December nieuwsbrief met Vacatures en Workshops 2024

Nieuws, Workshops

Vacatures en Nieuws

Workshops

2023 is bijna voorbij. We kijken bij Baandomein terug op een succesvol jaar. Er hebben meer deelnemers dan ooit tevoren deelgenomen aan onze workshops. Er hebben zich weer nieuwe organisaties aangesloten bij Baandomein . Zo groeit ons netwerk door!

Ook voor 2024 hebben we weer een mooi programma samengesteld. Schrijf je snel in! En houdt onze website in de gaten, want er komen nog workshops bij.

Ik wens jullie allemaal prettige kerstdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Uiteraard kun je deze nieuwsbrief doorsturen aan je collega’s zodat zij ook de kans krijgen om gebruik te maken van ons aanbod.

Tot ziens bij Baandomein!

Met vriendelijke groet,

Ilonka Sinkeldam
Directeur Baandomein
Volg Baandomein op Linkedin

Management bijeenkomst

29 januari – Management bijeenkomst met George Parker

“Verandering is de enige constante” is al decennialang een ware uitspraak.

Producten, werkwijzen, organisatiesystemen, communicatieprocessen en de arbeidsmarkt zijn altijd in beweging. Ook de huidige ontwikkelingen zoals robotisering, de doorbraak in toegankelijkheid van AI en de gig-economie zijn onderdelen van die continue verandering. Hoewel ze veel impact hebben, zijn het eerder symptomen van een onderliggende, al langer gaande verandering, dan dat het oorzaken zijn. Vaak staren we ons echter blind op symptomen wat kan leiden tot tunnelvisie en het nemen van korte termijn beslissingen die vaak leiden tot niet-effectieve investeringen in tijd, geld en energie.
 

In een interactieve, met veel entertainment verrijkte LectureShow© helpt George Parker ons afstand te nemen van de waan van de dag. Via zijn kort historisch overzicht (inclusief AI-ontwikkelingen) herken je de dominante paradigma’s die de basis vormen voor hoe we over werk, organisatie en samenwerken denken. Als je het huidige dominante paradigma herkent, helpt dat tot een beter inzicht in de rol van bovenstaande ontwikkelingen en het productief gebruiken ervan. Maar het leidt ook tot nieuwe ideeën over het bewaken van continuïteit in organisaties, tot creatievere manieren van samenwerken, toename van vitaliteit en continue ontwikkeling van professionals.

George geeft concrete handvatten die jij in jouw dagelijkse praktijk productief kunt maken. Je kunt én zult van perspectief veranderen.

George Parker is een internationaal werkend spreker, auteur en Creatief Producent van Verandering. Hij vond zichzelf keer op keer opnieuw uit in tien verschillende carrières en is auteur van de bestseller Het Kleine boek van de Creativiteit en het recent verschenen handboek voor outcome gericht co-creatief transformeren: Voel, verbeeld, vereenvoudig en verwezenlijk. Deze menselijke transformer deed duizenden LectureShows© in tientallen landen.

Meer informatie: Management bijeenkomst met George Parker

Workshops in Januari

23 januari – Financieel fit: meer geluk en lagere kosten

Doelgroep: HR professionals.

Er zijn diverse factoren die van belang zijn voor het geluk van medewerkers, zoals wonen, werk, sociale relaties en gezondheid. Financiële zekerheid is ook een belangrijke factor. Financiële stress en kwaliteit van leven zijn communicerende vaten. Hoe minder financiële stress, hoe hoger de kwaliteit van leven.

Helaas hebben meer en meer medewerkers financiële stress door de hoge inflatie, torenhoge energierekeningen en overige toenemende kosten van levensonderhoud

Wij herkennen deze signalen over verzuim door financiële stress in de gesprekken die wij voeren met onze leden. Zij gaven ook aan behoefte te hebben aan een praktische workshop op dit voor velen nog niet zo bekende terrein. Wij hebben ons lid Noud Beckers, eigenaar van financieel adviesbureau beuken’essers, bereid gevonden om een workshop te geven. Hij zal actuele cijfers voor beleid aanreiken en oplossingen aandragen voor de ondersteuning die HR-professionals kunnen bieden om medewerkers financieel fit te maken. Ook zal er aandacht zijn om werkgeluk en daarmee verzuim op de agenda te krijgen en houden binnen organisaties en hoe dit kwantitatief te onderbouwen.

Schrijf je hier in: Financieel fit: meer geluk en lagere kosten

Workshops in Februari

8 februari- Hoe leer ik beter netwerken

Doel
Het doel van de workshop is om medewerkers te stimuleren om hun netwerk actief te gaan inzetten. Hiervoor is een kort programma van 2 dagdelen ontwikkeld, waarin ze hun schroom hiertoe overwinnen en hun blik verruimen naar ‘buiten’.
Uitgangspunten hierbij vormen de zelfredzaamheid én zelfwerkzaamheid van de medewerker. Door aan deze workshop medewerkers van meerdere Baandomein-organisaties te laten deelnemen, worden medewerkers vanzelf over organisatiegrenzen heen met elkaar in contact gebracht, hetgeen hun netwerk vergroot.

