoop en het doorgeleiden van vragen en verzoeken.

Registreren en doorgeleiden van klachtenmeldingen van leveranciers (klachtenmeldpunt).

Te woord staan van leveranciers en medewerkers van de gemeente bij vragen van algemene aard en eventuele doorverwijzing.

Verlenen van assistentie bij en verrichten van werkzaamheden van algemeen administratieve aard waaronder agendabeheer.

Jouw expertise
Een afgeronde MBO- opleiding, te denken valt aan een financiële, administratieve opleiding.

Affiniteit met het inkoopvak, met de nadruk op contractbeheer en -management.

Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Gestructureerd en planmatig werken is jou op het lijf geschreven en je beschikt over een analytisch vermogen.

Je bent omgevingsbewust en resultaatgericht.

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen schaal 7 (€ 2.666 - € 3.784), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring.

Ben je enthousiast?
Reageer dan voor 6 juni via de button en stuur je motivatie en cv. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 14 juni, dus reserveer deze datum alvast in je agenda.

Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Cindy Rondas, teammanager Team Inkoop, 06-27850719 of e-mail cindy.rondas@maastricht.nl.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Juridische Zaken De afdelin...View more

HBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 4 dagen geleden
Welkom bij Gemeente Maastricht, waar we niet alleen de 'hoofdstad van het goede leven' zijn, maar ook de perfecte habitat voor getalenteerde recruiters zoals jij! In Maastricht werken ruim 1.900 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen. We hebben oog voor jouw behoeften en streven naar een gezond, veilig en inclusief werkklimaat voor iedereen.

Je werkweek in beeld
Als recruiter ben jij onze spil in het vinden van het beste talent. Jij ademt verbinding, organisatietalent en hebt een scherp oog voor detail als het gaat om werving & selectie, employer branding en arbeidsmarktcommunicatie.

Wat maakt jou de perfecte match? Jij bent niet bang om initiatief te tonen en out-of-the-box te denken. Je bent bekend met alle ins en outs van het vakgebied en draait je hand niet om voor het bedenken van een creatief concept dat de juiste snaar raakt. Vacatureteksten schrijven is jouw tweede natuur en het hosten van een meet & greet of het spreken voor een groep geeft je energie.

We hebben een solide basis gelegd op het gebied van werving & selectie en employer branding. Nu is het tijd om onze medewerkersreis naar een nog hoger niveau te tillen, en daar hebben we jou voor nodig! Als ervaren recruiter begrijp jij als geen ander de snel veranderende dynamiek van de arbeidsmarkt. Je durft nieuwe, creatieve wervingstechnieken toe te passen en zorgt voor een naadloze sollicitatieprocedure. Je bent een betrouwbare gesprekspartner voor vacaturehouders. Met jouw uitstekende luistervaardigheden en oprechte interesse weet je precies de juiste vragen te stellen en behoeften te achterhalen.

Je maakt deel uit van ons dynamische P&O team, bestaande uit 45 collega's met een diverse mix van ervaring en expertise. Samen werken we hard en streven we naar de beste oplossingen. En als je even vastloopt, staan je collega's altijd klaar om je te helpen met een frisse kijk op de zaak. Thuiswerken of op kantoor, jij bent daar waar het nodig is. We vinden het belangrijk dat je flexibel kunt omgaan met je werkuren. Gedurende het jaar hebben we piekmomenten. Januari en februari zijn bijvoorbeeld drukke maanden en in de zomer is er meer ruimte voor projecten en dat heerlijke terrasje!

Je werkt vanuit ons prachtige kantoor in Mosae Forum, maar zult ook regelmatig de verschillende locaties van Maastricht Sport, Stadsbeheer, Sociaal Domein en Centre Ceramique bezoeken. Bij Gemeente Maastricht staan we open voor vernieuwing en streven we naar het hoogst haalbare. Als jij de energie en het lef hebt om met ons mee te groeien, dan staan wij klaar om jou te verwelkomen in ons team!

