Gemeente Heerlen vacatures

Hieronder vind je de nieuwste vacatures die de gemeente Heerlen, als partner van Baandomein, open heeft staan.

Werken voor de gemeente Heerlen is bouwen aan Heerlen

Gemeente Heerlen Vacatures

Heerlen is een jonge stad die eigenzinnig, vastberaden en met overtuiging werkt aan grote, maar vooral boeiende opgaven. De afgelopen jaren is er gebouwd met en voor de Heerlenaren. Met resultaat: Heerlenaren zijn trots op hun stad. Het borrelt van de ideeën en initiatieven. Als stad met zo’n 90.000 inwoners vervult gemeente Heerlen de centrumfunctie voor de regio Parkstad Limburg. Daarmee werken ze aan het leefgenot van 240.000 inwoners.

Naast de stad Heerlen is ook de organisatie Heerlen volop in ontwikkeling. Ze werken aan een nieuwe, plattere organisatie waar ze steeds beter samenwerken. Elk team heeft eigen uitdagingen, maar ze creëren met alle collega’s de organisatiecultuur. Die cultuur omschrijven ze als open en op basis van vertrouwen. Alles wat gemeente Heerlen doet draagt bij aan het gezamenlijk doel: Heerlen een nog fijnere plek maken om te wonen, werken en leven voor de inwoners. Dat doen ze door te investeren in de stad en in de medewerkers. Jij krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en dingen anders te doen.

Kies je voor Heerlen? Dan ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken. Je wordt er blij van om uitdagingen met creativiteit en lef aan te pakken.

Ga je ook solliciteren op één van de Gemeente Heerlen Vacatures?

Ben je op zoek naar vacatures in de gemeente heerlen klik dan hier.

HBO, WO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 18 uur geleden

Ben jij niet bang om je handen uit de mouwen te steken? Word je blij van een uitdaging die je met creativiteit en lef kan aanpakken? Krijg jij energie van het werken voor de stad én de inwoners? Ben jij iemand die graag samenwerkt? Dan is de functie Jurist Omgevingsrecht (taakaccent bouw/RO) iets voor jou! Reageer voor 12 augustus 2024.

Wie ben jij?

 • Je hebt een opleiding HBO/WO Rechten afgerond, bij voorkeur met de specialisatie 
  bestuursrecht;
 • Je bent een starter of hebt enige werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Affiniteit met het vakgebied bouw/RO en het werkveld toezicht en handhaving is een pré;
 • Je werkt graag samen en je bent communicatief sterk.

Wat ga je doen? 

Als jurist adviseer je de bouwtoezichthouders op juridisch vlak bij de voorbereiding, uitvoering en rapportage van hun toezichtcontroles. Samen met de toezichthouders en de adviseurs behandel je verzoeken tot handhaving en klachten. Daarnaast bereid je de bestuursrechtelijke handhavingstrajecten voor (last onder dwangsom / bestuursdwang). Samen met de collega’s van Juridische Zaken behandel je ook bezwaar- en beroepsprocedures n.a.v. handhavingsbesluiten.

Complexe casussen bespreek je met collega juristen en beleidsmedewerkers. Samen met de andere juristen ben je het eerste aanspreekpunt voor collega’s als het gaat om handhavingscasussen. Omdat deze complex kunnen zijn, is het belangrijk dat je deze ook op een eenvoudige wijze kunt uitleggen aan inwoners en bedrijven. Kortom: je schakelt goed en gemakkelijk op verschillende niveaus.

Jouw Team

Het team Bouw- en Milieutoezicht en Bodem houdt toezicht op en handhaaft wettelijke voorschriften op het gebied van bouw, sloop en ruimtelijke ordening, milieu, evenementen en horeca. Daarnaast voert het team taken uit op het gebied van geluid, lucht, bodem en water. 

Het team BMB werkt nauw samen met het team Vergunningen: onze specialisten adviseren bij de vergunningverlening en we voeren controles uit aan de hand van de vergunningen die het team Vergunningen afgeeft. Daarnaast dragen we bij aan team overstijgende projecten en programma’s zoals het programma Omgevingswet, het programma Centrum, het project Sociaal Veilig en in de toekomst het programma Heerlen-Noord. We voeren een uitgebreid takenpakket uit en geen enkele dag is hetzelfde!

Bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. Werken voor Heerlen is werken aan het Heerlen van morgen. Lees er meer over.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Het betreft een structurele functie van 36 uur per week. De eerste arbeidsovereenkomst is voor bepaalde tijd. 

De functie is ingeschaald in de HR21 normfunctie Adviseur IV in schaal 10 met een bruto maandsalaris van minimaal €3558,- en maximaal €5247,- (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Het is mogelijk om 40 uur te werken en 36 uur uitbetaald te krijgen. Daarmee bouw je wekelijks 4 uur extra vrije tijd (ADV) op.

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt (Vitknip) die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Meebouwen aan het Heerlen van Morgen? 

Ben je enthousiast over deze functie? Stuur dan jouw cv en motivatie t.a.v. Ivo Linssen, Manager Team BMB onder vermelding van vacaturenummer 24083 naar e-mail: secretariaatstad@heerlen.nl. Je kunt solliciteren tot en met 11 augustus 2024. 

Voor meer informatie kun je terecht bij de manager van Team BMB, Ivo Linssen. Hij is te bereiken via e-mail: i.linssen@heerlen.nl en op telefoonnummer 045-5604140. Voor vragen over de procedure, tijdelijkheid van de functie of de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Robin Veenstra van team Mens & Organisatie via e-mail: r.veenstra@heerlen.nl.  

Voor deze functie wordt intern én extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. 

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Juridisch, Overheid

Ben jij niet bang om je handen uit de mouwen te steken? Word je blij van een uitdaging die je met creativiteit en lef kan aanpakken? Krijg jij energie van het werken voor de stad én de inwoners...View more

WO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 2 dagen geleden

Heb jij ervaring in het werkveld van openbare orde, leefbaarheid en sociale veiligheid? Krijg je ener- gie van het aanpakken van complexe problemen met een focus op zorg en veiligheid? Ben jij de vei- ligheidsspecialist die wij zoeken, die regie kan voeren over complexe casuïstiek waarbij openbare orde en veiligheid in het geding zijn, terwijl je ook de verbinding legt met het sociale domein en een gebiedsgerichte aanpak hanteert? Dan is de functie van Regisseur Sociale Veiligheid bij Gemeente Heerlen misschien wel jouw volgende stap! Reageer vóór 12 augustus 2024.

Wie ben jij?

 • Je hebt WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt aantoonbare ervaring binnen het werkveld openbare orde, leefbaarheid, sociale veiligheid en de aanpak van multi-problematiek met accenten op zorg en veiligheid of aantoonbare ervaring met complexe casuïstiek waarbij meerdere instanties een rol spelen;
 • Je beschikt over een uitgebreid netwerk binnen deze terreinen;
 • Analyseren, resultaatgericht werken en actiegerichtheid zijn jouw sterke punten;
 • Je bent stressbestendig en flexibel inzetbaar gezien de aard en de intensiteit van de werkzaamhe- den;
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd adviezen op alle niveaus en bent een belangrijke adviseur voor het management en de burgemeester;
 • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden zijn een must.

Wat ga je doen?

Als Regisseur ben je de specialist op het gebied van sociale veiligheid en leefbaarheid, met regie over complexe casuïstiek waarbij openbare orde en veiligheid in het geding zijn. Je werkt repressief, maar vooral ook proactief en preventief. Je hebt altijd een specialisme of taakaccent. Je denkt en werkt in- tegraal, rekening houdend met de bredere maatschappelijke context en je hebt politieke sensitiviteit. Je betrekt relevante interne en externe partners en adviseert het management en bestuur over de inzet van bestuurlijke (nood)bevoegdheden. Je stemt interventies af met partners en houdt regie op de uitvoering van deze maatregelen. Je werkt nauw samen met partners zoals politie (wijkagenten), wijkboa’s, RIEC, Openbaar Ministerie, Veiligheidshuis, maatschappelijk werkers, Expertiseteam, wijk- beheerders van woningcorporaties en andere betrokken partijen.