Opzet
In de bijeenkomsten ligt de nadruk op het vergroten van vaardigheden door veel oefening én het daadwerkelijk voeren van een netwerkgesprek bij een andere organisatie. Aan bod komen bijvoorbeeld nut en noodzaak van netwerken, elevatorpitch, telefonische afspraak maken, oefengesprekken, het delen van elkaars netwerk en het Regionaal Talent Centrum (RTC) van Baandomein. Na iedere bijeenkomst worden door de deelnemers leerdoelen en actiepunten benoemd. Elk van de 2 bijeenkomsten wordt begeleid door 2 ervaren trainers/ mobiliteitsadviseurs.

Schrijf je hier in: Hoe leer ik beter netwerken

21 februari- Productiever en creativer met Chatgpt

Na de twee uitverkochte en hooggewaardeerde workshops over AI en ChatGPT eind 2023, laten Rob Meesen en Patrick Vroomen in deze praktische workshop de deelnemers kennismaken met de vele manieren waarop ChatGPT kan bijdragen aan de productiviteit en creativiteit van mensen en teams.

Deze workshop vereist geen voorkennis. Laat je inspireren over de mogelijkheden om jouw toegevoegde waarde als mens en medewerker te vergroten.

Schrijf je hier in: Productiever en creativer met Chatgpt

22 februari- Mindwalk

Met deze wandeltechniek gaan we gezamenlijk op pad gericht op innerlijke rust en ontspanning.Tijdens het wandelen ervaren we de relatie met de natuur, met andere mensen maar vooral de verbinding met jezelf. Je verbind je met de natuur in jou.

Je leert weer in contact te komen met je lijf, je gevoel, je natuurlijke kompas zodat jij weer de hand aan je eigen stuur kunt leggen.Niks geen vaag en zweverig gedoe, wel een andere manier dan je misschien gewend bent.

Benieuwd hoe jij je lichaam weer AAN kunt zetten en kunt inzetten opdat het jou goed gaat en blijft gaan?

Tevens krijg je tools mee om ook zelf aan de slag te gaan.Technieken waarmee we werken zijn een combi van ademhalingstechnieken, yoga, meditatie, taichi, mindfulness, NLP en zoveel meer.

We starten vanuit het pittoreske oud Elsloo en genieten o.a van de mooie natuur in het kasteelpark aldaar.

Het thema waarmee we werken is: Balans

Schrijf je hier in: Mindwalk

27 februari – Ontdek de kracht van systemisch werk in organisaties

 • Waarom hebben we op deze ene functie nu al 4 wisselingen gehad de afgelopen 4 jaar?
 • Hoe komt het dat de reorganisatie van 10 jaar geleden nog steeds op tafel komt wanneer we de moeilijkere gesprekken met medewerkers aan gaan?
 • Wat maakt dat dit team echt de intentie heeft om samen te werken, maar dat dit toch niet lukt?
 • Wat maakt dat er steeds weer een conflict ontstaat?

Allemaal valide vragen die wel eens worden gesteld in organisaties.

Tijdens deze introductie-workshop zul je ontdekken hoe systemische interventies kunnen werken als een krachtig instrument om de veelvoorkomende issues zoals hierboven beschreven binnen organisaties aan te pakken.

Na de sessie heb je:

 • meer kennis over wat de transformerende kracht van Systemisch Werk is
 • waarom Systemisch Werk zo essentieel is voor het creëren van positieve veranderingen binnen organisaties.
 • inzicht gekregen in de diverse dynamieken die zich afspelen binnen een (jouw?) organisatie.
 • inzage in je eigen dynamieken
 • kennis gemaakt met enkele systemische werkvormen die je direct kunt toepassen.

Mis deze unieke kans niet om jouw inzicht in de dynamieken binnen organisaties te vergroten en waardevolle tools aan te leren.

Voor wie?

Let op: deze workshop is een introductie tot Systemisch Werk en is geschikt voor zowel beginners als ervaren professionals die geïnteresseerd zijn in het anders benaderen van steeds terugkomende uitdagingen in hun organisatie.

Schrijf je hier in: Ontdek de kracht van systemisch werk in organisaties

29 februari – Maak je droom waar

Je vindt het tijd om na te denken over een wending van je loopbaan. Al dan niet omdat je baan op korte of langere tijd verdwijnt. Iedereen heeft wel een beeld van zijn of haar ideale droombaan.

Wat heb je nodig om jouw droombaan te kunnen realiseren?
Wat je in ieder geval nodig hebt, is een wens en een idee over je droombaan! Waar denk je aan als je denkt aan je ideale baan? Erover nadenken geeft je positieve energie.
Vervolgens gaan we met elkaar kijken hoe je droombaan verbeeldt kan worden. Hoe ziet je baan eruit, welke beelden komen boven?

Schrijf je hier in: Maak je droom waar

Laatste Vacatures

 1. Concernjurist (met specialisatie contracten- en aanbestedingsrecht | Gemeente Heerlen
 2. Beleidsadviseur HR | Gemeente Sittard-Geleen
 3. Docent, Coach, Thesisbegeleider Master ANP AGZ | Zuyd Hogeschool
 4. Ambulant Behandelaar – Regio Parkstad | Koraal
 5. 2 Inzetplanners | Gemeente Sittard-Geleen
 6. Integriteitscoördinator | Gemeente Maastricht
 7. Management assistent | GGD Zuid Limburg
 8. Vakdeskundig leerlingbegeleider (Taalondersteuner) | Stichting LVO
 9. Teamleider Front- en Backoffice | De Haamen