Jouw expertise
Met minimaal 3 jaar ervaring als recruiter binnen een maatschappelijke organisatie, waarbij ervaring binnen een gemeentelijke organisatie een pré is, ben jij klaar voor deze uitdagende rol. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt actuele kennis op het gebied van arbeidsmarktstrategie.

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen. Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen schaal 10 (€ 3.558 - € 5.247), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, denk hierbij aan extra verlof, bedrijfsfitness-abonnement, een opleiding en/of het fiscaal uitruilen van je vakbondscontributie. In het IKB is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP.

Ben je enthousiast?
Reageer dan vóór 8 juni 2024 via de button en stuur je motivatie en cv. Heb je nog vragen? Neem contact op met Natascha Wetzels, teammanager Vitaminz via natascha.wetzels@maastricht.nl. De gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 13 juni 2024 en op woensdag 19 juni 2024.

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

Welkom bij Gemeente Maastricht, waar we niet alleen de ‘hoofdstad van het goede leven’ zijn, maar ook de perfecte habitat voor getalenteerde recruiters zoals jij! In Maastricht werken ruim...View more

Het RIEC Limburg is een netwerkorganisatie van samenwerkende overheidspartners in de provincie Limburg. Van het netwerk maken o.a. deel uit de 31 gemeenten, de provincie, Nationale Politie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie, FIOD, IND, UWV, NVWA, Nederlandse Arbeidsinspectie en Koninklijke Marechaussee.

Het samenwerkingsverband richt zich op de bestrijding van de ondermijnende criminaliteit.

Hiertoe heeft het RIEC twee kerntaken:
 • het bevorderen van de integrale samenwerking tussen de partners en
 • het ondersteunen van het lokaal/provinciaal bestuur met expertise om hun verantwoordelijkheid in de aanpak van ondermijning inhoud te geven.

Vakgroep Integrale intelligence en onderzoek
De vakgroep bestaat uit informatiemedewerkers, analisten in diverse specialisaties en criminologen. Wij hebben jou nodig om dit team te versterken.

Wat ga je doen?
Als analist werk je zowel aan casuïstiek als aan fenomeenonderzoeken. In beginsel gaat het om zaaks-analyses op basis van integrale casussen ter ondersteuning van de Limburgse gemeenten, provincie en overige ketenpartners.

Ook draag je bij aan de uitvoering van fenomeenanalyses over onderwerpen die het thema ondermijning raken. Je maakt gebruik van diverse databronnen en weet deze data op een effectieve wijze te combineren. Je werkt samen met jouw collega’s van het RIEC. Onderwerpen die het thema ondermijning raken, zoals drugs, witwassen, Outlaw Motorcycle Gangs en milieucriminaliteit, hebben jouw interesse.

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van analyses. Je brengt integraal een (mogelijk) veiligheidsprobleem in kaart en levert, met behulp van door jou gemaakte producten, een bijdrage aan het verbeteren van de informatiepositie. Je adviseert over oplossingsrichtingen en mogelijkheden in de integrale aanpak.

Concreet bestaat jouw takenpakket uit het:
 • verrichten van analyses op casuïstiek en fenomeenniveau en het uitdragen daarvan;
 • (mee)schrijven aan onderzoeksrapporten / rapportages;
 • bewaken van de informatiepositie op geprioriteerde thema’s;
 • participeren in netwerken binnen en buiten de organisatie, zowel ter versterking van de informatiepositie, als ook vanuit je adviserende rol;
 • het geven van presentaties.

Waar ga je werken?
Je komt te werken bij het RIEC Limburg te Maastricht

Jouw kennis en competenties
Wij zoeken een kandidaat met de volgende kennis en competenties:
 • Je bent goed in samenwerken, presenteren en bent een ondernemend type;
 • Je bent klantgericht;
 • integer en flexibel;
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Verbinden, probleemanalyses, oplossingsgerichtheid, plannen en organiseren: jij kunt het;
 • Je hebt kennis van het ontwikkelen van nieuwe methoden, onderzoekstechnieken, data-analyse en het werkveld;
 • Als je ervaring hebt met analyse tooling is dat een pré.