Jouw team

Je gaat werken binnen het team Sociale Veiligheid en Buurtregie, dat bestaat uit de clusters Interven- tieteam, inclusief het projectteam Sociaal Veilig en Buurtregie. Het team werkt breed aan thema’s rondom leefbaarheid, veiligheid, burgerbetrokkenheid, participatie en sociale en fysieke kwaliteit in de buurten van Heerlen. Zij staan in contact met burgers, ondernemers en samenwerkingspartners en stimuleren en faciliteren hen om bij te dragen aan de buurten. Heerlen investeert in het uitbreiden van dit team in zowel kwantiteit als kwaliteit. In september 2022 is een robuust Interventieteam in- gericht, wordt Buurtregie nu uitgebreid en wordt de sociaal veilige aanpak geborgd binnen de organi- satie. Het team Sociale Veiligheid en Buurtregie bestaat uit ruim 55 medewerkers.

Bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. Werken voor Heerlen is werken aan het Heerlen van morgen. Lees er meer over.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden wij jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de orga- nisatie te ontwikkelen. Het betreft een structurele functie van 36 uur per week. De eerste arbeidsovereenkomst zal voor bepaalde tijd zijn.

De functie is ingeschaald in de HR21 normfunctie Medewerker Ontwikkeling II in schaal 11 met een bruto maandsalaris van minimaal € 4.211,- en maximaal € 5.997,- afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Per 1 oktober is dat bruto maximaal € 4.264,- en maximaal € 6.072,-. Het is mogelijk om 40 uur te werken en 36 uur uitbetaald te krijgen. Daarmee bouw je wekelijks 4 uur extra vrije tijd op (ADV).

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bie- den wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitali- teitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt ( Vitknip ) die je in Heerlen po veel plekken kan inzetten om jouw vitali- teit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Meebouwen aan het Heerlen van morgen?

Ben je enthousiast over deze functie? Stuur dan jouw CV en motivatie met vermelding van vacature- nummer 24085 naar Veronica Lardinois- Rings, e-mail: v.rings@heerlen.nl.

Je kunt solliciteren tot en met 11 augustus 2024. Voor meer informatie kun je terecht bij Lesley Strang, Strategisch Regisseur SV, mail: l.strang@heerlen.nl of bij Rob Smeets, Manager Sociale Vei- ligheid & Buurtregie, mail: r.a.j.smeets@heerlen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Y. Dassen, businesspartner M&O, mail: y.dassen@heerlen.nl

Noteer alvast 20 augustus a.s. in je agenda; dan houden we de sollicitatiegesprekken.

Voor deze functie wordt intern én extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieGemeente, Overheid, Veiligheid, Welzijn

Heb jij ervaring in het werkveld van openbare orde, leefbaarheid en sociale veiligheid? Krijg je ener- gie van het aanpakken van complexe problemen met een focus op zorg en veiligheid? Ben jij de vei-...View more

HBO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 2 weken geleden

Wil jij binnen een breed netwerk opereren? Wil jij eraan bijdragen dat inwoners en/of (ex)-ondernemers hun leven weer op de rit kunnen krijgen? Stel jij de behoefte van de inwoner centraal en kun jij maatwerk bieden? Dan is de functie consulent Schuldhulpverlening misschien wel iets voor jou! 

We zoeken in totaal 2 fte, waarvan 1 fte aantoonbare werkervaring heeft met doelgroep ondernemers binnen schuldhulpverlening.

Wie ben jij?                   

Wij zijn op zoek naar een ervaren consulent Schuldhulpverlening die veel energie meeneemt en enthousiast wordt van een dynamische omgeving. Je bent in staat om vanuit een breder perspectief naar vraagstukken te kijken en hebt een uitstekende kennis van de wet gemeentelijke schuldhulpverlening en aanverwante wet- en regelgeving (sociale zekerheid). Je bent proactief, stressbestendig, empathisch en werkt graag samen. Je bent communicatief vaardig, behoudt overzicht en schakelt snel. Daarnaast heb je een resultaatgerichte en klantgerichte instelling met oog voor de juiste verhouding tussen kwaliteit en kwantiteit. Je wordt er enthousiast van om binnen de wettelijke kaders mogelijkheden te zoeken die passen bij de inwoner of het gezin. Zo lever je telkens opnieuw maatwerk. 

Wat ga je doen? 

Je bent een breed georiënteerde specialist schuldhulpverlening, je bent het eerste aanspreekpunt voor onze inwoner en de regisseur van het schuldhulpverleningsproces. Je geeft voorlichting, voert vraagverhelderingsgesprekken, stelt het Vrij te Laten bedrag vast, zet vervolgtrajecten in en adviseert de inwoners inzake vragen op het vakgebied. Ook budget coaching en nazorgtrajecten zijn voor jou geen onbekend terrein. Bij een crisis situatie ga je direct aan de slag, je kunt snel schakelen tussen doen en denken. Je hebt een doorverwijs functie richting hulpverleningsinstanties en/of ketenpartners; je neemt hen mee in de wereld van schuldhulpverlening. 

