CBS Vacatures

CBS vacatures. Bij het CBS werken mensen met diverse achtergronden nauw samen. Je vindt er economen en software engineers, maar ook wiskundigen, natuurkundigen, sociologen, gezondheidswetenschappers, biologen, medici, scheikundigen en psychologen. Wat iedereen gemeen heeft, is een focus op onderzoeksresultaten van de allerbeste kwaliteit.

CBS: “Voor wat er feitelijk gebeurt”

Bij het CBS werken zo’n 2000 collega’s vanuit de vestigingen in Den Haag, Heerlen en Bonaire. Maatschappelijke betrokkenheid is essentieel voor het CBS. Het CBS wilt feiten brengen voor relevante doelgroepen in de samenleving. Bovendien doen ze dit met state-of-the art technieken om statistiek te verzamelen. Ze werken per jaar aan zo’n 600 onderzoeken per jaar. Dit betekent dat het CBS vrijwel dagelijks een statistiek met nieuwsbericht verzendt. Die leidt tot zo’n 50 duizend artikelen in kranten en op nieuwswebsites. De informatie is te vinden op de cbs-website en in de databank StatLine, waar ruim 4 duizend tabellen in staan met in totaal zo’n 14 miljard cijfers. Al die informatie is gratis beschikbaar voor iedereen.

Werk met impact

Het CBS onderzoekt zo ongeveer alles wat voor onze samenleving van belang is. Of het nu gaat over economische groei en consumentenprijzen of criminaliteit of vrije tijd. Op basis van onze onafhankelijke en betrouwbare informatie worden belangrijke beleidsbeslissingen genomen in Den Haag en in Brussel. Provincies, gemeenten en bedrijven, maar ook individuele burgers hebben belang bij de uitkomsten van deze onderzoeken. 

Ga je ook solliciteren op één van de CBS Vacatures?

Geen vacatures gevonden

Geen vacatures gevonden