Opleidingsniveau
Je hebt HBO werk- en denkniveau. Ervaring in het veiligheidsdomein of onderzoekdomein is een pré.

Wij bieden jou:
 • een uitdagende baan in een boeiend team met een groot netwerk in een integere omgeving binnen een spannend taakveld;
 • een detacheringcontract van meerdere jaren, waarbij de termijn in gezamenlijk overleg wordt vastgesteld;
 • een bruto maandsalaris van maximaal schaal 10 CAO gemeente (afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring).

Openstelling vacature
De functie van analist/onderzoeker RIEC Limburg wordt opengesteld bij zowel de deelnemende convenantpartners van het RIEC Limburg, als bij niet deelnemende partijen. Kandidaten van de deelnemende convenantpartners hebben voorrang op kandidaten buiten die organisaties. De uitlenende organisatie dient echter wel in te stemmen met detachering bij het RIEC en blijft verantwoordelijk voor de betaling aan de gedetacheerde van salaris en overige vergoedingen en toelagen. Alle kosten worden periodiek door de uitlenende organisatie gedeclareerd bij de inlenende organisatie, in dit geval de beheergemeente Maastricht.

Bij vagen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met:

Brigit Dela Haije, manager bedrijfsvoering RIEC-Limburg
Email: bhj.delahaije@Rieclimburg.nl
Telefoon: 06-15868902

Bij inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met:

Ruud Coenen, coördinator vakgroep intelligence en onderzoek

Email: Rwjh.Coenen@rieclimburg.nl

Telefoon: 06-31989832

De selectiegesprekken staan gepland op 7 juni 2024

Geïnteresseerd?
Solliciteer dan uiterlijk op 3 juni 2024 via www.werkenvoorlimburg.nl.

Alleen via deze site kun je solliciteren naar deze functie.

Meer weten over het RIEC? Kijk op www.riec.nl  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

Het RIEC Limburg is een netwerkorganisatie van samenwerkende overheidspartners in de provincie Limburg. Van het netwerk maken o.a. deel uit de 31 gemeenten, de provincie, Nationale Politie, Belastingd...View more

WO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier.

Je werkweek in beeld
We zijn op zoek naar 2 programmamanagers voor de gemeente Maastricht. Op basis van affiniteit en ervaring en in onderling overleg wordt gekeken op welke opgave jij het best passend bent.

Als programmamanager Veerkrachtige Wijkenbenadering

De Veerkrachtige Wijkenbenadering is volop in beweging. Samen met de bewoners en partners in de wijken Pottenberg en Nazareth zetten we in op de weerbaarheid van onze inwoners en stad. In dialoog en met gebundelde krachten geven we richting aan een toekomst waarbij de veerkracht en brede welvaart in onze stad toenemen en gaan we ‘van onderop’ met elkaar in gesprek. Dat deze benadering nodig is, blijkt uit de ongelijke verdeling van Veerkracht in onze stad en uit het rapport ‘Veerkracht in Maastricht’ (juni 2021).

Je gaat aan de slag om de Veerkrachtige Wijkenbenadering samen met onze inwoners en partners (verder) te ontwikkelen. We starten hiermee in de wijken Pottenberg en Nazareth, maar rollen de benadering uiteindelijk uit over de hele stad. Je werkt nauw samen met de bestuurders en collega’s van onze gemeente en van de partners in de wijken.

We gaan vanuit een open houding, vertrouwen en gelijkwaardigheid in gesprek met inwoners en partners over wat nodig is om de (individuele) veerkracht van onze inwoners te versterken. Je benadert daarbij deze wijken als een ecosysteem. Dit ecosysteem geeft in z’n samenhang richting aan de aanpak en de te nemen besluiten over de onderwerpen, doelen, prioritering en werkwijze.