 • Je beschikt over een HBO diploma (bijv. SJD, Social Work of HBO recht) aangevuld met een afgeronde vakgerichte opleiding schuldhulpverlener;
 • Je beschikt over uitstekende diepgaande kennis van de wet gemeentelijke schuldhulpverlening en aanverwante wet- en regelgeving (sociale zekerheid) en minimaal 2 jaar recente werkervaring als consulent Schuldhulpverlening;
 • Je hebt recente werkervaring als consulent Schuldhulpverlening voor ondernemers en je kunt zelfstandig een caseload Schuldhulpverlening voor ondernemers beheren;
 • Je bezit motiverende gespreksvaardigheden en hebt bij voorkeur kennis van stress sensitieve dienstverlening;
 • Je stelt het schuldhulpverleningsplan op en berekent de afloscapaciteit/VTLB m.b.v. Recofa methode;
 • Je hebt bij voorkeur kennis van de sociale kaart van Heerlen;
 • Ervaring met het werken met Stratech.

Jouw team

Team Schuldhulpverlening valt onder domein Samenleving. Dit team geeft inwoners advies en/of ondersteuning bij financiële problemen. Het team bestaat uit consulenten, schuldregelaars, procesbegeleiders en administratief ondersteuners. Bij team Schuldhulpverlening werken consulenten elke dag opnieuw, binnen wet en regelgeving, om de beste oplossingen te bieden voor hun klanten. Team Schuldhulpverlening maakt er een sport van om de hoogste kwaliteit te creëren voor de klant en daar draag jij vanuit jouw functie als consulent graag een steentje aan bij. 

Bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. Werken voor Heerlen is werken aan het Heerlen van morgen. Lees er meer over.

Wat krijg je daarvoor terug? 

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Wij bieden een interessante functie voor 36 uur per week. De eerste arbeidsovereenkomst zal voor bepaalde tijd zijn. 

De functie is met HR21 ingedeeld in medewerker beleidsuitvoering II en ingeschaald in schaal 9 met een bruto maandsalaris van minimaal €3.317,- en maximaal €4.752,- (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband). Per 1 oktober, na de salarisverhoging, is dat minimaal €3.359,- en maximaal €4.811,- bruto per maand. Het is mogelijk om meer uren te werken (max. 10% van je arbeidsduur) en dan bouw je wekelijks ADV uren op.

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt (Vitknip) die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site. 

Meebouwen aan het Heerlen van Morgen?

De vacature blijft open tot uiterlijk 1 september, vinden we voor die tijd de juiste kandidaat, halen we de vacature weg. Dus, als je geïnteresseerd bent, wacht dan niet te lang en solliciteer meteen. Stuur jouw Cv en leg in je motivatiebrief uit waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze rol.

We kijken ernaar uit om van je te horen! Zet in je brief het vacaturenummer 24082 en stuur dit naar Saskia Prins, e-mailadres: secretariaatsamenleving@heerlen.nl t.a.v. Femke Katier, manager Team Schuldhulpverlening. Voor meer informatie kun je terecht bij Denny Kerver, procesbegeleider Schuldhulpverlening. Denny kan je alles vertellen over deze functie. Zij is te bereiken via e-mailadres: d.kerver@heerlen.nl. Voor vragen over de procedure, het contract of de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Yvonne Dassen via e-mailadres: y.dassen@heerlen.nl.

De functie wordt gelijktijdig in-en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieFinancieel, Gemeente, Overheid, Welzijn

Wil jij binnen een breed netwerk opereren? Wil jij eraan bijdragen dat inwoners en/of (ex)-ondernemers hun leven weer op de rit kunnen krijgen? Stel jij de behoefte van de inwoner centraal en kun jij ...View more

HBO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 2 weken geleden

Ben jij een ervaren schuldhulpverlener die houdt van dynamiek en afwisseling? Krijg je energie van een omgeving waar geen dag hetzelfde is en je constant wordt uitgedaagd? Ben je stressbestendig en kan je goed het overzicht bewaren? Beschik jij over uitstekende coachende vaardigheden én denk je in mogelijkheden in plaats van problemen? Heb je verstand van de Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening (Wgs) en alles wat daarbij komt kijken? Beheers je de kunst van meebewegen bij veranderingen én kun je ertegen dat je niet altijd vooraf weet hoe je werkdag er uit zal zien? 

