Training Vitaliteit in organisaties

Vitaliteit in jouw organisatie

Vitale medewerkers, wat kan ik als organisatie doen om de vitaliteit van de medewerkers te verhogen?

Inventariseren van de vitaliteit binnen de eigen organisatie.

In deze workshop worden de aanwezigen meegenomen in de zes beleidsvelden die onderdeel uitmaken van de Vita-scan die ontwikkeld is door PreventiVIO. Per beleidsveld ontstaat er inzicht in de kracht die er al is binnen het beleidsveld en welke ontwikkelmogelijkheden er zijn binnen datzelfde beleidsveld.

Je sluit de workshop af met een concreet idee welk beleidsveld aandacht nodig heeft en wat er gedaan kan worden om de vitaliteit binnen de eigen organisatie te vergroten.

Inhoud

Met de training Vitaliteit In Organisaties krijg je inzicht in de energie- en stressbronnen op zowel organisatie- als functie niveau. Dit wordt visueel weergegeven in een vita-model. Je ontdekt op welke aspecten jij wel of geen invloed hebt, waardoor je weet welke toekomstige acties voor jouw organisatie effectief zijn om vitaliteit te optimaliseren. Gezamenlijk maken wij dan een prioriteitenplan, zodat je direct en doelgericht aan de slag kunt gaan.

In de Vita-scan workshop worden de aanwezigen meegenomen in de beleidsvelden die onderdeel uitmaken van onze Vita-scan. Per beleidsveld ontstaat er door de opzet van de workshop inzicht in de kracht die er al is binnen het beleidsveld en welke ontwikkelmogelijkheden er zijn binnen datzelfde beleidsveld. De deelnemers gaan dan naar huis met inzicht op welk onderdeel zij binnen de eigen organisatie de aandacht mogen richten om de vitaliteit te bevorderen.

Doelgroep

Werkgevers, HR afdelingen en teamleiders.

Resultaat & doel

Informeren en inventariseren van de vitaliteit binnen de organisatie: helder krijgen wat de belemmeringen en uitdagingen zijn met als doel jullie basis te versterken. Van waaruit een krachtig vitaliteitsbeleid kan worden opgestart.

Een krachtig startpunt is: Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden!

Toewijding: Bevlogen mensen voelen zich betrokken bij hun werk, ze zijn er enthousiast over. Het kan ze iets schelen wat er gebeurt. Ze vinden het werk dat ze doen zinvol en zijn er trots op.

Vitaliteit: Wie bevlogen is, voelt zich tijdens het werk energiek, sterk en veerkrachtig. Hij/zij voelt zich zelfverzekerd, kan een stootje hebben en laat zich niet zomaar ontmoedigen.

Betrokkenheid en flow: Ten slotte gaan bevlogen mensen helemaal op in hun werk. Ze kunnen zich er goed op concentreren, vinden het uitdagend en leuk wat ze doen en vergeten vaak de tijd als ze aan het werk zijn.

Het uiteindelijke doel is bewustwording, het stimuleren en uitnodigen tot eigen initiatief bij de medewerkers.

Aan het eind van de workshop voorzien we het managementteam helderheid over de kansen en toegevoegde waarde van een maatgericht vitaliteitsbeleid. PreventiVIO zal deze informatie inclusief een advies terugkoppelen.

Hoe gaat een digitale workshop in zijn werk?

We snappen dat een digitale workshop een nieuwe werkvorm is waar nog niet iedereen mee vertrouwd is. Daarom ontvang je na aanmelding een bijlage met instructie hoe dit werkt.

Mocht je er met de instructie desalniettemin niet in slagen, stuur dan een mail naar info@baandomein.nl. Wij helpen je dan graag verder. Voor alle mogelijke issues hebben wij een oplossing.

Datum: 12 mei 2021
Locatie: Online
Tijd: 09.30-11.30 uur
[si-contact-form form=’37’]

Datum

mei 12 2021
Verlopen!

Tijd

09:30 - 11:30

Locatie

Online
Categorie

Volgend Event

QR code

Bezoekadres
Stichting Baandomein
Jan Campertstraat 5
C-Mill, kamer 21
6416 SG Heerlen

Contact
Telefoon: 06 – 51 66 62 57
E-mail: info@baandomein.nl
KvK: 62991949