Als programmamanager IZA/GALA

Je bent onze spin-het-web voor alle ontwikkelingen rondom het Integraal Zorgakkoord, lokaal, subregionaal, regionaal en landelijk. Je werkt nauw samen met onze lokale projectleider GALA(/IZA). De projectleider GALA(/IZA) gaat aan de slag met onze lokale stakeholders om samen de stip op de horizon te bepalen voor onze integrale preventieve aanpak 'gezondheidsbevordering'. Als programmamanager ben jij de sparringspartner voor onze managers Maatschappelijke Ondersteuning, Jeugd & Onderwijs, Maastricht Sport, Centre Céramique en Ruimte. Je behartigt onze belangen, ziet de risico’s, maar vooral ook de kansen van het Integraal Zorgakkoord.

In kader van de regionale samenwerking tussen de 16 gemeenten neem je namens onze gemeente deel aan het kernteam met mandaatgemeente Sittard-Geleen, GGD Zuid-Limburg en Heerlen. Samen voeren jullie het gesprek met de zorgverzekeraars CZ (regiezorgverzekeraar) en VGZ en neem je deel aan het Zuid-Limburgse IZA netwerk met het medische en sociale domein. Een belangrijk onderdeel van jouw werkzaamheden is het bevorderen van het strategisch partnerschap binnen het sociale en medische domein in de subregio Maastricht-Heuvelland. Vanuit die invalshoek ben je veel buiten en ga je actief op zoek naar innovatieve samenwerkingen die bijdragen aan de maatschappelijke opgave om de gezondheid van onze inwoners te bevorderen en de druk op het sociale domein te verminderen.

Taken van de programmamanagers

Je werkt het programma canvas verder uit door het maken van een tijdlijn en programmaplanning (korte, middellange, lange termijn) en een daarbij passende begroting. Binnen de organisatie ben je een aanjager van vernieuwing om beter in te kunnen spelen op kansen en ontwikkelingen. Samen leren we (steeds beter) begrijpen wat er in de wijken nodig is en van buiten naar binnen werken.

Jouw expertise
We zoeken twee ervaren programmanagers die de regie kunnen voeren op deze brede programma’s, die snappen wat er nodig is vanuit de inhoud, daarmee de opgave kunnen plaatsen in de juiste context en gemakkelijk kunnen schakelen tussen verschillende abstractieniveaus. Je weet je te verhouden tot de verschillende stakeholders en partners in het proces, van inwoners tot bestuurders.

Je bent resultaatgericht, vasthoudend en beschikt over een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Je kunt werken vanuit structuren en tegelijkertijd vernieuwing aanjagen. Je bent in staat anderen te enthousiasmeren en inspireren. Je staat open voor feedback, kijkt hoe andere gemeenten met deze opgave omgaan en stuurt bij wanneer nodig.

Je beschikt over een aantoonbaar WO werk- en denkniveau en hebt ervaring met zowel programmamanagement als participatieve (complexe) opgaven.

Competenties:
 • Regie voeren
 • (Bestuurlijke) Sensitiviteit
 • Open luisteren
 • Enthousiasmeren en inspireren
 • Structuren en rapporteren
 • Monitoren en bijsturen
 • (Crisis)interventies managen
 • Durf

Goed werkgeverschap
Bij de Gemeente Maastricht bieden we een stimulerende werkomgeving die je in staat stelt om het beste uit jezelf te halen.

De programmamanager Veerkrachtige Wijkenbenadering betreft een structurele functie.

De programmamanager IZA/GALA betreft een tijdelijke functie voor 3 jaar.

Je kunt rekenen op een competitief salaris binnen schaal 13 (€ 5561 - € 7325), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP.

Ben je enthousiast?
Reageer dan voor 3 juni 2024 via de button en stuur je motivatie en cv. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Marianne Pleumeekers, teammanager Bestuurszaken, 06-25301262 of e-mail marianne.pleumeekers@maastricht.nl P&O adviseur Ton Teunissen, 06-21584228 / ton.teunissen@maastricht.nl

of Riny Coenders, Manager Maatschappelijke Ontwikkeling, 06-27239512 of e-mail riny.coenders@maastricht.nl. P&O adviseur Mirjam Jansen, 06-46626660 / mirjam.jansen@maastricht.nl.