Wij zoeken een procesbegeleider die barst van energie en enthousiast wordt van een dynamische werkomgeving. Je bent een sterke persoonlijkheid en je gedijt goed bij uitdagende taken. Pro activiteit, stressbestendigheid, empathie en teamwerk zijn jouw sterke punten. Herken jij jezelf in deze beschrijving en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Solliciteer dan nu en word onze nieuwe procesbegeleider! 

Wie ben jij?

 • Je beschikt minimaal over een HBO diploma (bijv. SJD of Social Work);
 • Je beschikt over uitstekende kennis van de wet gemeentelijke Schuldhulpverlening en aanverwante wet- en regelgeving (sociale zekerheid) en je hebt minimaal 3 jaar recente werkervaring als senior medewerker (fase 1 en fase 2) of procesbegeleider binnen dit vakgebied;
 • Je bent in staat om rapportages / beschikkingen / vtlb’s / verzoekschriften inhoudelijk te beoordelen; je signaleert, lost op, bewaakt, toetst én borgt de kwaliteit van de werkzaamheden op het gebied van de Wgs; 
 • Op een directe, duidelijke en tactische manier coach je (ervaren) consulenten en beschik je over goede communicatieve vaardigheden (schriftelijk en mondeling);
 • Je handelt vanuit de wettelijke kaders en levert hierbij maatwerk per individu of gezin en hebt een out of the box mentaliteit;
 • Je signaleert veranderingen in wet- en regelgeving en speelt hier op in;
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het succesvol oppakken van veranderingsprocessen;
 • Je hebt ervaring met het werken met Stratech & Ris.

Wat ga je doen?

Jij bent het eerste aanspreekpunt voor onze medewerkers bij inhoudelijke vragen. Je voert periodiek caseloadgesprekken en met jouw kennis en ervaring stuur je niet alleen de doorlooptijden, maar ook de inhoudelijke kwaliteit van onze werkzaamheden op het gebied van de Wet gemeentelijke Schuldhulpverlening (Wgs). Je speelt een cruciale rol in hun professionele ontwikkeling vanuit een coachende rol. Je bent in staat om mensen en verschillende werkvelden aan elkaar te verbinden en bent in staat om tegengestelde belangen te overbruggen, je kunt op inhoud overtuigen én creëert draagvlak. Je hebt oog voor veranderingen die op ons afkomen, je denkt mee, implementeert en adviseert over werkprocessen, beleidsprocessen en procedures ten aanzien van de Wgs. Je evalueert en optimaliseert op basis van de interne en externe vraag en (nieuwe) wetgeving. Je rapporteert je bevindingen aan de teammanager en doet voorstellen tot optimalisering vanuit de visie van integrale dienstverlening; teambreed en overstijgend. Je fungeert als een spin in het web voor consulenten, beleidsmedewerkers, de organisatie en de teammanager.

Jouw Team

Team Schuldhulpverlening valt onder domein Samenleving. Dit team geeft inwoners advies en/of ondersteuning bij financiële problemen. Het team bestaat uit consulenten, schuldregelaars en administratief ondersteuners. Bij team Schuldhulpverlening werken consulenten elke dag opnieuw, binnen wet en regelgeving, om de beste oplossingen te bieden voor hun klanten. Team Schuldhulpverlening maakt er een sport van om de hoogste kwaliteit te creëren voor de klant en daar draag jij vanuit jouw functie als procesbegeleider graag een steentje aan bij. 

Bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. Werken voor Heerlen is werken aan het Heerlen van morgen. Lees er meer over.

Wat krijg je daarvoor terug? 

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. Het betreft een structurele fulltime functie. De eerste arbeidsovereenkomst zal voor bepaalde tijd zijn. 

De functie is ingeschaald in de HR21 normfunctie medewerker beleidsuitvoering I in schaal 10 met een bruto maandsalaris van minimaal €3.558,- en maximaal €5.247,- (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband en exclusief een verhoging van 1,25% per 1 oktober 2024). Het is mogelijk om 40 uur te werken en 36 uur uitbetaald te krijgen. Daarmee bouw je wekelijks 4 uur extra vrije tijd (ADV) op.

