Workshop Eerste hulp bij vacatureteksten

Het aantal vacatures is in 2023 waarschijnlijk minder hoog dan in 2022 maar de wervingsbehoefte blijft extreem groot. Daarbij geven recruitmentstrategen aan dat er in 2023 ook nog eens minder geld is om te werven. Er zijn genoeg redenen dus om aan te schuiven bij deze inspirerende én praktische sessie ‘Eerste Hulp Bij Vacatureteksten’. Op 9 maart deelt vacaturetekstspecialist Nicol Tadema handige tips, tricks en tools waarmee jij jouw vacatureteksten simpel en snel kan verbeteren. Direct dezelfde middag. Zonder investeringen in allerlei tools of randzaken.

De vacaturetekst is het meest gebruikte middel in arbeidsmarktcommunicatie. Het speelt een grote rol in de werving en employer branding. Toch blijkt uit onderzoek dat de gemiddelde vacaturetekst nog een dikke onvoldoende scoort. Het gevolg? Er komen geen sollicitaties. Of er komen misschien wel reacties maar dat zijn sollicitaties van kandidaten die niet goed aansluiten. Om hier verandering in aan te brengen neemt Nicol je stap voor stap mee in de vacaturetekst. Van een duidelijke functietitel tot een activerende afsluiting.

Op de agenda

  • Onderscheidend vermogen: hoe zorg je dat jouw vacaturetekst anders, aantrekkelijker, beter is dan de honderdduizenden andere vacature-uitingen?
  • Werking en waarde: wat is de rol van de vacaturetekst? Kan je al iets met AI? Hoe kan je het verschil maken met een goede vacaturetekst?
  • Opbouw van de vacaturetekst: het is geen hogere wiskunde. Volg het lekker efficiënte en effectieve vacaturetekst-sjabloon voor de ideale opbouw.
  • Wet- en regelgeving. Klinkt saai. Is het niet. Zeker niet als ik het in een quiz-vorm giet. Ga jij aan de haal met de winst?
  • Salaristaboe: hoe ga je om met bezwaren om het salaris te vermelden? En waarom zou je überhaupt het salaris vermelden?
  • Slimme intakevragen: wat zijn nu dé vragen waarmee je input vergaart tijdens jouw briefing? Met de antwoorden erop worden jouw vacatureteksten nog beter.

Over Nicol Tadema
De afgelopen jaren schreef Nicol Tadema duizenden vacatureteksten. Voor uiteenlopende bedrijven waaronder het Rijksmuseum, Goodhabitz en Deloitte. Ook schreef zij 3 boeken waarin de vacaturetekst de hoofdrol heeft. Nicol is de oprichter van Voor Tekst op; het tekstbureau met een specialisme in teksten voor de arbeidsmarkt. Verder is zij co-founder van én expert Wervende teksten op het kennisplatform voor recruitment Kiqit. Vanaf 2022 deelt Nicol op eigen titel haar enthousiasme en kennis van vacatureteksten als trainer en spreker. Uit ervaring weet zij over welke hobbels wordt gestruikeld tijdens het schrijven van vacatureteksten. De lessen die Nicol de afgelopen 20 jaar in de praktijk heeft opgedaan tijdens het vallen (en weer opstaan) deelt ze graag met jou tijdens deze sessie: ‘Eerste Hulp bij Vacatureteksten’.

* verplicht veld

Datum

mrt 09 2023
Verlopen!

Tijd

09:30 - 11:30

Locatie

Online
Categorie

Organisator

Baandomein
Email
info@baandomein.nl

Volgend Event

QR code

Bezoekadres
Stichting Baandomein
Jan Campertstraat 5
C-Mill, kamer 21
6416 SG Heerlen

Contact
Telefoon: 06 – 51 66 62 57
E-mail: info@baandomein.nl
KvK: 62991949