De eerste kennismaking vindt plaats op donderdagmiddag 6 juni 2024 en het tweede gesprek staat gepland op maandagmiddag 10 juni 2024 (klikgesprek bestuurders).

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

In Maastricht werken 1800 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Je werkweek in beeld We zij...View more

HBO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
Ben je op zoek naar een meewerkstage waar je jouw communicatieve skills kunt inzetten en tegelijkertijd een kijkje kunt nemen achter de schermen van de teams P&O Advies & Administratie en P&O Vitaminz bij Gemeente Maastricht? Dan is dit jouw gouden kans!

Wat ga je doen?
 • Help ons intranet 'Stella' up-to-date te houden met belangrijke documenten en FAQ's.
 • Speur naar communicatieproblemen en draag bij aan oplossingen.
 • Assisteer bij het beantwoorden van veel gestelde vragen en zorg voor duidelijke communicatielijnen.
 • Ondersteun bij het organiseren van evenementen, zoals bijeenkomsten en workshops.
 • Ondersteuning van projectgroepen in communicatie en content creëren.

Wat breng jij mee
 • Goede communicatieve vaardigheden en interesse in HR in combinatie met goede communicatie.
 • Je bent idealiter een derde jaars HBO-student en volgt een relevante opleiding zoals Business studies, HRM of Communicatie.
 • Je hebt oog voor details en de capaciteit om informatie helder over te brengen.
 • Je hebt ervaring met een intranetsysteem, CMS en/of content creatie is een pluspunt.
 • Je bent per september 2024 ben je minimaal 32 uur per week beschikbaar.
 • Leergierig en in staat theorie te koppelen aan de praktijk.
 • Een teamplayer, omgevingsbewust maar daarnaast ook een zelfstarter.
 • Pro-actief, ondernemend, creatief en stressbestendig.

Wat krijg je ervoor terug?
 • Een interessante en leerzame stageplek met ruimte voor persoonlijke & professionele ontwikkeling.
 • Begeleiding en ondersteuning van ervaren professionals.
 • Een passende stagevergoeding.
 • Mogelijkheden om je eigen ideeën te delen en uit te voeren.

Hoe kun je reageren?
Stuur jouw CV en motivatiebrief naar Dominique Nelissen, Projectleider Recruitment & Employer Branding via dominique.nelissen@maastricht.nl. Heb je vragen? Neem gerust contact met mij op via 06 - 2155 7370.

We kijken uit naar jouw sollicitatie!  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

Ben je op zoek naar een meewerkstage waar je jouw communicatieve skills kunt inzetten en tegelijkertijd een kijkje kunt nemen achter de schermen van de teams P&O Advies & Administratie en P&am...View more

WO
limburg, Maastricht, Zuid Limburg
Geplaatst 1 week geleden
In Maastricht werken 1800 medewerkers, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen.

De Welstands-/Monumentencommissie
De Welstands-/Monumentencommissie is een onafhankelijke commissie die het college van burgemeester en wethouders adviseert over welstands- en monumentenaspecten bij bouwinitiatieven en aanvragen voor een omgevingsvergunning voor bouwactiviteiten, het veranderen van monumenten en sloopactiviteiten.

Deze taak vloeit voort uit de Omgevingswet, de woningwet (WW), de Monumentenwet 1988, de Erfgoedverordening gemeente Maastricht en de Verordening op de Welstands-/Monumentencommissie. De Welstands-/Monumentencommissie hanteert bij de beoordeling de Welstandsnota 2018 “Maatwerk in kwaliteit”.

De huidige commissie bestaat uit een voorzitter, vier onafhankelijke deskundige leden met verschillende specialisaties. De commissie wordt bijgestaan en ondersteund door ambtelijke adviseurs en een ambtelijk secretariaat.