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17,05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt (Vitknip) die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op onze site.

Meebouwen aan het Heerlen van Morgen? 

De vacature blijft open tot uiterlijk 1 september, vinden we voor die tijd de juiste kandidaat, halen we de vacature weg. Dus, als je geïnteresseerd bent, wacht dan niet te lang en solliciteer meteen. Stuur jouw Cv en leg in je motivatiebrief uit waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze rol.

We kijken ernaar uit om van je te horen! Zet in je brief het vacaturenummer 24081 en stuur dit naar Saskia Prins, e-mailadres: secretariaatsamenleving@heerlen.nl t.a.v. Femke Katier, manager Team Schuldhulpverlening. Voor meer informatie kun je terecht bij Denny Kerver, procesbegeleider Schuldhulpverlening. Denny kan je alles vertellen over deze functie. Zij is te bereiken via e-mailadres: d.kerver@heerlen.nl. Voor vragen over de procedure, het contract of de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Yvonne Dassen via e-mailadres: y.dassen@heerlen.nl

De functie wordt gelijktijdig in-en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature eigenschappen

Vacature categorieFacilitair, Gemeente, Juridisch, Overheid, Welzijn

Ben jij een ervaren schuldhulpverlener die houdt van dynamiek en afwisseling? Krijg je energie van een omgeving waar geen dag hetzelfde is en je constant wordt uitgedaagd? Ben je stressbestendig en ka...View more

WO
Heerlen, limburg, Zuid Limburg
Geplaatst 2 weken geleden

Heb jij ervaring met beleidsgebieden die volop in de maatschappelijke en bestuurlijke belangstelling staan, vooral binnen het Sociaal Domein? Krijg jij energie van complexe uitdagingen in het publieke domein? Heb je geen 9 tot 5 mentaliteit? Werk je graag samen met partners aan de grote opgaven binnen en voor onze stad? Wil jij bijdragen aan de transformatie in het Sociaal Domein en geloof je in samenwerking boven marktwerking in de zorg? Is deze functie iets voor jou? Solliciteer dan vóór 16 augustus 2024.

Als contractmanager werk je nauw samen met het college van de gemeente Heerlen en mogelijk ook met andere wethouders van Parkstad (afhankelijk van het domein). Je bent de verbinder tussen beleid en uitvoering en tussen de gemeente en de partners in de maatschappij die de zorg en begeleiding bieden voor onze inwoners. Je werkt als een centraal punt: informatie komt bij jou binnen, je beoordeelt en zet door waar nodig. Je hebt en houdt overzicht en kunt inschatten waar je kunt loslaten en waar je bovenop moet zitten.

Je staat hier niet alleen in maar je werkt vanuit een zelfstandige rol en in samenwerking met de andere contractmanagers, beleidsmedewerkers en collega’s in de uitvoerende rollen binnen onze organisatie. 

Meer concreet kunnen werkzaamheden bestaan uit afstemming met je manager of een wethouder over een bepaalde ontwikkeling (zoals een doorlopende aanpak van 18- naar 18+), de beantwoording van vragen uit de media in overleg met een collega van communicatie, beoordeling van een aanvraag voor een locatie vanuit maatschappelijke invulling samen met collega’s van het team Ruimte, overleggen met één van de uitvoerende organisaties over welke indicatoren van belang zijn om te bekijken of die ene preventieve jeugdaanpak effect heeft, afstemming met de GGD over aanhaking van een partnerorganisatie bij een regionaal project, een voorstel schrijven voor het oplossen van een financieel tekort of plotseling alles uit handen laten vallen omdat er een acute vraag binnenkomt over bijvoorbeeld een cliënt of burger die meteen alle aandacht nodig heeft.

De invulling van een dag is nooit hetzelfde en loopt zelden helemaal volgens planning; elke dag is weer een nieuwe uitdaging, met leuke collega’s, een leuke organisatie en in een stad die volop in ontwikkeling is.

Wie ben jij?

 • WO werk- en denkniveau met een sterke helicopterview en analytisch vermogen;
 • Ervaring en affiniteit met relatie- en contractmanagement, financiën en organisatie;
 • Bekwaam in relatiemanagement, zowel intern als extern, om samen complexe vraagstukken op te lossen;
 • Inzicht in financiële en juridische implicaties van vraagstukken binnen het sociaal domein en hier proactief op handelen;
 • Bij voorkeur ervaring in relatie- en contractmanagement binnen het sociaal domein of vergelijkbare ervaring bij (semi-)overheidsinstellingen;
 • Initiatiefrijk en resultaatgericht;
 • Samenwerken en afstemmen is voor jou vanzelfsprekend, evenals werken in een complexe politieke omgeving;
 • Zakelijk, besluitvaardig, doortastend en in staat snel te schakelen tussen verschillende partijen.

Wat ga je doen?

 • Sturen op kwaliteit, innovatie en resultaten van contractpartners binnen de financiële en juridische kaders;
 • Voorbereiden en afsluiten van nieuwe inkoopcontracten met aanbieders;
 • Vormgeven en inhoud geven aan contractrelaties op basis van partnerschap;
 • Bewaken en indien nodig aanpassen van contractafspraken;
 • Coördineren en bewaken van efficiënte en effectieve samenwerking tussen beleid, uitvoering en bedrijfsvoering;
 • Signaleren en verbanden leggen op basis van rapportages en ontwikkelingen, en regiegesprekken met contractpartners;
 • Strategisch adviseren van bestuur en management;
 • Adviseren over nieuwe vormen van sturing en bekostiging binnen het sociale domein;
 • Bijdragen aan het professionaliseren van opdrachtgeverschap en contractmanagement binnen het brede sociaal domein.

Jouw team

Team Beleid Maatschappij bestaat uit beleidsmedewerkers, projectleiders, beleidsondersteuners en contractmanagers voor WMO, jeugd(zorg), openbare orde en veiligheid, drugsbeleid, ouderenbeleid, integratiebeleid, inkomensondersteuning, armoedebeleid en volksgezondheid. Het team is verantwoordelijk voor beleid en regievoering op deze terreinen en deels ook voor de uitvoering. Onze opgave is om veiligheidsbeleid en sociaal beleid verder te integreren.

Bouwen aan het Heerlen van Morgen

Heerlen is een stad met lef. In Heerlen zijn we doorpakkers en maken we dingen waar die anderen niet voor mogelijk houden. Werken voor Heerlen is werken aan het Heerlen van morgen. Lees er meer over.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bij de gemeente Heerlen bieden we jou een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf en de organisatie te ontwikkelen.

Het betreft een structurele fulltime functie van 36 uur per week. De eerste arbeidsovereenkomst is voor bepaalde tijd. De functie is ingeschaald in schaal 12 met een bruto maandsalaris van minimaal € 5.008,- en maximaal € 6.777,- (bij fulltime dienstverband). Per 1 oktober is dat minimaal € 5.070,- en maximaal € 6.862,- . Het is mogelijk om 40 uur te werken en 36 uur uitbetaald te krijgen, met 4 uur extra vrije tijd (ADV) per week.

Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken en hebben wij verschillende vitaliteitsregelingen, waaronder onze eigen sportstimuleringsregeling en een flexibel vitaliteitsbudget in de vorm van een digitale munt (Vitknip) die je in Heerlen op veel plekken kan inzetten om jouw vitaliteit te vergroten. Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de Cao Gemeenten. Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden.

Meebouwen aan het Heerlen van Morgen?

Enthousiast over deze functie? Stuur jouw cv en motivatie t.a.v. Jeroen Eijkenboom, Manager Team Beleid Maatschappij onder vermelding van vacaturenummer 24080 naar Jolanda Ubachs via e-mail: secretariaatsamenleving@heerlen.nl. Solliciteren kan tot en met 16 augustus 2024.

Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Wendy Werkhoven, Contractmanager Sociaal Domein, via e-mail: w.werkhoven@heerlen.nl. Voor vragen over de procedure of arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met de M&O businesspartner Yvonne Dassen via e-mail: y.dassen@heerlen.nl. Houd alvast 22 augustus 2024 vanaf 12.00 uur vrij in je agenda voor de eerste ronde van de sollicitatiegesprekken.

Deze functie wordt intern  en extern geworven. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. 

Vacature eigenschappen

Vacature categorieFinancieel, Gemeente, Juridisch, Overheid

Heb jij ervaring met beleidsgebieden die volop in de maatschappelijke en bestuurlijke belangstelling staan, vooral binnen het Sociaal Domein? Krijg jij energie van complexe uitdagingen in het publieke...View more