De commissie vergadert eenmaal per twee weken op de dinsdag in de even weken, de gehele dag. De vergadering is openbaar.

Als voorzitter ben je het gezicht van de commissie naar het stadsbestuur.

Benoeming en zittingstermijn
De gemeenteraad benoemt de voorzitter voor een termijn van maximaal drie jaar. Uw benoeming gaat in op 1 oktober 2024. De voorzitter kan eenmaal worden herbenoemd voor eenzelfde termijn.

Jouw expertise
 • Je bent bekend met de stad Maastricht en kent de stedenbouwkundige en architectonische opbouw van de stad en de buurten;
 • Je hebt aantoonbare ervaring in de omgang met politiek en bestuur. Je beschikt daarvoor over politieke, bestuurlijke en sociale sensitiviteit. Daarnaast heb je kennis van de structuur en het functioneren van het openbare bestuur. Je bent vertrouwd met ambtelijke en politieke besluitvorming;
 • Je bent in theorie en praktijk bekend met de grondslag van architectonisch en stedenbouwkundig ontwerpen en bent op de hoogte van zowel de geschiedenis als de eigentijdse stand van zaken ten aanzien van de architectuur, bouwhistorie, monumentenzorg, welstandszorg en stedenbouwkunde;
 • Je betracht een maximale neutraliteit bij de beoordeling van aanvragen en hebt daarom geen enkele zakelijk binding met lopende projecten in de stad;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in zowel woord als geschrift;
 • Je bent in staat om goed gemotiveerd te adviseren, bent een goede raadgever en vertegenwoordigt, onafhankelijk, het algemene belang. Je kunt in begrijpelijke taal over bouwplannen communiceren ook met niet-deskundigen;
 • Je bent in staat om de openbare vergadering strak te leiden en bent bekend met digitaal vergaderen;
 • Tijdens de openbare vergadering ben je in staat ruimte te scheppen voor inbreng van meningen. Je zorgt voor de consistentie en de continuïteit in de beoordelingen en weet beraadslagingen kernachtig en begrijpelijk samen te vatten;
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het jaarverslag van de Welstands-/Monumentencommissie voor de gemeenteraad;
 • Je houdt jezelf goed op de hoogte van eigentijdse ontwikkelingen in architectuur en stedenbouw en de gevolgen van de klimaat-problematiek, het duurzaamheidsvraagstuk en de energietransitie daarop;
 • Je bent verbindend, motiverend, enthousiasmerend en innoverend;
 • Je streeft een hoog ambitieniveau na;
 • Je kunt in teamverband samenwerken.

Dit bieden wij jou
Je komt te werken in een ambitieus team van deskundige en betrokken specialisten. Hierdoor verruim je je kennis en ervaring van het vak.

Je ontvangt een vergoeding voor bestede uren en een reiskostenvergoeding. Let op: dit betreft geen ambtelijk dienstverband.

Ben je enthousiast?
Reageer dan vóór 5 juni 2024 via www.werkenvoormaastricht.nl of www.werkenvoorlimburg.nl

Eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen met de secretaris van de Welstands-/Monumentencommissie mevr. Ellen Snoeck bereikbaar via de mail op ellen.snoeck@maastricht.nl. of telefonisch via +31615309636.

Sollicitatiegesprekken
De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden dinsdag 2 juli 2024 in de middag of woensdag 3 juli 2024 in de ochtend.

Meer informatie over Welstand- en Monumentenzorg: http://www.gemeentemaastricht.nl/bestuur/de-welstands-en-monumentencommissie.

Mocht je geen e-mail van ons ontvangen, controleer dan de ongewenste mailbox/spambox. Mogelijk is onze e-mail daar in terecht gekomen. Is dit niet het geval neem dan contact op met Ellen Snoeck.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente

In Maastricht werken 1800 medewerkers, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Dat doen we samen en met plezier. Een stad met allure die groot g...View more